Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Poliole poliestrowe na bazie alkoholi aromatycznych
Marek Lewandowski
Paulina Biniecka
nr katalogowy: 141965
10.15199/62.2023.2.1
poliole poliestrowe
alkohole aromatyczne
płyty poliuretanowe
odporność ogniowa
polyester polyols
aromatic alcohols
polyurethane boards
fire resistance
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Poliole poliestrowe na bazie alkoholi aromatycznych
Marek Lewandowski
Paulina Biniecka
nr katalogowy: 141965
10.15199/62.2023.2.1
poliole poliestrowe
alkohole aromatyczne
płyty poliuretanowe
odporność ogniowa
polyester polyols
aromatic alcohols
polyurethane boards
fire resistance
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Alkohole wyższe i estry w piwie – biosynteza, charakterystyka i kontrola stężenia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 147561
10.15199/64.2024.1.1
piwo
alkohole wyższe
estry
beer
higher alcohols
esters
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Biosorpcja barwników z użyciem materiałów pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 67024
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne w wędzonych produktach mięsnych
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 37279
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Jakie alkohole wybierają Polacy?
Izabela Sarnicka
nr katalogowy: 138836
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Alkohole w cukiernictwie
nr katalogowy: 19008
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Drożdże aromatyczne Wyrazisty smak w przemyśle piekarskim
nr katalogowy: 112505
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-3
Problem szkodliwości barwników azowychdiazowania
AGNIESZKA LISIAK
MICHAŁ MIKLAS
nr katalogowy: 24589
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-10
Wpływ rodzaju rozpuszczalnika na przebieg katalitycznej redukcji o-chloronitrobenzenu
ANNA KAŹMIERCZAK
DANUTA GEBAUER
BARBARA FALAK
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 107328
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-8
Redukcja nitrobenzenu do aniliny w drodze katalitycznego przeniesienia wodoru
JACEK KIJEŃSKI
RADOSŁAW WIŚNIEWSKI
JACEK REINHERCS
nr katalogowy: 106865
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Activity coefficients at infinite dilution as a first information for the description of the thermodynamic and extraction properties of ionic liquids. Współczynniki aktywności w rozcieńczeniu nieskończenie wielkim jako podstawowa informacja do opisu termodynamicznych i ekstrakcyjnych właściwości cieczy jonowych
Urszula Domańska-Żelazna
nr katalogowy: 79408
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Jakie alkohole wybierają Polacy?
Izabela Sarnicka
nr katalogowy: 138836
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Emisja lotnych związków organicznych i związków siarki w procesie utylizacji padłych zwierząt
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyn
Agata Drabik
Łukasz Krzosek Marcin Banach
Jolanta Pulit
nr katalogowy: 68141
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 139115
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Szlachetna kolekcja
nr katalogowy: 59504
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
Heterocykliczne aminy aromatyczne w produktach mięsnych
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 96671
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Wyższe alkohole w piwie
Krzysztof Kucharczyk
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 104717
10.15199/64.2017.3.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Alkohole wyższe w destylatach rolniczych
Katarzyna Pielech-Przybylska
Maciej Stanisz
Ewelina Sapińska
Maria Balcerek
nr katalogowy: 56540
OPAKOWANIE 2006-3
Opakowania aromatyczne
Marian Feldman
Jadwiga Szabla
nr katalogowy: 18037
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Baza chmielarska w Polsce w 2005 r.
J. Dwornikiewicz
nr katalogowy: 14588
OPAKOWANIE 2004-9
Opakowania jako potencjalne źródło pierwszorzędowych amin aromatycznych
Wiktoryna Kolado
Zbigniew Mielniczuk
nr katalogowy: 3335
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 139115
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-9
Zastosowanie komory typu SBR do oczyszczania wybranego strumienia ścieków petrochemicznych
MARIA FURMAŃSKA
EWA ZBOROWSKA
nr katalogowy: 16481
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-3
Rum - bogactwo Karaibów
Olaf Bortkun
nr katalogowy: 20667
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Harmonia smaku i aromatu
JOANNA NOWICKA
nr katalogowy: 11992
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-1
Nie dajmy się nabijać w butelkę!
Jerzy Gmurczyk
nr katalogowy: 5190
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Nadszedł czas na zmianę ustawy o wychowaniu w trzeźwości
Witold Włodarczyk
nr katalogowy: 119348
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Aromaty dymu wędzarniczego
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 84431
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Piernik – niezwykłe ciasto o wielowiekowej historii. Akademia Mistrza z wizytą w tradycyjnych piernikarniach
nr katalogowy: 134238
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Aromaty projekty nowych przepisów
Jolanta Jarecka
Joanna Gajda-Wyrębek
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 71082
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
KALEJDOSKOP ZE ŚWIATA NAPOJÓW
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 149359
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-19
Między rękopisem...a komputerem
nr katalogowy: 118917
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-5
Usuwanie inhibitorów biodegradacyjnych ze ścieków koksowniczych w warunkach ZK "Zdzieszowice"
PIOTR BURMISTRZ
ALEKSANDER KARCZ
CZESŁAW OLCZAK
nr katalogowy: 28560
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Wina, whisky i coś jeszcze
nr katalogowy: 32385
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-11
Badania mikrobiologiczne w procesie fermentacji metanowej
Paweł Choromański
Maria Łebkowska
nr katalogowy: 39122
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-11
Innowacje w przemyśle rafineryjno-petrochemicznym
WŁODZIMIERZ KOTOWSKI
BERNHARD LÜCKE
nr katalogowy: 43549
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-10
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 28599
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Surowce i produkty finalne łańcucha piekarskiego a ich zanieczyszczenie wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi
Marta Ciecierska
Mieczysław Obiedziński
nr katalogowy: 38734
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win białych
nr katalogowy: 143830
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 112851
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Najciekawsze wydarzenia i produkty spożywcze
Agnieszka Górecka
nr katalogowy: 39232
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-2
Dwadzieścia lat Wytwórni Alkoholi OXO
Zofia Machowska
nr katalogowy: 24191
OPAKOWANIE 2013-9
Analiza chemiczna utrudnia fałszowanie opakowań ze szkła
nr katalogowy: 79692
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
UNIFINE - desery to nasza pasja
nr katalogowy: 23770
CHŁODNICTWO 2008-8
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych.
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 37307
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
VI edycja WorldFood Poland
nr katalogowy: 119008
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 142048
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
KALEJDOSKOP I–II 2024 ZE ŚWIATA NAPOJÓW
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 147573
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Katalityczne utlenianie lotnych związków organicznych
Grzegorz Maj
Paweł Krzaczek
Kamila Klimek
Wiesław Piekarski
Dobiesław Nazimek
nr katalogowy: 127562
10.15199/62.2020.8.10
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Trudna droga polskich win na wyższe półki
nr katalogowy: 37615
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 141061
DOZÓR TECHNICZNY 2023-5
Koła i zestawy kołowe pochłaniające wibracje i zapewniające cichą pracę
nr katalogowy: 145575
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Wino i kapelusze
nr katalogowy: 149493
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Znakowanie napojów bezalkoholowych w zakresie aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 82787
OPAKOWANIE 2019-4
Druk offsetowy z redukcją lub eliminacją izopropanolu część 1.
nr katalogowy: 119873
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 142856
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 138255
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Zimowe smaki i aromaty. Wykorzystaj je w swoich wypiekach!
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 146304
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
EuroGastro 2012 - obowiązkowy punkt w kalendarium wydarzeń HoReCa
nr katalogowy: 65469
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Regionalne trunki
Izabela Sarnicka
nr katalogowy: 143659
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-8
Metoda wyboru zakresu temperatury wrzenia surowca do otrzymywania węglowodorów aromatycznych metodą katalitycznego reformowania frakcji benzynowych
ZDZISŁAW BOROWIEC
KAZIMIERZ FRĄCZEK
nr katalogowy: 108225
OPAKOWANIE 2014-12
Badania zawartości olejów mineralnych w celulozowych materiałach opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MONIKA KACZMARCZYK
KATARZYNA SAMSONOWSKA
ANNA WÓJCIK
ALICJA KASZUBA
KAROL BAL
nr katalogowy: 88456
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Czy można grillować bezpiecznie?
Artur Ciemniak
nr katalogowy: 68042
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Formaldehyd i inne substancje potencjalnie rakotwórcze
Marzena Pawlicka
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 89205
10.15199/65.2015.1.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
CHŁODNICTWO 2018-4
Chłodzenie w strefach niebezpiecznych
nr katalogowy: 115882
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-11-12
PORADNIK Wino dla inżyniera (129) Cava na luzie
winny maniak
nr katalogowy: 84764
OPAKOWANIE 2019-7
Niebezpieczne związki w szkle
nr katalogowy: 121467
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-1
PORADNIK Wino dla inżyniera (141) Wino w szpitalu
winny maniak
nr katalogowy: 88985
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 137309
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 143881
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Rozmowa z Emilią Rabendą, Prezes Zarządu Związku Pracodawców Polski Przemysł Spirytusowy
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 147558
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Problem występowania wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w żywności
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 127229
10.15199/65.2020.7.4
bezpieczeństwo żywności
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
zanieczyszczenia
zdrowie ludzi
food safety
polycyclic aromatic hydrocarbons
human health
contaminants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Problem występowania wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w żywności
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 127229
10.15199/65.2020.7.4
bezpieczeństwo żywności
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
zanieczyszczenia
zdrowie ludzi
food safety
polycyclic aromatic hydrocarbons
human health
contaminants
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Rewolucyjne zalety niepozornych pojemników i desek garowniczych firmy Plan B
nr katalogowy: 92064
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win owocowych premium niearomatyzowanych
Robert Wieprzkowicz-Rzewuski
nr katalogowy: 142078
AURA 2013-9
Ocena zanieczyszczenia powietrza Magurskiego PN z zastosowaniem porostu Hypogymnia physodes
Joanna TADEUSZ
nr katalogowy: 79185
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Spożycie mięsa wieprzowego a zdrowie konsumentów
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 98638
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Międzynarodowe trofea potwierdzają jakość Extra Żytniej
nr katalogowy: 61790
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 96257
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 140081
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 143881
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-2
Zastosowanie związków powierzchniowo-czynnych do teksturyzacji podłoży krzemowych
Irena Zubel
Filip Granek
Krzysztof Rola
Katarzyna Banaszczyk
nr katalogowy: 66139
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-3
Surowce i procesy w produkcji paliw dla ogniw paliwowych
Witold Warowny
Michał Duszyński
nr katalogowy: 58212
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-12
Sposoby zabezpieczania opakowań
SVITLANA KHADZHYNOVA
KATERYNA ZOLOTUKHINA
nr katalogowy: 124021
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Groźny PAH
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 50339
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Pieprz - jedna przyprawa, wiele smaków
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 41445
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Tradycyjne i z automatu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 66907
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Mikroorganizmy prowadzące biodegradację wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w osadach czynnych i dennych
Jakub Paprocki
nr katalogowy: 137724
10.15199/17.2022.5.3
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
biodegradacja
mikroorganizmy
osad czynny
osad denny.
polycyclic aromatic hydrocarbons
biodegradation
microorganisms
activated sludge
bottom sediment.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Mikroorganizmy prowadzące biodegradację wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w osadach czynnych i dennych
Jakub Paprocki
nr katalogowy: 137724
10.15199/17.2022.5.3
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
biodegradacja
mikroorganizmy
osad czynny
osad denny.
polycyclic aromatic hydrocarbons
biodegradation
microorganisms
activated sludge
bottom sediment.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Miłość do pieczenia i litewskie dziedzictwo
nr katalogowy: 141616
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 84992
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Chemical contamination in fish diet of Polish consumers Zanieczyszczenia chemiczne w diecie rybnej polskiego konsumenta
Piotr J. Bykowski
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 87214
10.12916/przemchem.2014.1763
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-6
Niektóre aspekty ekologiczności wyrobów włókienniczych. Walidacja i oszacowanie niepewności
Krystyna Mader
Wiesława Lota
Marcin Kudzin
Zdzisława Mrozińska
nr katalogowy: 52611
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Zioła w kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 96446
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Wygoda za barem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 44638
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Niszowe piwa walczą o rynek
nr katalogowy: 41717
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Targi Alkoholi "Wine & Spirits 2009"
nr katalogowy: 46208
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Akcyza i dodatkowa dopłata do "małpek" dyskryminują branżę
Witold Włodarczyk
nr katalogowy: 125130
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Nie będzie depozytów na opakowania
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 112840
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-12
Badanie uwodornienia kwasów tłuszczowych do nienasyconych alkoholi na stacjonarnym złożu katalizatora
ERNEST FABISZ
JAKUB DĘBSKI
RYSZARD ĆWIK
BRONISŁAW ATAMAŃCZUK
nr katalogowy: 107551
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zanieczyszczenie żywności węglowodorami olejów mineralnych
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 111725
10.15199/65.2018.1.7
węglowodory olejów mineralnych
węglowodory nasycone olejów mineralnych (MOSH)
węglowodory aromatyczne pochodzenia mineralnego (MOAH)
żywność
materiały przeznaczone do kontaktu z żywnością
mineral oil hydrocarbons
oil saturated hydrocarbons (MOSH)
mineral oil aromatic hydrocarbons (MOAH)
food
food contact materials
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Tradycyjne pierniki
nr katalogowy: 110834
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Plan B - plan na biznes
nr katalogowy: 86239
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Czekolada na szczęście
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47241
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-8
Ropa naftowa
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 46742
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
O kawie - ekspresowo
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 46091
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Soil contamination with hydrocarbons on the areas of the former gas - works Zanieczyszczenia gruntów węglowodorami na terenach "starych gazowni"
Jan Macuda
Łukasz Łukańko
Michał Maruta
nr katalogowy: 105715
10.15199/62.2017.5.12
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Na gorąco Aparaty grzejne w zakładach gastronomicznych
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 109865
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-2
Zastosowanie zeolitów typu A do oczyszczania ścieków komunalnych z wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych
Paulina Chaber
Barbara Gworek
nr katalogowy: 57607
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Polish Vodka Association przeciw podwyższeniu akcyzy - konferencja prasowa 10 XII 2008 r.
nr katalogowy: 41074
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-11
Anodowe właściwości żelaza w metanolowych roztworach elektrolitów
MARIA STAROWICZ
KAMILA BANAŚ
JACEK BANAŚ
nr katalogowy: 48004
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Szklane wytyczne
Ryszard Berent
nr katalogowy: 95511
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Chmielowe akcenty smakowo-zapachowe w piwie? No problem, ale ...
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 102276
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 129644
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Analiza profilu związków lotnych w piwach wyprodukowanych z udziałem grysu kukurydzianego
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Adam Ekielski
Tomasz Żelaziński
Ewa Sobolewska
Piotr Karpiński
Joanna Rozmierska
Mieczysław W. Obiedziński
nr katalogowy: 97392
10.15199/64.2016.3.5
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Tłuste, ale zdrowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47112
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-7
Żywice i masy plastyczne
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 53198
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
Świąteczny przewodnik po alkoholach
winny maniak
nr katalogowy: 48687
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Cydr – teraz nie tylko jabłkowy
nr katalogowy: 145021
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Oznaczanie wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w wyrobach konsumenckich jako element oceny bezpieczeństwa ich użytkowania
Aleksandra Łaciak
Agnieszka Dałek
nr katalogowy: 136469
10.15199/60.2022.1.1
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
GC-MS/MS
PN-EN 17132:2019-10.
polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)
GC-MS/ MS
PN-EN 17132:2019-10.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Oznaczanie wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w wyrobach konsumenckich jako element oceny bezpieczeństwa ich użytkowania
Aleksandra Łaciak
Agnieszka Dałek
nr katalogowy: 136469
10.15199/60.2022.1.1
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
GC-MS/MS
PN-EN 17132:2019-10.
polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)
GC-MS/ MS
PN-EN 17132:2019-10.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Aromaty w żywności - wymagania prawne, zmiany w przepisach
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 120362
10.15199/65.2019.5.2
aromaty spożywcze
EFSA
przepisy prawne
food flavourings
EFSA
legislation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
ALKOHOLE INFORMACJE RYNKOWE
nr katalogowy: 77502
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Szampan, Chablis, Dolina Rodanu
winny maniak
nr katalogowy: 56996
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-12
Ciekawy wybór win
winny maniak
nr katalogowy: 56180
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 93094
OPAKOWANIE 2015-1
Niebezpieczny precedens?
nr katalogowy: 89183
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Co wiemy o Polskiej Wódce?
nr katalogowy: 136231
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Activity coefficients at infinite dilution for alcohols in the 1-hexyl-3-methyl-imidazolium bis(trifluoromethyl-sulfonyl)imide ionic liquid Współczynniki aktywności w rozcieńczeniu nieskończenie wielkim w układach ciecz jonowa bis(trifluoro-metylo-sulfonylo)imid 1-heksylo-3-metyloimidazoliowy + alkohole
Andrzej Marciniak
nr katalogowy: 105236
10.15199/62.2017.4.13
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Miłość do pieczenia i litewskie dziedzictwo
nr katalogowy: 141616
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Za barem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 104416
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Kalejdoskop ze świata napojów
nr katalogowy: 99254
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 128793
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 131483
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 132383
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 134177
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
Cytrusy - skarby zimy
nr katalogowy: 124873
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Elementy mikrobiologii ciasta żytniego
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 141606
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Kalejdoskop ze świata napojów - sierpień 2011 r.
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 62817
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Utrwalające działanie dymu wędzarniczego
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 53054
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 94406
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 93619
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 128793
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 129644
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 142856
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
KALEJDOSKOP ZE ŚWIATA NAPOJÓW
nr katalogowy: 148478
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 106776
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 82792
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Czy w Maroku można napić się piwa?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 88501
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Kalejdoskop ze świata napojów
nr katalogowy: 67236
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 67216
OPAKOWANIE 2011-5
Etykiety: służą i chronią
nr katalogowy: 59464
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Obowiązkowe znakowanie wartością odżywczą (część II)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 101599
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 98027
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Produkcja spirytualiów wciąż mniejsza niż przed podwyżką akcyzy
Leszek Wiwała
nr katalogowy: 96859
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 98694
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 91484
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 127689
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 127689
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 130563
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 130563
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 135260
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 142048
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 138255
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 141061
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
KALEJDOSKOP VII–VIII 2024 ZE ŚWIATA NAPOJÓW
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 150169
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Zanieczyszczenie wód i osadów dennych związkami WWA i ich pochodnymi. Przegląd literaturowy
Małgorzata Kryłów
Justyna Kwaśny
Wojciech Balcerzak
nr katalogowy: 108886
10.15199/62.2017.8.14
AURA 2017-10
Dyniowate w fitoremediacji gruntów zanieczyszczonych ksenobiotykami
Elżbieta MIERZEJEWSKA
Magdalena URBANIAK
nr katalogowy: 109808
10.15199/2.2017.10.1
zanieczyszczenia
fitoremediacja
dyniowate
Cucurbitaceae
contamination
phytoremediation
cucurbits
Cucurbitaceae
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Ocena możliwości zastosowania estrów benzylowych kwasów tłuszczowych jako dyspergatorów asfaltenów w wysokowrzących produktach naftowych DOI: 10.15199/
Przemysław Jarosiński
Łukasz Gościniak
nr katalogowy: 121307
10.15199/62.2019.7.10
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Substancje smakowo-zapachowe w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 51871
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Perspektywy stosowania aromatów dymu wędzarniczego w żywności
JOANNA GAJDA –WYRĘBEK
nr katalogowy: 148722
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 116215
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 105848
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 113423
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-10
Badania kry sta I izac j i-wytrącaia chlorowodorku kokarboksylazy z rozcieńczonych roztworów wodnych
JERZY BUDŹ
JERZY MYDLARZ
FELICJAN MOZOŁOWSKI
nr katalogowy: 108268
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 83802
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 83354
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Przyszłość obowiązkowego znakowania wartością odżywczą
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 64107
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 101023
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Czas na piwa bezalkoholowe
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 128797
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Czas na piwa bezalkoholowe
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 128797
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 131483
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 132383
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 134177
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 133186
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 133186
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 137309
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 140081
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
KALEJDOSKOP IX–X 2023 ZE ŚWIATA NAPOJÓW
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 145712
OPAKOWANIE 2024-10
Technologia RFID w świecie luksusu
nr katalogowy: 151251
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Zastosowanie kopolimerów octanu winylu i akrylanów alkilowych do powlekania organicznych materiałów zmiennofazowych
Lech Lichołai
Michał Musiał
nr katalogowy: 117207
10.15199/62.2018.11.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Związki powstające w czasie fermentacji winiarskiej
Sylwia Bonin
nr katalogowy: 115055
10.15199/64.2018.7.3
produkty uboczne
jakość
wino
fermrntowane produkty winiarskie
by-products
quality
wine
fermented wine products
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Oznaczanie alkoholi za pomocą różnicowej spektrometrii ruchliwości jonów
Mirosław Maziejuk
Monika Szyposzyńska
Michał Ceremuga
Tomasz Sikora
nr katalogowy: 124840
10.15199/62.2020.2.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Chimay Grande Réserve Vieillie en Barriques 2016
Marek Suliga
nr katalogowy: 104716
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH