Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Masło kakaowe Mycryo
nr katalogowy: 5130
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Kusząca tabliczka Dlaczego warto jeść czekoladę
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18679
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Pokarm królów i zakochanych
TERESA KOKOCIŃSKA
nr katalogowy: 23298
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Czekoladowy świat Joanny Profus
Joanna Profus
nr katalogowy: 45449
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Wszystko, co musisz wiedzieć o temperowaniu czekolady
nr katalogowy: 141119
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Wszystko, co musisz wiedzieć o temperowaniu czekolady
nr katalogowy: 141119
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Jak wykorzystać cały potencjał owocu kakaowca
nr katalogowy: 150835
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Wszystko, co musisz wiedzieć o temperowaniu czekolady
nr katalogowy: 141119
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Trwałość wyrobów czekoladowych (2)
nr katalogowy: 144844
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 75898
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Tłuszcz w czekoladzie
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 49458
AURA 2011-3
Egzotyczne podróże w głąb kosmetyków – oleje i masła
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 57935
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Masło shea (masło karite). Cz. II. Skład chemiczny, metody przerobu i kierunki zastosowania
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
Karolina Śliwa
nr katalogowy: 73265
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Shea butter (beurre de karite). Part 3. Use of shea butter in food, cosmetics and pharmaceutical industry Masło shea (masło karite). Cz. III**. Zastosowanie w przemyśle spożywczym, kosmetycznym i farmaceutycznym
AnnA Tomaszkiewicz-Potępa
Karolina Śliwa
Elwira lasoń
Elżbieta Sikora
Małgorzata Jaworska
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 92484
10.15199/62.2015.7.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Masło i jego wykorzystanie w branży ciastkarsko-cukierniczej
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 34906
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Jak po maśle
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 100605
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Masło czy margaryna
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 19012
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Nie ma jak masło
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4198
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Masło shea (masło karite). Cz. I. Pochodzenie i pozyskiwanie
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
nr katalogowy: 73264
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Kakao i czekolada pod lupą
nr katalogowy: 5164
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-6
Masło czy margaryna?
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 36181
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Masło czy margaryna?
Krzysztof Krygier
Artur Mamcarz
Piotr Socha
nr katalogowy: 81742
AURA 2011-2
Afrykański as w kosmetykach
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 57496
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Ziarno kakaowe - podstawowy surowiec do produkcji czekolady
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 56932
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Przysmak świata(II) Jak powstają czekoladowe słodkości
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4304
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Wpływ masła kakaowego na przeżywalność bakterii probiotycznych po inkubacji w warunkach niskiego pH
Małgorzata Mizielińska
Wioletta Krawczyńska
Alicja Fedorowicz
Katarzyna Sobecka
nr katalogowy: 101010
10.15199/65.2016.9.7
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Co to jest ACTICOA TM
Renata Gasparska
nr katalogowy: 19030
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
ADM Cocoa. Produkty kakaowe na targach Polagra-Food
nr katalogowy: 19005
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Renesans masła
nr katalogowy: 144336
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
Słodki smakołyk, czy lekarstwo.Czekolada
DANUTA GAJEWSKA JOANNA MYSZKOWSKA-RYCIAK
nr katalogowy: 18568
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Napój bogów(I) Dodaje energii, poprawia samopoczucie, zwiększa wydzielanie endorfin charakterystycznych dla zakochanych
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4247
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Szkółka cukiernicza. ABC czekolady. Od ziarna kakaowego do czekolady (cz. II)
Paulina Kania- Lentes
nr katalogowy: 12841
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Zmiany wybranych właściwości fizykochemicznych ziarna kakaowego w procesie jego przetwarzania. (Cz. III). Prażenie ziarna kakaowego
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 22129
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Zmiany wybranych właściwości fi zykochemicznych ziarna kakaowego w procesie jego przetwarzania. Cz.I. Wstępna obróbka ziarna kakaowego
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 19068
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Masło i margaryna w świetle przepisów
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 84357
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Masło w pigułce
P. Koczoń
nr katalogowy: 14884
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Przepisy Pawła Małeckiego
nr katalogowy: 4862
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Przepisy Sebastiana Szmyda
nr katalogowy: 12633
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Kropelka oleju do kanapki?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 130782
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Jakość niższym kosztem - relacja z Seminarium ADM
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 61396
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Czynniki decydujące o jakości masła. Część l
B. Staniewski
nr katalogowy: 14925
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Kropelka oleju do kanapki?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 130782
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Dylemat wyboru według teorii badań operacyjnych. Przypadek sprzedaży urządzeń piekarskich
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 134219
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Nowa wizja dla sektora kakao, znacząca rola nowych wyrobów czekoladowych
nr katalogowy: 115684
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-11-12
Parlament 492 milionów
nr katalogowy: 27157
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Tort nie tylko urodzinowy
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51055
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Bajgiel, czyli magiczna bułka z dziurką
nr katalogowy: 38742
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Przeżywalność bakterii probiotycznych suszonych rozpyłowo w skali ćwierćtechnicznej
Wioletta Krawczyńska
Katarzyna Sobecka
Małgorzata Mizielińska
Alicja Fedorowicz
Artur Bartkowiak
Joanna Odrzywolska
Dariusz Kiełczewski
nr katalogowy: 108065
10.15199/65.2017.7.5
L. rhamnosus
suszenie rozpyłowe w skali ćwierćtechnicznej
masło kakaowe
L. rhamnosus
spray drying in ¼
-technical scale
cocoa butter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Popyt na produkty mleczarskie
KRYSTYNA ŚWIETLIK
nr katalogowy: 38790
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Masło - najzdrowszy tłuszcz w diecie człowieka
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 78872
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Festiwal sękacza w Roskoszy
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 94500
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Dodatki w produkcji masła i miksów na bazie tłuszczu mlecznego
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 38792
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Rynek masła w Polsce i Niemczech
PIOTR SZAJNER
nr katalogowy: 25472
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
PRZEPISY MARKA SOBKOWIAKA - Cytrynowe cygaretki na karnawałowy stół
nr katalogowy: 23347
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Czekolada na szczęście
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47241
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Muzeum czekolady w Kolonii
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 52421
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Czekoladowe assiette, śliwki kalifornijskie i tonka (4 porcje )
nr katalogowy: 105346
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Zmiany na rynku mleka
JADWIGA SEREMAK-BULGE
nr katalogowy: 33809
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Czy sprawdzamy, skąd pochodzi żywność?
nr katalogowy: 136719
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Trwałe, zdrowe i wygodne
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78105
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Beleaf PlantBetter – cukierniczy tłuszcz jutra
nr katalogowy: 148558
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Czy sprawdzamy, skąd pochodzi żywność?
nr katalogowy: 136719
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
15 lat Akademii Umiejętności Inspiracja
nr katalogowy: 144842
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
WYDARZENIA Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 48957
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-11
Tajemnice łagiewników polskich
Marek Bielski
nr katalogowy: 126398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Dylemat wyboru według teorii badań operacyjnych. Przypadek sprzedaży urządzeń piekarskich
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 134219
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Papiernicze nowinki prasowe z lat 30. XX wieku. Cz. 1.
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 137716
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Papiernicze nowinki prasowe z lat 30. XX wieku. Cz. 1.
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 137716
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Tłuszcze od podszewki
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 62225
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Emulsyfikacja i żelifikacja
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 98900
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Walory prozdrowotne masła z mleka krowiego i koziego
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 148174
10.15199/65.2024.4.5
masło z mleka krowiego
masło z mleka koziego
kwasy tłuszczowe
wskaźniki oceny jakości lipidów
butter from cow’s milk
butter from goat’s milk
fatty acids
lipid quality assessment indicators
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Nie tylko kuskus i tagines
Ewa Czarniecka-Skubina
Monika Kaczorowska
nr katalogowy: 50346
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Pritchitts – irlandzka firma z tradycjami
nr katalogowy: 48355
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
"Tydzień Żytniego Chleba w Szkole"
nr katalogowy: 57915
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-11
Świadome zakupy (część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 151397
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Porównanie zawartości polifenoli i aktywności przeciwutleniającej wybranych czekolad z prażonego i nieprażonego ziarna kakaowego
Paweł Pawłowski
Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 123065
10.15199/65.2019.10.3
czekolada
czekolada "surowa"
czekolada rubinowa
polifenole
chocolate
"raw" chocolate
ruby chocolate
polyphenol
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
ADM - partner w innowacjach
nr katalogowy: 71381
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Roślinożercy
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112129
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Słodka skrzynka z owocami
SEBASTIAN SZMYD
nr katalogowy: 45448
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Masło czy margaryna - riposta
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 82607
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-9
Technologia wytwarzania benzoesanu sodowego - konserwantu dla rolnictwa
ZOFIA POKORSKA
RENATA FISZER
PAWEŁ SMOCZYŃSKI
FRANCISZEK BŁASZKIEWICZ
nr katalogowy: 107721
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Margaryny – tłuszcze do zadań specjalnych
nr katalogowy: 134813
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Odczarowanie margaryny
nr katalogowy: 144334
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Raki słodkowodne w Polsce potencjał surowcowy, wartości odżywcze, aspekty technologiczne
Natalia Śmietana
Remigiusz Panicz
Przemysław Śmietana
nr katalogowy: 108067
10.15199/65.2017.7.7
rak szlachetny
Astacus astacus
produkty uboczne
chitozan
astaksantyna
noble crayfish
Astacus astacus
by-products
chitosane
astaxanthin
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Ocena sensoryczna czekolad wyprodukowanych z różnych odmian ziarna kakaowego
Jolanta Kowalska
Izabela Zasiewska
Bogumiła Urbańska
Marta Ciecierska
nr katalogowy: 117675
10.15199/65.2018.12.3
czekolada
czekolada surowa
ziarno kakaowe
ocena sensoryczna
chocolate
raw chocolate
cocoa beans
sensory analysis
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Chleb zdrowy czy tani
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 90799
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Fast food czy slow food? Jaki kierunek powinna obrać technologia piekarska w dobie kryzysu rynku konsumenta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 82191
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Charakterystyka smakowo-zapachowa i goryczkowa wybranych piw Stout produkowanych w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 97393
CHŁODNICTWO 2013-11
Zmiany wybranych cech jakościowych biojogurtów z mleka koziego w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
IZABELA DMYTRÓW
KATARZYNA SKRYPLONEK
nr katalogowy: 80667
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Emulgowanie w przemyśle spożywczym
Elżbieta Dłużewska
Magdalena Maszewska
nr katalogowy: 67947
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Trendy na rynku opakowań do mięsa i przetworów
Halina Makała
nr katalogowy: 76749
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-12
Miksery
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 95582
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-11
Zastosowanie substancji pylistych w technologii tlenowego osadu granulowanego
Joanna Czarnota
Janusz A. Tomaszek
Adam Masło
nr katalogowy: 102468
10.15199/17.2016.11.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Alergeny w żywności Lista obowiązkowa
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91207
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Margaryna współczesne kierunki produkcji
Karolina Kramek
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 77384
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Wyzwania stojące przed sektorem rolno-spożywczym w Polsce związane z akcesją Ukrainy do UE
Renata Grochowska
Wojciech Józwiak
Zofia Mirkowska
nr katalogowy: 146432
10.15199/65.2023.12.1
sektor rolno-spożywczy
Polska
Ukraina
akcesja do UE
agri-food sector
Poland
Ukraine
EU accession
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Boże Narodzenie w Rumunii
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 117493
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Składniki mineralne mleka i jego przetworów
Dorota Zaręba
Emilia Trebnio
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 67528
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-9
Ab ovo do zet, czyli wielkanocny alfabet chleba
Irena Fober
nr katalogowy: 59193
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Nowe szczepy bakterii o właściwościach probiotycznych
Dorota Zielińska
Anna Rzepkowska
Aleksandra Ołdak
Aleksandra Szydłowska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 102270
10.15199/65.2016.11.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Tłuszcze i margaryna niepewność wyboru nie tylko u konsumenta
nr katalogowy: 92524
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effect of a mineral-fatty additive on fatty acids content in cow milk and dairy products Wpływ preparatu mineralno-tłuszczowego na zawartość kwasów tłuszczowych w mleku krów i produktach mleczarskich
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Witold Janeczek
Andrzej Zachwieja
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 86125
10.12916/przemchem.2014.1467
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Stężenia wybranych metali w produktach kosmetycznych stosowanych do makijażu oczu
Katarzyna Sieczyńska
Małgorzata Krępska
Magdalena Lasoń-Rydel
Jolanta Jagiełło
Joanna Rutowicz
nr katalogowy: 125790
10.15199/62.2020.4.20
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Akrylamid - substancja zanieczyszczająca, powstająca w produktach zbożowych
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 111948
akrylamid
asparagina
metody redukcji w produktach spożywczych
produkty zbożowe
Rozporządzenie Komisji Europejskiej (UE )
acrylamide
asparaginum
reduction method in foodstuffs
cereal products
European Committee Regulation.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Funkcjonalne napoje mleczne
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
Maciej Bazarnik
nr katalogowy: 110188
10.15199/64.2017.10.4
napoje mleczne
napoje funkcjonalne
bakterie kwasu mlekowego
substancje bioaktywne
milk beverage
functional beverage
lactobacilli
bioactive subs
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Próba wzbogacenia pączków w błonnik pokarmowy
Marianna Raczyk
Katarzyna Ratusz
Katarzyna Kucharczyk
nr katalogowy: 126520
10.15199/65.2020.5.5
pączki
błonnik
tłuszcz
smażenie
ocena sensoryczna
doughnuts
fibre
fat
deep-frying
sensory analyses
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH