Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-6
Sposoby zagospodarowania odpadów z przetwórstwa jabłek
Alicja Kaszuba
Katarzyna Samsonowska
nr katalogowy: 152220
10.15199/64.2024.6.5
wytłoki jabłkowe
zastosowanie wytłoków jabłkowych
apple pomace
application of apple pomace
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Use of waste materials from the food industry to increase the stability of selected oil Zastosowanie surowców odpadowych przemysłu spożywczego do zwiększania stabilności wybranych olejów
Robert Kupczyński
Kinga Śpitalniak
Alicja Z. Kucharska
Antoni Szumny
nr katalogowy: 104663
10.15199/62.2017.3.28
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Zastosowanie procesu aglomeracji ciśnieniowej do zagospodarowania wytłoków jabłkowych
Ryszard Kulig
Renata Różyło
Grzegorz Łysiak
Paweł Hyła
nr katalogowy: 144663
10.15199/65.2023.8.4
wytłoki jabłkowe
aglomeracja ciśnieniowa
utylizacja odpadów
jakość aglomeratów
lepiszcza
apple pomace
pressure agglomeration
waste utilization
agglomerate quality
binders
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Zastosowanie procesu aglomeracji ciśnieniowej do zagospodarowania wytłoków jabłkowych
Ryszard Kulig
Renata Różyło
Grzegorz Łysiak
Paweł Hyła
nr katalogowy: 144663
10.15199/65.2023.8.4
wytłoki jabłkowe
aglomeracja ciśnieniowa
utylizacja odpadów
jakość aglomeratów
lepiszcza
apple pomace
pressure agglomeration
waste utilization
agglomerate quality
binders
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Odzysk związków przeciwutleniajacych z roślinnych surowców odpadowych
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Małgorzata Ignacok
nr katalogowy: 47540
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ sposobu suszenia odpadów owocowych na zmiany ich właściwości fizykochemicznych
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Sławomir Obidziński
Marlena Dołubizno
nr katalogowy: 113860
10.15199/62.2018.5.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Powlekanie folii polietylenowej w celu nadania jej właściwości przeciwbakteryjnych
Małgorzata Mizielińska
Urszula Kowalska
Jerzy Pankowski
Grzegorz Bienkiewicz
Michał Malka
Sławomir Lisiecki
nr katalogowy: 107065
10.15199/62.2017.6.19
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Application of Mask R-CNN Algorithm for Apple Detection and Semantic Segmentation
Maciej JUREWICZ
Bartosz Świderski
Jarosław KUREK
nr katalogowy: 148640
10.15199/48.2024.05.55
jabłka
detekcja obiektów
segmentacja semantyczna
MASK R-CNN
apple
object detection
semantic segmentation
MASK R-CNN
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-5
Rozwój, kalibracja, walidacja oraz porównanie lokalizatorów medycznych opartych o smartfony Apple iPhone 5S oraz Samsung Galaxy S4
Mateusz DANIOŁ
Tobias MARTIN
Józef KOZAK
nr katalogowy: 91052
10.15199/48.2015.05.14
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkcja i handel zagraniczny sokami jabłkowymi w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 141055
10.15199/64.2022.6.5
produkcja
eksport
import
soki jabłkowe
production
export
import
apple juices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkcja i handel zagraniczny sokami jabłkowymi w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 141055
10.15199/64.2022.6.5
produkcja
eksport
import
soki jabłkowe
production
export
import
apple juices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Zmiany składu związków fenolowych przy przerobie jabłek na soki i przeciery
J. Markowski
W. Płocharski
nr katalogowy: 20646
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Wpływ procesu granulowania na właściwości chemiczne wytworzonego granulatu
Dorota Dec
Jolanta Piekut
Roman Hejft
nr katalogowy: 115523
10.15199/62.2018.8.23
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-12
Ciepłooporność przetrwalników Alicyclobacillus acidoterrestris
Barbara Sokołowska
Jolanta Niezgoda
Marta Bytońska
Łucja Łaniewska-Trokenheim
nr katalogowy: 40143
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Aktywność antyoksydacyjna owoców i przetworów z jabłek
Jarosław Markowski
Monika Mieszczakowska
Monika Fastyn
Witold Płocharski
nr katalogowy: 34811
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-2
Pomiary inwetaryzacyjne z wykorzystaniem Apple iPhone 13 Pro i zintegrowanej technologii LiDAR
Janina ZACZEK-PEPLINSKA
Maria Elżbieta KOWALSKA
nr katalogowy: 141767
10.15199/50.2023.02.1
Apple iPhone 13 Pro
naziemny skaning laserowy
pomiary powykonawcze
Apple iPhone 13 Pro
terrestrial laser scanning
as-built measurements
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Produkcja i handel zagraniczny sokami jabłkowymi w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 128787
10.15199/64.2020.9–10.1
soki jabłkowe
produkcja
eksport
import
ceny
struktura geograficzna obrotów handlu zagranicznego
apple juices
production
export
import
prices
geographical structure of foreign trade
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Produkcja i handel zagraniczny sokami jabłkowymi w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 128787
10.15199/64.2020.9–10.1
soki jabłkowe
produkcja
eksport
import
ceny
struktura geograficzna obrotów handlu zagranicznego
apple juices
production
export
import
prices
geographical structure of foreign trade
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-1
Komputerowe jubileusze
nr katalogowy: 23463
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Handel zagraniczny zagęszczonym sokiem jabłkowym w 2019 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 125634
10.15199/64.2020.3.2
zagęszczony sok jabłkowy
eksport
import
concentrated apple juice
export
import
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 113415
10.15199/64.2018.4.2
zagęszczony sok jabłkowy
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
production
foreign trade
price
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Rynek zagęszczonych soków owocowych w Polsce
B. Nosecka
nr katalogowy: 20634
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-2
Porównanie funkcji wybranych aplikacji mobilnych do ukrywania danych
Łukasz Staniak
Zbigniew Piotrowski
nr katalogowy: 112342
10.15199/13.2018.2.5
3G
4G
bezpieczeństwo aplikacji
steganografia
szyfrowanie
zawartość cyfrowa
nośnik skrytych danych
3G
4G
application security
steganography
encryption
digital content
cover
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Możliwości zwiększenia konsumpcji soków jabłkowych w UE
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Katarzyna Jesionkowska
Monika Mieszczakowska
Ronan Symoneaux
Lars Dragsted
nr katalogowy: 48279
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Jabłko Edenu
nr katalogowy: 142792
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Jabłko Edenu
nr katalogowy: 142792
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Wpływ pożywek azotowych na fermentacje i cechy wina jabłkowego oraz napojów winopodobnych
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marta Woźniak
nr katalogowy: 48973
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Sposoby wykorzystania odpadów przemysłu owocowo-warzywnego
Tomasz Tarko
Justyna Sobusiak
Aleksandra Duda-Chodak
nr katalogowy: 42383
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek jabłek w grudniu 2022 i styczniu 2023 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 142045
10.15199/64.2023.1.5
rynek jabłek
ceny skupu
eksport
apple market
purchase prices
export
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek jabłek w grudniu 2022 i styczniu 2023 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 142045
10.15199/64.2023.1.5
rynek jabłek
ceny skupu
eksport
apple market
purchase prices
export
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
Wyniki badań polskich naukowców - opublikowano w prestiżowych mediach fachowych
Adam Bogacz
nr katalogowy: 24356
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce w sezonach 2017/18 i 2018/19
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 119732
koncentrat soku jabłkowego
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
production
foreign trade
prices
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Nowe produkty w branży owocowej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 38254
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 100337
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 100336
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Wpływ adiuwantów zawierających lateks na retencję fungicydu kaptan na liściach jabłoni
Olga Zajączkowska
Dorota Kaczmarek
Mariusz Kucharski
nr katalogowy: 118326
10.15199/62.2019.1.10
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Zmiany wybranych wyróżników jakościowych smoothie jabłko-jagoda kamczacka w trakcie przechowywania
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Milena Bielecka
nr katalogowy: 122486
10.15199/64.2019.8-9.6
jagoda kamczacka
jabłko
smoothie
blue honeysuckle berry
apple
smoothie
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Rynek jabłek w październiku i listopadzie 2022
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 141056
10.15199/64.2022.6.6
rynek jabłek
ceny skupu owoców
eksport owoców i przetworów
apple market
fruit purchase prices
fruit export and preserves
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Rynek koncentratu jabłkowego - słabnący popyt groźniejszy od chińskiej konkurencji
nr katalogowy: 67206
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Rynek jabłek w październiku i listopadzie 2022
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 141056
10.15199/64.2022.6.6
rynek jabłek
ceny skupu owoców
eksport owoców i przetworów
apple market
fruit purchase prices
fruit export and preserves
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Rynek produktów na bazie jabłek
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Kinga Kienc
nr katalogowy: 132376
10.15199/64.2021.3.4
jabłka
asortyment
rynek
produkty jabłkowe
apples
assortment
market
apple products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Rynek produktów na bazie jabłek
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Kinga Kienc
nr katalogowy: 132376
10.15199/64.2021.3.4
jabłka
asortyment
rynek
produkty jabłkowe
apples
assortment
market
apple products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Rynek produktów na bazie jabłek
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Kinga Kienc
nr katalogowy: 132376
10.15199/64.2021.3.4
jabłka
asortyment
rynek
produkty jabłkowe
apples
assortment
market
apple products
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-5
NOWOŚCI TECHNIKI
nr katalogowy: 16407
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Nowe trendy w produkcji soków i nektarów jabłkowych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 43994
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Wpływ wytłoków lnianych na jakość bezglutenowego owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 145411
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
wytłoki lniane
gluten-free oat bread
transglutaminase
flax pomace
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Wpływ dodatku owoców i warzyw do przecieru aroniowego na zawartość związków polifenolowych i jakość
Joanna Kolniak
Anna Augustyniok
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 47537
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2022 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 139110
10.15199/64.2022.4.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Soki owocowe jako źródło witaminy C w diecie człowieka
Izabella Kwaś
niewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 113416
10.15199/64.2018.4.3
soki owocowe
witamina C
metody otrzymywania
fruit juices
vitamin C
extraction methods
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-12
Możliwości wykorzystania produktów ubocznych przemysłu owocowo-warzywnego w technologii mięsa na przykładzie wytłoków z owoców i warzyw
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Marta Chmiel
nr katalogowy: 152032
produkty mięsne
roślinne produkty uboczne
wytłoki
aronia czarnoowocowa
przeciwutleniacze
ekstrakty
meat products
vegetable by-products
pomace
black chokeberry
antioxidants
extracts
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
Soki naturalnie mętne - dobry kierunek w przetwórstwie jabłek
J. Oszmiański
A. Wojdyło
nr katalogowy: 20687
OPAKOWANIE 2014-2
Doceń mobilność - zarządzaj drukarnią za pomocą tabletu
ANDRZEJ MIKOŁAJCZUK
nr katalogowy: 82539
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-5
Oprogramowanie z garażu
nr katalogowy: 24605
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-10
Łącze USB-C do ładowania akumulatora
nr katalogowy: 101677
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-4
HTML5 versus Flash - możliwości tworzenia interaktywnych multimediów dla m-learningu
Jolanta Brzostek-Pawłowska
nr katalogowy: 67034
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2024 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 150168
10.15199/64.2024.4.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Polski handel zagraniczny jabłkami w sezonach 2015/2016–2019/2020
Anna Bugała
nr katalogowy: 127683
10.15199/64.2020.7–8.4
jabłka
soki jabłkowe
produkcja
eksport
import
apples
apple juices
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Polski handel zagraniczny jabłkami w sezonach 2015/2016–2019/2020
Anna Bugała
nr katalogowy: 127683
10.15199/64.2020.7–8.4
jabłka
soki jabłkowe
produkcja
eksport
import
apples
apple juices
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwój produkcji i eksportu soków w Turcji
Anna Bugała
nr katalogowy: 134174
10.15199/64.2021.5.2
Turcja
eksport
import
soki
koncentrat soku jabłkowego
Turkey
export
import
juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwój produkcji i eksportu soków w Turcji
Anna Bugała
nr katalogowy: 134174
10.15199/64.2021.5.2
Turcja
eksport
import
soki
koncentrat soku jabłkowego
Turkey
export
import
juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwój produkcji i eksportu soków w Turcji
Anna Bugała
nr katalogowy: 134174
10.15199/64.2021.5.2
Turcja
eksport
import
soki
koncentrat soku jabłkowego
Turkey
export
import
juices
AJC
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Comparison of extraction methods used for separation of active compounds from waste generated during the production of apple juice Porównanie metod ekstrakcyjnych w pozyskiwaniu związków aktywnych z odpadów powstałych podczas produkcji soku jabłkowego
Karolina Śliwa
Magdalena Malinowska
Elżbieta Sikora
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 90072
10.15199/62.2015.3.19
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Sektor soków zagęszczonych i pitnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 143818
10.15199/65.2023.6.1
soki
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Sektor soków zagęszczonych i pitnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 143818
10.15199/65.2023.6.1
soki
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Wpływ warunków procesu hydrolizy modelowych pektyn cytrusowo-jabłkowych na wzrost bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus plantarum MILab393
Małgorzata Krzywonos
Hanna Pińkowska
Katarzyna Trzepak-Balicka
Paweł Wolak
nr katalogowy: 116816
10.15199/62.2018.10.24
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-4
Termiczna konwersja odpadów rolniczych w celu poprawy ich parametrów energetycznych
Aleksandra DĘBOWSKA
Agnieszka KOPIA
Aneta MAGDZIARZ
nr katalogowy: 125909
10.15199/24.2020.4.4
termiczna konwersja biomasy
TGA
SEM-EDAX
TGA
kinetyka reakcji
biomass thermal conversion
TGA
SEM-EDAX
TGA
reaction kinetics
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-14-15
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 69090
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-2-3
Szpiedzy są wszędzie
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 124546
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Application of reliability centred maintenance of distribution network elements into practice
Stanislav RUSEK
Břetislav STACHO
nr katalogowy: 37859
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2020 r.
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 127687
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2020 r.
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 127687
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Application of time-frequency analysis for identification of overvoltages in medium voltage cable lines
Waldemar SKOMUDEK
nr katalogowy: 39605
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2022 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 139110
10.15199/64.2022.4.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek jabłek i gruszek w lutym i marcu 2023 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 142848
10.15199/64.2023.2.4
jabłka
gruszki
ceny skupu
eksport
apple
pear
purchase prices
export
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek jabłek i gruszek w lutym i marcu 2023 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 142848
10.15199/64.2023.2.4
jabłka
gruszki
ceny skupu
eksport
apple
pear
purchase prices
export
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Burak ćwikłowy – naturalne źródło zdrowia
Julia Niemira
Sabina Galus
nr katalogowy: 148660
10.15199/65.2024.5.2
burak ćwikłowy
związki fenolowe
betalainy
zdrowie
beetroot
phenolic compounds
betalains
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Czy przemysłowy sad jabłoniowy się opłaci?
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
nr katalogowy: 116712
10.15199/64.2018.10.3
jabłka
zbiory
ceny
soki
perspektywy
apples
crops
prices
juices
perspectives
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-11
Teksty-Preteksty
nr katalogowy: 102474
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Use of post-production waste in manufacturing rigid polyurethane foams Zastosowanie odpadów poprodukcyjnych do wytwarzania sztywnych pianek poliuretanowych
Maria Kurańska
Milena Zieleniewska
Monika Auguścik
Joanna Radwańska
Joanna Ryszkowska
Leonard Szczepkowski
Aleksander Prociak
nr katalogowy: 96630
10.15199/62.2016.2.13
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Properties of different representations of electroretinograms
Tomasz ROGALA
Andrzej BRYKALSKI
nr katalogowy: 31280
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Application of quantitative profile analysis in the assessment of hydrogen embrittlement of duplex stainless steel
JOANNA MICHALSKA
nr katalogowy: 37790
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
The assessment of quality of HV machine insulation on the base of FDS measurements
Jan SUBOCZ
Marek SZROT
nr katalogowy: 33633
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
The signal analysis of sound based on the application of guitar tabulatures for mobile devices
Patryk SOLECKI
Wojciech ZABIEROWSKI
nr katalogowy: 71430
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Projekt aplikacji w technologii rozszerzonej rzeczywistości dedykowany do obsługi wielomodowych wysp zaworowych serii Festo CPX
Paweł Kielan
Szymon Oleś
nr katalogowy: 139312
10.15199/48.2022.09.52
rozszerzona rzeczywistość
wyspy zaworowe
przemysł 4.0
silnik graficzny Unity.
augmented reality
valve terminals
industrial 4.0
Unity's graphics engine.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Projekt aplikacji w technologii rozszerzonej rzeczywistości dedykowany do obsługi wielomodowych wysp zaworowych serii Festo CPX
Paweł Kielan
Szymon Oleś
nr katalogowy: 139312
10.15199/48.2022.09.52
rozszerzona rzeczywistość
wyspy zaworowe
przemysł 4.0
silnik graficzny Unity.
augmented reality
valve terminals
industrial 4.0
Unity's graphics engine.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Application of semiconductor sensors for quality control of food products
VITALY ZARAPIN
VALERY LUHIN
PAWEŁ ŻUKOWSKI
TOMASZ KOŁTUNOWICZ
nr katalogowy: 35629
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Bio-polyols from rapeseed oil as raw materials for polyurethane composites with natural fillers for use in cosmetics Bio-poliole z oleju rzepakowego jako surowce do kompozytów naturalnych z napełniaczami naturalnymi dla kosmetyki
Maria Kurańska
Sławomir Michałowski
Joanna Radwańska
Magdalena Jurecka
Milena Zieleniewska
Leonard Szczepkowski
Joanna Ryszkowska
Aleksander Prociak*
nr katalogowy: 96631
10.15199/62.2016.2.14
SZKŁO I CERAMIKA 2004-1
Szkło wzmacniane termicznie i chemicznie. Właściwości, badania, kryteria oceny jakości i bezpieczeństwa
T. Tarczoń
nr katalogowy: 7411
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Zastosowanie modelowania statystycznego w weryfikacji mówcy
Adam Dustor
nr katalogowy: 138930
10.15199/59.2021.4.8
bezpieczeństwo
biometria
modelowanie statystyczne
weryfikacja mówcy
biometrics
security
speaker verification
statistical modelling
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Zastosowanie modelowania statystycznego w weryfikacji mówcy
Adam Dustor
nr katalogowy: 138930
10.15199/59.2021.4.8
bezpieczeństwo
biometria
modelowanie statystyczne
weryfikacja mówcy
biometrics
security
speaker verification
statistical modelling
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Zastosowanie modelowania statystycznego w weryfikacji mówcy
Adam Dustor
nr katalogowy: 138930
10.15199/59.2021.4.8
bezpieczeństwo
biometria
modelowanie statystyczne
weryfikacja mówcy
biometrics
security
speaker verification
statistical modelling
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Zastosowanie modelowania statystycznego w weryfikacji mówcy
Adam Dustor
nr katalogowy: 138930
10.15199/59.2021.4.8
bezpieczeństwo
biometria
modelowanie statystyczne
weryfikacja mówcy
biometrics
security
speaker verification
statistical modelling
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
LEDs and their application in practice
Sandra TABIŠOVA
nr katalogowy: 37091
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
On the application of modern light sources - with emphasis on home lighting
Péter CSUTI
Ágnes NÉMETHNÉ VIDOVSZKY
János SCHANDA
nr katalogowy: 37110
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-6
Optimal design of a disk type magneto-rheologic fluid clutch
Michael JAINDL
Alice KÖSTINGER
Christian MAGELE
Werner RENHART
nr katalogowy: 27031
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Development of the web application by the information system for data processing and documentation on selected farm in agricultural production
Miroslav MRÁZ
Pavol FINDURA
Oľga URBANOVIČOVÁ
Ivan RIGÓ
Peter BAJUS
Tomasz DRÓŻDŻ
Pawel KIEŁBASA
nr katalogowy: 124209
10.15199/48.2020.01.49
ASP.NET
web application
agriculture
information system
creating documentation
ASP.NET
aplikacja internetowa
rolnictwo
system informacyjny
tworzenie dokume
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Aplikacja do monitorowania stacji bazowej systemu radiokomunikacyjnego przy użyciu protokołu SNMP
Radosław Głąb
Dorota Rabczuk
nr katalogowy: 139292
10.15199/48.2022.09.32
protokół SNMP
net-snmp
system NMS
Simple Network Management Protocol
net-snmp
Network Management System
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Aplikacja do monitorowania stacji bazowej systemu radiokomunikacyjnego przy użyciu protokołu SNMP
Radosław Głąb
Dorota Rabczuk
nr katalogowy: 139292
10.15199/48.2022.09.32
protokół SNMP
net-snmp
system NMS
Simple Network Management Protocol
net-snmp
Network Management System
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-16-17
Coraz mniejsze
Marek Hołyński
nr katalogowy: 115126
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Miód - najstarsza substancja słodząca - zastosowanie w przemyśle fermentacyjnym
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 38929
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Miód - najstarsza substancja słodząca - zastosowanie w przemyśle fermentacyjnym
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 36243
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Designing of ultra high-speed asynchronous digital electronics with higher complexity
Boyko DIMOV
Valeri MLADENOV
Thomas ORTLEPP
F. Hermann UHLMANN
nr katalogowy: 31283
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Characteristic of oxide layer obtained on titanium used for medical application
J. JASIŃSKI
L. JEZIORSKI
K. MENDZIK
M. TATAR
M. SZOTA
nr katalogowy: 27555
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
How human perceive an application error? Error potential study
Krzysztof MOSKWA
Izabela REJER
nr katalogowy: 103196
10.15199/48.2017.01.24
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Application of image analysis for quantification of cardiac function in vivo by MRI in the mouse model of heart failure
SYLWIA KOSECKA
LESZEK WOJNAR
RAFAŁ PETRYNIAK
TOMASZ SKÓRKA
SYLWIA HEINZEPALUCHOWSKA
URSZULA TYRANKIEWICZ
STEFAN CHŁOPICKI
nr katalogowy: 37849
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Active materials application in robotics
R. Bansevicius
R. T. Tolocka
nr katalogowy: 1189
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The process of glow discharge assisted oxynitriding of titanium alloy in aspect of its application in artificial heart components
Tomasz Borowski
Agnieszka Sowińska
Maciej Ossowski
Elżbieta Czarnowska
Tadeusz Wierzchoń
nr katalogowy: 52786
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Pierwszy Festiwal Jabłka
Henryk Piekut
nr katalogowy: 54912
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-8
Innowacje
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 139177
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2023 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 144734
10.15199/64.2023.4.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-7
Zastosowanie efektu tunelowego w akcelerometrach o wysokiej czułości
Stanisław BEDNAREK
nr katalogowy: 138295
10.15199/48.2022.07.10
tunneling effect
connection
accelerometer
gravimeter
application.
efekt tunelowy
połączenie
akcelerometr
grawimetr
zastosowanie.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-7
Zastosowanie efektu tunelowego w akcelerometrach o wysokiej czułości
Stanisław BEDNAREK
nr katalogowy: 138295
10.15199/48.2022.07.10
tunneling effect
connection
accelerometer
gravimeter
application.
efekt tunelowy
połączenie
akcelerometr
grawimetr
zastosowanie.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Positioning of objects for real-time application of virtual reality
Marek PISZCZEK
nr katalogowy: 101962
10.15199/48.2016.11.20
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-12
Application of the computer tools used in the creation of websites for numerical calculation
Krystyna MACEK-KAMIŃSKA
Marcin KAMIŃSKI
nr katalogowy: 95851
10.15199/13.2015.12.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Konkurencyjność zewnętrzna zagęszczonych soków owocowych w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 93610
10.15199/64.2015.9.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Fertilizer application monitoring with AgroDoc software for plant fertilization optimization
Pavol Findura
Oľga Urbanovičová
Pawel Kielbasa
Miroslav Prístavka
Zuzana Bajusová
nr katalogowy: 141408
10.15199/48.2023.01.62
web application
exploitation
precision agriculture
utility program
aplikacja internetowa
eksploatacja
rolnictwo precyzyjne
program użytkowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Fertilizer application monitoring with AgroDoc software for plant fertilization optimization
Pavol Findura
Oľga Urbanovičová
Pawel Kielbasa
Miroslav Prístavka
Zuzana Bajusová
nr katalogowy: 141408
10.15199/48.2023.01.62
web application
exploitation
precision agriculture
utility program
aplikacja internetowa
eksploatacja
rolnictwo precyzyjne
program użytkowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Zastosowanie nadprzewodników w elektromagnesach reaktora termojądrowego
Paweł SURDACKI
nr katalogowy: 44752
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Zastosowanie warunkowego uśredniania sygnałów do pomiaru opóźnienia transportowego
Adam KOWALCZYK
Anna SZLACHTA
nr katalogowy: 49766
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Zastosowanie metody stałego kąta padania (SKP) do analizy produktów korozji powłok cynkowych i cynkowo-niklowych
BOŻENA BIERSKA-PIECH
nr katalogowy: 55616
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2022-4
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 1
Halina Makała
nr katalogowy: 141492
10.15199/42.2022.4.3
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PACKAGING REVIEW 2023-1
Active And Intelligent Food Packaging Review Paper, Part 2
Halina Makała
nr katalogowy: 142660
10.15199/42.2023.1.1
active and intelligent packaging
application
food
opakowania aktywne i inteligentne
zastosowanie
żywność
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Development of the system for testing Ethernet network and network applications performance and security, including RFC 2544 test and DDoS attack resistance test
Alicja STARCZEWSKA
Krzysztof DANIEC
Jarosław HOMA
Aleksander NAWRAT
nr katalogowy: 146707
10.15199/48.2023.12.08
RFC 2544
performance testing
DDoS
Ethernet network
network measurements
network application
RFC 2544
testy wydajnościowe
DDoS
sieć Ethernet
pomiary sieciowe
aplikacje sieciowe
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Quantizer design for multilevel BTC
Milan SAVIC
Zoran PERIC
Stefan PANIC
nr katalogowy: 64253
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Utrwalanie soków wysokiej jakości z wykorzystaniem wysokich ciśnień
Jakub Bone Grzegorz Widłak Łukasz Wachowicz
nr katalogowy: 119415
10.15199/65.2019.3.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2015 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 93079
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-7
Performance of Solar Panels on Spandex and Asbestos Roofs
Nur HAMZAH
Firman FIRMAN
Muhammad Ruswandi DJALAL
nr katalogowy: 144181
10.15199/48.2023.07.35
Solar Panel
Rooftop
Asbestos Roof
Spandex Roof
Efficiency
panel słoneczny
dach
dach azbestowy
dach z elastanu
wydajność
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Application of Quadrature Mirror Filters to Receipt of Step-Index Optical Fibre’s Output Signal
Adam NIKOŁAJEW
nr katalogowy: 50435
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-2
Przekaźniki bistabilne – możliwości aplikacyjne i analiza rozwiązań
Piotr Tetlak
Robert Smoleński
Piotr Leżyński
Piotr Niewiadomski
Radosław Maruda
Daniel Dębowski
nr katalogowy: 136341
10.15199/74.2022.2.3
przekaźniki elektromechaniczne
przekaźniki bistabilne
układy automatyki
electromechanical relays
bistable relays
automation systems
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-2
Przekaźniki bistabilne – możliwości aplikacyjne i analiza rozwiązań
Piotr Tetlak
Robert Smoleński
Piotr Leżyński
Piotr Niewiadomski
Radosław Maruda
Daniel Dębowski
nr katalogowy: 136341
10.15199/74.2022.2.3
przekaźniki elektromechaniczne
przekaźniki bistabilne
układy automatyki
electromechanical relays
bistable relays
automation systems
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-2
Przekaźniki bistabilne – możliwości aplikacyjne i analiza rozwiązań
Piotr Tetlak
Robert Smoleński
Piotr Leżyński
Piotr Niewiadomski
Radosław Maruda
Daniel Dębowski
nr katalogowy: 136341
10.15199/74.2022.2.3
przekaźniki elektromechaniczne
przekaźniki bistabilne
układy automatyki
electromechanical relays
bistable relays
automation systems
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-2
Przekaźniki bistabilne – możliwości aplikacyjne i analiza rozwiązań
Piotr Tetlak
Robert Smoleński
Piotr Leżyński
Piotr Niewiadomski
Radosław Maruda
Daniel Dębowski
nr katalogowy: 136341
10.15199/74.2022.2.3
przekaźniki elektromechaniczne
przekaźniki bistabilne
układy automatyki
electromechanical relays
bistable relays
automation systems
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Application of optical wave microphone to gliding arc discharge
Fumiaki MITSUGI
Tomoaki IKEGAMI
Shin-ichi AOQUI
Yui TASHIMA
Hiroharu KAWASAKI
Toshiyuki NAKAMIYA
Yoshito SONODA
Henryka STRYCZEWSKA
nr katalogowy: 68779
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-6
Albuminowe nośniki leków. Charakterystyka i zastosowanie
Olga Adamczyk
Julia Wieczorek
Magdalena Głąb
nr katalogowy: 135581
10.15199/28.2021.6.1
albumina ludzka
systemy dostarczania leków
leczenie nowotworów
nanotechnologia
human serum albumin
drug delivery systems
cancer treatment
nanotechnology
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-6
Albuminowe nośniki leków. Charakterystyka i zastosowanie
Olga Adamczyk
Julia Wieczorek
Magdalena Głąb
nr katalogowy: 135581
10.15199/28.2021.6.1
albumina ludzka
systemy dostarczania leków
leczenie nowotworów
nanotechnologia
human serum albumin
drug delivery systems
cancer treatment
nanotechnology
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-6
Albuminowe nośniki leków. Charakterystyka i zastosowanie
Olga Adamczyk
Julia Wieczorek
Magdalena Głąb
nr katalogowy: 135581
10.15199/28.2021.6.1
albumina ludzka
systemy dostarczania leków
leczenie nowotworów
nanotechnologia
human serum albumin
drug delivery systems
cancer treatment
nanotechnology
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-6
Albuminowe nośniki leków. Charakterystyka i zastosowanie
Olga Adamczyk
Julia Wieczorek
Magdalena Głąb
nr katalogowy: 135581
10.15199/28.2021.6.1
albumina ludzka
systemy dostarczania leków
leczenie nowotworów
nanotechnologia
human serum albumin
drug delivery systems
cancer treatment
nanotechnology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Wpływ oddziaływania ultradźwięków na przebieg procesu zamrażania tkanki jabłka
Małgorzata Nowacka
Aleksandra Fijałkowska
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 81716
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-11
Simulation of magnetically controlled elements for optoelectronic systems on the basis of liquid crystals
Zenon HOTRA
Andriy FECHAN
Orest SUSHYNSKYY
Olga SHYMCHYSHYN
Ostap CHABAN
nr katalogowy: 72737
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Application of Frequency Locked Loop in Consumption Peak Load Control
Đurđe M. PERIŠIĆ
Aleksandar ŽORIĆ
Slobodan OBRADOVIĆ
Petar SPALEVIĆ
nr katalogowy: 65450
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-1
Virtual keyboard controlled by eye gaze employing speech synthesis
KUBA ŁOPATKA
RAFAŁ RYBACKI
BARTOSZ KUNKA
ANDRZEJ CZYŻEWSKI
BOŻENA KOSTEK
nr katalogowy: 57440
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
Analytic Prediction of Transient Torque Response for Pilot Control of ISC-based Drive Applications
Moritz SPICHARTZ
Carsten HEISING
Volker STAUDT and Andreas STEIMEL
nr katalogowy: 47465
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Prakseologiczne aspekty zastosowania systemu zarządzania energią w przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Bolesław Goranczewski
Grzegorz Kądzielawski
nr katalogowy: 140033
10.15199/62.2022.10.21
skuteczność
znormalizowany system zarządzania energią
norma ISO 50001
efficiency
standardized energy management system
ISO 50001 standard
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-1
THE POSSIBILITIES TO REDUCE SURFACE ROUGHNESS IN PRE-ASSEMBLY FACE MILLING WITH WIPER INSERTS
Adam FRĄCZYK
nr katalogowy: 125714
10.15199/160.2020.1.8
face milling
surface roughness
cutting plates
Wiper inserts
frezowanie czołowe
chropowatość powierzchni
płytki skrawające
Wiper
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-2
Weryfi kacja laboratoryjna możliwości zastosowania wybranych detektorów akustycznych i ultradźwiękowych do wykrywania wewnętrznych nieszczelności armatury gazowniczej
Grzegorz Demusiak
Mariusz Koc
nr katalogowy: 112229
10.15199/17.2018.2.1
nieszczelności wewnętrzne armatury gazowniczej
metoda detekcji akustycznej i ultradźwiękowej wycieków gazu
zastosowanie detekcji ultradźwiękowej do wykrywania wewnętrznych wycieków gazu
inner gas leaks of gas fi ttings and valves
acoustic and ultrasound method of gas leak detection
application of ultrasound method for inner gas leak detection
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-12
BIOMETRYCZNY SySTEM KONTROLI DOSTĘP U DEDYKOWANY DLA PSÓW
Natalia JAŚTAK
Michał WIŚNIOS
nr katalogowy: 152206
10.15199/13.2024.12.7
Biometryczna identyfikacja psów
biometryczna baza pysków psów
system kontroli dostępu
systemy monitoringu wizyjnego
Biometric dog identification
biometric dog muzzle database
access control system
video surveillance systems
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-11
Microstructure and corrosion behaviour of magnesium alloy AZ91: Infl uence of rare earths as alloying elements
AHMED M. EL-AZIZ
nr katalogowy: 47973
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2019-3
ADHESIVE MIXING AND APPLYING DEVICE
Anna RUDAWSKA
nr katalogowy: 122603
10.15199/160.2019.3.7
bonding
device
mixing
application
adhesive
klejenie
urządzenie
mieszanie
nakładanie
klej
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-10-11
Rewolucyjny gadżet
nr katalogowy: 51755
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2019 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 121514
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Szarlotka - królowa ciast
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 144839
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Discussion on existing methodologies for the responsibilities assignment problem
Andrés PAVAS
Volker STAUDT
Horacio TORRES-SÁNCHEZ
nr katalogowy: 41158
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH