Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Projektuj i buduj - system realizacji inwestycji mostowych a problemy interpretacyjne przepisów na przykładzie przyczółków mostowych
Arkadiusz Madaj
nr katalogowy: 109962
10.15199/33.2017.10.34
opis zamówienia w systemie "projektuj i buduj" program funkcjonalno-użytkowy (PFU)
przyczółek.
order description in "design and building" system
functional-usable programme
abutment.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
The simple model of diffraction grating
Łukasz STELMACH
Dariusz SAWICKI
nr katalogowy: 55192
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-19-20
The issue of properties of building objects as a subject of construction processes
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 122312
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
O zasadach ustalania powierzchni użytkowej w budynkach mieszkalnych
Adam Podhorecki
Justyna Sobczak-Piąstka
Magdalena Lachowicz
nr katalogowy: 136279
10.15199/33.2022.02.09
wielorodzinne budynki mieszkalne
budowa w systemie deweloperskim
zasady ustalania powierzchni użytkowej lokali mieszkalnych.
family residential buildings
construction in a developer system
rules for determining the usable floor area of residential promeses.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
O zasadach ustalania powierzchni użytkowej w budynkach mieszkalnych
Adam Podhorecki
Justyna Sobczak-Piąstka
Magdalena Lachowicz
nr katalogowy: 136279
10.15199/33.2022.02.09
wielorodzinne budynki mieszkalne
budowa w systemie deweloperskim
zasady ustalania powierzchni użytkowej lokali mieszkalnych.
family residential buildings
construction in a developer system
rules for determining the usable floor area of residential promeses.
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-9
Współpraca układów centralnego ogrzewania i ciepłej wody użytkowej z priorytetem jej przygotowywania w węzłach równoległych
WŁADYSŁAW SZAFLIK
nr katalogowy: 62126
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-8
Wpływ parametrów oraz orientacji okien na zapotrzebowanie na energię użytkową budynku mieszkalnego
Walery Jezierski
Adam Święcicki
Adrian Kadłubowski
nr katalogowy: 115437
10.15199/33.2018.08.10
zapotrzebowanie na energię użytkową
charakterystyka cieplna okien
deterministyczny modelmatematyczny
demand for usable energy
thermal characteristics of windows
deterministic mathematical model.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
A Networked Information Processing System for Student Mobility Support in European Higher Education Area
Andrzej MATERKA
Piotr DĘBIEC
Piotr KORBEL
Michał STRZELECKI
nr katalogowy: 69255
AURA 2006-4
OCHRONA ŚRODOWISKA WSTANIE MISSOURI
Ryszard Kostuch
nr katalogowy: 15988
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-5
Europejskie programy pomocowe ELECTRANET BSP-2
nr katalogowy: 1044
AURA 2006-7
MIĘDZYREGIONALNY PROGRAM BAŁTYKU
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 15912
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-4
Charakterystyka wybranych właściwości barierowych dzianin po aplikacji specjalnych środków chemicznych w procesie wykończenia
Romualda Koźmińska
Jolanta Janicka
Anna Pinar
nr katalogowy: 105304
10.15199/60.2017.04.3
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Plan zróżnicowania składu zespołów pracowniczych: zrozumiałe instrukcje na stanowisku pracy (3)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 104454
OPAKOWANIE 2011-10
Certyfikat FSC dla UPM
nr katalogowy: 63219
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42616
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-4
Ocena realizacji strategii na rzecz poprawy jakości zdrowia psychicznego w Polsce
Mira LISIECKABIEŁANOWICZ
nr katalogowy: 113219
ochrona zdrowia psychicznego
Narodowy Program Zdrowia (NPZ) na lata 2016-2020
Narodowy Program Ochrony Zdrowia Psychicznego (NPOZP)
mental health protection
National Health Programme (NPZ) for 2016-2020
National Mental Health Protection Programme (NPOZP)
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-11
Wizualizacja zachowania się klejów samoprzylepnych w procesie odbarwiania i statystyczny opis ich przemiany w cząstki kleiste
Henryk Gonera
Józef Dąbrowski
Tomasz Mik
Mirosława Ziemińska
nr katalogowy: 22107
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Comparison of methods for determining the demand for final energy for heating on the example of a single-family residential building
Tomasz SZUL
nr katalogowy: 148993
10.15199/48.2024.06.32
building energy performance
building heating
real energy consumption
final energy
heating season degree days
charakterystyka energetyczna budynku
ogrzewanie budynków
rzeczywiste zużycie energii
energia końcowa
stopniodni sezonu grzewczego
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-7
Synthesis of logic circuits for FPGA
YURI PLUSHCH
ALEXANDER CHEMERIS
SVETLANA REZNIKoVA
nr katalogowy: 27854
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-4
INTEROPERACYJNOŚĆ BEZPILOTOWEGO SYSTEMU EWAKUACJI MEDYCZNEJ W KONTEKŚCIE STANDARDÓW NATO
Damian Kacprowicz
nr katalogowy: 148421
10.15199/13.2024.4.5
Interoperacyjność
bezpilotowy system
ewakuacja medyczna
NATO
MIP
MEWA MED
Interoperability
unmanned system
medical evacuation
NATO
MIP
MEWA MED
PACKAGING REVIEW 2024-3
FACHPACK 2024: NUREMBERG IS HOSTING EUROPEAN PACKAGING INDUSTRY
nr katalogowy: 150719
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Kompatybilność elektromagnetyczna przemysłowych sieci komunikacyjnych związanych z bezpieczeństwem
Tadeusz MISSALA
nr katalogowy: 50466
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Comparative Analysis of Radial and Axial Field Permanent Magnet Motor
Goga CVETKOVSKI
Lidija PETKOVSKA
nr katalogowy: 40204
OPAKOWANIE 2011-10
Karton tylko z certyfikowanych produktów
nr katalogowy: 63218
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Principles of computer planning in the functional nasal surgery
G. AVRUNIN
Yana V. NOSOVA
Natalia O. SHUHLYAPINA
Sergii M. ZLEPKO
Sergii V. TYMCHYK Oleksandra HOTRA
Baglan IMANBEK
Aliya KALIZHANOVA
Assel MUSSABEKOVA
nr katalogowy: 104318
10.15199/48.2017.03.32
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-4
Evaluation of functional device suitability considering both random technological deviations of its parameters from their nominal values and the process of components' aging
Yuriy BOBALO
Mykola DYVAK
Svitlana KREPYCH
Petro STAKHIV
nr katalogowy: 83861
10.12915/pe.2014.04.054
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Projekt Functional Food NET
Anna Florowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 31946
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-6
Analiza wybranych czynników wpływających na efektywność energetyczną solarnych systemów przygotowania ciepłej wody
TOMASZ CHOLEWA
ALICJA SIUTA-OLCHA
nr katalogowy: 52196
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-6
Analiza wybranych czynników wpływających na efektywność energetyczną solarnych systemów przygotowania ciepłej wody
TOMASZ CHOLEWA
ALICJA SIUTA-OLCHA
nr katalogowy: 52196
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Koszty utrzymania budynków użyteczności publicznej na przykładzie obiektów uczelni wyższej
Edyta Plebankiewicz
Jakub Grącki
nr katalogowy: 140570
10.15199/33.2022.11.07
remont
koszty utrzymania budynku
cykl życia
uczelnia.
renovation
building maintenance costs
life cycle
university.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Koszty utrzymania budynków użyteczności publicznej na przykładzie obiektów uczelni wyższej
Edyta Plebankiewicz
Jakub Grącki
nr katalogowy: 140570
10.15199/33.2022.11.07
remont
koszty utrzymania budynku
cykl życia
uczelnia.
renovation
building maintenance costs
life cycle
university.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Koszty utrzymania budynków użyteczności publicznej na przykładzie obiektów uczelni wyższej
Edyta Plebankiewicz
Jakub Grącki
nr katalogowy: 140570
10.15199/33.2022.11.07
remont
koszty utrzymania budynku
cykl życia
uczelnia.
renovation
building maintenance costs
life cycle
university.
GOSPODARKA WODNA 2014-3
Regionalny program WMO/GWP zintegrowanego zarządzania ryzykiem suszy w Europie Środkowowschodniej
Janusz Kindler
nr katalogowy: 82950
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
IX program ramowy Unii Europejskiej "Horyzont Europa"
Eugeniusz K. Chyłek
Dominika Bagińska-Chyłek
Artur Break
nr katalogowy: 117175
10.15199/65.2018.11.2
wieloletnie ramy finansowe
Unia Europejska
Horyzont Europa –
program ramowy
multiannual financial framework
European Union
Horizon Europe –
framework programme
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-4
Płyty na bazie gipsu we współczesnym budownictwie
Ołeksij Kopyłow
nr katalogowy: 113314
10.15199/33.2018.04.06
gips
płyty
okładziny ścienne
właściwości użytkowe.
gypsum
boards
wall claddings
functional properties.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-10
Metody analizy obciążeń użytkowych dla celów programowalnych badań zmęczeniowych tekstyliów i laminatów
Katarzyna Kobiela-Mendrek
nr katalogowy: 101397
10.15199/60.2016.10.2
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-10
Problem niejednoznaczności oznaczenia powierzchni użytkowej lokali w operacie ewidencji gruntów i budynków
KAMILA MODELSKA
nr katalogowy: 79645
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Effect of rapid quenching on the copper wheel surface on the microstructure, surface development and microhardness of Fe86Zr7Nb1Cu1B5 amorphous ribbons
MARCIN NABIAŁEK
nr katalogowy: 84298
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-3
Doskonalenie kadry dydaktycznej w zakresie geodezji rolnej i urządzeń rolnych
nr katalogowy: 75203
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-10
NAUKOWE PISMA CHEMICZNE W INTERNECIE
nr katalogowy: 47373
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-6
Uruchomienie automatycznej linii do nakładania powłoki stopowej cynk-nikiel
Małgorzata Śmieszek-Glanc
nr katalogowy: 106493
AURA 2014-3
Klub Trzydziestu Procent
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 82663
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-3
Ocena zagrożeń chemicznych, pyłowych i fizycznych w środowisku pracy przy innowacyjnych metodach spajania różnych materiałów konstrukcyjnych
Jolanta Matusiak
Joanna Wyciślik
nr katalogowy: 83114
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-9
Centrum Teledetekcji Instytutu Geodezji i Kartografii jako jeden z głównych Ośrodków Badawczych w Programie Unii Europejskiej Copernicus
Katarzyna Dąbrowska-Zielińska
nr katalogowy: 93358
10.15199/50.2015.9.1
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-4
System monitoringu i cyberbezpieczeństwa dla podstacji
Konrad Woliński
nr katalogowy: 131261
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Żywność funkcjonalna i jej znaczenie na współczesnym rynku
Halina Makała
nr katalogowy: 111722
10.15199/65.2018.1.4
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
innowacyjne rozwiązania
functional foods
bioactive ingredients
innovative solutions
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Novel electrostatic technologies for functional nanomaterials production
Anatol JAWOREK
Andrzej KRUPA
Marcin LACKOWSKI
Arkadiusz T. SOBCZYK
Tadeusz CZECH
nr katalogowy: 53245
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-4
System monitoringu i cyberbezpieczeństwa dla podstacji
Konrad Woliński
nr katalogowy: 131261
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Current status of standardization related to electromagnetic compatibility and functional safety
Bernd JAEKEL
nr katalogowy: 68766
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Oculographic means for human retina functional state integral estimation
Andrew SKOBLIAKOV
Alexey KUBARKO
Vladimir FIRAGO
Ivan GOURSKI
Oleksandra HOTRA
nr katalogowy: 75328
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Stanowisko do ciągłego pomiaru rezystancji nitek elektroprzewodzących
Krzysztof GNIOTEK
Jadwiga KUCHARSKA-KOT
Jacek LEŚNIKOWSKI
Henryk KAPUSTA
nr katalogowy: 41227
SZKŁO I CERAMIKA 2011-6
Zapraszamy do udziału w projekcie UE "Ceramic Glaze Recipes" - CGR (Receptury na Szkliwa Ceramiczne)
nr katalogowy: 64340
GOSPODARKA WODNA 2020-1
Sprawozdanie z II Międzynarodowych Tatrzańskich Warsztatów Hydrologicznych
Joanna Pociask-Karteczka
Agnieszka Rajwa-Kuligiewicz
nr katalogowy: 124568
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Research on effects of environmental factors on photovoltaic panels and modeling with Matlab/Simulink
Sabir RUSTEMLI
Furkan DINCER
M. Nuri ALMALI
nr katalogowy: 69203
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-2
Health, safety and environmental aspects during welding and allied processes - Leonardo da Vinci project
Joanna Wyciślik
Jolanta Matusiak
nr katalogowy: 89585
10.15199/24.2015.2.5
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-2
Health, safety and environmental aspects during welding and allied processes - Leonardo da Vinci project
Joanna Wyciślik
Jolanta Matusiak
nr katalogowy: 89585
10.15199/24.2015.2.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Nowe trendy w produkcji soków i nektarów jabłkowych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 43994
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-1
Analiza wybranych właściwości użytkowych folii dachowych. Cz. II
IWONA GRUSZKA
nr katalogowy: 96272
10.15199/60.2016.01.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Evaluation of the measurement system for determination of frequency characteristics of functional blocks used in AC impedance bridges
Ryszard RYBSKI
Janusz KACZMAREK
Mirosław KOZIOŁ
Marian KAMPIK
Edyta DUDEK
Adam ZIÓŁEK
nr katalogowy: 87740
10.12915/pe.2014.11.14
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-12
Analiza zapotrzebowania na energię użytkową przy zmianach wymaganej izolacyjności cieplnej przegród budowlanych
WAL ERY JEZIERSKI
BEATA SADOWSKA
nr katalogowy: 117524
10.15199/9.2018.12.6
zapotrzebowanie na energię użytkową
współczynnik przenikania ciepła
ściana zewnętrzna
stropodach
okno
drzwi
deterministyczny model matematyczny
demand for usable energy
thermal transmittance coefficient
external wall
roof
window
door
deterministic mathematical model
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Analiza teoretyczna wpływu wielkości pojedynczego ubytku przekroju na ukierunkowanie płytek cementytu w drutach ze stali wysokowęglowej
ZBIGNIEW MUSKALSKI
SYLWIA WIEWIÓROWSKA
MACIEJ SULIGA
nr katalogowy: 46248
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Kompatybilność elektromagnetyczna urządzeń elektronicznych przeznaczonych do pracy w przestrzeniach zagrożonych wybuchem
Cezary WOREK
Marcin SZCZURKOWSKI
nr katalogowy: 50472
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-2-3
System eCall w świetle działań i zaleceń Komisji Europejskiej
Wojciech MICHALSKI
nr katalogowy: 41893
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Modelowanie wpływu kąta ciągadła na ukierunkowanie płytek cementytu w procesie ciągnienia drutu ze stali wysokowęglowej
ZBIGNIEW MUSKALSKI
SYLWIA WIEWIÓROWSKA
MACIEJ SULIGA
ANDRZEJ MILENIN
nr katalogowy: 45875
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
KSZTAŁCENIE W ZAKRESIE CYBERBEZPIECZEŃSTWA NA POLITECHNICE WARSZAWSKIEJ
Andrzej Kraśniewski
Krzysztof Szczypiorski
nr katalogowy: 138954
10.15199/59.2022.4.31
cyberbezpieczeństwo
kształcenie
Politechnika Warszawska
studia.
cybersecurity
degree programmes
education
Warsaw University of Technology.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Żywność funkcjonalna
nr katalogowy: 62914
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-9
Functional safety assessment of one-level coordination of distributed cyber-physical objects
Volodymyr DUBOVOI
Maria S. YUKHIMCHUK
Nelya M. KYRYLENKO
Andrii H. BUKHUN
Olena M. HOMONYUK
Maksat KALIMOLDAYEV
Konrad GROMASZEK
Saule SMAILOVA
nr katalogowy: 133232
10.15199/48.2021.09.08
cyber-physical control system
functional safety
coordination control
one-level systems
distributed object
cyber-fizyczny system sterowania
bezpieczeństwo funkcjonalne
sterowanie koordynacyjne
systemy jednopoziomowe
obiekt rozproszony.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-8
Synthesis of generalized neural elements using approximation metod
Fedir Geche
Anatoliy Batyuk
Vladyslav Kotsovsky
Konrad Gromaszek
nr katalogowy: 78824
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Electromagnetic compatibility analysis of electric equipments
Matej KUČERA
Milan ŠEBÖK
nr katalogowy: 70660
OPAKOWANIE 2011-4
Istota wartości użytkowej materiałów opakowaniowych z tworzyw sztucznych
AGNIESZKA CHOLEWA-WÓJCIK
nr katalogowy: 59295
GOSPODARKA WODNA 2019-8
Prace modernizacyjne na Odrze granicznej - Program środków minimalizujących i kompensujących oddziaływanie na biologiczne elementy stanu wód w rozumieniu Ramowej Dyrektywy Wodnej Część II: Program środków minimalizujących i kompensujących oddziaływanie na elementy biologiczne stanu wód
PAWEŁ PRUS
MARCIN PCHAŁEK
nr katalogowy: 121889
Odra Graniczna
Ramowa Dyrektywa Wodna
modernizacja zabudowy regulacyjnej
ochrona elementów biologicznych stanu wód
dobre praktyki w inwestycjach hydrotechnicznych
Borderline Oder
Framework Water Directive
modernisation of regulation structures
protection of water status biological elements
good practices for hydro-technical investments
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-7-8
Analiza możliwości finansowania inwestycji zwiększających efektywność energetyczną budynków
ANNA BEDNARZ
BOŻENA BABIARZ
nr katalogowy: 144285
10.15199/9.2023.7-8.2
dofinansowanie inwestycji
efektywność energetyczna
instrumenty finansowa
co-financing of investments
energy efficiency
financing instruments
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-4
Modelowanie układów energoelektronicznych w języku VHDL oraz implementacja sterowania w strukturach FPGA
Marcian CIRSTEA
nr katalogowy: 11680
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Straty ciepła w obiegu cyrkulacyjnym instalacji ciepłej wody użytkowej
ALEKSANDRA BUGAŁA
MACIEJ GRZYWACZ
nr katalogowy: 137958
10.15199/9.2022.6.3
ciepło
cyrkulacja ciepłej wody
węzeł cieplny
ciepłomierz
świadectwo charakterystyki energetycznej
heat
hot water circulation
thermal centre
heat meter
energy performance certificate
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Straty ciepła w obiegu cyrkulacyjnym instalacji ciepłej wody użytkowej
ALEKSANDRA BUGAŁA
MACIEJ GRZYWACZ
nr katalogowy: 137958
10.15199/9.2022.6.3
ciepło
cyrkulacja ciepłej wody
węzeł cieplny
ciepłomierz
świadectwo charakterystyki energetycznej
heat
hot water circulation
thermal centre
heat meter
energy performance certificate
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Straty ciepła w obiegu cyrkulacyjnym instalacji ciepłej wody użytkowej
ALEKSANDRA BUGAŁA
MACIEJ GRZYWACZ
nr katalogowy: 137958
10.15199/9.2022.6.3
ciepło
cyrkulacja ciepłej wody
węzeł cieplny
ciepłomierz
świadectwo charakterystyki energetycznej
heat
hot water circulation
thermal centre
heat meter
energy performance certificate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
KSZTAŁCENIE W ZAKRESIE CYBERBEZPIECZEŃSTWA NA POLITECHNICE WARSZAWSKIEJ
Andrzej Kraśniewski
Krzysztof Szczypiorski
nr katalogowy: 138954
10.15199/59.2022.4.31
cyberbezpieczeństwo
kształcenie
Politechnika Warszawska
studia.
cybersecurity
degree programmes
education
Warsaw University of Technology.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
KSZTAŁCENIE W ZAKRESIE CYBERBEZPIECZEŃSTWA NA POLITECHNICE WARSZAWSKIEJ
Andrzej Kraśniewski
Krzysztof Szczypiorski
nr katalogowy: 138954
10.15199/59.2022.4.31
cyberbezpieczeństwo
kształcenie
Politechnika Warszawska
studia.
cybersecurity
degree programmes
education
Warsaw University of Technology.
AURA 2019-2
Przyszłość polskiej energetyki Program "Energia Plus"
Ryszard TYTKO
nr katalogowy: 118527
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-10
Redukcja i kompresja zmiennych w syntezie funkcji generowania indeksów
Tadeusz ŁUBA
Krzysztof POŹNIAK
Bogdan ZBIERZCHOWSKI
nr katalogowy: 101776
10.15199/59.2016.10.3
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-4
Modyfikowane i funkcjonalne włókna celulozowe typu Lyocell
EMILIA ŚMIECHOWICZ
nr katalogowy: 150875
10.15199/28.2024.4.2
special cellulose fibers
functional cellulose fibers
Lyocell
special cellulose fibers
functional cellulose fibers
Lyocell
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-6
Z działalności FIGu
Marcin Karabin
nr katalogowy: 77137
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-4
Bonding technologies for 3D-packaging
Klaus -Jurgen Wolter
Karsten Meier
Peter Saettler
Iuliana Panchenko
Max Froemmig
nr katalogowy: 67026
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2019-3
ASSEMBLY AUTOMATION Volume 39, Issue 2
nr katalogowy: 122604
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Cyfrowe filtry hiperboliczne, eliptyczne w zastosowaniach do układów o parametrach rozłożonych
Zuzanna SIWCZYŃSKA
nr katalogowy: 100546
10.15199/48.2016.09.58
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
The Sufficient Criteria For Consistent Modelling Of The Use Case Realization Diagrams With A New Functional-Structure- Behaviour UML Diagram
Stanisław Jerzy NIEPOSTYN
nr katalogowy: 89343
10.15199/48.2015.02.08
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Substancje słodzące w napojach funkcjonalnych - jak znakować?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 120739
10.15199/64.2019.5-6.4
napój funkcjonalny
substancja słodząca
dodatek do żywności
stewia
glikozydy stewiolowe
owoc mnicha
Siraitia grosvenorii
functional beverage
sweetener
food additive
stevia
steviol glycosides
monk fruit
Siraitia grosvenorii
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-1
Dekompozycja funkcjonalna w syntezie funkcji generowania indeksów
Tadeusz ŁUBA
Tomasz MAZUR KIEWICZ
nr katalogowy: 118169
10.15199/59.2019.1.3
funkcje generowania indeksów
dekompozycja funkcjonalna
redukcja argumentów
synteza na pamięciach ROM
Index Generation Functions
functional decomposition
argument reduction
ROM based synthesis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
Wpływ środowiskowej i zawodowej ekspozycji na rtęć na poszczególne układy organizmu człowieka
Maciej Cyran
Magdalena Florek-Łuszczki
Małgorzata Czarny-Działak
Halina Król
Monika Szpringer
Małgorzata Dziechciaż
Grażyna Nowak-Starz
Barbara Gworek
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 123310
10.15199/62.2019.11.16
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Funkcjonalne napoje mleczne
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
Maciej Bazarnik
nr katalogowy: 110188
10.15199/64.2017.10.4
napoje mleczne
napoje funkcjonalne
bakterie kwasu mlekowego
substancje bioaktywne
milk beverage
functional beverage
lactobacilli
bioactive subs
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
"Żywność funkcjonalna w Polsce - dziś i jutro"
Anna Karwowska
Adam Bogacz
nr katalogowy: 32215
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Rapid Synthesis of Advanced Materials by Electric Discharge Assisted Mechanical Milling.
ANDRZEJ CALKA
nr katalogowy: 27526
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Bezpieczeństwo w systemach zarządzania energią elektryczną w budynkach w świetle obowiązujących norm
Marcin A. Sulkowski
nr katalogowy: 143309
10.15199/74.2023.5.4
bezpieczeństwo użytkowania
efektywność elektryczna
systemy zarządzania energią
instalacje elektryczne
safety of use
electrical efficiency
energy management system
electrical installations
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Bezpieczeństwo w systemach zarządzania energią elektryczną w budynkach w świetle obowiązujących norm
Marcin A. Sulkowski
nr katalogowy: 143309
10.15199/74.2023.5.4
bezpieczeństwo użytkowania
efektywność elektryczna
systemy zarządzania energią
instalacje elektryczne
safety of use
electrical efficiency
energy management system
electrical installations
GOSPODARKA WODNA 2019-1
Gospodarowanie zasobami wód - specjalna sesja panelowa w ramach międzynarodowej konferencji naukowej
Piotr P. Małecki
Rafał Miłaszewski
nr katalogowy: 118163
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-8
Analysis of eccentricity hot rolled tubes
Ján TURŇA
Ľudovít PARILÁK1
Martin RIDZOŇ
Roman ĎURČÍK
Pavol MAŤAŠ
Ľubomír PATIN
nr katalogowy: 100069
10.15199/24.2016.8.16
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-12
Mój bohater papier. Cz. 1. Papier a ekologia
Agnieszka Andruszkiewicz
nr katalogowy: 129813
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
The use of specialized multi-band stimuli for analog circuits testing
Tomasz Golonek
Piotr Jantos
Damian Grzechca
nr katalogowy: 64774
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Bezalkoholowe napoje fermentowane – aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 119740
10.15199/64.2019.4.3
bezalkoholowe napoje fermentowane
napoje funkcjonalne
problemy technologiczne
non-alcoholic fermented beverages
functional beverages
technological issues
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Stan i perspektywy rozwoju rynku kwasu chlebowego
Piotr Dziugan
Emilia Wiłkowska
nr katalogowy: 36230
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Influence of the Deformation Path Change on Behavior of Copper Alloys
ZBIGNIEW GRONOSTAJSKI
KAROL JAŚKIEWICZ
nr katalogowy: 27533
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Applications of quantitative image analysis to the description of the morphology of polyurethane/carbon nanotubes composites
JOANNA RYSZKOWSKA
nr katalogowy: 37794
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Rośliny zielarskie - źródło surowców dla przetwórstwa i przemysłu spożywczego
Wiesława Rosłon
nr katalogowy: 37627
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-5
Calibration of atomic force microscope
AGATA MASALSKA
PAWEŁ ZAWIERUCHA
MIROSŁAW WOSZCZYNA
TEODOR GOTSZALK
YVONNE RITZ
EHRENFRIED ZSCHECH
nr katalogowy: 35087
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-9
Nowe Wydawnictwa
nr katalogowy: 93880
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Ponowna ocena substancji dodatkowych przez EFSA i jej konsekwencje dla producentów żywności
Joanna Gajda‑
Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 116118
10.15199/65.2018.9.5
dodatki do żywności
EFSA
ponowna ocena bezpieczeństwa
ustawodawstwo UE
food additives
EFSA
re-evaluation
EU legislation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Projektowanie funkcjonalnych piw rzemieślniczych o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Gościnna
Jarosław Pobereżny
Elżbieta Wszelaczyńska
Sylwia Łaba
Krzysztof Świerczyński
nr katalogowy: 121993
10.15199/65.2019.8.10
piwo
dodatki funkcjonalne
polifenole
zdolność przeciwutleniająca
beer
functional additives
total phenols
antioxidant activity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Impedance tomography data acquisition system for brick walls humidity level evaluation
Katarzyna BIERNAT
Konrad NITA
Jan SIKORA
Stefan WÓJTOWICZ
nr katalogowy: 31303
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Novel function-integrated lightweight solutions based on textile-reinforced thermoplastic composites and material-adapted piezoceramic actuator modules
MAIK GUDE
WERNER HUFENBACH
NIELS MODLER
CHRISTIAN KIRVEL
nr katalogowy: 27470
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Asynchronous motor functional state monitoring based on the relative deviations of the power losses
Lina H. Hussienat
Suad Omar Aldaikh
Mohamed QAWAQZEH
Oleksandr VOVK
Serhii HALKO
Serhii KVITKA
Andrii SABO
Mykola OSTROVERKHOV
Oleksandr MIROSHNYK
Taras SHCHUR
Paweł KIEŁBASA
nr katalogowy: 149507
10.15199/48.2024.07.06
asynchronous motor
functional state
diagnostic parameter
power loss
silnik asynchroniczny
stan funkcjonalny
parametr diagnostyczny
utrata mocy
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-12
Mali i średni przedsiębiorcy w programie Horyzont 2020
Małgorzata Głowacz
nr katalogowy: 95751
10.15199/33.2015.12.20
GOSPODARKA WODNA 2019-7
Prace modernizacyjne na Odrze granicznej – Program środków minimalizujących i kompensujących oddziaływanie na biologiczne elementy stanu wód w rozumieniu Ramowej Dyrektywy Wodnej Część I: Aspekty systemowo-prawne
PAWEŁ PRUS
MARCIN PCHAŁEK
nr katalogowy: 121491
Odra Graniczna
Ramowa Dyrektywa Wodna
modernizacja zabudowy regulacyjnej
ochrona elementów biologicznych stanu wód
dobre praktyki w inwestycjach hydrotechnicznych
Borderline Oder
Framework Water Directive
modernisation of regulation structures
protection of water status biological elements
good practices for hydro-technical investments
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Innowacje w sektorze bezalkoholowych napojów fermentowanych
Nadia Guzińska
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 142851
10.15199/64.2023.2.6
żywność fermentowana
żywność funkcjonalna
kefir
kombucha
piwo bezalkoholowe
fermented food
functional food
kefir
kombucha
non-alcoholic beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Innowacje w sektorze bezalkoholowych napojów fermentowanych
Nadia Guzińska
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 142851
10.15199/64.2023.2.6
żywność fermentowana
żywność funkcjonalna
kefir
kombucha
piwo bezalkoholowe
fermented food
functional food
kefir
kombucha
non-alcoholic beer
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-10
Revalorization, adaptation, and modernization of the Ballestrem Palace in Wrocław from the end of the 19th century
Grzegorz Dmochowski
Jerzy Szołomicki
nr katalogowy: 151123
10.15199/33.2024.10.14
zabytkowy budynek
rewaloryzacja
modernizacja
zmiany funkcjonalne
rozwiązania konstrukcyjne
historical building
revitalisation
modernisation
functional changes
design solutions
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-1
Badania nad doborem optymalnych parametrów wytwarzania stopów Al serii 6XXX w postaci wlewków odlewanych systemem półciągłym z uwzględnieniem nowoczesnych metod rozdrabniania struktury i zastosowania dodatków stopowych ją stabilizujących
JULIUSZ SENDERSKI
TOMASZ STUCZYŃSKI
JANUSZ ŻELECHOWSKI
BARTŁOMIEJ PŁONKA
ZBIGNIEW ZAMKOTOWICZ
PIOTR KORCZAK
nr katalogowy: 57976
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-10
Wartość zużycia a koszty przywrócenia właściwości użytkowych
Beata Nowogońska
Jacek Korentz
nr katalogowy: 116522
10.15199/33.2018.10.09
stan techniczny
właściwości użytkowe
prognoza
wartość zużycia.
technical conditions
service properties
prognosis
cost properties.
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-10
Wpływ parametrów i orientacji okien na wskaźnik zapotrzebowania na energię użytkową budynku
WALERY JEZIERSKI
ADAM ŚWIĘCICKI
nr katalogowy: 116644
10.15199/9.2018.10.4
wskaźnik zapotrzebowania na energię użytkową
izolacyjność cieplna okna
bilans cieplny okna
deterministyczny model matematyczny
indicator of demand for usable energy
thermal characteristics of a window
heat balance of a window
deterministic mathematical model
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-10
Pojęcie dostępu do drogi publicznej w rozumieniu art. 93 ust. 3 ustawy o gospodarce nieruchomościami
Dariusz Felcenloben
Piotr Felcenloben
nr katalogowy: 139874
10.15199/50.2022.10.2
podział nieruchomości
droga publiczna
droga wewnętrzna
property division
public road
internal road
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-10
Pojęcie dostępu do drogi publicznej w rozumieniu art. 93 ust. 3 ustawy o gospodarce nieruchomościami
Dariusz Felcenloben
Piotr Felcenloben
nr katalogowy: 139874
10.15199/50.2022.10.2
podział nieruchomości
droga publiczna
droga wewnętrzna
property division
public road
internal road
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Friction free, hard and super-hard carbon-based coating for industrial application
WITOLD PRECHT
WOJCIECH JURCZAK
nr katalogowy: 79732
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-10
35 lat Ruchu Czystszej Produkcji w Polsce
Jolanta Czudak
nr katalogowy: 151071
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-7
Właściwości fizykochemiczne oraz użytkowe wodorotlenku magnezu otrzymanego z zastosowaniem różnych prekursorów i wodorotlenku amonu
Agnieszka Pilarska
Dominik Paukszta
Karol Bula
Malwina Mazur
Teofil Jesionowski
nr katalogowy: 69480
OPAKOWANIE 2016-12
Funkcje opakowań w cyklu ich życia
HANNA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 102924
10.15199/42.2016.12.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Złe technologie informatyczne
Andrzej MICHALSKI
nr katalogowy: 48842
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-6
AutoRANGER – innowacyjna technologia sygnalizacji przepływu prądu zwarcia w sieciach kablowych
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 131912
10.15199/74.2021.6.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
Systemy automatyki częstotliwościowego odciążania i bilansowania mocy czynnej obszarów sieciowych
Adrian HALINKA
Piotr RZEPKA
Mateusz SZABLICKI
nr katalogowy: 85943
10.12915/pe.2014.08.025
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
A functional testing of analogue electronic circuits with the use of specification approximation in the time-domain response features space
Piotr JANTOS
Tomasz GOLONEK
Jerzy RUTKOWSKI
nr katalogowy: 63371
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-10
Process management in the company's production
Sandra Grabowska
nr katalogowy: 94323
10.15199/24.2015.10.6
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Synchronizacja operacji w przyrządzie do oceny i rejestracji parametrów jakości energii elektrycznej
Romuald MAŚNICKI
nr katalogowy: 100019
10.15199/48.2016.08.57
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-5
Modelowanie funkcjonalne stawu biodrowego z wykorzystaniem kapoplastyki
Anna M. RYNIEWICZ\
Tomasz MADEJ
Andrzej RYNIEWICZ
Łukasz BOJKO
nr katalogowy: 91048
10.15199/48.2015.05.10
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Rewaloryzacja, adaptacja i rozbudowa wrocławskiego secesyjnego budynku handlowego Modehaus M. Gerstel z początku XX w.
Jerzy Szołomicki
Maciej Minch
nr katalogowy: 140584
10.15199/33.2022.11.21
zabytkowy budynek handlowy
rewaloryzacja
zmiany funkcjonalne
rozwiązania konstrukcyjne
Wrocław.
historical commercial building
revitalization process
functional change
structural solutions
Wroclaw.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Rewaloryzacja, adaptacja i rozbudowa wrocławskiego secesyjnego budynku handlowego Modehaus M. Gerstel z początku XX w.
Jerzy Szołomicki
Maciej Minch
nr katalogowy: 140584
10.15199/33.2022.11.21
zabytkowy budynek handlowy
rewaloryzacja
zmiany funkcjonalne
rozwiązania konstrukcyjne
Wrocław.
historical commercial building
revitalization process
functional change
structural solutions
Wroclaw.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
DODATKI FUNKCJONALNE NA BAZIE BIAŁEK WYKORZYSTYWANE W TECHNOLOGII PRZETWÓRSTWA MIĘSA
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 146999
białkowe dodatki funkcjonalne
wykorzystywanie białek roślinnych i zwierzęcych
cechy funkcjonalne i fizyczne
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-2
Warszawskie Koloseum – analiza budynku dawnego zbiornika na gaz
Jan Biernacki
Łukasz Drobiec
Katarzyna Nowak
Leszek Szojda
nr katalogowy: 141919
10.15199/33.2023.02.03
adaptacja
architektura przemysłowa
budynek zabytkowy
konstrukcje murowe
konstrukcje stalowe
rewitalizacja i ochrona obiektów
zbiornik na gaz
adaptation
industrial architecture
historic building
masonry structures
steelstructures
revitalization and protection of facilities
gas tank
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-2
Warszawskie Koloseum – analiza budynku dawnego zbiornika na gaz
Jan Biernacki
Łukasz Drobiec
Katarzyna Nowak
Leszek Szojda
nr katalogowy: 141919
10.15199/33.2023.02.03
adaptacja
architektura przemysłowa
budynek zabytkowy
konstrukcje murowe
konstrukcje stalowe
rewitalizacja i ochrona obiektów
zbiornik na gaz
adaptation
industrial architecture
historic building
masonry structures
steelstructures
revitalization and protection of facilities
gas tank
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-5
Międzynarodowa konkurencyjność polskich przedsiębiorstw
Jan Macias
nr katalogowy: 51603
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-9
Zastosowanie LCA do oceny wpływu technologii spiekania rud żelaza na środowisko
DOROTA BURCHART-KOROL
nr katalogowy: 54089
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
OPRACOWANIE OPROGRAMOWANIA SERWEROWEGO DLA URZĄDZENIA OSOBISTEGO W ZAKRESIE LOKALIZACJI PRZEBYWANIA PRACOWNIKA
Jacek Bargiel
Krzysztof Fijak
nr katalogowy: 139610
10.15199/13.2022.9.1
Bluetooth Low energy
sieci Mesh
okreslanie lokalizacji w środowisku zamkniętym
Bluetooth Low energy
Mesh networks
location determination in closed environments
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
OPRACOWANIE OPROGRAMOWANIA SERWEROWEGO DLA URZĄDZENIA OSOBISTEGO W ZAKRESIE LOKALIZACJI PRZEBYWANIA PRACOWNIKA
Jacek Bargiel
Krzysztof Fijak
nr katalogowy: 139610
10.15199/13.2022.9.1
Bluetooth Low energy
sieci Mesh
okreslanie lokalizacji w środowisku zamkniętym
Bluetooth Low energy
Mesh networks
location determination in closed environments
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
OPRACOWANIE OPROGRAMOWANIA SERWEROWEGO DLA URZĄDZENIA OSOBISTEGO W ZAKRESIE LOKALIZACJI PRZEBYWANIA PRACOWNIKA
Jacek Bargiel
Krzysztof Fijak
nr katalogowy: 139610
10.15199/13.2022.9.1
Bluetooth Low energy
sieci Mesh
okreslanie lokalizacji w środowisku zamkniętym
Bluetooth Low energy
Mesh networks
location determination in closed environments
PACKAGING REVIEW 2022-3
Transition in packaging at Fachpack 2022
Anna Naruszko
nr katalogowy: 139741
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Obrazowanie czynności mózgu techniką rezonansu magnetycznego
Piotr BOGORODZKI
nr katalogowy: 46013
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Innowacyjne dodatki żywieniowe i technologiczne w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 116750
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Badania funkcjonalne generatora udarów do prób odporności awioniki
Kamil FILIK
Grzegorz KARNAS
Grzegorz MASŁOWSKI
Stanisław WYDERKA
Robert ZIEMBA
nr katalogowy: 81893
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-12
Kształtowanie właściwości austenitycznej stali REX 734 w procesach obróbek jarzeniowych połączonych z wytwarzaniem powłok węglowych
TOMASZ BOROWSKI
AGNIESZKA BROJANOWSKA
KAROL POPŁAWSKI
nr katalogowy: 73040
CHŁODNICTWO 2012-11
Możliwości wykorzystania składników funkcjonalnych mleka krowiego
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 72835
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Analysis of borderline cases of electromagnetic field variational problem
Mariya HOWYKOWYCZ
Nataliya KASATKINA
nr katalogowy: 59948
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Identyfikacja układu funkcyjnego multimetrów cyfrowych
Krzysztof PACHOLSKI
Artur SZCZĘSNY
nr katalogowy: 55500
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-12
Analiza wybranych właściwości użytkowych folii dachowych. Cz. I
IWONA GRUSZKA
nr katalogowy: 95550
10.15199/60.2015.12.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
Synthesis of spray booth control software in programmable controller
Sławomir JASZCZAK
Piotr NIKOŃCZUK
nr katalogowy: 94744
10.15199/48.2015.11.44
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-8
Blankholder Forces Distribution in Deep Drawing Process of TWB
Alexander SCHREK
Pavol ŠVEC
Veronika GAJDOŠOVÁ
nr katalogowy: 92858
10.15199/24.2015.8.10
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-10
Process management in the company's production
Sandra Grabowska
nr katalogowy: 94323
10.15199/24.2015.10.6
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-12
Nowoczesne metody usuwania śniegu i lodu z powierzchni użytkowych
Rafał Andrzejczyk
Tomasz Muszyński
Przemysław Kozak
nr katalogowy: 88800
10.15199/33.2014.12.05
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-3
Modernizacja źródła ciepła na przykładzie budynku hotelowego w województwie podlaskim.Część II
JOANNA PIOTROWSKA-WORONIAK
nr katalogowy: 66262
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-3
Komputerowa symulacja energetyczna budynków i instalacji grzewczych
PIOTR ZIEMBICKI
nr katalogowy: 66261
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-4
Teoretyczne modelowanie termicznej wydłużalności rur polipropylenowych stabilizowanych warstwą aluminiową
HENRYK G. SABINIAK
ADAM SZYDA
nr katalogowy: 58823
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-8
Application of diffuse reflectance infrared Fourier transform spectroscopy for the detection of bacterial biomarkers in dry corrosion deposits
JOLANTA TUREK-SZYTOW
ALICJA HRYNISZYN
BEATA CWALINA
nr katalogowy: 138970
10.15199/40.2022.8.2
dry deposits
bacterial biofilm residues
DRIFT spectroscopy
osady suche
pozostałości biofilmu bakteryjnego
spektroskopia DRIFT
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-8
Application of diffuse reflectance infrared Fourier transform spectroscopy for the detection of bacterial biomarkers in dry corrosion deposits
JOLANTA TUREK-SZYTOW
ALICJA HRYNISZYN
BEATA CWALINA
nr katalogowy: 138970
10.15199/40.2022.8.2
dry deposits
bacterial biofilm residues
DRIFT spectroscopy
osady suche
pozostałości biofilmu bakteryjnego
spektroskopia DRIFT
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-8
Application of diffuse reflectance infrared Fourier transform spectroscopy for the detection of bacterial biomarkers in dry corrosion deposits
JOLANTA TUREK-SZYTOW
ALICJA HRYNISZYN
BEATA CWALINA
nr katalogowy: 138970
10.15199/40.2022.8.2
dry deposits
bacterial biofilm residues
DRIFT spectroscopy
osady suche
pozostałości biofilmu bakteryjnego
spektroskopia DRIFT
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH