Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2009-11
Żywność genetycznie modyfikowana – szanse i zagrożenia dla konsumentów (część II)
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 47916
CHŁODNICTWO 2006-1-2
echnologiczne możliwości kształtowania jakości mrożonego mięsa końskiego
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 16151
CHŁODNICTWO 2006-3
Czynniki kształtujące jakość mięsa drobiowego przechowywanego w warunkach chłodniczych
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 16132
CHŁODNICTWO 2006-4
Badania nad zastosowaniem mrożenia kriogeniczno-owiewowego do utrwalania wybranych gatunków owoców i warzyw
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 16121
CHŁODNICTWO 2010-4
Technologiczne aspekty procesu liofilizacji
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 51213
CHŁODNICTWO 2008-3
Charakterystyka substancji dodatkowych stosowanych w przetwórstwie chłodzonego mięsa i przetworów mięsnych (część 1)
JACEK KONDRATOWICZ
MAGDALENA LICHTOROWICZ
nr katalogowy: 34120
CHŁODNICTWO 2008-1-2
Białka roślinne i zwierzęce jako dodatki funkcjonalne w przetwórstwie chłodzonego mięsa i przetworów mięsnych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 33179
CHŁODNICTWO 2007-9
Badania jakości i przydatności opakowań do chłodzonych produktów spożywczych
JACEK KONDRATOWICZ
ANNA BRODACKA
nr katalogowy: 29936
CHŁODNICTWO 2007-8
Zastosowanie różnorodnych technologii do mrożenia wadliwego mięsa wieprzowego
JACEK KONDRATOWICZ
EWELINA ŁAŃCZKOWSKA
nr katalogowy: 29386
CHŁODNICTWO 2007-7
Zastosowanie różnorodnych technologii do mrożenia wadliwego mięsa wieprzowego (część 1)
JACEK KONDRATOWICZ
EWELINA ŁAŃCZKOWSKA
nr katalogowy: 27843
CHŁODNICTWO 2008-12
Ocena stopnia zanieczyszczenia mikrobiologicznego opakowanych i nie opakowanych mięśni piersiowych kurcząt brojlerów podczas przechowywania w atmosferze gazów kontrolowanych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 40277
CHŁODNICTWO 2008-11
Aktualne poglądy na temat zastosowania dwutlenku węgla do kształtowania jakości mięsa wieprzowego
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 39382
CHŁODNICTWO 2008-9
Nanotechnologia w towaroznawstwie żywności
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 38212
CHŁODNICTWO 2008-8
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych.
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 37307
CHŁODNICTWO 2008-7
Zastosowanie skroplonego dwutlenku węgla w przechowalnictwie produktów żywnościowych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 36344
CHŁODNICTWO 2008-4
Charakterystyka substancji dodatkowych stosowanych w przetwórstwie chłodzonego mięsa i przetworów mięsnych (część 2)
JACEK KONDRATOWICZ
MAGDALENA LICHTOROWICZ
nr katalogowy: 34647
CHŁODNICTWO 2007-4
Znakowanie chłodzonych produktów spożywczych jako instrument stymulujący ich jakość (część II)
JACEK KONDRATOWICZ
IZABELA BRAKONIECKA
nr katalogowy: 25581
CHŁODNICTWO 2007-4
Wpływ warunków zamrażalniczego przechowywania i technologii rozmrażania na jakość mięsa
IWONA CHWASTOWSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 25579
CHŁODNICTWO 2006-12
Znakowanie chłodzonych produktów spożywczych jako instrument stymulujący ich jakość (część 1)
JACEK KONDRATOWICZ
IZABELA BRAKONIECKA
nr katalogowy: 22638
CHŁODNICTWO 2014-1
Technologie przechowywania mięśni piersiowych (musculus pectoralis) gęsi w warunkach chłodniczych
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 82226
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
CHŁODNICTWO 2014-7
Charakterystyka możliwości zafałszowań chłodzonego mleka surowego
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 85761
CHŁODNICTWO 2009-5
Możliwości recyklingu opakowań stosowanych w produkcji chłodzonej żywności
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 44588
CHŁODNICTWO 2009-8
Marka produktu wizerunkiem firmy
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 46419
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zmiany mikrobiologiczne mięsa chłodzonego i mrożonego
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 8624
CHŁODNICTWO 2012-11
Możliwości wykorzystania składników funkcjonalnych mleka krowiego
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 72835
CHŁODNICTWO 2012-9
Mleko jako źródło składników funkcjonalnych
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 71025
CHŁODNICTWO 2006-8
Wpływ różnych technologii chłodniczych na jakość wyrobów piekarniczych
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 16079
CHŁODNICTWO 2005-8
Nowe tendencje w systemach pakowania żywności przechowywanej w niskich temperaturach. Część 2
Jacek Kondratowicz
Ewa Kościelak
nr katalogowy: 8687
CHŁODNICTWO 2005-7
Nowe tendencjew systemach pakowania żywności przechowywanej w niskich temperaturach. Część l
Jacek Kondratowicz
Ewa Kościelak
nr katalogowy: 8675
CHŁODNICTWO 2005-5
Substancje ochronne stosowane w procesie zamrażalniczego utrwalania mięsa i jego przetworów
Jacek Kondratowicz
Iwona Chwastowska
nr katalogowy: 8654
CHŁODNICTWO 2005-3
Rozmrażanie - aktualny problem w technologii chłodniczej mięsa
Jacek Kondratowicz
Iwona Chwastowska
nr katalogowy: 8633
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zmiany mikrobiologiczne mięsa chłodzonego i mrożonego
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 8624
OPAKOWANIE 2010-5
Opakowania do chłodzonej żywności wygodnej
Joanna Piekarska
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 51734
CHŁODNICTWO 2011-4
Wykorzystanie technologii chłodniczej w transporcie żywności
JOANNA PIEKARSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 59186
OPAKOWANIE 2010-10
Recykling materiałów opakowaniowych po produktach spożywczych
Joanna Piekarska
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 54760
CHŁODNICTWO 2010-10
Substancje przeciwdrobnoustrojowe stosowane w opakowaniach do chłodzonych produktów spożywczych
Joanna Piekarska
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 54607
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
Ocena wybranych cech jakościowych mięsa tuczników
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 34309
CHŁODNICTWO 2011-10
Wpływ różnych metod rozmrażania mięsa wieprzowego na właściwości fizykochemiczne i sensoryczne polędwicy wędzonej
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 63280
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Próby zastosowania skroplonego dwutlenku węgla do mrożenia wadliwego mięsa wieprzowego
Prof. dr hab. Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 16149
CHŁODNICTWO 2018-6
Substancje biologicznie aktywne w Colostrum oraz metody pozyskania i konserwacji
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Marta Macelewicz
nr katalogowy: 117863
10.15199/8.2018.6.4
colostrum
substancje biologicznie aktywne
pozyskiwanie
konserwacja
colostrum
biologically active substances
harvesting
preservation
CHŁODNICTWO 2010-3
Barwa opakowań jako element marketingu produktów spożywczych
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Julita Zapadka
nr katalogowy: 50601
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Ekologiczne funkcje opakowań stosowanych do chłodzonej żywności
JACEK KONDRATOWICZ
JOANNA PIEKARSKA
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 50034
CHŁODNICTWO 2007-3
Trwałość mięsa indyków w warunkach chłodniczych
JACEK KONDRATOWICZ
ŻANETA KUŁO
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 24972
CHŁODNICTWO 2014-5
Przegląd technik analitycznych ON-LINE w kształtowaniu jakości chłodzonego mięsa i produktów mięsnych
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Marta Drożdżal
nr katalogowy: 84402
CHŁODNICTWO 2009-7
Zmiany w mleku i fermentowanych napojach mlecznych podczas przechowywania chłodniczego w różnych opakowaniach
JACEK KONDRATOWICZ
JOANNA PIEKARSKA
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 45786
CHŁODNICTWO 2009-4
Certyfikacja opakowań stosowanych do chłodzonej i mrożonej żywności Proces certyfikacyjny (Część 2)
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
JOANNA PIEKARSKA
nr katalogowy: 44075
CHŁODNICTWO 2009-3
Certyfikacja opakowań stosowanych do chłodzonej i mrożonej żywności
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
JOANNA PIEKARSKA
nr katalogowy: 42297
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Liofilizacja jako sposób utrwalania żywności
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
MAŁGORZATA JANIAK
nr katalogowy: 41437
CHŁODNICTWO 2009-9
Żywność genetycznie modyfikowana - szanse i zagrożenia dla konsumentów
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
PAULINA DĄBROWSKA
nr katalogowy: 46822
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Właściwości funkcjonalne wybranych przypraw naturalnych w technologii mięsa
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Weronika Niszczak
nr katalogowy: 124494
CHŁODNICTWO 2019-2
Czynniki kształtujące barwę i kruchość chłodzonego mięsa wołowego
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Julia Rutkowska
nr katalogowy: 120118
10.15199/8.2019.2.4
mięso wołowe
barwa
kruchość
beef
colour
tenderness
CHŁODNICTWO 2008-10
Wydajność technologiczna polędwicy wędzonej produkowanej z mięsa wychłodzonego i rozmrażanego różnymi metodami
IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA
JACEK KONDRATOWICZ
DAGMARA MADEJ
nr katalogowy: 38821
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-4
Wybrane metody pakowania mięsa i produktów mięsnych
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 90911
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Jakość mikrobiologiczna mięsa chłodzonego i mrożonego
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 104154
CHŁODNICTWO 2018-1
Metody wykrywania zafałszowań chłodzonych produktów pochodzenia zwierzęcego
Jacek Kondratowicz
Paulina Woźniak
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 112354
10.15199/8.2018.1.3
autentyczność
mięso
produkty mięsne
mleko
produkty mleczne
adulteration
authenticity
meat
meat products
milk
dairy products
CHŁODNICTWO 2018-1
Autentyczność chłodzonych surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Jacek Kondratowicz
Paulina Woźniak
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 112352
10.15199/8.2018.1.1
autentyczność
mięso
produkty mięsne
mleko
produkty mleczne
authenticity
meat
meat products
milk
dairy products
CHŁODNICTWO 2018-5
Rola opakowań aktywnych i inteligentnych w przechowalnictwie chłodzonej żywności
Jacek Kondratowicz
Rafał Winarski
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena Baryczka
Małgorzata Ostrowska
nr katalogowy: 116992
10.15199/8.2018.5.4
opakowania aktywne i inteligentne
przechowalnictwo
żywność
active and intelligent packaging
chilled food
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH