Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-14
Pasza prosto z browaru
jaz
nr katalogowy: 5434
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-10
Praca zbiorowa (red. W. Podkówka) BIOPALIWO, GLICERYNA, PASZA Z RZEPAKU
Jacek Kijeński
nr katalogowy: 6658
GAZETA CUKROWNICZA 2005-7
Staranność popłaca. Wysłodki prasowane- przygotowanie kiszonki wysokiej jakości
Ch. Chudaske
nr katalogowy: 9425
GAZETA CUKROWNICZA 2007-10
Wysłodki jako pasza - minimalne wymagania
Franciszek Brzóska
nr katalogowy: 30592
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Pszenżyto - zbożem wypiekowym
Witold Brzeziński
Henryk Woś
nr katalogowy: 57892
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Produkty uboczne na paszę - obowiązki piekarza i cukiernika
nr katalogowy: 116920
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
WIPASZ i wiesz co jesz!
Jolanta Wilczak
nr katalogowy: 78762
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-8
Skutki braku osłony wałka przekazu mocy
Jerzy Szewczyk
nr katalogowy: 69845
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Nowe rozporządzenie paszowe UE wchodzi w życie
nr katalogowy: 49100
AURA 2015-10
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 94110
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Potencjalne możliwości wykorzystania otrąb pszennych nie tylko na cele paszowe
Wiktor Obuchowski
Agnieszka Makowska
Miłosz Łuczak
nr katalogowy: 77659
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
W Polsce wzrasta popularność uprawy kukurydzy na cele spożywcze
Henryk Piekut
nr katalogowy: 130775
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Ab ovo
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66910
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Nasiona bobu w walce z chorobą Parkinsona
Katarzyna Pawłowska
Maciej Kuligowski
Jacek Nowak
nr katalogowy: 100971
10.15199/65.2016.7.8
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
W Polsce wzrasta popularność uprawy kukurydzy na cele spożywcze
Henryk Piekut
nr katalogowy: 130775
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Zwroty i produkty przeterminowane jako pasza
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 116360
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Genialne rozwiązania
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 83430
AURA 2011-1
Niezwykła moc oleju arganowego
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 56885
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Guma guar - właściwości prozdrowotne i polepszające jakość pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 93303
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Białka rzepaku możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
Magdalena Maszewska
nr katalogowy: 110549
10.15199/65.2017.11.5
białka rzepaku
wartość odżywcza
właściwości funkcjonalne
izolowanie białek
rapeseed’
s protein
nutritional value
functional properties
protein isolations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Nowe regulacje dotyczące znakowania żywności bez GMO
Aleksandra Kołodziejczyk
Paweł Wojciechowski
nr katalogowy: 125033
10.15199/65.2020.2.4
inżynieria genetyczna
modyfikacja genetyczna
znakowanie żywności
konsumenci
genetic engineering
genetic modification
food labelling
consumer
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Świadomy wybór
Bogusława Kulesza
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 104997
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
GMO w Unii Europejskiej
Izabela Błaszkiewicz
nr katalogowy: 67532
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Numerical simulation of the liquid distribution problem by an adaptive flow distributor
Volodymyr Rutkevych
Ihor Kupchuk
Vitaly Yaropud
Valerii Hraniak
Serhiy Burlaka
nr katalogowy: 136073
10.15199/48.2022.02.13
mechanizm rozdrabniania paszy z łodyg
napęd hydrauliczny
model matematyczny
stany nieustalone.
mechanism for cutting stalk fodder
hydraulic drive
mathematical model
transients
flow divider
energy consumption.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Numerical simulation of the liquid distribution problem by an adaptive flow distributor
Volodymyr Rutkevych
Ihor Kupchuk
Vitaly Yaropud
Valerii Hraniak
Serhiy Burlaka
nr katalogowy: 136073
10.15199/48.2022.02.13
mechanizm rozdrabniania paszy z łodyg
napęd hydrauliczny
model matematyczny
stany nieustalone.
mechanism for cutting stalk fodder
hydraulic drive
mathematical model
transients
flow divider
energy consumption.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Numerical simulation of the liquid distribution problem by an adaptive flow distributor
Volodymyr Rutkevych
Ihor Kupchuk
Vitaly Yaropud
Valerii Hraniak
Serhiy Burlaka
nr katalogowy: 136073
10.15199/48.2022.02.13
mechanizm rozdrabniania paszy z łodyg
napęd hydrauliczny
model matematyczny
stany nieustalone.
mechanism for cutting stalk fodder
hydraulic drive
mathematical model
transients
flow divider
energy consumption.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Numerical simulation of the liquid distribution problem by an adaptive flow distributor
Volodymyr Rutkevych
Ihor Kupchuk
Vitaly Yaropud
Valerii Hraniak
Serhiy Burlaka
nr katalogowy: 136073
10.15199/48.2022.02.13
mechanizm rozdrabniania paszy z łodyg
napęd hydrauliczny
model matematyczny
stany nieustalone.
mechanism for cutting stalk fodder
hydraulic drive
mathematical model
transients
flow divider
energy consumption.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Numerical simulation of the liquid distribution problem by an adaptive flow distributor
Volodymyr Rutkevych
Ihor Kupchuk
Vitaly Yaropud
Valerii Hraniak
Serhiy Burlaka
nr katalogowy: 136073
10.15199/48.2022.02.13
mechanizm rozdrabniania paszy z łodyg
napęd hydrauliczny
model matematyczny
stany nieustalone.
mechanism for cutting stalk fodder
hydraulic drive
mathematical model
transients
flow divider
energy consumption.
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Mikrobiologiczne bezpieczeństwo wysłodków
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 72015
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Ocena jakości i bezpieczeństwa otrąb zbożowych na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Markowski
nr katalogowy: 102722
AURA 2016-3
Zagrożenia egzystencji zmiennowilgotnych łąk trzęślicowych i im zapobieganie
Ryszard Kostuch
Jacek Kostuch
nr katalogowy: 97044
10.15199/2.2016.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Efektywność nanosrebra i sorbentów mineralnych w redukcji emisji amoniaku z odchodów zwierzęcych
ZBIGNIEW DOBRZAŃSKI
KATARZYNA ZYGADLIK
BOŻENA PATKOWSKA-SOKOŁAa
PIOTR NOWAKOWSKIa
MARZENA JANCZAK
AGNIESZKA SOBCZAK
ROBERT BODKOWSKI
nr katalogowy: 51334
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Rośliny oleiste wspomagają bilans zbożowy w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 62927
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 76478
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wpływ sposobu łączenia produktów przemiału ziarna żyta na ich skład chemiczny
Jan Kiryluk
Elżb ieta Konieczna
Agnieszka Makowska
nr katalogowy: 53671
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Walory surowca mięsnego pozyskiwanego od jeleniowatych
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 122549
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Ryzyko strat żywności w zakładach przetwórstwa mięsnego
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 125971
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Przegląd regulacji prawa paszowego w UE
Piotr Włodawiec
nr katalogowy: 93460
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkty uboczne w browarze – problem czy zasób?
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 141046
10.15199/64.2022.6.2
odpady browarniane
młóto
drożdże browarnicze
osady gorące
biotechnologia
OZE
zrównoważony rozwój
brewery by-products
brewer’s spent grain
brewing yeast
hot trub
biotechnology
RES
sustainable development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkty uboczne w browarze – problem czy zasób?
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 141046
10.15199/64.2022.6.2
odpady browarniane
młóto
drożdże browarnicze
osady gorące
biotechnologia
OZE
zrównoważony rozwój
brewery by-products
brewer’s spent grain
brewing yeast
hot trub
biotechnology
RES
sustainable development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkty uboczne w browarze – problem czy zasób?
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 141046
10.15199/64.2022.6.2
odpady browarniane
młóto
drożdże browarnicze
osady gorące
biotechnologia
OZE
zrównoważony rozwój
brewery by-products
brewer’s spent grain
brewing yeast
hot trub
biotechnology
RES
sustainable development
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Priorytety w zakresie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej
Halina Makała
nr katalogowy: 116675
10.151.99/65.2018.10.9
bezpieczeństwo żywnościowe
ochrona konsumentów
bezpieczna żywność
food safety
consumer protection
safe food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Dynamika zmian mikrobioty środowiska sianokiszonek przygotowanych z zastosowaniem folii nowej generacji
Paulina Supel
Paweł Kaszycki
Mirosław Kasperczyk
Piotr Kacorzyk
nr katalogowy: 115518
10.15199/62.2018.8.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Podstawowe właściwości fizyczne i zawartość wybranych związków chemicznych w pszenicy orkisz (Triticum spelta L.)
Ewelina Kolankowska
Dariusz J. Choszcz
Joanna Majkowska-Gadomska
Stanisław Konopka
Adam J. Lipiński
Piotr Markowski
Krzysztof Jadwisieńczak
nr katalogowy: 113859
10.15199/62.2018.5.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-9
Nowy rodzaj powłoki podłogowej w kurnikach, zaprojektowany w celu optymalizacji wskaźników fizykochemicznych podczas chowu drobiu
Joanna Adamska
Radosław Pankiewicz
nr katalogowy: 150569
10.15199/62.2024.9.13
powłoka
drób
warunki chowu
dobrostan
coating
poultry
breeding factors
well-being
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Nowe dodatki paszowe na bazie lucerny i nawłoci wzbogacone w mikroelementy metodą biosorpcji
Bartosz Ligas
Grzegorz Izydorczyk
Małgorzata Mironiuk
Paulina Kowalczyk
Anna Witek-Krowiak
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 117902
10.15199/62.2018.12.26
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Zero waste a gastronomia
Danuta Kołożyn-Krajewska
Beata Bilska
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 125917
marnotrawstwo żywności
zakłady gastronomiczne
usługi hotelarsko-gastronomiczne
food waste
foodservice establishments
hospitality and foodservice industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Produkty mleczne - najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
Monika Stasiak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117182
10.15199/65.2018.11.6
produkty mleczne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
milk and milk products
safety criteria
microbiological contamination
pathogens
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ sposobu suszenia odpadów owocowych na zmiany ich właściwości fizykochemicznych
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Sławomir Obidziński
Marlena Dołubizno
nr katalogowy: 113860
10.15199/62.2018.5.15
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Owies jako źródło składników odżywczych o charakterze prozdrowotnym
Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Anna Fraś
Danuta Boros
nr katalogowy: 108632
owies
składniki odżywcze
profilaktyka
oats
nutrients
prophylaxis
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-10
Design of a high directive sensor for microwave imaging application
Nuruliswa ABDULLAH
Mohamad Z. A. ABD. AZIZ
Abd SHUKUR JAAFAR1
nr katalogowy: 133549
10.15199/48.2021.10.02
microwave imaging system
CPW feed
vivaldi antenna
directivity
obrazowanie mikrofalowe
pasza CPW
antena Vivaldiego
kierunkowość
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Właściwości fizykochemiczne granulatu z drobnoziarnistych odpadów rumianku
Paweł Cwalina
Sławomir Obidziński
Krzysztof Miastkowski
Szymon Wądołowski
Karol Kowalczuk
nr katalogowy: 145738
10.15199/62.2023.10.7
rumianek
odpady
granulat
pasza
nawozy
chamomile
waste
pellets
feed
fertilizers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Klitoria ternateńska (Clitoria ternatea) – właściwości prozdrowotne i wykorzystanie w żywności
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 146437
10.15199/65.2023.12.4
Clitoria ternatea
antocyjany
przeciwutleniacze
właściwości farmakologiczne
żywność funkcjonalna
Clitoria ternatea
antocyanins
antioxidants
pharmacological activity
functional food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Właściwości fizykochemiczne granulatu z drobnoziarnistych odpadów rumianku
Paweł Cwalina
Sławomir Obidziński
Krzysztof Miastkowski
Szymon Wądołowski
Karol Kowalczuk
nr katalogowy: 145738
10.15199/62.2023.10.7
rumianek
odpady
granulat
pasza
nawozy
chamomile
waste
pellets
feed
fertilizers
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy ze zbiorów 2023 roku
Agnieszka SALAMON
nr katalogowy: 148051
10.15199/61.2024.2.4
kukurydza
wartość technologiczna ziarna
rejony uprawy
zbiory ziarna
corn
technological value of grain
growing areas
harvest
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Wytwarzanie i właściwości fizyczno-chemiczne granulatu paszowego z dodatkiem odpadów selera
Paweł Cwalina
Sławomir Obidziński
Sebastian Majewski
nr katalogowy: 151027
10.15199/62.2024.10.10
odpady warzywne
granulacja
pasza
jakość granulatu
vegetable waste
granulation
fodder
granulate quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Zagospodarowanie serwatki kwasowej
Justyna Tarapata
Krzysztof Tomalik
Adriana Łobacz
Justyna Żulewska
nr katalogowy: 119413
10.15199/65.2019.3.4
serwatka kwasowa
zagospodarowanie serwatki
serwatka w proszku
procesy membranowe
acid whey
whey management
whey powder
membrane processes
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Wyniki badań składu chemicznego i wartości pokarmowej otrąb pszennych i żytnich na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
nr katalogowy: 117562
otręby pszenne i żytnie
pasza
badanie
skład chemiczny
wartość pokarmowa
wheat and rye bran
feed
analysis
chemical composition
nutritive value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Straty żywności w przetwórstwie spożywczym
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 111723
10.15199/65.2018.1.5
straty żywności w przetwórstwie
przyczyny strat żywności
ograniczenie strat żywności
procedura MOST
food losses in processing
causes of food losses
limitation of food losses
MOST procedure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Co powinniśmy wiedzieć o GMO w aspekcie dobrowolnego znakowania produktów mlecznych
Anna Kaliszewska-Suchodoła
nr katalogowy: 110160
10.15199/65.2017.10.4
genetycznie modyfikowane pasze
transfer GMO do mleka
techniki PCR
genetically modified feed
GMO transfer to milk
PCR technics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Ocena jakości produktów ubocznych przetwórstwa zbóż na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Grajewski
Magdalena Twarużek
Bogusław Gnusowski
Anna Nowacka
Michał Raczkowski
nr katalogowy: 110958
produkty uboczne zbożowe
pasza
badanie
składniki odżywcze
mikotoksyny
środki ochrony roślin
cereal by-products
feed
testing
nutritive constituents
micotoxins
pesticides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Możliwość uprawy sorga w Polsce i kierunki wykorzystania jego ziarna
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 130210
sorgo
wartość odżywcza
wartość paszowa
uprawa sorga
taniny
sorghum
nutritional value
fodder value
cultivation of sorghum
tannins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Możliwość uprawy sorga w Polsce i kierunki wykorzystania jego ziarna
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 130210
sorgo
wartość odżywcza
wartość paszowa
uprawa sorga
taniny
sorghum
nutritional value
fodder value
cultivation of sorghum
tannins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2023 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 147243
10.15199/61.2024.1.3
jęczmień
wartość technologiczna ziarna
forma jara i ozima
rejony uprawy
zbiory ziarna
barley
technological value of grain
spring and winter form
growing areas
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Produkty uboczne przetwórstwa zbóż na cele paszowe - ocena jakości i wymagania
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
nr katalogowy: 121646
produkty przetwórstwa zbóż
pasza
badanie
podstawowy skład chemiczny
aminokwasy
sód
cereal by products
feed
testing
basic nutrients
amino acids
sodium
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-11
Proces destylacji a możliwość przedostania się niebezpiecznych substancji do powietrza oraz metody ich detekcji i pomiaru
PATRYCJA WIERCIŃSKA
ROBERT CICHOWICZ
nr katalogowy: 145992
10.15199/9.2023.11.5
niebezpieczne substancje
gorzelnie
etanol
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
ekspozycja na środowisko
metody pomiarowe
hazardous substances
distillery
ethanol
air pollution
particulate matter
air quality
environmental exposure
measurement methods
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-3
USE AND IMPORTANCE OF RYE GRAIN IN POLAND
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 150934
10.15199/180.2024.3.2
rye
economic importance
food use
feed
energy use
żyto
znaczenie gospodarcze
wykorzystanie spożywcze
pasza
wykorzystanie energetyczne
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH