Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Sposób na tuszki Obróbka cieplna mięsa drobiowego
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 18583
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Sposób na tuszki Obróbka cieplna mięsa drobiowego
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 18582
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności w procesach pasteryzacji i sterylizacji
Mirosław Michalski
nr katalogowy: 81260
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Mikroklimat środowiska pracy w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 97359
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-7-8
22. seminarium SECO/WARWICK "Obróbka Cieplna 4.0" w klimacie Przemysłu 4.0
nr katalogowy: 121857
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Atuty wielofunkcyjne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 83431
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Zastosowanie technik wizyjnych do oceny jakości mięsa poddanego obróbce cieplnej
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 76021
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
Modyfikacja właściwości mąki przy zastosowaniu obróbki termicznej
nr katalogowy: 23090
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-3
Obróbka zimnem
nr katalogowy: 36045
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-12
Rybny akcent na wigilijnym stole
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64514
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Obróbka cieplna komponentów mieszanek paszowych polepszająca ich jakość higieniczną
nr katalogowy: 83387
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-4
Punktowy pomiar temperatury
nr katalogowy: 10303
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego (XII)
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11881
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego (XII)
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11881
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-3
Odchylane promienie lasera, Separacja metali ciężkich ze ścieków
nr katalogowy: 2237
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Rola i znaczenie barwników w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 101638
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Obróbka cieplna stali bainitycznej umacnianej przez efekt TRIP
JAN ADAMCZYK
ADAM GRAJCAR
DARIUSZ LOCHER
nr katalogowy: 17073
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Laserowa modyfikacja struktury i właściwości warstw dyfuzyjnych
ALEKSANDRA PERTEK
MICHAŁ KULKA
nr katalogowy: 21700
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Obróbka cieplna wyrobów stalowych z węglikowymi warstwami dyfuzyjnymi
ANDRZEJ MŁYNARCZAK
nr katalogowy: 17050
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Regeneracyjna obróbka cieplna długotrwale eksploatowanego staliwa Cr - Mo - V
GRZEGORZ GOLAŃSKI
JERZY KUPCZYK
STEFANIA STACHURA
BLANKA GAJDA
nr katalogowy: 17209
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Cykliczna obróbka cieplna jako nowy sposób rozdrabniania ziarna stopów na osnowie fazy międzymetalicznej TiAl
WOJCIECH SZKLINIARZ
nr katalogowy: 17068
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Metoda dehydrofreezing (D-F) - znaczenie i przyszłość
A. Kamińska
P. P. Lewicki
nr katalogowy: 14897
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-10
XXII Seminarium SECO/WARWICK Obróbka Cieplna 4.0. dobiegło końca
nr katalogowy: 123081
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Przydatność tłuszczu jako składnika marynat
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 120392
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-5
Obróbka cieplna objętościowa i powierzchniowa stali z mikrododatkiem boru
ALEKSANDRA PERTEK-OWSIANNA
DOROTA KAPCIŃSKA-POPOWSKA
ANETA BARTKOWSKA
nr katalogowy: 86431
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Wpływ obróbki cieplnej na korozyjne zachowanie się stali specjalnych i stopu niklu
ZOFIA WOLAREK
ARKADIUSZ GAJEK
JERZY JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 55646
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-12
OBRÓBKA CIEPLNA WYCISKANYCH STOPÓW AlMg
JUSTYNA GRZYB
DARIUSZ LEŚNIAK
WOJCIECH LIBURA
nr katalogowy: 95724
10.15 199/67.2015.12.25
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Z glutaminianem sodu czy bez?
Joanna Szaciło
Kamil Szaciło
nr katalogowy: 104155
ODZIEŻ 2007-5
Rodzaje obróbki parowo-cieplnej a metody konstrukcji odzieży
Zbigniew Poliński
Grzegorz Kmieć
nr katalogowy: 30888
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Rentgenowskie pomiary naprężeń własnych wierteł chirurgicznych
MONIKA GWOŹDZIK
ZYGMUNT NITKIEWICZ
nr katalogowy: 40538
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-9
Badanie przyczyn korozji drzwi ze stali nierdzewnej stosowanych w zakładach przemysłu mięsnego
ADAM LISICA
ANDRZEJ POPRZECZKA
nr katalogowy: 37941
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Własności mechaniczne niskowęglowej manganowej stali po obróbce cieplnej z zakresu (α+γ)
jaDWiga Lis
PaWeŁ WieCzoreK
anDrzej K. Lis
nr katalogowy: 62527
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Obróbka cieplna długotrwale eksploatowanego staliwa G17CrMoV5-10 w celu poprawy własności mechanicznych
GRZEGORZ GOLAŃSKI
JERZY KUPCZYK
CEZARY KOLAN
nr katalogowy: 40529
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Naturalne czynniki antyoksydacyjne przedłużające trwałość i poprawiające cechy organoleptyczne mięsa
Agnieszka Starek-Wójcicka
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 130893
utlenianie mięsa
produkty mięsne
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
właściwości fizykochemiczne
naturalne przeciwutleniacze
sumak
czarnuszka
miłorząb japoński
meat oxidation
meat products
microbiological safety
physicochemical properties
natural antioxidants
sumac
nigella sativa
Japanese ginkgo
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Hartowanie i borowanie laserowe stali konstrukcyjnej C45
Aneta Bartkowska
Aleksandra Pertek -Owsianna
Damian Przestacki
nr katalogowy: 81459
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
WPŁYW OBRÓBKI CIEPLNEJ NA WŁASNOŚCI ORAZ STRUKTURĘ BIMETALU CYRKON/(STAL WĘGLOWA) WYKONANEGO TECHNOLOGIĄ ZGRZEWANIA WYBUCHOWEGO
MARIUSZ PRAŻMOWSKI
HENRYK PAUL
FABIAN ŻOK
nr katalogowy: 80988
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-11
Obróbka cieplna granulowanego katalizatora kobaltowego przeznaczonego do utleniania amoniaku
KRZYSZTOF SCHMIDT-SZAŁOWSKI
JAN PETRYK
KRZYSZTOF KRAWCZYK
nr katalogowy: 43194
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-21-22
ZŁOTY INŻYNIER 2013 - Kandydaci
nr katalogowy: 80505
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-2
Struktura i właściwości spiekanych magnesów Alnico 8
Artur Stanek
Elżbieta Jezierska
Łukasz Wierz bicki
Marcin Leonowicz
nr katalogowy: 51417
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-3
Wpływ obróbki cieplnej na odporność korozyjną powłok stopowych Zn-Ni-P-W
MAGDALENA POPCZYK
BOŻENA ŁOSIEWICZ
nr katalogowy: 66330
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Analiza zmian właściwości termicznych i struktury kompozytu poliamidu 6 z kulkami szklanymi po procesie wygrzewania
adam gnatowski
RenAta Caban
Zbigniew Bałaga
nr katalogowy: 62442
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Upostaciowane białko sojowe w paluszkach z mięsa kurcząt
Aneta Cegiełka
Tomasz Sawicki
nr katalogowy: 63782
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Jubileusz 70-lecia Profesora Zbigniewa Gawrońskiego
nr katalogowy: 81534
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-6
Charakterystyka powłoki kompozytowej warstwa węglowa/HAp wytwarzanej na potrzeby medycyny
Jakub Gawroński
Bożena Pietrzyk
nr katalogowy: 48723
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-1
Wpływ obróbki cieplnej na aktywność katalizatora żelazowego w reakcji syntezy amoniaku
KRZYSZTOF SCHMIDT-SZAŁOWSKI
PAWEŁ BARANIECKI i SŁAWOMIR JODZIS
nr katalogowy: 106604
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Listeria monocytogenes Metody eliminowania z żywności - fizyczne i fizykochemiczne
Anna Sip
Anna Gardo
nr katalogowy: 57746
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Iberyjska obróbka w naturze
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 119304
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Dziki rarytas na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54775
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-11
BADANIA WPŁYWU CZASU MIĘDZYOPERACYJNEJ OBRÓBKI CIEPLNEJ NA PRZEBIEG PROCESU CIĄGNIENIA I WŁASNOŚCI MECHANICZNE DRUTÓW ZE STOPU MAGNEZU AZ31
TERESA BAJOR
ZBIGNIEW MUSKALSKI
nr katalogowy: 48056
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Serce kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 102063
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-3
OBRÓBKA CIEPLNA SPIEKANYCH STALI MANGANOWO-CHROMOWO-MOLIBDENOWYCH
SŁAWOMIR CYGAN
MACIEJ SUŁOWSKI
MARTA CIESIELKA
nr katalogowy: 83124
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-5
Kształtowanie właściwości użytkowych stopu tytanu Ti6Al4V w niskotemperaturowym procesie azotowania jarzeniowego
MICHAŁ TARNOWSKI
HALINA GARBACZ
MACIEJ OSSOWSKI
TADEUSZ WIERZCHOŃ
nr katalogowy: 86436
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-9
Numeryczna analiza procesu obróbki cieplnej wielkogabarytowych odkuwek dla przemysłu energetycznego
Henryk ADRIAN
Józef KOWALSKI
Robert MAR-TYNOWSKI
Damian KOWALSKI
Joanna AUGUSTYN-PIENIĄŻEK
nr katalogowy: 71185
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Jakość wędlin podrobowych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 92043
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-3
Kształtowanie mikrostruktury i właściwości dwufazowych stopów tytanu α + β w procesie cieplno‑plastycznym
Maciej Motyka
nr katalogowy: 69962
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Industrial scale liquid quenchant fluidized bed technology (lQF) for the manufacture of steel tire cord
Thomas W. Tyl
nr katalogowy: 40962
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-6
Wpływ normalizowania niezupełnego na kinetykę mechanizmu zużycia tribologicznego staliwa ledeburytycznego
JANUSZ KRAWCZYK
RAFAŁ DZIURKA
EDYTA ROŻNIATA
nr katalogowy: 44816
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-10
Prof. Witold Milewski 1931-2020
nr katalogowy: 128610
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Techniki wizyjne do oceny jakości mięsa
Fabian Magda
nr katalogowy: 59757
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sposób na dziczyznę
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 102743
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Gorąca sprawa
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 128541
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Wpływ dymu wędzarniczego na barwę produktu i straty dostępnej lizyny
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 95688
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Wartość odżywcza mięsnych wyrobów garmażeryjnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58471
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mięsa drobiowego oraz przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 132615
mięso drobiowe
Campylobacter
Salmonella
jakość
bezpieczeństwo
poultry meat
Campylobacter
Salmonella
quality
safety
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-6
Niezapomniane spotkania z Profesorem Wspomina prof. nadzw. PG dr hab. inż. Piotr Grudowski
nr katalogowy: 68379
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Możliwości przetwórcze dzikiego ptactwa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66663
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Centrum dowodzenia
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 96443
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Klasyfikacja i charakterystyka wsadów porowatych spotykanych w praktyce przemysłowej obróbki cieplnej
rafał WYCzółKoWsKI
nr katalogowy: 73817
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-10
Analiza własności cieplnych kręgu stalowej taśmy
rAfAł WyCzÓłKoWsKi
łuKAsz PieChoWiCz
nr katalogowy: 63434
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
W bloku lub na wyspie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 117486
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Radiacyjna obróbka żywności Stan prawny i dawki promieniowania
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 43855
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Zimny sposób na bakterie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 68298
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-7
Elektrochemiczne badania korozji stopu tytanu po obróbce cieplnej w próżni
ZOFIA WOLAREK
ARKADIUSZ GAJEK
JERZY JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 60948
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Niezbędne i niezastąpione
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 51612
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Zmiany biochemiczne w surowcach podczas procesów wędzenia
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 110531
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Obróbka termiczna surowców i produktów mięsnych gwarantem ich bezpieczeństwa mikrobiologicznego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120394
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-5
Nagrzewanie wsadu porowatego jako przykład procesu związanego z kontaktowym przewodzeniem ciepła
Rafał WYCZÓŁKOWSKI
Tomasz WYLECIAŁ
nr katalogowy: 105762
10.15199/24.2017.5.9
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-5
Identyfikacja mechanizmów transportu ciepła w obszarze stalowego wsadu porowatego w postaci wiązek elementów długich
Rafał WYCZÓŁKOWSKI
nr katalogowy: 76918
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-1
Badania nad stopowaniem laserowym warstw wierzchnich elementów cylindrycznych z żeliwa sferoidalnego
MARTA PACZKOWSKA
Grzegorz Kinal
nr katalogowy: 74927
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-6
Z ŻYCIA SITPH
nr katalogowy: 52554
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-1
The influence of heat treatment on toughness of extruded profiles from EN AW - 6060 aluminium alloy
Piotr ROMAŃSKI
Grzegorz STRADOMSKI
Wojciech CIEPIELA
Jan W. PILARCZYK
nr katalogowy: 89144
10.15199/24.2015.1.22
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-11
Organizacja uboju i obróbki poubojowej a jakość produkowanego mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 134361
ubój
obróbka poubojowa
zanieczyszczenia mięsa
jakość mięs
slaughter
post-slaughter treatment
meat contamination
meat quality
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-5
Analiza przewodzenia ciepła w wiązce prętów stalowych z uwzględnieniem powstawania zgorzeliny
Agnieszka BENDUCH
Rafał WYCZÓŁKOWSKI
nr katalogowy: 84255
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-6
Opis konstrukcji i sposobu działania modułów termicznych programów do zintegrowanego modelowania obróbki cieplnej
Rafał WYCZÓŁKOWSKI
Agnieszka BENDUCH
nr katalogowy: 78980
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Charakterystyka wybranych naturalnych metod utrwalania mięsa i przetworów mięsnych
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 119417
10.15199/65.2019.3.6
świeże mięso
produkty mięsne
utrwalanie
chłodzenie
technologie ochronne
bioprotekcja naturalna
fresh meat
meat products
preservation
refrigeration
preservation technologies
natural bioprotection
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-5
Prof. dr hab. inż. Ryszard Barcik
nr katalogowy: 113581
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-6
Obróbka laserowa przy montażu
nr katalogowy: 40075
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Roboty cieplne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 81038
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Nie tylko do frytek
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 86443
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Z parą czy pod ciśnieniem?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 60141
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-8
Badania mikrostruktury i własności plastycznych spoiwa Ag45Cu27Zn25Sn3
BEATA Cwolek
LUDWIK Ciura
WITOLD Malec
BARBARA JUSZCZYK
ŁUKASZ J. Wierzbicki
nr katalogowy: 53507
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-5
The influence of heat treatment on toughness of extruded profiles from EN AW-6063 aluminium alloy
Piotr ROMAŃSKI
Grzegorz STRADOMSKI
Jan W. PILARCZYK
nr katalogowy: 99169
10.15199/24.2016.5.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WALORY ODŻYWCZE MIĘSA DROBIOWEGO
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 145526
drób
mięso
wartość odżywcza
poultry
meat
nutritional value
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-11-12
Analiza warunków technologicznych wytwarzania matryc kuziennych
Anna FIGNA
Ewa FIGNA - ZIENTZ
Jan GÓRAL
Artur GÓRECKI
Maciej ROZPONDEK
nr katalogowy: 129404
10.15199/24.2020.11-12.2
kucie
matryca
napawanie
strefa wpływu ciepła
forging
closed - die
pad welding
heat affected zon
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-8
Strategie obróbki cieplnej dla zimnowalcowanych i gorącowalcowanych taśm z karoseryjnych stali średniomanganowych
Mateusz MORAWIEC
Adam GRAJCAR
Adam SKOWRONEK
Aleksandra KOZŁOWSKA
nr katalogowy: 121798
10.15199/24.2019.8.10
stal średniomanganowa
obróbka cieplna
austenit szczątkowy
wyżarzanie międzykrytyczne
zwijanie
medium manganese steel
heat treatment
retained austenite
intercritical annealing
coiling
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Rozdrobnią każdy produkt
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 62222
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-7-8
Ochrona cieplna i charakterystyka energetyczna budynku
Leszek Laskowski
nr katalogowy: 8837
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-3
Izolacja cieplna budynków w różnych strefach klimatycznych
M. Dreger
nr katalogowy: 2441
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Staliwo GX12CrMoVNbN9 - 1 - mikrostruktura i właściwości
nr katalogowy: 62528
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Wpływ obróbki termicznej na walory żywieniowe makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79016
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Walidacja procesu produkcji konserw
Tomasz Tkaczyk
nr katalogowy: 53485
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-12
Izolacyjność cieplna odzieży stosowanej w okresie zimowym przez kobiety i mężczyzn
ANNA BOGDAN
MAGDALENA ZWOLIŃSKA
nr katalogowy: 64196
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-3
Obróbka skrawaniem
L. Pietrzak
nr katalogowy: 15753
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-8
Wpływ parametrów obróbki cieplnej na właściwości stali AISI 9310
Zbigniew GRONOSTAJSKI
Karol JAŚKIEWICZ
Adam NIECHAJOWICZ
nr katalogowy: 109119
Obróbka cieplna
AISI 9310
własności wytrzyma łościowe
heat treating
AISI 9310
mechanical strength properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Bezpieczeństwo pracy przy obsłudze maszyn w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 85160
CHŁODNICTWO 2012-7-8
Wpływ metody pakowania i czasu chłodniczego przechowywania na właściwości fizykochemiczne i sensoryczne mięsa króliczego
Iwona Chwast owska-Siwiecka
Iwona Bar yczka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 70338
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Jakość sensoryczna mięsa króliczego w zależności od metody pakowania i czasu chłodniczego przechowywania
IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA
Marzena Hajduczenia
nr katalogowy: 57678
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Badania naprężeń własnych w warstwach chromokrzemowanej i chromowanej wytwarzanych metodą proszkową
IWONA BAUER
ADAM PIASECKI
nr katalogowy: 81462
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-12
RUDY I METALE NIEŻELAZNE RECYKLING Rocznik 59
nr katalogowy: 88572
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Określenie parametrów dwustopniowej obróbki cieplnej stali o zawartości węgla 0,4% zapewniającej uzyskanie efektu TRIP
monIKa KuCHarsKa
sYLWIa WIeWIóroWsKa
zBIGnIeW musKaLsKI
PIoTr BarTosIŃsKI
nr katalogowy: 73823
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Opakowania do żywności wygodnej
Joanna Piekarska
nr katalogowy: 60577
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-10
Statystyczna ocena podatności stopu magnezu AZ91 na korozję wżerową
ANNA POLIS-OLEJNICZAK
MARCIN A. MALIK
nr katalogowy: 54754
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-7
LEKKIE KONSTRUKCJE W ICH DOSKONAŁOŚCI
CHRISTIAN SEITZ
nr katalogowy: 54019
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-1
Poprawa jakości stalowych drutów kordowych poprzez modyfikację obróbki cieplnej na linii patentowniczej
Robert KRUZEL
Maciej SULIGA
Stanislav SOSNA
nr katalogowy: 103552
10.15199/24.2017.1.11
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Drobne wyposażenie gastronomiczne Mali pomocnicy
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 103520
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Gorąca sprawa
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 128541
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-1
Wpływ temperatury odkształcenia na mikrostrukturę stali niestopowych kształtowanych na ciepło
JAROSŁAW SAMOLCZYK
ANDRZEJ. BARBACKI
nr katalogowy: 17234
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Monitoring parametrów wpływających na warunki klimatyczne podczas chłodniczego przechowywania mięsa
Urszula Stęplewska
nr katalogowy: 16146
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-1
Ceramika do specjalnych zastosowań
nr katalogowy: 124622
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-11
Przegląd metod wykonywania pomiarów dyfuzyjności cieplnej Część I
GRZEGORZ WORONIAK
nr katalogowy: 72407
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
The equivalent thermal network for the model of heat exchanger
Ewa PIOTROWSKA
Andrzej CHOCHOWSKI
nr katalogowy: 71287
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-4-5
Pojemność cieplna a żaroodporność odlewniczych nadstopów niklu na łopatki turbin
ROMAN PRZELIORZ
LUCJAN SWADŹBA
MAREK GÓRAL
nr katalogowy: 34293
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Tajniki temperatury
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 96442
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-8
Analiza warunków termicznych w procesie kucia na gorąco odkuwki wydłużonej z występem
Artur BAREŁKOWSKI
Karol JAŚKIEWICZ
Maciej ZWIERZCHOWSKI
Zbigniew GRONOSTAJSKI
nr katalogowy: 115729
10.15199/24.2018.8.8
kucie matrycowe
pomiar temperatury
obróbka cieplna
die forging
measurement of temperature
heat treatment
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-4
Wybrane modele chłodzenia płyty stalowej w powietrzu i ich walidacja
Beata HADAŁA
Zbigniew MALINOWSKI
Artur SZAJDING
nr katalogowy: 105064
10.15199/24.2017.4.9
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-8
Wpływ obróbki cieplno-plastycznej na właściwości mechaniczne stali wysokomanganowej
Grzegorz PERZYŃSKI
nr katalogowy: 109131
10.15199/24.2017.8.27
walcowanie na zimno
stale Mn-Al
wyżarzanie
mi krostruktura
cold rolling
Mn-Al steels
annealing
microstructure
SZKŁO I CERAMIKA 2013-6
Zastosowanie tlenku itru do budowy warstwy przymodelowej ceramicznych form odlewniczych stosowanych w odlewnictwie precyzyjnym
MARCIN MAŁEK
PAWEŁ WIŚNIEWSKI
HUBERT MATYSIAK
JACEK NAWROCKI
KRZYSZTOF JAN KURZYDŁOWSKI
nr katalogowy: 81446
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Koncepcje stabilności żywności o małej i średniej zawartości wody
Zbigniew Pałacha
nr katalogowy: 81361
SZKŁO I CERAMIKA 2014-2
Metoda obniżenia temperatury spiekania tworzyw alundowych zawierających powyżej 90% Al2O3
TADEUSZ JAKUBIUK
ANDRZEJ ŁOSIEWICZ
PIOTR TAŹBIERSKI
nr katalogowy: 83462
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-1
Określenie optymalnych parametrów obróbki cieplnej w celu uzyskania walcówki typu TRIP ze stali o zawartości węgla 0,4% przeznaczonej do procesu ciągnienia
Monika KUCHARSKA
Sylwia WIEWIÓROWSKA
Zbigniew MUSKALSKI
Piotr BARTOSIŃSKI
nr katalogowy: 74103
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-6
Badania numeryczne wytrzymałości lufy kal. 5,56 mm wykonanej ze stali 30HN2MFA poddanej chromowaniu
Andrzej Dębski
Jerzy Małachowski
Paweł Płatek
Kamil Sybilski
nr katalogowy: 73510
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-4
Mikrostruktura i właściwości mechaniczne blachy stalowej platerowanej wybuchowo tytanem
STANISŁAW LALIK
GRZEGORZ NIEWIELSKI
nr katalogowy: 70321
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-4
Model niekonwencjonalnego azotowania jarzeniowego tytanu technicznego
Tadeusz Frączek
Leopold Jeziorski
Michał Olejnik
nr katalogowy: 70305
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-5
Krótkookresowe i niskotemperaturowe azotowanie jarzeniowe stali austenitycznej X5CrNi18-10 z zastosowaniem ekranu aktywnego
Marzena Ogórek
Tadeusz Frączek
Zbigniew Skuza
Krystian Maźniak
nr katalogowy: 80256
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-5
Wpływ warunków hartowania na strukturę blach ze stali konstrukcyjnej S690QL
Justyna WYPART
Bartosz KOCZURKIEWICZ
Dariusz RYDZ
nr katalogowy: 76911
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Osłonki wędliniarskie - składnik produktu czy opakowanie?
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 102457
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-2
Analiza dylatometryczna przemian fazowych przy nagrzewaniu stopu Ti24Nb4Zr8Sn ze stanu przesyconego
Robert Dąbrowski
Maciej Sułowski
nr katalogowy: 143161
10.15199/28.2023.2.2
stopy tytanu
analiza dylatometryczna
przemiany fazowe
obróbka cieplna
titanium alloys
dilatometric analysis
phase transformations
heat treatment
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-2
Analiza dylatometryczna przemian fazowych przy nagrzewaniu stopu Ti24Nb4Zr8Sn ze stanu przesyconego
Robert Dąbrowski
Maciej Sułowski
nr katalogowy: 143161
10.15199/28.2023.2.2
stopy tytanu
analiza dylatometryczna
przemiany fazowe
obróbka cieplna
titanium alloys
dilatometric analysis
phase transformations
heat treatment
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-2
Analiza dylatometryczna przemian fazowych przy nagrzewaniu stopu Ti24Nb4Zr8Sn ze stanu przesyconego
Robert Dąbrowski
Maciej Sułowski
nr katalogowy: 143161
10.15199/28.2023.2.2
stopy tytanu
analiza dylatometryczna
przemiany fazowe
obróbka cieplna
titanium alloys
dilatometric analysis
phase transformations
heat treatment
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-6
POJEMNOŚĆ CIEPLNA WŁAŚCIWA STOPÓW γ-TiAl Z DODATKIEM CHROMU I NIOBU
ROMAN PRZELIORZ
nr katalogowy: 27265
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-7
Urządzenie do szybkiej obróbki termicznej (RTA)
WOJCIECH MACHERZYŃSKI
MAREK TŁACZAŁA
nr katalogowy: 27857
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-11
NOWOŚCI
nr katalogowy: 102114
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-3
Nowości informacje
Małgorzata Zubielewicz
nr katalogowy: 34123
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2010 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 54647
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Barwa mięsa
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 29831
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Zmiany w produkcji mięsa jagnięcego w UE
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 106583
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2014 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 87486
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Izolacyjność cieplna prefabrykowanych ścian trójwarstwowych z różnymi materiałami termoizolacyjnymi
Wawrzyniec Andrzejewski
Szymon Wojciechowski
nr katalogowy: 142927
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Izolacyjność cieplna prefabrykowanych ścian trójwarstwowych z różnymi materiałami termoizolacyjnymi
Wawrzyniec Andrzejewski
Szymon Wojciechowski
nr katalogowy: 142927
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-1
MODELOWANIE NUMERYCZNE PROCESU KUCIA MATRYCOWEGO NA GORĄCO ODKUWKI ADAPTERA
MAREK HAWRYLUK
SŁAWOMIR POLAK
MACIEJ ZWIERZCHOWSKI
ZBIGNIEW GRONOSTAJSKI
MARCIN RYCHLIK
JACEK ZIEMBA
nr katalogowy: 118356
10.15199/67.2019.1.2
kucie matrycowe
modelowanie numeryczne
odkuwka typu rozwidlonego
closed die forging
numerical modeling
joke type forging
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-11
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 87800
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-5
Obróbka hydrotermalna powłok HAp
Marlena Górska
Waldemar Maniukiewicz
Hieronim Szymanowski
Agata niedzielska
nr katalogowy: 80239
CHŁODNICTWO 2008-10
Wydajność technologiczna polędwicy wędzonej produkowanej z mięsa wychłodzonego i rozmrażanego różnymi metodami
IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA
JACEK KONDRATOWICZ
DAGMARA MADEJ
nr katalogowy: 38821
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Wydarzenia Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 53805
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-11
Dobór cementów do klas ekspozycji wg PN-EN 206-1
Zbigniew Giergiczny
nr katalogowy: 80753
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-2
BADANIA NAD TECHNOLOGIĄ KSZTAŁTOWANIA WŁASNOŚCI ODLEWNICZEGO STOPU ALUMINIUM AlSi5Mg0,3
JUSTYNA WIECHEĆ
PIOTR ULIASZ
TADEUSZ KNYCH
MARZENA PIWOWARSKA-ULIASZ
JANUSZ PAŚKO
nr katalogowy: 84103
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-1
Kształtowanie mikrostruktury niskowęglowej stali typu TRIP podczas wyżarzania w zakresie temperatur krytycznych
ADAM KOKOSZA
nr katalogowy: 83225
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-8
Optymalizacja obróbki cieplnej typu TRIP rur ze stali 34MnB5 przeznaczonych do zastosowań w konstrukcji półosi samochodowych
Sylwia WIEWIÓROWSKA
ZBIGNIEW MUSKALSKI
KRZYSZTOF WŁOCH
nr katalogowy: 86606
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-5
Wpływ sposobu hartowania na wielkość odkształceń detali wykonanych ze stali 16MnCr5 nawęglanych niskociśnieniowo
KONRAD DYBOWSKI
PIOTR KULA
RADOMIR ATRASZKIEWICZ
BARTŁOMIEJ JANUSZEWICZ
ADAM RZEPKOWSKI
KRZYSZTOF JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 86422
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-1
Wpływ materiału wyjściowego na strukturę i właściwości mechaniczne kutych matrycowo elementów złącz napowietrznych linii energetycznych ze stopu Al serii 6XXX
Bartłomiej PŁONKA
Marzena LECH-GREGA
Piotr KORCZAK
Krzysztof REMSAK
nr katalogowy: 74109
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-6
Ocena odporności na zużycie stopowanych laserowo czopów wału korbowego z żeliwa sferoidalnego
Grzegorz Kinal
MARTA PACZKOWSKA
nr katalogowy: 73515
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-11
Wpływ mikrostruktury na szybkość korozji niskostopowych stali z borem o podwyższonej odporności na zużycie ścierne
BEATA ŁĘTKOWSKA
WŁODZIMIERZ DUDZIŃSKI
nr katalogowy: 72705
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-12
Skłonność do pęknięć zimnych stali bainitycznej stosowanej w podwyższonych temperaturach
aneta ZiewieC
SławoMir ParZYCh
edMUnd taSaK
nr katalogowy: 64501
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Znaczenie właściwości cieplnych żeliw w kształtowaniu ich warstwy powierzchniowej podczas laserowej obróbki cieplnej
GRZEGORZ KINAL
MARTA PACZKOWSKA
nr katalogowy: 62458
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-5
Analiza możliwości selektywnego kształtowania warstwy wierzchniej elementów żeliwa sferoidalnego za pomocą krzemowania laserowego
MARTA PACZKOWSKA
nr katalogowy: 80258
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-6
ODLEWNICZE STOPY ALUMINIUM TYPU AlSiMg PRZEZNACZONE NA CELE ELEKTRYCZNE
JUSTYNA WIECHEĆ
PIOTR ULIASZ
TADEUSZ KNYCH
MARZENA PIWOWARSKA-ULIASZ
nr katalogowy: 77449
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-2
ANALIZA DYLATOMETRYCZNA PRZEMIAN FAZOWYCH PODCZAS NAGRZEWANIA ZAHARTOWANEGO STOPU Ti6Al4V
ROBERT DĄBROWSKI
nr katalogowy: 74625
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Laserowa modyfikacja dyfuzyjnie chromowanej stali z użyciem Cr2O3 jako źródła chromu. Badania wstępne
Iwona Bauer
Marta Paczkowska
nr katalogowy: 123981
10.15199/62.2019.12.31
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-11
Wykorzystanie metody różnic skończonych do obliczania współczynników wnikania ciepła dla wsadu cylindrycznego nagrzewanego w piecu komorowym
Rafał WYCZÓŁKOWSKI
Tomasz WYLECIAŁ
nr katalogowy: 95806
10.15199/24.2015.11.6
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-1
Badania wpływu dodatku chromu do aluminium na własności mechaniczne i elektryczne drutów AlCr
Tadeusz KNYCH
Andrzej MAMALA
Justyna GRZEBINOGA
Paweł KWAŚNIEWSKI
Wojciech ŚCIĘŻOR
Grzegorz KIESIEWICZ
Marek GNIEŁCZYK
Radosław KOWAL
nr katalogowy: 89134
10.15199/24.2015.1.12
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-3
Kształtowanie przewodności cieplnej betonu komórkowego w zależności od stopnia zawilgocenia
Katarzyna Łaskawiec
Ewelina Górecka
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 97486
10.15199/33.2016.03.11
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2013 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 80012
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Kruchość mięsa - metody poprawy
nr katalogowy: 44255
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Wiadomości - Wydarzenia
nr katalogowy: 125170
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-11
Kruchość mięsa
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 31194
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Stosowanie preparatów białkowych w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 29127
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-12
Proces technologiczny precyzyjnej obróbki maszynowej elementów z miedzi beztlenowej o dużych średnicach
MICHAŁ GRABOWSKI
GRZEGORZ BRZEZIŃSKI
MAREK MARCZENKO
MICHAŁ CHUDZIK
KRZYSZTOF ZALEWSKI
KRZYSZTOF ZGUTKA
nr katalogowy: 124055
10.15199/148.2019.12.2
obróbka mechaniczna
klasa dokładności
miedź beztlenowa
machining
accuracy class
oxygen-free copper
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Bez ryzyka
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 83912
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Pakowanie mięsa ciepłego w systemie Pi - VAC
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 40311
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
„Atlas Mięsa 2022” – w prosty sposób o koniecznych zmianach w produkcji mięsa
nr katalogowy: 136892
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Mięsne produkty panierowane jako przykład żywności wygodnej
Oskar Nowak
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149204
żywność wygodna
mięsne produkty panierowane
innowacje
zdrowie
convenient meat products
breaded meat
battered meat
innovations
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
CHŁODNICTWO 2006-1-2
echnologiczne możliwości kształtowania jakości mrożonego mięsa końskiego
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 16151
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-8
Nowe trendy w technologii mięsa
Michał Olkiewicz
nr katalogowy: 9590
CHŁODNICTWO 2007-8
Zastosowanie różnorodnych technologii do mrożenia wadliwego mięsa wieprzowego
JACEK KONDRATOWICZ
EWELINA ŁAŃCZKOWSKA
nr katalogowy: 29386
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-3
Rys historyczny spożywania mięsa
Marek Zin
nr katalogowy: 24906
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-3
Sytuacja na rynku mięsa jagnięcego
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 24904
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH