Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Technologia HPP Innowacyjna Metoda Utrwalania Żywności
nr katalogowy: 150458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Technologia HPP Innowacyjna Metoda Utrwalania Żywności
nr katalogowy: 150458
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Koło Naukowe Technologów Żywności, SGGW w Warszawie. II Ogólnopolskie Spotkanie Młodych Technologów Żywności
nr katalogowy: 85519
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
UWM w Olsztynie bada żywność z myślą o zdrowiu i rozwoju społeczeństwa
nr katalogowy: 134737
AURA 2022-9
Rolnictwo komórkowe rozwiąże problemy produkcji żywności
nr katalogowy: 139429
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
UWM w Olsztynie bada żywność z myślą o zdrowiu i rozwoju społeczeństwa
nr katalogowy: 134737
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
PIECZEMY BUŁECZKI W SZKOLE
Danuta Rutkowska
nr katalogowy: 36604
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - listopad 2009 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 48983
CHŁODNICTWO 2013-5
Gazy do pakowania żywności Freshline MAP Najnowocześniejsza technologia pakowania, spełniającą normy Unii Europejskiej
nr katalogowy: 76711
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Od redakcji
nr katalogowy: 6816
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Pod próżnią
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 129525
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Pod próżnią
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 129525
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Aseptyczne pakowanie w bag in box - technologia na dzisiaj
nr katalogowy: 20560
CHŁODNICTWO 2006-4
Badania nad zastosowaniem mrożenia kriogeniczno-owiewowego do utrwalania wybranych gatunków owoców i warzyw
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 16121
CHŁODNICTWO 2006-9
Technologia przechowalnicza - Stabilność aktywnych biologicznie mikroskładników mrożonych soków jeżynowych w funkcji temperatury przechowywania
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 16072
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-10
Technologia produkcji jabłek mało przetworzonych pakowanych w atmosferze modyfikowanej
R. Biegańska-Marecik
J. Czapski
nr katalogowy: 14679
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Rynkowa szansa dla młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132049
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
"Żywność prozdrowotna - składniki i technologia"
nr katalogowy: 85268
AURA 2022-9
Rolnictwo komórkowe rozwiąże problemy produkcji żywności
nr katalogowy: 139429
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-6
Aplikacje powierzchniowe BIM Kemi Technologie BIM BA
Bartek Stawicki
nr katalogowy: 114613
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Nowości wydawnicze - Produkty piekarskie. Nauka i technologia
nr katalogowy: 23329
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 71052
CHŁODNICTWO 2008-9
Zamrażarka bębnowa Freshline nowoczesna technologia przetwarzania żywności
nr katalogowy: 38213
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Czy makaron zmieniający kształt zrewolucjonizuje technologie pakowania żywności?
nr katalogowy: 133698
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Technologia sous vide
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 55980
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Oznaki łagodzenia stanowiska wobec organizmów genetycznie modyfikowanych (GMO) w europie
nr katalogowy: 35961
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Kwas chlebowy zdrowy i orzeźwiający
Piotr Dziugan
nr katalogowy: 35907
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Uwarunkowania rozwoju procesów dystrybucyjnych żywności z uwzględnieniem roli chłodnictwa
KATARZYNA KOZŁOWICZ
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 41435
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Rynkowa szansa dla młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132049
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Nie byłoby turystyki bez gastronomii
Beata Mikuta
nr katalogowy: 54042
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Ewolucja standardów bezpieczeństwa żywności: od tradycji do nowoczesności
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 146433
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Wszystko o wędzeniu w jednej książce
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 76758
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Czy makaron zmieniający kształt zrewolucjonizuje technologie pakowania żywności?
nr katalogowy: 133698
OPAKOWANIE 2023-4
Papierowe opakowania giętkie rozwijają się wraz z technologią TITON
nr katalogowy: 143053
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Czy efekt motyla załamie gospodarkę żywnościową?!
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 135257
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Czy efekt motyla załamie gospodarkę żywnościową?
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 136220
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Przechowalnictwo żywności w atmosferze modyfikowanej
Joanna Markowska
Iwona Kasprzyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 93646
10.15199/65.2015.9.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Studia? Tak, ale jakie?
Anna Diowksz
nr katalogowy: 59321
GAZETA CUKROWNICZA 2010-4
Jubileusz 60-lecia Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej
Anna Kurowska
nr katalogowy: 53041
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Czy druk 3D to przyszłość branży spożywczej?
nr katalogowy: 150456
AURA 2013-9
Wydział Technologii Żywności UR w Krakowie
Teresa FORTUNA
Agnieszka FILIPIAK-FLORKIEWICZ
Krzysztof ŻYŁA
nr katalogowy: 79186
OPAKOWANIE 2012-3
Inteligentne opakowania na produkty wysokiej jakości
nr katalogowy: 66337
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Technologie chłodzenia i mrożenia w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 86655
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Substancje krioochronne w chłodniczej obróbce żywności wygodnej i funkcjonalnej
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Dariusz Góral
nr katalogowy: 87607
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Kultury starterowe w przemyśle mięsnym Bakteriocyny - związki peptydowe produkowane przez kultury starterowe stosowane w celu zwiększania bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 91369
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Wysokociśnieniowa technologia obróbki i konserwacji oraz jej wykorzystanie w zamrażaniu i rozmrażaniu żywności
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Marek Domin
Dariusz Góral
nr katalogowy: 91393
10.15199/8.2015.4-5.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Mikrokapsułkowanie składników żywności aspekty technologiczne i żywieniowe
Aleksandra Purkiewicz
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 126515
10.15199/65.2020.5.3
mikrokapsułkowanie
składniki żywności
technologia
żywienie
microencapsulation
food ingredients
technology
nutrition
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 116718
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 122475
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Chleb "orientalny" jako żywność funkcjonalna
Iwona Wawer
nr katalogowy: 68232
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Gotowe rozwiązania przygotowane przez specjalistów
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 137390
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-4
Jakość zdrowotna żywności funkcjonalnej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 83454
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-7
Laboratoria zakładowe a bezpieczeństwo i jakość żywności
Dorota Przyborowska
nr katalogowy: 60991
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Jubileusz 60-lecia Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej
nr katalogowy: 54155
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Technologia RFID - inteligentna i praktyczna
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 76750
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Konferencja w Spale
nr katalogowy: 49827
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Puffing - technologia i jakość
Agnieszka Mularczyk
nr katalogowy: 87296
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Tunele fluidyzacyjne do mrożenia IQF - nowoczesna technologia
nr katalogowy: 47534
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Bezpieczne opakowania w przemyśle spożywczym - nowe trendy i legislacja
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 75482
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Technologia przyszłości
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 49027
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Anuga FoodTec 2009 - najnowsze rozwiązania dla producentów napojów i żywności (cz. 2)
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 45304
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Organizacja i zarządzanie procesem produkcyjnym
Adam Olszewski
nr katalogowy: 73016
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości w zakresie stosowania substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 123018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Nauka ze smakiem
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 95503
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Czy druk 3D to przyszłość gastronomii?
nr katalogowy: 149996
OPAKOWANIE 2024-8
System usprawniania recyklingu opakowań z etykietami
nr katalogowy: 150229
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Electron Beam nowoczesna technologia w branży opakowań miękkich
nr katalogowy: 78782
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Mięso i przetwory mięsne jako żywność funkcjonalna
Halina Makała
nr katalogowy: 82519
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Technologia cook-freeze
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 58469
CHŁODNICTWO 2015-3
NOWOŚCI
nr katalogowy: 90160
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Innowacyjna technologia produkcji prozdrowotnych wyrobów mięsnych
nr katalogowy: 103843
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Druk 3D – przyszłość na wyciągnięcie ręki
nr katalogowy: 150308
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Alternatywne metody przedłużania trwałości żywności niskoprzetworzonej
Małgorzata Sierocka
Michał Świeca
nr katalogowy: 148474
10.15199/64.2024.2.6
żywność niskoprzetworzona
brązowienie enzymatyczne
oksydaza polifenolowa
peroksydaza
utrwalanie żywności
low-processed food
enzymatic browning
polyphenol oxidase
peroxidase
food preservation
CHŁODNICTWO 2012-4
Listeria monocytogenes jako wskaźnik stanu higienicznego domowych lodówek
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Milena Krępska
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 67248
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Technologia COOK-CHILL
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 53483
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Probiotyki w produkcji wyrobów mięsnych
Zbigniew J. Dolatowski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 59063
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Niekonwencjonalne metody eliminacji Listeria monocytogenes
Michał Majewski
Przemysław Racewicz
Leszek Dziubdziela
Aleksandra Kamila Kierbić
Julita Maria Kmiecik
Magdalena Herudzińska
nr katalogowy: 99847
CHŁODNICTWO 2020-3
Pakowanie w atmosferze modyfikowanej metodą na przedłużenie trwałości żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 126897
10.15199/8.2020.3.1
atmosfera ochronna MAP
pakownie żywności
przechowywanie żywności
trwałość
MAP
food packaging
food storage
shelf life
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Perspektywy wykorzystania owadów i produktów ich przerobu w żywieniu człowieka oraz w różnych gałęziach przemysłu
Anna K. Żołnierczyk
Aleksandra J. Smorowska
Klaudia Gabryelska
nr katalogowy: 128490
10.15199/62.2020.10.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Perspektywy wykorzystania owadów i produktów ich przerobu w żywieniu człowieka oraz w różnych gałęziach przemysłu
Anna K. Żołnierczyk
Aleksandra J. Smorowska
Klaudia Gabryelska
nr katalogowy: 128490
10.15199/62.2020.10.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Perspektywy wykorzystania owadów i produktów ich przerobu w żywieniu człowieka oraz w różnych gałęziach przemysłu
Anna K. Żołnierczyk
Aleksandra J. Smorowska
Klaudia Gabryelska
nr katalogowy: 128490
10.15199/62.2020.10.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Postępy w technologii i ocenie produktów z owoców i warzyw
Krzysztof Kołodziejczyk
nr katalogowy: 70379
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Technologia sous vide
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 65462
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Ślad środowiskowy technologii spożywczej
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 119741
10.15199/64.2019.4.4
ślad środowiskowy
ślad węglowy
ślad wodny
technologia spożywcza
environmental footprint
carbon footprint
water footprint
food technology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Komory chłodnicze w przechowywaniu żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 79246
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Posadzki poliuretanowo-cementowe Mastercem – innowacja dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 140171
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Właściwości sproszkowanej żywności dla dzieci
Anna Kot
Karolina Szulc
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 121981
10.15199/65.2019.8.4
żywność dla dzieci
proszki spożywcze
mikrokapsułkowanie
czas przechowywania
baby food
food powders
microencapsulation
storage time
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do ŻywnoŚci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 111186
OPAKOWANIE 2024-8
Kompleksowa oferta folii PE dla przemysłu
nr katalogowy: 150224
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Oświetlenie LED – ważny element bezpieczeństwa żywności
Robert Palka
nr katalogowy: 127258
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2010-10
Z działalności FIGu
Marcin Karabin
nr katalogowy: 54799
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Ocena termofizycznych właściwości liofilizowanych pian białkowych jako opakowania mrożonej żywności
Dariusz Góral
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Marek Domin
Agata Blikarz-Kania
Emilia Senetra
Dariusz Dziki
Anna Kocira
Tomasz Guz
nr katalogowy: 113853
10.15199/62.2018.5.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-4
Z ŻYCIA SITPChem
Maria Kuśmierek
nr katalogowy: 106995
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-12
Astra Technologia Betonu stawia na jakość i współpracę z partnerami biznesowymi
nr katalogowy: 135175
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Powłoki jadalne do minimalnie przetworzonych owoców i warzyw
Sabina Galus
nr katalogowy: 67209
OPAKOWANIE 2007-11
Nowa technologia Hubera
nr katalogowy: 31008
OPAKOWANIE 2023-4
Papierowe opakowania giętkie rozwijają się wraz z technologią TITON
nr katalogowy: 143053
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Znaczenie ekstruzji w przetwórstwie żywności
Marta Meisel
nr katalogowy: 126047
10.15199/65.2020.4.2
ekstruzja
technologia HTST
przetwórstwo żywności
składniki pokarmowe
extrusion
HTST technology
food processing
nutrients
ELEKTROINSTALATOR 2019-7
Sieć elektryczna jako magistrala sterująca
nr katalogowy: 122441
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-21-22
Czego chce technologia?
Marek Bielski
nr katalogowy: 116382
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-12
Technologia RFID i możliwości jej wykorzystania w zarządzaniu produkcją i produktami przemysłu tekstylnego
MARCIN BARBURSKI
BARTŁOMIEJ CZEKALSKI
MAREK SNYCERSKI
nr katalogowy: 39779
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Z półki księgarskiej - Krzysztof Schmidt-Szałowski, Mikołaj Szafran, Ewa Bobryk, Jan Sentek TECHNOLOGIA CHEMICZNA. PRZEMYSŁ NIEORGANICZNY
Andrzej Matynia
nr katalogowy: 77797
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Zarządzanie ryzykiem zawodowym pracowników narażonych na substancje chemiczne i ich mieszaniny stosowane w przetwórstwie żywności
Anna Cierniak-Emerych
Szymon Dziuba
Iwona Romanowska-Słomka
Agnieszka Piekara
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 123955
10.15199/62.2019.12.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Roczny spis treści Wykaz artykułów - "Przemysł Spożywczy" 2015 r.
nr katalogowy: 95683
CHŁODNICTWO 2015-12
Roczny tematyczny spis artykułów oraz informacji opublikowanych w 2015 r. w Chłodnictwie
nr katalogowy: 95603
CHŁODNICTWO 2023-5
Wpływ zamrażania na jakość żywności
Janusz Jakubowski
nr katalogowy: 145897
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-6
QUICKON - szybka technologia połączeń firmy Phoenix Contact
nr katalogowy: 7588
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Kształcenie na kierunku technologia chemiczna w kontekście sytuacji absolwenta
Marzena Majzner
Małgorzata Petzel
nr katalogowy: 105244
10.15199/62.2017.4.21
OPAKOWANIE 2006-2
Hostalen - pół wieku tradycji Najnowsze rozwiązania technologiczne
nr katalogowy: 18064
OPAKOWANIE 2014-1
Seria 9000 - kolejna technologia pakowania w ofercie TREPKO
nr katalogowy: 82133
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-2
KONFERENCJA TECHNOLOGIA ELEKTRONOWA ELTE'2004 19-22 kwietnia 2004 r.
nr katalogowy: 1003
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-1
Technologia czyszczenia suchym lodem Cold Jet
A. Witkowski
nr katalogowy: 20866
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-9
ConduFillSM - nowoczesna, amerykańska technologia renowacji izolacji cieplnej rurociągów ciepłowniczych
Marian Rubik
nr katalogowy: 16152
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-12
Technologia bezprzewodowej identyfikacji radiowej RFID
W. Faliński
J. Gromek
nr katalogowy: 9189
AURA 2017-7-8
Zastosowanie olejków eterycznych w foliach biopolimerowych
Monika JACKOWSKA
Elżbieta PISULEWSKA
Ewelina JAMRÓZ
nr katalogowy: 108376
10.15199/2.2017.7-8.2
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-9
Technologia bezołowiowa - nowe wyzwania dla firm produkcyjnych
R.Edyko
nr katalogowy: 9130
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Eżektory próżniowe w służbie przetwórstwa spożywczego
nr katalogowy: 119831
OPAKOWANIE 2020-12
Zrównoważony rozwój a wybór maszyny do hot-stampingu
nr katalogowy: 129466
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-2
Agencja ANSES daje zielone światło dla 5G we Francji
nr katalogowy: 131591
OPAKOWANIE 2021-9
Systemy wizyjne – wyższy stopień bezpieczeństwa
nr katalogowy: 133434
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-12
Technologia czyszczenia strumieniem cząstek suchego lodu
A. Witkowski
nr katalogowy: 14951
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-12
Technologia adsorpcyjnego magazynowania gazu (ANG). Kryteria doboru i sposoby modyfikacji adsorbentów
JULITA PISKOWSKA-WASIAK
nr katalogowy: 22686
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
PRESERVATIVES IN FRUIT JAMS
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 143035
10.15199/180.2023.1.4
jam
experiment
food additives
technology
consumer
dżem
doświadczenie
dodatki spożywcze
technologia
konsument
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-4
VFT®- trwała i ekonomiczna technologia budowy mostów
T. Kołakowski
W. Kosecki
A. Marecki
nr katalogowy: 2467
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-6
Komentarz - Technologia chemiczna organiczna w Gliwicach
Stefan Baj
Marian Taniewski
Jan Zawadiak
Wojciech Zieliński
nr katalogowy: 14314
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-5
Farby i lakiery proszkowe – technologia wytwarzania, aplikacja, zastosowanie
BARBARA PILCHPITERA
nr katalogowy: 137669
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-2
ATLAS PLUS S2 HYDRO - jeden produkt, dwie funkcje, trzy technologie
Przemysław Świercz
nr katalogowy: 120986
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-10
25 LAT KWARTALNIKA "TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU"
Jerzy Łunarski
nr katalogowy: 116570
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-11
Technologia iGeoMap/ePODGiK
Zbigniew MALINOWSKI
nr katalogowy: 116924
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Utrwalanie mięsa i przetworów mięsnych poprzez zastosowanie technologii wysokich ciśnień – możliwości, jakość, bezpieczeństwo
Halina Makała
nr katalogowy: 119838
10.15199/65.2019.4.7
wysokie ciśnienie
mięso i przetwory mięsne
bezpieczeństwo żywnościowe
high pressure
meat and meat products
food safety
OPAKOWANIE 2018-11
Zalety technologii Thermal inkjet w znakowaniu opakowań
nr katalogowy: 117109
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Ta technologia ma szansę "kupić czas"
nr katalogowy: 109968
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-5
Lasery półprzewodnikowe wciąż pozostają przedmiotem zainteresowań nauki i przemysłu. Część I. Lasery bipolarne - technologia podąża za potrzebami rynku
B. Mroziewicz
nr katalogowy: 9051
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-1
Technologia cyfrowego szkliwienia firmy Durst
nr katalogowy: 136939
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
Nowa technologia wychwytywania zapachów
nr katalogowy: 139932
CHŁODNICTWO 2023-3
Silniki wentylatorów – różnice między technologią AC/DC/EC
nr katalogowy: 143884
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Ovo-fosfolipidy. Innowacyjne fosfatydy dla przemysłu spożywczego, farmaceutycznego i kosmetycznego
Tadeusz Trziszka
Antoni Szumny
Mirosław Zawadzki
Łukasz Trziszka
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 151028
10.15199/62.2024.10.11
ovo-fosfolipidy
technologia otrzymywania
zastosowanie w produkcji żywności
farmacji
kosmetyce
ovo-phospholipids
obtaining technology
application in food production
pharmacy
cosmetology
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Ovo-fosfolipidy. Innowacyjne fosfatydy dla przemysłu spożywczego, farmaceutycznego i kosmetycznego
Tadeusz Trziszka
Antoni Szumny
Mirosław Zawadzki
Łukasz Trziszka
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 151028
10.15199/62.2024.10.11
ovo-fosfolipidy
technologia otrzymywania
zastosowanie w produkcji żywności
farmacji
kosmetyce
ovo-phospholipids
obtaining technology
application in food production
pharmacy
cosmetology
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA 1999
nr katalogowy: 43685
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA 1997
nr katalogowy: 43375
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA 1994
nr katalogowy: 43216
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA 1995
nr katalogowy: 43066
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA 7993
nr katalogowy: 42699
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA 1996
nr katalogowy: 42217
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA 2000
nr katalogowy: 42815
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-12
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 42813
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Technologia plazmowa. Nowoczesna metoda modyfikacji powierzchni polimerów
JACEK TYCZKOWSKI
nr katalogowy: 28857
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
"Nowa technologia bisfenolu A o wysokiej stabilności termicznej" POIG.01.03.01-00-050/08
nr katalogowy: 68133
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Impregnaty parafinowe do papierowych i tekturowych opakowań do żywności
Jolanta Drabik
Magdalena Trzos
Jolanta Iłowska
Marek Wolszczak
Julia Woch
Jan Gniady
Rafał Grabowski
Michał Szmatoła
nr katalogowy: 111446
10.15199/62.2017.12.37
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Ozon w przetwórstwie mięsnym
Robert Muszański
nr katalogowy: 71043
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zrównoważone technologie wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
Hanna Kowalska
Agata Marzec
Jolanta Kowalska
Kinga Samborska
Alicja Stelmach
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 111724
10.15199/65.2018.1.6
odzyskiwanie składników odżywczych
wzbogacanie żywności
nutrients recovery
natural ingredients
food enrichment
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-1
Materiały grubowarstwowe dla technologii hybrydowych - stan obecny i perspektywy rozwoju
MAŁGORZATA JAKUBOWSKA
nr katalogowy: 32577
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-1
Biuletyn Instytutu meatali nieżelaznych
nr katalogowy: 32559
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Naprawa niekonstrukcyjnych posadzek przemysłowych w systemie polerowania betonu
Marek Szczerbowski
nr katalogowy: 38158
OPAKOWANIE 2007-2
Systemy identyfikacji radiowej RFID
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 24305
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-3
Ultradźwiękowe systemy do cięcia i zgrzewania materiałów
nr katalogowy: 125649
ELEKTROINSTALATOR 2020-10
INNOWACYJNA TECHNOLOGIA PRZYSPIESZY SKABLOWANIE SIECI
nr katalogowy: 128712
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-1
1. Międzynarodowa konferencja naukowa nt. Supramolekularna nauka i technologia
Marek Pietraszkiewicz
nr katalogowy: 43547
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-10
WiMax w praktyce
nr katalogowy: 26247
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Zintegrowana technologia oczyszczania ciekłych odpadów z hodowli trzody chlewnej
ADAM PAWEŁCZYKA
DIMITRI MURAVIEV
nr katalogowy: 28735
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2019-2
"TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU" BENEFICJENTEM PROGRAMU "WSPARCIE DLA CZASOPISM"
Martyna JACHIMOWICZ
nr katalogowy: 120838
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Polskie termoolejowe piece piekarskie Termosystem - technologia przyszłości
nr katalogowy: 125807
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
Technologia NSK ogranicza błędy kwadrantu podczas realizacji na obrabiarkach procesu interpolacji kołowej
nr katalogowy: 133003
AUTO MOTO SERWIS 2021-6
iBSG 48V – rozwiązanie Valeo zmniejszające emisję CO2
nr katalogowy: 134457
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-6
Technologia CNC i 3D w technice dentystycznej
nr katalogowy: 135033
OPAKOWANIE 2022-8
Dlaczego technologia RFID jest ważna dla producentów etykiet?
nr katalogowy: 139127
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-6
Pompy ciepła Mitsubishi Electric ZUBADAN - technologia ponadczasowa
Piotr Jabłoński
nr katalogowy: 107160
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-6
Pompy ciepła Mitsubishi Electric ZUBADAN - technologia ponadczasowa
Piotr Jabłoński
nr katalogowy: 107160
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-2
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 43569
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-9
Zarys rozwoju technologii wytwarzania amoniaku w Zakładach Azotowych "Kędzierzyn" SA
ZDZISŁAWA RETERSKA
nr katalogowy: 43503
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-6
Chemia i technologia chiralna Chemia i technologia chiralna
IWONA POŁEĆ
JOANNA KOMOROWSKA-KULIK
JAN LEGOCKI
nr katalogowy: 27203
OPAKOWANIE 2007-3
"Electron Beam" Nowa technologia drukowania materiałów opakowaniowych
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 24800
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-2
Atmos - innowacyjna technologia wytwarzania wysokogatunkowych bibułek higienicznych
nr katalogowy: 24399
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-2
Stalowe cylindry Yankee w redukcji kosztów produkcji i inwestycji w maszynach tissue HCF Smart!
nr katalogowy: 74983
ELEKTROINSTALATOR 2020-12
USB-PD TECHNOLOGIA SZYBKIEGO ŁADOWANIA
nr katalogowy: 129711
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-6
Technologia CNC i 3D w technice dentystycznej
nr katalogowy: 135033
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
W zamrażarce. Zamrażanie i przechowywanie zamrażalnicze żywności w gastronomii
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 98391
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-5
Technologia piaskowo-popiołowa wytwarzania betonu komórkowego a promieniotwórczość naturalna
Ryszard Zając
nr katalogowy: 51986
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Współpraca banków żywności z darczyńcami
Magdalena Krajewska
nr katalogowy: 93123
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-12
Plan obrony żywności - aspekty praktyczne
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 88626
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-1
Technologia uzdatniania wód ściekowych w Petrochemii Płock S.A.
JÓZEFA OLSZEWSKA
BOŻENA PAWŁOWSKA
PRZEMYSŁAW TUROWSKI
WŁODZIMIERZ RĘDZIŃSKI
MIECZYSŁAW MIERZEJEWSKI
RYSZARD SIEMION
nr katalogowy: 43545
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-9
Powłoki nowej generacji na metal Technologia zol-żel na bazie silanów
PIOTR HAMERA
nr katalogowy: 29942
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Technologia otrzymywania lekkiego kruszywa budowlanego z surowców odpadowych metodą wysokotemperaturowego spiekania
JANUSZ SOKOŁOWSKI
KRZYSZTOF ŁUCZAJ
nr katalogowy: 28828
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Technologia zagospodarowania odpadów organicznych pochodzenia zwierzęcego firmy EYS
Adam Olszewski
nr katalogowy: 55871
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 33037
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-6
Konferencja Technologia Elektronowa ELTE 2013
Paweł Szczepański
Ryszard Kisiel
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 77257
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Straty żywności w przetwórstwie spożywczym
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 111723
10.15199/65.2018.1.5
straty żywności w przetwórstwie
przyczyny strat żywności
ograniczenie strat żywności
procedura MOST
food losses in processing
causes of food losses
limitation of food losses
MOST procedure
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Powlekany papier opakowaniowy. Cz. I. Właściwości mechaniczne i antybakteryjne
Małgorzata Mizielińska
Urszula Kowalska
Michał Jarosz
Katarzyna Sobecka
Patrycja Sumińska
nr katalogowy: 113533
10.15199/62.2018.4.29
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Tajniki sous-vide
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 74946
CHŁODNICTWO 2020-5
Innowacyjna technologia nanoe™ X firmy Panasonic zapewnia naturalną jakość powietrza w pomieszczeniach Bock LG
nr katalogowy: 128697
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Radiacyjna obróbka żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 51250
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Z półki księgarskiej - Praca zbiorowa (red. Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk) CHEMIA ŻYWNOŚCI. Tom 1. Główne składniki żywności, Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności
nr katalogowy: 111641
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Polskie termoolejowe piece piekarskie Termosystem - technologia przyszłości
nr katalogowy: 126604
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-3
Rewolucyjna technologia cyfrowego drukowania struktur opracowana przez firmę Durst
nr katalogowy: 128388
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
IBIS. Polskie termoolejowe piece piekarskie. Termosystem – technologia przyszłości
nr katalogowy: 128978
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH