Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Zioła mrożone - lepsze od suszonych?
PAULINA JAKOWIENKO
BARBARA WÓJCIK-STOPCZYŃSKA
nr katalogowy: 38047
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 36009
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Ekologiczna produkcja żywności w świetle przepisów prawa. Cz. I. Informacje ogólne
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 5112
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Produkcja żywności ilość czy jakość? Cz. I
Joanna Barłowska
Mariusz Florek
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 96820
10.15199/65.2016.2.2
CHŁODNICTWO 2007-3
Utrwalanie żywności metodą zamrażania lub chłodzenia
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 24970
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
Żywność dla najmłodszych
S. Kalisz
M. Mitek
nr katalogowy: 23154
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Zmiana klimatu a produkcja żywności
nr katalogowy: 132715
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-7
Jakość żywności, produkcja i obrót w definicjach projektu ustawy. Projekt ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia
M. Taczanowski
nr katalogowy: 20778
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Roczny spis treści. Wykaz artykułów "Przemysł Spożywczy" 2009 r.
nr katalogowy: 48959
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Ekologiczna produkcja żywności w świetle przepisów prawa. Cz. II.
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 5142
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Światowy Dzień Żywności 2021
nr katalogowy: 133093
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Rynek żywności wygodnej w Polsce
MICHAŁ KOCISZEWSKI
nr katalogowy: 30670
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Odpowiedzialność przedsiębiorcy za bezpieczeństwo wyrobów
HALlINA TURLEJSKA
nr katalogowy: 30241
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Zmiana klimatu a produkcja żywności
nr katalogowy: 132715
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
Reforma Wspólnej Polityki Rolnej i jej skutki dla producentów żywności
J. Seremak-Bulge
R. Urban
nr katalogowy: 14743
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
Reforma Wspólnej Polityki Rolnej i jej skutki dla producentów żywności
J. Seremak-Bulge
R. Urban
nr katalogowy: 14743
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Światowy Dzień Żywności 2021
nr katalogowy: 133093
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Stan i prognoza rozwoju przemysłu zbożowo-młynarskiego i wtórnego przetwórstwa zbóż w Polsce
nr katalogowy: 79005
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ekologiczne metody zwalczania szkodników w magazynach zbóż i w młynach
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 119592
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
"CO2 zapewnia bezpieczeństwo żywności"
nr katalogowy: 101044
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
"CO2 zapewnia bezpieczeństwo żywności"
nr katalogowy: 97358
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Treść rocznika PFiOW 2009
nr katalogowy: 49513
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Pełna kontrola
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 30185
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Sytuacja w krajowym przetwórstwie zbóż
nr katalogowy: 81082
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Postęp w produkcji żywności a zalecenia żywieniowe
JAN GAWĘCKI
nr katalogowy: 23587
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Zwodnicze kubki smakowe
nr katalogowy: 22429
CHŁODNICTWO 2008-10
Jakość i bezpieczeństwo żywności mrożonej i chłodzonej w świetle przepisów unijnych
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
nr katalogowy: 38820
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Sery regionalne potencjalne źródło bakterii Listeria monocytogenes
ANNA SIP
MICHAŁ WIĘCKOWICZ
WŁODZIMIERZ GRAJEK
nr katalogowy: 38794
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Azotyny w procesie peklowania mięsa - funkcje, aspekty zdrowotne, peklowanie bezazotynowe
Marek Cierach
nr katalogowy: 25370
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
BRC dotyczące łańcucha dostaw żywności
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 110172
OPAKOWANIE 2021-1
Lepsze właściwości barierowe w opakowaniach do żywności
nr katalogowy: 130156
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-1
Produkcja pelletów
Anna NIŻNIOWSKA
Leszek MOŚ- CICKI
nr katalogowy: 6220
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Żywność funkcjonalna - dyskusyjnie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 32764
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-2
Porażenie biologiczne spoin - realne zagrożenia
MARIUSZ GARECKI
TOMASZ HERTMAN
nr katalogowy: 21245
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Ekologiczne mięso – produkcja i jakość
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 129668
produkcja ekologiczna
ekologiczne mięso
wartość odżywcza
organic production
organic meat
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Produkcja żywności ilość czy jakość? Cz. II
Joanna Barłowska
Mariusz Florek
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 97374
10.15199/65.2016.3.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Jak optyczny czujnik odległości O1D zmienia procesy produkcji żywności?
nr katalogowy: 137264
AURA 2005-4
TRENDY W ŚWIATOWYM ROLNICTWIE I ŻYWIENIU LUDNOŚCI
Gustaw Michna
nr katalogowy: 8417
OPAKOWANIE 2009-4
Więcej opakowań i właściwy rodzaj opakowań mogą pomóc w zmniejszeniu głodu na świecie!
Carl Olsmats
nr katalogowy: 44163
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Światowe targi żywności ekologicznej BioFach 2008 w Norymberdze
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 35352
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 81368
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Wysoka jakość ziarna zbóż podstawą produkcji żywności wysokiej jakości
Andrzej Markowski
nr katalogowy: 66841
CHŁODNICTWO 2006-4
Regulacje z zakresu prawa żywnościowego dla owoców i warzyw
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 16119
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Biofach 2014 - czeka na polskich wystawców i gości
nr katalogowy: 81756
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Producenci aktywnie uczestniczą w szkoleniach poświęconych bezpieczeństwu żywności
nr katalogowy: 113057
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-4
Producenci aktywnie uczestniczą w szkoleniach poświęconych bezpieczeństwu żywności
nr katalogowy: 113032
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Produkcja żywności i napojów w XXI wieku
Jadwiga Drożdż
Bożena Nosecka
Grażyna Morkis
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 41070
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Środki smarne a bezpieczeństwo żywności. Cz. 1
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 50155
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Międzynarodowe Sympozjum KUPS – część merytoryczna
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 143871
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
IDEALNE PRZYGOTOWANIE DO WYZWAŃ JUTRA: kompletne rozwiązania od firmy WEBER
nr katalogowy: 137144
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Higiena zgodnie z prawem
Joanna Obara
nr katalogowy: 96468
CHŁODNICTWO 2018-3
Łańcuch chłodniczy a zmiany klimatyczne
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 114897
10.15199/8.2018.3.1
łańcuch chłodniczy
produkcja żywności
bezpieczeństwo żywności
zmiany klimatu
wpływ na środowisko
cold chain
food production
food safety
climate changes
environmental impact
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Od producenta do konsumenta kontrola temperatury artykułów spożywczych
nr katalogowy: 46505
AURA 2022-9
Rolnictwo komórkowe rozwiąże problemy produkcji żywności
nr katalogowy: 139429
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-9
Wpływ współczesnych systernów zarządzania jakością a szczególnie HACCR BRC, IFS na proces doskonalenia organizacji zajmującej się produkcja i obrotem żywności
Janusz B. Berdowski
nr katalogowy: 11545
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 83353
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Kodeks Etyki Żywnościowej pod Honorowym Patronatem Prezydenta RP
nr katalogowy: 132381
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
W zwolnionym rytmie
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 110324
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Przetwórstwo produktów rolnictwa ekologicznego - nowa regulacja prawna w rolnictwie ekologicznym
Urszula Sołtysiak
nr katalogowy: 41066
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Od produktów typu Clean Design do bardzo szybkiej automatyzacji produkcji
nr katalogowy: 74715
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Nowe możliwości zastosowania automatyzacji i technik cyfrowych w przetwórstwie zbóż
nr katalogowy: 123787
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Orzechy charakterystyka technologiczna
Hanna Ciemniewska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 73465
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Substancje dezynfekcyjne - co wybrać?
Wojciech Sienkiewicz
nr katalogowy: 74700
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Bezpieczne i ergonomiczne mycie przy użyciu węży
Stanisław Nieświec
nr katalogowy: 34575
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-7
Pest control - walka ze szkodnikami
JOLANTA KOWALSKA
EWA MAJEWSKA
NORBERT WSZOŁA
nr katalogowy: 36749
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Produkcja, kontrola i znakowanie pieczywa wytwarzanego metodami ekologicznymi
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 25202
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Sprawdzony partner w automatyce dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 24997
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. I
Halina Makała
nr katalogowy: 144573
fałszowanie żywności
motywy
skutki zdrowotne
urzędowe kontrole
food adulteration
motives
health effects
official controls
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Pochodne ryżu jako substancje dodatkowe do żywności
ANTONI RUTKOWSKI
nr katalogowy: 37391
OPAKOWANIE 2019-7
Eksport i inwestycje na plus, przyszłość niepewna
nr katalogowy: 121461
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
IDEALNE PRZYGOTOWANIE DO WYZWAŃ JUTRA: kompletne rozwiązania od firmy WEBER
nr katalogowy: 137144
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Warto wiedzieć...Jak się przygotować do ekoprodukcji
Marta Stus
nr katalogowy: 41647
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Tak nowe technologie optymalizują polski przemysł spożywczy
nr katalogowy: 143006
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Rynek żywności ekologicznej na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 123988
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
PROCEDURA MOST jako narzędzie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności w zakładach mięsnych
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
DANUTA Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 135930
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Bezpieczeństwo żywności w Polsce w okresie członkostwa w Unii Europejskiej
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 89570
10.15199/65.2015.2.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Chłodno i bezpiecznie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 97687
OPAKOWANIE 2020-3
Idea zrównoważonego rozwoju w strategii Eurocast Sp. z o.o.
nr katalogowy: 125545
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Polski sektor żywnościowy a światowy kryzys finansowy
Roman Urban
nr katalogowy: 65283
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-2
Systemy bezpieczeństwa żywności
Marzena Popis
nr katalogowy: 74536
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wiadomości
nr katalogowy: 114570
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Ryzyko strat żywności w zakładach przetwórstwa mięsnego
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 125971
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Higiena i bezpieczeństwo w procesie wytwarzania żywności
Anna Koziróg
nr katalogowy: 66170
CHŁODNICTWO 2010-11
Ku Zrównoważonemu Łańcuchowi Chłodniczemu
Don J. Cleland
nr katalogowy: 55862
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Analiza strat i marnotrawstwa żywności w sektorze mięsnym
nr katalogowy: 125179
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 110194
OPAKOWANIE 2019-5
Niemowlęta pod szczególną ochroną
nr katalogowy: 120416
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Bezpieczeństwo żywności: łańcuch dostaw jako kluczowa strefa odpowiedzialności
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 146889
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-26
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 64894
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Rosnące znaczenie pasz stosowanych w produkcji ekologicznej w Niemczech
nr katalogowy: 110975
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Dieta dla zdrowia i planety
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 128003
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Zarządzanie higieną w produkcji opakowań do żywności wg normy PN-EN 15593:2010
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 75847
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Umiarkowany optymizm u przetwórców owoców i warzyw
Zbigniew Kacprzyk
nr katalogowy: 89756
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-6
Poprawa jakości niektórych artykułów spożywczych
Tomasz Jałowiec
Janusz Płaczek
nr katalogowy: 60275
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Production and environmental aspects of the use of nitrogen fertilizers in Poland. Produkcyjne i środowiskowe aspekty stosowania nawozów azotowych w Polsce
Janusz Igras
Tamara Jadczyszyn
Monika Karsznia
nr katalogowy: 81274
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Opakowania do mrożonej żywności charakterystyka, przegląd, normy i przepisy
Beata Grabowska
nr katalogowy: 86656
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Analiza regionów rybosomalnych Identyfikacja drożdży występujących w żywności
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 103968
10.15199/65.2017.2.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Kultury starterowe w przemyśle mięsnym Bakteriocyny - związki peptydowe produkowane przez kultury starterowe stosowane w celu zwiększania bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 91369
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Dieta dla zdrowia i planety
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 128003
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo żywności a środki smarne w przemyśle mięsnym
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 65233
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Błonnik w produkcji pieczywa
Marcin Kurek
nr katalogowy: 103575
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Wpływ genetyki na żywność - szansa czy zagrożenie?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58073
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Znakowanie lodów wartością odżywczą
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 87251
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-6
System HACCP w produkcji żywności
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 77149
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności. IV-V 2012
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 68886
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-11
"Danfoss Hygienic Drive" - rozproszone systemy sterowania silnikami
Tadeusz Minksztym
nr katalogowy: 63600
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-9
Zapotrzebowanie na pudła z tektury falistej w USA ma rosnąć
nr katalogowy: 71802
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Pektyny w żywności
nr katalogowy: 64617
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Podręcznik o skrobi i jej Przetworach
Wacław Leszczyński
nr katalogowy: 53368
AURA 2019-5
Rolnictwo i zmiany klimatu - w zaklętym kręgu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 120103
10.15199/2.2019.5.4
rolnictwo wielkoobszarowe
przemysłowa hodowla zwierząt
zmiany klimatu
gazy cieplarniane
large-scale farming
animal husbandry industry
climate change
greenhouse gases
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Da się zmniejszyć pozostałości!
nr katalogowy: 116710
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Transport zewnętrzny w przemyśle spożywczym
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 69908
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Niedoceniony łubin cenne właściwości roślin strączkowych
Eleonora Lampart-Szczapa
Jarosław Czubiński
nr katalogowy: 63774
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 67237
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 79271
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Branża cukrownicza w obliczu nowych regulacji unijnego rynku cukru
Marcin Mucha
nr katalogowy: 72016
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Bezpieczeństwo żywnościowe na świecie współczesne problemy
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 75458
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 95692
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Ślad wodny jako wskaźnik zużycia wody w przemyśle rolno-spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 109274
10.15199/65.2017.9.3
ślad wodny
ślad węglowy
prawo wodne
water footprint
carbon footprint
water law
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji zbóż konsumpcyjnych
Sylwia Łaba
Grażyna Cacak-Pietrzak
Krystian Szczepański
Alicja Sułek
nr katalogowy: 124784
straty żywności
marnotrawstwo żywności
zboża konsumpcyjne
produkcja podstawowa
food loss
food waste
consumer cereals
primary production
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. VIII . Produkcja chleba chrupkiego, kaszek błyskawicznych i panierek
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 78276
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Od produktów typu Clean Design do bardzo szybkiej automatyzacji produkcji
nr katalogowy: 78772
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-10
Uniwersyteckie badania z myślą o zdrowej żywności
nr katalogowy: 134008
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-6
Wyzwanie dla producentów opakowań farmaceutyków
nr katalogowy: 114614
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Puffing - technologia i jakość
Agnieszka Mularczyk
nr katalogowy: 87296
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Lubelski "Lider Smaku"
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 43752
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Światowy rynek opakowań i maszyn do pakowania
nr katalogowy: 57750
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Jak wpływać na jakość poprzez innowacje?
Jan Szałas
nr katalogowy: 119343
CHŁODNICTWO 2022-2
Agregaty wody lodowej z czynnikiem HFO R-1234ze do zastosowań procesowych w przemyśle
nr katalogowy: 137288
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Analogi mięsa charakterystyka i perspektywy
Mariusz Florek
nr katalogowy: 82180
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Platforma INNOPENA dla wzrostu innowacyjności przetwórstwa żywności w Wielkopolsce
Romuald I. Zalewski
nr katalogowy: 66169
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Metody stosowane w mikrobiologicznej analizie mięsa i produktów mięsnych
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 82523
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Roczny spis treści Wykaz artykułów - "Przemysł Spożywczy" 2013 r.
nr katalogowy: 81369
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 65231
GOSPODARKA WODNA 2014-7
Nowe wyzwania w ochronie i kształtowaniu zasobów wodnych na terenach wiejskich
WALDEMAR MIODUSZEWSKI
nr katalogowy: 85328
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Rola importu w zaopatrzeniu surowcowym sektora produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 121976
10.15199/65.2019.8.1
produkcja żywności
surowce
rolnictwo
internacjonalizacja
import
food production
raw materials
agriculture
internationalization
import
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
WYDARZENIA Polska-Unia-Świat
nr katalogowy: 49532
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-1
Sterowanie podawaniem blachy
Michael beerstecher
nr katalogowy: 41798
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Produkty mleczne z naturalnie zwiększoną zawartością witaminy B12
Dorota Zaręba
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 47387
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Żywność koszerna. Cz. 1
Małgorzata Wiśniewska
nr katalogowy: 47053
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Magazynowanie i transport mięsa mrożonego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 46581
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Kwas piekarski w produkcji pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 90798
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-6
Bezpieczeństwo i jakość polskiej żywności po akcesji do UE - próba oceny
Marta Szyba
nr katalogowy: 84665
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Przewodnik Dobrej Praktyki Higienicznej w produkcji ciastkarskiej (cz. I)
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 61383
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Jak przygotować się do kontroli ze strony audytora
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 125180
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Substancje dodatkowe w produktach ekologicznych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
nr katalogowy: 102844
10.15199/65.2016.12.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Czy wyczerpujemy wszystkie możliwości?
nr katalogowy: 106438
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-12
Możliwości wykorzystania skrobi jako surowca chemicznego
W. KEMPF
nr katalogowy: 108017
OPAKOWANIE 2011-4
Historia puszki blaszanej
nr katalogowy: 59278
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Zmiany cen pieczywa w latach 1994-2011
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 68225
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Nowoczesne substancje strukturotwórcze
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 51868
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Makarony instant noodles podbijają świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 45164
CHŁODNICTWO 2022-2
Agregaty wody lodowej z czynnikiem HFO R-1234ze do zastosowań procesowych w przemyśle
nr katalogowy: 137288
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
nr katalogowy: 147268
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Produkcja roślinnych alternatyw mięsnych przy wykorzystaniu techniki inżynierii tkankowej
PIOTR JANISZEWSKI
nr katalogowy: 148323
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-8
Nic się nie zmarnuje
nr katalogowy: 149980
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Ocena stopnia zaangażowania przedsiębiorstw związanych z branżą spożywczą w praktyki na rzecz ograniczenia strat i marnowania żywności
Agnieszka Tyburcy
Wioletta Sobocińska
nr katalogowy: 146891
10.15199/65.2024.1.5
straty i marnowanie żywności
przedsiębiorstwa handlowe
przedsiębiorstwa produkcyjne
raporty Forum Odpowiedzialnego Biznesu
food losses and waste
commercial enterprises
production enterprises
reports of the Responsible Business Forum
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141001
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Długoterminowe zmiany na światowych rynkach surowców rolnych - główne przyczyny wysokich i zmiennych cen – Michał Koleśnikow – ekspert ds. Analiz Rynków Rolnych w Departamencie Analiz Makroekonomicznych i Sektorowych BGŻ S.A.
nr katalogowy: 72178
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Szybkie metody oceny stanu higienicznego powierzchni produkcyjnych
Dorota Kręgiel
Anna Rygała
nr katalogowy: 66174
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Szybkie metody oceny stanu higienicznego powierzchni produkcyjnych
Dorota Kręgiel
Anna Rygała
nr katalogowy: 66173
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Technologia cook-freeze
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 58469
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Przetwórstwo żywności oczekiwania i perspektywy
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 54145
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Sery, wędliny i ciastka
nr katalogowy: 97873
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Miejsca i wydarzenia związane z mięsem i przetworami mięsnymi jako atrakcja turystyczna
HALINA MAKAŁA
nr katalogowy: 149628
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Surowce i dodatki do żywności
Patrycja Łusiak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 148661
10.15199/65.2024.5.3
żywność funkcjonalna
dodatki do żywności
produkty uboczne
functional food
food additives
by-products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Mikrobiologiczne zagrożenia w żywności
Małgorzata Stachowiak
nr katalogowy: 98609
10.15199/65.2016.5.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ślad węglowy opakowań żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Łukasz Przybysz
nr katalogowy: 143829
10.15199/65.2023.6.7
ślad węglowy
opakowania do żywności
wymogi prawne
emisja CO2
carbon footprint
food packaging
legislative regulations
CO2 emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ślad węglowy opakowań żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Łukasz Przybysz
nr katalogowy: 143829
10.15199/65.2023.6.7
ślad węglowy
opakowania do żywności
wymogi prawne
emisja CO2
carbon footprint
food packaging
legislative regulations
CO2 emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ślad węglowy opakowań żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Łukasz Przybysz
nr katalogowy: 143829
10.15199/65.2023.6.7
ślad węglowy
opakowania do żywności
wymogi prawne
emisja CO2
carbon footprint
food packaging
legislative regulations
CO2 emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Rynek i produkcja żywności a światowy kryzys gospodarczy
Roman Urban
nr katalogowy: 46492
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-7
Produkcja piekarska i ciastkarska w ocenie Państwowej Inspekcji Sanitarnej
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 53105
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Stan przemysłu zbożowo-młynarskiego i wtórnego przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 72894
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Z prasy zagranicznej
Marian Paszkowski
nr katalogowy: 66467
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Obligatoryjne zmniejszanie poziomu akrylamidu w żywnoś
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 111911
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Białka serwatkowe właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 66717
OPAKOWANIE 2013-3
Aktywny i inteligentny jak... opakowanie
EWA OSTROWSKA
nr katalogowy: 75698
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Zamienniki tłuszczu w produktach spożywczych
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 96219
10.15199/65.2016.1.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Niekonwencjonalne metody eliminacji Listeria monocytogenes
Michał Majewski
Przemysław Racewicz
Leszek Dziubdziela
Aleksandra Kamila Kierbić
Julita Maria Kmiecik
Magdalena Herudzińska
nr katalogowy: 99847
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Sektor produkcji żywności i napojów w krajach UE - stan aktualny i przyszłość
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 125030
10.15199/65.2020.2.2
żywność
napoje
produkcja
UE
food
drink
production
EU
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Perspektywy wykorzystania owadów i produktów ich przerobu w żywieniu człowieka oraz w różnych gałęziach przemysłu
Anna K. Żołnierczyk
Aleksandra J. Smorowska
Klaudia Gabryelska
nr katalogowy: 128490
10.15199/62.2020.10.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Perspektywy wykorzystania owadów i produktów ich przerobu w żywieniu człowieka oraz w różnych gałęziach przemysłu
Anna K. Żołnierczyk
Aleksandra J. Smorowska
Klaudia Gabryelska
nr katalogowy: 128490
10.15199/62.2020.10.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Perspektywy wykorzystania owadów i produktów ich przerobu w żywieniu człowieka oraz w różnych gałęziach przemysłu
Anna K. Żołnierczyk
Aleksandra J. Smorowska
Klaudia Gabryelska
nr katalogowy: 128490
10.15199/62.2020.10.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Oddziaływanie wysokich ciśnień na jakość i trwałość dań gotowych i produktów mięsnych
Barbara Krzysztofik
nr katalogowy: 116672
10.151.99/65.2018.10.6
utrwalanie żywności
wysokie ciśnienie (HPP)
żywność minimalnie przetworzona
food preservation
high pressure (HPP)
minimally processed food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Sektor zbożowo-młynarski Unii Europejskiej
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 83393
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Thermal treatment of mixtures of feathers with the meat-bone meal Termiczne przekształcanie mieszanin pierza z mączką mięsno-kostną
Paweł Staroń
Zygmunt Kowalski
Anita Staroń
Marcin Banach
nr katalogowy: 91334
10.15199/62.2015.5.32
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH