Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
EXBERRY Żywność Barwiąca to spełnienie oczekiwań konsumentów
nr katalogowy: 67222
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Globalne badania ujawniają aktualne trendy żywieniowe
nr katalogowy: 98604
OPAKOWANIE 2009-2
Preferencje dotyczące wartości promocyjnej opakowań do mleka
Małgorzata Mika
nr katalogowy: 41626
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Trendy konsumenckie w świecie gastronomii
nr katalogowy: 108505
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-12
Bezpieczne i trwałe powłoki dekoracyjne do wnętrz
nr katalogowy: 2816
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 92036
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Trendy konsumenckie – co czeka branżę spożywczą?
nr katalogowy: 138261
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 87611
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kodeks Praktyki AIJN
Barbara Groele
nr katalogowy: 139106
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Wykorzystanie badań konsumenckich w projektowaniu nowych wyrobów (cz. III)
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 83161
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Jaja. Samo zdrowie
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 70279
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 122475
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Rynek żywności wygodnej w Polsce
MICHAŁ KOCISZEWSKI
nr katalogowy: 30670
OPAKOWANIE 2012-8
Opakowania do artykułów higieny osobistej warte 41 mln dolarów
nr katalogowy: 70237
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Nowe prawo konsumenckie
Marta Stus
nr katalogowy: 33749
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-21
Wdrażanie prawa unijnego
Anna Maria Szerenos
nr katalogowy: 30486
OPAKOWANIE 2016-6
Kotkamills- produkty z tektury wielowarstwowej
nr katalogowy: 99081
OPAKOWANIE 2008-10
INTERPLASTICA Moskwa w 2009 roku w kursie wzrostu
nr katalogowy: 38588
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
Ceny papieru toaletowego a nawyki konsumenckie
ADAM KUŹMICKI
nr katalogowy: 118735
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Co się dzieje z polskim chlebem?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 132747
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Marki konsumenckie domagają się jasności co do tworzyw sztucznych pochodzących z recyklingu
nr katalogowy: 138019
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Bezpieczeństwo żywnościowe w sektorach zbożowym, młynarskim i paszowym pozostaje najwyższym priorytetem
nr katalogowy: 123790
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-3
Starpap – firma godna zaufania
nr katalogowy: 131077
OPAKOWANIE 2014-11
Ocena cyklu życia produktu korzystna dla środowiska
VESA PUOSKARI
nr katalogowy: 87893
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-3
Starpap – firma godna zaufania
nr katalogowy: 131077
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Nowe przestrzenie, świeże pomysły na biznes
nr katalogowy: 69595
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-7
Prezentacja Freescale w Warszawie
nr katalogowy: 61179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Trendy konsumenckie – co czeka branżę spożywczą?
nr katalogowy: 138261
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Jak odpowiedzieć na oczekiwania klienta?
nr katalogowy: 139356
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Karton, naturalnie!
Michał A. Rosa
nr katalogowy: 78970
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Cukiernia na lato
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 76273
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Kryzys nie oszczędza browarów. Co dalej z polskim piwem?
nr katalogowy: 142850
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kodeks Praktyki AIJN
Barbara Groele
nr katalogowy: 139106
OPAKOWANIE 2014-9
Opticom ustala hierarchię producentów i marek tektury opakowaniowej
nr katalogowy: 86699
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Żywność, żywienie a zdrowie
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 44689
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Prace Zarządu i Sekretariatu Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy
nr katalogowy: 44457
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Ocena konsumencka i rola nauki w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 68845
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Co się dzieje z polskim chlebem?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 132747
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-12
Jesienne spotkania z książkami
Adam Kuźmicki
nr katalogowy: 111285
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Kolejne zmiany w regulacjach prawnych unijnych istotne dla młynarzy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 113054
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-3
Papiery higieniczne: ograniczenie wykorzystania mocy produkcyjnych
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 42440
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-1
Cztery strefy zabawy
nr katalogowy: 57008
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Przyszłość piwa warzy się dziś
nr katalogowy: 121517
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Jak odpowiedzieć na oczekiwania klienta?
nr katalogowy: 139356
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Kolejne spotkanie w ramach projektu COST Action
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 148941
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zachowania konsumenckie kobiet i mężczyzn
Paweł Jurowczyk
nr katalogowy: 111720
10.15199/65.2018.1.3
zachowania konsumentów
płeć
produkty spożywcze
consumer behavior
gender
food products
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Zmiany biochemiczne w surowcach podczas procesów wędzenia
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 110531
OPAKOWANIE 2013-6
Świadomość ekologiczna w zakresie opakowań korzystnych dla środowiska - konsumenckie badania ankietowe
KONRAD NOWAKOWSKI
GRZEGORZ GANCZEWSKI
MAŁGORZATA GROCHOCKA
nr katalogowy: 77412
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Wpływ oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych na wybory dokonywane przez konsumentów
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 146442
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Jak budować świadomość klienta
Bożena Kordykiewicz
nr katalogowy: 40757
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-2
Certyfikacja dobrowolna wyrobów na znak bezpieczeństwa "B"
Janusz LEŚNIEWSKI
nr katalogowy: 41784
OPAKOWANIE 2016-3
Trendy w projektowaniu opakowań a ochrona prawna
nr katalogowy: 98007
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Deli Bakery – piekarnia, kawiarnia i delikatesy razem
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 129435
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-11
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
Piotr Rogala
nr katalogowy: 129188
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Piwne trendy konsumenckie 2020-2021. Wyniki badań prowadzonych podczas kursów degustacyjnych
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 134181
OPAKOWANIE 2024-6
IPACK Strong Pro: doskonały wybór dla ekologicznych rozwiązań opakowaniowych
nr katalogowy: 149295
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Trendy: naturalne aromaty i ekstrakty roślinne
nr katalogowy: 98608
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Marki konsumenckie domagają się jasności co do tworzyw sztucznych pochodzących z recyklingu
nr katalogowy: 138019
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
OPAKOWANIE 2012-2
Drinksplus, czyli napoje o wartości dodanej
nr katalogowy: 65814
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
AKTUALNOŚCI Z KRAJU
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 119351
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Trendy kawiarniane w Polsce
nr katalogowy: 145174
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
Multisensoryczna ROLA SMAKU W ŻYWNOŚCI
Anna Płachetka
nr katalogowy: 146358
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
OPAKOWANIE 2012-2
Kolor a kulturowa tożsamość opakowania
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 65821
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-9
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania naturalnych wód mineralnych
Janusz Rak
nr katalogowy: 62500
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Europejski rynek wódki
nr katalogowy: 93614
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Wiem, co jem Najnowsze trendy przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 110179
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-IP
Napoje na bazie piwa - innowacyjna kategoria wzrostu na rynku piwa
nr katalogowy: 57195
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Nowe czasy i nowi konsumenci
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 133285
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Cydr wreszcie bez akcyzy?
nr katalogowy: 150453
PACKAGING REVIEW 2024-4
SUSTAINABLE PACKAGING – THE INFLUENCE OF PAPER AND PLASTICS ON THE CONSUMER CHOICES
ZUZANNA ZYSIEK
nr katalogowy: 152074
10.15199/42.2024.4.2
zrównoważone opakowanie
plastik
papier
ekologia
wybory konsumenckie
sustainable packaging
plastics
paper
ecology consumer choices
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-4
CES - nowości w Las Vegas
nr katalogowy: 82631
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Triki Marketingowe
nr katalogowy: 70288
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Podążamy za trendami
nr katalogowy: 69073
OPAKOWANIE 2011-4
"Sukces opakowany - dlaczego puszka?"
SŁAWOMIR ŻUREK
nr katalogowy: 59280
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Tłuszcze i margaryna niepewność wyboru nie tylko u konsumenta
nr katalogowy: 92524
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Ranking wartości marek
Hanna Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 66713
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Największe firmy wobec zmieniającego się "świata czekolady"
nr katalogowy: 62789
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Trendy w piekarstwie
nr katalogowy: 52410
OPAKOWANIE 2023-11
Uszlachetnianie opakowań – jak robić to dobrze?
nr katalogowy: 146020
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Targi BrauBeviale 2023. Cz.2. Przegląd wybranych ofert
nr katalogowy: 147562
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Trendy w europejskim piekarstwie
nr katalogowy: 52409
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Przyszłość marketingu - dokąd zmierzamy
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 122165
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Nowe segmentacje rynku konsumentów i nowe strategie zakupowe
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 141115
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Kwas piekarski
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 139345
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Piekarzu, czy wiesz, że... kwas piekarski nie zawsze jest wystarczająco i właściwie zakwaszony? Jak osiągnąć dobry rezultat i jaki to ma wpływ na jakość wyrobu końcowego?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 110814
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-3
Deter minanty kształtujące zachowania konsumenckie na r ynku ser wetek papierowych w Polsce
Dorota Szymańska
nr katalogowy: 83417
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Preferencje konsumenckie przy wyborze i zakupie wędlin podrobowych
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Natalia Skiepko
Iwona Baryczka
nr katalogowy: 72541
OPAKOWANIE 2020-3
Kemira kreśli wizję przyszłości opakowań
nr katalogowy: 125534
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Podsumowanie 2016 r. i wyzwania na 2017 r. w ocenie organizacji branżowych
Julian Pawlak
nr katalogowy: 103476
OPAKOWANIE 2021-6
Opakowania pomogą ochronić zagrożone ekosystemy
nr katalogowy: 132229
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Nowe czasy i nowi konsumenci
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 133285
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Influencer marketing
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 121164
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Alfa. Przyszłe pokolenie konsumentów
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 146306
OPAKOWANIE 2023-7
Nowe horyzonty z drukiem danych zmiennych i potencjałem Web2Pack
nr katalogowy: 144297
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Róbmy lody najlepiej jak się da
nr katalogowy: 148925
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Patriotyzm gospodarczy w Polsce kluczem do rozwoju
Natalia Franczyk
nr katalogowy: 151579
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Analiza zastosowania aromatów w produktach spożywczych
Emilia Janiszewska-Turak
Natalia Roman
nr katalogowy: 120365
10.15199/65.2019.5.5
aromaty spożywcze
produkty spożywcze
analiza rynku
badanie konsumenckie
food flavors
food products
market analysis
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Wykorzystanie badań eye trackingowych do oceny postrzegania wzrokowego znakowania produktów spożywczych
Maria Sielicka-Różyńska
Joanna Brzezińska
nr katalogowy: 130593
10.15199/65.2021.2.3
eye tracking
okulografia
uwaga wzrokowa
znakowanie
ciastka zbożowe
eye tracking
oculography
visual attention
labeling
cereal cookies
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Wykorzystanie badań eye trackingowych do oceny postrzegania wzrokowego znakowania produktów spożywczych
Maria Sielicka-Różyńska
Joanna Brzezińska
nr katalogowy: 130593
10.15199/65.2021.2.3
eye tracking
okulografia
uwaga wzrokowa
znakowanie
ciastka zbożowe
eye tracking
oculography
visual attention
labeling
cereal cookies
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Co wiemy o żywności genetycznie modyfikowanej?
Monika Pytka
Monika Kordowska-Wiater
Anna Stój
nr katalogowy: 82584
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Prozdrowotne trendy konsumenckie – jak je wykorzystać w komunikacji?
Barbara Groele
nr katalogowy: 126837
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Trendy w spożyciu żywności wygodnej
Halina Makała
nr katalogowy: 80786
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Wyroby mięsne jako żywność wygodna
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 88577
OPAKOWANIE 2013-11
Problemy barwy i koloru w poligraficznej reprodukcji opakowania
HIERONIM KUBERA
MAREK RĘKAS
nr katalogowy: 80610
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Aspekty produkcji wyrobów mięsnych typu light
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 75372
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Inteligentne zamrażanie i rozmrażanie
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 97357
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-5
Relacje między postrzeganą jakością usług i satysfakcją klientów supermarketów
Grzegorz BIESOK
Jolanta WYRÓD-WRÓBEL
nr katalogowy: 113586
10.15199/48.2018.5.5
badania konsumenckie
model satysfakcji
postrzegana jakość usług
satysfakcja klienta
consumer research
satisfaction model
perceived service quality
customer satisfaction
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-4
Zastosowanie metody analizy sensorycznej w ocenie jakości wody
Paweł Turek
Artur Jachimowski
nr katalogowy: 113380
10.15199/17.2018.4.7
woda pitna
jakość wody
analiza sensoryczna wody
metoda trójkątowa
drinking water
water quality
sensory analysis of water
triangular method
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Trendy konsumenckie – czy przemysł spożywczy spełnia oczekiwania konsumentów
Joanna Markowska
nr katalogowy: 151416
10.15199/65.2024.11.2
trendy w przemyśle spożywczym
innowacje
bezpieczeństwo żywności
preferencje konsumentów
food industry trends
innovation
food safety
consumer preferences
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Trendy konsumenckie – czy przemysł spożywczy spełnia oczekiwania konsumentów
Joanna Markowska
nr katalogowy: 151416
10.15199/65.2024.11.2
trendy w przemyśle spożywczym
innowacje
bezpieczeństwo żywności
preferencje konsumentów
food industry trends
innovation
food safety
consumer preferences
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-13
Funkcjonowanie Organów Technicznych powoływanych przez Prezesa PKN
Anna Korab
nr katalogowy: 85076
OPAKOWANIE 2012-9
Coraz większa rola opakowania do owoców i warzyw
TADEUSZ CĄDEREK
nr katalogowy: 71157
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-10
Geneza i rozwój koncepcji społecznej odpowiedzialności biznesu
Janusz Kroik
Marek Bachorski - Rudnicki
nr katalogowy: 55036
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Zmiany w zwyczajach żywieniowych Polaków
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 102840
10.15199/65.2016.12.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Normalizacja - czy nadal jest ważna dla firm zbożowo-młynarskich i piekarskich?
Jadwiga Rothkaehl
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 95168
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-4
Rozważania na temat bezpieczeństwa wodnego i bezpiecznej wody
Janusz Ryszard Rak
nr katalogowy: 97817
10.15199/17.2016.4.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Piwne trendy konsumenckie 2020-2021. Wyniki badań prowadzonych podczas kursów degustacyjnych
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 134181
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Konsumpcja pieczywa a substytuty produktowe
Małgorzata Zielińska
nr katalogowy: 110544
konsumpcja pieczywa
substytuty pieczywa
zachowania konsumenckie
cena pieczywa i substytutów
the bread consumption
the bread substitutes
the consumer behaviour
the price of the bread and of the substitutes
PACKAGING REVIEW 2023-4
STUDY OF OPERATIONAL (CONSUMER) PROPERTIES OF PAPER NAPKINS
HAVENKO SVITLANA
DOVHANYCH VALENTYNA
LABETSKA MARTA
nr katalogowy: 146803
10.15199/42.2023.4.3
issue products
paper napkins
consumer properties
flexographic printing
quality
produkty tissu
serwetki papierowe
właściwości konsumenckie
druk fleksograficzny
jakość
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Herbata aromatyczny napój czy superantyoksydant?
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 52491
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Zagrożenia związane z żywnością Sondaż konsumencki EFSA
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 57738
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Konsument stuprocentowo ponowoczesny
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 118418
AUTO MOTO SERWIS 2020-2
Z życia branży
nr katalogowy: 135404
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Współczesne trendy w spożyciu wybranych produktów zbożowych
Marlena Pielak
Ewa Ołubiec-Opatowska
Ewa Czarniecka-Skubina
Danuta Jaworska
nr katalogowy: 114466
10.15199/66.2018.6.7
produkty zbożowe
preferencje konsumenckie
potrawy
cereal products
consumer preferences
dishes
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-12
NOWE NORMY
nr katalogowy: 22828
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Czy kampania promocyjno-informacyjna pt. „5 porcji owoców, warzyw lub soku” przyniosła trwałe efekty w zachowaniach polskich konsumentów wobec soków?
Krystyna Gutkowska
Barbara Groele
Ewelina Kowalczyk
nr katalogowy: 151222
10.15199/64.2024.5.2
soki
kampania 5 porcji warzyw
owoców lub soku
„5 a day”
preferencje konsumentów wobec soków
owoce i warzywa
juices
consumers preferences towards fruit and vegetables
5 a day
fruit and vegetables
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Mięso jagnięce w opinii polskich konsumentów
Iwona CHWASTOWSKA-SIWIECKA
DOMINIKA NOSEK
nr katalogowy: 149627
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia jagnięciny
consumer preferences
determinants of lamb purchase and consumption
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-10
Niezbędne badania marketingowe?
Ewa HAJDUK
Dariusz KARAŚ
Dawid SZOSTEK
nr katalogowy: 39201
CHŁODNICTWO 2004-7
Badania eksploatacyjne sprężarkowego agregatu chłodniczego
Marcin Łomiak
Tadeusz Bohdal
nr katalogowy: 732
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-11
Badania korozyjne
nr katalogowy: 10964
DOZÓR TECHNICZNY 2006-1
Badania niszczące w procesach badań materiałowych
St. Szymański
J. Siuta
nr katalogowy: 16303
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-7
NOWE NORMY, APROBATY TECHNICZNE ITB
nr katalogowy: 17750
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-4
Badania symulacyjne i eksperymentalne układu generator - sieć sztywna z urządzeniem FACTS typu TCPAR
Sylwester ROBAK
Desire RASOLOMAMPIONONA
Marcin JANUSZEWSKI
nr katalogowy: 34361
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Diety roślinne – charakterystyka, zalecenia oraz postawy konsumenckie
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 126523
10.15199/65.2020.5.7
dieta
żywienie
zdrowie
diety roślinne
konsument
diet
nutrition
health
plant-based diets
consumer
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-8
Badania uzdatniania wody powierzchniowej metodą nanofiltracji
Aleksander Orecki
Krzysztof Karakulski
Maria Tomaszewska
Antoni W. Morawski
nr katalogowy: 6612
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-10
Badania pomontażowe linii kablowych - badania napięciem stałym i przemiennym
Adam Rynkowski
nr katalogowy: 22504
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-8
Badania układu kapilarnego karbonizatów z węgli spiekających o różnym stopniu uwęglenia
Maria Jasieńko-Hałat
Teresa Siemieniewska
nr katalogowy: 6613
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-3
Badania laboratoryjne pełnowymiarowych konstrukcji gruntowo-powłokowych
Remigiusz Gut
Leszek Korusiewicz
nr katalogowy: 75596
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-11
Badania zachowania się stali Crofer 22APU w atmosferach utleniających
BENIAMIN MOLINS
ZBIGNIEW ŻUREK
ARTUR JAROŃ
nr katalogowy: 48000
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Bogata oferta Centrum Techniki Okrętowej S.A.
nr katalogowy: 95135
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-1
Badania wypadków
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 23552
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-11
Zagadnienie nieszczelności instalacji wentylacyjnych i przemysłowych
STANISŁAW FORTUNA
MAGDALENA JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 30965
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-7
Badania nad zastosowaniem polskich rud polimetalicznych w metalurgii
RYSZARD BUDZIK
nr katalogowy: 36778
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-12
Badania metalograficzne półwyrobów ze stali 100Cr6
TADEUSZ SKOWRONEK
KURT WIENCEK
JAN KAZANECKI
nr katalogowy: 32151
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Zwrot ku naturalnym barwom
nr katalogowy: 68867
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-6
Badania lekarskie po nowemu - mniej obowiązków pracodawców
nr katalogowy: 91511
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-4-5
Badania efektywności działania antykorozyjnego pigmentu aktywnego w powłokach lakierowych
MARIAN GŁUSZKO
WOJCIECH SZYMAŃSKI
nr katalogowy: 42862
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-4
Rewolucja w oznakowaniu odporności na poślizg
Lucyna Badura
nr katalogowy: 141158
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-11
Nowe procedury badawcze wprowadzone do zakresu badań laboratoriów Instytutu Włókiennictwa w Łodzi. Cz. II
Beata Witkowska
Małgorzata Szejna
Jerzy Piestrzeniewicz
Stanisława Wróbel
nr katalogowy: 56083
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-2
Symulacyjne badania odporności na korozję według normy ISO 9227
nr katalogowy: 125006
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-12
Badania kontaktowego przewodzenia ciepła złóż prętów stalowych
RAFAŁ K. WYCZÓŁKOWSKI
nr katalogowy: 32150
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-3
Badania korozyjne – Laboratorium Pomiarowe Agencji Anticorr Gdańsk
nr katalogowy: 136736
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-11
WŚRÓD KSIĄŻEK
nr katalogowy: 9990
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-9
Prawne, techniczne i metrologiczne skutki oddziaływania zewnętrznym polem silnego magnesu neodymowego na indukcyjny licznik energii elektrycznej
Eligiusz PAWŁOWSKI
nr katalogowy: 109159
10.15199/48.2017.09.25
kradzież energii elektrycznej
indukcyjny licznik energii elektrycznej
magnes neodymowy
dokładność pomiaru.
electricity theft
inductive electricity meter
neodymium magnet
measurement accuracy.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-5
Współczesne techniki analizy chemicznej i oznaczeń fizykochemicznych
JADWIGA GUBERSKA
HANNA OTWINOWSKA
PAWEŁ KIKOLSKI
MARCELA PALCZEWSKA-TULINSKA
BEATA B. KŁOPOTEK
BOŻENA KOSMACIŃSKA
nr katalogowy: 43281
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-III
Badania układów izolacyjnych transformatorów metodą napięcia stopniowanego
Barbara FLORKOWSKA
Jakub FURGAŁ
Łukasz JASIŃSKI
Paweł ZYDROŃ
nr katalogowy: 30810
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-2
Znaczenie komfortu cieplnego oraz jego badania w salach audytoryjnych na przykładzie sali koncertowej Filharmonii Opolskiej
Dariusz NIEKRAWIEC
nr katalogowy: 23930
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-7
Struktura powłoki Zn5Al3Cu po badaniach korozyjnych
RAFAŁ MICHALIK
HENRYK WOŹNICA
JANUSZ KLIŚ
nr katalogowy: 45377
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-8
Zastosowanie technologii KERASAL w zamojskich wodociągach
nr katalogowy: 46444
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Badania plastyczności i struktury po odkształceniu plastycznym na gorąco nowego gatunku stali niskowęglowej niestopowej
nr katalogowy: 46251
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-3
Nowe urządzenie do badania przewodności cieplnej materiałów o małym oporze cieplnym
Andrzej Bobociński
nr katalogowy: 104548
10.15199/33.2017.03.16
DOZÓR TECHNICZNY 2011-2
Problemy oceny jakości złączy spawanych różnymi metodami oraz wykonanych z różnych materiałów konstrukcyjnych
Janusz Czuchryj
Sławomir Sikora
Krzysztof Staniszewski
nr katalogowy: 58362
DOZÓR TECHNICZNY 2024-4
Badania złączy spawanych z materiałów austenitycznych – dlaczego warto stosować nowoczesne techniki badań
Maciej Szeremeta
nr katalogowy: 149685
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-7
Badania
nr katalogowy: 17741
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-7
Ocena wyników badań kompatybilności elektromagnetycznej
STEFAN KUCIŃSKI
nr katalogowy: 61176
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Stanowisko pomiarowe do badania próżniowych przyrządów pomiarowych z gorącą katodą w stanach statycznych i dynamicznych
Leszek SZCZEPANIAK
Jarosław SIKORA
nr katalogowy: 33651
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-9
Z prasy technicznej - Badania korozyjne, Farby, Badania farb, Galwanotechnika, Przemysł lotniczy, Inhibitory korozji
nr katalogowy: 29943
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-11
Badania modelu prądnicy tarczowej bezrdzeniowej z cewkami kołowymi
Bogusław Karolewski
Piotr Ligocki
nr katalogowy: 39019
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (część 4)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 25597
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Badania skuteczności wtórnych hydroizolacji poziomych
Bartłomiej Monczyński
nr katalogowy: 136763
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Badania skuteczności wtórnych hydroizolacji poziomych
Bartłomiej Monczyński
nr katalogowy: 136763
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Badania skuteczności wtórnych hydroizolacji poziomych
Bartłomiej Monczyński
nr katalogowy: 136763
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Badania skuteczności wtórnych hydroizolacji poziomych
Bartłomiej Monczyński
nr katalogowy: 136763
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-3
Nowe urządzenie do badania przewodności cieplnej materiałów o małym oporze cieplnym
Andrzej Bobociński
nr katalogowy: 104548
10.15199/33.2017.03.16
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-11
Badania w dużej skali wg BS 8414-1:2020 jako innowacyjne podejście do oceny bezpieczeństwa pożarowego w polskich realiach
Klaudiusz Borkowicz
nr katalogowy: 129097
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-11
Badania symulacyjne podsynchronicznej kaskady zaworowej
Robert JAROCHA
nr katalogowy: 3898
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH