Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Bio znaczy różnorodność i radość smakowania
nr katalogowy: 56545
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Przetwórstwo produktów rolnictwa ekologicznego - nowa regulacja prawna w rolnictwie ekologicznym
Urszula Sołtysiak
nr katalogowy: 41066
AURA 2016-5
Fenomen różnorodności biologicznej ludzkiego ciała
Piotr Skubała
nr katalogowy: 98263
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Diamant Polska Sp. z o.o. - Naturalny Przyjaciel Piekarza i Cukiernika!
nr katalogowy: 53353
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Effect of the isocyanate index and the type of based rapeseed oil-based bio-polyols on the thermal properties and flammability of rigid polyurethane-polyisocyanurate foams Wpływ indeksu izocyjanianowego oraz rodzaju bio-poliolu z oleju rzepakowego na właściwości termiczne oraz palność sztywnych pianek poliuretanowo-poliizocyjanurowych
Aleksander Prociak
Maria Kurańska
Sławomir Michałowski
Ugis Cabulis
Mikelis Kirpluks
nr katalogowy: 88702
10.12916/przemchem.2014.2248
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Globalny bio-boom nadchodzi
nr katalogowy: 32835
OPAKOWANIE 2016-4
Bio-rewolucja w branży opakowań na żywność
nr katalogowy: 98060
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Bio-polyols from rapeseed oil as raw materials for polyurethane composites with natural fillers for use in cosmetics Bio-poliole z oleju rzepakowego jako surowce do kompozytów naturalnych z napełniaczami naturalnymi dla kosmetyki
Maria Kurańska
Sławomir Michałowski
Joanna Radwańska
Magdalena Jurecka
Milena Zieleniewska
Leonard Szczepkowski
Joanna Ryszkowska
Aleksander Prociak*
nr katalogowy: 96631
10.15199/62.2016.2.14
AURA 2013-4
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 75685
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Wodór z bio-etanolu dla ogniw paliwowych
Andrzej Machocki
nr katalogowy: 20287
OPAKOWANIE 2016-10
Współczesny rynek biotworzyw
JOANNA KUZINCOW
nr katalogowy: 101475
10.15199/42.2016.10.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Pieczywo BIO i nie tylko
nr katalogowy: 97841
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Cellular structure and physical-mechanical properties of rigid polyurethane-polyisocyanurate foams prepared from rapeseed oil-based polyols Struktura komórkowa i właściwości fizykomechaniczne sztywnych pianek poliuretanowo-poliizocyjanurowych otrzymanych z udziałem bio-polioli z oleju rzepakowego
Aleksander Prociak
Ugis Cabulis
Maria Kurańska
Mikelis Kirpluksb
nr katalogowy: 88703
10.12916/przemchem.2014.2253
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 11–14 z 2023 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 142812
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Nauczyciele technologii żywności na szkoleniu w firmie Lesaffre bio-corporation
Hepi
nr katalogowy: 4848
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-12
Seminarium "Ekologiczne i ekonomiczne aspekty pozyskiwania surowców chemicznych, paliw i energii z węgla i bio-surowców"
nr katalogowy: 23124
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Z KRAJU
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 122473
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZASTOSOWANIE METOD BIO-IMPEDANCYJNYCH DO BADAŃ MIKROORGANIZMÓW – NAJNOWSZE OSIĄGNIĘCIA
Przemysław Łoś
Martin Brischwein
Aneta Łukomska
nr katalogowy: 70896
OPAKOWANIE 2021-8
Diet-Food i cyfrowy druk opakowań z OKI Pro9542EC
nr katalogowy: 133071
AURA 2024-8
Bioróżnorodność w dziejach Ziemi
Tomasz MÜLLER
nr katalogowy: 149930
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-6
Teflon EcoElite nagrodzony
nr katalogowy: 114473
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Napięcie przyspieszenia strimerów w wybranych cieczach dielektrycznych przy napięciu udarowym piorunowym
Filip Stuchała
nr katalogowy: 139701
10.15199/48.2022.10.27
napięcie udarowe
napięcie przyspieszenia
olej mineralny
węglowodór pochodzenia biologicznego.
lightning impulse
acceleration voltage
mineral oil
bio-based hydrocarbon.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Napięcie przyspieszenia strimerów w wybranych cieczach dielektrycznych przy napięciu udarowym piorunowym
Filip Stuchała
nr katalogowy: 139701
10.15199/48.2022.10.27
napięcie udarowe
napięcie przyspieszenia
olej mineralny
węglowodór pochodzenia biologicznego.
lightning impulse
acceleration voltage
mineral oil
bio-based hydrocarbon.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Bio menu
nr katalogowy: 37912
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Smaki uluBIOne
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 36834
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Wpływ temperatury na odpowiedź dielektryczną w dziedzinie częstotliwości średnio zawilgoconego preszpanu celulozowego impregnowanego bio olejem transformatorowym
Marek ZENKER
nr katalogowy: 151377
10.15199/48.2024.11.52
preszpan transformatorowy
bio olej
izolacja stało-ciekła
transformer pressboard
biooil
solid-liquid insulation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Uleganie modom może być niebezpieczne dla piekarzy
nr katalogowy: 36584
OPAKOWANIE 2016-9
Ochrona zasobów naturalnych z Bio-Flex FX
nr katalogowy: 101445
AURA 2007-7
Różnorodność biologiczna i jej ochrona Jak to ogarnąć?
ELŻBIETA TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 27687
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-12
Przegląd norm - Odzież ochronna
nr katalogowy: 22816
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Zdumiewająca różnorodność
STEFAN ZATORSKI
nr katalogowy: 11904
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
The Influence of Bio-Quench 700EU Conditions on Hardness of Carburized Components
MAŁGORZATA PRZYŁĘCKA
WOJCIECH GĘSTWA
nr katalogowy: 27570
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Trzecie miejsce w konkursie „Innovation Prizes” (EIT Food)!
nr katalogowy: 127666
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Wielofunkcyjny układ do pomiaru parametrów oceny stanu mięśnia
Konrad BRULIŃSKI
Wiesław KLEMBOWSKI
Aleksandra KISILEWICZ
Marcin MACIEJEWSKI
Elżbieta SZUL-PIETRZAK
nr katalogowy: 146223
10.15199/48.2023.11.37
bio-sygnały
EMG
MMG
bioimpedancja
pomiary
bio-signals
EMG
MMG
bioimpedance
measurement
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Trzecie miejsce w konkursie „Innovation Prizes” (EIT Food)!
nr katalogowy: 127666
AUTO MOTO SERWIS 2019-TS-1
Ekologiczna myjka Mewa BIO-CYRCLE
nr katalogowy: 133791
AURA 2016-12
Dlaczego różnorodność biologiczna jest ważna?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 102576
10.15199/2.2016.12.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 112848
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Środowiskowe i biomedyczne zastosowania mikoplazmy wytwarzanej ślizgającym się wyładowaniem łukowym
Henryka. Danuta Stryczewska
Joanna Pawłat
Jarosław Diatczyk
nr katalogowy: 76378
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-11
Rada na otwarciu Tech-Safe-Bio
nr katalogowy: 94888
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
ESG Kluczowe narzędzia zarządzania i komunikacji w biznesie przyszłości
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 148656
AURA 2015-6
Różnorodność przyrody ożywionej
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 91631
10.15199/2.2015.6.4
PACKAGING REVIEW 2023-1
Life Cycle Assessment Of (Bio)degradable Polymers As A Tool To Achieve The Goals Of The Circular Economy
Simone Maranghi
Lorenzo Tosti
Adrian Domiński
Joanna Rydz
nr katalogowy: 142661
10.15199/42.2023.1.2
green polymer
(bio)daegradable polymer
life cycle assessment
circular economy.
zielony polimer
polimer (bio)daegradowalny
ocena cyklu życia
gospodarka o obiegu zamkniętym
PACKAGING REVIEW 2023-1
Life Cycle Assessment Of (Bio)degradable Polymers As A Tool To Achieve The Goals Of The Circular Economy
Simone Maranghi
Lorenzo Tosti
Adrian Domiński
Joanna Rydz
nr katalogowy: 142661
10.15199/42.2023.1.2
green polymer
(bio)daegradable polymer
life cycle assessment
circular economy.
zielony polimer
polimer (bio)daegradowalny
ocena cyklu życia
gospodarka o obiegu zamkniętym
PACKAGING REVIEW 2023-1
Life Cycle Assessment Of (Bio)degradable Polymers As A Tool To Achieve The Goals Of The Circular Economy
Simone Maranghi
Lorenzo Tosti
Adrian Domiński
Joanna Rydz
nr katalogowy: 142661
10.15199/42.2023.1.2
green polymer
(bio)daegradable polymer
life cycle assessment
circular economy.
zielony polimer
polimer (bio)daegradowalny
ocena cyklu życia
gospodarka o obiegu zamkniętym
PACKAGING REVIEW 2023-1
Life Cycle Assessment Of (Bio)degradable Polymers As A Tool To Achieve The Goals Of The Circular Economy
Simone Maranghi
Lorenzo Tosti
Adrian Domiński
Joanna Rydz
nr katalogowy: 142661
10.15199/42.2023.1.2
green polymer
(bio)daegradable polymer
life cycle assessment
circular economy.
zielony polimer
polimer (bio)daegradowalny
ocena cyklu życia
gospodarka o obiegu zamkniętym
PACKAGING REVIEW 2023-1
Life Cycle Assessment Of (Bio)degradable Polymers As A Tool To Achieve The Goals Of The Circular Economy
Simone Maranghi
Lorenzo Tosti
Adrian Domiński
Joanna Rydz
nr katalogowy: 142661
10.15199/42.2023.1.2
green polymer
(bio)daegradable polymer
life cycle assessment
circular economy.
zielony polimer
polimer (bio)daegradowalny
ocena cyklu życia
gospodarka o obiegu zamkniętym
PACKAGING REVIEW 2023-1
Life Cycle Assessment Of (Bio)degradable Polymers As A Tool To Achieve The Goals Of The Circular Economy
Simone Maranghi
Lorenzo Tosti
Adrian Domiński
Joanna Rydz
nr katalogowy: 142661
10.15199/42.2023.1.2
green polymer
(bio)daegradable polymer
life cycle assessment
circular economy.
zielony polimer
polimer (bio)daegradowalny
ocena cyklu życia
gospodarka o obiegu zamkniętym
PACKAGING REVIEW 2023-1
Life Cycle Assessment Of (Bio)degradable Polymers As A Tool To Achieve The Goals Of The Circular Economy
Simone Maranghi
Lorenzo Tosti
Adrian Domiński
Joanna Rydz
nr katalogowy: 142661
10.15199/42.2023.1.2
green polymer
(bio)daegradable polymer
life cycle assessment
circular economy.
zielony polimer
polimer (bio)daegradowalny
ocena cyklu życia
gospodarka o obiegu zamkniętym
AUTO MOTO SERWIS 2019-TS-1
Ekologiczna myjka Mewa BIO-CYRCLE
nr katalogowy: 133791
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Organizacja i zarządzanie procesem produkcyjnym
Adam Olszewski
nr katalogowy: 73016
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Słucham i rozumiem - otwarty dialog Część 4- Synergia płynąca z różnorodności
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 87304
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-3
Kierunki rozwoju rynku biopaliw na tle regulacji Unii Europejskiej
KRZYSZTOF BIERNAT
ANDRZEJ KULCZYCKI
nr katalogowy: 42347
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Nie tylko pieczywo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129535
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wielkie święto branży BIO
nr katalogowy: 132659
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-10
ZNAJOMOŚĆ STRUKTURY W SKALI ATOMOWEJ NANOMATERIAŁÓW WĘGLOWYCH, KLUCZOWA DLA ICH PRZYSZŁYCH ZASTOSOWAŃ
ŁUKASZ HAWEŁEK
nr katalogowy: 110140
10.15199/67.2017.10.21
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Największe światowe targi produktów BIO
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 42378
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Nowe możliwości badawcze na UWM w Olsztynie
nr katalogowy: 60520
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Właściwości przetwórcze nowych kopolimerów estrowych o właściwościach elastomerowych na bazie surowców pochodzenia roślinnego
Magdalena Kwiatkowska
Inez Kowalczyk
Konrad Kwiatkowski
nr katalogowy: 95644
10.15199/28.2015.6.41
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Power Amplifier Frequency Controller Using feedback control techniques for Bio-implanted Devices
Hussein A. Hussein
Mahammad A. Hannan
Saad Mutashar
Salina A. Samad
Anuar Mikdad
nr katalogowy: 95243
10.15199/48.2015.12.07
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Aromaty spożywcze najnowsze trendy w produkcji i zastosowaniu
MAREK DRURI
nr katalogowy: 37389
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-1
Z prasy zagranicznej
Marian Paszkowski
nr katalogowy: 14219
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-6
Z prasy zagranicznej
Marian Paszkowski
nr katalogowy: 6587
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-1
Z prasy zagranicznej
Marian Paszkowski
nr katalogowy: 14219
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Chleby Biosielskie. Sielskie smaki chleba bio
nr katalogowy: 18997
DOZÓR TECHNICZNY 2005-6
Spis treści Dozoru Technicznego w 2005 roku
nr katalogowy: 8951
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-3
Ekspansja win ekologicznych
nr katalogowy: 20676
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Walne SRzP RP w Wołczynie
Stefan Bartnik
Magdalena Maleszyk
nr katalogowy: 12732
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-12
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 23126
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Procedury analityczne dla oceny właściwości biomasy i paliw alternatywnych
Grażyna Winnicka
Barbara Jagustyn
nr katalogowy: 20367
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Drożdżownia w Wołczynie - uroczysta inauguracja fabryki po modernizacji
nr katalogowy: 22151
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
II edycja konkursu Plejada Słodkich Pomysłów
Ewa GĘCA
nr katalogowy: 19307
AURA 2010-6
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 52192
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Suplementy diety i żywności funkcjonalnej
Renata Gasparska
nr katalogowy: 19234
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-4
Rewolucyjny japoński wynalazek pomoże w niszczeniu E. Coli i innych bakterii
nr katalogowy: 16531
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
BIOEXPO Warsaw
nr katalogowy: 132098
AURA 2004-6
BATALION, OGNIA!... - NIE, NIE STRZELAĆ!
Marek Antoni Wasilewski
nr katalogowy: 532
OPAKOWANIE 2011-7
WYDARZENIA
nr katalogowy: 60755
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-7-8
Biotyczny Indeks Osadu Czynnego w praktyce monitoringu oczyszczania ścieków
Adam Drzewicki
nr katalogowy: 52829
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-1
50 Międzynarodowy Kongres Nauki o Mięsie i Technologii w Helsinkach
Karol Borzuta
Andrzej Borys
nr katalogowy: 16786
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Drożdże Organiczne. EKOrewolucja na rynku drożdży.
nr katalogowy: 127410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Drożdże Organiczne. EKOrewolucja na rynku drożdży.
nr katalogowy: 127410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Drożdże Organiczne. EKOrewolucja na rynku drożdży.
nr katalogowy: 127410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Drożdże Organiczne-BIO EKOrewolucja na rynku drożdży
nr katalogowy: 124725
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-4
Trendy rozwojowe w technologii farb i lakierów Część II. Technologie, stosowanie, maszyny i urządzenia, badania i aspekty ekologiczne
Anna Pająk
nr katalogowy: 119727
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Nowy młyn kukurydziany o zdt 200 t dobę już pracuje
Roman Jurga
nr katalogowy: 14154
AURA 2021-9
Ochrona różnorodności biologicznej w Polsce w świetle danych statystycznych
Kazimierz GÓRKA
nr katalogowy: 133415
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wielkie święto branży BIO
nr katalogowy: 132659
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Kierunek bioróżnorodność. Odmiany regionalne i amatorskie
nr katalogowy: 141696
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-1
Analogowe mózgi - cyfrowa rzeczywistość
Ewa Górska
nr katalogowy: 73783
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 125142
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Biowoda – propozycja nowego terminu w gospodarce cyrkularnej wody w przemyśle spożywczym na przykładzie zakładu mleczarskiego
Fabian Dajnowiec
Jan Marjanowski
nr katalogowy: 149064
10.15199/65.2024.6.2
definicje wody w mleczarniach
biowoda
odzysk biowody
uzdatnianie biowody
water definitions in dairies
bio-water
recovery of bio-water
treatment of bio-water
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Biowoda – propozycja nowego terminu w gospodarce cyrkularnej wody w przemyśle spożywczym na przykładzie zakładu mleczarskiego
Fabian Dajnowiec
Jan Marjanowski
nr katalogowy: 149064
10.15199/65.2024.6.2
definicje wody w mleczarniach
biowoda
odzysk biowody
uzdatnianie biowody
water definitions in dairies
bio-water
recovery of bio-water
treatment of bio-water
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
BIOEXPO WARSAW 2020. Prawdziwe święto dla sektora BIO
nr katalogowy: 128778
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Wykorzystanie emisji biofotonów do parametryzacji jakościowej produktów spożywczych
Paweł KIEŁBASA
Tomasz DRÓŻDŻ
Piotr NAWARA
Magdalena DRÓŻDŻ
nr katalogowy: 103209
10.15199/48.2017.01.37
PACKAGING REVIEW 2023-2
DISPOSAL OF COMPOSTABLE PLASTIC PACKAGING MATERIALS UNDER CONTROLLED INDUSTRIAL CONDITIONS IN VIEW OF LIFE CYCLE ASSESSMENT
Wanda Sikorska
Joanna Rydz
Adrian Domiński
Marta Musioł
Grażyna Adamus
Marek Kowalczuk
Simone Maranghi
Lorenzo Tosti
nr katalogowy: 143709
10.15199/42.2023.2.2
waste management
recycling
(bio)degradable polymers
industrial composting
LCA
gospodarka odpadami
recykling
polimery (bio)degradowalne
kompostowanie przemysłowe
LCA
PACKAGING REVIEW 2023-2
DISPOSAL OF COMPOSTABLE PLASTIC PACKAGING MATERIALS UNDER CONTROLLED INDUSTRIAL CONDITIONS IN VIEW OF LIFE CYCLE ASSESSMENT
Wanda Sikorska
Joanna Rydz
Adrian Domiński
Marta Musioł
Grażyna Adamus
Marek Kowalczuk
Simone Maranghi
Lorenzo Tosti
nr katalogowy: 143709
10.15199/42.2023.2.2
waste management
recycling
(bio)degradable polymers
industrial composting
LCA
gospodarka odpadami
recykling
polimery (bio)degradowalne
kompostowanie przemysłowe
LCA
PACKAGING REVIEW 2023-2
DISPOSAL OF COMPOSTABLE PLASTIC PACKAGING MATERIALS UNDER CONTROLLED INDUSTRIAL CONDITIONS IN VIEW OF LIFE CYCLE ASSESSMENT
Wanda Sikorska
Joanna Rydz
Adrian Domiński
Marta Musioł
Grażyna Adamus
Marek Kowalczuk
Simone Maranghi
Lorenzo Tosti
nr katalogowy: 143709
10.15199/42.2023.2.2
waste management
recycling
(bio)degradable polymers
industrial composting
LCA
gospodarka odpadami
recykling
polimery (bio)degradowalne
kompostowanie przemysłowe
LCA
PACKAGING REVIEW 2023-2
DISPOSAL OF COMPOSTABLE PLASTIC PACKAGING MATERIALS UNDER CONTROLLED INDUSTRIAL CONDITIONS IN VIEW OF LIFE CYCLE ASSESSMENT
Wanda Sikorska
Joanna Rydz
Adrian Domiński
Marta Musioł
Grażyna Adamus
Marek Kowalczuk
Simone Maranghi
Lorenzo Tosti
nr katalogowy: 143709
10.15199/42.2023.2.2
waste management
recycling
(bio)degradable polymers
industrial composting
LCA
gospodarka odpadami
recykling
polimery (bio)degradowalne
kompostowanie przemysłowe
LCA
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Probiotyki – aspekty prawne w UE
Grażyna Osęka
Marta Zawadka
nr katalogowy: 145681
10.15199/65.2023.10.2
probiotyk
oświadczenie zdrowotne
mikroflora jelitowa
etykietowanie żywności
probiotic
health claims
gut microflora
food labelling
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-8-9
Ocena podatności WLAN na oddziaływanie środowiskowe
Marian WRAŻEŃ
Waldemar GRABIEC
nr katalogowy: 46288
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
BIOEXPO WARSAW 2020. Prawdziwe święto dla sektora BIO
nr katalogowy: 128778
AURA 2006-2
WZAJEMNA SYMBIOZA CZY DESTRUKCJA
Andrzej Mizera
nr katalogowy: 16022
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Czym żyje branża piekarska w Niemczech?
nr katalogowy: 29572
OPAKOWANIE 2017-1
Tetra Pak- coraz bliżej 100% odnawialności
nr katalogowy: 103730
OPAKOWANIE 2016-4
WSTĘP
Anna Naruszko
nr katalogowy: 98055
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142598
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142598
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
41. Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa
nr katalogowy: 144827
SZKŁO I CERAMIKA 2004-4
Farby szklarskie. Różnorodność zastosowań i wymagań
M. Marecka
nr katalogowy: 7453
AURA 2009-2
Krynica - różnorodność i bogactwo wód leczniczych
TERESA LATOUR
nr katalogowy: 41373
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-1
Manekin BioRID-II
nr katalogowy: 32732
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Targi BioFach - wiele nowości
Marta Stus
nr katalogowy: 25200
OPAKOWANIE 2012-10
Aronia dobrze wyeksponowana
nr katalogowy: 71914
OPAKOWANIE 2014-4
Rola biotworzyw w gospodarce Unii Europejskiej
JOANNA KUZINCOW
nr katalogowy: 83640
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-9
Wieloparametryczna klasyfikacja właściwości użytkowych biopaliw ciekłych - optymalizacja głowicy sensora
Michał Borecki
Jan Szmidt
Piotr Doroz
Paweł Pszczółkowski
Mariusz Duk
Andrzej Kociubiński
Michael Korwin-Pawlowski
nr katalogowy: 79304
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-10
Towards MEMS-based chem/bio sensing arrays with on-chip optical read-out
Mariusz MARTYNIUK
nr katalogowy: 94039
10.15199/48.2015.10.49
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Uczta dla koneserów
AKU
nr katalogowy: 4326
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Prawie wszystko o kaszach
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 6318
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-6
Różnorodność systemów cyfrowych linii radiowych
J. Bogucki
nr katalogowy: 1062
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Słodycze ekologiczne na targach ISM w Kolonii
Marta Stus
nr katalogowy: 34449
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-10
Piezoelektryczny napęd membran krzemowych
PAWEŁ KOWALSKI
JERZY JAŹWIŃSKI
BOGDAN LATECKI
ZENON GNIAZDOWSKI
JAN KOSZUR
nr katalogowy: 30574
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-5
Enzymatyczne bioczujniki oparte na dehydrogenazach wykorzystujących NAD+
AGNIESZKA KOSSAKOWSKA
DOROTA G. PIJANOWSKA
WŁADYSŁAW TORBICZ
nr katalogowy: 35109
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-8
WYDARZENIA
nr katalogowy: 144575
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-6
Ochrona zasobów genowych
Wiesław Podyma
nr katalogowy: 5294
OPAKOWANIE 2004-7
Kolekcja ekskluzywnych papierów ozdobnych
nr katalogowy: 3296
OPAKOWANIE 2005-8-2
Ferag Polska - maszyny optymalnie dostosowane do potrzeb klienta
nr katalogowy: 11399
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Włoskie i tylko włoskie
AQ
nr katalogowy: 4189
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-5
Przyczyny pękania nienośnych ścian działowych
Stanisław Kania
Tomasz Kania
nr katalogowy: 10523
AURA 2005-8
PARK NARODOWY JUKON-CHARLEY NA ALASCE
Sebastian Bielak
nr katalogowy: 8493
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-12
Europejski Tydzień Jakości, 10 lat PCBC
nr katalogowy: 3644
OPAKOWANIE 2004-1
Nowe normy PN dotyczące bezpieczeństwa maszyn pakujących
Jerzy Stępień
nr katalogowy: 3093
OPAKOWANIE 2005-9
Precyzja napełniania i naprawdę szczelne zamknięcie - kluczem do sukcesu
nr katalogowy: 11279
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Zmrożona słodycz
WIESŁAWA GRZESIŃSKI
nr katalogowy: 4082
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Gryka - cenny surowiec w produkcji żywności funkcjonalnej
KAROLINA CHRISTA
MARIA SORAL-ŚMIETANA
nr katalogowy: 31942
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
BioFach 2007 w Norymberdze - wiodące targi biożywności na świecie (cz. 1)
nr katalogowy: 25460
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Kara dla Lesaffre'a
Marta Stus
nr katalogowy: 24447
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Młyn kukurydziany firmy bühler w Ziębicach po 16 miesiącach eksploatacji
Jerzy Szklarewicz
nr katalogowy: 24133
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Bio i eko - tylko dla żywności ekologicznej
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 56335
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
BIOEXPO Warsaw
nr katalogowy: 132098
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Analiza zazielenienia powierzchni skarp przy użyciu innowacyjnych biowłóknin jako jeden z aspektów zabezpieczenia przeciwerozyjnego
Joanna Grzybowska-Pietras
Anna Juzwa
Natalia Byrdy
nr katalogowy: 141202
10.15199/33.2022.12.31
erozja powierzchniowa
wełna owcza
biowłóknina
skarpy i zbocza
zabezpieczenie przeciwerozyjne.
slope surface erosion
wool
bio geo nonwovens
slopes
anti-erosion protection.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Analiza zazielenienia powierzchni skarp przy użyciu innowacyjnych biowłóknin jako jeden z aspektów zabezpieczenia przeciwerozyjnego
Joanna Grzybowska-Pietras
Anna Juzwa
Natalia Byrdy
nr katalogowy: 141202
10.15199/33.2022.12.31
erozja powierzchniowa
wełna owcza
biowłóknina
skarpy i zbocza
zabezpieczenie przeciwerozyjne.
slope surface erosion
wool
bio geo nonwovens
slopes
anti-erosion protection.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Analiza zazielenienia powierzchni skarp przy użyciu innowacyjnych biowłóknin jako jeden z aspektów zabezpieczenia przeciwerozyjnego
Joanna Grzybowska-Pietras
Anna Juzwa
Natalia Byrdy
nr katalogowy: 141202
10.15199/33.2022.12.31
erozja powierzchniowa
wełna owcza
biowłóknina
skarpy i zbocza
zabezpieczenie przeciwerozyjne.
slope surface erosion
wool
bio geo nonwovens
slopes
anti-erosion protection.
AURA 2004-8
PARKI KULTUROWE NOWĄ SZANSĄ OCHRONY KRAJOBRAZU
Zbigniew Myczkowski
nr katalogowy: 572
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-12
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego (XXII)
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 12174
DOZÓR TECHNICZNY 2022-1
Nowe możliwości w intralogistyce dzięki pojazdom autonomicznym
nr katalogowy: 136309
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Czerwone wino z rybą
STANISŁAW J. MAJCHERCZYK
nr katalogowy: 4225
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Dodatki smakowe w lodach
Elżbieta POLAK
nr katalogowy: 12768
ODZIEŻ 2005-2
Nowe tkaniny w modzie damskiej na sezon jesienno-zimowy 2005-2006
Magda Druri
nr katalogowy: 11009
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-10
Różnorodność i korzyści wypływające z zarządzania różnorodnością
Adam SKRZYPEK
nr katalogowy: 116592
10.15199/48.2018.10.4
różnorodność
zarządzanie różnorodnością
korzyści z zarządzania różnorodnością
paradygmaty różnorodności
diversity
diversity management
benefits from diversity management
diversity paradigms
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-14
ZŁOTY INŻYNIER 2014 - kandydaci
nr katalogowy: 85304
AUTO MOTO SERWIS 2022-8
Biodiesel. W jaki sposób może wpłynąć na silnik i smarowanie?
nr katalogowy: 140418
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Piekarstwo ekologiczne
nr katalogowy: 143443
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
Wykorzystanie metody FAM do badania i oceny mieszanek mąk w systemie FMC - FAM
szymon DZIUBA
Katarzyna SZOŁTYSEK
M.K. OMAR
nr katalogowy: 23095
ODZIEŻ 2006-6
Przybliżona ocena długości nici w ogniwie wybranych ściegów na podstawie ich modeli geometrycznych
Marian Rybicki
Renata Krasowska
nr katalogowy: 22843
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2006-8-9
Platforma ENUM- integracja sieci telefonicznych oraz IP i przenośność numerów nowej generacji
A. BARTOSIEWICZ
K. MALINOWSKI
nr katalogowy: 19665
OPAKOWANIE 2004-1
Maszyny pakujące na poznańskich targach "Międzynarodowy Salon Techniki Pakowania i Logistyki TAROPAK 2003
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 3090
OPAKOWANIE 2005-3
Poligrafia w technologii wykonywania opakowań, oczekiwania i rzeczywistość - punkt widzenia wykonawcy druków
Barbara Kozielska
nr katalogowy: 11114
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-6
ŚRODOWISKOWE UWARUNKOWANIA PROCESÓW (BIO)ŁUGOWANIA METALI Z ODPADÓW POFLOTACYJNYCH RUD CYNKOWO-OŁOWIOWYCH
MAŁGORZATA PACHOLEWSKA
JERZY CABAŁA
BEATA CWALINA
MARIA SOZAŃSKA
nr katalogowy: 27236
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-15-16
ZŁOTY INŻYNIER 2014 - kandydaci
nr katalogowy: 85580
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Organic Marketing Forum w Warszawie
nr katalogowy: 61314
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-9
Nowe Wydawnictwa
nr katalogowy: 93880
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-3
Prowadnice liniowe
nr katalogowy: 36044
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Zastosowanie wybranych parametrów fizykochemicznych i metody wysokotemperaturowej chromatografii gazowej w identyfikacji podstawowych i bazowych olejów smarowych
Adam Voelkel
Jacek Fall
nr katalogowy: 20177
OPAKOWANIE 2020-2
Słodka pokusa: nowe produkty, smaki, wzory
Melanie Streich
nr katalogowy: 125155
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-5
DWA LATA UCZESTNICTWA INSTYTUTU METALI NIEŻELAZNYCH W PROJEKCIE EUROPEJSKIM BioMinE BIOTECHNOLOGIE W ZASTOSOWANIU DO EUROPEJSKICH ZASOBÓW SUROWCÓW METALONOŚNYCH
KLAUDIA WESOŁOWSKA
ANDRZEJ CHMIELARZ
MARIANNA CZAPLICKA
AGNIESZKA FIJAŁKOWSKA
nr katalogowy: 25836
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Zielona przyszłość opakowań
nr katalogowy: 119834
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-9
Systemy fasadowe Ruukki
Adam Myśliwiec
nr katalogowy: 29890
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-10
System akwizycji danych do ultraszybkich detektorów krzemowych...
M. Jastrząb
A. Czermak
B. Dulny
W. Kucewicz
H. Niemiec
M. Sapor
B. Sowicki
A. Zalewska
nr katalogowy: 9141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Rozszyfrowano esencję czekolady
nr katalogowy: 139677
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-5
Mobilny tablet
nr katalogowy: 30425
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-7
Odzież ochronna
nr katalogowy: 27663
AURA 2004-7
RECENZJE - RÓŻNORODNOŚĆ BIOLOGICZNA POLSKI - ROZTOCZE ŚRODKOWE. PRZEWODNIK NIE TYLKO DLA TURYSTÓW - NIEZWYKŁE MIEJSCA ŚWIATA - SYBERIA - Z BIEGIEM JENISEJU
kb
nr katalogowy: 566
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-2
Architektoniczna różnorodność dzięki elastycznej prefabrykacji
nr katalogowy: 118660
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Piekarz młynarzem
nr katalogowy: 98699
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-7
Parlament 434 milionów
nr katalogowy: 132543
AURA 2022-6
Naukowcy tworzą cyfrową bazę bioróżnorodności
Jolanta CZUDAK-TOMAKA
nr katalogowy: 137931
AURA 2012-3
Bioróżnorodność - warunek zrównoważonego rozwoju
Ryszard KOSTUCH
Jacek KOSTUCH
nr katalogowy: 66237
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-12
Precyzyjna regulacja temperatury pieca komorowego
ŁUKASZ GROTKOWSKI
nr katalogowy: 40376
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Elewacje ceramiczne
Barbara Nowak
nr katalogowy: 38182
AURA 2008-9
Rozwój zrównoważony w programie zajęć koła ekologicznego w gimnazjum (3)
MAŁGORZATA ŻBIK
nr katalogowy: 37969
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-9
Nowe przekaźniki zabezpieczeniowe w programie produkcji ZEG-ENERGETYKA
nr katalogowy: 37649
CHŁODNICTWO 2023-1
Klimatyzacja do zastosowań komercyjnych – przegląd rozwiązań
nr katalogowy: 141999
OPAKOWANIE 2017-12
Flint Group uzupełnił portfolio produktów dla sektora etykiet IML
nr katalogowy: 111365
OPAKOWANIE 2011-9
Rozwój z dbałością o środowisko
nr katalogowy: 62641
OPAKOWANIE 2022-9
Naważarka wielogłowicowa od Ishidy
nr katalogowy: 139580
AUTO MOTO SERWIS 2022-8
Biodiesel. W jaki sposób może wpłynąć na silnik i smarowanie?
nr katalogowy: 140418
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Wydarzenia
nr katalogowy: 140245
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wpływ ultradźwięków na cechy jakości żywności
Monika Radzymińska
Andrzej Wesołowski
Ewa Siemianowska
nr katalogowy: 117685
10.15199/65.2018.12.10
ultradźwięki
jakość sensoryczna
przetwory mięsne
produkty piekarskie
ultrasounds
sensory quality
meat products
bakery products
GAZETA CUKROWNICZA 2007-11
Zagrożenia wybuchowe w cukrownictwie
Jan Grabka
nr katalogowy: 31167
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Hotel od kuchni
Piotr Dominik
nr katalogowy: 39505
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2014-3
Różnorodność płytek ceramicznych
Agata Chomiak
nr katalogowy: 86347
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH