Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Żywność dla zestresowanych
nr katalogowy: 57027
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-4
Wydarzenia
nr katalogowy: 90578
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Akademia Mistrza - rozwijanie siebie (cz. 4) STRES
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 55900
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-10
BHP W SIECI
nr katalogowy: 38573
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-3
Bhp w sieci
nr katalogowy: 75149
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-10
Stres cyfrowy
nr katalogowy: 133924
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 98695
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-3
Stres - sól życia, czy pocałunek śmierci?
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 82908
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-5
Stres termiczny przyczyną śmierci strażaków
nr katalogowy: 76586
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-5
Stres czasem zabija
Jerzy Knyziak
nr katalogowy: 51827
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-18
Letni stres nie tylko pogodowy
Ewa Mańkiewicz-Cudny
nr katalogowy: 121893
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-4
Stres jako przyczyna zewnętrzna wypadku przy pracy
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 90604
AURA 2022-9
Rośliny oczyszczą glebę
Justyna KOWALEWSKA
nr katalogowy: 139427
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Pracownicy narzekają na kręgosłup i stres
nr katalogowy: 74499
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-4
Bezpośrednio, pośrednio, czynnie lub biernie
Zbigniew Żarczyński
nr katalogowy: 58997
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-10
Właściwości akustyczne ścian Rigips
P. Kocemba
nr katalogowy: 2738
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2006-4
Jeremiada, stres i optymizm pierwotny
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 18768
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-4
Ciesz się ciszą stosując rozwiązania ROCKWOOL
nr katalogowy: 2484
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-9
Teksty-preteksty
nr katalogowy: 8212
ELEKTROINSTALATOR 2023-10
WYPALENIE ZAWODOWE, PRZEPRACOWANIE, PRZEWLEKŁY STRES – TO OSTATNI MOMENT, ABY ZADBAĆ O PRACOWNIKÓW
nr katalogowy: 145546
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Owocnikowanie grzybni boczniaka ostrygowatego po długotrwałym przebywaniu w warunkach beztlenowych
L. Kopiński
nr katalogowy: 22402
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Jak nie dać się wirusom?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 126609
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-3
Lekkie ściany działowe z izolacją z wełny mineralnej do biur i hoteli
Maciej Mosiądz
nr katalogowy: 10449
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-7
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 114854
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-8
Lekkie ściany działowe Rigips z izolacją ROCKWOOL® poprawiają komfort akustyczny w budynku
Maciej Mosiądz
Paweł Kocemba
nr katalogowy: 10601
AURA 2011-9
Czyste smaki życia Domowe sposoby na urodę (2)
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 62120
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 98029
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-1
Listy do redakcji
Aneta Szymańska-Kubiak
nr katalogowy: 89053
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-6
Czy można poprawić zdrowie psychofizyczne i zdolność do pracy nauczycieli?
nr katalogowy: 149052
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Wełna Rockwool pomaga zapewnić komfort akustyczny budynków
nr katalogowy: 29287
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Wełna Rockwool pomaga zapewnić komfort akustyczny budynków
nr katalogowy: 29099
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-12
WYDARZENIA
nr katalogowy: 81172
AUTO MOTO SERWIS 2024-6
Mercedes-Benz udoskonalił funkcję zautomatyzowanego parkowania
nr katalogowy: 152017
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-8
Stres może być zewnętrzną przyczyną wypadku
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 115290
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
Redukcja stresu dobra praktyka
Robert Kozela
nr katalogowy: 58158
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-9
Wielozadaniowy system monitorowania sygnałów fizjologicznych i środowiskowych
KRZYSZTOF RÓŻANOWSKI
TADEUSZ SONDEJ
TOMASZ RADOMSKI
nr katalogowy: 29637
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Ściany Rigips skuteczną barierą dla hałasu
Paweł Kocemba
nr katalogowy: 29097
GOSPODARKA WODNA 2007-7
Pamiętajmy o powodziach
ROMAN SKĄPSKI
nr katalogowy: 27884
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-2
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 96572
AURA 2007-5
Siniaki na duszy i złamane serce - stres w natarciu
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 26022
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Conversion of Hammerstein models in electrical systems
Piotr ŚWISZCZ
Janusz WALCZAK
nr katalogowy: 31282
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Chleb dla Niej i Chleb dla Niego - produkty idealnie dopasowane
nr katalogowy: 80085
AURA 2023-8
Zwierzęta w ZOO, a stres
nr katalogowy: 144511
AUTO MOTO SERWIS 2024-3
Od snu do koszmaru, czyli kupujemy supersamochód
nr katalogowy: 149093
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-2
Stres a zewnętrzna przyczyna wypadku
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 96569
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Wystąpienia publiczne
Wojciech S. Wocław
nr katalogowy: 103663
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-8-9
Co ślinę na język przyniesie?
nr katalogowy: 113287
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 77150
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-1
Kwiaty na tapetach i tkaninach
Barbara Łukasiak
nr katalogowy: 119225
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-1
Nie stresuj się stresem
Robert Kozela
nr katalogowy: 82030
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Historia jednej szklanej butelki
nr katalogowy: 116706
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-3
Chroni strażaków również przed patogenami i czynnikami rakotwórczymi
nr katalogowy: 119133
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Przemiany poubojowe a mięso wysokiej jakości
nr katalogowy: 42881
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
XIV Szkoła Technologii Fermentacji Technika i technologia w nowoczesnym browarnictwie (2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 46194
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Toksyczni pracownicy w piekarni
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 133663
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Zasady postępowania z bydłem w czasie obrotu przedubojowego
Stanisław Wajda
Ewa Bur czyk
nr katalogowy: 105806
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Oddziaływanie krzemianu sodu na kukurydzę rosnącą w warunkach stresowych
Elżbieta Sacała
Weronika Durbajło
nr katalogowy: 68190
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-10
Zapobieganie szkodom w środowisku wodnym
Janusz R. Rak
Barbara Tchórzewska-Cieślak
nr katalogowy: 62888
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-12
OCENA RYZYKA ZAWODOWEGO OBOWIĄZKI SŁUŻBY BHP I ROZWIĄZANIA STOSOWANE W PRAKTYCE 8. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
Robert Kozela
nr katalogowy: 95574
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-3
Grawimetryczne monitorowanie stresu górotworu
ZDZISŁAW ADAMCZEWSKI
LUIZA LARSEN
nr katalogowy: 90088
10.15199/50.2015.3.1
AURA 2019-1
Chce się wyć!
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 118269
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Zdrowie a styl życia, cz. 2
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 45293
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-21-22
Złap oddech przed astmą
Irena Fober
nr katalogowy: 47511
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-9
Targi A+A 2021 w Düsseldorfie
nr katalogowy: 133375
CHŁODNICTWO 2023-1
BHP pracy w chłodni
Andrzej Mroczek
nr katalogowy: 142009
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Ostatnia prosta na drodze do Trondheim
Smarten PR
nr katalogowy: 147590
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Nikt nie chce wypaść z gry
RENATA ZAWADZKA - BEN DOR
nr katalogowy: 40786
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Ugotuj i schłodź!
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130934
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-6
STRES
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 60273
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Jak odżywiać się jesienią
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127882
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Toksyczni pracownicy w piekarni
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 133663
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-14-15
Młodość w pigułce
nr katalogowy: 121336
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-8
Przychodzi pracownik do lekarza
Irena Fober
nr katalogowy: 119661
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2016-11
GEOSLAM ZEB-REVO - czyli skanowanie w ruchu
Michał Olchawa
nr katalogowy: 102147
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Jak odżywiać się jesienią
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127882
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
Prawne uwarunkowania badań i pomiarów czynników szkodliwych w środowisku pracy
Jacek Żubrzak
nr katalogowy: 142449
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
EKSPERYMENTALNE OZNAKOWANIE DRÓG I SKRZYŻOWAŃ
nr katalogowy: 110262
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Międzynarodowa Konferencja w IHAR-PIB w Radzikowie Biologia, hodowla i produkcja pszenżyta
nr katalogowy: 109911
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-8
Recepta na zdrowie
Ewa Górska
nr katalogowy: 53609
OPAKOWANIE 2021-11
Nawilżanie powietrza może również chłodzić
nr katalogowy: 134624
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
Wypadek przy zbiorze ziemniaków
Piotr Kaczmarek
Tomasz Busza
nr katalogowy: 58157
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-10
Tajemnice sprawnego umysłu
Ewa Górska
nr katalogowy: 55043
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Franchise Bottling Agreement - fundament branży napojowej w świecie
Adam Bogacz
nr katalogowy: 121485
AURA 2016-5
Monitoring zezwoleń na wycinkę Zielony przyjaciel człowieka
Jolanta Zientek-Varga
nr katalogowy: 98262
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 97402
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-2
Moda na BHP
nr katalogowy: 89451
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-5
Inżynieria zdrowia – inżynieria sanitarna. Dlaczego stabilizacja ciśnienia jest tak ważna?
BARTOSZ TYWONEK
nr katalogowy: 131895
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Jedzenie emocjonalne – jak uchronić przed nim dzieci?
nr katalogowy: 150896
AURA 2023-9
Rola roślin odpornych na czasowe braki wody w poprawie bioróżnorodności w ekosystemach
Marek KOPACKI
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 144901
10.15199/2.2023.9.1
bioróżnorodność
stres wodny
rośliny odporne na suszę
biodiversity
water stress
drought tolerant plants
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-6
Praca zmianowa lektury
Robert Kozela
nr katalogowy: 84959
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-12
Co z tym stresem?
Robert Kozela
nr katalogowy: 88536
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-12
Technika na co dzień
nr katalogowy: 72972
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-10
O utopii edukacyjnej i zwykłej głupocie
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 62948
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-10
Byk zabił rolnika
Piotr Kaczmarek
Tomasz Busza
nr katalogowy: 94228
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Kompetencje menedżera. Kompetencje osobiste menedżera (1)
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 133284
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wypalenie zawodowe
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 136046
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
AURA 2019-4
Hortiterapia jako metoda wspomagająca pracę pedagoga specjalnego
Bożena Sopińska
nr katalogowy: 119623
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Trudny klient w gastronomii
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 149482
gastronomia
obsługa konsumenta
trudny klient
reklamacje
gastronomy
consumer service
difficult customers
complaints
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-4
Wymiana towarów i myśli
Robert Kozela
nr katalogowy: 83519
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-9
Bezpieczeństwo i zdrowie w transporcie
Robert Kozela
nr katalogowy: 62173
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Jak nie przytyć zimą?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 129436
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Jak nie przytyć zimą?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 129436
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Dobrostan zwierząt gospodarskich w transporcie
Bogdan Klepacki
nr katalogowy: 127241
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Ugotuj i schłodź!
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130934
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-6
Ryzyka psychospołeczne w środowisku pracy w dobie transformacji cyfrowej
Bogumił Sieczkowski
nr katalogowy: 135266
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-1
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 4- Czynniki psychospołeczne i psychofizyczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 111583
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-10
Czym jest ESENER?
Robert Kozela
nr katalogowy: 71661
AURA 2013-5
Psychika a stan skóry
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 76533
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-7
Jak zarządzać ludźmi (cz. 3)
nr katalogowy: 53114
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-2
Mobbing czy nauka zawodu?
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 57542
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Sałatkowy raj
nr katalogowy: 54789
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Dobrostan zwierząt gospodarskich w transporcie
Bogdan Klepacki
nr katalogowy: 127241
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
Prawne uwarunkowania badań i pomiarów czynników szkodliwych w środowisku pracy
Jacek Żubrzak
nr katalogowy: 142449
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-2
Zachowania ludzi w sytuacjach kryzysowych
Aleksandra KACZMAREK
nr katalogowy: 118684
10.15199/46.2019.2.3
kryzys
sytuacja kryzysowa
jakość podejmowanych decyzji
stres
predyspozycje zawodowe
crisis
crisis situation
quality of decisions
stress
career predispositions
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-17-18
Skalpelem po kaloriach
Irena Fober
nr katalogowy: 86029
AURA 2012-3
Pielęgnacja i leczenie morzem
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 66248
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-16-17
Zabójcza praca
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 121711
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-3
Zakaz dyskryminacji w zatrudnieniu
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 119143
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-5
WOOLCOOL – nowatorskie wykorzystanie wełny owczej w izolacyjnych i biodegradowalnych opakowaniach
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 134375
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Tworzenie stron internetowych za pomocą aplikacji WordPress
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 136588
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
DIETA BEZMIĘSNA wpływa na depresję
nr katalogowy: 142890
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-2
Czasowo-częstotliwościowa analiza sygnałów fonokardiograficznych
Wojciech Lejkowski
Andrzej P. Dobrowolski
Katarzyna Majka
Robert Olszewski
nr katalogowy: 112336
10.15199/13.2018.2.1
inżynieria biomedyczna
fonokardiografia
analiza widmowa
tony serca
biomedical engineering
phonocardiography
spectral analysis
tons of heart
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-2
Czasowo-częstotliwościowa analiza sygnałów fonokardiograficznych
Wojciech Lejkowski
Andrzej P. Dobrowolski
Katarzyna Majka
Robert Olszewski
nr katalogowy: 112336
10.15199/13.2018.2.1
inżynieria biomedyczna
fonokardiografia
analiza widmowa
tony serca
biomedical engineering
phonocardiography
spectral analysis
tons of heart
AURA 2014-7
W trosce o pszczoły
Stanisław Abramczyk
nr katalogowy: 85242
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Wpływ postępowania przedubojowego z bydłem rzeźnym na jakość mięsa
Julia Marchel
Marek Cierach
nr katalogowy: 69406
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-8
Hałas i akustyka w pomieszczeniach szkolnych
Barbara Rudno-Rudzińska
nr katalogowy: 61568
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-11
Polimorfizm funkcjonalny Modułowego Integratora
Janusz DUDCZYK
nr katalogowy: 95215
10.15199/13.2015.11.27
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-5
Wypalenie zawodowe
Paweł Miąsek
nr katalogowy: 98446
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Inny rodzaj smogu
Elżbieta Tomaszewska
nr katalogowy: 131128
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-2
Jak przygotować się do konkursu ZUS na dofinansowanie projektów poprawiających bezpieczeństwo
Izabela Owczarz
nr katalogowy: 147210
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Drożdże browarnicze - unikatowy organizm w procesie technologicznym
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 82778
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Drożdże browarnicze i ocena ich aktywności. Cz. II
Joanna Berłowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 84835
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Wypalenie zawodowe pracowników służby bhp część 1
Beata Kaczmarek
nr katalogowy: 80541
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-2
Walcz lub uciekaj
nr katalogowy: 57538
SZKŁO I CERAMIKA 2010-5
Badania działania bakteriobójczego in vitro w funkcji czasu bioszkieł z układu SiO2 – Al2O3 dotowanych srebrem
LIDIA CIOŁEK
JOANNA KARAŚ
ANDRZEJ OLSZYNA
EWA ZACZYŃSKA
ANNA CZARNY
BOGUSŁAWA ŻYWICKA
nr katalogowy: 54947
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Marketing i Public Relations w małej firmie (cz. 2)
nr katalogowy: 54866
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-4
E jak Ergonomiczna Lista Kontrolna MOP Budynki
Zbigniew Jóźwiak
nr katalogowy: 90590
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-3
Pomiary środowiska pracy w praktyce - część druga
Robert Gągoł
nr katalogowy: 89987
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-1
Przyczyna o charakterze mieszanym (zewnętrzna i wewnętrzna)
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 129951
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-6
Zawał serca przy wykonywaniu zwykłych czynności nie jest zewnętrzną przyczyną wypadku
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 114565
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
Karnozyna - naturalny antyoksydant w mięsie
Dariusz Nowak
Michał Gośliński
Patrycja Szpankiewicz
nr katalogowy: 110171
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-12
Wypalenie zawodowe pracowników służby bhp część 2
Beata Kaczmarek
nr katalogowy: 81182
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Wypadki przy pracy w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 83134
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-9
Zamość
Robert Kozela
nr katalogowy: 86858
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-12
Stres w kasynie gry
Bogusław Kurek
nr katalogowy: 64392
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Komputerowe systemy wizyjne w ocenie jakości mięsa wołowego
Marta Chmiel
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 62570
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Antyutleniacze jako dodatki do karmy zwierząt mięsożernych
Hanna Bis-Wencel
Agnieszka Z. Rowicka
nr katalogowy: 59845
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-7-8
Genetyczny strach
nr katalogowy: 75861
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2010-7
Problem bezpośredniego pomiaru potencjału grawitacyjnego dla dokładnej predykcji trzęsień ziemi
ZDZISŁAW ADAMCZEWSKI
nr katalogowy: 52920
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Znaczenie siarki w biosferze i nawożeniu roślin
Hanna Klikocka
nr katalogowy: 52864
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Charakterystyka świń ras utrzymywanych w kraju – rasy rodzime
Magdalena Szyndler-Nędza
Piotr Luciński
Zbigniew Bajda
Marek Babicz
Karolina Szulc
nr katalogowy: 57875
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-5
Z Adamem Zaborowskim - autorem książki "PROMUJĄC POLSKĘ. Z politechniki do dyplomacji i turystyki" rozmawia Redaktor Naczelna Przeglądu Geodezyjnego dr inż. Ludmiła Pietrzak
nr katalogowy: 120034
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-4
Przyczyny wypadków przy pracy w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 97944
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Antyoksydanty owoców i warzyw Cz. 1. Funkcja i działanie
Bohdan Achremowicz
Jan Oszmiański
Czesław Puchalski
nr katalogowy: 97387
10.15199/64.2016.3.3
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-4
Bezpieczeństwo w Nauce i Szkolnictwie Wyższym BeNiSz 2021 – tura wiosenna
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 131112
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-6
Ryzyka psychospołeczne w środowisku pracy w dobie transformacji cyfrowej
Bogumił Sieczkowski
nr katalogowy: 135266
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Zasady transportu i uboju drobiu
Mirosław Michalski
nr katalogowy: 139486
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-4
Z Janem Zalewskim - Starostą Powiatowym w Siemiatyczach, Przewodniczącym Związku Powiatów Województwa Podlaskiego rozmawia dr inż. Ludmiła Pietrzak – Redaktor Naczelny Przeglądu Geodezyjnego
nr katalogowy: 113087
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-2
Ochrona przeciwpożarowa na pierwszym miejscu
nr katalogowy: 82442
AURA 2013-12
Czy pocenie jest potrzebne
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 80809
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Problematyka szkoleń BHP w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 86272
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Rozporządzenie Rady (WE) nr 1099/2009 - najważniejsze wymagania i obowiązki dotyczące uboju trzody chlewnej
Robert Palka
nr katalogowy: 71037
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Wzbogacony jadłospis
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 102739
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Koncepcja tekstronicznego systemu do pomiarów funkcji życiowych małych dzieci
Adam JAKUBAS
Ewa ŁADA-TONDYRA
Marcjan Nowak
Monika MARGOL
Agnieszka LIPIŃSKA-OPAŁKA
nr katalogowy: 95266
10.15199/48.2015.12.30
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Hybrid switch for capacitors bank used in reactive power compensation
Adam RUSZCZYK
Krzysztof KÓSKA
Konrad JANISZ
nr katalogowy: 95239
10.15199/48.2015.12.03
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Cyanobacteria, Asahi SL and Biojodis as stimulants improving growth and development of the Sida hermaphrodita L. Rusby plant under changing climate conditions Cyanobacteria, Asahi SL i Biojodis jako biostymulatory poprawiające wzrost i rozwój ślazowca pensylwańskiego w zmieniających się warunkach klimatycznych
Krzysztof Piotrowski
Zdzisława Romanowska-Duda
Mieczysław Grzesik
nr katalogowy: 100394
10.15199/62.2016.8.31
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-7-8
O samobójstwach polskich marynarzy na statkach morskich oraz ich fingowaniu w celu zatarcia śladów zabójstw i wypadków przy pracy
Maciej Kijowski
nr katalogowy: 138598
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-9
Umiejętności
Małgorzata Lotko
nr katalogowy: 144911
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Wpływ bliskości siłowni wiatrowej na skład chemiczny mięsa gęsi
Joanna Marć-Pieńkowska
Sylwester Borowski
nr katalogowy: 122550
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Psychobiotyki – rola w kształtowaniu zdrowia człowieka
Dorota Zielińska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 130595
10.15199/65.2021.2.5
mikrobiota
probiotyki
oś jelitowo-mózgowa
psychobiotyki
zaburzenia psychiczne
microbiota
probiotics
gut-brain axis
psychobiotics
mental disorders
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Psychobiotyki – rola w kształtowaniu zdrowia człowieka
Dorota Zielińska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 130595
10.15199/65.2021.2.5
mikrobiota
probiotyki
oś jelitowo-mózgowa
psychobiotyki
zaburzenia psychiczne
microbiota
probiotics
gut-brain axis
psychobiotics
mental disorders
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Psychobiotyki – rola w kształtowaniu zdrowia człowieka
Dorota Zielińska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 130595
10.15199/65.2021.2.5
mikrobiota
probiotyki
oś jelitowo-mózgowa
psychobiotyki
zaburzenia psychiczne
microbiota
probiotics
gut-brain axis
psychobiotics
mental disorders
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Procesy technologiczne uboju i ich wpływ na jakość surowca
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 132612
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-12
Relacje w pracy
Barbara Makowska
nr katalogowy: 134903
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-10
Wieloaspektowa Analiza Spektralna Sygnałów Fonokardiograficznych
Wojciech LEJKOWSKI
Andrzej P. DOBROWOLSKI
Bartłomiej GAWRON
Robert OLSZ
nr katalogowy: 109834
10.15199/48.2017.10.17
fonokardiografia
elektrokardiografia
metrologia medyczna
tony serca
analiza spektralna
phonocardiography
electrocardiography
medical metrology
heart sounds
spectral analysis
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-12
Treść rocznika 2021
nr katalogowy: 134916
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-6
Wykorzystanie arbuskularnych grzybów mikoryzowych jako bionawozów w kukurydzy
Karolina Ratajczak
Hanna Sulewska
Alicja Niewiadomska
Katarzyna Panasiewicz
Agnieszka Faligowska
nr katalogowy: 114217
10.15199/62.2018.6.28
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
GOSPODARKA WODNA 2020-12
Meteorologia w rolnictwie
KSAWERY SKĄPSKI
nr katalogowy: 129611
monitoring i wskaźniki suszy
wskaźniki regionalne
zarządzanie suszą
drought monitoring and indicators
regional indicators
drought manageme
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Zastosowanie mezoporowatych krzemionek jako nośników steroidowych leków przeciwzapalnych
Małgorzata Geszke-Moritz
Michał Moritz
nr katalogowy: 144528
10.15199/62.2023.8.4
mezoporowata krzemionka
układ dostarczania leków
steroidy
ból
mesoporous silica
drug delivery system
steroids
pain
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Remediacja gleb zanieczyszczonych metalami
Agnieszka Pusz
Magdalena Wiśniewska
Arkadiusz Kamiński
nr katalogowy: 121009
10.15199/62.2019.6.5
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-5
Nowe metody oznaczania grzybów i glonów w budownictwie
Michał Komar
Justyna Szulc
Beata Gutarowska
nr katalogowy: 148786
10.15199/33.2024.05.06
grzyby
glony
analiza mykologiczna
analiza algologiczna
biodeterioracja materiałów budowlanych
fungi
algae
mycological analysis
algological analysis
biodeterioration of building materials
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Electrodermal Activity in Polygraph Testing
Lucie SOUSEDIKOVA
Milan ADAMEK
nr katalogowy: 148608
10.15199/48.2024.05.23
Electrodermal Activity and Data
Skin Structure
Polygraph
LXSoftware
Scoring
Analysis
Aktywność Elektrodermalna i Dane
Struktura Skóry
Poligraf
Oprogramowanie LX
Punkty
Analiza
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywności
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal
Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 122457
10.15199/65.2019.9.6
patogeny żywności
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
choroby przenoszone przez żywność
food pathogens
microbial contamination
food-borne diseases
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Ocena zasobności gleby w przyswajalne związki siarki z wykorzystaniem ekstrahentów o zróżnicowanej zdolności ekstrakcji
Maciej Kuboń
Marcin Niemiec
Monika Tabak
Monika Komorowska
Zofia Gródek-Szostak
nr katalogowy: 125783
10.15199/62.2020.4.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Efekty stosowania nanocząstek srebra i miedzi w nawozach dolistnych
Iwona Jaskulska
Dariusz Jaskulski
nr katalogowy: 124848
10.15199/62.2020.2.13
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-3
Przegląd wymagań normatywnych dotyczących komfortu cieplnego chirurgów i personelu medycznego w salach operacyjnych
DOMINIKA ĆWIKLIŃSKA
ANNA BOGDAN
nr katalogowy: 131301
10.15199/9.2021.3.4
komfort cieplny
odczucia cieplne
chirurdzy
personel medyczny
sale operacyjne
thermal comfort
thermal sensation
surgeons
metical personnel
operating theatre
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-11
Organizacja uboju i obróbki poubojowej a jakość produkowanego mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 134361
ubój
obróbka poubojowa
zanieczyszczenia mięsa
jakość mięs
slaughter
post-slaughter treatment
meat contamination
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
AURA 2018-2
Warunki miejskie jako źródło rozwoju medycyny środowiskowej - rys historyczny
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 112088
10.15199/2.2018.2.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - białogrzbietej i polskiej czerwonej
Małgorzata Pasternak
Maria Walczycka
nr katalogowy: 122452
10.15199/65.2019.9.4
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
native breeds
biodiversity
meat quality
GOSPODARKA WODNA 2020-3
Woda a zmiana klimatu
MAŁGORZATA BOGUCKA-SZYMALSKA
nr katalogowy: 125414
zmiana klimatu
zasoby wodne
Światowy Dzień Wody
polityka wodna
climate change
water resources
World Water Day
water policy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH