Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-4
Zdjęcia pod mikroskopem ujawniają sekrety banknotów
HALINA PODSIADŁO
IGOR SHEVCHUK
nr katalogowy: 148517
banknoty
badania mikroskopowe
zabezpieczenia
banknotes
microscopic examinations
security
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-9
Zapewnianie bezpieczeństwa i wartości w całym łańcuchu dostaw
nr katalogowy: 144986
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Noc pieczenia 2005
nr katalogowy: 19136
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Wspomagają bicie serca
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 133344
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Mało Nas do pieczenia chleba...
Agnieszka Ściechowicz
nr katalogowy: 12835
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Unifine. Torcik Colloseum
nr katalogowy: 12722
DOZÓR TECHNICZNY 2022-6
Pierścienie zaciskowe zwiększają bezpieczeństwo konstrukcji
nr katalogowy: 141294
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Proces pieczenia na ruszcie
Magdalena Borek
nr katalogowy: 35406
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Piece - trendy, nowości, opinie
nr katalogowy: 71826
DOZÓR TECHNICZNY 2007-1
Wykaz polskich norm wprowadzających europejskie normy zharmonizowane z dyrektywą 90-396-EWG Urządzenia spalające paliwa gazowe
nr katalogowy: 24086
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Niezbędnik każdego działkowicza
Mariusz S. Kubiak
Radosław Grala
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 67373
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Rośnie apetyt "na snacka"
nr katalogowy: 103069
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-12
Historia zabezpieczeń – testowanie urządzeń w latach 90. XX w. (cz. XIV)
Mirosław Branczewski
nr katalogowy: 140946
10.15199/74.2022.12.7
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Pieczenie - wyrób i wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64456
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
W TRADYCJI PIECZENIA
nr katalogowy: 19252
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Cukierniczy As
nr katalogowy: 4171
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Półpłynne tłuszcze - optymalne rozwiązanie dla piekarzy
nr katalogowy: 19007
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Przepisy Pawła Małeckiego
nr katalogowy: 4862
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-12
Ciepła i komfortowa odzież zimowa – jaką włókninę ocieplającą wybrać?
Piotr Głowski
nr katalogowy: 140752
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Prezentacje
nr katalogowy: 71827
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-9
Nie ma jak wieprzowina
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
DANUTA JAWORSKA
nr katalogowy: 18465
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Unifine. Torcik Czarna Porzeczka
nr katalogowy: 19190
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Unifine. Tort Monte Blanco
nr katalogowy: 12761
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Słodka skrzynka z owocami
SEBASTIAN SZMYD
nr katalogowy: 45448
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Mleczne, gotowe do pieczenia prosię firmy duillard et Fils gwarancją udanej biesiady
nr katalogowy: 1721
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Inny wymiar gotowania
Krzysztof Zielonka
nr katalogowy: 57400
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Piekarnie Cukiernie Putka z nową kampanią wizerunkową
nr katalogowy: 116904
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Nowości
nr katalogowy: 24642
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
REKURENCYJNY ALGORYTM DETEKCJI SYGNAŁU
Bartosz Bossy
Grzegorz Fotyga
Aleksander Nowak
Paweł Żukowski
nr katalogowy: 150621
10.15199/59.2024.4.82
detekcja
dron
pomiary
zagłuszanie
detection
drone
jamming
measurements
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Prospona - Nowości
nr katalogowy: 37754
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-9
PPG PHENGUARD® 985 – fenolowo-epoksydowa powłoka zbiornikowa klasy premium, która zapewnia odporność chemiczną w rozszerzonym zakresie
nr katalogowy: 139501
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Mazurki wielkanocne
nr katalogowy: 147660
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Pieczenie chleba w terenie
Bogdan Jaśkiewicz
nr katalogowy: 27782
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Marynaty, bejce i glazury
Magdalena Borek
nr katalogowy: 36083
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Marynaty rynkowe do mięsa
Damian Cieśla
nr katalogowy: 35407
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-10
PPG PHENGUARD® 985 – fenolowo-epoksydowa powłoka zbiornikowa klasy premium, która zapewnia odporność chemiczną w rozszerzonym zakresie
nr katalogowy: 150988
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
O klasę wyżej - piec obrotowy roll-in e+
nr katalogowy: 106086
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Mazurki wielkanocne
nr katalogowy: 136989
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Wielkanocna baba
nr katalogowy: 142146
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Tropicana
nr katalogowy: 23779
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Taki chleb to "Skarbczak"!
nr katalogowy: 70516
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
"Uważaj na tłuszcze trans" - wyniki najnowszych badań IŻŻ
nr katalogowy: 109052
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-7
Normy dotyczące atmosfer wybuchowych
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 114872
AUTO MOTO SERWIS 2021-6
Nie zapomnij o świecach żarowych
Ryszard Polit
nr katalogowy: 134464
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-4
Mazurki wielkanocne
nr katalogowy: 119432
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Mazurki wielkanocne
nr katalogowy: 90363
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Mazurki wielkanocne
nr katalogowy: 136989
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Akryloamid w żywności
Renata Gasparska
nr katalogowy: 56363
OPAKOWANIE 2021-9
Partnerstwo korzystne dla natury
nr katalogowy: 133449
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Prowadź swój biznes, ona zajmie się zmywaniem
nr katalogowy: 142511
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Prowadź swój biznes, ona zajmie się zmywaniem
nr katalogowy: 142511
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Wielkanocna baba
nr katalogowy: 112503
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Elastyczny, oszczędny i samowystarczalny... Termoolejowy piec MIWE TS integro
nr katalogowy: 102513
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Wielkanocna baba
nr katalogowy: 142146
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Renesans magdalenek
nr katalogowy: 151738
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Pomiar kwasowości zakwasów w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 141108
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Innowacyjny system do pomiaru rozciągliwości ciasta
nr katalogowy: 41829
OPAKOWANIE 2024-2
Pierwsze na świecie opakowanie wolne od plastiku
nr katalogowy: 147481
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
O piekarstwie, tradycji, rzemiośle i etyce - rozmowa z Bogdanem Smolorzem, biopiekarzem
nr katalogowy: 114694
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Przydatność tłuszczu jako składnika marynat
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 120392
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-6
Przepisy i normy maszyny - lista kontrolna
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 99006
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Tradycja to smak dzieciństwa - rozmowa z Anną Gmurczyk z Cukierni Gmurczyk
nr katalogowy: 114696
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Trzy pytania do przedstawicieli firm sprzedających piece piekarskie i cukiernicze
nr katalogowy: 45420
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Słodka strona gastronomii
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 43708
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Afryka, kawior i Mleczko
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 48582
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Miłość do pieczenia i litewskie dziedzictwo
nr katalogowy: 141616
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
Heterocykliczne aminy aromatyczne w produktach mięsnych
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 96671
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-12
XXIV Ogólnopolska Konferencja Zabezpieczenia Przekaźnikowe w Energetyce 2022
Krzysztof Woliński
nr katalogowy: 140948
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Różnorodność pap asfaltowych wraz z przykładowymi metodami oceny przydatności do stosowania w pokryciach dachowych
Barbara Francke
nr katalogowy: 143793
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 49470
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Czym umyć grill?
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 44258
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Dawne i zapomniane przepisy mięsne
Marek Zin
Paulina Duma
nr katalogowy: 42886
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Wieprzowe menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 72213
OPAKOWANIE 2010-1
Maszyny opakowaniowe 2009
nr katalogowy: 49226
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Moja misja to dzielenie się doświadczeniem z innymi
nr katalogowy: 97854
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
FUTURE FOOD TECHNOLOGIES
nr katalogowy: 133507
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Kwas chlebowy – i do picia, i do pieczenia
Bohdan Juchniewicz
nr katalogowy: 150107
GOSPODARKA WODNA 2024-1
FAKTY
nr katalogowy: 146807
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Piec, ale jaki?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 108490
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Nowa technologia zaparowania MIWE atmo-jet w termoolejowych piecach wózkowych nagrodzona główną nagrodą Südback Trend Award
nr katalogowy: 80917
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-1
Kompensacja ziemnozwarciowa w sieciach SN Rosji
nr katalogowy: 129998
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Miłość do pieczenia i litewskie dziedzictwo
nr katalogowy: 141616
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Mało nas do pieczenia chleba...na gdańskim święcie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 54824
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Social Cooking - wspólne gotowanie
nr katalogowy: 90370
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-2
Ustalenie umyślnego wyrządzenia pracodawcy szkody
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 136130
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Druga edycja "Polskiego turnieju wypieków"
nr katalogowy: 78901
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Udoskonalona technika pieczenia
Andreas Ranft
nr katalogowy: 52415
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Szyneczka, kiełbaska i pasztet idą w odstawkę?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 101620
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Dobra jakość pieczywa ma swoje wymagania. Piec MIWE condo
nr katalogowy: 96683
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Prowadź swój biznes, ona zajmie się zmywaniem
nr katalogowy: 142511
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-8
Powłoki ochronne na przerobionych plastycznie stopach magnezu
Joanna PRZONDZIONO
Eugeniusz HADASIK
Przemysław KOŹLIK
Łukasz ZIGLER
Marek SOBOCIŃSKI
nr katalogowy: 70219
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-1
NARDA-STS W EUROPEJSKIM PROGRAMIE OCHRONY GRANIC NESTOR
Jarosław Kwiatkowski
nr katalogowy: 147003
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Charakterystyka dodatków technologicznych spowalniających tempo czerstwienia pieczywa
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 73903
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Odpiek sklepowy a zmieniające się gusta i trendy
nr katalogowy: 69597
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Ziemniaczane frykasy
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 62223
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
BALTPIEK - reaktywacja?
nr katalogowy: 77292
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Dojrzewanie poubojowe a jakość wołowiny
Natalia Piaskowska
Katarzyna Śmiecińska
nr katalogowy: 93154
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Jakie posadzki sprawdzają się w nowoczesnych piekarniach? 5 kluczowych cech, na które warto zwrócić uwagę
nr katalogowy: 138265
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-3
Technika testowania w latach 30. XX w. (cz. II)
Mirosław Branczewski
nr katalogowy: 147782
10.15199/74.2024.3.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Wisienka na torcie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 73878
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Smakowity kąsek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 71215
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Urządzenia i techniki wykorzystywane podczas grillowania
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
Rados ław Grala
nr katalogowy: 68043
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Akrylamid w żywności realny problem czy wyzwanie?!
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 62568
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
SUSZENIE, USZLACHETNIANIE I FUNKCJONALIZACJA w jednym kroku
nr katalogowy: 123531
OPAKOWANIE 2019-3
"Lepiej za mniej" - w odpowiedzi na megatrendy
nr katalogowy: 119326
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 147893
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 111509
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Spotkajmy się przy ruszcie
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 68302
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Zawartość akrylamidu w produktach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 62038
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Rzecz o chlebie i jego formie, i o tym, że nie zawsze była silikonowa (cz. I)
Beata Marchand
nr katalogowy: 79468
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Potrawy i trunki z XV wieku!
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 58078
OPAKOWANIE 2015-12
Tektura z krainy Świętego Mikołaja
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 95529
OPAKOWANIE 2022-6
Opakowania z tektur kluczowym elementem GOZ
nr katalogowy: 138050
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Ogrzewanie mikrofalowe w przemyśle mleczarskim
Antoni Pluta
Anna Berthold
nr katalogowy: 51249
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Francuska epopeja chlebowa (cz. II) O tym jak waleczna Marianna trafiła na wybieg haute couture
Beata Marchand
nr katalogowy: 82612
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Ubezpieczenia przy wykonywaniu prac budowlanych
Joanna Wawryniuk-Barańska
Julia Przeworska
nr katalogowy: 140014
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-3
Zabezpieczenia podimpedancyjne w sieciach wysokich napięć
Aleksandra Skuza
Marek Suproniuk
nr katalogowy: 130807
10.15199/74.2021.3.7
elektroenergetyka
automatyka zabezpieczeniowa
zabezpieczenia odległościowe
zwarcia w sieciach
power engineering
safety automation
distance protection
short circuits
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-3
Zabezpieczenia podimpedancyjne w sieciach wysokich napięć
Aleksandra Skuza
Marek Suproniuk
nr katalogowy: 130807
10.15199/74.2021.3.7
elektroenergetyka
automatyka zabezpieczeniowa
zabezpieczenia odległościowe
zwarcia w sieciach
power engineering
safety automation
distance protection
short circuits
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-3
Zabezpieczenia podimpedancyjne w sieciach wysokich napięć
Aleksandra Skuza
Marek Suproniuk
nr katalogowy: 130807
10.15199/74.2021.3.7
elektroenergetyka
automatyka zabezpieczeniowa
zabezpieczenia odległościowe
zwarcia w sieciach
power engineering
safety automation
distance protection
short circuits
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Akrylamid - substancja zanieczyszczająca, powstająca w produktach zbożowych
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 111948
akrylamid
asparagina
metody redukcji w produktach spożywczych
produkty zbożowe
Rozporządzenie Komisji Europejskiej (UE )
acrylamide
asparaginum
reduction method in foodstuffs
cereal products
European Committee Regulation.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-11
Uroczyste otwarcie nowoczesnej fabryki Metsä Tissue w Krapkowicach
A. Klepaczka
nr katalogowy: 80431
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-1
Jak segregować odpady - poradnik
nr katalogowy: 124610
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-1
Urządzenia do załadowywania pieca
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 124527
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Jak po maśle
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 100605
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Akryloamid we frytkach i ziemniakach Wciąż aktualne zagrożenie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 99746
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Technologiczne aspekty przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 98639
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Dolnośląska piekarnia z tradycjami. Rozmowa z Danutą i Zygmuntem Wojciechowskimi, właścicielami piekarni Jul-Ka
nr katalogowy: 132509
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Bezpieczeństwo zdrowotne tłuszczów stosowanych do smażenia
Krzysztof Krygier
Anna Mengual Domenech
Maria Suchowiak
Przemysław Biliński
nr katalogowy: 61885
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Trendy w aromatach spożywczych Aromat sposobem na sukces produktu
Sylwia Pabiś
Radosław Bonikowski
Józef Kula
nr katalogowy: 91367
10.15199/65.2015.5.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Wody pogaśnicze. Część I. Klasyfikacja wód pod kątem występowania zagrożeń
Urszula Owczarska
Urszula Jones
Piotr Lesiak
Wojciech Klapsa
Daniel Małozięć
nr katalogowy: 130375
10.15199/62.2021.2.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Wody pogaśnicze. Część I. Klasyfikacja wód pod kątem występowania zagrożeń
Urszula Owczarska
Urszula Jones
Piotr Lesiak
Wojciech Klapsa
Daniel Małozięć
nr katalogowy: 130375
10.15199/62.2021.2.8
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-7
Wybrane aspekty doboru i nastawiania zabezpieczeń w sieci 110 kV
Jacek Floryn
nr katalogowy: 149463
10.15199/74.2024.7.5
nastawienia zabezpieczeń
linia 110 kV
analiza awarii
protection settings
110 kV line
failure analysis
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Boże Narodzenie w Rumunii
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 117493
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Gryka jako żywność ekstrudowana
Tomasz Żelaziński
Adam Ekielski
nr katalogowy: 88430
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Jagnięcina, baranina - sposoby marynowania.Baranina ze smakiem
nr katalogowy: 87668
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Otrzymywanie bezpostaciowego hydroksofosforanu amonu i glinu
Barbara Grzmil
Kinga Łuczka
Joanna Sreńscek-Nazzal
nr katalogowy: 59861
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Zmiany w technologii produkcji tortilli i chipsów tortilla, wykonanych z mąki kukurydzianej nixtamal
Beata Marchand
nr katalogowy: 102725
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Wykres stanu i jego znaczenie w technologii żywności
Zbigniew Pałacha
nr katalogowy: 95649
10.15199/64.2015.11-12.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Zagrożenia dla zdrowia, wymagania prawne. Papier i tektura do kontaktu z żywnością
Marzena Pawlicka Andrzej Starski Jacek Postupolski
nr katalogowy: 90149
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Tłuszcze i margaryna niepewność wyboru nie tylko u konsumenta
nr katalogowy: 92524
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-9
IFA 2022: co przed nami?
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 139624
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Przyprawy i mieszanki przypraw stosowane do mięsa na grilla
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 131850
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-5
Skrócenie efektywnego czasu eksploatacji wykładzin gumowych absorberów na skutek uszkodzeń powłoki ochronnej - przyczyny, diagnostyka, zapobieganie
Anna Kołodziej
Krystian Filipczyk
nr katalogowy: 113683
10.15199/40.20185.3
instalacja odsiarczania spalin
powłoka gumowa
ochrona powierzchni absorbera
uszkodzenia płaszcza absorbera
eksploatacja powłok gumowych
trwałość powłok gumowych
uszkodzenia powłok gumowych
diagnostyka powłok gumowych.
flue gas desulphurization installation
rubber lining
absorber surface protection
damage to the absorber shell
service life of rubber linings
durability of rubber linings
damage to rubber linings
diagnostics of rubber linings.
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-12
Korzyści stosowania przekładników małej mocy LPCT i LPVT w automatyce zabezpieczeniowej średnich napięć
Krzysztof Burek
nr katalogowy: 146388
10.15199/74.2023.12.5
LPVT - przekładniki niskoenergetyczne do pomiarów prądów
LPCT - przekładniki niskoenergetyczne do pomiarów napięć
system pomiarowy
średnie napięcie
LPVT – Low-Power Voltage Transformers
LPCT – Low-Power Current Transformers
measurement and protection system
medium voltage
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-4
Ubezpieczenie przeciwprzepięciowe – teoria i praktyka życia codziennego
Jarosław Wiater
nr katalogowy: 131248
10.15199/74.2021.4.2
ochrona odgromowa
ograniczanie przepięć
piorun
ubezpieczenie
lightning protection
surge protection
lightning strike
insurance policy
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-4
Ubezpieczenie przeciwprzepięciowe – teoria i praktyka życia codziennego
Jarosław Wiater
nr katalogowy: 131248
10.15199/74.2021.4.2
ochrona odgromowa
ograniczanie przepięć
piorun
ubezpieczenie
lightning protection
surge protection
lightning strike
insurance policy
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-12
Wpływ ściśliwości asfaltowych grubowarstwowych powłok modyfikowanych polimerami na trwałość wykonywanych z nich warstw hydroizolacyjnych
Barbara Francke
Joanna Witkowska-Dobrev
nr katalogowy: 146514
10.15199/33.2023.12.02
masy bitumiczno-polimerowe przeznaczone do wykonywania powłok grubowarstwowych
odporność na ściskanie.
bitumen-polymer thick coatings compounds
resistance to compression
CHEMIK 2024-2
Rola i znaczenie naturalnej bariery ochronnej skóry w przywracaniu komfortu skórnego
Magdalena DZIENISIK
Izabela NOWAK
nr katalogowy: 150049
10.15199/4.2024.2.4
skóra wrażliwa
bariera naskórkowa
warstwa rogowa
mikrobiom
dobrostan
sensitive skin
epidermal barrier
stratum corneum
microbiome
well-being
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Uniwersalne dodatki
nr katalogowy: 116446
ziemniaki
frytki
placki
kluski
półprodukty ziemniaczane
żywność wygodna
potrawy
potatoes
chips
pancakes
noodles
potato semi-finished products
convenience food
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Redukcja ryzyka Regulacje dotyczące minimalizacji zawartości akryloamidu w produktach spożywczych - rozporządzenie Komisji (UE) 2017/2158
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 112121
akryloamid
bezpieczeństwo żywności
poziomy odniesienia
rozporządzenie 2017/2158
środki kontroli/nadzoru
środki minimalizujące.
acrylamide
food safety
benchmark levels
regulation 2017/2158
control measures
mitigation measures.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Źródła cukrów prostych w żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 147588
cukry proste
dwucukry
słodycz
spożycie
otyłość
cukrzyca
próchnica
zamienniki cukrów
poliole
sztuczne substancje słodzące
simple sugars
disaccharides
sweetness
consumption
obesity
diabetes
tooth decay
sugar substitutes
polyols
artificial sweeteners
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH