Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Badania Eurobarometr pokazują, jak ważny dla Europejczyków jest dobrostan zwierząt
nr katalogowy: 145688
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Wieprzowina PQS
nr katalogowy: 105281
AURA 2016-6
Dobrostan zwierząt jako element humanitaryzmu w zrównoważonej produkcji zwierzęcej
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 98874
10.15199/2.2016.6.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-3
Wellbeing – nadzieje na poprawę
nr katalogowy: 147680
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 145522
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Rada UE chce wprowadzić system znakowania żywności uwzględniający dobrostan zwierząt
nr katalogowy: 130117
AURA 2006-4
DOBROSTAN -WARUNEK UTRZYMYWANIA ZWIERZĄT
Alicja Dańczak
Anna Sammel
nr katalogowy: 15981
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Rada UE chce wprowadzić system znakowania żywności uwzględniający dobrostan zwierząt
nr katalogowy: 130117
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-15-16
Dobrostan pod ochroną
nr katalogowy: 53636
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Dobrostan w obrocie żywcem rzeźnym oraz jego związek z jakością mięsa
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 111264
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-3
Ubój rytualny w warunkach komfortowych
Robert Kozela
nr katalogowy: 34082
CHŁODNICTWO 2007-8
Zastosowanie różnorodnych technologii do mrożenia wadliwego mięsa wieprzowego
JACEK KONDRATOWICZ
EWELINA ŁAŃCZKOWSKA
nr katalogowy: 29386
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Dobrostan zwierząt gospodarskich w transporcie
Bogdan Klepacki
nr katalogowy: 127241
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
AarhusKarlshamn aktywnie uczestniczy w promowaniu certyfikowanego oleju palmowego z upraw zrównoważonych
nr katalogowy: 81755
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Dobrostan zwierząt gospodarskich w transporcie
Bogdan Klepacki
nr katalogowy: 127241
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Słodkie lenistwo, czyli urlop w duchu slow movement
nr katalogowy: 69078
AURA 2023-10
Kochajmy i szanujmy!
nr katalogowy: 145416
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Przetwórstwo produktów rolnictwa ekologicznego - nowa regulacja prawna w rolnictwie ekologicznym
Urszula Sołtysiak
nr katalogowy: 41066
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Rozporządzenie Rady (WE) nr 1099/2009 - najważniejsze wymagania i obowiązki dotyczące uboju trzody chlewnej
Robert Palka
nr katalogowy: 71037
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Osiągnięcia jako niezbędny element dobrostanu
Barbara Makowska
nr katalogowy: 149902
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
System gwarantowanej jakości żywności QAFP
Mieczysław Wiesław Obiedziński
Andrzej Pisula
Stanisław Płonka
Marian Różycki
Karol Węglarzy
Andrzej Czubała
Tomasz Florowski
Mieczysław Marek Obiedziński
nr katalogowy: 48688
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-10
Listy do redakcji
Sławomir Niedzielski
nr katalogowy: 47564
GOSPODARKA WODNA 2014-10
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 87177
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Na 13. konferencję ATESTU zapraszamy w czerwcu do Krakowa
nr katalogowy: 137491
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-4
Na 13. konferencję ATESTU zapraszamy w czerwcu do Krakowa
nr katalogowy: 137114
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-9
W jak wellbeing
Barbara Makowska
nr katalogowy: 127833
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-9
W jak wellbeing
Barbara Makowska
nr katalogowy: 127833
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Należy uważnie przyjrzeć się zagadnieniom rozporządzenia 1099/2009 już teraz
nr katalogowy: 69405
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Wady jakościowe mięsa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 57876
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-9
Nowy rodzaj powłoki podłogowej w kurnikach, zaprojektowany w celu optymalizacji wskaźników fizykochemicznych podczas chowu drobiu
Joanna Adamska
Radosław Pankiewicz
nr katalogowy: 150569
10.15199/62.2024.9.13
powłoka
drób
warunki chowu
dobrostan
coating
poultry
breeding factors
well-being
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
XXXVIII Dni Przemysłu Mięsnego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 73868
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 147298
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-2
Słowniczek zrównoważonego rozwoju
nr katalogowy: 148258
AURA 2012-10
Grzyby pleśniowe w pomieszczeniach inwentarskich
Agnieszka GALUS-BARCHAN
nr katalogowy: 71246
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-25
Ku wyżynom nauki
nr katalogowy: 95400
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-8
Toksykologia in silico - teoria i możliwości wykorzystania
Agnieszka Stradecka
nr katalogowy: 97645
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-5
WOOLCOOL – nowatorskie wykorzystanie wełny owczej w izolacyjnych i biodegradowalnych opakowaniach
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 134375
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Uregulowania prawne w produkcji ekologicznej
Ilona Błaszczyk
nr katalogowy: 72605
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Narzędzie do oceny obciążenia fizycznego na komputerowych stanowiskach pracy – metoda ROSA
Zbigniew Jóźwiak
nr katalogowy: 149917
AURA 2014-12
Rola wzorców ekologicznych na przykładzie gospodarowania zasobami wodnymi
Agnieszka Thier
nr katalogowy: 88224
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Rynek świeżych owoców i warzyw - wybrane wymagania dotyczące bezpieczeństwa żywności
Monika Czarnecka-Partyka
Hanna Wachowska
nr katalogowy: 76239
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-10
Najnowsza inwestycja Sofidel Poland – supernowoczesny magazyn w Ciechanowie
nr katalogowy: 145751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Jagody goji superowoc w dietoterapii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 85105
GOSPODARKA WODNA 2011-6
FAKTY
Ewa Skupińska
nr katalogowy: 60251
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Zmienność zawartości makro- i mikroskładników w profilu glebowym podłoża przy otwartym chowie gęsi
Henryk Górecki
Małgorzata Artmańska
Helena Górecka
Zbigniew Dobrzański
Katarzyna Chojnacka
Marzanna Barańska
Sylwia Baśladyńska
nr katalogowy: 59860
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Walory kulinarne polskiej wieprzowiny
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 92044
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Czarny bez Sambucus nigra w dietoterapii chorób cywilizacyjnych
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 89208
10.15199/65.2015.1.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Certyfikowany Produkt (CP) potwierdzeniem walorów zdrowotnych i odżywczych produktów z owoców i warzyw, w tym soków
Barbara Groele
nr katalogowy: 111190
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 1. Kaloryczność i mit o wpływie na otyłość
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 71064
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Thermal treatment of mixtures of feathers with the meat-bone meal Termiczne przekształcanie mieszanin pierza z mączką mięsno-kostną
Paweł Staroń
Zygmunt Kowalski
Anita Staroń
Marcin Banach
nr katalogowy: 91334
10.15199/62.2015.5.32
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Przegląd regulacji prawa paszowego w UE
Piotr Włodawiec
nr katalogowy: 93460
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-9
Poczucie sensu
Barbara Makowska
nr katalogowy: 144909
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-11
Kierunek zdrowie – psychologiczne aspekty zarządzania zdrowiem pracowników 50+
Dorota Szumańska
nr katalogowy: 146181
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Psychobiotyki – rola w kształtowaniu zdrowia człowieka
Dorota Zielińska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 130595
10.15199/65.2021.2.5
mikrobiota
probiotyki
oś jelitowo-mózgowa
psychobiotyki
zaburzenia psychiczne
microbiota
probiotics
gut-brain axis
psychobiotics
mental disorders
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Psychobiotyki – rola w kształtowaniu zdrowia człowieka
Dorota Zielińska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 130595
10.15199/65.2021.2.5
mikrobiota
probiotyki
oś jelitowo-mózgowa
psychobiotyki
zaburzenia psychiczne
microbiota
probiotics
gut-brain axis
psychobiotics
mental disorders
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Psychobiotyki – rola w kształtowaniu zdrowia człowieka
Dorota Zielińska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 130595
10.15199/65.2021.2.5
mikrobiota
probiotyki
oś jelitowo-mózgowa
psychobiotyki
zaburzenia psychiczne
microbiota
probiotics
gut-brain axis
psychobiotics
mental disorders
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-12
Relacje w pracy
Barbara Makowska
nr katalogowy: 134903
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-8
Optymalne rozwiązania SOPREMA do redukcji hałasu – usłysz różnicę
nr katalogowy: 132956
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Zanieczyszczenia chemiczne powietrza w fermie drobiu
Dominika Kopiec
Karolina Kuzioła
Sebastian Jaguszewski
Katarzyna Karpińska
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 144980
10.15199/62.2023.9.13
ferma drobiu
zanieczyszczenia powietrza
zapylenie powietrza
NH3
CO2
LZO
poultry farm
air pollution
air dust
NH3
CO2
VOC
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Superfood aspekty prawne i żywieniowe
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
Marzena Grdeń
nr katalogowy: 106752
10.15199/65.2017.6.3
superfood
superżywność
związki bioaktywne
działanie prozdrowotne
superfood
bioactive compounds
health- -promoting effect
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-9
Metody analiz ergonomicznych w ręcznych pracach montażowych
KINGA BYRSKA-BIENIAS
MARCIN ZEMCZAK
nr katalogowy: 109635
10.15199/148.2017.9.11
inżynieria produkcji
arkusz oceny ergonomicznej
ergonomia prac ręcznych
production engineering
ergonomic evaluation sheet
ergonomics of manual work
CHŁODNICTWO 2019-4
Pozyskanie energii odnawialnej w produkcji zwierzęcej oraz odzysk ciepła
Wacław Romaniuk
Kinga Borek
nr katalogowy: 122516
10.15199/8.2019.4.3
odzysk ciepła
mleko
panele fotowoltaiczne
fermentacja metanowa
nawóz naturalny
biogaz
heat recovery
milk
photovoltaic panels
methane fermentation
natural fertilizer
biogas
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Nowoczesne metody stosowane w uboju świń i bydła
Dariusz Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 126892
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Adaptacja wymagań standardu BRC w zakładzie produkującym karmę dla zwierząt
Katarzyna Michalska Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 117179
10.15199/65.2018.11.4
BRC
karma dla zwierząt
jakość
bezpieczeństwo
BRC
pet food
quality
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zarządzanie krótkimi łańcuchami dostaw
Sebastian Jarzębowski
Natalia Bezat
nr katalogowy: 111729
10.15199/65.2018.1.10
zarządzanie łańcuchem dostaw
zrównoważony rozwój
krótki łańcuch dostaw żywności
alokacja marż
efektywność
supply chain management
short food supply chain
sustainable development
profit allocation
efficiency
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
MODERN TECHNICAL AND TECHNOLOGICAL SOLUTIONS EMPLOYED IN MILK PRODUCTION
Kinga BOREK
Andrzej BORUSIEWICZ
Klara PIOTROWSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
nr katalogowy: 146682
10.15199/180.2023.4.3
agriculture
cattle
housing systems
feeding systems
milking systems
modern solutions
rolnictwo
bydło
systemy utrzymania
systemy karmienia
systemy doju
nowoczesne rozwiązania
GOSPODARKA WODNA 2024-1
Problematyka zaopatrzenia mieszkańców w wodę
KLARA RAMM
nr katalogowy: 146809
10.15199/22.2024.1.2
usługi wodociągowo-kanalizacyjne
prawo do wody
taryfa
przedsiębiorstwo wodociągowo-kanalizacyjne
model biznesowy
water supply and sewerage services
right to water
tariff
water and sewerage company
business model
CHEMIK 2024-2
Rola i znaczenie naturalnej bariery ochronnej skóry w przywracaniu komfortu skórnego
Magdalena DZIENISIK
Izabela NOWAK
nr katalogowy: 150049
10.15199/4.2024.2.4
skóra wrażliwa
bariera naskórkowa
warstwa rogowa
mikrobiom
dobrostan
sensitive skin
epidermal barrier
stratum corneum
microbiome
well-being
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Wymagania prawne znakowania w ramach trendu "clean label"
Marta Zawadka
nr katalogowy: 119411
10.15199/65.2019.3.3
czysta etykieta
znakowanie
rozporządzenie 1169/2011
clean label
labelling
Regulation 1169/2011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
GMO w uprawach i żywności
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 113390
żywność GMO
nowa ustawa
globalizacja
GM food
new law
globalization
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH