Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Detection of alcohol concentration level in sanitizer using PMMA/PVA coated glass substrate
Marlina Jahava
Mohd Hafiz Jali
Amilia Natasha Samsudin
Haziezol Helmi Mohd Yusof
Md. Ashadi Md Johari
Aminah Ahmad
Siti Halma Johari
Sulaiman Wadi Harun
Siddharth Thokchom
nr katalogowy: 145251
10.15199/48.2023.09.29
PMMA
PVA
glass substrate
alcohol
PMMA
PVA
podłoże szklane
alkohol
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
Możliwości zdalnego wykrywania par alkoholu w kabinie pojazdu
Jarosław MŁYŃCZAK
Jan KUBICKI
Krzysztof KOPCZYŃSKI
nr katalogowy: 85931
10.12915/pe.2014.08.013
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Biologiczne metody produkcji piwa o obniżonej zawartości alkoholu
Krystian Klimczak
Monika Cioch-Skoneczny
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 148464
10.15199/64.2024.2.1
piwo bezalkoholowe
drożdże specjalne
metody biologiczne
non-alcoholic beer
special yeast
biological methods
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Kryzys nie oszczędza browarów. Co dalej z polskim piwem?
nr katalogowy: 142850
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Możliwości wykrywania par alkoholu w kabinach samochodów z szybami o nieznanych parametrach
Jan KUBICKI
Jarosław MŁYŃCZAK
Krzysztof KOPCZYŃSKI
Jadwiga MIERCZYK
nr katalogowy: 100553
10.15199/48.2016.09.65
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-12
SYNTEZA NANOCZĄSTEK ZŁOTA STABILIZOWANYCH PVA (ALKOHOL POLIWINYLOWY) W MIKROREAKTORZE PRZEPŁYWOWYM
MAREK WOJNICKI
KRZYSZTOF PACŁAWSKI
MAGDALENA LUTY-BŁOCHO
KRZYSZTOF FITZNER
PAUL OAKLEY
ALAN STRETTON
nr katalogowy: 48755
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Kryzys nie oszczędza browarów. Co dalej z polskim piwem?
nr katalogowy: 142850
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Etching of Si(100) and (110) substrates in KOH solutions saturated and son-saturated with isopropyl alcohol
KRZYSZTOF ROLA
IRENA ZUBEL
MAŁGORZATA KRAMKOWSKA
nr katalogowy: 58387
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Wpływ parametrów elektrochemicznych na anodowe roztwarzanie miedzi w alkoholowych roztworach elektrolitów
MARIA STAROWICZ
BARBARA STYPUŁA
nr katalogowy: 55644
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Fermentacja nastawów wysokocukrowych z dodatkiem preparatu ścian komórkowych
Sylwia Bonin
Marcin Kolwas
nr katalogowy: 44679
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-7
Biodegradowalne kompozycje polimerowe na podstawie poli(alkoholu winylowego) i skrobi
ANNA ŻMIHORSKA-GOTFRYD
nr katalogowy: 52915
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-5
Odporność korozyjna w roztworze sztucznej krwi stali 316L pokrytej powłokami SiO2 wytworzonymi metodą zol-żel
Anna Mazur
Jacek Chęcmanowski
Bogdan Szczygieł
nr katalogowy: 98247
10.15199/40.2016.5.4
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-3
Wpływ primerów na jakość odbitek cyfrowych atramentowych
SVITLANA HAVENKO
SVITLANA KHADZHYNOV A
VOLODYMYR KRASINSKYI
OLEH SUBERLYAK
VIKTORIA ANTONIUK
ROMAN RYBKA
nr katalogowy: 119378
10.15199/54.2019.3.2
właściwości primerów
drukowanie cyfrowe atramentowe (ink-jet)
jakość odbitek
properties of primers
digital inkjet printing
quality imprints
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Badania nad produkcją cydrów z możliwością zastosowania metody ciągłej
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marek Pawlaczyk
nr katalogowy: 38924
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Obowiązek rejestracji alkoholu etylowego wynikający z wytycznych rozporządzenia REACH
Monika Wasiak-Gromek
nr katalogowy: 35345
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Moda na piwa bez alkoholu
Agnieszka Salamon
Urszula Jasińska
Marek Napiórkowski
nr katalogowy: 116200
10.15199/64.2018.8-9.1
piwo bezalkoholowe
technologie produkcji
metody oznaczania etanolu
parametry fizykochemiczne
wartość energetyczna
izotoniczność
alcohol-free beer
production technologies
methods of ethanol determination
physicochemical parameters
energy value
isotonicity
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Anodowe właściwości niklu w metanolowych roztworach CH3ONa
MACIEJ GRUSZKA
JACEK BANAŚ
nr katalogowy: 55621
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Extraction of acrylic acid from butyl acrylate-butyl alcohol mixture with aqueous sodium bicarbonate solution Ekstrakcja kwasu akrylowego z mieszaniny akrylanu butylu i butanolu z użyciem roztworu wodorowęglanu sodu jako ekstrahenta
Tadeusz Porębski
Marzena Talma-Piwowar
Edyta Majewska
Katarzyna Polarczyk
Sławomir Tomzik
Małgorzata Jamróz
nr katalogowy: 86565
10.12916/przemchem.2014.1570
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Stan gorzelni rolniczych w Polsce
Małgorzata Kowalewska
Magdalena Broda
nr katalogowy: 47545
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-3
Anodowe właściwości żelaza w etanolowych i n-propanolowych roztworach elektrolitów
MARIA STAROWICZ
JACEK BANAŚ
nr katalogowy: 66324
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Zdrowie a styl życia, cz. 2
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 45293
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-11
Anodowe roztwarzanie cynku w alkoholowych roztworach elektrolitów
BARBARA STYPUŁA
MARIA STAROWICZ
DOMINIK KASPRZYK
MICHAŁ HAJOS
nr katalogowy: 48007
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-11
Cathodic behavior of nickel in methanolic solutions of chlorides
Magdalena Bisztyga
Urszula Lelek-Borkowska
Jacek Banaś
nr katalogowy: 94851
10.15199/40.2015.11.14
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-8
Kinetics of the Reaction of Platinum(IV) Chloride Complex Ions in Aqueous Solution, in the Presence of C2H5OH
Krzysztof Pacławski
Krzysztof Karczewski
nr katalogowy: 100347
10.15199/67.2016.8.2
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-12
Ocena efektywności działania oczyszczalni ścieków z produkcji napojów bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Radosław Żyłka
Wojciech Dąbrowski
nr katalogowy: 135059
10.15199/17.2021.12.5
Produkcja napojów
przemysł napojowy
oczyszczanie ścieków
ultrafiltracja
flotacja DAF
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 126839
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Płyny do prania na bazie surfaktantów z zawadą przestrzenną
Marian W. Sułek
Wiesław Hreczuch
Jacek Przepiórka
Jolanta Janiszewska
Katarzyna Kurzepa
nr katalogowy: 130034
10.15199/62.2021.1.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Płyny do prania na bazie surfaktantów z zawadą przestrzenną
Marian W. Sułek
Wiesław Hreczuch
Jacek Przepiórka
Jolanta Janiszewska
Katarzyna Kurzepa
nr katalogowy: 130034
10.15199/62.2021.1.10
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-3
Co piszą inni?
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 138750
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Drinki rządzące światem w 2024 r.
Marcin Pietraszek
nr katalogowy: 148453
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-11
Proces destylacji a możliwość przedostania się niebezpiecznych substancji do powietrza oraz metody ich detekcji i pomiaru
PATRYCJA WIERCIŃSKA
ROBERT CICHOWICZ
nr katalogowy: 145992
10.15199/9.2023.11.5
niebezpieczne substancje
gorzelnie
etanol
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
ekspozycja na środowisko
metody pomiarowe
hazardous substances
distillery
ethanol
air pollution
particulate matter
air quality
environmental exposure
measurement methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-9
Ocena zawartości biokomponentów w paliwie lotniczym JET A1 metodą analizy impedancyjnej
Arkadiusz Majoch
Kazimierz Darowicki
Juliusz Orlikowski
Radosław Pisarski
nr katalogowy: 150557
10.15199/62.2024.9.1
aviation fuel JET A1
aviation fuel biocomponents
HEFA
ATJ
electrochemical impedance spectroscopy (EIS)
paliwo lotnicze JET A1
biokomponenty paliw lotni czych
HEFA
ATJ
elektrochemiczna spektroskopia impedancyjna (EIS)
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Określanie wartości energetycznej piwa i napojów piwnych
Dorota Michałowska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 127679
10.15199/64.2020.7–8.3
wartość energetyczna
piwo
napoje piwne
energy value
beer
beer beverages
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Określanie wartości energetycznej piwa i napojów piwnych
Dorota Michałowska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 127679
10.15199/64.2020.7–8.3
wartość energetyczna
piwo
napoje piwne
energy value
beer
beer beverages
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Wyznaczenie kinetyki estryfikacji kwasu laurynowego n-heksanolem, n-oktanolem i n-dekanolem w obecności żywicy jonowymiennej Dowex 50WX8 jako katalizatora
Łukasz Hamryszak
nr katalogowy: 146981
10.15199/62.2024.1.2
kinetyka chemiczna
żywica jonowymienna Dowex
kwas laurynowy
estry laurynowe
kataliza heterogeniczna
chemical kinetic
ion exchange resin Dowex
lauric acid
lauric esters
heterogeneous catalysis
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-8
Chromatograf gazowy z automatycznym dozownikiem typu headspace nar zędziem oceny bezpieczeństwa opakowań produktów spożywczych
Janina Leks-Stępień
nr katalogowy: 79157
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-1
Modyfikacja układu zasilania i układu zapłonowego silnika benzynowego w celu zasilania etanolem
MICHAŁ HEBZDA
nr katalogowy: 111782
10.15199/148.2018.1.3
etanol
alkohol etylowy
temperatura
modyfikacja układu zasilania
modyfikacja układu zapłonowego
Shell Eco Marathon
wtrysk
ethanol
ethyl alcohol
temperature
modification of power supply system
modification of the ignition system
Shell Eco Marathon
injection
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Wpływ procesu wymrażania na skład chemiczny piwa typu eisbock
Olga Szczepanik
Aleksander Poreda
Aneta Pater
nr katalogowy: 108762
10.15199/64.2017.8.1
piwo
eisbock
piwo lodowe
kriokoncentracja
beer
eisbock
ice beer
cryoconcentration
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Folia z poli(alkoholu winylowego) jako alternatywa tworzyw sztucznych wykonanych z PET i HDPE w procesie ekoprojektowania zrównoważonych produktów detergentowych
Bibianna Nowak
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 145741
10.15199/62.2023.10.10
folia PVA
biodegradacja
rozpuszczalność w wodzie
mikroplastik
PVA film
biodegradability
solubility in water
microplastics
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Folia z poli(alkoholu winylowego) jako alternatywa tworzyw sztucznych wykonanych z PET i HDPE w procesie ekoprojektowania zrównoważonych produktów detergentowych
Bibianna Nowak
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 145741
10.15199/62.2023.10.10
folia PVA
biodegradacja
rozpuszczalność w wodzie
mikroplastik
PVA film
biodegradability
solubility in water
microplastics
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-7
Pasywacja tytanu w metanolowych roztworach LiClO4
IZABELA TALAR-WESTENHOLTZ
URSZULA LELEK-BORKOWSKA
KAMILA BANAŚ
JACEK BANAŚ
nr katalogowy: 60949
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Selection of the optimum configuration stabilizing the aqueous dispersions of pigments. Wybór optymalnego układu stabilizującego wodne dyspersje pigmentów
Edwin Makarewicz
Agnieszka Michalik
nr katalogowy: 76853
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne wód źródlanych, wód smakowych i napojów owocowo-warzywnych
Dorota Kręgiel
Anna Rygała
nr katalogowy: 61779
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-4
SYNTEZA NANOCZĄSTEK PLATYNY W ŚRODOWISKU WODNYM PRZY UŻYCIU DIMETYLOAMINOBORANU JAKO REDUKTORA
MAREK WOJNICKI
KRZYSZTOF FITZNER
nr katalogowy: 76050
OPAKOWANIE 2010-6
Tworzywa opakowaniowe a preferencje nabywców (na przykładzie opakowań piwa)
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52560
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-7
Żaroodporność stali zaworowych z wytworzoną powłoką chromu i itru
MONIKA MIGDALSKA
JAN WYRWA
KAROL KYZIOŁ
ZBIGNIEW GRZESIK
nr katalogowy: 107489
10.15199/40.2017.7.2
stale zaworowe
powłoka Cr
powłoka Cr/Y
utlenianie
valve steels
Cr coating
Cr/Y coating
oxidation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Experimental Study of Polymethyl Methacrylate (PMMA) and Polyvinyl Alcohol (PVA) Coating of Taper Microfiber for Sodium Hypochlorite Liquid Sensing
Aminah Ahmad
Md. Ashadi Md Johari
Haziezol Helmi Mohd Yusof
Mohd Hafiz Jali
Sulaiman Wadi Harun
nr katalogowy: 147099
10.15199/48.2024.01.19
Taper Microfiber
PMMA
PVA
Sodium Hypochlorite Liquid Sensing
microfiber sensor
Mikrofibra stożkowa
PMMA
PVA
czujnik cieczy podchlorynu sodu
czujnik z mikrofibry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Aging of biodegradable thermoplastic starch film under UV-irradiation Starzenie biodegradowalnej folii ze skrobi termoplastycznej pod wpływem promieniowania UV
Siemowit Muszyński
Anita Kwaśniewska
Tomasz Oniszczuk
Mariusz Szymanek
Agnieszka Tomczyk
Agnieszka Leus
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 105267
10.15199/62.2017.4.32
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-3
Effect of poly(vinyl alcohol) and keratin on stress relaxation course in thermoplastic starch Wpływ poli(alkoholu winylowego) i keratyny na przebieg relaksacji naprężeń w termoplastycznej skrobi
Zbigniew Stropek
Krzysztof Gołacki
Paweł Kołodziej
Bożena Gładyszewska
Waldemar Samociuk
Andrzej Rejak
nr katalogowy: 82933
10.12916/przemchem.2014.364
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-3
Effect of poly(vinyl alcohol) and keratin on some mechanical properties of biodegradable thermoplastic starch films Wpływ poli(alkoholu winylowego) i keratyny na wybrane właściwości mechaniczne folii z biodegradowalnej termoplastycznej skrobi
Dariusz Chocyk
Grzegorz Gładyszewski
Bożena Gładyszewska
Anna Ciupak
Leszek Mościcki
Andrzej Rejak
nr katalogowy: 82932
10.12916/przemchem.2014.360
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
A direct catalytic reduction of palmitic acid to cetyl alcohol Bezpośrednia katalityczna redukcja kwasu palmitynowego do alkoholu cetylowego
Małgorzata I. Szynkowska
Aleksandra Jakubowska
Ewa Leśniewska
Jacek Góralski
nr katalogowy: 86113
10.12916/przemchem.2014.1414
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY Vol 2014, No 8
nr katalogowy: 85977
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-12
The effect of rhodanine on the protective properties of aged silane fi lms on stainless steel
EDYTA OWCZAREK
nr katalogowy: 88244
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Preparation and use of allyl alcohol in industrial organic synthesis Otrzymywanie i zastosowanie alkoholu allilowego w przemysłowej syntezie organicznej
Antoni Żółtański
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 87930
10.12916/przemchem.2014.1937
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Intelligent Digital Multi-purpose Vehicle Instrument
Shoucheng DING
Jianhai LI
Limei XIAO
Rui HUANG
Shizhou YANG
nr katalogowy: 67832
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-11
Some properties of starchy films with poly(vinyl alcohol) and linen oil addition. Wybrane właściwości folii skrobiowych z dodatkiem poli(alkoholu winylowego) i oleju lnianego
Andrzej Rejak
Agnieszka Wójtowicz
Tomasz Oniszczuk
nr katalogowy: 80453
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Study on Dissociation of Nano Bamboo Extractives
Zhongfeng ZHANG
Qiu XUE
Kai HUANG
Qingzhi MA
Yucheng GUO
nr katalogowy: 75303
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Using Euler's and Taylor's expansion method for solution of non-linear differential equation system in pharmacokinetics
Mariana BEŇOVÁ
Daniela GOMBÁRSKA
Branislav DOBRUCKÝ
nr katalogowy: 74444
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-1
Wpływ dodatków polimerowych na skurcz kompozytów cementowych
MAŁGORZATA
LENART MACIEJ GRUSZCZYŃSKI
URSZULA PASZEK
nr katalogowy: 103459
10.15199/40.2017.1.2
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Właściwości technologiczne mieszanek formierskich na bazie węglika krzemu stosowanych do produkcji ceramicznych form odlewniczych
Marcin Małek
Paweł Wiśniewski
Jarosław Mizera
Krzysztof J. Kurzydłowski
nr katalogowy: 95647
10.15199/28.2015.6.44
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Synthesis and properties of doped ZnO ceramics
Evgheni N. PODDENEZHNY
Natalie E. DROBISHEVSKAYA
Aleksander V. MAZANIK
Olga V. KOROLIK
Aleksander S. FEDOTOV
Aleksander K. FEDOTOV
Ivan A. SVITO
Tomasz N. KOLTUNOWICZ
nr katalogowy: 101998
10.15199/48.2016.11.56
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-3
WPŁYW WARUNKÓW REAKCJI NA MOŻLIWOŚCI SYNTEZY NANOCZĄSTEK SREBRA W ROZTWORACH WODNYCH
MAREK WOJNICKI
KATARZYNA ZABIEGLIŃSKA
MAGDALENA LUTY-BŁOCHO
nr katalogowy: 90108
10.15199/67.2015.3.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Trawienie plazmowe i ultradźwiękowe warstw tlenku indowocynowego (ITO) - Cz. I. Właściwości powierzchni warstw ITO
Aneta ARAŹNA
Krzysztof LIPIEC
Wojciech STĘPLEWSKI
nr katalogowy: 93281
10.15199/48.2015.09.57
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Hop creep – mechanizm zjawiska i czynniki wpływające na jego przebieg
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 142852
10.15199/64.2023.2.7
hop creep
piwo
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
hop creep
beer
dry hopping
secondary fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Hop creep – mechanizm zjawiska i czynniki wpływające na jego przebieg
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 142852
10.15199/64.2023.2.7
hop creep
piwo
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
hop creep
beer
dry hopping
secondary fermentation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-11
The impact of the type of sung vowels on the singing quality
Edward Półrolniczak
Mirosław Łazoryszczak
Tomasz Mąka
nr katalogowy: 64068
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-3
Thermodynamic analysis of Fe, Ni, Zn - methanol system
JACEK BANAŚ
URSZULA LELEK-BORKOWSKA
nr katalogowy: 75535
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Bezalkoholowe napoje fermentowane – aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 119740
10.15199/64.2019.4.3
bezalkoholowe napoje fermentowane
napoje funkcjonalne
problemy technologiczne
non-alcoholic fermented beverages
functional beverages
technological issues
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-6
Monitoring of human movements by means of impulse-radar sensors
Roman Z. Morawski
Yevhen Yashchyshyn
Marcin Piórek
Frode F. Jacobsen
Knut Ø
vsthus
Wiesław Winiecki
nr katalogowy: 92006
10.15199/59.2015.6.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Ceny napojów spirytusowych w Polsce i Unii Europejskiej
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 93075
10.15199/64.2015.7-8.2
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-3
Co piszą inni?
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 138750
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Eksport piwa w latach 2011-2016
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 106769
10.15199/64.2017.6.2
eksport
piwo
rynek UE
napoje alkoholowe
export
beer
EU market
alcohol beverages
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Otrzymywanie i zastosowanie alkoholu 2-metyloallilowego w przemysłowej syntezie organicznej
Antoni Żółtański
Tomasz Siwak
nr katalogowy: 122281
10.15199/62.2019.9.31
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Badanie właściwości strukturalnych i morfologicznych materiałów wybuchowych otrzymanych przez dodatek alkoholu do saletry amonowej
Andrzej Biessikirski
Łukasz Kuterasiński
nr katalogowy: 116809
10.15199/62.2018.10.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
Stabilność dyspersji akrylowej i właściwości powłok ochronnych z dodatkiem azotanu(V) benzalkoniowego
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 123312
10.15199/62.2019.11.18
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-10
Application of colloidal calcium hydroxide nanoparticles for consolidation of damaged lime plaster in historical buildings
Beata Klimek
nr katalogowy: 151120
10.15199/33.2024.10.11
tynki
koloidalne nanocząstki wodorotlenku wapnia
wzmacnianie
mikrostruktura
właściwości fizyczne
plasters
colloidal calcium hydroxide nanoparticles
consolidation
microstructure
physical properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Niekonwencjonalne drożdże w produkcji piwowarskiej
Paweł Satora
nr katalogowy: 116653
10.15199/64.2018.11.1
Słowa kluczowe: drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
unconventional yeasts
wort fermentation
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Electromagnetic vibratory cavitator
Ivan S. AFTANAZ
Ivan S. AFTANAZIV
Lilia I. SHEVCHUK
Iryna Z. KOVAL
Lesya R. STRUTYNSKA
Orysia I. STROGAN
Andrzej SMOLARZ
Ainur ORMANBEKOVA
Kalamkas BEGALIYEVA
nr katalogowy: 119476
10.15199/48.2019.04.05
liquid treatment
cavitation
vibratory cavitator
electromagnetic vibratory cavitator.
kawitacja
kawitator wibracyjny
elektromagnetyczny kawitator wibracyjny.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Synteza 2-metylofuranu i furanu poprzez uwodornienie alkoholu furfurylowego i furfuralu przy użyciu katalizatorów chromitowych
Katarzyna Samson
Wojciech Rojek
Małgorzata Ruggiero-Mikołajczyk
Michał Śliwa
Joanna Miąsik
Małgorzata Smoliło
Dorota Rutkowska-Żbik
nr katalogowy: 119082
10.15199/62.2019.3.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Badania kwalifikacyjne syntetycznych paliw węglowodorowych przy użyciu paliw modelowych
Urszula Kaźmierczak
nr katalogowy: 126680
10.15199/62.2020.6.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Badania kwalifikacyjne syntetycznych paliw węglowodorowych przy użyciu paliw modelowych
Urszula Kaźmierczak
nr katalogowy: 126680
10.15199/62.2020.6.17
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Aromatyzowane napoje spirytusowe
Mateusz Różański
Maria Balcerek
Katarzyna Pielech-Przybylska
nr katalogowy: 115056
10.15199/64.2018.7.4
napoje spirytusowe
aromatyzowanie
maceracja
surowce roślinne
owoce
spirit beverages
aromatization
maceration
plant raw materials
fruits
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Zastosowanie piołunu jako substytutu chmielu przy produkcji piwa
Jakub Ciaćma
Aneta Ciosek
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 119744
10.15199/64.2019.4.6
browarnictwo
piołun
substytut chmielu
piwo
brewing
wormwood
hop substitute
beer
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
Conductive and resistive layers based on Ni-P alloy made by selective metallization
Piotr KOWALIK
Edyta WRÓBEL
nr katalogowy: 144441
10.15199/48.2023.08.34
selektywna metalizacja
warstwy Ni-P
warstwy przewodzące
warstwy rezystywne
selective metallization
Ni-P alloy
conductive layers
resistive layers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Znakowanie napojów alkoholowych wartością odżywczą
Dominika Jeżewska
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 114459
znakowanie żywności
napoje alkoholowe
wartość odżywcza
prawo unijne i krajowe
food labelling
alcoholic beverages
nutrition declaration
EU and national law
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-1
The influence of deposition process parameters on protective properties of silane films
EDYTA OWCZAREK
nr katalogowy: 124571
10.15199/40.2020.1.2
silan
powłoka
parametry procesu osadzania
własności ochronne
silane
coating
deposition parameters
protective properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Wpływ nachmielenia brzeczki na bakterie kwasu mlekowego
Aneta Ciosek
Vivien Nagy
Olga Szczepanik
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123881
10.15199/64.2019.12.1
bakterie kwasu mlekowego
IBU
związki chmielu
lactic acid bacteria
IBU
hop compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 2
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
nr katalogowy: 122459
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 1
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
nr katalogowy: 121983
10.15199/65.2019.8.5
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-8
Effect of triethanolamine on steel corrosion in solution simulating pore liquid in carbonated concrete
JUSTYNA KUZIAK
nr katalogowy: 127439
10.15199/40.2020.8.2
polarization curves
triethanolamine
steel
corrosion inhibitor
carbonated concrete
krzywa polaryzacji
trietanolamina
stal
inhibitor korozji
beton skarbonatyzowany
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Badanie in vitro działania chemicznych składników owoców kotewki orzecha wodnego i ich aktywności względem komórek niedrobnokomórkowego raka płuc A549
Zhifang Mao
Qing Wang
Faxiu Cheng
Zhiyong Zhang
Carya
Gongli Kang
Ying Li
nr katalogowy: 118586
10.15199/62.2019.2.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Sleep Disorder Monitoring System Using the Internet for Healthcare Applications
K. Umapathy
W. BOONSONG
M.A. Archana
T. Dinesh Kumar
S. Omkumar
N.C.A. Boovarahan
nr katalogowy: 149514
10.15199/48.2024.07.13
sleep
IoT
ECG
Raspberry Pi
SDM
sewn IoT
ECG
Raspberry Pi
SDM
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Implementation of Chaotic Atom Search Optimized SWIN Transformer Architecture for Efficient Corpus Callosum Segmentation in Brain MRI Images
Padmanabha Sarma Avasarala
Saranya Govindakumar
nr katalogowy: 146732
10.15199/48.2023.12.33
Corpus Callosum (CC)
Wavelet Thresholding
MRI
chaotic atom search optimized (CASO) and Swin (Shifted Window) Transformer
Ciało modzelowate (CC)
próg falkowy
MRI
zoptymalizowane wyszukiwanie atomów chaotycznych (CASO)
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH