Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Substantiation of modes of drying alfalfa pulp by active ventilation in a laboratory electric dryer
Anatolii SPIRIN
Ihor KUPCHUK
Ihor TVERDOKHLIB
Yurii POLIEVODA
Kateryna KOVALOVA
Victor DMYTRENKO
nr katalogowy: 137332
10.15199/48.2022.05.02
suszenie miazgi lucerny
gorące powietrze.
periods of drying
process parameters
specific load of pulp material
warm air.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Substantiation of modes of drying alfalfa pulp by active ventilation in a laboratory electric dryer
Anatolii SPIRIN
Ihor KUPCHUK
Ihor TVERDOKHLIB
Yurii POLIEVODA
Kateryna KOVALOVA
Victor DMYTRENKO
nr katalogowy: 137332
10.15199/48.2022.05.02
suszenie miazgi lucerny
gorące powietrze.
periods of drying
process parameters
specific load of pulp material
warm air.
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Chłodnicze przechowywanie kiełków lucerny (Medicago sativa L.) w powietrzu i w modyfi kowanej atmosferze
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 50032
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Wpływ obróbki enzymatycznej miazgi na zawartość związków polifenolowych, aktywność przeciwutleniającą i jakość mętnego soku jabłkowego
Paweł Rubiński
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 50732
GAZETA CUKROWNICZA 2006-10
Wpływ warunków dygestii i środka klarującego na oznaczanie zawartości azotu -aminokwasowego w burakach
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 23868
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Nowe dodatki paszowe na bazie lucerny i nawłoci wzbogacone w mikroelementy metodą biosorpcji
Bartosz Ligas
Grzegorz Izydorczyk
Małgorzata Mironiuk
Paulina Kowalczyk
Anna Witek-Krowiak
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 117902
10.15199/62.2018.12.26
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Kompleksowa kontrola pochodzenia (traceability) wraz z mobilną kompletacją dostaw w Systemie CSB
J. Szablewski
H. Schalk
nr katalogowy: 20801
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Wpływ warunków dygestii miazgi na wyniki obliczeń przewidywanej wydajności cukru z buraków
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 48674
GAZETA CUKROWNICZA 2008-10
Wpływ rodzaju środka klarującego miazgę na wyniki obliczeń przewidywanej zawartości cukru w melasie
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 38542
GAZETA CUKROWNICZA 2007-12
Składniki melasotwórcze w burakach oznaczane na podstawie analizy dygeratów miazgi klarowanej siarczanem glinu i porównawczo zasadowym octanem ołowiu
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 32079
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Zanieczyszczenie czekolad związkami kadmu na polskim rynku
Danuta Rogala
Ilona Hajok
Renata Baranowska
Anna Spychała
Klaudia Gut
nr katalogowy: 109278
10.15199/65.2017.9.4
kadm
czekolada
miazga kakaowa
regulacje prawne
cadmium
chocolate
cocoa solids
regulations
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Tłuszcz w czekoladzie
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 49458
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Czekolada na szczęście
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47241
GAZETA CUKROWNICZA 2004-9
Polaryzacja buraków określana na podstawie analizy dygeratów miazgi klarowanej siarczanem glinu lub zasadowym octanem ołowiu
B. Wnuk
nr katalogowy: 1493
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
ADM Cocoa. Produkty kakaowe na targach Polagra-Food
nr katalogowy: 19005
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Kluczowe parametry produktów kakaowych w różnych zastosowaniach
Renata GASPARSKA
nr katalogowy: 12566
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Kluczowe parametry produktów kakaowych w różnych zastosowaniach
Renata GASPARSKA
nr katalogowy: 12566
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-5
Technologia złoża fluidalnego pyrofluidTM jako najlepsza metoda termicznej utylizacji osadów ściekowych
Małgorzata Chodur
nr katalogowy: 25811
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Zmiany wybranych właściwości fizykochemicznych ziarna kakaowego w procesie jego przetwarzania. (Cz. III). Prażenie ziarna kakaowego
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 22129
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Wpływ stężenia SO2 w miazdze owocowej na przebieg enzymatycznego rozkładu pektyn
E. Pogorzelski
A. Wilkowska
nr katalogowy: 20541
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Analiza dwuetapowego suszenia kukurydzy
Marzena GAWRYSIAK-WITULSKA
Antoni RYNIECKI
Jolanta WAWRZYNIAK
nr katalogowy: 14150
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Zagospodarowanie tkanki mięsno-kostnej do produkcji protein
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Makara
Katarzyna Fela
nr katalogowy: 110062
10.15199/62.2017.10.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Podstawowe wiadomości o tworzeniu ciasta i suszeniu makaronu
nr katalogowy: 20100
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
Skład enzymatyczny handlowych preparatów pektynaz stosowanych w przemyśle soków
C. Grassin
C. van der Weijden
R. A. M. van derHoeven
P. W. M. van Dijck
nr katalogowy: 14661
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Gotujemy z czekoladą
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 55341
GAZETA CUKROWNICZA 2008-1
Katalog firm 2008 Oferta dla cukrownictwa
nr katalogowy: 32937
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-13
Współczesne przechowalnictwo ziarna cz. II
Lesław Janowicz
Adam Kupczyk
Monika Janowicz
nr katalogowy: 106475
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Suszenie pianowe nowe kierunki w suszeniu żywności
Ewa Jakubczyk
nr katalogowy: 60531
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Suszarki sublimacyjne do żywności
DOROTA WITROWA-RAJCHERT
nr katalogowy: 34572
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Suszenie żywności w niskiej temperaturze
MAŁGORZATA RZĄCA
DOROTA WITROWA-RAJCHERT
nr katalogowy: 25470
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
HUG AG zwiększa wydajność produkcji i efektywność kompletacji
nr katalogowy: 86238
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Analysis of chemical composition of protein-xanthophyll concentrate. Analiza chemicznego składu koncentratu białkowo-ksantofilowego
Eugeniusz R. Grela
Krzysztof Pietrzaka
Edyta Kowalczuk-Vasileva
Renata Klebaniuk
Beata Borucka
nr katalogowy: 78585
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Energooszczędne rozwiązania w suszarniach powlekanych papierów i tektur. Część 1.
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 131499
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Research of the process of vibroozone drying of grain
Oleh Tsurkan
Dmytro Prysiazhniuk
Anatolii Spirin
Dmytro Borysiuk
Ihor Tverdokhlib
Yurii Polievoda
nr katalogowy: 140875
10.15199/48.2022.12.76
grain raw materials
drying
vibration
ozone
vibration-ozonating complex
quality indicators
grain moisture.
suszenie I segregacja ziarna
separator wibracyjny.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Research of the process of vibroozone drying of grain
Oleh Tsurkan
Dmytro Prysiazhniuk
Anatolii Spirin
Dmytro Borysiuk
Ihor Tverdokhlib
Yurii Polievoda
nr katalogowy: 140875
10.15199/48.2022.12.76
grain raw materials
drying
vibration
ozone
vibration-ozonating complex
quality indicators
grain moisture.
suszenie I segregacja ziarna
separator wibracyjny.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Seminarium dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 115053
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
"Wycisnąć to, co najlepsze"
Ilona Schneider
Günter Maier
nr katalogowy: 108772
OPAKOWANIE 2009-2
Suszenie granulatu PET
nr katalogowy: 41631
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
AAK Lepsza czekolada mleczna z większą wydajnością
nr katalogowy: 78889
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Suszenie mikrofalowe żywności
Małgorzata Nowacka
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 65293
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Zużycie energii w łączonych technikach suszenia mięsa indyka
Jolanta Gawałek
Antoni Ryniecki
nr katalogowy: 102847
10.15199/65.2016.12.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Effective fluidized bed drying materials from the Geldart D group Efektywne suszenie fluidalne materiałów z grupy D wg Geldarta
Anita Kamińska-Pękala
Włodzimierz Ciesielczyk
nr katalogowy: 105266
10.15199/62.2017.4.31
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Energooszczędne rozwiązania w suszarniach powlekanych papierów i tektur. Część 1.
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 131499
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Wartość odżywcza i walory zdrowotne kiełków zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 69714
GAZETA CUKROWNICZA 2004-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 1414
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Dobre, bo suszone
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85460
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Reologiczne podstawy kształtowania cech ciasta makaronowego
Wiktor OBUCHOWSKI
nr katalogowy: 20050
OPAKOWANIE 2005-1
Wybrane urządzenia do recyklingu materiałowego odpadów opakowaniowych z tworzyw polimerowych
Jan Gołębiewski
nr katalogowy: 11055
OPAKOWANIE 2005-1
Wybrane urządzenia do recyklingu materiałowego odpadów opakowaniowych z tworzyw polimerowych
Jan Gołębiewski
nr katalogowy: 11055
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-3
Uwarunkowania słonecznego suszenia osadów ściekowych
JACEK SZCZYGIEŁ
PIOTR KRAWCZYK
nr katalogowy: 16541
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-12
Suszenie na życzenie
jaz
nr katalogowy: 13168
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
XV Międzynarodowe Sympozjum Suszarnictwa (IDS 2006)
D. Piotrowski
nr katalogowy: 22405
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
BECOPAD - duży postęp w filtracji
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 45291
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Wpływ temperatury kalcynacji na właściwości fizykochemiczne popiołów kostnych
AGNIESZKA SOBCZAK
ZYGMUNT KOWALSKI
ZBIGNIEW WZOREK
nr katalogowy: 49074
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Studies on temperature changes during polymerization of light-cured dental composite materials Badanie zmian temperatury podczas polimeryzacji światłoutwardzalnych dentystycznych materiałów kompozytowych
Waldemar Świderski
Piotr Malara
Jolanta Świderska
Zbigniew Czech
nr katalogowy: 105752
10.15199/62.2017.5.40
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Możliwości zwiększenia konsumpcji soków owocowych poprzez wprowadzenie nowych asortymentów – mętne soki śliwkowe
Monika Fastyn
Jarosław Markowski
Monika Mieszczakowska-Frąc
Witold Płocharski
nr katalogowy: 51264
AURA 2017-3
Wpływ pola elektromagnetycznego na organizmy żywe
Krzysztof PAWLAK
nr katalogowy: 104478
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Jakość nasion rozpuszczalnych w silosie metalowym
Tomasz KRIEGER
Magdalena RUDZIŃSKA
Antoni RYNIECKI
Marzena GAWRYSIAK-WITULSKA
nr katalogowy: 6430
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-2
Prasowanie impulsowe - równoczesne prasowanie i suszenie wstęgi papieru
Mariusz Reczulski
Włodzimierz Kawka
nr katalogowy: 4548
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-7
Suszenie słońcem - przegląd stosowanych technologii
BEATA GRABOWSKA
JACEK KASPERSKI
nr katalogowy: 99856
10.15199/9.2016.7.5
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-8-9
Produkcja elektrod otulonych ze stali i materiałów specjalnych - dobór i nakładanie masy otulinowej
SKOŁYSZEWSKI A.
ŁUKSZA J.
SZAJDING K.
nr katalogowy: 16925
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Wpływ suszenia próżniowo-mikrofalowego na wydajność i jakość utrwalonych owoców i warzyw
D. Piotrowski
A. Figiel
nr katalogowy: 14584
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Technologia wytwarzania nawozów mikroelementowych na bazie lucerny i nawłoci
Grzegorz Izydorczyk
Katarzyna Chojnacka
Daria Kocek
Bartosz Ligas
Anna Witek-Krowiak
nr katalogowy: 116818
10.15199/62.2018.10.26
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Kierunki przetwórstwa jagód rokitnika
Agnieszka Wilkowska
Eugeniusz Pogorzelski
Wojciech Ambroziak
Robert Gwiazdecki
nr katalogowy: 44010
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Stabilność barwników antocyjanowych podczas obróbki enzymatycznej miazgi
Iwona Ścibisz
Agata Górska
nr katalogowy: 48976
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Jakość ziarna zbóż i kukurydzy w okresie przechowywania
nr katalogowy: 60166
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-5
Niezawodne gratowanie, mycie i suszenie części w 15-sekundowym cyklu
nr katalogowy: 126451
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Zmywarka wózkowa Multi Washer kontra zmywarka tunelowa
nr katalogowy: 139351
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Zielona herbata - najstarszy (po wodzie) napój świata
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 64619
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-3
Sterowanie procesem mikrofalowego suszenia wybranych owoców i warzyw
Bogusława ŁAPCZYŃSKA-KORDON
Stanisław LIS
Marcin TOMASIK
nr katalogowy: 118963
10.15199/48.2019.03.18
suszenie mikrofalowe
modelowanie
sterowanie automatyczne.
microwave drying
modeling
automatic control.
GOSPODARKA WODNA 2008-4
Wpływ czynników atmosferycznych na beton w świetle badań jego gazoszczelności
BARBARA MATLAK
nr katalogowy: 34330
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-6
Targi, konferencje
nr katalogowy: 27014
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-10
Ręcznik bardziej higieniczny
nr katalogowy: 101388
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Warunki i procesy zachodzące w trakcie suszenia makaronu
nr katalogowy: 66834
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XXII Międzynarodowe Sympozjum Suszarnictwa (IDS 2022) w Worcester
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 139112
10.15199/64.2022.4.6
suszenie owoców i warzyw
wykłady przewodnie
sesje
główne tematy
fruit and vegetable drying
keynote lectures
sessions
main topics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XXII Międzynarodowe Sympozjum Suszarnictwa (IDS 2022) w Worcester
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 139112
10.15199/64.2022.4.6
suszenie owoców i warzyw
wykłady przewodnie
sesje
główne tematy
fruit and vegetable drying
keynote lectures
sessions
main topics
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-5
Zachowawcze suszenie i rozdrabnianie suszonego materiału w poziomej, rotacyjnej suszarce cienkowarstewkowej
ADAM SKOCZYLAS
LEOKADIA LESZCZYŃSKA
JANUSZ DZIAK
nr katalogowy: 42972
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Susze ziołowe i przyprawy jako źródło mikotoksyn
KATARZYNA JANDA-ULFIG
KRZYSZTOF ULFIG
nr katalogowy: 33817
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Nowoczesny system suszenia firmy PAVAN S.r.l. - nowatorskie rozwiązania
nr katalogowy: 29986
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-2
Tissue bez cylindra Yankee? Alternatywa dla TAD technologia ADT
nr katalogowy: 24401
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Energetyczne i ekonomiczne aspekty ekstrakcyjnej fermentacji etanolowej
KRZYSZTOF WŁODZIMIERZ SZEWCZYK
REMIGIUS ZAUTSEN
nr katalogowy: 28810
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Suszenie biomasy parą przegrzaną do celów produkcji brykietowanego paliwa odnawialnego
ZDZISŁAW PAKOWSKI
BEATA KRUPIŃSKA
ROBERT ADAMSKI
nr katalogowy: 28821
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Substancje konserwujące w procesie peklowania
Adam Kostecki
nr katalogowy: 125972
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. II
Halina Makała
nr katalogowy: 145095
przyprawy
zioła przyprawowe
metody fałszowania
niezgodności autentyczności
kontrole
spices
spice herbs
counterfeiting methods
authenticity discrepancies
controls
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Gorący rozlew produktów zawierajcych cząstki owoców FlexiFruit - koncepcja dwuprzepływowa zrealizowana
Stefan Pöschl
nr katalogowy: 73551
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 127689
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 127689
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-9
Preparatyka katalizatorów hydroodsiarczania CoMo/AI20 3 z surowców odzyskanych w procesie przeróbki zużytych katalizatorów
JERZY WALENDZIEWSKI
JERZY GRZECHOWIAK
BOHDAN RADOMYSKI
nr katalogowy: 108240
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Technologie mikrokapsułkowania - nowe trendy
Damian Kawka
Elżbieta Dłużewska
Magdalena Maszewska
nr katalogowy: 113393
10.15199/65.2018.4.3
metody mikrokapsułkowania
suszenie rozpyłowe
cyklodekstryny
gaz w stanie nadkrytycznym
microencapsulation methods
spray drying
cyclodextrins
supercritical gas
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zastosowanie osuszonego powietrza w procesie suszenia żywności
Aleksandra Matys
Alicja Barańska
Dorota Witrowa-Rajchert
Katarzyna Samborska
nr katalogowy: 127665
10.15199/65.2020.8.5
osuszone powietrze
suszenie konwekcyjne
suszenie fluidyzacyjne
suszenie rozpyłowe
dehumidified air
convective drying
fluid bed drying
spray drying
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zastosowanie osuszonego powietrza w procesie suszenia żywności
Aleksandra Matys
Alicja Barańska
Dorota Witrowa-Rajchert
Katarzyna Samborska
nr katalogowy: 127665
10.15199/65.2020.8.5
osuszone powietrze
suszenie konwekcyjne
suszenie fluidyzacyjne
suszenie rozpyłowe
dehumidified air
convective drying
fluid bed drying
spray drying
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Suszenie materiałów ziarnistych w aparacie silosowym
Dominika Boroń
Anita Kamińska-Pękala
nr katalogowy: 123956
10.15199/62.2019.12.6
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-2
Materiały - Urzadzenia - Technologie
nr katalogowy: 65794
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Procesy suszenia w przemyśle owocowo-warzywnym i wykorzystanie wytłoków
Olgierd Lossman
nr katalogowy: 65499
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Pulsacyjne pole elektryczne (PEF) - zastosowanie w produkcji żywności projektowanej
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 69905
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-7
Porady praktyczne dla powodzian na przykładzie Wilkowa
Robert Wójcik
nr katalogowy: 53085
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
ADM - partner w innowacjach
nr katalogowy: 71381
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Katalog firm 2013
nr katalogowy: 74581
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-4
BIOGOSPODARKA
nr katalogowy: 90984
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Czy cena kawy zawsze idzie w parze z jakością? Przypadek Kopi Luwak
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 87339
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Puffing - technologia i jakość
Agnieszka Mularczyk
nr katalogowy: 87296
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-4
Wykończenia fluorowęglowe z efektem LAD
HEIKO WÜNSCHE
nr katalogowy: 44487
CHŁODNICTWO 2009-4
Kinetyka suszenia sublimacyjnego piekarskiej kultury starterowej
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 44073
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Wpływ promieniowania mikrofalowego na składniki bioaktywne i strukturę żywności Cz. II. Cieplne utrwalanie i suszenie żywności
Marcin Kidoń
Tomasz Pawlak
Antoni Ryniecki
nr katalogowy: 86357
CHŁODNICTWO 2013-8
Możliwości zastosowania pomp ciepła w procesach suszenia
ANDRZEJ GRZEBIELEC
nr katalogowy: 78732
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Walory żywieniowe płatków owsianych i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89324
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Uproszczony model kinetyki suszenia materiałów spożywczych
Marek Markowski
nr katalogowy: 141970
10.15199/62.2023.2.6
suszenie materiałów spożywczych
suszenie
żywność
kinetyka suszenia
uproszczony model
drying of food materials
drying
food materials
drying kinetics
simplified model
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Uproszczony model kinetyki suszenia materiałów spożywczych
Marek Markowski
nr katalogowy: 141970
10.15199/62.2023.2.6
suszenie materiałów spożywczych
suszenie
żywność
kinetyka suszenia
uproszczony model
drying of food materials
drying
food materials
drying kinetics
simplified model
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Uproszczony model kinetyki suszenia materiałów spożywczych
Marek Markowski
nr katalogowy: 141970
10.15199/62.2023.2.6
suszenie materiałów spożywczych
suszenie
żywność
kinetyka suszenia
uproszczony model
drying of food materials
drying
food materials
drying kinetics
simplified model
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Przeżywalność bakterii probiotycznych suszonych rozpyłowo w skali ćwierćtechnicznej
Wioletta Krawczyńska
Katarzyna Sobecka
Małgorzata Mizielińska
Alicja Fedorowicz
Artur Bartkowiak
Joanna Odrzywolska
Dariusz Kiełczewski
nr katalogowy: 108065
10.15199/65.2017.7.5
L. rhamnosus
suszenie rozpyłowe w skali ćwierćtechnicznej
masło kakaowe
L. rhamnosus
spray drying in ¼
-technical scale
cocoa butter
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-1
Sterownik S7-200 i modem MD720-3
Rafał Lipowski
nr katalogowy: 50064
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Próżniomierz ultradźwiękowy
ALEKSANDER ZAWADA
PIOTR KONARSKI
nr katalogowy: 40890
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-1
Wykorzystanie wiedzy eksperckiej do tworzenia binarnej macierzy diagnostycznej w zadaniu detekcji uszkodzeń suszarki granulatu
Irena Osiak
nr katalogowy: 40869
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-4
Wpływ obróbki cieplnej na odkształcalność włókien PAN w aspekcie zmian ich mikrostruktury
PIOTR MARCZAK
EWA MARCZAK
nr katalogowy: 44496
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-1
Zielone paliwo - owoc TIA
Michael Gilluck
nr katalogowy: 41800
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Liofilizacja jako sposób utrwalania żywności
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
MAŁGORZATA JANIAK
nr katalogowy: 41437
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Przeżywalność suszenia sublimacyjnego przez bakterie fermentacji mlekowej i drożdże
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 41436
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-1
Najnowsze rozwiązania techniczne w tekturnicach
PAWEŁ CIECHANOWSKI
ALEKSANDER KLEPACZKA
nr katalogowy: 41058
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Sugar Industry
nr katalogowy: 48680
OPAKOWANIE 2021-3
Barwy druku. Offset arkuszowy. Lakiery część 3.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 130914
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LVII - 2013 r.
nr katalogowy: 81776
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LVII - 2013 r.
nr katalogowy: 81097
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-5
Energooszczędne suszar nie konwekcyjne masy celulozowej
nr katalogowy: 84547
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Koncepcja technologiczna otrzymywania tripolifosforanu sodu o kontrolowanej gęstości nasypowej
Marcin Banach
Zygmunt Kowalski
Katarzyna Gorazda
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 59841
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wpływ sposobu suszenia na wybrane właściwości suszy z owoców i warzyw
Piotr Grzegory
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 77522
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Wykorzystanie ultradźwięków jako techniki wspomagania procesu suszenia owoców i warzyw
Dorota Konopacka
Witold Płocharski
Karolina Siucińska
Stefan J. Kowalski
Dominik Mierzwa
nr katalogowy: 93613
10.15199/64.2015.9.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 1)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 127380
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-4
Zastosowanie kompozytowych cięgien i prętów do zbrojenia betonu
Grażyna Łagoda
Marek Łagoda
Mirosław Biskup
nr katalogowy: 76001
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-2
MediSensonic wyprzedza światową konkurencję
Jolanta Czudak
nr katalogowy: 147504
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Suszenie płatków zbożowych
nr katalogowy: 79516
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-2
Jeszcze o papierach higienicznych
K. Głowacki
nr katalogowy: 96872
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Osłony konwekcyjne maszyn z cylindrem Yankee – nowe rozwiązania
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 137712
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Zwiększenie wydajności maszyn do produkcji bibułki tissue za pomocą pokrycia technologicznego walca tisQ.X
Torsten Bellaire
nr katalogowy: 143430
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Wpływ procesu suszenia hydroksyapatytu na jego właściwości powierzchniowe
Agnieszka Sobczak-Kupiec
Zbigniew Wzorek
Alicja Michalik-Zym
Piotr Radomski
nr katalogowy: 61058
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Przetwarzanie i utrwalanie mięsa w dziejach świata (część II )
nr katalogowy: 75375
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-11
Modelowanie mielenia w celu zmniejszenia zużycia energii oraz określenia wpływu zmiennych procesu na drukowność papieru metodą inkjet Część 1. Model przewidujący smarność oraz właściwości mielonych mas
Jerzy W. Skowroński
nr katalogowy: 55398
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Wpływ masła kakaowego na przeżywalność bakterii probiotycznych po inkubacji w warunkach niskiego pH
Małgorzata Mizielińska
Wioletta Krawczyńska
Alicja Fedorowicz
Katarzyna Sobecka
nr katalogowy: 101010
10.15199/65.2016.9.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-4
Experimental and numerical analysis of coal drying in new type of impact dryer Analiza doświadczalna i numeryczna procesu suszenia węgla w nowym typie suszarki uderzeniowo-wirowej
Joanna Bigda
Karina Ignasiak
Krzysztof Słowik
nr katalogowy: 90652
10.15199/62.2015.4.9
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-6
Nowoczesne linie do odwadniania i suszenia mas włóknistych Cz. 2. Instalacje do suszenia mas włóknistych w płatkach
nr katalogowy: 126942
AURA 2016-10
Błękitny węgiel alternatywą dla tradycyjnego paliwa kopalnego
Aleksander SOBOLEWSKI
nr katalogowy: 101258
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Zastosowanie polialkoholi cukrowych do obróbki osmotycznej owoców z pigwy w technologii wytwarzania chipsów
Natalia Kita
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 120367
10.15199/65.2019.5.6
susze owocowe
liofilizacja
suszenie konwekcyjno-mikrofalowo- próżniowe
dried fruit
freeze-drying
convective-microwave- vacuum drying
GAZETA CUKROWNICZA 2012-1
Katalog firm 2012
nr katalogowy: 65668
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Unisil Sp. z o.o. obchodzi jubileusz 30-lecia
nr katalogowy: 123940
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Nowa metoda na kwaśną serwatkę
nr katalogowy: 87250
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-1
Doświadczenia z pracy solarnych suszarni osadów ściekowych w Polsce
Krzysztof Iskra
Łukasz Krawczyk
Jan M. Miodoński
nr katalogowy: 111820
10.15199/17.2018.1.7
osady ściekowe
słoneczne suszenie
termiczne metody
promieniowanie słoneczne
sewage sludge
solar drying
thermal methods
solar energy radiation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Zawartość wybranych metabolitów wtórnych i zdolność przeciwutleniająca ziela Mentha × piperita L. var. officinalis Sole f. pallescens Camus suszonego próżniowo
Agnieszka Najda
Kamila Klimek
Wiesław Piekarski
nr katalogowy: 124474
10.15199/62.2020.1.18
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Miód w proszku - sposoby otrzymywania i najnowsze osiągnięcia
Katarzyna Samborska
Alicja Barańska
nr katalogowy: 125597
10.15199/65.2020.3.4
suszenie rozpyłowe
nośnik
przemiana szklista
spray drying
carrier
glass transition
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Seminarium dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 120729
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-1
Beznapięciowe suszenie dzianin w rozcięciu i w worku
nr katalogowy: 111860
OPAKOWANIE 2021-1
Pakowanie przekąsek z suszonych owoców z Ishida
nr katalogowy: 130152
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
we Wrocławiu Effect of mineral-organic feed additives on the content of elements in raw egg material. Wpływ mineralno-organicznych preparatów paszowych na zawartość pierwiastków w surowcu jajczarskim
Fabiola Bubela
Zbigniew Dobrzański
Monika Kowalska-Góralska
Sebastian Opaliński
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 77330
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Wpływ sposobów suszenia w produkcji i przechowywaniu żywności na wybrane właściwości fizykochemiczne truskawek
Piotr Grzegory
Dariusz Piotrowski
Emilia Janiszewska-Turak
nr katalogowy: 121989
10.15199/65.2019.8.8
truskawki
suszenie
zawartość wody
aktywność wody
właściwości mechaniczne
struktura
barwa
strawberries
drying
water content
water activity
mechanical properties
structure
colour
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Research of the energy parameters of the vibro-ozonation complex
Oleh Tsurkan
Dmytro Prysiazhniuk
Anatolii Spirin
Dmytro Borysiuk
Ihor Tverdokhlib
Serhii Hrushetskyi
nr katalogowy: 143739
10.15199/48.2023.06.08
grain raw materials
drying
vibration
ozone
vibro-ozonating complex
ozone concentration
vibration acceleration
ziarno
wibro-ozonowanie.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Research of the energy parameters of the vibro-ozonation complex
Oleh Tsurkan
Dmytro Prysiazhniuk
Anatolii Spirin
Dmytro Borysiuk
Ihor Tverdokhlib
Serhii Hrushetskyi
nr katalogowy: 143739
10.15199/48.2023.06.08
grain raw materials
drying
vibration
ozone
vibro-ozonating complex
ozone concentration
vibration acceleration
ziarno
wibro-ozonowanie.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Optymalizacja produkcji soków NFC z uwzględnieniem wartości odżywczych
Jan Oszmiański
Paweł Rubiński
nr katalogowy: 100343
10.15199/64.2016.7-8.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-9
Zastosowanie włóknistego bemitu do wytwarzania powłok w platynowych katalizatorach do dopalania zanieczyszczeń w gazach
ZOFIA JAWQRSKA-GALAS
STANISŁAW JANIAK
JÓZEF WRZYSZCZ
nr katalogowy: 107311
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-3
Kontrola procesu krystalizacji mocznika za pomocą mierników izotopowych
JAN MARCINIAK
STANISŁAW IWAŃCZUK
ROMAN POSŁUSZNY
JAN NAWROT
nr katalogowy: 105895
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-2
Drukarz sitodrukowy
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 65748
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Tani i efektywny sposób zapewnienia jakości wilgotnego ziarna zbóż paszowych
nr katalogowy: 62040
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Iberyjska obróbka w naturze
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 119304
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-9
Ocena jakości i trwałości powłok farb fasadowych
Artur Pałasz
nr katalogowy: 128047
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Zwiększenie wydajności maszyn do produkcji bibułki tissue za pomocą pokrycia technologicznego walca tisQ.X
Torsten Bellaire
nr katalogowy: 143430
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Zastosowanie obróbki tribochemicznej do poprawy połączenia kompozyt-kompozyt, uzyskanego podczas naprawy wypełnień
KRZYSZTOF SOKOŁOWSKI
ANNA SOKOŁOWSKA
IWONA M. SZYNKOWSKA
MONIKA DOMARECKA
DOROTA RYLSKA
JERZY SOKOŁOWSKI
nr katalogowy: 81522
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Naprężenia skurczowe materiałów kompozytowych o małym skurczu polimeryzacyjnym
MONIKA DOMARECKA
MIECZYSŁAW JARONIEK
ANNA SOKOŁOWSKA
KRZYSZTOF SOKOŁOWSKI
IWONA. M. SZYNKOWSKA
DOROTA RYLSKA
Michał Krasowski
JERZY SOKOŁOWSKI
nr katalogowy: 81474
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Technology of production of phyto-mineral formulations new generation Technologia wytwarzania nowej generacji preparatów fito-mineralnych
Fabiola Bubel
Sebastian Opaliński
Adam Grzelak
Anna Stochmal
nr katalogowy: 86578
10.12916/przemchem.2014.1628
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-5
Wpływ sposobu wypełniania ubytku na naprężenia skurczowe indukowane przez materiały kompozytowe typu bulkfill
ANNA SOKOŁOWSKA
MIECZYSŁAW JARONIEK
MONIKA DOMARECKA
KRZYSZTOF SOKOŁOWSKI
IWONA M. SZYNKOWSKA
JERZY SOKOŁOWSKI
nr katalogowy: 80262
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-8
Hydroksyapatyt otrzymywany na drodze kalcynacji szlamów kostnych w piecu obrotowym
Agnieszka Sobczak
Zbigniew Dobrzański
Katarzyna Zygadlik
nr katalogowy: 53326
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Jakie czynniki kształtują barwę cydru?
Iwona Ścibisz
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 100333
10.15199/64.2016.7-8.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Jakość handlowa soków NFC
Barbara Groele
nr katalogowy: 93100
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-10
Suszenie izolacji transformatorów rozdzielczych z wykorzystaniem medium ciekłego
Piotr PRZYBYŁEK
Hubert MORAŃDA
Hanna MOŚCICKA-GRZESIAK
Ireneusz KOWNACKI
Rafał ZAWISZ
nr katalogowy: 116288
10.15199/48.2018.10.04
transformator
suszenie
ester syntetyczny
izolacja celulozowa.
transformer
drying
synthetic ester
cellulose insulation.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
Analiza barwy suszonej cebuli
Ewa Golisz
Weronika Gas
Małgorzata Jaros
nr katalogowy: 117613
10.15199/64.2018.12.1
cebula
suszenie
barwa
onion
drying
colour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Znaczenie badań polimorfizmu substancji farmaceutycznych
Marta Łaszcz
Kinga Trzcińska
Magdalena Bodziachowska-Panfil
Wioleta Maruszak
nr katalogowy: 66455
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Osłony konwekcyjne maszyn z cylindrem Yankee – nowe rozwiązania
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 137712
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-10
Leraclen® ATR i Lerabilt® 268 – niskotemperaturowe, alkaliczne produkty do odtłuszczania przed cynkowaniem ogniowym i galwanicznym
Tomasz Świerczyński
nr katalogowy: 139913
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Zastosowanie sita molekularnego 3A do poprawy stanu układu izolacyjnego transformatora energetycznego
Mateusz Cybulski
Piotr Przybyłek
nr katalogowy: 139696
10.15199/48.2022.10.22
transformator
układ izolacyjny
suszenie
sito molekularne.
transformer
insulation system
drying
molecular sieve.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Zastosowanie sita molekularnego 3A do poprawy stanu układu izolacyjnego transformatora energetycznego
Mateusz Cybulski
Piotr Przybyłek
nr katalogowy: 139696
10.15199/48.2022.10.22
transformator
układ izolacyjny
suszenie
sito molekularne.
transformer
insulation system
drying
molecular sieve.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Soki NFC - klasyfikacja i wartość odżywcza
Barbara Groele
nr katalogowy: 116217
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Technologia produkcji hydrolizatów białkowych i suszonych protein z tkanki mięsno-kostnej
Zygmunt Kowalski
Marcin Banach
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 61052
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Badania laboratoryjne i przemysłowe oczyszczania, zatężania i suszenia hydrolizatów białkowych
Zygmunt Kowalski
Marcin Banach
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 59875
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Production of sodium tripoliphosphate from alternative raw materials. An example of realization of circular economy assumptions Wytwarzanie tripolifosforanu sodu z surowców alternatywnych. Przykład realizacji założeń ekonomii cyrkulacyjnej
Katarzyna Gorazda
Zbigniew Wzorek
Kinga Krupa-Żuczek
Anna K. Nowak
nr katalogowy: 104644
10.15199/62.2017.3.9
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-6
Morfologia powierzchni zgorzeliny na stopach TiAl pokrytych żywicą zawierającą fl uor
ALEKSANDER GIL
ZBIGNIEW ŻUREK
ADAM STAWIARSKI
JAROSŁAW DĄBEK
nr katalogowy: 60372
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
SUSZENIE, USZLACHETNIANIE I FUNKCJONALIZACJA w jednym kroku
nr katalogowy: 123531
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Z glutaminianem sodu czy bez?
Joanna Szaciło
Kamil Szaciło
nr katalogowy: 104155
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-3
Mielenie a zdolność pr zyjmowania farby dr ukowej
MONIKA KUŹNICKA
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 90285
10.15199/54.2015.3.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Nowa technologia zagospodarowania wieprzowych pozostałości poubojowych
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 150475
głowa wieprzowa odkostniona mechanicznie
technologia separacji
mrożenie
jakość
zagospodarowanie odpadu
frozen mechanically separated pig's head
separation technology
quality
waste management
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Suszenie biomasy
nr katalogowy: 80311
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Zagrożenie wybuchem pyłów w zakładach młynarskich
nr katalogowy: 98709
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-11
W kierunku Gospodarki Obiegu Zamkniętego – Odzysk wody ze ścieków galwanicznych
Anna Kowalik-Klimczak
Monika Makowska
Monika Łożyńska
nr katalogowy: 134338
gospodarka obiegu zamkniętego
oczyszczanie ścieków
odzysk wody
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-11
W kierunku Gospodarki Obiegu Zamkniętego – Odzysk wody ze ścieków galwanicznych
Anna Kowalik-Klimczak
Monika Makowska
Monika Łożyńska
nr katalogowy: 134338
gospodarka obiegu zamkniętego
oczyszczanie ścieków
odzysk wody
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH