Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Dobór optymalnego opakowania do żywności. Projekt HumidWRAP
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 118238
10.15199/65.2019.1.7
opakowanie do żywności świeżej
projekt HumidWRAP
packaging for fresh food
HumidWRAP project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Opakowania do żywności z papieru i tektury
Katarzyna Samsonowska
Alicja Kaszuba
Monika Kaczmarczyk
nr katalogowy: 97371
10.15199/65.2016.3.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Zastosowanie inteligentnych opakowań w przemyśle fermentacyjnym i owocowo-warzywnym
Małgorzata Nowacka
leksandra Fijałkowska
nr katalogowy: 85126
OPAKOWANIE 2016-12
WSTĘP
Anna Naruszko
nr katalogowy: 102901
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-11
Nowoczesne opakowania CRYOVAC
nr katalogowy: 21578
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Nanotechnologia w technologii żywności
EWA JAKUBCZYK
nr katalogowy: 25466
OPAKOWANIE 2006-6
Pierwsze w Wielkiej Brytanii opakowanie do zdrowej żywności w postaci przekąski marki Tesco Tempations firmy Readifoods
L. F.
nr katalogowy: 17955
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-6
Cryovac Slicepak tworzy nowe możliwości pakowania świeżej żywności
nr katalogowy: 9567
OPAKOWANIE 2011-8
Ishida: automatyzacja na wyższym poziomie
nr katalogowy: 61739
OPAKOWANIE 2016-12
Szanse i zagrożenia na rynku opakowań papierowych
nr katalogowy: 102909
OPAKOWANIE 2012-1
Nowe opakowanie do żywności od RPC
nr katalogowy: 65304
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-10
Technologia produkcji jabłek mało przetworzonych pakowanych w atmosferze modyfikowanej
R. Biegańska-Marecik
J. Czapski
nr katalogowy: 14679
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Bezpieczne opakowania w przemyśle spożywczym - nowe trendy i legislacja
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 75482
OPAKOWANIE 2009-9
Znaczenie opakowań w kształtowaniu jakości żywności
Marzena Popis
nr katalogowy: 46557
OPAKOWANIE 2016-7
LINstar Plus - lepsza absorpcja zapewnia doskonałą prezentację
nr katalogowy: 99610
OPAKOWANIE 2014-11
Pierwsze w pełni roślinne opakowanie Tetra Pak
nr katalogowy: 87885
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Żywność konserwowana na rynku rosyjskim
nr katalogowy: 23599
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
Opakowania żywności stosowane w technologii mikrofalowej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 52218
OPAKOWANIE 2018-5
Rola opakowania w mleczarstwie
nr katalogowy: 113723
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Trendy na rynku opakowań do mięsa i przetworów
Halina Makała
nr katalogowy: 76749
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
II Kongres Przemysłu Opakowań
nr katalogowy: 85720
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Znakowanie opakowań naturalnych
Viktor Puzakov
nr katalogowy: 117186
OPAKOWANIE 2022-9
Naważarka wielogłowicowa od Ishidy
nr katalogowy: 139580
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Dobre opakowanie ma znaczenie - kampania edukacyjna
nr katalogowy: 108769
OPAKOWANIE 2013-3
Aktywny i inteligentny jak... opakowanie
EWA OSTROWSKA
nr katalogowy: 75698
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Giętkie folie w opakowaniach żywności
M. Mieliwodzka
nr katalogowy: 20765
OPAKOWANIE 2016-10
Tetra Recart - to się opłaca!
nr katalogowy: 101463
OPAKOWANIE 2024-2
Bez opakowania nie ma zabezpieczania
nr katalogowy: 147480
OPAKOWANIE 2018-8
Preferencje klientów sektora żywności i napojów
nr katalogowy: 115542
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-6
Warunki zawracania do produkcji biologicznie oczyszczanych wód
Herbert Borek
nr katalogowy: 12446
OPAKOWANIE 2022-5
Nowe opakowanie dla branży spożywczej
nr katalogowy: 137835
OPAKOWANIE 2017-7
Dobre opakowanie ma znaczenie
nr katalogowy: 107522
OPAKOWANIE 2016-3
AmerFresh wydłuża trwałość świeżych produktów w opakowaniach foliowych
nr katalogowy: 98001
OPAKOWANIE 2022-5
Nowe opakowanie dla branży spożywczej
nr katalogowy: 137835
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ETYKIETY ŻYWNOŚCI
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 136729
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Jakość zdrowotna materiałów opakowaniowych i opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Monika KACZMARCZYK
Katarzyna SAMSONOWSKA
nr katalogowy: 97116
10.15199/47.2016.3.3
OPAKOWANIE 2015-5
Jakość zdrowotna opakowań i materiałów opakowaniowych z tworzyw sztucznych dostępnych na polskim rynku
KATARZYNA SAMSONOWSKA
MONIKA KACZMARCZYK
nr katalogowy: 91363
10.15199/42.2015.5.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Dieta dla zdrowia i planety
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 128003
OPAKOWANIE 2019-4
Mikotoksyny w żywności i opakowaniach do żywności - metody badań. Część 4. Środowisko procesu produkcyjnego
Karol Bal
Alicja Kaszuba
nr katalogowy: 119875
10.15199/42.2019.4.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Opakowania do żywności wygodnej
Joanna Piekarska
nr katalogowy: 60577
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
IDEALNE PRZYGOTOWANIE DO WYZWAŃ JUTRA: kompletne rozwiązania od firmy WEBER
nr katalogowy: 137144
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Butle Freshline Plus i mieszanki gazów Air Products zapewniają dobrą atmosferę dla żywności
nr katalogowy: 78775
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zastosowanie opakowań aktywnych i inteligentnych w żywności
Marta Masarczyk
Tomasz Lesiów
nr katalogowy: 139143
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zastosowanie opakowań aktywnych i inteligentnych w żywności
Marta Masarczyk
Tomasz Lesiów
nr katalogowy: 139143
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zastosowanie opakowań aktywnych i inteligentnych w żywności
Marta Masarczyk
Tomasz Lesiów
nr katalogowy: 139143
OPAKOWANIE 2016-12
Bezpieczne Opakowanie 6 - chłodnym okiem konferansjera
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 102906
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Dieta dla zdrowia i planety
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 128003
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-11
Rewolucja w branży opakowaniowej
nr katalogowy: 63993
OPAKOWANIE 2013-5
Podstawowe wymagania dla opakowań metalowych do żywności o przedłużonej trwałości
EWA KRYCZKO
MAŁGORZATA WEGNER
nr katalogowy: 76612
OPAKOWANIE 2012-1
Większe opakowanie czyni różnicę
nr katalogowy: 65321
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-8
Ocena bezpieczeństwa papierów i tektur stosowanych do pakowania żywności
Janina Leks-stępień
nr katalogowy: 46478
OPAKOWANIE 2018-10
Włoscy projektanci stworzyli opakowanie z ziemniaków
nr katalogowy: 116774
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Funkcje opakowania a wizerunek produktu
M. Świątkowska
H. Górska-Warsewicz
K. Krajewski
nr katalogowy: 20763
OPAKOWANIE 2008-3
Opakowania z tworzyw sztucznych do oliwek i marynat
nr katalogowy: 34039
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-6
Poprawa jakości niektórych artykułów spożywczych
Tomasz Jałowiec
Janusz Płaczek
nr katalogowy: 60275
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Badania nad wykorzystaniem ozonu zamiast chloru jako środka bakteriobójczego w przemyśle zbożowo-młynarskim
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 45161
OPAKOWANIE 2023-11
Opakowania do żywności: bufet dla zmysłów
James Montero-MacColl
nr katalogowy: 146022
OPAKOWANIE 2012-4
Innowacje dla branży opakowań stalowych
nr katalogowy: 67116
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Nowe technologie a "zdrowe" przyzwyczajenia
Piotr Karpiński
nr katalogowy: 105847
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-3
Opakowania marki CRYOVAC nagrodzone w konkursie Worldstar Awards
nr katalogowy: 24911
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Jakość w procesie pakowania
Antonina Małgorzata KOŁOWSKA
Małgorzata GOTOWSKA
nr katalogowy: 97117
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Od produktów typu Clean Design do bardzo szybkiej automatyzacji produkcji
nr katalogowy: 74715
OPAKOWANIE 2018-10
Opakowanie ma znaczenie
nr katalogowy: 116775
OPAKOWANIE 2006-6
Najlepsze dwie innowacje- firma Mondi Packaging Flexibles prezentuje opakowanie typu NeoSteamTM MAP
Marian Feldman
nr katalogowy: 17951
OPAKOWANIE 2014-8
Utrzymanie przejrzystości
EKATERINA MERZLIKINA
nr katalogowy: 86148
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-12
Właściwości barierowe współczesnych materiałów opakowaniowych
JANINA LEK S-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 117723
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-7
Wpływ jednostkowego zużycia wody świeżej w procesie rozwłókniania i mielenia na ilość substancji stałych i rozpuszczonych w wodzie technologicznej
Konrad Olejnik
Kornelia Kosińska
nr katalogowy: 61232
OPAKOWANIE 2024-3
Pakowanie w atmosferze ochronnej nigdy bez kontroli gazu
nr katalogowy: 147947
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
IDEALNE PRZYGOTOWANIE DO WYZWAŃ JUTRA: kompletne rozwiązania od firmy WEBER
nr katalogowy: 137144
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
OPAKOWANIE 2012-10
Badania sensoryczne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 71930
OPAKOWANIE 2021-5
Opakowania ekologiczne z natury
nr katalogowy: 131768
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Stop GDA
nr katalogowy: 44525
OPAKOWANIE 2019-5
Recyklowalne opakowanie firmy Amcor
nr katalogowy: 120409
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Bezpieczeństwo to podstawa
nr katalogowy: 57742
OPAKOWANIE 2022-9
SPG wprowadza innowacyjne opakowanie próżniowe
nr katalogowy: 139576
OPAKOWANIE 2022-9
SPG wprowadza innowacyjne opakowanie próżniowe
nr katalogowy: 139576
OPAKOWANIE 2020-12
Leksykon terminów z zakresu opakowań – część 5.
Bohdan Czerniawski
Hanna Żakowska
Joanna Karwowska
nr katalogowy: 129481
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ETYKIETY ŻYWNOŚCI
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 136729
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ETYKIETY ŻYWNOŚCI
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 136729
AURA 2013-10
Inne spojrzenie na rolnictwo
Edward GARŚCIA
nr katalogowy: 79493
OPAKOWANIE 2014-7
Znakowanie żywności - świadomość zakupowa przeciętnego konsumenta część II
MARIUSZ S. KUBIAK
TOMASZ BOROWY
nr katalogowy: 85451
OPAKOWANIE 2012-9
Integratory TTI jako innowacyjny element opakowania
WOJCIECH KOZAK
MARTA BIEGAŃSKA
nr katalogowy: 71158
OPAKOWANIE 2012-3
Opakowania dla przemysłu spożywczego. Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumenta
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 66357
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Ocena termofizycznych właściwości liofilizowanych pian białkowych jako opakowania mrożonej żywności
Dariusz Góral
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Marek Domin
Agata Blikarz-Kania
Emilia Senetra
Dariusz Dziki
Anna Kocira
Tomasz Guz
nr katalogowy: 113853
10.15199/62.2018.5.8
OPAKOWANIE 2005-10
Cryovac® Pizza Fresh™
nr katalogowy: 11310
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 87611
OPAKOWANIE 2023-9
Innowacje i zrównoważony rozwój kluczowe dla sektora żywności
nr katalogowy: 145031
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Symfonia orzeźwienia
nr katalogowy: 18530
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-4
Wybrane metody pakowania mięsa i produktów mięsnych
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 90911
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-2
Zadrukowane opakowania do żywności - zagrożenia dla zdrowia i bezpieczeństwa żywności
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 57723
OPAKOWANIE 2016-9
Warstwa wizualna opakowań jako przedmiot innowacji w przemyśle spożywczym
ANNA ŻMIJEWSKA
nr katalogowy: 101448
10.15199/42.2016.9.1
OPAKOWANIE 2012-11
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 72377
OPAKOWANIE 2018-4
Opakowania inne niż wszystkie inne
nr katalogowy: 113123
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Zwierciadełko - powiedz przecie...
nr katalogowy: 116714
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Nowe rozwiązania w opakowalnictwie przedłużające trwałość produktów spożywczych
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 147792
10.15199/65.2024.3.2
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
MAP
biotworzywa
active packaking
inteligent packaking
MAP
bioplastics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Ograniczenie strat i marnotrawstwa żywności
Milena Lipińska
Małgorzata Wrzosek
Beata Bilska
Karol Krajewski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 102262
10.15199/65.2016.11.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Współczesne rozwiązania i trendy w pakowaniu mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 131861
10.15199/65.2021.5.7
opakowania
mięso i przetwory mięsne
opakowania aktywne i inteligentne
packaging
meat and meat products
active and intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Współczesne rozwiązania i trendy w pakowaniu mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 131861
10.15199/65.2021.5.7
opakowania
mięso i przetwory mięsne
opakowania aktywne i inteligentne
packaging
meat and meat products
active and intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Współczesne rozwiązania i trendy w pakowaniu mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 131861
10.15199/65.2021.5.7
opakowania
mięso i przetwory mięsne
opakowania aktywne i inteligentne
packaging
meat and meat products
active and intelligent packaging
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Epoxidation of spent vegetable oils with peracetic acid. Epoksydacja zużytych olejów roślinnych kwasem nadoctowym
Eugeniusz Milchert
Marlena Kłos
nr katalogowy: 76859
OPAKOWANIE 2019-10
Lżejsze opakowanie: wyższa wydajność, mniej opakowań i ilości odpadów
nr katalogowy: 122990
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Fundament bezpiecznej żywności
Joanna Obara
nr katalogowy: 97706
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Przemiany azotu w odchodach z produkcji drobiarskiej
Wojciech Krawczyk
Eugeniusz Herbut
Jacek Walczak
nr katalogowy: 59880
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Kilka zasad ekoprojektowania opakowań do żywności – wyzwania i zalecenia
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 147795
10.15199/65.2024.3.5
opakowanie do żywności
ekoprojektowanie
gospodarka oobiegu zamkniętym
recykling
food packaging
ecodesign
circular economy
recycling
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-3
Pięć krytycznych tendencji w pakowaniu żywności i napojów
nr katalogowy: 90271
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Filmy i powłoki skrobiowe do żywności
Ewelina Basiak
Sabina Galus
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 67950
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Zarządzanie higieną w produkcji opakowań do żywności wg normy PN-EN 15593:2010
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 75847
OPAKOWANIE 2010-3
Nowoczesna fleksografia – bezpieczne etykiety dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 50644
OPAKOWANIE 2024-2
Pierwsze na świecie opakowanie wolne od plastiku
nr katalogowy: 147481
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
FOLIE KOLAGENOWE
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 145946
kolagen
osłonki
produkcja
collagen
casings
production
OPAKOWANIE 2016-9
Opakowanie z białek mleka
nr katalogowy: 101447
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-9
Schumacher. Ekologiczne, wykonane z tektury opakowanie żywności do zastosowania w technologii MAP
nr katalogowy: 128231
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-9
Schumacher. Ekologiczne, wykonane z tektury opakowanie żywności do zastosowania w technologii MAP
nr katalogowy: 128231
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Nowe rozwiązania w opakowalnictwie przedłużające trwałość produktów spożywczych
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 147792
10.15199/65.2024.3.2
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
MAP
biotworzywa
active packaking
inteligent packaking
MAP
bioplastics
OPAKOWANIE 2016-10
Okiem praktyka: impresje na temat ekologii opakowań
NICHOLAS BLOCH
nr katalogowy: 101472
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-11
Znaczenie obiegu wodnego przy produkcji papierów przeznaczonych do produkcji tektury falistej
Bernhard Wirth
Jurgen Kosse
Thomas Welt
nr katalogowy: 12526
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-10
Opakowania do żywności Nowe regulacje prawne UE i wymagania w zakresie bezpieczeństwa dla zdrowia
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 63478
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Opakowania stosowane w przemyśle mięsnym
Małgorzata Nowacka
Katarzyna Śwircz
nr katalogowy: 116034
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Możliwości wykorzystania aktywnych materiałów i wyrobów w przemyśle fermentacyjnym i owocowo-warzywnym
Małgorzata Nowacka
Aleksandra Fijałkowska
nr katalogowy: 86176
OPAKOWANIE 2012-11
Stosowanie opakowań wielokrotnego użycia
STEFAN JAKOWSKI
nr katalogowy: 72401
OPAKOWANIE 2021-7
Stratasys PolyJet – szybkie prototypowanie opakowań
nr katalogowy: 132590
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Postrzeganie jakości żywności przez konsumentów
Magdalena Niewczas
nr katalogowy: 75850
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Od produktów typu Clean Design do bardzo szybkiej automatyzacji produkcji
nr katalogowy: 78772
CHŁODNICTWO 2009-3
Certyfikacja opakowań stosowanych do chłodzonej i mrożonej żywności
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
JOANNA PIEKARSKA
nr katalogowy: 42297
OPAKOWANIE 2020-2
Wzornictwo opakowań
Marian Feldman
nr katalogowy: 125158
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Współczesny marketing a opakowania do żywności. Cz. II
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 86660
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-2-3
Paczki jadalne, rośliny żarłoczne
nr katalogowy: 124551
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Zamknięcia do opakowań w przemyśle spożywczym
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 130119
10.15199/65.2021.1.5
zamknięcie
opakowanie
zakrętka
closure
packaging
cap
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Zamknięcia do opakowań w przemyśle spożywczym
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 130119
10.15199/65.2021.1.5
zamknięcie
opakowanie
zakrętka
closure
packaging
cap
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Znakowanie lodów wartością odżywczą
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 87251
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Jadalne osłonki w przemyśle spożywczym
Natalia Piaskowska
nr katalogowy: 92041
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-1
Specyfika klejów żelowych
mgr inż. Maciej Rokiel
nr katalogowy: 131039
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Wiedza polskiego konsumenta o higienie i bezpieczeństwie żywności
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
Karolina Pełka
nr katalogowy: 82184
OPAKOWANIE 2014-2
Aktywność antymikrobiologiczna powłok otrzymanych z modyfikowanego chitozanu względem bakterii E. coli oraz S. aureus
PATRYCJA SUMIŃSKA
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 82548
OPAKOWANIE 2018-11
Wyhoduj sobie...opakowanie!
nr katalogowy: 117113
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Kultury starterowe w przemyśle mięsnym Bakteriocyny - związki peptydowe produkowane przez kultury starterowe stosowane w celu zwiększania bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 91369
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
przyprawy jako czynnik determinujący walory jakościowe i zdrowotne produktów mięsnych
Janusz R. Mroczek
Gabriela Ppaprocka
Patrycja Moryl
Klaudia Rękas
nr katalogowy: 149960
OPAKOWANIE 2011-11
Bezpieczne opakowanie - to nie takie proste...
ANNA NARUSZKO
nr katalogowy: 63958
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Opakowania stosowane do chłodzonej żywności wygodnej
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 118695
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Sztuka komunikowania... prawdy
nr katalogowy: 112300
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Kultury starterowe w przemyśle mięsnym
Iwona Węderska
nr katalogowy: 91535
OPAKOWANIE 2022-9
Papierowe opakowanie do całkowitego odzysku
nr katalogowy: 139577
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Pakowanie żywności w gastronomii
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130430
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Towaroznawcza ocena wpływu opakowania na jakość ciastek kruchych w aspekcie pomiaru zawartości wody
Małgorzata KOWALSKA
Sławomir JANAS
Magdalena PAŹDZIOR
nr katalogowy: 116062
10.15199/48.2018.9.20
opakowanie
zawartość wody
ciastka kruche
pomiar masy
jakość produktu
packaging
water content
shortbread cookies
mass measurement
product quality
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-7
VIII Sympozjum Naukowo-Techniczne Reologia w technologii betonu
T. Pużak
nr katalogowy: 17440
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Opakowania jadalne do żywności aspekty prawne
Justyna Kadzińska
Sabina Galus
nr katalogowy: 83238
AURA 2006-12
GLONY - BIOINDYKATORY ZANIECZYSZCZENIA EKOSYSTEMU WODNEGO
Ewa Jachniak
nr katalogowy: 22615
AURA 2012-9
Opakowanie współtworzy kosmetyk
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 70486
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-1
PAT E N T Y I P R O J E K T Y
nr katalogowy: 7885
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-1
PAT E N T Y I P R O J E K T Y
nr katalogowy: 7885
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
Retencja wody w mięsie
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 30656
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-16
Tygrys Mazowsza
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 29185
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
The porous gelatin structures as the material for packaging for frozen food Porowate struktury żelatynowe jako materiał na opakowania mrożonej żywności
Katarzyna Kozłowicz
Dariusz Góral
Franciszek Kluza
Marek Domin
Zbigniew Kobus
Agnieszka Sagan
Łukasz Prazner
nr katalogowy: 94448
10.15199/62.2015.10.18
GAZETA CUKROWNICZA 2005-9
Zmniejszenie zużycia wody przez usprawnienia gospodarki wodno-ściekowej cukrowni
K.Urbaniec
J.Wernik
nr katalogowy: 9456
OPAKOWANIE 2015-4
Materiały opakowaniowe o kontrolowanej barierowości: projekt SelectPerm "Materiały opakowaniowe do żywności o selektywnej przepuszczalności tlenu i ditlenku węgla (O2/CO2)"
MONIKA KACZMARCZYK
ALICJA KASZUBA
JACEK FRYDRYCH
nr katalogowy: 90885
10.15199/42.2015.4.3
OPAKOWANIE 2012-11
Większa funkcjonalność nowego opakowania od Tetra Pak
nr katalogowy: 72387
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Pakowanie mięsa i przetworów mięsnych
Karolina Tabaka
Marek Cierach
nr katalogowy: 65708
OPAKOWANIE 2014-8
Zastosowanie Tenaxu do optymalizacji powłok barierowych dla opakowań z papieru i tektury
ALICJA KASZUBA
KAROL BAL
nr katalogowy: 86155
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Opakowania do mrożonych produktów mięsnych
Beata Grabowska
nr katalogowy: 89621
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Barwniki naturalne oraz barwiąca żywność firmy Chr. Hansen
Andrzej Turlej
nr katalogowy: 77380
OPAKOWANIE 2014-5
Rozwiązania nanotechnologiczne w aktywnych opakowaniach żywności
JOANNA ŁOPACKA
ANDRZEJ PÓŁTORAK
nr katalogowy: 84335
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-2
Dwa typowe przykłady błędów wykonawczych na wieżach antenowych i słupach wysokiego napięcia
ANDRZEJ TARANCZEWSKI
nr katalogowy: 33268
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-11
Odbarwianie: kolejna generacja sprawdzonych technologii
ERWIN HERTL
SERGEJ KNEZ
nr katalogowy: 80428
OPAKOWANIE 2022-9
Papierowe opakowanie do całkowitego odzysku
nr katalogowy: 139577
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-6
Bezpieczeństwo i jakość polskiej żywności po akcesji do UE - próba oceny
Marta Szyba
nr katalogowy: 84665
OPAKOWANIE 2010-11
Badanie zmian zapachu i smaku przy kontakcie opakowania z żywnością
Ewa Ziółkowska
Stanisław Kmieciak
nr katalogowy: 55422
OPAKOWANIE 2021-9
Wpływ sposobu pakowania opakowań z tektury litej na determinanty w łańcuchu dostaw
Marta Hurka
nr katalogowy: 133451
10.15199/42.2021.9.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Czysta etykieta, czyli chwal się krótką listą składników
Justyna Stefańska
nr katalogowy: 122166
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Impregnaty parafinowe do papierowych i tekturowych opakowań do żywności
Jolanta Drabik
Magdalena Trzos
Jolanta Iłowska
Marek Wolszczak
Julia Woch
Jan Gniady
Rafał Grabowski
Michał Szmatoła
nr katalogowy: 111446
10.15199/62.2017.12.37
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-12
Ochrona przed procesami korozyjno-osadowymi w wodnych układach chłodzących zakładów chemicznych
J. Olszewska
A. Karpińska
I. Łuksa
M. Gieroń
nr katalogowy: 22837
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Karton, naturalnie!
Michał A. Rosa
nr katalogowy: 78970
OPAKOWANIE 2014-1
Zagrożenia żywności pochodzące z materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
ALEKSANDRA FIJAŁKOWSKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 82143
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. I)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 98561
CHŁODNICTWO 2008-11
Analiza współpracy układu przepływowo-cieplnego elektrociepłowni z bromolitową wytwornicą wody lodowej Część 2
ANDRZEJ SCHROEDER
JAN ŁACH
SŁAWOMIR POSKROBKO
nr katalogowy: 39373
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-5
Przykłady instalacji odnowy wody ze ścieków miejskich
Monika Solecka
Józef Stanisław Szopa
nr katalogowy: 35117
OPAKOWANIE 2020-12
Farby termochromowe zwiększają bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 129476
OPAKOWANIE 2018-12
Z wizytą w laboratorium J.S. Hamilton Poland S.A.
nr katalogowy: 117918
OPAKOWANIE 2014-6
Aktywność antymikrobiologiczna powłok na foliach opakowaniowych PLA względem bakterii E. coli
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
PATRYCJA SUMIŃSKA
URSZULA KUŹMICZ
SŁAWOMIR LISIECKI
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 85063
OPAKOWANIE 2016-11
Rola opakowań inteligentnych w łańcuchach logistycznych
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 102172
OPAKOWANIE 2006-3
Nowe opakowanie do kostek lodu
Marian Feldman
nr katalogowy: 18041
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Ślad wodny jako wskaźnik zużycia wody w przemyśle rolno-spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 109274
10.15199/65.2017.9.3
ślad wodny
ślad węglowy
prawo wodne
water footprint
carbon footprint
water law
OPAKOWANIE 2005-10
Nowe opakowanie do herbaty Tetley
Jadwiga Szabla
Marian Feldman
nr katalogowy: 11300
OPAKOWANIE 2010-10
Własność intelektualna - zagadnienia ogólne
Katarzyna Michno
nr katalogowy: 54762
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-7
X Sympozjum Naukowo-Techniczne "Reologia w technologii betonu"
nr katalogowy: 36410
OPAKOWANIE 2008-5
Opakowanie typu Thor umacnia pozycję grupy Co-op na rynku zup
nr katalogowy: 35321
OPAKOWANIE 2022-12
Bezpieczne Opakowanie 11 – chłodnym okiem konferansjera
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 141129
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
OPAKOWANIE 2005-9
Świeży ser z cebrzyka
L.F.
nr katalogowy: 11286
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-2
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 142017
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH