Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Seminarium lodowe w Elgiszewie
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 49465
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Międzynarodowe Sympozjum Lodowe
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 33764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Konferencja Centralnego Laboratorium Chłodnictwa
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 32790
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Seminarium lodowe
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 31707
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Czy jest miejsce dla lodów w "zdrowej diecie"?
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 35920
CHŁODNICTWO 2007-3
Utrwalanie żywności metodą zamrażania lub chłodzenia
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 24970
CHŁODNICTWO 2007-1-2
Stowarzyszenie Krajowych Producentów Lodów i Deserów Mrożonych
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 24247
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
V SEMINARIUM LODOWE
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 23354
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Seminarium CLCh. Nowe trendy w produkcji lodów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 19271
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Inter-Ice. Jakość, prozdrowotność, przepisy
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 19231
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Seminarium InterIce. Nowe rozwiązania technicznotechnologiczne w produkcji lodów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 19158
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Klasyfikacja i definicje lodów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 18978
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Tendencje w produkcji lodów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 43770
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Inter-Ice 2008
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 43769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Konferencja w Kurozwękach
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 43768
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Mrożonki i lody w świetle przepisów unijnych
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 12574
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Seminarium lodowe w Toruniu. Nowości rynku lodowego
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 5176
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-10
Centralne Laboratorium Chłodnictwa wyjaśnia. Dziennikarskie figle psują rynek
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 5105
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
Znakowanie opakowań lodów w świetle polskich i europejskich przepisów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 4983
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
INTER-ICE 2003
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 4868
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Unia Europejska - szansę i zagrożenia dla polskiej żywności. Seminarium dla producentów żywności schłodzonej i mrożonej
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 4791
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Nowe pomysły rodzą się jesienią. Seminarium Polskiego Rynku Lodowego
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 4757
CHŁODNICTWO 2004-11
Polskie chłodnictwo w Unii Europejskiej
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 776
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Tureckie lody
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 63547
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Jubileusz firmy MULTIVAC
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 62016
AURA 2011-6
Ochrona środowiska płaszczyzną integracji terenów nadgranicznych
Elżbieta POLAK
nr katalogowy: 60316
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Dodatki smakowe w lodach
Elżbieta POLAK
nr katalogowy: 12768
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Od czego zależy jakość lodów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 12758
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Inter-Ice 2004
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 12603
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Mrożonki i lody w świetle przepisów unijnych
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 12574
GOSPODARKA WODNA 2013-4
Stanowisko Konwentu Marszałków Województw RP z 26 listopada 2012 r.
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 75951
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Podstawowe parametry określające jakość lodów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 55910
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Transport - problematyczne ogniwo łańcucha chłodniczego
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 108781
10.15199/65.2017.8.3
transport
łańcuch chłodniczy
monitoring temperatur
żywność chłodzona i mrożona
transport
cold chain
temperature monitoring
chilled and frozen foods
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Zastosowanie naturalnych antyoksydantów żywności w chłodzonych i mrożonych produktach mięsnych
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 25855
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Chłodnicze przetwórstwo owoców i warzyw
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 83339
CHŁODNICTWO 2009-7
Chłodnicze przetwórstwo owoców wiśni
ZBIGNIEW BŁOŃSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 45787
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Przepisy prawne dla żywności mrożonej i schłodzonej
KRZYSZTOF CWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 8610
CHŁODNICTWO 2004-1-2
Analiza wybranych przepisów prawa żywnościowego w aspekcie produkcji żywności mrożonej i schłodzonej. Część 3. Stan prawny na koniec roku 2003
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 681
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Mięso i produkty mięsne w świetle aktualnych przepisów prawa żywnościowego
Krzysztof Ćwiertniewski
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 16139
CHŁODNICTWO 2006-4
Regulacje z zakresu prawa żywnościowego dla owoców i warzyw
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 16119
CHŁODNICTWO 2006-5
Chłodnictwo dla zakładów przemysłu mleczarskiego
ELŻBIETA POLAK
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI#
nr katalogowy: 16110
CHŁODNICTWO 2005-8
Żywność mrożona-wybrane zagadnienia
Elżbieta Polak
Krzysztof Cwiertniewski
nr katalogowy: 8684
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Przepisy prawne dla żywności mrożonej i schłodzonej
KRZYSZTOF CWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 8610
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Lody. Jakość czy ilość?
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 56947
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Łańcuch chłodniczy w produkcji i przechowywaniu żywności
Joanna Markowska Elżbieta Polak
nr katalogowy: 121991
10.15199/65.2019.8.9
łańcuch chłodniczy
produkcja
przechowywanie
żywność
środowisko
cold chain
production
storage
foods
environment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Trendy w produkcji żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 126050
10.15199/65.2020.4.5
CHŁODNICTWO 2020-1
Rola łańcucha chłodniczego w utrzymaniu jakości żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 125114
10.1599/8.2020.1.2
łańcuch chłodniczy
produkcja
przechowywanie
żywność
środowisko
cold chain
production
storage
foods
environment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Przerwanie łańcucha chłodniczego a jakość żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 101006
10.15199/65.2016.9.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Białka w lodach
Elżbieta Polak
Joanna Markowska
nr katalogowy: 97867
10.15199/65.2016.4. 3
CHŁODNICTWO 2020-3
Pakowanie w atmosferze modyfikowanej metodą na przedłużenie trwałości żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 126897
10.15199/8.2020.3.1
atmosfera ochronna MAP
pakownie żywności
przechowywanie żywności
trwałość
MAP
food packaging
food storage
shelf life
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
CHŁODNICTWO 2007-3
Zawartość soli w produktach schłodzonych i zamrożonych w świetle aktualnych zaleceń
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
KRZYSZTOF EGIERSKI
nr katalogowy: 24974
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Technologie chłodzenia i mrożenia w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 86655
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Znakowanie lodów wartością odżywczą
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 87251
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Komory chłodnicze w przechowywaniu żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 79246
CHŁODNICTWO 2005-12
Wybrane zagadnienia dotyczące przechowywania mrożonych półproduktów kulinarnych
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
KRZYSZTOF EGIERSKI
nr katalogowy: 8737
CHŁODNICTWO 2005-7
Przedłużenie trwałości produktów spożywczych z zastosowaniem atmosfery modyfikowanej
Elżbieta Polak
Krzysztof Ćwiertniewski
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 8673
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Ziołowe surowce przyprawowe w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 94954
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Zamienniki tłuszczu w produktach spożywczych
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 96219
10.15199/65.2016.1.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Przechowalnictwo żywności w atmosferze modyfikowanej
Joanna Markowska
Iwona Kasprzyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 93646
10.15199/65.2015.9.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Preparaty enzymatyczne w technologii produkcji wyrobów rybnych
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 89203
10.15199/65.2015.1.4
CHŁODNICTWO 2021-2
Chłodnictwo a regulacje prawne dotyczące f-gazów
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 131372
syntetyczne czynniki chłodnicze
f-gazy
obowiązki operatorów
obowiązki serwisantów
synthetic refrigerants
f-gases
operators duties
service technicians duties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Fluorowane gazy cieplarniane - nowe obowiązki postępowania z urządzeniami chłodniczymi
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 116120
10.15199/65.2018.9.6
f-gazy
kontrola szczelności
pojazdy chłodnicze
obowiązki i kary
f-gas
leak control
refrigerated vehicles
obligations and penalties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Fluorowane gazy cieplarniane nowe obowiązki operatorów urządzeń chłodniczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 115589
10.15199/65.2018.8.4
f-gazy
certyfikacja
obowiązki i kary
f-gas
certification
obligations and penalties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Niekontrolowane emisje metanu do atmosfery
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 106753
10.15199/65.2017.6.4
emisja metanu
gazy cieplarniane
rolnictwo
methane emission
greenhouse gases
agriculture
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Obowiązki producentów żywności przy obsłudze urządzeń chłodniczych i klimatyzacyjnych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 104713
10.15199/64.2017.3.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Ślad wodny przemysłu rolno-spożywczego
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 115049
10.15199/64.2018.7.2
ślad wodny
zużycie wody
przemysł rolno-spożywczy
water footprint
water usage
agri-food industry
CHŁODNICTWO 2018-3
Łańcuch chłodniczy a zmiany klimatyczne
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 114897
10.15199/8.2018.3.1
łańcuch chłodniczy
produkcja żywności
bezpieczeństwo żywności
zmiany klimatu
wpływ na środowisko
cold chain
food production
food safety
climate changes
environmental impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Woda w przemyśle rolno-spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 114507
10.15199/64.2018.5-6.1
zasoby wody
prawo wodne
przemysł rolno-spożywczy
water resources
water legislation
agri-food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Ślad wodny jako wskaźnik zużycia wody w przemyśle rolno-spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 109274
10.15199/65.2017.9.3
ślad wodny
ślad węglowy
prawo wodne
water footprint
carbon footprint
water law
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Ochrona klimatu a obowiązki użytkowników urządzeń chłodniczych i klimatyzacyjnych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 109047
CHŁODNICTWO 2014-2
Żywność chłodzona niefermentowana - biologiczne metody wydłużania okresów przydatności do spożycia
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 82600
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Ochrona środowiska w chłodniczym przetwórstwie i przechowalnictwie owoców i warzyw
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 86648
CHŁODNICTWO 2014-7
Czynniki wpływające na bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności przechowywanej w warunkach chłodniczych
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 85762
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Zastosowanie czujników IR w detekcji czynników chłodniczych
Urszula Stęplewska
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 69901
CHŁODNICTWO 2013-8
Detekcja węglowodorów w krytycznych warunkach chłodniczych Badania reakcji czujników na propan
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 78734
CHŁODNICTWO 2013-7
Lody jogurtowe nośnikiem bakterii fermentacji mlekowej Czynniki warunkujące ich przeżywalność w medium lodowym
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 78017
CHŁODNICTWO 2013-5
Ozonowanie, czy promieniowanie ultrafioletowe? Niekonwencjonalne techniki utrwalania żywności zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 76710
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Instalacje chłodnicze i klimatyzacyjne w kontekście ochrony środowiska
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 126506
10.15199/64.2020.4-5.3
f-gazy
substancje kontrolowane
obowiązki
operator
serwisant
f-gases
controlled substances
obligations
operator
service technician
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Ślad środowiskowy technologii spożywczej
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 119741
10.15199/64.2019.4.4
ślad środowiskowy
ślad węglowy
ślad wodny
technologia spożywcza
environmental footprint
carbon footprint
water footprint
food technology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Kontrola freonów w całym łańcuchu produkcji żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 103649
10.15199/65.2017.1.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Wskaźniki oddziaływania przemysłu spożywczego na środowisko
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 93643
10.15199/65.2015.9.1
CHŁODNICTWO 2021-6
Działalność przedsiębiorstwa zgodnie z przepisami ochrony środowiska
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 135132
10.15199/8.2021.6.3
f-gazy
baza danych sprawozdań
centralny rejestr operatorów
baza danych odpadów
operator
f-gas
report database
central register of operators
waste database
operator
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
CHŁODNICTWO 2013-8
Efekt działania transglutaminazy na właściwości reologiczne ciasta pszennego podczas zamrażalniczego przechowywania
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 78739
CHŁODNICTWO 2013-3
Zastosowanie techniki ozonowania w inaktywacji mikroflory stanowiącej zanieczyszczenie urządzeń chłodniczych
Anna Szosland-Fałt yn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 75521
CHŁODNICTWO 2012-11
Zagadnienia bezpieczeństwa w propanowych instalacjach chłodniczych
Urszula Stęplewska
Magdalena Wróbel Jędrzejewska
Wojciech Sender
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 72831
CHŁODNICTWO 2010-6
Wpływ temperatury pieca kolumny na rozdział chromatograficzny w oznaczaniu syntetycznych czynników chłodniczych Ocena metody chromatograficznej
Magdalena Wróbel -Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Paweł Kuleta
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 52542
CHŁODNICTWO 2010-5
Zastosowanie chromatografii gazowej w chłodnictwie Część 3 Właściwy dobór gazu nośnego i sposobu dozowania w oznaczaniu syntetycznych czynników chłodniczych
Magdalena Wróbel -Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Paweł Kuleta
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 51923
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zarządzanie wodą w przemyśle rolno-spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 122454
10.15199/65.2019.9.5
ślad wodny
niedobór wody
przemysł mleczarski
water footprint
water shortage
dairy industry
CHŁODNICTWO 2015-12
Ślad węglowy modelowej instalacji chłodniczej
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Paweł Kuleta
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 95598
10.15199/8.2015.12.1
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Ślad węglowy jako ekologiczny wskaźnik dla przemysłu rolno-spożywczego
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Paweł Kuleta
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 91388
10.15199/8.2015.4-5.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Nowe i zaktualizowane obowiązki przedsiębiorców w zakresie ochrony środowiska (f-gazy)
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 127661
10.15199/65.2020.8.4
f-gazy
baza danych sprawozdań
Centralny Rejestr Operatorów
baza danych odpadów
kontrole (UDT
WIOŚ)
f-gases
report data- base
Central Register of Operators
waste database
inspections (UDT
VIEP)
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Nowe i zaktualizowane obowiązki przedsiębiorców w zakresie ochrony środowiska (f-gazy)
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 127661
10.15199/65.2020.8.4
f-gazy
baza danych sprawozdań
Centralny Rejestr Operatorów
baza danych odpadów
kontrole (UDT
WIOŚ)
f-gases
report data- base
Central Register of Operators
waste database
inspections (UDT
VIEP)
CHŁODNICTWO 2012-12
Czystość mikrobiologiczna urządzeń chłodniczych wykorzystywanych w przemyśle spożywczym i gospodarstwach domowych
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 73339
CHŁODNICTWO 2011-4
Mikroorganizmy z naszych lodówek - gorący temat w zimnym środowisku
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 59185
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ procesu produkcyjnego na jakość dżemu truskawkowego
Agata Bieńczak
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Bieńczak
Zuzanna Sydow
Liliana Rak-Urbaniak
nr katalogowy: 113846
10.15199/62.2018.5.1
CHŁODNICTWO 2012-4
Listeria monocytogenes jako wskaźnik stanu higienicznego domowych lodówek
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Milena Krępska
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 67248
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Skropliny z procesu produkcji dżemu truskawkowego jako źródło związków aromatycznych
Krzysztof Bieńczak
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Agata Bieńczak
Danuta Kalemba
Liliana Rak-Urbaniak
Albin Pera
Andrzej Bartczak
nr katalogowy: 110076
10.15199/62.2017.10.17
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH