Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Intelligent management system of production and quality products for the small and medium business enterprises
Irbulat UTEPBERGENOV
Maksat KALIMOLDAEV
Iouliia SKLIAROVA
Waldemar WÓJCIK
Shara TOIBAYEVA
Aimira MUSLIMOVA
Lyazzat ISSABEKOVA
nr katalogowy: 111568
10.15199/48.2018.01.38
QMS
model rules base
fuzzy inference algorithm
expert evaluation database
forecasting.
QMS
podstawa reguł modelu
algorytm wnioskowania rozmytego
baza danych oceny ekspertów
prognozowanie.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Contribution of the environmental protection in the coke industry to the improvement of the ecological balance
MARIA FRÖHLICHOVÁ
ANNA KUCKOVÁ
ROBERT FINDORÁK
nr katalogowy: 45890
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Modification of Petri nets modeling production processes when quality control is introduced
Agnieszka LASOTA
Andrei KARATKEVICH
nr katalogowy: 63920
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Statystyczna kontrola jakości prefabrykowanych wyrobów betonowych
Izabela Skrzypczak
nr katalogowy: 137638
10.15199/33.2022.05.01
statystyczna kontrola jakości
prefabrykaty betonowe
plany badań
ocena alternatywna
statistical quality control
precast concrete
acceptance sampling plans
alternative assessment.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Statystyczna kontrola jakości prefabrykowanych wyrobów betonowych
Izabela Skrzypczak
nr katalogowy: 137638
10.15199/33.2022.05.01
statystyczna kontrola jakości
prefabrykaty betonowe
plany badań
ocena alternatywna
statistical quality control
precast concrete
acceptance sampling plans
alternative assessment.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Statystyczna kontrola jakości prefabrykowanych wyrobów betonowych
Izabela Skrzypczak
nr katalogowy: 137638
10.15199/33.2022.05.01
statystyczna kontrola jakości
prefabrykaty betonowe
plany badań
ocena alternatywna
statistical quality control
precast concrete
acceptance sampling plans
alternative assessment.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-8
Fiducial Markers Recognition on Basis of Neural Network Training Method in Wavelet Transformation Space
Yulia KOZINA
Andrzej KOTYRA
nr katalogowy: 78816
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-5
Wymagania systemu Zakładowej Kontroli Produkcji w aspekcie jakości produktów stalowych
Szymon PAWLAK
Krzysztof NOWACKI
nr katalogowy: 120441
10.15199/24.2019.5.6
zakładowa kontrola produkcji
system jakości
pręty żebrowane
proces produkcyjny
factory production control
quality system
ribbed bars
production process
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
Electronic measurement system for monitoring of geometrical parameters of rolling shaped metal profiles
Snezhinka Zaharieva
Valentin Mutkov
Ivan Georgiev
nr katalogowy: 65216
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-6
APPLICATION OF SELECTED LEAN MANUFACTURING METHODS FOR DEFICIT IDENTIFICATION IN COMBUSTION ENGINE PISTON CASTS
MARZENA KUCZYŃSKA-CHAŁADA
JAROSŁAW PIĄTKOWSKI
PIOTR KAMIŃSKI
ARKADIUSZ GONTARCZYK
nr katalogowy: 99102
10.15199/67.2016.6.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Technologia produkcji piwa jasnego pełnego oraz wpływ wybranych dodatków smakowych na jego cechy organoleptyczne i trwałość
Justyna Synak
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 42376
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Dynamic diagnosis of conductive materials on the basis of force acting on the sensor made of permanent magnet
Krzysztof SZEWCZYK
Tomasz WALASEK
Zygmunt KUCHARCZYK
nr katalogowy: 95293
10.15199/48.2015.12.57
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-3
Nowatorskie podejście do zarządzania jakością w branży morskiej na przykładzie stoczni Ostróda Yacht
Anna DEMBICKA
Katarzyna Anna MOŁAS
Paweł SZALEWSKI
nr katalogowy: 112641
10.15199/48.2018.3.3
Lean Production
zarządzanie procesami
PDCA
zarządzanie produkcją w stoczni jachtowej
zarządzanie jakością
ciągłe doskonalenie
Lean Production
process management
PDCA
production management in Yacht Yard
quality management
continual improvement
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-1
The Method of Determining Seed Moisture Based on the Signal Generated by the Piezoelectric Plate
Artur BOGUTA
Jacek MAJCHER
nr katalogowy: 129844
10.15199/48.2021.01.23
seeds
moisture
piezoelectric plate
nasiono
wilgotność
przetwornik piezoelektryczny
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Po co piwu enzymy?
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
Mariusz Lesiecki
nr katalogowy: 41719
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 75851
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Reducing energy consumption in production processes and parameters describing the quality of electrical energy
Andrzej LANGE
Marian PASKO
nr katalogowy: 124675
10.15199/48.2020.02.03
parametry jakości energii elektrycznej
wyższe harmoniczne napięć i prądów
moc bierna
filtry pasywne.
electrical energy quality
higher harmonics of voltages and currents
reactive power
passive filters.
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-6
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 45180
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-1
Automatyczna kompensacja błędów obrabiarek wielozadaniowych w produkcji kadłubów silnika lotniczego w warunkach produkcyjnych
Grzegorz Szyszka
Daniel Kwiatanowski
Jarosław Sęp
Katarzyna Antosz
nr katalogowy: 131100
10.15199/160.2021.1.5
NC
sondowanie detali
obróbka 5-osiowa
dokładność maszyn
przemysł lotniczy
CNC
part probing
5-axis machining
machine accuracy
aviation industry
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-1
Automatyczna kompensacja błędów obrabiarek wielozadaniowych w produkcji kadłubów silnika lotniczego w warunkach produkcyjnych
Grzegorz Szyszka
Daniel Kwiatanowski
Jarosław Sęp
Katarzyna Antosz
nr katalogowy: 131100
10.15199/160.2021.1.5
NC
sondowanie detali
obróbka 5-osiowa
dokładność maszyn
przemysł lotniczy
CNC
part probing
5-axis machining
machine accuracy
aviation industry
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-1
Automatyczna kompensacja błędów obrabiarek wielozadaniowych w produkcji kadłubów silnika lotniczego w warunkach produkcyjnych
Grzegorz Szyszka
Daniel Kwiatanowski
Jarosław Sęp
Katarzyna Antosz
nr katalogowy: 131100
10.15199/160.2021.1.5
NC
sondowanie detali
obróbka 5-osiowa
dokładność maszyn
przemysł lotniczy
CNC
part probing
5-axis machining
machine accuracy
aviation industry
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-1
APPLICATION OF SELECTED BALANCING METHODS FOR ANALYSIS AND EVALUATION OF THE WORKING EFFICIENCY OF THE ASSEMBLY LINE ON THE EXAMPLE OF A SELECTED PRODUCT
Katarzyna ANTOSZ
Rafał KLUZ
nr katalogowy: 125710
10.15199/160.2019.4.4
assembly line performance
RPW (Ranked Positional Weight) method
SPT (Shortest Processing Time) method
balancing the production line
wydajność linii montażu
metoda RPW (ang. Ranked Positional Weight)
metoda SPT (ang. Shortest Processing Time)
balansowanie linii produkcyjnej
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-3
Kierunki rozwoju technik wytwarzania przędz gładkich z włókien odcinkowych. Cz. II
Robert Drobina
nr katalogowy: 75565
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-2
Kierunki rozwoju technik wytwarzania przędz gładkich z włókien odcinkowych. Cz. I
Robert Drobina
nr katalogowy: 74785
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Zastosowanie ilościowych metod statystycznych do śledzenia jakości surowców
Sona Hurna
Katarina Teplicka
Martin Straka
nr katalogowy: 111648
10.15199/62.2018.1.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
Metso's full-scope automation delivers results
nr katalogowy: 62766
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-11
Doskonalenie funkcjonowania systemu wytwarzania w przedsiębiorstwie branży metalowej z wykorzystaniem narzędzi Lean
Monika GÓRSKA
nr katalogowy: 102680
10.15199/24.2016.11.15
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-5
Wybrane narzędzia doskonalenia systemu wytwarzania wyrobów metalowych
Monika GÓRSKA
nr katalogowy: 91244
10.15199/24.2015.5.15
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Electrical Capacitance Tomography and Optical Detection in Quality Control System
Tomasz RYMARCZYK
Jakub SZUMOWSKI
Przemysław ADAMKIEWICZ
Paweł TCHÓRZEWSKI
Jan SIKORA
nr katalogowy: 111063
10.15199/48.2017.12.53
Electrical Capacitance Tomography
Inverse Problem
Sensors
elektryczna tomografia pojemnościowa
zagadnienie odwrotne
sensory
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-6
Zastosowanie drutów ze stali specjalnych do produkcji wyrobów finalnych
ANDRZEJ SKOŁYSZEWSKI
MACIEJ RUMIŃSKI
JANUSZ ŁUKSZA
nr katalogowy: 52548
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Wentylacja i klimatyzacja w zakładach przetwórstwa mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-S
nr katalogowy: 118693
OPAKOWANIE 2012-9e
HP: new solutions for digital packaging production
nr katalogowy: 71172
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
Nowa MP5 - budujemy dla klienta - rozmowa z Jerzym Janowiczem, prezesem Stora Enso Poland
Maria Rochowicz
nr katalogowy: 62756
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-6
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 36180
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Stan i perspektywy rozwoju rynku kwasu chlebowego
Piotr Dziugan
Emilia Wiłkowska
nr katalogowy: 36230
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-6
Klasyfikacja procesów produkcji odzieży - studium przypadku
EWA GRANDYS
ANDRZEJ GRANDYS
nr katalogowy: 91991
10.15199/60.2015.6.3
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-2
Zastosowanie standaryzacji w procesie kontroli jakości wyrobów
Hanna GOŁAŚ
Anna MAZUR
Paweł PIASEK
Przemysław CZAJKOWSKI
nr katalogowy: 104172
10.15199/48.2017.2.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Analysis of quality of radio electronic devices in multistage production systems
Yuriy BOBALO
Myroslav KISELYCHNYK
Leonid NEDOSTUP
nr katalogowy: 49736
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Wpływ procesu technologicznego na stabilność piany piwa
EDYTA KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 23835
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
Effect of electromagnetic stirring intensity on the shell thickness in process of continuous casting of steel
MARCIN JANIK
nr katalogowy: 51717
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-9
Analiza i usprawnianie procesu produkcyjnego na przykładzie wybranego przedsiębiorstwa hutniczego
RAFAŁ PRUSAK
nr katalogowy: 54123
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-1
Qualitology – selected concepts of the general theory of quality developed by the representatives of the Polish School of Quality
Joanna MAJCHRZAK
nr katalogowy: 147606
10.15199/46.2024.1.1
the general theory of quality
qualitology
qualitative modeling of objects
Polish School of Quality
ogólna teoria jakości
kwalitologia
jakościowe modelowanie przedmiotów
Polska Szkoła Jakości
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-12
Selected aspects of providing quality in a steel enterprise
Beata NONAS
Ewa STANIEWSKA
nr katalogowy: 117594
10.15199/24.2018.12.5
products quality
causes of incompatibility
jakość wyrobów
przyczyny niezgodności
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Certyfikacja opakowań i wyrobów
Ewa Kopania
Magdalena Kozal-Śmieszek
Katarzyna Puchalska
nr katalogowy: 143838
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-6
Koncepcja zarządzania procesowego w produkcji surówki wielkopiecowej
Władysław SABELA
Bogdan PANIC
nr katalogowy: 68913
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
A Defect Tea Leaf Identification Using Image Processing
B. Karunamoorthy
D. Somasundereswari
nr katalogowy: 79600
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
MIKROFLORA POWIETRZA W POMIESZCZENIACH produkcyjnych zakładów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Edyta Lipińska
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
nr katalogowy: 136297
jakość mikrobiologiczna powietrza
bioaerozole
wentylacja
metody oczyszczania powietrza
microbiological quality of air
bioaerosols
ventilation
methods of air purification
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
MIKROFLORA POWIETRZA W POMIESZCZENIACH produkcyjnych zakładów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Edyta Lipińska
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
nr katalogowy: 136297
jakość mikrobiologiczna powietrza
bioaerozole
wentylacja
metody oczyszczania powietrza
microbiological quality of air
bioaerosols
ventilation
methods of air purification
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-2
PRODUCTION AND SUPPLY OF CEREAL GRAINS IN POLAND AND THEIR IMPORTANCE AND USE IN POLISH ECONOMY
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 132386
10.15199/180.2021.2.2
grain production
supply
food security
produkcja ziarna
podaż
bezpieczeństwo żywnościowe
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-2
PRODUCTION AND SUPPLY OF CEREAL GRAINS IN POLAND AND THEIR IMPORTANCE AND USE IN POLISH ECONOMY
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 132386
10.15199/180.2021.2.2
grain production
supply
food security
produkcja ziarna
podaż
bezpieczeństwo żywnościowe
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Mięso drobiowe - wydajność rzeźna, podstawowe parametry jakości i skład chemiczny
Joanna Marć-Pieńkowska
nr katalogowy: 122021
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Ocena towaroznawcza rynkowych soków i nektarów owocowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
Franciszek Świderski
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 49499
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Analysis of measured data at the point of complaints to power quality
Petr ROZEHNAL
Jan UNGER
Petr KREJCI
nr katalogowy: 80840
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
TRADYCYJNE WĘDZONKI na święta
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141100
surowiec wędzonkowy i jego dobór
wędzonki tradycyjne
proces produkcji wędzonek
raw material and its selection for whole muscle smoked meat products
traditional whole muscle smoked meat products
production process of whole muscle smoked meat products
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
TRADYCYJNE WĘDZONKI na święta
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141100
surowiec wędzonkowy i jego dobór
wędzonki tradycyjne
proces produkcji wędzonek
raw material and its selection for whole muscle smoked meat products
traditional whole muscle smoked meat products
production process of whole muscle smoked meat products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Możliwości zwiększenia konsumpcji soków jabłkowych w UE
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Katarzyna Jesionkowska
Monika Mieszczakowska
Ronan Symoneaux
Lars Dragsted
nr katalogowy: 48279
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Analysis of the quality of polymeric tubes manufactured by an extrusion process
Adam GNATOWSKI
Mateusz CHYRA
nr katalogowy: 109368
10.15199/48.2017.9.5
extrusion
quality
Pareto-Lorenz graph
Ishikawa diagram
wytłaczanie
jakość
wykres Pareto-Lorenza
diagram Ishikawy
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2018-6
The possibility of applying reverse scanning techniques to analyse the wear of forging tools and forging defects
Marek Hawryluk
Jacek Ziemba
nr katalogowy: 117688
10.15199/28.2018.6.3
hot forging process
wear
tool life
forgings defects.
zużycie narzędzi kuźniczych
wady odkuwek
skanowanie.
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-8
Wspomagany komputerowo system nadzorowania jakości produkcji dla wyrobów mechanicznych jako element Przemysłu 4.0
Jarosław CHROBOT
nr katalogowy: 127769
10.15199/46.2020.8.2
śledzenie
identyfikowalność
rejestracja danych produkcyjnych
sterownik PLC
tracking
traceability
production data registration
PLC controller
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-2
Summaries of selected articles published in the “Problemy Jakości (Quality Issues)” monthly in 2009 year
nr katalogowy: 56791
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Study of Basic Properties of an Enhanced Controller for DVR Compensation Capabilities
Mohammad A. HANNAN
Azah MOHAMED
nr katalogowy: 67678
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-9
Zużycie energii elektrycznej w tekturnicy - możliwości optymalizacji oraz prognozowania Część 1.
STANISŁAW MUSIELAK
nr katalogowy: 86881
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Use of non-traditional alternative fuels, typical of the Moravian-Silesian region for Midrex technology, with a view to reducing the environmental burden
Pavlina PUSTĚJOVSKÁ
Simona JURSOVÁ
Jiri BILÍK
nr katalogowy: 73819
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Higiena w zakładach produkcji sierpień 2024 l tom 78 żywności – na co zwrócić szczególną uwagę?
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 150097
10.15199/65.2024.8.3
bezpieczeństwo żywności
higiena produkcji
strefy higieniczne
monitoring środowiska
food safety
production hygiene
hygienic zoning
environmental monitoring
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
The use of elastic net and neural networks in industrial process tomography
Tomasz RYMARCZYK
Grzegorz KŁOSOWSKI
nr katalogowy: 119936
10.15199/48.2019.05.15
industrial process tomography
neural networks
elastic net
electrical tomography.
przemysłowa tomografia procesowa
sieci neuronowe
elastic net
tomografia elektryczna.
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-4
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 113221
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Analiza porównawcza metod kontrolowania jakości włókien, półproduktów przędzenia i przędz w trybach „on-line” i „off-line” na przykładzie produkcji przędz bawełnianych techniką obrączkową systemem cienkoprzędnym. Część i: Charakterystyka zestawów aparaturowych przeznaczonych do wyznaczania właściwości fizycznych włókien w trybie „off-line” na przykładzie aparatury oferowanej przez firmę USTER TECHNOLOGIES A.G
Stanisław Lewandowski
Ignacy Józkowicz
Robert Drobina
nr katalogowy: 142775
10.15199/60.2023.2.2
właściwości fizyczne włókien i przędz bawełnianych
system cienkoprzędny
przędzarka obrączkowa
USTER®AFIS PRO
USTER®HVI 1000
physical properties of cotton fibers and cotton yarns
system of combed yarns
ring spinning machine
USTER®AFIS PRO
USTER®HVI 1000
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Kaizen jako podstawa systemu zarządzania jakością procesu produkcyjnego - przypadek przedsiębiorstwa SONEL S.A.
Tomasz WIŚNIEWSKI
Anna Jolanta DOBROWOLSKA
nr katalogowy: 119887
jakość kaizen proces produkcyjny
quality kaizen production process
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-2
IMPORTANCE AND CONTROL OF GEOMETRIC AND KINEMATIC ACCURACY IN PRECISION MACHINING OF PARTS IN ASSEMBLY OPERATION ASPECT
Damian BASARA
Leszek SKOCZYLAS
nr katalogowy: 126919
10.15199/160.2020.2.4
W pracy przedstawiono ogólną charakterystykę metod pomiaru kinematyki i geometrii maszyn CNC. Pokazano implementację wybranych metod na centrach numerycznych. Wspomniane centra są częścią elastycznych linii produkcyjnych wykorzystywanych do produkcji podzespołów w przemyśle lotniczym
używanych do montażu przekładni mocy wymagających precyzyjnych komponentów. Dostosowane metody kontroli pozwalają - w trybie automatycznym lub wymuszonym - przetestować zdolność maszyny do procesu obróbki. Ocena dotyczy geometrii i kinematyki maszyny CNC.
maszyna CNC
elastyczne systemy produkcyjne
kontrola dokładności
testy maszyn
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-2
IMPORTANCE AND CONTROL OF GEOMETRIC AND KINEMATIC ACCURACY IN PRECISION MACHINING OF PARTS IN ASSEMBLY OPERATION ASPECT
Damian BASARA
Leszek SKOCZYLAS
nr katalogowy: 126919
10.15199/160.2020.2.4
W pracy przedstawiono ogólną charakterystykę metod pomiaru kinematyki i geometrii maszyn CNC. Pokazano implementację wybranych metod na centrach numerycznych. Wspomniane centra są częścią elastycznych linii produkcyjnych wykorzystywanych do produkcji podzespołów w przemyśle lotniczym
używanych do montażu przekładni mocy wymagających precyzyjnych komponentów. Dostosowane metody kontroli pozwalają - w trybie automatycznym lub wymuszonym - przetestować zdolność maszyny do procesu obróbki. Ocena dotyczy geometrii i kinematyki maszyny CNC.
maszyna CNC
elastyczne systemy produkcyjne
kontrola dokładności
testy maszyn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ pochodzenia ziarna pszenicy i okresu dojrzewania pożniwnego na wydajność i jakość mąki
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 115166
dojrzewanie pożniwne
pochodzenie ziarna
wydajność procesu przemiału
jakość mąki
post-harvest maturation
origin of grain
efficiency of the milling process
flour quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Proposed Precision Analysis of Water Quality Monitoring Embedded IoT Network
Wasana BOONSONG
Tanakorn INTHASUTH
Che Zalina ZULKIFLI
nr katalogowy: 145255
10.15199/48.2023.09.33
IoT
pH
Calibration
water quality
sieć IoT
jakość wody
SZKŁO I CERAMIKA 2012-3
Uwarunkowania formalne i technologiczne produkcji cementów z dodatkiem popiołu lotnego wapiennego
ALBIN GARBACI K
TOMASZ BARAN
PAWEŁ PICHNIARCZYK
nr katalogowy: 68550
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-1
Wybrane wyroby bimetalowe otrzymywane na linii spawania wzdłużnego i w procesie ciągnienia
Zbigniew SMOLARCZYK
Wiesław KAZANA
nr katalogowy: 89147
10.15199/24.2015.1.25
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Optimization of processes designed for ensuring the quality and reliability of electronics using cumulative models of defectiveness and total production expenses
Yuriy BOBALO
Leonid NEDOSTUP
Myroslav KISELYCHNYK
Mykhaylo MELEN
nr katalogowy: 96024
10.15199/48.2016.01.38
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2021-2
Dobór wsadu do realizacji codziennych zleceń produkcyjnych w hutach
JOSÉ ARZOLA-RUIZ
LUIS SUAREZ-GARCIA
MIGUEL-ANGEL KINDELÁN-SIRA
JOSÉ-ANGEL VARGAS-AGÜERO
nr katalogowy: 131514
10.15199/24.2021.2.2
wykorzystanie produkcji stalowniczej
podejmowanie decyzji
dekompozycja zadań optymalizacyjnych
systemy inżynierskie
operation of the steel making production
decision making
decomposition of optimization tasks
engineering systems
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-11
Factors Influencing The Quality And Ecology Of Sinter Production
Martina DŽUPKOVÁ
Zuzana SEMANOVÁ
Mária FROHLICHOVÁ
nr katalogowy: 110874
10.15199/24.2017.11.3
particulate matter
humidity
sintering
under pressure sucking air
cząstki stałe
wilgoć
spiekanie
podciśnienie zasysanego powietrza
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Ocena jakości powłok ochronnych powlekanych blach cienkich trapezowych
grzegorz STRADOMSKI
Krzysztof jANOSZEK
nr katalogowy: 62541
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Research on the texture of Cu/Ni multilayers with a diversified period thickness
Barbara Kucharska
Edyta Kulej
Małgorzata Witkowska
Zygmunt Nitkiewicz
nr katalogowy: 52705
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-5
Lightweighting by rightweighting
nr katalogowy: 59638
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
An analysis of elimination of interferences in the supply system of an industrial plant
Jacek KOZYRA
Zbigniew ŁUKASIK
Aldona KUŚMIŃSKA-FIJAŁKOWSKA
Piotr TAŃSKI
nr katalogowy: 148120
10.15199/48.2024.04.20
Distribution company
The Quality of Electricity
Higher Harmonic
Active Harmonic Filter
AHF
Spółka dystrybucyjna
Jakość energii elektrycznej
Wyższe harmoniczne
Aktywny filtr harmonicznych
AHF
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Research of the process of vibroozone drying of grain
Oleh Tsurkan
Dmytro Prysiazhniuk
Anatolii Spirin
Dmytro Borysiuk
Ihor Tverdokhlib
Yurii Polievoda
nr katalogowy: 140875
10.15199/48.2022.12.76
grain raw materials
drying
vibration
ozone
vibration-ozonating complex
quality indicators
grain moisture.
suszenie I segregacja ziarna
separator wibracyjny.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Research of the process of vibroozone drying of grain
Oleh Tsurkan
Dmytro Prysiazhniuk
Anatolii Spirin
Dmytro Borysiuk
Ihor Tverdokhlib
Yurii Polievoda
nr katalogowy: 140875
10.15199/48.2022.12.76
grain raw materials
drying
vibration
ozone
vibration-ozonating complex
quality indicators
grain moisture.
suszenie I segregacja ziarna
separator wibracyjny.
OPAKOWANIE 2012-9e
How to distinguish a can...
nr katalogowy: 71162
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Produkcja wyrobów mięsnych z owocami
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 124495
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-4
Analiza porównawcza technologii wytwarzania wodoru
Kacper Pawłowski
nr katalogowy: 142873
10.15199/17.2023.4.1
Wodór
energetyka
transformacja wodorowa
wodór zielony
elektroliza
źródła odnawialne
zero emisyjność
power to gas.
Hydrogen
energetics
hydrogen transformation
green hydrogen
electrolysis
renewable sources
zero emission
power to gas.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-4
Analiza porównawcza technologii wytwarzania wodoru
Kacper Pawłowski
nr katalogowy: 142873
10.15199/17.2023.4.1
Wodór
energetyka
transformacja wodorowa
wodór zielony
elektroliza
źródła odnawialne
zero emisyjność
power to gas.
Hydrogen
energetics
hydrogen transformation
green hydrogen
electrolysis
renewable sources
zero emission
power to gas.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-4
Analiza porównawcza technologii wytwarzania wodoru
Kacper Pawłowski
nr katalogowy: 142873
10.15199/17.2023.4.1
Wodór
energetyka
transformacja wodorowa
wodór zielony
elektroliza
źródła odnawialne
zero emisyjność
power to gas.
Hydrogen
energetics
hydrogen transformation
green hydrogen
electrolysis
renewable sources
zero emission
power to gas.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
Porównanie energochłonności procesów produkcji tissue metodą TAD w różnych regionach świata
nr katalogowy: 118743
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-8
Influence of electricity quality on technological characteristics of agricultural machines
Oleksandr Sinyavsky
Vitaliy Savchenko
Nataliya Solomko
Volodymyr Kisten
Roman Zaloznyi
nr katalogowy: 132832
10.15199/48.2021.08.15
voltage deviation
voltage asymmetry
productivity
technological characteristics of a working machine
jakość napięcia
maszyny rolnicze
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-1
THE PROBLEMS OF ASSESSING ASSEMBLY TECHNOLOGIES
Jerzy ŁUNARSKI
nr katalogowy: 125706
PACKAGING REVIEW 2024-1
ANUGA FOODTEC: DIGITALISATION, SUSTAINABILITY AND INDIVIDUALISATION
nr katalogowy: 147840
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Ocena wskaźników jakościowych ziarna pszenicy mieszańcowej
Jan Buczek
Marta Jańczak-Pieniążek
Dorota Bobrecka-Jamro
nr katalogowy: 105088
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-10
Wybrane właściwości mechaniczne i naprężenia resztkowe w szynach podsuwnicowych typu A65, 75, A100 walcowanych na gorąco
TOMASZ ZYGMUNT
JOLANTA RADZISZEWSKA-WOLIŃSKA ANDRZEJ ZAWISZA
nr katalogowy: 55022
OPAKOWANIE 2019-2
Kondycja sektora poligraficznego - produkcja opakowań
Wiesław Cetera
nr katalogowy: 118800
10.15199/42.2019.2.1
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Wpływ kompensacji parametrów procesu w oparciu o temperaturę na wydajność i produktywność procesu
Jerzy Pater
Damian Basara
Dorota Stadnicka
nr katalogowy: 132410
10.15199/160.2021.2.7
Całkowita efektywność wyposażenia (OEE)
wykorzystanie
wydajność
produktywność
jakość
elastyczny system produkcji (FMS)
obrabiarki CNC
kontrola dokładności
test maszyn
powtarzalność
zdolność
Overall Equipment Effectiveness (OEE)
Utilization
Efficiency
Productivity
Quality
Flexible Manufacturing System (FMS)
CNC machine
Control of accuracy
Test of machines
Repeatability
Capability
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Wpływ kompensacji parametrów procesu w oparciu o temperaturę na wydajność i produktywność procesu
Jerzy Pater
Damian Basara
Dorota Stadnicka
nr katalogowy: 132410
10.15199/160.2021.2.7
Całkowita efektywność wyposażenia (OEE)
wykorzystanie
wydajność
produktywność
jakość
elastyczny system produkcji (FMS)
obrabiarki CNC
kontrola dokładności
test maszyn
powtarzalność
zdolność
Overall Equipment Effectiveness (OEE)
Utilization
Efficiency
Productivity
Quality
Flexible Manufacturing System (FMS)
CNC machine
Control of accuracy
Test of machines
Repeatability
Capability
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Wpływ kompensacji parametrów procesu w oparciu o temperaturę na wydajność i produktywność procesu
Jerzy Pater
Damian Basara
Dorota Stadnicka
nr katalogowy: 132410
10.15199/160.2021.2.7
Całkowita efektywność wyposażenia (OEE)
wykorzystanie
wydajność
produktywność
jakość
elastyczny system produkcji (FMS)
obrabiarki CNC
kontrola dokładności
test maszyn
powtarzalność
zdolność
Overall Equipment Effectiveness (OEE)
Utilization
Efficiency
Productivity
Quality
Flexible Manufacturing System (FMS)
CNC machine
Control of accuracy
Test of machines
Repeatability
Capability
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
CONFORMAL THERMOSTATING OF HIGH-PRESSURE DIE CASTINGS WITH THE INCREASED TIGHTNESS
Krzysztof FIGURSKI
Łukasz PASIERB
Jarosław PIEKŁO
Andriy BURBELKO
nr katalogowy: 147955
10.15199/180.2024.1.1
HPDC
aluminium alloys
thermostating
conformal systems
RTG examinations
HPDC
stopy aluminium
termostatowanie
układy konformalne
badania RTG
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
CONFORMAL THERMOSTATING OF HIGH-PRESSURE DIE CASTINGS WITH THE INCREASED TIGHTNESS
Krzysztof FIGURSKI
Łukasz PASIERB
Jarosław PIEKŁO
Andriy BURBELKO
nr katalogowy: 147955
10.15199/180.2024.1.1
HPDC
aluminium alloys
thermostating
conformal systems
RTG examinations
HPDC
stopy aluminium
termostatowanie
układy konformalne
badania RTG
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
MODERN TECHNICAL AND TECHNOLOGICAL SOLUTIONS EMPLOYED IN MILK PRODUCTION
Kinga BOREK
Andrzej BORUSIEWICZ
Klara PIOTROWSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
nr katalogowy: 146682
10.15199/180.2023.4.3
agriculture
cattle
housing systems
feeding systems
milking systems
modern solutions
rolnictwo
bydło
systemy utrzymania
systemy karmienia
systemy doju
nowoczesne rozwiązania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Selected Methods for Improving Power Reliability
Krzysztof PRZYSTUPA
nr katalogowy: 117360
10.15199/48.2018.12.62
power negativity
power quality
Uninterruptible Power Supply (UPS)
niezawodność zasilania
jakość zasilania
zasilacz bezprzerwowy (UPS)
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Zastosowanie sztucznej inteligencji do optymalnej produkcji tektury falistej
Tomasz Garbowski
nr katalogowy: 143433
10.15199/54.2023.5.2
tektura falista
sztuczna inteligencja
przetwarzanie
parametry mechaniczne
wilgotność
temperatura
corrugated board
artificial intelligence
converting
mechanical parameters
humidity
temperature
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Zastosowanie sztucznej inteligencji do optymalnej produkcji tektury falistej
Tomasz Garbowski
nr katalogowy: 143433
10.15199/54.2023.5.2
tektura falista
sztuczna inteligencja
przetwarzanie
parametry mechaniczne
wilgotność
temperatura
corrugated board
artificial intelligence
converting
mechanical parameters
humidity
temperature
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Zastosowanie sztucznej inteligencji do optymalnej produkcji tektury falistej
Tomasz Garbowski
nr katalogowy: 143433
10.15199/54.2023.5.2
tektura falista
sztuczna inteligencja
przetwarzanie
parametry mechaniczne
wilgotność
temperatura
corrugated board
artificial intelligence
converting
mechanical parameters
humidity
temperature
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
New energy efficient magnesium technology for strip production and its potential
KAWALLA RUDOLF
ULLMANN MADLEN
Oswal d Matthias
VOGT HANS -PETER
nr katalogowy: 52737
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Przesłanki wytwarzania staliw pod kątem jakości odlewów austenitycznych
teresa Lis
Krzysztof noWaCKi
HaraLD Kania
nr katalogowy: 62505
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Pszenżyto – krajowa produkcja ziarna i możliwe kierunki jego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 134853
wartość paszowa
wykorzystanie spożywcze
produkcja ziarna
feed value
food use
grain production
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Pszenżyto – krajowa produkcja ziarna i możliwe kierunki jego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 134853
wartość paszowa
wykorzystanie spożywcze
produkcja ziarna
feed value
food use
grain production
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Pszenżyto – krajowa produkcja ziarna i możliwe kierunki jego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 134853
wartość paszowa
wykorzystanie spożywcze
produkcja ziarna
feed value
food use
grain production
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-2
Hemp oil quality designing – guidelines for managing the niche oil production process
Kamil CZWARTKOWSKI
nr katalogowy: 148457
10.15199/46.2024.2.3
production process management
consumption of niche oils
consumer preferences
organoleptic assessment
product design
zarządzanie procesem produkcji
konsumpcja olejów niszowych
preferencje konsumentów
ocena organoleptyczna
projektowanie produktu
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-26
15 punktów doskonałości
nr katalogowy: 49315
OPAKOWANIE 2009-8
Wymagania dotyczące opakowań transportowych w gospodarce rynkowej
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 46261
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-4
Technological aspects of Aragonite based pigment production
DARIUSZ SKALSKI
nr katalogowy: 105312
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-5
Czynniki wpływające na jakość druku fleksograficznego HD
nr katalogowy: 105856
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Wpływ jakości wody technologicznej na wybrane parametry brzeczki słodowej
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
Maria Zdaniewicz
nr katalogowy: 105837
10.15199/64.2017.5.1
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-7
Tutorial on epitaxy of semiconductor materials
Damian Pucicki
Beata Ściana
Katarzyna Bielak
nr katalogowy: 77846
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The computer aided pressure casting die
Jacek Sawicki
Marek Górecki
Zbigniew Gawroński
Łukasz Kaczmarek
nr katalogowy: 52775
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-5
Assessment of hardened layer thickness for 40HNMA steel using eddy current method
Dominik Kukla
Paweł Grzywna
Mateusz Kopeć
Zbigniew Kowalewski
nr katalogowy: 101857
10.15199/28.2016.5.10
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
Innowacje zmieniające technologie wytwarzania bibułki tissue w PWP Jack-Pol
Jacek Woźniak
nr katalogowy: 142444
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
Innowacje zmieniające technologie wytwarzania bibułki tissue w PWP Jack-Pol
Jacek Woźniak
nr katalogowy: 142444
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-5
Arctic Paper po I kwartale 2012 r. - dobre wyniki finansowe i kontynuacja wzrostu sprzedaży
nr katalogowy: 68454
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Spis treści rocznika 2011 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 64449
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
PODSTAWOWE SYSTEMY ZAPEWNIENIA HIGIENY W ZAKŁADACH MIĘSNYCH
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 145525
higiena
systemy kontroli
jakość żywności
hygiene
control systems
food quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Assessment of the knowledge quality level based on fuzzy models of its acquisition processes
Boris I. MOKIN
Oleksander B. MOKIN
Olena M. KOSARUK
Mashat KALIMOLDAYEV
Waldemar WÓJCIK
Kuanysh MUSLIMOV
nr katalogowy: 127818
10.15199/48.2020.09.24
technical education
electrical and power engineering
hybrid fuzzy modelling
edukacja techniczna
elektrotechnika i energetyka
hybrydowe modelowanie rozmyte.
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 132411
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 132411
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Charakterystyka ultrasłabej emisji fotonowej z substratów do produkcji czekolady oraz wyrobów końcowych
Karolina Trzyniec
nr katalogowy: 141877
10.15199/48.2023.02.55
ultrasłaba emisja fotonowa
żywność
jakość
ultra-weak photon emission
food
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Charakterystyka ultrasłabej emisji fotonowej z substratów do produkcji czekolady oraz wyrobów końcowych
Karolina Trzyniec
nr katalogowy: 141877
10.15199/48.2023.02.55
ultrasłaba emisja fotonowa
żywność
jakość
ultra-weak photon emission
food
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-11
A study of the influence of external factors on the temperature control process of a 3D printer head in FDM technology
Robert Grolik
Michał Góra
Mateusz Góra
Mateusz Dyląg
nr katalogowy: 134135
10.15199/48.2021.11.23
Wytwarzanie addytywne
Druk 3D
Technologia FDM
Regulacja temperatury
Additive manufacturing
3D printing
FDM technology
Temperature regulation
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-12
Poprawa jakości zrębków i wydajności rębaka tarczowego - nowe rozwiązania dla rębalni
MARIUSZ RECZULSKI
nr katalogowy: 111276
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Assessing electric power quality parameters in street lighting system using LED-type light sources
Małgorzata ŁATKA
nr katalogowy: 81890
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
D-STATCOM Pulse Selection and Transformer Configuration for Harmonic Elimination
Mahammad A. HANNAN
nr katalogowy: 72118
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-2
Wykorzystanie kart kontrolnych do analizy jakości surówki wielkopiecowej produkowanej w wybranej hucie
EDYTA KArDAS
nr katalogowy: 57991
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Dynamic diagnostics of ferromagnetic materials on the basis of the phenomenon of voltage transformation
Krzysztof SZEWCZYK
Tomasz A. WALASEK
Elżbieta MORYŃ-KUCHARCZYK
Wojciech WIĘCKOWSKI
nr katalogowy: 103225
10.15199/48.2017.01.53
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-4
Analiza doboru zmiennych w zadaniu prognozowania ultrakrótkoterminowego produkcji energii elektrycznej w systemach fotowoltaicznych
Paweł PIOTROWSKI
nr katalogowy: 83809
10.12915/pe.2014.04.02
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-11
Impact of oak sawdust addition in the iron ore sintering production on the environment
Jaroslav LEŠKO
Jozef HUDÁK
Mária BUTKOVSKÁ
nr katalogowy: 88024
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-5
Wprowadzenie do programowania off-line robotów przemysłowych
WACŁAW BANAŚ
GABRIEL KOST
AGNIESZKA SĘKALA
nr katalogowy: 120327
10.15199/148.2019.5.1
programowanie robotów
systemy off-line
technologiczne przygotowanie produkcji
robot programming
off-line systems
technological production preparation
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-8
System sterowania jakością w tekturnicy - Valmet IQ
KRZYSZTOF GŁOWACKI
nr katalogowy: 108993
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-4
Odporność stali nierdzewnych w wysokich temperaturach spalin: ropy, węgla i gazu
KORNEL DYBICH
ANDRZEJ SKOŁYSZEWSKI
JANUSZ ŁUKSZA
IRENEUSZ SULIGA
JERZY DYBICH
nr katalogowy: 44106
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-4
Weryfikacja technologii nagrzewania kęsisk w procesie wytwarzania szyn
TADEUSZ TELEJKO
ANDRZEJ BUCZEK
JAN GIEŁŻECKI
ZBIGNIEW MALINOWSKI
MARCIN RYWOTYCKI
MARIAN BANACH
TOMASZ ZYGMUNT
nr katalogowy: 44105
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Analiza porównawcza metod kontrolowania jakości włókien, półproduktów przędzenia i przędz w trybach „on-line” i „off-line” na przykładzie produkcji przędz bawełnianych techniką obrączkową systemem cienkoprzędnym. Część i: Charakterystyka zestawów aparaturowych przeznaczonych do wyznaczania właściwości fizycznych włókien w trybie „off-line” na przykładzie aparatury oferowanej przez firmę USTER TECHNOLOGIES A.G
Stanisław Lewandowski
Ignacy Józkowicz
Robert Drobina
nr katalogowy: 142775
10.15199/60.2023.2.2
właściwości fizyczne włókien i przędz bawełnianych
system cienkoprzędny
przędzarka obrączkowa
USTER®AFIS PRO
USTER®HVI 1000
physical properties of cotton fibers and cotton yarns
system of combed yarns
ring spinning machine
USTER®AFIS PRO
USTER®HVI 1000
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Adaptacja wymagań standardu BRC w zakładzie produkującym karmę dla zwierząt
Katarzyna Michalska Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 117179
10.15199/65.2018.11.4
BRC
karma dla zwierząt
jakość
bezpieczeństwo
BRC
pet food
quality
safety
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Using the FTA method to analyze the quality of an uninterruptible power supply unitreparation UPS
Joanna KOZIEŁ
Krzysztof PRZYSTUPA
nr katalogowy: 117957
10.15199/48.2019.01.20
uninterruptible power supply
power quality
supply voltage parameters.
bezprzerwowe zasilanie
jakość zasilania
parametry napięcia zasilania
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2018-2
BADANIE ZDOLNOŚCI JAKOŚCIOWEJ PROCESÓW Z JEDNOSTRONNĄ GRANICĄ TOLERANCJI
Katarzyna ANTOSZ
Rafał KLUZ
nr katalogowy: 114027
kontrola procesów
statystyczne sterowanie procesem SPC
badanie zdolności jakościowej procesu
process control
statistical control process SPC
assessing the quality capability of processes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Basic principles of technological object's touch registration during machining materials
Gregory S. TYMCHYK
Volodymyr I. SKYTSIOUK
Tatiana R. KLOTCHKO
Andrzej KOTYRA
Azat TURGUNBEKOV
Saule SMAILOVA
nr katalogowy: 119490
10.15199/48.2019.04.19
technological objects
electromagnetic field
Pandan zone
manufacturing process.
obiekty technologiczne
pole elektromagnetyczne
strefa Pandana
proces produkcji
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Spis treści rocznika 2012 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 73349
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Zarządzanie procesem napraw i materiałem niezgodnym w firmie produkującej moduły elektroniczne
Wojciech KOWALKE
Krzysztof GÓRECKI
nr katalogowy: 136082
10.15199/48.2022.02.22
Jakość produkcji
naprawa modułów elektronicznych
kontrola stosu napraw
zarządzanie ryzykiem.
Production quality
repair of electronic modules
control of repair stock
risk management
management of the repair department.
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH