Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Kaizen jako podstawa systemu zarządzania jakością procesu produkcyjnego - przypadek przedsiębiorstwa SONEL S.A.
Tomasz WIŚNIEWSKI
Anna Jolanta DOBROWOLSKA
nr katalogowy: 119887
jakość kaizen proces produkcyjny
quality kaizen production process
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-7
Kaizen
Elżbieta Skrzypek
nr katalogowy: 52986
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-6
Wykorzystanie Kaizen w przedsiębiorstwie produkcyjnym
Radosław Wolniak
nr katalogowy: 77148
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-5
Prezentacja stosowanych rozwiązań organizacyjnych zespołowego doskonalenia przy wykorzystaniu koncepcji Kaizen
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 105586
10.15199/48.2017.5.3
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-23-24
Oblicza jakości
Ewa Górska
nr katalogowy: 94811
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-2
Kaizen jako strategia zwiększania konkurencyjności przedsiębiorstw hutniczych
DOROTA BURCHART-KOROL
JOANNA FURMAN
nr katalogowy: 41583
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-8
Felieton jakość i ergonomia
Ewa Górska
nr katalogowy: 29399
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-11
Zarządzanie procesem modernizacji sieci wodociągowej w ujęciu Kaizen
Mirosław Szemla
nr katalogowy: 123584
10.15199/17.2019.11.1
modernizacja
Kaizen
innowacja
wodociąg
zarządzanie procesem
modernization
Kaizen
innovation
water supply
process management
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-7-8
Wprowadzenie Kaizen w urzędzie miasta
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 92672
10.15199/46.2015.7-8.5
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-2
Kai zen jako narzędzie doskonalenia zarządzania w przedsiębiorstwie
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 65681
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Liczy się tylko jakość
Adam Steć
nr katalogowy: 90358
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-7
Kongres KAIZEN
Monika Skibińska
nr katalogowy: 3554
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-5
Międzynarodowy Kongres KAIZEN
nr katalogowy: 3528
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-12
Kompendium wdrożeniowe - Doskonalenie
Antoni Kleniewski
nr katalogowy: 73033
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Wina markiza de Murrieta
winny maniak
nr katalogowy: 113114
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-4
Opakowania z papieru i tektury - opakowaniami ekologicznymi
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 44175
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-8
Wpływ na bezpieczeństwo procesów produkcyjnych. część 1
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 78361
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-3
Kluczowe czynniki oddziaływania na środowisko przy produkcji papierów tissue
Zbigniew Fornalski
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 50834
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Warszawski Bizon łączy rzemieślniczą jakość z produkcją na skalę przemysłową
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 128983
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Transkrypcja genów jako ciągły lub dyskretny proces produkcyjny
Jarosław ŚMIEJA
nr katalogowy: 37866
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Warszawski Bizon łączy rzemieślniczą jakość z produkcją na skalę przemysłową
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 128983
CHŁODNICTWO 2006-11
Sprężarki hermetyczne produkcji Bristol (część 4)
BARTOSZ NOWACKI
nr katalogowy: 21427
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-6
Bezprzewodowe sterowanie i monitoring
Krzysztof Okoński
nr katalogowy: 31969
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-7
Służba bhp a proces produkcyjny
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 8095
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Dział zarządzania jakością jako kluczowy element systemu bezpieczeństwa żywności
ROBERT PALKA
ANTONI GIBOWICZ
nr katalogowy: 148724
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-3
STRATEGIE I MODERNIZACJE TECHNOLOGII ORAZ ICH OCENA METODĄ EKONOMICZNEJ WARTOŚCI DODANEJ
JAN KUDEŁKO
KONRAD WANIELISTA
nr katalogowy: 75242
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-9
Jak Otor zapewnia najwyższą jakość opakowań z makulaturowej tektury falistej
nr katalogowy: 4660
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Bezalkoholowe napoje orzeźwiające (problemy z jakością w produkcji). Cz. II - Proces produkcyjny
A. Gasik
M. Mitek
nr katalogowy: 14861
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Proces minimalizacji kosztów zakupu mąki za pomocą algorytmu badań operacyjnych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 133651
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-3
Praca zespołowa robotów
nr katalogowy: 27278
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-7
Procesy przygotowania powierzchni o lepszej jakości, większej wydajności i niższych kosztach
Doris Schulz
nr katalogowy: 144009
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Proces minimalizacji kosztów zakupu mąki za pomocą algorytmu badań operacyjnych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 133651
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
DeliAir TM tłuszcze do nadzień silnie napowietrzanych
nr katalogowy: 23344
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-9
Arctic Paper z certyfikatem „Cradle to Cradle CertifiedTM”
nr katalogowy: 128232
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-9
Arctic Paper z certyfikatem „Cradle to Cradle CertifiedTM”
nr katalogowy: 128232
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-2
Nowa kultura obsługi klienta w przedsiębiorstwie produkcyjnym
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 32957
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Charakterystyka wybranych czynników wpływających na jakość kiełbas surowych
Agnieszka Kalinowska-Dohojda
Teresa Banaszkiewicz
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 58467
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-11
Niefortunne próby podczas naprawy transportera
Jerzy Szewczyk
nr katalogowy: 31241
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Dzień Młynów w Polsce
Mateusz Klepka
nr katalogowy: 99954
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Korzyści wynikające z inwestowania w jakość
nr katalogowy: 50243
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-1
Wybrane koncepcje zarządzania jakością
Anita Fajczak- Kowalska
nr katalogowy: 81987
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-3
Technologia Voith Paper do produkcji testlinerów i flutingów stawia czoła wyzwaniom przyszłości!
PETER HAIDER
KRZYSZTOF ŚLEDZIK
nr katalogowy: 34096
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-5
Wpływ filozofii Kaizen na bezpieczeństwo pracy
Adrian Kampa
nr katalogowy: 120007
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-4
Jakość stanowiska pracy w filozofii Kaizen
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 90678
10.15199/46.2015.4.1
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-5
Druk 3D zwiększa efektywność produkcji
nr katalogowy: 120314
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-5
Zarządzanie wiedzą - czynnikiem doskonalenia systemów zarządzania
Joanna EJDYS
nr katalogowy: 26194
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-1
Summaries of selected articles
nr katalogowy: 73787
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Przyjemność z pracy
nr katalogowy: 118713
OPAKOWANIE 2017-8
A-Z Color- solwent czyni różnicę
nr katalogowy: 108849
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-9
Nowe metody zarządzania przedsiębiorstwem - wyzwanie dla hutnictwa
DOROTA BURCHART-KOROL
AGNIESZKA KURP
nr katalogowy: 29606
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-4
Kompletna cyfrowa linia do szkliwienia firmy Durst zdobywa rynek dekoracji płytek ceramicznych
nr katalogowy: 102935
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-7
Sherwin-Williams otwiera supernowoczesną fabrykę farb proszkowych w Polsce
nr katalogowy: 99446
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2013-1
Roboty KUKA i SIMATIC Safety
Marcin Lis
nr katalogowy: 74799
OPAKOWANIE 2022-5
Sanwa – synonim japońskiej precyzji i trwałości
nr katalogowy: 137828
OPAKOWANIE 2022-5
Sanwa – synonim japońskiej precyzji i trwałości
nr katalogowy: 137828
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-10
Charakterystyka wyrobów w technologii seamless
Anna Pinar
Elżbieta Mielicka
nr katalogowy: 54859
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-10
Podkład podłogowy o wysokiej wytrzymałości mechanicznej oraz obniżonym śladzie węglowym
nr katalogowy: 145659
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Warzymy odpowiedzialnie
nr katalogowy: 145706
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Uwarunkowania zastosowania koncepcji Lean w zarządzaniu uczelnią wyższą
Marcin JAKUBIEC
nr katalogowy: 119882
10.15199/46.2019.4.1
Lean
zarządzanie
uczelnia wyższa
Lean
management
university
OPAKOWANIE 2015-6
Cyfrowy zadruk tektury - jak najbardziej produkcyjny
nr katalogowy: 92386
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-7
Użyteczność ocen pracowniczych w ograniczeniu marnotrawstwa w administracji publicznej
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 108408
10.15199/48.2017.7.2
marnotrawstwo
administracja publiczna
ocena pracownika
loss
public administration
staff assessment
OPAKOWANIE 2018-7
Bogata oferta puszek napojowych od firmy BAGPAK
nr katalogowy: 115109
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-2
Pomiary ciśnienia w browarze
nr katalogowy: 51176
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Z wizytą w siedzibie firmy Wiberg GmbH Na spotkanie innowacyjności i nowoczesności
nr katalogowy: 87256
OPAKOWANIE 2012-11
Dążąc do perfekcji
KAROL SUSKI
nr katalogowy: 72383
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-9
Globalna analiza zużycia narzędzi wykracza poza obróbkę mechaniczną
Patrick de Vos
nr katalogowy: 116225
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
Wycinka drzewa przy piekarni - nowelizacja ustawy o ochronie przyrody
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 104857
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Modelowanie i symulacja procesów produkcyjnych
Sylwia Łaba
Piotr Waćko
nr katalogowy: 43847
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Słodka strona gastronomii
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 43708
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-5-6
Na kłopoty - automatyka
nr katalogowy: 42304
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-1
Nowoczesne elektrody do pomiarów pH w przemyśle papierniczym
DARIUSZ FIGIEL
nr katalogowy: 41057
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Organizacja i zarządzanie procesem produkcyjnym
Adam Olszewski
nr katalogowy: 73016
OPAKOWANIE 2013-11
Zarządzanie barwą w kontekście procesu standaryzacji
ROBERT KUCZERA
nr katalogowy: 80603
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Kompleksowe wyposażenie piekarni na drodze do sukcesu Piece termoolejowe i skuteczny odzysk energii MIWE
nr katalogowy: 82199
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-6
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 91783
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-10
Ryzyko w procesie realizacji usprawnień KAIZEN
Anna Wronka
nr katalogowy: 79786
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
Sześć ciekawych zastosowań sztucznej inteligencji w piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 145328
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Dziegieć kiedyś i dziś. Wiadomości zebrane
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139548
10.15199/62.2022.9.4
dziegieć
proces produkcji
przegląd literatury
wood tar
methods of producing
literature review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Dziegieć kiedyś i dziś. Wiadomości zebrane
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139548
10.15199/62.2022.9.4
dziegieć
proces produkcji
przegląd literatury
wood tar
methods of producing
literature review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Dziegieć kiedyś i dziś. Wiadomości zebrane
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139548
10.15199/62.2022.9.4
dziegieć
proces produkcji
przegląd literatury
wood tar
methods of producing
literature review
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Jak uniknąć wad makaronu?
nr katalogowy: 40828
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Państwa fabryka może widzieć - przemysłowa analiza obrazu CSB VISION
Adam Steć
Arkadiusz Krzywiński
nr katalogowy: 123395
OPAKOWANIE 2023-4
Wilgotność powietrza jako czynnik jakościowy
nr katalogowy: 143059
OPAKOWANIE 2021-4
Eksperci od trudnych odpadów
nr katalogowy: 131385
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Wpływ kompensacji parametrów procesu w oparciu o temperaturę na wydajność i produktywność procesu
Jerzy Pater
Damian Basara
Dorota Stadnicka
nr katalogowy: 132410
10.15199/160.2021.2.7
Całkowita efektywność wyposażenia (OEE)
wykorzystanie
wydajność
produktywność
jakość
elastyczny system produkcji (FMS)
obrabiarki CNC
kontrola dokładności
test maszyn
powtarzalność
zdolność
Overall Equipment Effectiveness (OEE)
Utilization
Efficiency
Productivity
Quality
Flexible Manufacturing System (FMS)
CNC machine
Control of accuracy
Test of machines
Repeatability
Capability
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Wpływ kompensacji parametrów procesu w oparciu o temperaturę na wydajność i produktywność procesu
Jerzy Pater
Damian Basara
Dorota Stadnicka
nr katalogowy: 132410
10.15199/160.2021.2.7
Całkowita efektywność wyposażenia (OEE)
wykorzystanie
wydajność
produktywność
jakość
elastyczny system produkcji (FMS)
obrabiarki CNC
kontrola dokładności
test maszyn
powtarzalność
zdolność
Overall Equipment Effectiveness (OEE)
Utilization
Efficiency
Productivity
Quality
Flexible Manufacturing System (FMS)
CNC machine
Control of accuracy
Test of machines
Repeatability
Capability
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Wpływ kompensacji parametrów procesu w oparciu o temperaturę na wydajność i produktywność procesu
Jerzy Pater
Damian Basara
Dorota Stadnicka
nr katalogowy: 132410
10.15199/160.2021.2.7
Całkowita efektywność wyposażenia (OEE)
wykorzystanie
wydajność
produktywność
jakość
elastyczny system produkcji (FMS)
obrabiarki CNC
kontrola dokładności
test maszyn
powtarzalność
zdolność
Overall Equipment Effectiveness (OEE)
Utilization
Efficiency
Productivity
Quality
Flexible Manufacturing System (FMS)
CNC machine
Control of accuracy
Test of machines
Repeatability
Capability
SZKŁO I CERAMIKA 2005-6
ISiC - Zakład Badawczo-Produkcyjny Farb Ceramicznych - oferta 1
nr katalogowy: 15178
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-7
Muzeum w fabryce, fabryka w muzeum
Robert Kozela
nr katalogowy: 45809
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-11
Prawie oskalpowana
Jerzy Szewczyk
nr katalogowy: 48657
OPAKOWANIE 2013-5
Optymalizacja produkcji etykiet z X-800 VariLane firmy Xeikon
nr katalogowy: 76619
OPAKOWANIE 2019-10
Wilgotne powietrze rozwiązuje wiele problemów
nr katalogowy: 122984
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Modification of Petri nets modeling production processes when quality control is introduced
Agnieszka LASOTA
Andrei KARATKEVICH
nr katalogowy: 63920
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-4
Próżniowe otrzymywanie cienkich warstw na wielkogabarytowych, szklanych podłożach. Część 2 - linia przesyłowa
Jarosław Halarewicz
Piotr Domanowski
Jerzy Dora
Andrzej Wawrzak
Kazimierz Karwowski
Piotr Pinio
Artur Wiatrowski
Witold Michał Posadowski
nr katalogowy: 67042
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Jak "nie dać nabić się w butelkę" przy implementacji Lean w przemyśle przetwórczym
Rafał Osmoła
nr katalogowy: 81122
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Menedżer standaryzuje pracę TWI – Instruowanie Pracowników (cz. 1)
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 141116
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Nowa linia pod zamówienie utrzymuje potok produkcyjny ciastek
nr katalogowy: 100575
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Płynny nawóz wapniowy z minimalną zawartością azotu i chlorków. Informacja techniczna
MIECZYSŁAW BOROWIK
ANDRZEJ BISKUPSKI
PIOTR RUSEK
SEBASTIAN SCHAB
PAWEŁ WÓJCIK
nr katalogowy: 44469
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Stabilność barwników antocyjanowych podczas obróbki enzymatycznej miazgi
Iwona Ścibisz
Agata Górska
nr katalogowy: 48976
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
KABAKO GRUPPE – rodzinna pasja do tworzenia zdrowych produktów i innowacji
nr katalogowy: 143870
SZKŁO I CERAMIKA 2013-6
Zastosowanie tlenku itru do budowy warstwy przymodelowej ceramicznych form odlewniczych stosowanych w odlewnictwie precyzyjnym
MARCIN MAŁEK
PAWEŁ WIŚNIEWSKI
HUBERT MATYSIAK
JACEK NAWROCKI
KRZYSZTOF JAN KURZYDŁOWSKI
nr katalogowy: 81446
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
GAZETA CUKROWNICZA 2004-10
Wpływ procesu ekstrakcji na jakość soków cukrowniczych
M. Zero
E. Waleriańczyk
nr katalogowy: 1500
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-12
Jakość usług i bezpieczeństwo pacjenta w sektorze opieki zdrowotne
Agnieszka KISTER
nr katalogowy: 124117
10.15199/46.2019.12.2
jakość usług zdrowotnych
bezpieczeństwo pacjenta
błędy medyczne i administracyjne
zdarzenia niepożądane
quality of health services
patient safety
medical and administrative errors
undesirable occurrences
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-10
Narzędzia tnące i usługi w przemyśle opakowaniowym
MAREK PSTRONG
nr katalogowy: 55057
OPAKOWANIE 2021-5
Optymalne planowanie produkcji
nr katalogowy: 131762
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
Współczesne koncepcje naprawcze obiektów technicznych
JERZY LEWANDOWSKI
nr katalogowy: 109599
10.15199/54.2017.9.2
koncepcje naprawcze złożonych obiektów
koncepcja kompleksowego utrzymania ruchu (TPM)
corrective maintenance concepts of simple and complex objects
concept of comprehensive maintenance (TPM)
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Jakość pieczywa ma zachęcać do jego spożywania. Ale czy tak jest?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 72838
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Zmiany wybranych właściwości fi zykochemicznych ziarna kakaowego w procesie jego przetwarzania. Cz.II. Prażenie ziarna kakaowego
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 19003
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-5
Zakład Produkcyjny w Łodzi po wielkich inwestycjach i z nowym dyrektorem
nr katalogowy: 35562
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Parametry i charakterystyki układu elektrycznego trójfazowego stalowniczego pieca łukowego
Mirosław WCIŚLIK
Robert KAZAŁA
nr katalogowy: 146708
10.15199/48.2023.12.09
Piec łukowy
tor elektryczny
obwód elektroenergetyczny
łuk elektryczny
pomiar napięcia łuku
parametry
Electric arc furnace
power circuit
electric arc
arc voltage measurement.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Analiza topografii powierzchni stali 316L po procesie niskotemperaturowego azotowania jarzeniowego
Michał Olejnik
Tadeusz Frączek
Paweł Wieczorek
nr katalogowy: 64695
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-5
Wybrane narzędzia doskonalenia systemu wytwarzania wyrobów metalowych
Monika GÓRSKA
nr katalogowy: 91244
10.15199/24.2015.5.15
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Jakość i nowoczesność decydują o naszej pozycji na rynku
Maria Przegalińska
nr katalogowy: 70374
CHŁODNICTWO 2008-9
Pompy ciepła oraz elektryczne ogrzewanie podłogowe z nowego zakładu produkcyjnego w Grodzisku Mazowieckim
nr katalogowy: 38208
CHŁODNICTWO 2010-4
Przedstawiciele polskich firm chłodniczych w Fabryce TEKO w Altenstadt
nr katalogowy: 51197
OPAKOWANIE 2021-12
Bobst MASTERLINE DRO – nowa sztanca rotacyjna
nr katalogowy: 135070
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-11
Wkopanie kamienia węgielnego pod nowy zakład produkcyjny gazów technicznych Firmy Messer Polska Sp. z o.o.
nr katalogowy: 31453
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Menedżer standaryzuje pracę TWI – Dobre relacje z pracownikami
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 143929
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-12
Doskonalenie jako szansa na sukces rynkowy organizacji
Adam SKRZYPEK*
nr katalogowy: 124115
10.15199/46.2019.12.1
doskonalenie
doskonałość
metody doskonalenia
przywództwo
improvement
excellence
methods of improvement
leadership
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Hubers Landhendl realizuje wszystkie standardy jakości dzięki Systemowi CSB
nr katalogowy: 54644
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-7
Jakość w procesie rozwoju innowacji produktowych
Maciej URBANIAK
nr katalogowy: 28045
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Od producenta do sklepu – podstawowe wymagania higieny transportu
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 132513
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-4
Czy firma Wola jest wiodącą firmą w produkcji modowych rajstop?
Sylwester Wolski
nr katalogowy: 133255
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-5
Luka jakościowa jako narzędzie określania preferencji pasażerów w zakresie jakości przewozów środkami transportu zbiorowego
Leszek BYLINKO
nr katalogowy: 113584
10.15199/48.2018.5.3
jakość usług
transport publiczny
luka jakościowa
quality of services
public transport
quality gap
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-1
Nowy proces przetwarzania i wykończania lnu
nr katalogowy: 5822
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Menedżer standaryzuje pracę TWI – Instruowanie Pracowników (cz. 1)
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 141116
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-5
Dlaczego program 5-S czasami nie działa?
Bogumił Predoń
Adam Raszka
nr katalogowy: 51599
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-10
Zastosowanie uchwytów magnetycznych w procesie budowy jednostek offshore stoczni X
RADOSŁAW DROZD
RYSZARD BIELSKI
nr katalogowy: 110114
10.15199/148.2017.10.5
montaż elementów konstrukcyjnych
uchwyty magnetyczne
Assembly of structural components
magnetic handles
CHŁODNICTWO 2021-4
Jak powstają wysokojakościowe rozwiązania izolacyjne?
nr katalogowy: 133120
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Jak dostosować wnętrze do wypieków na miejscu?
nr katalogowy: 110289
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Wykorzystanie surowców kolagenowych w przemyśle mięsnym (część II)
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 86269
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-11
Recenzje
Stanisław Tkaczyk
nr katalogowy: 63641
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Nowe specjalistyczne produkty nawozowe Grupy Azoty SA na bazie saletrosiarczanu amonu wzbogacone o dodatki funkcjonalne
Sebastian Jagusiński
Bogusława Frańczak-Szatko
Tomasz Kozioł
Marcin Potempa
Aleksandra Zygmunt
nr katalogowy: 132551
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Nowe specjalistyczne produkty nawozowe Grupy Azoty SA na bazie saletrosiarczanu amonu wzbogacone o dodatki funkcjonalne
Sebastian Jagusiński
Bogusława Frańczak-Szatko
Tomasz Kozioł
Marcin Potempa
Aleksandra Zygmunt
nr katalogowy: 132551
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4194
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-7
Doskonalenie procesu produkcyjnego w nurcie koncepcji Przemysłu 4.0
Sandra GRABOWSKA
nr katalogowy: 114816
10.15199/24.2018.7.6
Przemysł 4.0
proces produkcyjny
diagram Ishikawy
Industry 4.0
production process
Ishikawa diagram
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-7
Doskonalenie procesu produkcyjnego w nurcie koncepcji Przemysłu 4.0
Sandra GRABOWSKA
nr katalogowy: 114815
10.15199/24.2018.7.6
Przemysł 4.0
proces produkcyjny
diagram Ishikawy
Industry 4.0
production process
Ishikawa diagram
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-4
Czynniki kształtujące jakość w hotelarstwie
Daniel Szostak
nr katalogowy: 3503
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-3
W trosce o przyszłość - jakość energii elektrycznej
Marek Rogóż
nr katalogowy: 15241
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-10
Polak Jakość nauczania otwartego
Andrzej S.
nr katalogowy: 3597
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Wszystkie surowce przygotowywane zgodnie z recepturą
Michael Tremp
Rudolf Hofer
nr katalogowy: 96682
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-6
APPLICATION OF SELECTED LEAN MANUFACTURING METHODS FOR DEFICIT IDENTIFICATION IN COMBUSTION ENGINE PISTON CASTS
MARZENA KUCZYŃSKA-CHAŁADA
JAROSŁAW PIĄTKOWSKI
PIOTR KAMIŃSKI
ARKADIUSZ GONTARCZYK
nr katalogowy: 99102
10.15199/67.2016.6.4
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-11
Ważna jest jakość
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 94697
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Jakość makaronu i jego charakterystyka żywieniowa
Roman Jurga
nr katalogowy: 6419
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Przekąski Wolf ButterBack - jakość prosto z pieca
nr katalogowy: 85526
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-10
Rozmowa z dr. inż. Mirosławem Rechą, inicjatorem Polskiej Nagrody Jakości
nr katalogowy: 116588
OPAKOWANIE 2011-3
UNIPACO wśród liderów
ANNA NARUSZKO
nr katalogowy: 58444
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-10
Nowa generacja chemikaliów papierniczych osadzonych na włóknach. Zmikronizowana celuloza jako nośnik i środek pomocniczy
A. Ozersky
S. Galic
nr katalogowy: 22077
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-12
Nowy zakład produkcyjny Messer Polska Sp. z o.o. w Rybniku
nr katalogowy: 48423
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
NAJNOWSZE ROZWIĄZANIA automatyki przemysłowej w przetwórstwie mleka
nr katalogowy: 119829
OPAKOWANIE 2021-7
Proces pakowania o najwyższej wydajności
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 132606
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Woreczki Cryovac Grip & Tear oraz Quick Rip Łatwo otwierane woreczki termokurczliwe
nr katalogowy: 82087
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-8-9
Produkcja elektrod otulonych ze stali i materiałów specjalnych - dobór i nakładanie masy otulinowej
SKOŁYSZEWSKI A.
ŁUKSZA J.
SZAJDING K.
nr katalogowy: 16925
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-3
Strategia energetyczna Rosji do 2020 roku
nr katalogowy: 7533
GAZETA CUKROWNICZA 2005-2
Fabryka Cukierków Pszczółka
nr katalogowy: 9378
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Wpływ suszenia próżniowo-mikrofalowego na wydajność i jakość utrwalonych owoców i warzyw
D. Piotrowski
A. Figiel
nr katalogowy: 14584
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-2
Problemy planowania zadań robotów manipulacyjnych
Gabriel G. Kost
nr katalogowy: 21154
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-11
Wady makaronu - przyczyny i przeciwdziałanie
nr katalogowy: 22331
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Wady makaronu - przyczyny i przeciwdziałanie
nr katalogowy: 6307
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Mleczna pełnia smaku
A. P.
nr katalogowy: 4237
GAZETA CUKROWNICZA 2010-3
Stan i perspektywy branży cukrowniczej w Polsce Podsumowanie reformy regulacji rynku cukru w Unii Europejskiej w latach 2006/2007-2009/2010
Marcin Mucha
nr katalogowy: 51882
OPAKOWANIE 2006-6
Otwarcie nowego zakładu firmy Chespa
nr katalogowy: 17973
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-1
Nowości Schluter Systems, Ceramika Paradyz buduje kolejny zakład produkcyjny
nr katalogowy: 7738
OPAKOWANIE 2004-7
Produkcja i zużycie papieru w Europie
Jacek Banasiak
nr katalogowy: 3282
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-11
Mechatroniczny modułowy system produkcyjny
Jerzy Świder
Grzegorz Wszołek
Andrzej Kowolik
Krzysztof Stankiewicz
nr katalogowy: 15377
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-9
Beton w architekturze - modułowe osiedle Ja_Sielska
Przemysław Borek
Anna Obrycka
nr katalogowy: 122386
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-3
Porównanie budownictwa w Polsce i w krajach UE
M. Sochacki
nr katalogowy: 2412
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-9
Przetwórstwo ryb
R. Kozela
nr katalogowy: 15521
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
SILESIA tutaj jest moc
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 83747
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Effect of selected factors of the production process of stretch film for its resistance to puncture. Wpływ wybranych czynników procesu produkcji folii orientowanej na jej odporność na przebicie
Andrzej Pacana
Lucia Bednárová
Jacek Pacana
Igor Liberko
Artur Woźny
Dušan
nr katalogowy: 88705
10.12916/przemchem.2014.2263
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Wpływ wybranych parametrów procesowych na jakość kryształów struwitu wytwarzanych podczas ciągłej krystalizacji z reakcją chemiczną strącania jonów fosforanowych w krystalizatorze typu DTM...
JOANNA KORALEWSKA
NINA HUTNIK
KRZYSZTOF PIOTROWSKI
BOGUSŁAWA WIERZBOWSKA
ANDRZEJ MATYNIA
nr katalogowy: 49054
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Jak szybko usprawnić proces sprzedażowy
nr katalogowy: 138024
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Potencjał produkcyjny krajowego chmielarstwa a zapotrzebowanie browarów na surowiec
J. Dwornikiewicz
nr katalogowy: 6822
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Zakłady Mięsne SKIBA wybrały rozbiór potokowy firmy MPS
nr katalogowy: 54640
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-1
Wpływ jakości na przeobrażenia gospodarcze, doświadczenia praktyczne w przemyśle maszynowym - studium przypadku
Andrzej SAJNAGA
Józef WIERZBICKI
nr katalogowy: 103332
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-6
Walcowanie trójwarstwowych blach grubych
DARIUSZ RYDZ
TOMASZ GARSTKA
GRZEGORZ STRADOMSKI
nr katalogowy: 99104
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Wędzenie tradycyjne czy preparatem dymu?
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 89083
OPAKOWANIE 2016-2
System zintegrowany MIS dla małych i średnich drukarń
KRZYSZTOF KRUPA
nr katalogowy: 96969
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-9
ZARMEN Zakład ELEKTROBUDOWA zasłużony producent i dostawca urządzeń elektroenergetycznych
Łukasz Nowak
nr katalogowy: 133223
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-4
Czy firma Wola jest wiodącą firmą w produkcji modowych rajstop?
Sylwester Wolski
nr katalogowy: 133255
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Jak szybko usprawnić proces sprzedażowy
nr katalogowy: 138024
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-6
Analiza działań doskonalących w przedsiębiorstwie wytwarzającym łożyska stożkowe
Edyta KARDAS
nr katalogowy: 114504
10.15199/24.2018.6.3
doskonalenie
efektywność
łożyska
analiza
improvement
effectiveness
bearings
analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Przegląd technik rozdzielania w przetwórstwie olejów jadalnych
G. Jabłecki
nr katalogowy: 7100
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-12
Rozmawiamy z Bogusławem Miszczukiem prezesem Zarządu Grupy SOKOŁÓW SA
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 1756
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Wartość przemiałowa i efektywność przemiału pszenicy
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 44465
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-3
Lamix w obliczu inwestycji
nr katalogowy: 112953
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Polski potencjał produkcyjny bioetanolu w kontekście uwarunkowań Unii Europejskiej (Dyrektywa 2003-30-EC)
A. Kupczyk
nr katalogowy: 20573
SZKŁO I CERAMIKA 2005-4
Otwarcie V Zakładu Produkcyjnego Grupy Paradyz w Tomaszowie Mazowieckim
Danuta Biernacka-Pruszkowska
nr katalogowy: 15156
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-2
Identyfikacja kryteriów oceny jakości oferty przedsiębiorstw handlu detalicznego
Paweł DOBSKI
nr katalogowy: 41787
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Prawie wszystko o stosowaniu wialni kaszkowych
nr katalogowy: 58930
CHŁODNICTWO 2024-6
Klucz do świeżości i jakości
nr katalogowy: 151958
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Biogaz jako źródło energii odnawialnej w Polsce - potencjał produkcyjny, stan obecny oraz perspektywy rozwoju sektora
J. Pawilonis
A. Kupczyk
nr katalogowy: 23135
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
Sposób na tuszki Technologia mięsa drobiowego
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 18609
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 77428
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-11
Technologie ułatwiające prowadzenie robót budowlanych zimą
Janusz Potrzebowski
nr katalogowy: 31588
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-9
Analiza niezawodności w procesie monitoringu sieci wodociągowej
Izabela Zimoch
nr katalogowy: 38117
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-5
Zarządzanie jakością w przędzalni
MAREK IDZIK
nr katalogowy: 35487
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-5
Właściwości przetwarzania energii w układach generatorów elektrowni wiatrowych
Wojciech JARZYNA
Piotr FILIPEK
Michał CHARLAK
nr katalogowy: 34937
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Temperatura ciasta
Henryk Piesiewicz
Mariusz Zieliński
nr katalogowy: 24445
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH