Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Makarony z dodatkami: warzyw, białka roślinnego oraz mąki innych (niż mąka pszenna) zbóż, kukurydzy i ryżu
nr katalogowy: 68275
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Nowe asortymenty makaronu – wpływ dodatku warzyw i białka roślinnego na jego jakość
nr katalogowy: 49102
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Stan magazynu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 44850
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Produkcja mąk pszennych o specjalnym przeznaczeniu
Roman JURGA
nr katalogowy: 20106
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 121413
produkty zbożowe
mąka
zagęszczające właściwości mąki
pieczywo
makarony
wyroby mączne
kasze
cereals
flour
bread
pasta
pizza dough
thickenig properties of flour
groats
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Charakterystyka i zastosowanie mąki z nasion roślin oleistych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 52967
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Cała ta mąka...
Maria Pawlik
nr katalogowy: 137860
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Cała ta mąka...
Maria Pawlik
nr katalogowy: 137860
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Mąka przede wszystkim
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49030
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Mąka wpisuje się w trend slow food
nr katalogowy: 123778
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Pełne ziarno, pełnoziarnisty chleb - a cóż to takiego? O nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 122756
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Transport mąki z młyna
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 98570
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Mąka z sorgo coraz popularniejszym składnikiem produktów bezglutenowych
nr katalogowy: 79520
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Do spraw jakości podchodzimy ze szczególną troską. Rozmowa z Romanem Kalkowskim, prezesem ZPZ Szymanów Sp. z o.o.
Marta P. Stus
Magdalena Mart
nr katalogowy: 4742
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Pełne ziarno, pełnoziarnisty chleb - a cóż to takiego? O nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 122798
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Siła przyciągania
nr katalogowy: 86446
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
O nowych nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 62036
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Ocena jakości handlowej mąki tortowej różnych producentów
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 99946
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Zmiany jakościowe mąki pszennej w czasie przechowywania
Alicja CEGLIŃSKA
nr katalogowy: 22306
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Skażenie mikrobiologiczne surowców a konieczność pasteryzacji świeżych makaronów
nr katalogowy: 77122
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-3
Charakterystyka jakościowa i zasady produkcji mąk pszennych o specjalnym przeznaczeniu
Roman Jurga
nr katalogowy: 33844
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Dodawanie mikroelementów do mąki coraz częstszą praktyką na świecie
nr katalogowy: 37696
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Zasady i porady warte przypomnienia
nr katalogowy: 44521
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Podstawowe surowce piekarskie:Mąka (cz. I)
nr katalogowy: 34455
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Podstawowe surowce piekarskie: Mąka (cz. II)
nr katalogowy: 34912
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Chleb razowy lub z całego ziarna, a nie - pełnoziarnisty
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 64105
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Niektóre z możliwości poprawy i modyfikacji jakości mąki w młynie
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 32425
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Wpływ stopnia rozdrobnienia mąki żytniej na jakość pieczywa żytniego
Elżbieta Słow ik
Małgorzata Mielcarz
Magdalena Kot
nr katalogowy: 49098
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Transport mąki z młyna
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 60022
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 125857
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Spotkanie producentów mrożonych owoców i warzyw
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 85134
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Mąka - podstawowy surowiec w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 124723
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Wartość technologiczna mąki łubinowej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 88926
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Wartość technologiczna mąki łubinowej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 88926
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Jak zwiększyć konsumpcję warzyw i owoców
nr katalogowy: 110553
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Cele i zadania Stowarzyszenia Przetwórców Owoców i Warzyw
nr katalogowy: 47533
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Mąki niechlebowe i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51682
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Znaczenie organizacji producentów i programów operacyjnych w rozwoju sektora owoców i warzyw
nr katalogowy: 124138
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14508
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14508
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Mąka standaryzowana – czy na pewno wiemy, co to jest?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 143475
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-6
Bezglutenowe mąki na warszawskim rynku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 91646
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Wartość odżywcza i walory zdrowotne żyta, mąki żytniej i pieczywa żytniego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 60161
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Co z tą mąką?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 54806
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Konferencja producentów mrożonych owoców i warzyw
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 89760
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Produkcja i eksport mrożonych owoców i warzyw
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 79248
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-6
Wymagania jakościowe dla mąk pszennych o specjalnym przeznaczeniu
Roman Jurga
nr katalogowy: 91645
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Produkcja i handel zagraniczny mrożonkami owocowymi i warzywnymi w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 75481
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Jak producent pieczywa powinien rozumieć mąkę?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137856
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Konferencja KSPOiW dla producentów mrożonych owoców i warzyw
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 143873
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Sytuacja na krajowym i światowym rynku mrożonych owoców i warzyw na początku sezonu 2011/2012
Mariusz Ryszard Dziwulski
nr katalogowy: 61773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Wskazówki praktyczne
nr katalogowy: 54813
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Wydajność pieczywa – ważny wskaźnik technologiczny i ekonomiczny
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136589
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Informacje Biznesowe
nr katalogowy: 29275
OPAKOWANIE 2008-9
Opakowania do pakowania owoców i warzyw
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 37932
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
XIII Międzynarodowy Kongres Promocji Owoców i Warzyw AIAM5 po raz pierwszy w Polsce
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 111174
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Światowy handel mąką pszenną
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 110968
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 109927
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Ocena wyników przemiału
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 70532
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
"Ziarno zbóż, mąka, pieczywo - na polskim rynku"
nr katalogowy: 48344
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Uwaga na mąkę z porośniętego ziarna
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 55243
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Rynek mrożonych owoców i warzyw w Polsce
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 38037
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Wymagania jakościowe i zasady produkcji mąk pszennych o specjalnym przeznaczeniu
Roman Jurga
nr katalogowy: 48400
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Opakowalnictwo owoców i warzyw. Aktualne tendencje rozwoju systemów pakowania owoców i warzyw
M. Ucherek
nr katalogowy: 6833
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 7187
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-15
Stanisław Cholewiak
hp
nr katalogowy: 5469
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Opakowalnictwo owoców i warzyw (1). Aktualne tendencje rozwoju systemów pakowania owoców i warzyw
M. Ucherek
nr katalogowy: 6753
OPAKOWANIE 2009-9
Pakowanie świeżych owoców i warzyw
Ryszard Warczyński
nr katalogowy: 46565
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-9
Warunki pracy w przetwórstwie owoców i warzyw
JK
nr katalogowy: 8183
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Jarmuż - cenne warzywo kapustne Cz. II. Wartość odżywcza jarmużu
Anna Korus
nr katalogowy: 89761
10.15199/64.2015.2.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi warzywami i owocami
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 50127
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Podaż i popyt mrożonych owoców i warzyw na polskim rynku
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 47068
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
VIII Ogólnopolska Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw
Dorota Walkowiak-Tomczak
nr katalogowy: 93087
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Chłodnicze przetwórstwo owoców i warzyw
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 83339
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Mąka standaryzowana – czy na pewno wiemy, co to jest?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 143475
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-14-15
Mąka z wody i powietrza
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 121339
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Konferencja branży mrożonkowej w Nałęczowie
nr katalogowy: 57209
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Otwartość na innowacje i nowe trendy szansą europejskich producentów mrożonych warzyw
nr katalogowy: 42371
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Wspólnie w KRPiZOiW osiągniemy wiele
K. Wardzyński
nr katalogowy: 6749
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Pełne ziarno, pełnoziarnisty chleb – a cóż to takiego? O nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 146300
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Jesienna konferencja branży mrożonkowej KSPOiW
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 135248
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-7-8
Optymalizacja parametrów napędu magnetohydrodynamicznego z kanałem o przekroju eliptycznym
Marcin MĄKA
nr katalogowy: 11758
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Rynek mrożonych owoców i warzyw
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 54142
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Ekohistoria Podlaskiego Młyna Wodnego i wzór: dobra mąka, dobry chleb = dobre życie
nr katalogowy: 120562
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Kuchenne laboratorium
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 100609
CHŁODNICTWO 2014-1
Walne Zebranie Członków Unii Polskiego Przemysłu Chłodniczego
Janina Jędrzejowska
nr katalogowy: 82219
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
W próżni Próżniowe pakowanie żywności
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18559
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Jedzmy owoce i warzywa!
nr katalogowy: 126736
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Konferencja KSPOiW dla producentów mrożonych owoców i warzyw
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 143873
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Przygotowanie ciasta chlebowego
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 68238
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Pieczywo graham
Roman Jurga
nr katalogowy: 56909
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Charakterystyka i zastosowanie mąki z ziaren roślin strączkowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 52050
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Sytuacja na rynku mrożonych owoców i warzyw w Polsce
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 46196
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Pozytywne efekty kampanii promocyjno-edukacyjnej
nr katalogowy: 67199
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Konferencja branży mrożonkowej KSPOiW w Kielcach
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 139108
CHŁODNICTWO 2023-3
Najlepsze chłodnie na owoce i warzywa
Stanisław Wójcik
nr katalogowy: 143885
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
Opakowania owoców i warzyw - wymagania w zakresie ochrony środowiska
H. Zakowska
nr katalogowy: 6930
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Warzywa na talerz!
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 131663
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Kampania KUPS "5 porcji warzyw, owoców lub soku" rozpoczęta!
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 42372
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Fruitlogistica 2015 - nowoczesne maszyny do owoców i przetworów
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 90893
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Przechowywanie warzyw
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127413
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Jesienna konferencja branży mrożonkowej KSPOiW
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 135248
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Mąka z porośniętego ziarna żyta, pszenżyta i jęczmienia w żywieniu dzieci
nr katalogowy: 6253
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Konsumpcja warzyw i owoców
nr katalogowy: 140917
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Konferencja branży mrożonkowej KSPOiW w Kielcach
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 139108
CHŁODNICTWO 2013-5
Spotkanie służb technicznych Chłodni
Janina Jędrzejewska
nr katalogowy: 76709
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Okres przechowywania mąki (wg badań wykonanych w ZPZiP IBPRS) może być znacznie dłuższy
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 60023
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89398
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
(Nie)bezpieczne warzywa i owoce
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 38050
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Nowe przepisy dotyczące sektora owoców i warzyw oraz przetworów owocowych i warzywnych
nr katalogowy: 146894
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Innowacyjna mąka z kaki
nr katalogowy: 136040
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Ścisła współpraca z klientami kluczem do sukcesu młyna na rynku
nr katalogowy: 20142
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Współczesne systemy przemiału żyta
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 6336
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Możliwości połączeń są nieograniczone
nr katalogowy: 105345
OPAKOWANIE 2010-6
Platforma SWDO - narodziny gwiazdy!
nr katalogowy: 52563
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
OZONOWANIE WARZYW I OWOCÓW drogą do sukcesu
nr katalogowy: 122449
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
KZGPOiW aktywnie uczestniczy w zorganizowaniu i rozwoju rynku owoców i warzyw
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 127682
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Cz. I. Pieczywo zapiekane
Magdalena Mart
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 75345
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Konferencja Stowarzyszenia Przetwórców Owoców i Warzyw
nr katalogowy: 48978
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
Branża producentów mrożonych owoców i warzyw podsumowała sezon
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 96247
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Konferencja producentów mrożonych owoców i warzyw - przed sezonem
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 93076
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Konferencja branży chłodniczej i mrożonkowej KSPOiW
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 141052
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Wykorzystanie kulinarne mrożonek warzywnych Warzywa na talerze!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 103519
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
Konferencja branży mrożonek KSPOiW Ważny głos o współpracy z rolnikami
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 117612
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Rynek mrożonych owoców i warzyw w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 69898
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
SWDO - system wspomagania doboru opakowań
Andrzej Hejduk
Anna Kosmacz-Chodorowska
Jan Świetlik
nr katalogowy: 57031
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Krajowa Rada Przetwórstwa i Zamrażalnictwa Owoców i Warzyw o sytuacji branży przed sezonem 2007 r.
A. Łazarowicz
nr katalogowy: 26224
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Docenione sukcesy kampanii KUPS "5 porcji warzyw, owoców lub soku"
Barbara Groele
nr katalogowy: 50128
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wiosenna edycja konferencji SPOiW dla branży mrożonych owoców i warzyw
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 77521
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Reforma rynku owoców i warzyw w UE
nr katalogowy: 25445
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Soki – przedstawiamy fakty
Barbara Groele
nr katalogowy: 134173
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Warunki eksportu warzyw i owoców do Chińskiej Republiki Ludowej
Agnieszka Sahajdak
nr katalogowy: 93642
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena jakości handlowej mąki pszennej typ 450 krupczatka
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Sylwia Stępniewska
Klaudia Kuciara
nr katalogowy: 118510
pszenica
mąka handlowa
popiół
białko
gluten
aktywność amylolityczna
wheat
commercial flour
ash
protein
gluten
amylolytic activity
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Wykorzystanie NSP do produkcji pieczywa - wartości żywieniowe i technologiczne
Małgorzat Mielcarz
nr katalogowy: 19270
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Nowa jakość w nowej puszce
nr katalogowy: 78119
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Priorytetem działań KRPiZOiW jest dbałość o interesy branży
nr katalogowy: 26225
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Soki – przedstawiamy fakty
Barbara Groele
nr katalogowy: 134173
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Dojrzewanie mąki pszennej a jakość pieczywa
Alicja CEGLIŃSKA
Tadeusz HABER
Grażyna CACAK-PIETRZAK
Agnieszka ZMYSŁOWSKA
nr katalogowy: 20094
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Mąka z Polskich Młynów S. A. wzbogacana witaminami - szczególnie kwasem foliowym
Roman Jurga
nr katalogowy: 14165
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Sytuacja na rynku ogrodniczym w sezonie 2019/2020
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 125121
owoce
warzywa
zbiory
przetwórstwo
handel zagraniczny
ceny
spożycie
fruit
vegetables
harvest
processing
foreign trade
prices
consumption
CHŁODNICTWO 2008-6
Możliwość zastosowania testów przyspieszonych w prognozowaniu trwałości zamrożonych warzyw
TOMASZ PUKSZTA
nr katalogowy: 36068
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami
Anna Bugała
nr katalogowy: 67221
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Programy promocyjne w branży owoców i warzyw
Julian Pawlak
nr katalogowy: 58022
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Warzywa i owoce przeciwdziałają chorobom cywilizacyjnym
nr katalogowy: 108790
OPAKOWANIE 2011-12
Więcej automatyki w pakowaniu warzyw i owoców
nr katalogowy: 65057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Mimo sukcesów nadal poważne wyzwania przed polskim eksportem owoców i warzyw
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 81118
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
KZGPOiW aktywnie uczestniczy w zorganizowaniu i rozwoju rynku owoców i warzyw
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 127682
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Tradycyjny, polski żytni chleb - zagrożony. 100 dni żyta
Kazimierz Czekaj
nr katalogowy: 19165
CHŁODNICTWO 2020-6
Jakość mikrobiologiczna mrożonych surowców roślinnych i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 129736
10.1599/8.2020.6.1
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
"Wyzwania i perspektywy dla branży owocowo-warzywnej"
nr katalogowy: 35351
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Zakład Przetwórstwa Owoców i Warzyw oficjalne otwarcie
nr katalogowy: 95653
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Modernizacja systemu kształcenia zawodowego
nr katalogowy: 75665
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Międzynarodowe warsztaty naukowe z udziałem projektów UE: ISAFRUIT, FLAVO, NOVEL Q
Monika Fastyn
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Dorota Konopacka
nr katalogowy: 46197
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Wpływ dodatku wysuszonych i sproszkowanych warzyw na jakość wyrobów makaronowych
nr katalogowy: 20114
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Targi owoców i warzyw w Warszawie
nr katalogowy: 7168
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Makarony z ciemnej mąki pszennej i wzbogacone błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 54197
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-4
Spotkanie przetwórców i producentów owoców i warzyw
JE
nr katalogowy: 6781
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Gatunkowanie mąk piekarskich u naszych wschodnich sąsiadów
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 87637
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Wykorzystanie komosy ryżowej w przemyśle spożywczym
Grażyna Cacak -Pietrzak
Aleksandra Szybilska
nr katalogowy: 58922
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Termometr w rzemieślniczej piekarni to niezbędny przyrząd pomiarowy
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140766
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-7
Problemy na rynku owoców i warzyw
map
nr katalogowy: 14637
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Komisja proponuje program "owoce w szkole" w wysokości 90 mln euro rocznie
nr katalogowy: 38247
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Zakładamy firmę branży spożywczej (cz. IV) Szczególne wymagania dla zakładów piekarskich i cukierniczych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 61380
CHŁODNICTWO 2023-3
Tradycyjna chłodnia z płyt warstwowych
nr katalogowy: 143890
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Owoce i warzywa, świeże i przetworzone - różne zalecenia dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Monika Mieszczakowska-Frąc
nr katalogowy: 125637
10.15199/64.2020.3.3
owoce
warzywa
diety
zalecenia
kontrowersje
fruit
vegetables
diets
recommendations
controversy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Światowy i europejski rynek mrożonych owoców i warzyw
Anna Jaworowska
nr katalogowy: 49502
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-12
Podsumowanie pracy Krajowej Rady Przetwórstwa i Zamrażalnictwa Owoców i Warzyw
nr katalogowy: 6976
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
Tendencje w przetwórstwie i handlu owocami i warzywami
B. Nosecka
nr katalogowy: 6919
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-2
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na skład chemiczny owoców i warzyw Część 2. Badania owoców i warzyw
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
DOROTA ANNA KRAWCZYK
Iwona Skoczko
ANDRZEJ GAJEWSKI
TOMASZ CHOIŃSKI
nr katalogowy: 82400
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Owoce, warzywa i soki w zaleceniach żywieniowych - kontrowersje dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 100323
10.15199/64.2016.7-8.2
CHŁODNICTWO 2023-1
Czy liofilizacja jest lepsza od mrożenia?
Karol Zarębiński
nr katalogowy: 142007
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Powiew świeżości
nr katalogowy: 78107
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Fundusze Promocji Produktów Rolno-Spożywczych
Zdzisław Woźniak
nr katalogowy: 70377
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Jest duży potencjał - potrzeba silnej organizacji
Władysław Mazur
nr katalogowy: 20627
CHŁODNICTWO 2004-12
Wybrane aspekty charakterystyki rynku mrożonych owoców i warzyw regionu lubelskiego
Dariusz Góral
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 784
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Jak pączek, byle nie w maśle Pączki i faworki - tradycyjne, polskie smakołyki, synonim dostatku i ucztowania
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18640
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Wymagania dotyczące obowiązkowych informacji o wartości odżywczej w oznakowaniu środków spożywczych (cz. III) Przykład obliczenia wartości odżywczej chleba
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 83158
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Kupujesz owoce od rolnika, płacisz na Fundusz Promocji Owoców i Warzyw
nr katalogowy: 109776
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Ceny warzyw do przetwórstwa w sezonie 2004 2005
T. Smoleński
G. Stępka
nr katalogowy: 14620
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
GEA Vaculiq – nowoczesny, wydajny i gwarantujący wysoką jakość system tłoczenia warzyw i owoców
nr katalogowy: 131466
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
GEA Vaculiq – nowoczesny, wydajny i gwarantujący wysoką jakość system tłoczenia warzyw i owoców
nr katalogowy: 131466
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
ITP. Silosy belgijskiej firmy Spiromatic
nr katalogowy: 12782
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Konferencja producentów mrożonych owoców i warzyw
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 116211
CHŁODNICTWO 2014-11-12
Ewaluacja eksperymentalna pracy układów chłodniczych obsługujących komory składowe kapusty pekińskiej
Grzegorz Mizera
Jarosław Karwacki
Tomasz Przybyliński
nr katalogowy: 88395
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH