Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wykorzystanie wody odpadowej po produkcji skrobi pszennej jako źródła błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 150886
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Dlaczego błonnik pokarmowy jest ważny w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103588
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Właściwości błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 121416
błonnik pokarmowy
właściwości żywieniowe i technologiczne
preparaty wysokobłonnikowe.
dietary fiber
nutritional and technological properties
fiber-rich preparations.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Nowe książki
nr katalogowy: 44902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Wpływ surowca na właściwości preparatów wysokobłonnikowych
Jacek Anioła
nr katalogowy: 119828
10.15199/65.2019.4.2
błonnik pokarmowy
preparaty wysokobłonnikowe
źródła błonnika
właściwości fizjologiczne
dietary fiber
high-fiber preparations
sources of fiber
physiological properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wzbogacanie produktów zbożowych błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 72896
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Błonnik pokarmowy - wzbogacanie produktów zbożowych
nr katalogowy: 54198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wzbogacanie produktów zbożowych błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 90409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Jakość chleba z dodatkiem błonnika pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 109909
chleb pszenny
błonnik pszenny
długość włókna
wydajność ciasta
jakość chleba
wheat bread
wheat fiber
fiber length
dough yield
bread quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
W próżni Próżniowe pakowanie żywności
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18559
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Otręby ubocznym produktem przemiału ziarna zbożowego
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 88256
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Zainteresowanie pieczywem z dodatkiem błonnika wśród polskich konsumentów
Marzena Jeżewska-Zychowicz
nr katalogowy: 97764
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68967
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Problemy określania zawartości błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 76484
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Na czym będą polegały zmiany w znakowaniu żywności wartością odżywczą?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 51657
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Znaczenie błonnika pokarmowego w diecie człowieka oraz w przetwórstwie mięsa
Joanna Miazek
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 80009
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Błonnik w produkcji pieczywa
Marcin Kurek
nr katalogowy: 103575
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Konsumenci są skłonni zaakceptować pieczywo i makaron z udziałem błonnika owsianego
Marzena Jeżewska-Zychowicz
nr katalogowy: 93647
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Zdrowe włókno
Danuta Gajewska
nr katalogowy: 46085
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Mąki z roślin strączkowych alternatywą i uzupełnieniem mąki pszennej
nr katalogowy: 79013
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Charakterystyka makaronów pełnoziarnistych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 82853
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Wpływ mikronizacji błonnika na jego właściwości fizykochemiczne
Jacek Anioła
nr katalogowy: 120371
10.15199/65.2019.5.8
błonnik pokarmowy
preparaty wysokobłonnikowe
mikronizacja
właściwości funkcjonalne
dietary fiber
high-fiber preparations
micronization
functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Napoje z cząstkami - nowe wyzwanie dla branży napojowej
Ireneusz Lichota
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105147
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Pieczywo z dodatkiem fitosteroli i jego potencjalne możliwości obniżania poziomu cholesterolu LDL we krwi
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 81743
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Suszona słodzona żurawina firmy Ocean Spray pomocna w cukrzycy typu 2
nr katalogowy: 47778
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wpływ sposobu łączenia produktów przemiału ziarna żyta na ich skład chemiczny
Jan Kiryluk
Elżb ieta Konieczna
Agnieszka Makowska
nr katalogowy: 53671
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Rozporządzenie w sprawie znakowania wartością odżywczą: ważne zmiany w przepisach niemieckich
nr katalogowy: 50388
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Dlaczego pieczywo jest zdrowe?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 81758
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Wpływ własności mąki pszennej o wysokim wyciągu na jakość makaronów
Roman Jurga
nr katalogowy: 14194
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 104722
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Błonnik w ofercie Brenntag Polska
Jerzy Baczewski
Monika Kajzer
nr katalogowy: 59559
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Ważna rola błonnika i tłuszczu w ograniczaniu kaloryczności diety żywieniowej
nr katalogowy: 20026
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Sposób na tuszki Obróbka cieplna mięsa drobiowego
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 18583
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Ulubione bulwy Wpływ obróbki kulinarnej na wartość odżywczą ziemniaków
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 4269
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Żywieniowe i technologiczne aspekty zastosowania błonnika pokarmowego do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 4989
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Makarony z ciemnej mąki pszennej i wzbogacone błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 73908
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
"Stanowi źródło błonnika" - czyli słów kilka o oświadczeniach żywieniowych i zdrowotnych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 57885
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
nr katalogowy: 56859
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Otręby z różnych zbóż - wartość technologiczna i żywieniowa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 101317
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Pieczywo pszenżytnio-owsiane, jako alternatywa dla chleba pszennego
Anna Fraś Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Dariusz R. Mańkowski
Danuta Boros
nr katalogowy: 99947
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jedz na zdrowie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92438
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Wpływ dodatku ekspandowanych nasion szarlatu na cechy ciasta i jakość pieczywa pszennego
Grażyna Cacak-Pietrzak
Alicja Ceglińska
Tadeusz Haber
nr katalogowy: 4764
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Makarony z ciemnej mąki pszennej i wzbogacone błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 54197
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa oraz wykorzystanie produktów owsianych
nr katalogowy: 72176
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Ekstrudaty z fasoli jako nowe produkty przekąskowe
Jarosław Korus
nr katalogowy: 38259
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Wpływ własności mąki pszennej ciemnej na jakość makaronów
nr katalogowy: 38784
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Jarmuż - cenne warzywo kapustne Cz. II. Wartość odżywcza jarmużu
Anna Korus
nr katalogowy: 89761
10.15199/64.2015.2.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-3
Wzbogacanie makaronów dodatkami z błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 33831
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Soczyste normy
nr katalogowy: 30189
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
(Nie)bezpieczne warzywa i owoce
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 38050
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Badania krzywych pęcznienia - mało znana metoda oceny jakości mąki żytniej
ELŻBIETA SŁOWIK
MAŁGORZATA MIELCARZ
nr katalogowy: 29211
CHŁODNICTWO 2008-8
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych.
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 37307
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Wpływ zamiany tłuszczu błonnikiem na cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Barbara Szczepaniak
Elżbieta Piotrowska
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 37278
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Otręby pszenne - metody funkcjonalizacji surowca
Joanna Harasym
nr katalogowy: 92752
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Błonniki dietetyczne i ich zastosowanie w przemyśle owocowo-warzywnym
nr katalogowy: 27423
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Projekt realizowany. Ale jak?
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 56329
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Nowa generacja błonnika pokarmowego polepsza stan zdrowotny jelit
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 123774
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Przepisy dietetyka
nr katalogowy: 89624
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Potencjalna możliwość wykorzystania otrąb zbożowych do przygotowania makaronów wzbogaconych w błonnik
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84006
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Wartość technologiczna i żywieniowa ziarna żyta
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 89323
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-15-16
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 53654
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Pszenica na zdrowie
nr katalogowy: 145009
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Mąki niechlebowe i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51682
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Zielone porządki
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 85461
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Znaczenie w diecie i przydatność technologiczna fruktanów w przetwórstwie owocowo-warzywnym
Kinga Czajkowska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 90186
10.15199/64.2015.3.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Technologie rozlewu aseptycznego dla produktów wrażliwych z cząstkami
Ludwik Majorczyk
Piotr Materek
nr katalogowy: 105148
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Jak zwiększyć zastosowanie beta-glukanu w przemyśle spożywczym?
Marcin Kurek
Małgorzata Moczkowska
Sabina Karp
nr katalogowy: 117178
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Konsumenci w U SA oczekują wydłużonej świeżości pieczywa
nr katalogowy: 109912
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Analityka specjalna Część 3. Pozostałe badania o znaczeniu praktycznym
nr katalogowy: 50390
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Ekspozycja i sprzedaż pieczywa funkcjonalnego
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 83773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Ekspozycja i sprzedaż pieczywa funkcjonalnego
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 83772
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Produkty pełnoziarniste.Część iV. Błonnik - funkcje fizjologiczne i rola włókna pokarmowego
Leszek Mościcki
Agnieszka Wójtowicz
nr katalogowy: 44894
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Produkty pełnoziarniste.Częśc 1.Produkty zbożowe i substancje odżywcze.
LESZEK MOŚCICKI
AGNIESZKA WÓJTOWICZ
nr katalogowy: 41871
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Burak zwyczajny – superwarzywo Nr 1
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 54914
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Go Sport - doskonałe pieczywo dla wszystkich, którzy dbają o zróżnicowany i zrównoważony sposób odżywiania się i prawidłowy, pro-sportowy styl życia.
Marcin Szczepaniak
nr katalogowy: 100560
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Bioprodukty - codzienne, innowacyjne produkty pełne zdrowia
Jarosław Wyrwisz
nr katalogowy: 93301
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Przetwory owsiane cennym składnikiem naszej diety
nr katalogowy: 52966
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Produkty zbożowe źródło składników prozdrowotnych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Stachecka
Krzysztof Dziedzic
nr katalogowy: 103655
10.15199/65.2017.1.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Wykorzystanie kulinarne mrożonek warzywnych Warzywa na talerze!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 103519
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Zastosowanie glukomannanu w produkcji żywności prozdrowotnej
Danuta Górecka
Krzysztof Dziedzic
Emilia Szafarz
Magdalena Szafarz
nr katalogowy: 94956
10.15199/65.2015.11.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Wartość odżywcza pieczywa wzbogaconego produktami naturalnymi
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49662
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Owies jako źródło składników bioaktywnych o charakterze prozdrowotnym
Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Anna Fraś
Danuta Boros
nr katalogowy: 105090
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Ocena wyników przemiału
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 70532
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Możliwości modyfi kacji mąki żytniej wykorzystywanej w produkcji pieczywa
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 54208
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Gluten jako polepszacz technologiczny
Włodzimierz Gubała
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 44972
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Kasze z obniżoną zawartością węglowodanów (m.in. dla diabetyków)
nr katalogowy: 44899
AURA 2012-8
Nieodzowny składnik pokarmu
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 69875
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Orlica, czyli gosari
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 69661
OPAKOWANIE 2020-11
Ishida usprawnia produkcję polskich makaronów
nr katalogowy: 129025
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Warzywa na kanapkach
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 130234
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Warzywa na kanapkach
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 130234
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Zbożowe produkty z całego ziarna w żywieniu studentów
nr katalogowy: 73462
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-10
Moc maksymalna a moc zwarciowa źródła sygnału impulsowego lub okresowego
Andrzej Drwal
Maciej Siwczyński
Sławomir Żaba
nr katalogowy: 79632
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-10
Mizielińska K., Olszak J. Gazowe i olejowe źródła ciepła małej mocy
Marian Rubik
nr katalogowy: 8871
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Błonnik pokarmowy korzyści zdrowotne i technologiczne
Danuta Górecka
nr katalogowy: 48949
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Dieta na ziarnku grochu
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 79797
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-14-15
Kawa w piramidzie
Irena Fober
nr katalogowy: 99501
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Moda na pieczywo całoziarnowe Czy pieczywo jasne tuczy i jest niezdrowe?
Aleksandra Kępińska
nr katalogowy: 89325
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Badanie jakości pieczywa pszennego z dodatkiem śruty owsianej
Emilia Sykut-Domańska
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Anna Wirkijowska
Zbigniew Rzedzicki
nr katalogowy: 111947
owies oplewiony
wydajność pieczywa
całkowita strata wypiekowa
objętość pieczywa
common oat
bread yield
total baking loss
bread volume
AURA 2017-7-8
Kiełki roślin kapustowatych - żywność funkcjonalna
Anna KRZEPIŁKO
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Iwona ZYCH-WĘŻYK
nr katalogowy: 108378
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-11
Nadprzewodnikowy elektromagnes chłodzony kriochłodziarkądla źródła jonów DECRIS-S.C
Henryk MALINOWSKI
S.L. BOGOMOLOY
V.M. DROBIN
A.A. EFREMOV
V.l. DATSKOV
V.V. SELEZNIEY
J.A. SHISHOV
Antoni CIEŚLA
nr katalogowy: 3928
CHŁODNICTWO 2010-12
Pompa ciepła olitechniki Poznańskiej jako alternatywa źródła konwencjonalnego w budynku jednorodzinnym
Grzegorz Krzyżaniak
Marta Kondracka
nr katalogowy: 56444
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Dlaczego zapominamy o owocach?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 105338
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Zdrowy jak orzech
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 115012
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Stabilność przechowalnicza przetworów mięsnych o cechach prozdrowotnych pakowanych w modyfikowanej atmosferze
Ilona Gałązka-Czarnecka
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 57679
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Wpływ parametrów źródła zasilającego na charakterystyki reaktora plazmowego ze ślizgającym się łukiem elektrycznym
Grzegorz KOMARZYNIEC
Henryka Danuta STRYCZEWSKA
Jarosław DIATCZYK
nr katalogowy: 36512
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Reaktancyjne kompensatory czwórnikowe dla przebiegów monoharmonicznych
Marcin JARACZEWSKI
nr katalogowy: 105424
10.15199/48.2017.05.10
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105850
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Wykorzystanie komosy ryżowej w przemyśle spożywczym
Grażyna Cacak -Pietrzak
Aleksandra Szybilska
nr katalogowy: 58922
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Napoje owocowe - wpływ hydrokoloidów na smak, aromat i konsystencję
nr katalogowy: 56550
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Z KRAJU
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 119747
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Zaparcia – dolegliwość naszych czasów
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 140772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Celebryckie diety
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 144331
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Twierdzenie o zespolonej mocy wymiany źródeł energii i o mocach otwarciowo-zwarciowych
Maciej SIWCZYŃSKI
nr katalogowy: 100022
10.15199/48.2016.08.61
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Sztuczna inteligencja, odnawialne źródła energii – nowe perspektywy czy zagrożenia w środowisku pracy?
nr katalogowy: 149921
OPAKOWANIE 2004-11
Źródła finansowania inwestycji w ochronie środowiska
nr katalogowy: 3387
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-12
Roczny Spis Treści Tematyczny
nr katalogowy: 930
ELEKTROINSTALATOR 2018-1
Energooszczędne źródła światła
Andrzej Munder
nr katalogowy: 111736
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Źródło jonów z parownikiem ogrzewanym przez wyładowanie łukowe. Symulacje komputerowe i eksperymen
Marcin TUREK
Andrzej DROŹDZIEL
Krzysztof PYSZNIAK
Sławomir PRUCNAL
Jerzy ŻUK
nr katalogowy: 53404
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-9
Źródła surowców i modernizacje procesowe w wytwarzaniu etylobenzenu i styrenu
Jacek Molenda
nr katalogowy: 14398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
ISM - inspiracje nowe i ciekawe
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 68249
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Potrawy na ciepło
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 124222
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 101694
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-1
Neuronowy układ sterowania pośredniego z modelem odniesienia dla przekształtnikowego źródła energii...
Lech M. GRZESIAK
Jakub SOBOLEWSKI
nr katalogowy: 11617
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-1
Neuronowy układ sterowania pośredniego z modelem odniesienia dla przekształtnikowego źródła energii...
Lech M. GRZESIAK
Jakub SOBOLEWSKI
nr katalogowy: 11617
AURA 2004-6
BATALION, OGNIA!... - NIE, NIE STRZELAĆ!
Marek Antoni Wasilewski
nr katalogowy: 532
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-12
Źródła dioksyn w krajowej spiekalni na podstawie bilansu chloru i oleju wprowadzanego do procesu
BURCHART-KOROL D.
NIESLER M.
nr katalogowy: 22743
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-10
Precyzyjne źródło prądowe do sterowania lasera półprzewodnikowego interferometru światłowodowego
Piotr Kunicki
Teodor Gotszalk
Adam Piotrowicz
Maciej Rudek
Karolina Orłowska
nr katalogowy: 79985
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-3
Analiza możliwości pracy wyspowej rozproszonego źródła energii z generatorem asynchronicznym
Hanna Dytry
Marcin Lizer
Piotr Suchorolski
Wojciech Szweicer
nr katalogowy: 104490
10.15199/74.2017.3.9
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-2
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 33050
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-7-8
Odnawialne źródła energii współpracujące z ogniwami paliwowymi jako nowoczesnymi zasobnikami energii używane do produkcji energii elektrycznej
Antoni Dmowski
Tomasz Dzik
nr katalogowy: 7610
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 118425
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Chcesz być mądry i zdrowy? Jedz chleb!
nr katalogowy: 95039
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Kanapka - idealny posiłek na wakacyjne wojaże
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 99732
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 129645
AURA 2016-9
Systemy grzewcze z pompą ciepła
Izabela GÓRALCZYK
Ryszard TYTKO
nr katalogowy: 100665
10.15199/2.2016.9.3
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
Wiatraki ruszają na morze
nr katalogowy: 130751
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-6
Wydawnictwa - Odnawialne źródła energii
nr katalogowy: 27319
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-11
Zasilanie i zabezpieczenie nadprzewodnikowego elektromagnesu w źródle jonów DECRIS- S.
Henryk MALINOWSKI
S.L. BOGOMOLOY
V.M. DROBIN
A.A. EFREMOV
V.l. DATSKOV
V.V. SELEZNIEV
J.A. SHISHOV
nr katalogowy: 3927
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-4
Minimalizacja wahań napięcia źródła energii elektrycznej z uwzględnieniem strat wewnętrznych
Maciej SIWCZYŃSKI
Sławomir ŻABA
nr katalogowy: 104951
10.15199/48.2017.04.37
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Akustyczny system rozpoznawania środowiska
Eugeniusz KORNATOWSKI
nr katalogowy: 76813
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-1
Źródła niepewności w analizie systemów elektroenergetycznych
Sylwester ROBAK
nr katalogowy: 32348
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-I
Nielambertowskie właściwości emisyjne źródła światła
Dariusz SAWICKI
nr katalogowy: 27622
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-11
Zmodyfikowany model szerokopasmowego energoelektronicznego sterowanego źródła prądowego z modulacją prądu wyjściowego
Michał KRYSTKOWIAK
nr katalogowy: 102443
10.15199/13.2016.11.14
AURA 2007-3
Biomasa jako"zielona energia"
AGATA SZYMAŃSKA
nr katalogowy: 24702
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-1
Szukajcie, a znajdziecie
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 32663
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-10
Odnawialne źródła energii w hybrydowych systemach grzewczych obiektów sakralnych
MIECZYSŁAW BAJSZCZAK
nr katalogowy: 30163
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-7
FIRE PRO systemy biernych zabezpieczeń ogniochronnych ROCKWOOL
nr katalogowy: 27997
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-1
Kryteria wyboru źródła ciepła do budynków mieszkalnych
Andrzej Wiszniewski
nr katalogowy: 23661
AUTO MOTO SERWIS 2019-6
Nowe lampy robocze Philips
nr katalogowy: 135827
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-8
Proekologiczne odnawialne źródła energii
nr katalogowy: 108610
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-6
Korzyści ekonomiczne i środowiskowe termomodernizacji w zależności od stosowanego źródła ciepła
Janusz Adamczyk
Robert Dylewski
nr katalogowy: 44787
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-12
Wykorzystanie wody opadowej do zwiększenia wydajności dolnego źródła pompy ciepła
Jarosław Dąbrowski
nr katalogowy: 48540
AURA 2009-9
Zielony Certyfikat II Stopnia
nr katalogowy: 46810
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-8
Analiza pracy elektrowni wykorzystujących odnawialne źródła energii w systemie elektroenergetycznym
Leszek Jastrzębiowski
nr katalogowy: 138840
10.15199/74.2022.8.1
odnawialne źródła energii
system elektroenergetyczny
Renewable Energy Sources
Electric Power System
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-8
Analiza pracy elektrowni wykorzystujących odnawialne źródła energii w systemie elektroenergetycznym
Leszek Jastrzębiowski
nr katalogowy: 138840
10.15199/74.2022.8.1
odnawialne źródła energii
system elektroenergetyczny
Renewable Energy Sources
Electric Power System
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-8
Analiza pracy elektrowni wykorzystujących odnawialne źródła energii w systemie elektroenergetycznym
Leszek Jastrzębiowski
nr katalogowy: 138840
10.15199/74.2022.8.1
odnawialne źródła energii
system elektroenergetyczny
Renewable Energy Sources
Electric Power System
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-8
Analiza pracy elektrowni wykorzystujących odnawialne źródła energii w systemie elektroenergetycznym
Leszek Jastrzębiowski
nr katalogowy: 138840
10.15199/74.2022.8.1
odnawialne źródła energii
system elektroenergetyczny
Renewable Energy Sources
Electric Power System
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-8
Analiza pracy elektrowni wykorzystujących odnawialne źródła energii w systemie elektroenergetycznym
Leszek Jastrzębiowski
nr katalogowy: 138840
10.15199/74.2022.8.1
odnawialne źródła energii
system elektroenergetyczny
Renewable Energy Sources
Electric Power System
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
Ź jak źródła prawa pracy część 1
Piotr Wąż
nr katalogowy: 61478
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Fractionally matched load to the power source
nr katalogowy: 51577
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-4
Źródła światła piątej generacji
Ryszard S. Romaniuk
nr katalogowy: 97830
10.15199/13.2016.4.9
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
Wiatraki ruszają na morze
nr katalogowy: 130751
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Wpływ mielonych nasion chia na właściwości reologiczne mieszanek z mąki pszennej
Agata Wojciechowicz-Budzisz
Krystyna Siekańska
Beata Włodarska
nr katalogowy: 149825
10.15199/61.2024.4.4
mąka pszenna
Salvia hispanica
chia
reologia
Mixolab
wheat flour
Salvia hispanica
chia
rheology
Mixolab
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wpływ mielonych nasion chia na jakość i wartość odżywczą pieczywa pszennego
AGATA WOJCIECHOWICZ-BUDZISZ
BEATA WŁODARSKA
KRYSTYNA SIEKAŃSKA
nr katalogowy: 150889
10.15199/61.2024.5.5
pieczywo pszenne
Salvia hispanica
chia
jakość
wartość odżywcza
błonnik pokarmowy
wheat bread
Salvia hispanica
chia
quality
nutritional attributes
dietary fiber
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-9
Model źródła zakłóceń, reprezentujący łącznik i zaburzenie,wywołane jego przełączeniem w prostym układzie elektrycznym
Piotr RUSZEL
nr katalogowy: 30148
AUTO MOTO SERWIS 2019-6
Nowe lampy robocze Philips
nr katalogowy: 135827
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-3
Przyszłość polskiej energetyki
nr katalogowy: 142457
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Wybrane właściwości lamp z nanostrukturalną zimną katodą kompozytową emitującą elektrony
Elżbieta CZERWOSZ
Justyna KĘCZKOWSKA
Antoni RÓŻOWICZ
Małgorzata SUCHAŃSKA
nr katalogowy: 37141
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Miniaturowe źródła światła wykorzystujące emisję polową z nanorurek węglowych
BARTŁOMIEJ CICHY
ANNA GÓRECKA-DRZAZGA
JAN DZIUBAN
nr katalogowy: 35642
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Wykorzystanie multichromatycznego źródła promieniowania optycznego do prześwietlania peryferyjnych części ciała
Przemysław RYBACZEWSKI
nr katalogowy: 68589
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-8
Analiza pracy elektrowni wykorzystujących odnawialne źródła energii w systemie elektroenergetycznym
Leszek Jastrzębiowski
nr katalogowy: 138840
10.15199/74.2022.8.1
odnawialne źródła energii
system elektroenergetyczny
Renewable Energy Sources
Electric Power System
AURA 2014-10
Energia wody - (nie)przyjazna środowisku?
Agnieszka Zwolińska
Grzegorz Kusyk
nr katalogowy: 87016
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 113424
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Pełne ziarna - holistyczny wybór
Pauline Taggart
nr katalogowy: 57024
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. I)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 54411
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 123056
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Junk food
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 90555
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
KRONIKA
nr katalogowy: 90210
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Kalafior i brokuł - kwiaty jadalne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 93089
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-3
Zdrowe nawyki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 89942
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część trzecia – jeśli nie cukier to co? Znane i mniej znane zamienniki stosowane w cukiernictwie
nr katalogowy: 131990
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Jak owady i młyny zbożowe usprawniają zrównoważony rozwój
Dirk-Michael Fleck
nr katalogowy: 137017
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-7
Układ załączania źródła rezerwowego w lokalnych sieciach Smart Grid
Krzysztof Broda
Andrzej Gacek
Paweł Wlazło
nr katalogowy: 85784
10.15199/ELE-2014-068
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-1
Analiza obwodu zasilania rezonansowych wzmacniaczy mocy klasy D
Juliusz Modzelewski
nr katalogowy: 74232
ELEKTROINSTALATOR 2021-10
PRZEWODNIK PO BATERIACH I AKUMULATORACH
nr katalogowy: 134091
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-3
Książki
nr katalogowy: 104814
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH