Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 109922
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
nnowacje firmy Bühler Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 110283
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Wartość odżywcza i walory zdrowotne płatków zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58123
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
BLFHLER AG - Produkcja zbożowej galanterii śniadaniowej
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 6465
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Mąka przeznaczona do celów dietetycznych i żywienia dzieci
nr katalogowy: 6435
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Zawartość niklu (Ni) w przetworach zbożowych
Bohdan ACHREMOWICZ
Joanna KASZUBA
Czesław PUCHALSKI
nr katalogowy: 99943
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Antyoksydacyjne właściwości płatków zbożowych różnego pochodzenia
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 114138
płatki zbożowe
antyoksydanty
wolne rodniki
cereal flakes
antioxidants
free radicals
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 118425
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Płatki śniadaniowe – co o nich wiemy?
Milena Sadowska
Aniela Schefler
Agata Witczak
Kamila Pokorska-Niewiada
nr katalogowy: 146326
płatki śniadaniowe
technologia produkcji płatków śniadaniowych
breakfast cereals
breakfast cereal production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Charakterystyka profilu kwasów tłuszczowych płatków zbożowych różnego pochodzenia
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 117561
płatki zbożowe
kwasy tłuszczowe
DHA
EPA
cereal flakes
fatty acids
DHA
EPA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wyniki kontroli jakości przetworów zbożowych
nr katalogowy: 150888
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Dlaczego błonnik pokarmowy jest ważny w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103588
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Dieta przeciwzapalna
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 146305
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Produkty zbożowe źródło składników prozdrowotnych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Stachecka
Krzysztof Dziedzic
nr katalogowy: 103655
10.15199/65.2017.1.6
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. VI. Produkcja zbożowej galanterii śniadaniowej
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 77116
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien Laboratorium przy magazynie zbożowym
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 120556
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Podstawa żywienia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 99748
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Właściwości zdrowotne pełnoziarnistych produktów zbożowych
Aleksandra Wedziuk-Reszka
Beata Bondyra-Wiśniewska
nr katalogowy: 149824
10.15199/61.2024.4.3
produkty zbożowe
produkty pełnoziarniste
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
dietoprofilaktyka
dietoterapia
grain products
whole grains
dietary fiber
bioactive compounds
dietary prevention
dietotherapy
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
System X-ray zwiększa bezpieczeństwo kontroli jakości wyrobów cukierniczych
nr katalogowy: 129964
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
W jakich barwach wystąpią Twoje produkty w nadchodzącym sezonie
Thomas Lampe
nr katalogowy: 7096
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 1)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 127380
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Mój bohater papier. Cz. 4. Tektura falista jako materiał twórczy
Agnieszka Andruszkiewicz
nr katalogowy: 131503
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Perspektywy przemysłu młynarskiego w Unii europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 149815
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 1)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 127380
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Ocena jakości produktów ubocznych przetwórstwa zbóż na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Grajewski
Magdalena Twarużek
Bogusław Gnusowski
Anna Nowacka
Michał Raczkowski
nr katalogowy: 110958
produkty uboczne zbożowe
pasza
badanie
składniki odżywcze
mikotoksyny
środki ochrony roślin
cereal by-products
feed
testing
nutritive constituents
micotoxins
pesticides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Czyszczenie zboża przeznaczonego na mąkę
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 68283
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Jakość produktów ubocznych młynarstwa na cele paszowe w świetle nowych wymagań w zakresie stwierdzeń zgodności
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Waldemar Korol
nr katalogowy: 126429
otręby pszenne i żytnie
podstawowy skład chemiczny
wartość pokarmowa
składniki niepożądane
stwierdzanie zgodności
wheat and rye bran
basic nutrients
nutritive value
undesirable substances
statement of conformity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Właściwości fizyczne wybranych produktów zbożowej galanterii śniadaniowej
Justyna Tom iło
nr katalogowy: 49668
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Zastosowanie jęczmienia w piekarstwie Część I. Wpływ na wartość odżywczą
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 70538
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wyniki kontroli jakości przetworów zbożowych
nr katalogowy: 150888
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-6
Kukurydza (cz. 7) Preparowane przetwory zbożowe
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20076
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dieta owsiana w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 78273
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Międzynarodowa konferencja "Produkty zbożowe w zdrowej diecie"
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 95175
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Alergeny w żywności Lista obowiązkowa
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91207
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Uwarunkowania prawne i wymagania jakościowe dla otrąb zbożowych na cele paszowe
Waldemar KOROL
nr katalogowy: 20019
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Produkty uboczne przetwórstwa zbóż na cele paszowe - ocena jakości i wymagania
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
nr katalogowy: 121646
produkty przetwórstwa zbóż
pasza
badanie
podstawowy skład chemiczny
aminokwasy
sód
cereal by products
feed
testing
basic nutrients
amino acids
sodium
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Produkty zbożowe źródłem witamin z grupy B w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67396
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Walory żywieniowe płatków owsianych i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89324
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Wartość odżywcza wzbogacanych płatków śniadaniowych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 40831
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Prozdrowotne właściwości płatków śniadaniowych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 41872
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Beta-glukan w brzeczkach otrzymanych z dodatkiem pseudozbóż lub syropu maltozowego
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 99244
10.15199/64.2016.6.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Rodzaje i charakterystyka mąk wykorzystywanych do produkcji pieczywa bezglutenowego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92761
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Krones udoskonala recykling Bottle-to-Bottle włączając proces SuperCleaning
Thomas Friedlaender
nr katalogowy: 80283
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ulubione produkty zbożowe Polaków? Na naszych stołach królują pieczywo, makaron i... wyroby cukiernicze
nr katalogowy: 137844
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ulubione produkty zbożowe Polaków? Na naszych stołach królują pieczywo, makaron i... wyroby cukiernicze
nr katalogowy: 137844
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską. Masa cukrowa ombre
nr katalogowy: 133672
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Aktualne wymagania i wyniki monitorowania jakości pasz zbożowych
Waldemar Korol
Jolanta Rubaj
Sławomir Walczyński
Grażyna Bielecka
nr katalogowy: 149829
10.15199/61.2024.4.6
zboża paszowe
produkty uboczne
podstawowy skład chemiczny
makroelementy
mikroelementy
pierwiastki śladowe
substancje niepożądane
grain feed
cereal by-products
basic nutrients
macro- and microelements
trace elements
undesirable substances
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Sektor zbożowo-młynarski Unii Europejskiej
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 83393
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Zagrożenia dla zdrowia, wymagania prawne. Papier i tektura do kontaktu z żywnością
Marzena Pawlicka Andrzej Starski Jacek Postupolski
nr katalogowy: 90149
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Problemy surowcowe branży młynarskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137008
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Współczesne trendy w spożyciu wybranych produktów zbożowych
Marlena Pielak
Ewa Ołubiec-Opatowska
Ewa Czarniecka-Skubina
Danuta Jaworska
nr katalogowy: 114466
10.15199/66.2018.6.7
produkty zbożowe
preferencje konsumenckie
potrawy
cereal products
consumer preferences
dishes
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Alkaloidy tropanowe – co młynarze powinni o nich wiedzieć
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137881
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Przepisy Pawła Małeckiego
nr katalogowy: 12595
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Polska-Europa-Świat
nr katalogowy: 127392
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-11
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzynskiej-Komorowskiej - Piernikowe płatki śniegu
nr katalogowy: 151404
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-20
Zdrowiejący w zbożu
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 86813
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Polska-Europa-Świat
nr katalogowy: 127392
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzynskiej-Komorowskiej -Pierniczki na pożegnanie lata
nr katalogowy: 150317
AUTO MOTO SERWIS 2022-7
Czego nie powie Ci diagnoskop – systemy ograniczania emisji spalin, silniki Diesla cz.1
Wojciech Sobieraj
nr katalogowy: 139799
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Jak owady i młyny zbożowe usprawniają zrównoważony rozwój
Dirk-Michael Fleck
nr katalogowy: 137017
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej - Majowe oponki
nr katalogowy: 137395
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Ekspandowane i ekstrudowane wyroby zbożowe - definicje podstawowe i możliwości zastosowań
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 41876
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Wyniki kontroli JHArS w zakresie jakości handlowej przetworów zbożowych
nr katalogowy: 24127
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
W Polsce wzrasta popularność uprawy kukurydzy na cele spożywcze
Henryk Piekut
nr katalogowy: 130775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Smaczne i zdrowe - nasze produkty zbożowe
nr katalogowy: 73470
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Kongres GAM w Moguncji w Niemczech
nr katalogowy: 20030
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Zarodki pszenne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14002
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Kwasowość tłuszczowa w wybranych przetworach zbożowych (kasze i płatki)
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 35236
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Zarodki pszenne (cz. 8) Olej zarodkowy
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14045
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Polskie hity eksportowe
nr katalogowy: 100577
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Konsument na rynkach produktów zbożowych
Hanna GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 14156
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Chleb i przetwory zbożowe w modelach optymalnego żywienia
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 19226
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Spożycie produktów zbożowych w Polsce
Marlena PIEKUT
nr katalogowy: 14069
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Spotkanie zbożowe regionu Emilia Romagna organizowane przez ASS.IN.CE
nr katalogowy: 6439
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-8
Żywieniowe i technologiczne aspekty zastosowania błonników pokarmowych
Małgorzata MIELCARZ
nr katalogowy: 6372
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Moje życie i praca - czyli wspomnienia młynarza starszego pokolenia
JERZY POL
nr katalogowy: 13981
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Moje życie i praca- czyli wspomnienia młynarza starszego pokolenia (część 3)
Jerzy Pol
nr katalogowy: 14023
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Moje życie i praca - czyli wspomnienia młynarza starszego pokolenia
JERZY POL
nr katalogowy: 13981
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Chleb i produkty zbożowe, jako pożywienie Polaków w XXI wieku
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 12611
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-9
POLSKA I ŚWIAT Wydarzenia
nr katalogowy: 59187
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Ziarno zbóż i przetwory zbożowe - jakość zdrowotna i technologiczna
Wojciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 19011
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Standaryzacja jakości pszenicy w kontekście jej ceny w skupie wolnorynkowym
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 6458
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Nowy młyn żytni o wydajności 100 t dobę już pracuje
Roman Jurga
nr katalogowy: 14166
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
W starym, dobrym stylu
nr katalogowy: 96459
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Gluten - nie zawsze znaczy to samo
Anna Wojtasik
nr katalogowy: 60019
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Wykorzystanie wyrobów z gryki w produkcji pieczywa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 74248
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Zarodki pszenne (cz. 9 - zakończenie) Zarodki w dietetyce i inne sposoby ich wykorzystania
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14062
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Żywieniowe i technologiczne aspekty zastosowania błonnika pokarmowego do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 4989
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Wpływ surowca na właściwości preparatów wysokobłonnikowych
Jacek Anioła
nr katalogowy: 119828
10.15199/65.2019.4.2
błonnik pokarmowy
preparaty wysokobłonnikowe
źródła błonnika
właściwości fizjologiczne
dietary fiber
high-fiber preparations
sources of fiber
physiological properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Konsumpcja pieczywa i produktów zbożowych w gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 80307
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Czy sprawdzamy, skąd pochodzi żywność?
nr katalogowy: 136719
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Owies – płatki, otręby, mąka i kasza – na problemy z cholesterolem i trawieniem
nr katalogowy: 145684
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Pszenica na zdrowie
nr katalogowy: 145009
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
XXIV Konferencja w Krynicy Morskiej na temat- Ziarno zbóż i przetwory zbożowe - jakość zdrowotna i technologiczna
Wojciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 20048
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
BIN laureatem Teraz Polska
nr katalogowy: 99941
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136042
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Wydatki polskich gospodarstw domowych na pieczywo i produkty zbożowe w ostatnich latach
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 82294
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Produkty zbożowe u podstaw piramidy zdrowego żywienia
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 56026
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Mistrzostwa Polski w Półmaratonie B ranży Paszowo-Zbożowej
nr katalogowy: 115173
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Co zamiast bromku metylu? Debata trwa.
nr katalogowy: 23486
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Spedycja otrębowa w Podlaskich Zakładach Zbożowych
nr katalogowy: 130211
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Od alkoholowego lagera do bezprocentowego radlera. Ewolucja rynku piw bezalkoholowych w Polsce
nr katalogowy: 139101
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Modernizacja młyna w Kluczborku
nr katalogowy: 35237
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Spedycja otrębowa w Podlaskich Zakładach Zbożowych
nr katalogowy: 130211
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136705
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Produkty zbożowe a choroby celiaktyczne
KAROlINA CHRISTA
MARIA SORAL-ŚMIETANA
nr katalogowy: 32429
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Analiza Okrężna dla laboratoriów oceniających ziarno zbóż i przetwory zbożowe
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 31062
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Metody określania trwałości przetworów zbożowych
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 30253
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Zapobieganie inwazji szkodnikówm w młynach i mieszalniach pasz
nr katalogowy: 29990
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Produkty zbożowe w żywieniu
nr katalogowy: 102750
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-2
Dodatki dla piekarstwa i cukiernictwa
nr katalogowy: 89100
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136179
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136884
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Jak owady i młyny zbożowe usprawniają zrównoważony rozwój
Dirk-Michael Fleck
nr katalogowy: 137017
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68271
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Od ziarna do przetworów zbożowych – dawniej i dziś
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 148045
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Dozowniki celkowe typ DC do materiałów sypkich
Jan Góźdź
Maciej Posiadała
nr katalogowy: 116121
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Czy sprawdzamy, skąd pochodzi żywność?
nr katalogowy: 136719
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Od alkoholowego lagera do bezprocentowego radlera. Ewolucja rynku piw bezalkoholowych w Polsce
nr katalogowy: 139101
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Mykotoksyny w ziarnie zbóż, mące i pieczywie
nr katalogowy: 24434
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Ewolucja koncepcji wykorzystania zbóż w gospodarce i żywieniu człowieka
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 23753
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ziemniaki źródłem zdrowia?
nr katalogowy: 137846
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ziemniaki źródłem zdrowia?
nr katalogowy: 137846
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136975
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136884
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Skutki pandemii COVID-19 i napięcia geopolityczne impulsem do inwestowania w zbożowe obiekty magazynowe
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 139832
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Moda na cykorię trwa
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 34453
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Aktualna sytuacja na rynku pszenicy zmusza do nowych metod działania
nr katalogowy: 31059
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-7
czystość i porządek w obiektach zbożowo-młynarskich podstawą ochrony przed szkodnikami
nr katalogowy: 27820
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Postęp w technologii zbóż w kontekście realizacji celów żywieniowych
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 39051
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Konsumpcja pieczywa w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 36570
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136042
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Polskie Normy w działalności zakładu młynarskiego
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 115160
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Anachronizmy w koncepcji oceny jakościowej ziarna i przetworów zbożowych. Gluten
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 32964
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Kwasowość tłuszczowa w mące pszennej i żytniej
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 31903
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Monitorowanie obecności szkodników zbożowo-mącznych
nr katalogowy: 122800
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Drodzy Czytelnicy
Monika Soszyńska-Masny
nr katalogowy: 136178
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Jubileusz Zakładów Przetwórstwa Zbożowo-Młynarskiego Sp. z o.o. w Kruszwicy
nr katalogowy: 117564
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Akryloamid - fakty i opinie
Roman Jurga
nr katalogowy: 45159
OPAKOWANIE 2021-11
Antislip Gluing – 75% mniej folii opakowaniowej
nr katalogowy: 134620
OPAKOWANIE 2022-12
Zafascynuj się tekturami Alaska® i Adriatica
nr katalogowy: 141143
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Wybrane aspekty zachowań studentów ekonomii na rynku produktów zbożowych
MARLENA PIEKUT
nr katalogowy: 30242
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Produkty zbożowe potencjalnym źródłem lizynoalaniny?
Dorota Czerwińska
Jolanta Cieślak
nr katalogowy: 82296
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Działalność Komitetu Technicznego 36 ds. Zbóż i Przetworów Zbożowych
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 70537
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 121409
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Dzieci jedzą za mało produktów zbożowych, a ich najczęstszym wyborem są makarony
nr katalogowy: 150003
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Suszenie płatków zbożowych
nr katalogowy: 79516
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
OPAKOWANIE 2022-12
Zafascynuj się tekturami Alaska® i Adriatica
nr katalogowy: 141143
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Alkaloidy tropanowe – co młynarze powinni o nich wiedzieć
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137881
AUTO MOTO SERWIS 2022-7
Czego nie powie Ci diagnoskop – systemy ograniczania emisji spalin, silniki Diesla cz.1
Wojciech Sobieraj
nr katalogowy: 139799
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Produkty zbożowe na zdrowie
nr katalogowy: 136038
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Produkty zbożowe na zdrowie
nr katalogowy: 137006
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Podręcznik o skrobi i jej Przetworach
Wacław Leszczyński
nr katalogowy: 53368
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Nowa linia firmy dla polskiego producenta płatków śniadaniowych
nr katalogowy: 126430
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Skutki pandemii COVID-19 i napięcia geopolityczne impulsem do inwestowania w zbożowe obiekty magazynowe
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 139832
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Zwyczajny pączek
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 82206
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
ITALPACK s.r.l. - włoski producent urządzeń pakujących
nr katalogowy: 47009
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość chrupek kukurydzianych
MICHAEL ABDALLA
HANNA GRZELKA
KAROL KUDŁA
nr katalogowy: 45900
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Róża - cenny prozdrowotny surowiec dla przemysłu
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 75892
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Moda na pieczywo całoziarnowe Czy pieczywo jasne tuczy i jest niezdrowe?
Aleksandra Kępińska
nr katalogowy: 89325
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Historia mydła. Cz. II. Czasy współczesne
Adam Wojtyło
Janusz Ryczkowski
nr katalogowy: 143961
10.15199/62.2023.6.2
mydło
historia mydła
metody otrzymywania mydła
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Historia mydła. Cz. II. Czasy współczesne
Adam Wojtyło
Janusz Ryczkowski
nr katalogowy: 143961
10.15199/62.2023.6.2
mydło
historia mydła
metody otrzymywania mydła
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Produkty uboczne przemiału zbóż na cele paszowe – aktualne wymagania
Waldemar Korol
nr katalogowy: 66835
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 86194
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Czy prawidłowo zbilansowana dieta musi być droga?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 128324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Czy prawidłowo zbilansowana dieta musi być droga?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 128324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Tradycyjna Medycyna Chińska (TMC) o zbożach
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 87982
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Produkty pełnoziarniste.Częśc 1.Produkty zbożowe i substancje odżywcze.
LESZEK MOŚCICKI
AGNIESZKA WÓJTOWICZ
nr katalogowy: 41871
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
Dlaczego Polacy jedzą coraz mniej chleba?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 89603
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Rośnie zainteresowanie rewelacyjną pierwotną pszenicą okrągłoziarnową
Czesław Meus
nr katalogowy: 131270
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Rośnie zainteresowanie rewelacyjną pierwotną pszenicą okrągłoziarnową
Czesław Meus
nr katalogowy: 131655
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Jak nie marnować chleba?
nr katalogowy: 134225
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Produkty zbożowe na zdrowie
nr katalogowy: 136038
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Produkty zbożowe na zdrowie
nr katalogowy: 137006
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Określanie wymagań jakościowych przy zakupie mąki pszennej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137857
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Ziarna dające siłę
nr katalogowy: 116448
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. II . Surowce stosowane w produkcji wyrobów ekstrudowanych
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 74243
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Makarony, wyroby ekstrudowane i wyroby specjalne produkowane na bazie innych niż mąka pszenna surowców
nr katalogowy: 57346
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Otręby z różnych zbóż - wartość technologiczna i żywieniowa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 101317
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
W świecie nauki
nr katalogowy: 50889
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Zmiany w spożyciu przetworów zbożowych
Stan isław Urban
nr katalogowy: 49660
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Żywność funkcjonalna: chleb dla wątroby
Iwona Wawer
nr katalogowy: 45409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Produkty pełnoziarniste Część III. Błonnik
LESZEK MOŚCIKI
AGNIEZKA WÓTOWICZ
nr katalogowy: 44454
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Przetwory zbożowe - aspekty wzbogacania wartości odżywczej
ALICJA KAWKA
nr katalogowy: 47097
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH