Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Stopień uszkodzenia skrobi w ocenie jakości mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124726
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wpływ stopnia uszkodzenia skrobi na wartość technologiczną mąki pszennej
Anna Szafr ańska
nr katalogowy: 109908
jakość mąki
precyzja metody
stopień uszkodzenia skrobi
wymagania jakościowe
flour quality
precision of the method
starch damage
quality requirements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
Określenie korelacji między stopniem rozdrobnienia mąki pszennej a stopniem uszkodzenia skrobi
Wojciech GÓRNIAK
nr katalogowy: 23094
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Modyfi kacja właściwości mąki przez jej dodatkowe rozdrabnianie
nr katalogowy: 54209
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
O jakości makaronu - na przykładzie Włoch
nr katalogowy: 56851
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Wpływ stopnia rozdrobnienia i uszkodzenia skrobi w semolinie na jakość makaronu
nr katalogowy: 50878
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Gdy w otrębach jest jeszcze za dużo skrobi
Thomas Ziolko
nr katalogowy: 110974
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Modification of starch with succinic acid residues Modyfikacja skrobi resztami kwasu bursztynowego
Ewa Zdybel
Ewa Tomaszewska-Ciosk
nr katalogowy: 92492
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Preparation and properties of corn starch oxidation products Otrzymywanie i właściwości produktów utleniania skrobi kukurydzianej
Magdalena Roczkowska
Janusz Kapuśniak
Przemysław Siemion
nr katalogowy: 88696
10.12916/przemchem.2014.2226
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-12
Charakter i stopień destrukcji betonu a skuteczność jego naprawy
M. Fiertak
nr katalogowy: 22756
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Preparation and properties of products of oxidation of wheat starch Otrzymywanie i właściwości produktów utleniania skrobi pszennej
Magdalena Roczkowska
Janusz Kapuśniak
Przemysław Siemion
nr katalogowy: 84182
10.12916/przemchem.2014.713
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Wartość wypiekowa mąki żytniej i metody jej oceny
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 99945
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Nowe systemy NIR mogą (prawie) wszystko
nr katalogowy: 99949
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Porównawcza charakterystyka właściwości sorpcyjnych popularnych rodzajów skrobi z zastosowaniem modelu BET w rozwinięciu analitycznym i numerycznym
Aneta Ocieczek
Dominika Mesinge
nr katalogowy: 126282
10.15199/62.2020.5.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Właściwości reologiczne zaczynów cementowych zawierających skrobię poddaną działaniu wysokiej temperatury podczas suszenia konwekcyjnego lub mikrofalowego
Anna Smoczkiewicz-Wojciechowska
Marta Sybis
Emilia Konował
nr katalogowy: 130372
10.15199/62.2021.2.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Właściwości reologiczne zaczynów cementowych zawierających skrobię poddaną działaniu wysokiej temperatury podczas suszenia konwekcyjnego lub mikrofalowego
Anna Smoczkiewicz-Wojciechowska
Marta Sybis
Emilia Konował
nr katalogowy: 130372
10.15199/62.2021.2.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Mieszanki mączne poszerzają ofertę młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 86413
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Tworzenie mieszanek mącznych poszerza możliwości młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 60749
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-5
Konsultacja Achillesa
Irena Fober
nr katalogowy: 125469
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Wpływ stopnia uszkodzenia skrobi w semolinie i niektóych parametrów procesu produkcyjnego na własności makaronów
nr katalogowy: 41567
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Podstawowe informacje o azjatyckich makaronach typu noodles
nr katalogowy: 69722
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Podstawowe informacje o wpływie jakości surowców i niektórych uwarunkowań na tworzenie się ciasta i suszenie makaronów
nr katalogowy: 66129
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Otrzymywanie i właściwości fizykochemiczne skrobi utlenionej nadtlenkiem wodoru
Janusz Kapuśniak
Krzysztof Bajer
Sylwia Ptak
Przemysław Siemion
nr katalogowy: 70082
AUTO MOTO SERWIS 2020-TS-1
Zadbaj o zawieszenie
nr katalogowy: 133846
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-8
Wpływ zaklejania kombinowanego na właściwości papieru
Jacek Czechowski
Ewa Drzewińska
nr katalogowy: 53323
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-9
Bielenie dzianin bawełnianych procesem OPTABLEACH firmy ZSM
Gunter Gebhardt
Antje Mehlhorn
nr katalogowy: 54523
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
Zagrożenia narządu wzroku w rolnictwie.Uszkodzenia mechaniczne
Filip Kadłuczka
nr katalogowy: 58150
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Postęp w dziedzinie produkcji skrobi w Niemczech
nr katalogowy: 80310
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-6
Badanie działania UV na MWK (cz. 1)
nr katalogowy: 77459
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Produkcja skrobi z ziarna sorgo, ryżu, żyta i jęczmienia Część I. Produkcja skrobi z sorga i ryżu
Wiktor Berski
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 59406
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-6
Przemysłowe wykorzystanie estrów skrobi
Ewa A. Żukowska
Ewa Rudnik
nr katalogowy: 20411
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Deklaracja czystości produktu na etykiecie dzięki skrobi Novation
nr katalogowy: 53790
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-10
Powierzchnia ekspozycji gałki ocznej na uszkodzenia - eksperymentalna metoda pomiarowa
Filip Kadłuczka
Michał Rad
Justyna Kadłuczka
nr katalogowy: 63022
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Modyfikowana skrobia w produkcji makaronu podgotowanego
nr katalogowy: 50879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Skrobie modyfikowane - charakterystyka, zastosowanie w przetworach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64146
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
Przegląd metod chemicznej modyfikacji skrobi
JANUSZ KAPUŚNIAK
KAMILA JOCHYM
KRZYSZTOF BAJER
DAGMARA BAJER
nr katalogowy: 61513
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-3
Wpływ sposobu wytwarzania octanu skrobiowego na jego amylolizę
Tomasz Zięba
Antoni Szumny
Małgorzata Kapelko
nr katalogowy: 58225
AUTO MOTO SERWIS 2020-TS-1
Zadbaj o zawieszenie
nr katalogowy: 133846
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Wartość odżywcza i walory zdrowotne żyta, mąki żytniej i pieczywa żytniego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 60161
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Wykorzystanie wysokobłonnikowych frakcji jęczmienia do wzbogacania makaronu (część 3)
nr katalogowy: 25162
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Biodegradowalne wypraski ze skrobi termoplastycznej
Maciej Combrzyński
nr katalogowy: 68273
OPAKOWANIE 2008-11
Wpływ struktury krystalicznej skrobi zastosowanej jako napełniacz na właściwości biorozpraszalnego kompozytu polietylenowego
Dominik Paukszta
Zbyszko Lubiewski
Katarzyna Sobocińska
Anna Kończal
Grażyna Lewandowicz
nr katalogowy: 39474
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Skrobia modyfikowana jako uzupełniający napełniacz mieszanek gumowych
DARIUSZ BIELIŃSKI
LUDOMIR ŚLUSARSKI
LESZEK PYSKŁO
JAN DUL
KRZYSZTOF POTOCKI
nr katalogowy: 28812
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Modelowanie zwarć zwojowych silnika indukcyjnego zasilanego z przemiennika częstotliwości
Czesław T. KOWALSKI
Robert WIERZBICKI
Marcin WOLKIEWICZ
nr katalogowy: 51559
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Oporna skrobia w produktach piekarskich
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 61303
AURA 2010-1
Elektrownia "Kozienice" a środowisko leśne
MAŁGORZATA FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 49113
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Porównanie lepkości i procesu kleikowania wybranych skrobi naturalnych oraz skrobiowych mąk niechlebowych
Anita Demby
Iwona Konopka
nr katalogowy: 123782
skrobia
mąki niechlebowe
kleikowanie
żel
amylograf
starch
starch flours
gelatinization
gel
amylograph
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Studies on thermoplastic starch film properties under impact load conditions Badania właściwości folii ze skrobi termoplastycznej w warunkach obciążeń udarowych
Paweł Kołodziej
Krzysztof Gołacki
Zbigniew Stropek*
Marek Boryga
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 86105
10.12916/przemchem.2014.1375
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Skrobia termoplastyczna (TPS)
Marcin Mitrus
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 82303
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Mechaniczna modyfikacja własności użytkowych mąki pszennej
nr katalogowy: 56218
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-11
Możliwość modyfikacji skrobi metodami inżynierii genetycznej
G. Lewandowicz
W. Grajek
nr katalogowy: 7214
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Hydroliza enzymatyczna w bioreaktorze membranowym pochodnych skrobi ziemniaczanej modyfikowanej chemicznie
Patrycja Kędziora
Grażyna Lewandowicz
Krystyna Prochaska
nr katalogowy: 20354
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Prawie wszystko o uszkodzeniu skrobi w mące
Roman Jurga
nr katalogowy: 6379
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Zarodki pszenne (cz. 4). Zarodki handlowe. Skład chemiczny - ciąg dalszy
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 6482
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-2
Węglowodany w ziarnie pszenicy (cz. 2). Cukry złożone - skrobia
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 6245
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Wpływ systemu uprawy bezorkowej i uprawy tradycyjnej na plonowanie buraków pastewnych
Magdalena Jakubowska
Leszek Majchrzak
nr katalogowy: 60123
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-10
Kemira KemReviveTM Innowacyjna koncepcja odzyskiwania skrobi z włókien pochodzących z recyklingu
JUHA RINTALA
nr katalogowy: 110230
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Zróżnicowanie cech reologicznych mąki pszennej w ostatnich latach
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 72900
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Methods for synthesis of fatty-acid esters of starch Metody syntezy estrów skrobi i kwasów tłuszczowych
Anna Stępień
Teresa Witczak
Mariusz Witczak
Mirosław Grzesik
nr katalogowy: 95020
10.15199/62.2015.11.22
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-11
Otrzymywanie i przemysłowe zastosowanie skrobi utlenionych
Przemysław Siemion
Janusz Kapuśniak
nr katalogowy: 63707
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Produkcja skrobi kukurydzianej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 55355
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
The evaluation of sorption properties of thermoplastic starch pellets Ocena właściwości sorpcyjnych granulatów skrobi termoplastycznej
Tomasz Oniszczuk
Siemowit Muszyński
Anita Kwaśniewska
nr katalogowy: 94450
10.15199/62.2015.10.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-2
Effect of cellulose fibers on thermal strength of thermoplastic starch. Wpływ dodatku włókien celulozowych na wytrzymałość termiczną skrobi termoplastycznej
Tomasz Oniszczuk
Ryszard Pilawka
nr katalogowy: 74918
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-11
Intergraph przyjazny geodezji i geodetom
nr katalogowy: 110344
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Produkcja skrobi z ziarna sorgo, ryżu, żyta i jęczmienia Część II. Produkcja skrobi z ziarna żyta i jęczmienia
Wiktor Berski
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 60160
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Wpływ kwasu piekarskiego na kształtowanie jakości ciasta i pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 92062
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4b
Wykrywanie zwarć zwojowych silnika indukcyjnego z wykorzystaniem składowych symetrycznych oraz sieci neuronowych
Marcin WOLKIEWICZ
Czesław T. KOWALSKI
Marcin KAMIŃSKI
nr katalogowy: 67732
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Możliwości wykorzystania skrobi zbożowych w innych niż spożywczy przemysłach
nr katalogowy: 37698
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Modyfikaty skrobi o dużej lepkości
SŁAWOMIR RUPIŃSKI
ZBIGNIEW KAZIMIERZ BRZOZOWSKI
KARINA SKWARA
WOJCIECH ZATORSKI
nr katalogowy: 28826
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Effect of jet-milling on structure and physico-chemical properties of high-amylose maize starch Wpływ mielenia strumieniowego na strukturę i fizyczno-chemiczne właściwości skrobi kukurydzianej o dużej zawartości amylozy
Lidong Wanga
Tingting Liu
Fang Cou
Zhigang Xiaoa
Longkui Cao
nr katalogowy: 105743
10.15199/62.2017.5.31
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Enzymatic esterification of starch phosphate with oleic acid. Enzymatyczna estryfikacja skrobi fosforanowej kwasem oleinowym
Hanna Boruczkowska
Tomasz Boruczkowski
Ewa Tomaszewska-Ciosk
Wioletta Drożdż
Maciej Bienkiewicz
Anna Żołnierczyk
Mirosław Anioł
nr katalogowy: 77355
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-8
Kontrola ugięć elementów żelbetowych wg Eurokodu 2
Rafał Krzywoń
nr katalogowy: 78534
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
Determination of the place and degree of damage insulation in cables
Nahid MUFIDZADA
Gulgaz İSMAYILOVA
nr katalogowy: 145783
10.15199/48.2023.10.18
Cable
insulation
degree of insulation damage
impulse voltage
Kabel
izolacja
stopień uszkodzenia izolacji
napięcie udarowe
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Produkcja i wykorzystanie skrobi owsianej
Wiktor Berski
Bogdan Achremowicz
nr katalogowy: 37324
CHŁODNICTWO 2016-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na jakość pieczywa pszennego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 101681
10.15199/8.2016.10.3
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-5
Zagrożenia narządu wzroku w rolnictwie Uszkodzenia chemiczne
Filip Kadłuczka
nr katalogowy: 59429
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wykorzystanie wody odpadowej po produkcji skrobi pszennej jako źródła błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 150886
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Effect of the surface structure of thermoplastic starch pellets on the kinetics of water vapor adsorption Wpływ struktury powierzchni granulatu skrobi termoplastycznej na kinetykę adsorpcji pary wodnej
Siemowit Muszyński
Michał Świetlicki
Tomasz Oniszczuk
Anita Kwaśniewska
Izabela Świetlicka
Marta Arczewska
Anna Oniszczuk
Grzegorz Bartnik
Krzysztof Kornarzyński
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 97916
10.15199/62.2016.4.31
OPAKOWANIE 2014-12
CaiLar: opakowaniowa folia ze skrobi i gliny
nr katalogowy: 88452
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
LYCKEBY CAREFUL więcej możliwości bez symbolu E
Anita Kowalska
nr katalogowy: 126519
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-7
Biorafineria zbożowa - substancje czynne w otrębach pszennych i metody ich otrzymywania
Joanna Harasym
nr katalogowy: 92249
OPAKOWANIE 2022-7
Biopolimerowa powłoka ze skrobi do pakowania żywności
nr katalogowy: 138430
OPAKOWANIE 2022-7
Biopolimerowa powłoka ze skrobi do pakowania żywności
nr katalogowy: 138430
OPAKOWANIE 2022-7
Biopolimerowa powłoka ze skrobi do pakowania żywności
nr katalogowy: 138430
AURA 2010-10
Zagrożenia flory i fauny oraz nakłady na ochronę środowiska w świecie
Kazimierz Górka
nr katalogowy: 54579
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Chromatograficzna analiza produktów fermentacji opornych dekstryn
Katarzyna Śliżewska
Renata Barczyńska
Kamila Jochym
Janusz Kapuśniak
nr katalogowy: 59919
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Produkcja skrobi pszennej
Bohdan Achremowicz
Jarosław Korus
nr katalogowy: 54860
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Testowanie metod określania odporności na zarysowania powierzchni hełmów strażackich
Daniel Pieniak
Agata Walczak
Aneta Krzyżak
Grzegorz Bartnik
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 121951
10.15199/62.2019.8.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Esterification of starch with fatty acids. New opportunities and challenges Estryfikacja skrobi kwasami tłuszczowymi. Nowe możliwości i wyzwania
Sylwia Ptak
Magdalena Roczkowska
Arkadiusz Żarski
Janusz Kapuśniak
nr katalogowy: 83683
10.12916/przemchem.2014.472
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-3
Effect of poly(vinyl alcohol) and keratin on some mechanical properties of biodegradable thermoplastic starch films Wpływ poli(alkoholu winylowego) i keratyny na wybrane właściwości mechaniczne folii z biodegradowalnej termoplastycznej skrobi
Dariusz Chocyk
Grzegorz Gładyszewski
Bożena Gładyszewska
Anna Ciupak
Leszek Mościcki
Andrzej Rejak
nr katalogowy: 82932
10.12916/przemchem.2014.360
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na przemiany skrobi i teksturę chleba pszennego
IZABELLA KWAŚNIEWSKA-KAROLAK
LUCJAN KRALA
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
EWELINA BRZOZOWSKA
nr katalogowy: 87502
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Effect of powdered pine bark on thermal resistance of thermoplastic starch. Wpływ dodatku mielonej kory sosnowej na wytrzymałość termiczną skrobi termoplastycznej
Tomasz Oniszczuk
Ryszard Pilawka
Anna Oniszczuk
nr katalogowy: 78602
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
ROZROST KĘSÓW CIASTA Część 9.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 97834
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-5
Skrócenie efektywnego czasu eksploatacji wykładzin gumowych absorberów na skutek uszkodzeń powłoki ochronnej - przyczyny, diagnostyka, zapobieganie
Anna Kołodziej
Krystian Filipczyk
nr katalogowy: 113683
10.15199/40.20185.3
instalacja odsiarczania spalin
powłoka gumowa
ochrona powierzchni absorbera
uszkodzenia płaszcza absorbera
eksploatacja powłok gumowych
trwałość powłok gumowych
uszkodzenia powłok gumowych
diagnostyka powłok gumowych.
flue gas desulphurization installation
rubber lining
absorber surface protection
damage to the absorber shell
service life of rubber linings
durability of rubber linings
damage to rubber linings
diagnostics of rubber linings.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Podręcznik o skrobi i jej Przetworach
Wacław Leszczyński
nr katalogowy: 53368
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Skrobie modyfikowane nowa odsłona
Violetta Schube
Katarzyna Ratusz
nr katalogowy: 76643
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Seminarium dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 120729
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 105849
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Charakterystyka dodatków technologicznych spowalniających tempo czerstwienia pieczywa
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 73903
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Puffing - technologia i jakość
Agnieszka Mularczyk
nr katalogowy: 87296
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Skrobia modyfikowana typu OSA w układach emulsyjnych żywności
Ewa Świrydow
Ewa Domian
nr katalogowy: 63159
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Plasticizers for production of thermoplastic starch Plastyfikatory do wytwarzania skrobi termoplastycznej
Magdalena Kozioł
Dorota Kołodyńska
Andrzej Łodyga
Zbigniew Hubicki
nr katalogowy: 96635
10.15199/62.2016.2.18
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-6
Wady i uszkodzenia stropodachów
Henryk A. Nowak
nr katalogowy: 26975
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-3
Enzymatyczne upłynnianie skrobi kukurydzianej przeznaczonej do powierzchniowego zaklejania papieru
WŁODZIMIERZ BALCEREK
GRAŻYNA LEWANDOWICZ
nr katalogowy: 42452
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Prawie wszystko o uszkodzeniu skrobi w mące pszennej
nr katalogowy: 41565
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-3
Wpływ lepkości klejów skrobiowych na jakość tektury falistej
Svitlana Havenko
Natalia Golovatska
Orest Hevus
nr katalogowy: 66804
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-6
Aktualności
nr katalogowy: 132136
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Wykorzystanie skrobi zbożowych oraz mąk z żyta i pszenżyta na cele przemysłowe
nr katalogowy: 77658
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-6
Powlekanie na prasach powlekających - czego można się spodziewać po skrobiach modyfikowanych?
DETLEV Glittenberg
nr katalogowy: 52805
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-6
Aktualności
nr katalogowy: 132136
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Chłodnicze przetwórstwo owoców i warzyw
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 83339
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Uszkodzenie skrobi w mące pszennej jedną z możliwości modyfi kacji i poprawy jej jakości
Roman Jurga
nr katalogowy: 44965
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Kasze z obniżoną zawartością węglowodanów (m.in. dla diabetyków)
nr katalogowy: 44899
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Effect of sweet water on some mechanical properties of biodegradable thermoplastic starch films. Wpływ wody słodkiej na wybrane właściwości mechaniczne folii z biodegradowalnej termoplastycznej skrobi
Bożena Gładyszewska
Tomasz Oniszczuk
Anna Ciupak
Dariusz Chocyk
Leszek Mościcki
Andrzej Rejak
Grzegorz Gładyszewski
nr katalogowy: 78595
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Skrobia owsiana i możliwości jej wykorzystania
Wiktor Berski
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 57342
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-12
Sorpcja Cu2+ i Fe3+ na szczepionych kopolimerach skrobi z reaktywnego wytłaczania
BEATA SCHMIDT
TADEUSZ SPYCHAJ
nr katalogowy: 56281
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Ocena amylograficzna mąki pszennej i żytniej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 101316
CHŁODNICTWO 2015-6
Właściwości bułek pszennych chłodzonych i głęboko mrożonych pakowanych w modyfikowanej atmosferze
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 92142
10.15199/8.2015.6.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Wyznaczanie energii aktywacji oraz optymalnej temperatury dla reakcji hydrolizy skrobi katalizowanej przez ?-amylazę z Bacillus licheniformis
Justyna Miłek
nr katalogowy: 126672
10.15199/62.2020.6.9
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-5
Odcinkowa lokalizacja miejsca doziemienia w liniach napowietrznych SN
Wiesław Tarczyński
Andrzej Żurek
nr katalogowy: 15265
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-9
Ocena wpływu ciekłego odplamiacza na bazie nadtlenku wodoru na trwałość barwników bezpośrednich stosowanych do barwienia wyrobów włókienniczych Notatka laboratoryjna
PAWEŁ KIKOLSKI
RENATA DUDEK
ELŻBIETA DŁUSKA-SMOLIK
nr katalogowy: 54180
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-5
O naprawie słupów chłodni kominowych, jakości i trwałości ich powłok ochronnych
Tadeusz Chmielewski
Piotr Górski
nr katalogowy: 98282
10.15199/33.2016.05.12
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Zastosowanie skrobi modyfikowanych w przemyśle spożywczym
Wacław Leszczyński
nr katalogowy: 19141
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Skrobia żytnia - budowa, właściwości i metody badań
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 113063
skrobia
amyloza
amylopektyna
właściwości skrobi
retrogradacja
DSC
starch
amylose
amylopectin
starch properties
retrogradation
DSC
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Wpływ zaklejania powierzchniowego roztworami skrobiowymi na właściwości papieru
Ewa Drzewińska
Anna Stanisławska
nr katalogowy: 20353
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Wpływ twardości ziarna pszenicy na jakość technologiczną mąki
nr katalogowy: 20079
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-4
Wspomagana rehabilitacja kończyny górnej u osób po udarze
Artur SZCZĘSNY
Rafał ZAWIŚLAK
Andrzej KRAWCZYK
Jacek STAŃDO
Elżbieta WYSZYŃSKA
Józef MRÓZ
Krzysztof POLITOWSKI
nr katalogowy: 131011
10.15199/48.2021.04.19
rehabilitacja poudarowa
tekstronika
udar
roboty rehabilitacyjne
post-stroke rehabilitation
textronics
stroke
rehabilitation robots
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-11
Globalne uszkodzenia parametryczne w testowaniu analogowych układów scalonych
PIOTR JANTOS
DAMIAN GRZECHCA
TOMASZ GOLONEK
JERZY RUTKOWSKI
nr katalogowy: 39660
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-2
Uszkodzenia w liniach elektroenergetycznych
Wiesław Tarczyński
nr katalogowy: 23934
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Kryteria doboru skrobi modyfikowanych w przetwórstwie żywności
A. Walkowski
A. Olesienkiewicz
nr katalogowy: 14885
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-10-11
Struktury natury
nr katalogowy: 51762
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
NOWE PRODUKTY: Z CZYSTĄ ETYKIETĄ, BLIŻEJ NATURY
nr katalogowy: 121988
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Applicability of extruded starch for the adsorption of metal ions Ocena przydatności ekstrudatów na bazie skrobi ziemniaczanej do adsorpcji jonów metali
Ewa Tomaszewska-Ciosk*
Ewa Zdybel
Marzena Styczyńska
Wiolett a Drożdż
Hanna Boruczkowska
Tomasz Boruczkowski
nr katalogowy: 83707
10.12916/przemchem.2014.575
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-10
Zakres działalności Zakładów Chemicznych Bochem Sp. z o.o.- produkty kationowe
Zbigniew Wojciechowski
nr katalogowy: 4670
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Skład, uszkodzenia struktury, morfologia powierzchni krzemu modyfikowanego za pomocą dynamicznego mieszania jonowego.
Igor Tashlykov
Sergei Baraishuk
Oleg Mikkalkovich
Igor Antonovich
nr katalogowy: 33599
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-6
Ocena przydatności wskazań odcinkowych lokalizatorów miejsca uszkodzenia
Wiesław Tarczyński
Andrzej Żurek
nr katalogowy: 27310
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Możliwości wytwarzania mąki o specjalnym przeznaczeniu oraz mąki o podwyższonej wodochłonności
Roman Jurga
nr katalogowy: 14173
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Właściwości epoksydowanego kauczuku naturalnego zawierającego modyfikowaną skrobię ziemniaczaną
Małgorzata Piotrowska
Marian Zaborski
Joanna Szymońska
nr katalogowy: 20263
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-12
Cewki pomiarowe Chattocka-Rogowskiego w eksploatacji i diagnostyce maszyn elektrycznych
Sławomir Szymaniec
nr katalogowy: 48374
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-8
Zastosowanie technologii mikroenkapsulacji we włókiennictwie. Część IV - Cyklodekstryny i liposomy
W. Bendkowska
nr katalogowy: 19778
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-1
Przydatność fragmentaryzowanej skrobi jako środka wiążącego w mieszankach pigmentowych
Erich Gruber
Vinka Handarto
V. Geismann
Karl Ludwig Woll
nr katalogowy: 18959
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-9
Degradacja żelbetowej komory syfonowej kolektora na ścieki po wielu latach eksploatacji
Maciej Yan Minch
Andrzej Kmita
nr katalogowy: 93687
10.15199/33.2015.09.27
CHŁODNICTWO 2010-5
Wrażliwość wiśni mrożonych na fluktuacje temperatury składowania
Lucjan Krala
Ilona Gałązka -Czarnecka
Zbigniew Irzyniec
nr katalogowy: 51926
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Zastosowanie skrobi modyfi kowanych w przemyśle spożywczym (II). Skrobie chemicznie modyfikowane
Wacław Leszczyński
nr katalogowy: 19085
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-5
Wpływ uszkodzeń silnika indukcyjnego i przekształtnikowego układu napędowego na proces detekcji awarii wybranych czujników pomiarowych
Mateusz DYBKOWSKI
Kamil KLIMKOWSKI
nr katalogowy: 113555
10.15199/48.2018.05.11
DFOC
FTC
silnik indukcyjny
detektor uszkodzeń
uszkodzenia silnika
DFOC
FTC
induction motor
fault detector
motor faults
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Badania nad wykorzystaniem biomasy skrobiowej jako źródła węgla w procesie fermentacji D-mleczanowej
Alicja Michalczyk
Anna Cieniecka-Rosłonkiewicz
Sylwia Gar baczewska
Bolesław Morytz
Arkadiusz Białek
nr katalogowy: 124469
10.15199/62.2020.1.13
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Wykorzystanie mixolabu do opracowania profili użytkowych mąki pszennej do produkcji wybranych rodzajów pieczywa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 119593
mixolab
mąka pszenna
profile użytkowe mąki
wartość wypiekowa
mixolab
wheat flour
mixolab profile
baking quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena wartości wypiekowej mąki żytniej typ 720 wyprodukowanej w krajowych młynach przemysłowych
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 118509
mąka żytnia
pentozany
krzywa pęcznienia
pieczywo żytnie
rye flour
pentosans
swelling curve
rye bread
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Zastosowanie granulatu skrobi termoplastycznej napełnianej wollastonitem i bentonitem do sorpcji metali ciężkich z roztworów wodnych
Hussein B. Khudhur
Siemowit Muszyński
Sylwia Szymańczyk
Agnieszka Chałabis-Mazurek
Anita Kwaśniewska
Tomasz Oniszczuk
Natalia Kowal
Marta Ejtel
Jose Luis Valverde Piedra
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 110736
10.15199/62.2017.11.8
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-5
Testy jodkowe - jedna z najprostszych metod oceny jakości tektury i prawidłowości procesu jej wytwarzania
Jarosław Kurznik
nr katalogowy: 18901
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Extrusion of thermoplastics starch with twin-screw extruders Wytłaczanie skrobi przy użyciu wytłaczarek dwuślimakowych
Krzysztof Bajer*
Andrzej Stasiek
Aneta Raszkowska-Kaczor
Dagmara Bajer
nr katalogowy: 82422
10.12916/przemchem.2014.192
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
"Czynniki wpływające na trwałość pieczywa"
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 75010
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Właściwości fermentacyjne mąki, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101134
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jedz na zdrowie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92438
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Fermentacja alkoholowa zacierów sporządzonych z odpadowych orzeszków ziemnych
B. Czupryński
B. Sieliwanowicz
G. Ktosowski
K. Kolarska
M. Wolska
nr katalogowy: 6938
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Wpływ dodatku ekspandowanych nasion szarlatu na cechy ciasta i jakość pieczywa pszennego
Grażyna Cacak-Pietrzak
Alicja Ceglińska
Tadeusz Haber
nr katalogowy: 4764
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Prawie wszystko o uszkodzeniach ziarna zbóż
nr katalogowy: 60170
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-11
Modelowanie i symulacja uszkodzeń wirników silników klatkowych
Elżbieta Bogalecka
Piotr Kołodziejek
nr katalogowy: 22528
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-9
Uszkodzenia warstwy elewacyjnej w systemie ETICS
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 128046
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-8
Innowacje w dziedzinie środków zwiększających wytrzymałość papieru w stanie suchym
VLADIMIR GRIGORIEV
nr katalogowy: 115651
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wartość wypiekowa mąki żytniej
Magdalena Kot
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 72898
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Właściwości fermentacyjne mąk, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101315
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Wytrzymałość skrobi termoplastycznej napełnionej węglanem wapnia
Jacek Garbarski
Mariusz Fabijański
nr katalogowy: 147833
10.15199/62.2024.3.12
skrobia termoplastyczna
węglan wapnia
wytrzymałość materiału
thermoplastic starch
calcium carbonate
strength of the material
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Wytrzymałość skrobi termoplastycznej napełnionej węglanem wapnia
Jacek Garbarski
Mariusz Fabijański
nr katalogowy: 147833
10.15199/62.2024.3.12
skrobia termoplastyczna
węglan wapnia
wytrzymałość materiału
thermoplastic starch
calcium carbonate
strength of the material
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-1
Uszkodzenia okładzin z płytek ceramicznych
Michał Nowakowski
nr katalogowy: 50772
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Sacharydy i polisacharydy w przetwórstwie mięsa
ANETA CEGIEŁKA
nr katalogowy: 33812
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Znaczenie zbóż w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 25152
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-2
Uszkodzenia, naprawa i wzmocnienie estakad podsuwnicowych na placach składowych
Zbigniew Pająk
Mirosław Wieczorek
nr katalogowy: 118655
10.15199/33.2019.02.03
estakada podsuwnicowa
uszkodzenia konstrukcji
naprawy
wzmocnienia.
crane trestle
structural damage
repair
strengthen
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
On uniqueness of diagnosis of induction motor cage faults
Tadeusz J. SOBCZYK
Wacław MACIOŁEK
nr katalogowy: 41145
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-6
Analiza naprężeń własnych w nadtopionej laserowo warstwie wierzchniej stopu Superst on przeznaczonego na śruby okrętowe
Beata Majkowska
Waldemar Serbiński
nr katalogowy: 48716
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-10
Zastosowanie wapna hydratyzowanego w drogownictwie
Rafał Pożyczka
nr katalogowy: 47345
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
Uszkodzenia przewodów elastycznych w układach chłodzenia samochodów dostawczych i lekkich samochodów ciężarowych
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 139826
DOZÓR TECHNICZNY 2014-1
Nieszczęśliwe wypadki i niebezpieczne uszkodzenia urządzeń ciśnieniowych objętych dozorem technicznym pełnym, ograniczonym i uproszczonym w latach 2003-2010 (część I)
nr katalogowy: 82011
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Makaron, ale jaki?
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 33548
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Skrobia jako dodatek funkcjonalny stosowany w przetwórstwie mięsnym
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 40310
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Nowe urządzenia o różnych zastosowaniach
nr katalogowy: 25863
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-12
Możliwości wykorzystania skrobi jako surowca chemicznego
W. KEMPF
nr katalogowy: 108017
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Aging of biodegradable thermoplastic starch film under UV-irradiation Starzenie biodegradowalnej folii ze skrobi termoplastycznej pod wpływem promieniowania UV
Siemowit Muszyński
Anita Kwaśniewska
Tomasz Oniszczuk
Mariusz Szymanek
Agnieszka Tomczyk
Agnieszka Leus
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 105267
10.15199/62.2017.4.32
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Wollastonite-filled and Arabic gum-modified starch films. Part 3**. Optical properties Folie skrobiowe napełniane wollastonitem i modyfikowane gumą arabską. Cz. III**. Właściwości optyczne
Marta Arczewska
Siemowit Muszyński
Anita Kwaśniewska
Natalia Kowal
Mariusz Gagoś
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 104676
10.15199/62.2017.3.41
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-3
Effect of poly(vinyl alcohol) and keratin on stress relaxation course in thermoplastic starch Wpływ poli(alkoholu winylowego) i keratyny na przebieg relaksacji naprężeń w termoplastycznej skrobi
Zbigniew Stropek
Krzysztof Gołacki
Paweł Kołodziej
Bożena Gładyszewska
Waldemar Samociuk
Andrzej Rejak
nr katalogowy: 82933
10.12916/przemchem.2014.364
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Wykorzystanie nietypowych surowców i odpadów spożywczych w gorzelnictwie rolniczym (cz. II*)
Bogusław Czupryński
Katarzyna Kotarska
Grzegorz Kłosowski
Bogdan Sieliwanowicz
nr katalogowy: 51973
AUTO MOTO SERWIS 2020-5
Wymiana oleju to za mało
nr katalogowy: 135543
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Kukurydza - Część 3. Właściwości fizyczne masy zbożowej
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 25868
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
Uszkodzenia przewodów elastycznych w układach chłodzenia samochodów dostawczych i lekkich samochodów ciężarowych
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 139826
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-2
Distortion of currents fault signature in induction motors with faulty cage under influence of mechanical torque oscillations
Alejandro J. FERNANDEZ GOMEZ
Tadeusz SOBCZYK
nr katalogowy: 103789
10.15199/48.2017.02.12
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-6
Zastosowanie zmodyfikowanych estymatorów strumienia wirnika do kompensacji skutków zwarć zwojowych stojana silnika indukcyjnego
Mateusz DYBKOWSKI
Szymon Antoni BEDNARZ
nr katalogowy: 120461
10.15199/48.2019.06.17
silnik indukcyjny
uszkodzenia stojana
detektor uszkodzenia stojana
estymator strumienia
DFOC
FTC.
induction motor
stator faults
stator fault detector
flux estimator
DFOC
FTC.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-4
Określenie wpływu dodatku kwasu askorbinowego na wybrane cechy jakościowe błyskawicznych makaronów ekstrudowanych
Agnieszka Wójtowicz
nr katalogowy: 34490
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Budowa i właściwości skrobi w świetle najnowszych badań (cz. II)
Marta Orłowska
nr katalogowy: 34429
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Masowe i mikroskopowe właściwości sypkich materiałów roślinnych i przemysłowych.Cz. I. Porównanie właściwości mechanicznych
MATEUSZ STASIAK
IRENEUSZ OPALIŃSKI
MAREK MOLENDA
nr katalogowy: 33008
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Budowa i właściwości skrobi w świetle najnowszych badań
Marta Orłowska
nr katalogowy: 32757
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Właściwości wypiekowe mąki żytniej i ich ocena na podstawie badania krzywych pęcznienia
Elżbieta Słowik
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 31678
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
(Nie)bezpieczne warzywa i owoce
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 38050
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Skrobie modyfikowane - cenny dodatek funkcjonalny dla przemysłu cukierniczego
Aleksander Walkowski
Marian Mączyński
nr katalogowy: 37323
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ziemniaki źródłem zdrowia?
nr katalogowy: 137846
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ziemniaki źródłem zdrowia?
nr katalogowy: 137846
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
OWOCNA DZIAŁALNOŚĆ Wielkopolskiego Oddziału SITSpoż. w 2022 r.
nr katalogowy: 141560
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-9
Wymagania estetyczne i użytkowe stawiane posadzkom
Marcin Witkowski
nr katalogowy: 109437
10.15199/33.2017.09.11
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH