Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Electromagnetic field as a factor affecting the activity of the synthesis of the enzyme 3 beta-hydroxysteroid dehydrogenase (3β-HSD) in the cells of the adrenal cortex of lambs
Anna Koziorowska
Jakub Siuta
Ewelina Bator
Robert Krasowski
Marek Koziorowski
nr katalogowy: 141860
10.15199/48.2023.02.38
electromagnetic field of extremely low frequency
enzyme 3β-HSD
adrenal cortex
lamb
pole elektromagnetyczne ekstremalnie niskich częstotliwości
enzym dehydrogenaza 3 beta-hydroksysteroidowa (3β- HSD)
kora nadnerczy
jagnię.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Electromagnetic field as a factor affecting the activity of the synthesis of the enzyme 3 beta-hydroxysteroid dehydrogenase (3β-HSD) in the cells of the adrenal cortex of lambs
Anna Koziorowska
Jakub Siuta
Ewelina Bator
Robert Krasowski
Marek Koziorowski
nr katalogowy: 141860
10.15199/48.2023.02.38
electromagnetic field of extremely low frequency
enzyme 3β-HSD
adrenal cortex
lamb
pole elektromagnetyczne ekstremalnie niskich częstotliwości
enzym dehydrogenaza 3 beta-hydroksysteroidowa (3β- HSD)
kora nadnerczy
jagnię.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Syndrom Czerwonego Wina - mity czy rzeczywistość?
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 78963
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
The evaluation of susceptibility of selected milk proteins to degradation with Cucurbita ficifolia serine protease. Ocena podatności wybranych białek mleka na degradację proteazą serynową dyni figolistnej Cucurbita ficifolia
Anna Dąbrowska
KonrAd Babij
Marek Szołtysik
Marta PokoaA
Aleksandra Zambrowicz
Józefa Chrzanowska
Robert Kupczyński
nr katalogowy: 76875
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Znaczenie beta-glukanaz w procesie produkcji piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 73565
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Inhibitory Beta-laktamaz
JERZY KAZIMIERCZAK
nr katalogowy: 107987
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Mleczne produkty fermentowane źródłem kwasu gamma-aminomasłowego
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
nr katalogowy: 87252
AURA 2024-9
Opracowano enzym, który rozkłada plastik
nr katalogowy: 150513
OPAKOWANIE 2024-6
Eurographic przyspiesza z Highcon Beam 3
nr katalogowy: 149300
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Jak zwiększyć zastosowanie beta-glukanu w przemyśle spożywczym?
Marcin Kurek
Małgorzata Moczkowska
Sabina Karp
nr katalogowy: 117178
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Selective hydrogenation of xanthohumol to alfa, beta-dihydroxanthohumol Selektywne uwodornienie ksantohumolu do alfa, beta-dihydroksantohumolu
Jarosław Popłoński
Sandra Sordon
Tomasz Tronina
Ewa Huszcza
nr katalogowy: 87926
10.12916/przemchem.2014.1916
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Zmiany w legislacji UE dotyczące pasz
nr katalogowy: 52969
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Application of bioelectrical brain activity research to assess the level of attention of a farm tractor operator
Karolina Trzyniec
Dawid Kądzioła
Maria Stachurska
nr katalogowy: 141412
10.15199/48.2023.01.66
electroencephalography
bioelectrical brain activity
neurohelmet
attention involvement
elektroencefalografia
bioelektryczna aktywność mózgu
neurohełm
zaangażowanie uwagi
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Application of bioelectrical brain activity research to assess the level of attention of a farm tractor operator
Karolina Trzyniec
Dawid Kądzioła
Maria Stachurska
nr katalogowy: 141412
10.15199/48.2023.01.66
electroencephalography
bioelectrical brain activity
neurohelmet
attention involvement
elektroencefalografia
bioelektryczna aktywność mózgu
neurohełm
zaangażowanie uwagi
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Beta-glukany - ciekawy składnik funkcjonalny i prozdrowotny
Alina Pacesz
Anna Sip
nr katalogowy: 91374
10.15199/65.2015.5.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
Możliwości zastosowania transglutaminazy w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 1586
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-11
Znaczenie enzymów w analizie żywności
J.R. Warchalewski
nr katalogowy: 7212
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Wspólnotowe regulacje prawne w sprawie stosowania enzymów
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 49807
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-6
PRZEMIANY FAZOWE W STOPIE Ti6Al7Nb PRZY CHŁODZENIU CIĄGŁYM Z ZAKRESU DWUFAZOWEGO alfa + beta
ROBERT DĄBROWSKI
nr katalogowy: 77446
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-6
Antena monoimpulsowa z niesymetrycznymi dipolami ćwierćfalowymi
ANDRZEJ JEZIORSKI
EDWARD SĘDEK
RAFAŁ SŁOMSKI
nr katalogowy: 91809
10.15199/13.2015.6.2
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-9
Ocena sytuacji majątkowej i finansowej wybranego Przedsiębiorstwa Beta
ANNA KAWAŁEK
HENRYK DYJA
KONRAD LABER
nr katalogowy: 54127
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-8
Hydroksylowanie fenolu nadtlenkiem wodoru na katalizatorach tytanowo-silikalitowych
AGNIESZKA WRÓBLEWSKA
EUGENIUSZ MILCHERT
nr katalogowy: 28428
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
OPAKOWANIE 2012-9e
HP: new solutions for digital packaging production
nr katalogowy: 71172
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Microbiological reduction of xanthohumol and 4-methoxychalcone. Mikrobiologiczna redukcja ksantohumolu i 4-metoksychalkonu
Monika Stompor
Bartłomiej Potaniec
Antoni Szumny
Paweł Zieliński
Anna Żołnierczyk
Mirosław Anioł
nr katalogowy: 75939
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Nowy test Delvotest BLF rzetelne wyniki w pięć minut
nr katalogowy: 67952
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Akocheese innowacyjny składnik roślinny produktów typu ser
nr katalogowy: 38793
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68967
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-4
Microstructure and hardness of aged Ti-10V-2Fe-3Al near-beta titanium alloy
Anna Baran-Sadleja
Janusz Krawczyk
Maciej Motyka
Łukasz Frocisz
nr katalogowy: 108930
10.15199/28.2017.4.1
titanium alloys
heat treatment
microstructure
stopy tytanu
obróbka cieplna
mikrostruktura
OPAKOWANIE 2022-3
Mark Andy Evolution E3: ekologia, większe możliwości, nowe rynki
nr katalogowy: 136903
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Zastosowanie transglutaminazy w piekarstwie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 78877
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Invasive and Non-Invasive Glucose Monitoring Systems: A Review and Comparative Study
Huda D. Bader
Mohammed S. Jarjees
Bassam T. Ahmed
nr katalogowy: 146206
10.15199/48.2023.11.20
Invasive
Non-invasive
Glucose
Optical
pomiar glukozy
nieinwazyjny pomiar
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Wykorzystanie drożdży piekarskich Saccharomyces cerevisiae w reakcjach otrzymywania estrów - komponentów zapachowych
Jolanta Krzyczkowska
nr katalogowy: 81740
OPAKOWANIE 2004-4
Bezoodczynnikowa płyta termiczna firmy Agfa
nr katalogowy: 3198
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Wszechstronny jak burak
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 12124
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-1-2
Modernizacja systemu elektroenergetycznego morskiej platformy wiertniczo-produkcyjnej Baltic-Beta
Tomasz Ostrowski
nr katalogowy: 7491
AURA 2006-8
TAJEMNICE ZDROWIA ALFA - BETA - GAMMA
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 15896
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-5
Cyfrowy rejestrator, Kalibratory ciśnienia, Sygnalizatory BETA, Przemysłowy przetwornik
nr katalogowy: 2282
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Effect of cinnamon oil on the film properties of polylactide (PLA) and low density polyethylene (PE-LD) Wpływ olejku cynamonowego na właściwości folii z polilaktydu oraz z polietylenu o małej gęstości
Wioletta Krawczyńska
Filip Jędra
Katarzyna Sobecka
Michał Jarosz
nr katalogowy: 98969
10.15199/62.2016.6.26
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Preparaty białek serwatkowych właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Bogdan Dec
nr katalogowy: 90143
10.15199/65.2015.3.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-10
Charakterystyka katalizatorów tytanowo-silikalitowych
Agnieszka Wróblewska
Eugeniusz Milchert
nr katalogowy: 14420
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Nowe formy lizozymu możliwości produkcji i wykorzystania
Grzegorz Leśnierowski
Renata Cegielska-Radziejewska
nr katalogowy: 97870
10.15199/65.2016.4.5
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Roślinne zasadzki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 91202
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-7
MIKROSTRUKTURA STOPU AlSi17Cu5 PO PRZEGRZANIU ZNACZNIE POWYŻEJ TEMPERATURY LIKWIDUS
JAROSŁAW PIĄTKOWSKI
ROBERT WIESZAŁA
nr katalogowy: 85631
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-9
Optymalny kpt nachylenia kolektorów słonecznych i paneli fotowoltaicznych
MIROSŁAW ŻUKOWSKI
nr katalogowy: 86476
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-9
Optymalny kpt nachylenia kolektorów słonecznych i paneli fotowoltaicznych
MIROSŁAW ŻUKOWSKI
nr katalogowy: 86476
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Studies removal of alpha and beta -acids from hop wastes with calcium acetate Badania nad zastosowaniem octanu wapnia do usuwania alfa - i beta -kwasów z odpadów chmielowych
Krystyna Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
Ewelina Klem-Marciniak
Maciej Kaniewski
Dariusz Popławski
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 104027
10.15199/62.2017.2.32
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-3
Wpływ wartości kątów przyłączenia strumieni na nierównomierność przepływu wody do rurociągu-zbieracza
Volodymyr V. Cherniuk
Vasyl V. Ivaniv
nr katalogowy: 112826
10.15199/17.2018.3.8
rurociąg-zbieracz ciśnieniowy
kąt przyłączenia strumienia
nierównomierność przepływu cieczy
pressure collector-pipeline
angle of jet joining
non-uniformity of fluid inflow along the path
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 100338
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-1
Przemiany fazowe w stopie Ti6Al7Nb przy chłodzeniu ciągłym z zakresu jednofazowego Beta
ROBERT DĄBROWSKI
nr katalogowy: 83228
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
TRANSGLUTAMINAZA MIKROBIOLOGICZNA – wpływ na zdrowie człowieka oraz wykrywanie w produktach spożywczych
nr katalogowy: 133098
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Znakowanie enzymów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 86359
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Wpływ pH na degradację gorzkich kwasów chmielowych przez enzymy pochodzenia roślinnego
ANNA K. ŻOŁNIERCZYK
MIROSŁAW ANIOŁ
ALEKSANDRA KOPEĆ
nr katalogowy: 51386
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
Preparation and characterization of Ti-MWW titanosilicate catalyst. A review Otrzymywanie i charakterystyka katalizatora tytanowo-silikatowego Ti-MWW. Przegląd
Eugeniusz Milchert
Marcin Bartkowiak
nr katalogowy: 103393
10.15199/62.2017.1.22
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 117203
OPAKOWANIE 2019-10
Farby SunPak FSP z certyfikatem proekologiczności
nr katalogowy: 122987
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-8
Detektory naładowanych cząstek opracowane w ITE dla nowego systemu detekcyjnego ALBEGA, opracowywanego w GSI Darmstadt do badań nad transaktynowcami
M. WĘGRZECKI
A. YAKUSHEV
J. BAR
T. BUDZYŃSKI
A. DI NITTO
R. DOBROWOLSKI
P. GRABIEC
H. KŁOS
J. KULAWIK
M. MARCHEWKA
A. PANAS
P. PROKARYN
B. SYNKIEWICZ
D. SZMIGIEL
M. WĘGRZECKI
M. ZABOROWSKI
nr katalogowy: 100435
10.15199/13.2016.8.4
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-1
Rozwój pęknięć zmęczeniowych w stopach Ti-2,5Cu i Ti-6Al-4V w warunkach zginania
Maria Hepner
Dariusz Rozumek
nr katalogowy: 89800
10.15199/28.2015.1.10
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - luty 2007 r.
nr katalogowy: 25017
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-6
MAXIMYZE - enzym modyfikujący włókna dla przemysłu papierniczego
Inge Loosvelt
nr katalogowy: 45343
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-5
Enzymatyczne środki dla papiernictwa
Inge Loosvelt
nr katalogowy: 51940
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-12
Spoiwa drogowe do ulepszania i optymalizacji mieszanek kruszyw
Andrzej Duszyński
Wiktor Jasiński
Aneta Pryga-Szulc
nr katalogowy: 73408
OPAKOWANIE 2017-10
Tau 330 RSC - cyfra na przemysłową skalę
nr katalogowy: 110033
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Chromatographic analysis of extracts isolated from different poplar species as potential inhibitors of enzymatic hydrolysis Analiza chromatograficzna substancji ekstrakcyjnych pozyskanych z różnych odmian topoli jako potencjalnych inhibitorów hydrolizy enzymatycznej
Dominika Szadkowska
Andrzej Radomski
Dorota Derewiaka
Anna Lewandowska
Michał Drożdżek
Janusz Zawadzki
Michał Pietrykowski
Tomasz Zielenkiewicz
nr katalogowy: 102385
10.15199/62.2016.11.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Bezodpadowe epoksydowanie alkoholu allilowego w obecności katalizatorów tytanowo-silikalitowych
AGNIESZKA WRÓBLEWSKA
EUGENIUSZ MILCHERT
nr katalogowy: 28797
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Potencjalna możliwość wykorzystania otrąb zbożowych do przygotowania makaronów wzbogaconych w błonnik
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84006
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Wybrane aspekty technologiczne oddziaływania udarów napięciowych na enzymy wpływające na wydajność produkcji sacharozy z buraka cukrowego
Stanisław Wawro
Halina Kalinowska
Radosław Gruska
nr katalogowy: 41266
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-20-21
Polowanie na lek
nr katalogowy: 128195
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-20-21
Polowanie na lek
nr katalogowy: 128195
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Wear and fatigue resistance of vacuum carburized titanium substrates
BARTŁOMIEJ JANUSZEWICZ
ŁUKASZ KACZMAREK
DARIUSZ SINIARSKI
nr katalogowy: 27554
OPAKOWANIE 2022-3
Mark Andy Evolution E3: ekologia, większe możliwości, nowe rynki
nr katalogowy: 136903
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-3
Quasiadiabatyczne nawilżanie powietrza Quasiadiabatic Air Humidification
JÓZEF BEDNARSKI
KRZYSZTOF RAJSKI
nr katalogowy: 82879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Wykorzystanie inuliny w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85272
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
AURA 2018-10
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 116433
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Immobilizacja bioreceptorów na podłożach ceramicznych wykonanych technologią LTCC
Karol MALECHA
Elżbieta REMISZEWSKA
Dorota G. PIJANOWSKA
nr katalogowy: 71352
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
TRANSGLUTAMINAZA MIKROBIOLOGICZNA – wpływ na zdrowie człowieka oraz wykrywanie w produktach spożywczych
nr katalogowy: 133098
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 109922
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-20-21
Wiedźmin zdobywca
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 55076
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Burak ćwikłowy – naturalne źródło zdrowia
Julia Niemira
Sabina Galus
nr katalogowy: 148660
10.15199/65.2024.5.2
burak ćwikłowy
związki fenolowe
betalainy
zdrowie
beetroot
phenolic compounds
betalains
health
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Aerobowe, enzymatyczne utlenianie pochodnych kwasu benzoesowego w reaktorze z wirującym złożem o hierarchicznej strukturze porów
Klaudia Odrozek
Katarzyna Szymańska
Marcin Lewańczuk
Grzegorz Dzido
Wojciech Pudło
Jolanta Bryjak
Andrzej Jarzębski
nr katalogowy: 111416
10.15199/62.2017.12.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Naturalne dodatki do piwa Cz. 2. Piwa rozgrzewające
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 75887
AURA 2019-5
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 120106
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
nnowacje firmy Bühler Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 110283
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-8
Z pracy ma wrócić tylu ludzi, ilu do niej przyszło
nr katalogowy: 86200
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 79272
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Kinetyka estryfikacji kwasu laurynowego n-heksanolem
Łukasz Hamryszak
Mirosław Grzesik
Teresa Witczak
nr katalogowy: 116166
10.15199/62.2018.9.35
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
Wykorzystanie naturalnych substancji klejących do wyrobów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Kamil Wilczyński
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 109654
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Degradacja gorzkich kwasów chmielowych przez enzymy pochodzenia roślinnego
MIROSŁAW ANIOŁ*
AGNIESZKA BARTMAŃSKA
EWA HUSZCZA
WANDA MĄCZKA
ANNA K. ŻOŁNIERCZYK
nr katalogowy: 44467
AURA 2009-12
Promieniowanie i hałas jako zanieczyszczenia środowiska w świetle statystyki
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 48309
OPAKOWANIE 2023-8
Gama rozwiązań Fujifilm na targach Labelexpo Europe 2023
nr katalogowy: 144632
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-9
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 109264
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 104637
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-5
Sterowanie multiskalarne pięciofazową maszyną indukcyjną
Marek ADAMOWICZ
Zbigniew KRZEMIŃSKI
Marcin MORAWIEC Patryk STRANKOWSKI
Jarosław GUZIŃSKI
nr katalogowy: 98184
10.15199/48.2016.05.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 100364
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effect of organic fertilization with PRP Fix preparation on enzymatic activities of soil Wpływ nawożenia naturalnego z dodatkiem preparatu PRP Fix na enzymatyczną aktywność gleby
Ewa Możdżer
Edward Krzywy
nr katalogowy: 86104
10.12916/przemchem.2014.1371
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Technolodzy i specjaliści z branży sokowniczej spotkali się na seminarium zorganizowanym przez Grupę Merkur
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 106764
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
The Optimal Design of Finite Impulse Response High Pass Filter Using Bee Colony Algorithm
Yotaka TUNGTRAGUL
Atirarj SUKSAWAD
Worawat SA-NGIAMVIBOOL
nr katalogowy: 146728
10.15199/48.2023.12.29
evolutionary heuristic
high pass fir filter
bee colony algorithm
kaiser window
Heurystyka ewolucyjna
filtr górnoprzepustowy jodły
algorytm kolonii pszczół
okno Kaisera
AURA 2023-12
Rosa rugosa Thunb. w aspekcie inwazyjności
Katarzyna KARCZMARZ
nr katalogowy: 146425
10.15199/2.2023.12.3
Rosa rugosa Thunb.
inwazyjność
bioróżnorodność
ochrona biotechniczna
właściwości użytkowe
właściwości lecznicze
element krajobrazu
Rosa rugosa Thunb.
invasiveness
biodiversity
biotechnical protection
functional properties
medicinal properties
landscape element
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Projektowanie efektywnego katalizatora reakcji uwodornienia acetylenu do etylenu poprzez dobór prekursora i nośnika
Anna Plis
Mateusz Kleszcz
Bartłomiej Samardakiewicz
Rafał Rutkowski
Piotr Połczyński
Adam Lewera
Rafał Jurczakowski
nr katalogowy: 146061
10.15199/62.2023.11.5
uwodornienie
acetylen
etylen
kataliza
zeolit
Al2 O3
hydrogenation
acetylene
ethylene
catalyst
zeolite
Al2 O3
OPAKOWANIE 2015-12
Złota nagroda FEFCO za innowacyjność dla firmy Bobst
nr katalogowy: 95524
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
Analiza prądów w stanach dynamicznych silnika indukcyjnego przy zwarciu dwufazowym na zaciskach uzwojenia
Paweł DRZYMAŁA
Henryk WELFLE
nr katalogowy: 85923
10.12915/pe.2014.08.05
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Draughts playing system with vision-based interface
Paweł SUCHECKI
Marcin IWANOWSKI
nr katalogowy: 60818
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Triterpene saponins of red beet (Beta vulgaris L.) as a source of compounds with antioxidant capacity Saponiny triterpenowe buraka ćwikłowego (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o działaniu antyoksydacyjnym
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Mariusz Czyżniejewski
nr katalogowy: 102389
10.15199/62.2016.11.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Znaczenie drożdżowej proteinazy A w kształtowaniu pienistości piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 79262
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-2-3
Park pomysłów
Irena Fober
nr katalogowy: 49545
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Biodegradacja gorzkich kwasów chmielowych przy użyciu miąższu roślin wyższych
WANDA MĄCZKA
MIROSŁAW ANIOŁ
EWA HUSZCZA
AGNIESZKA BARTMAŃSKA
ANNA ŻOŁNIERCZYK
CZESŁAW WAWRZEŃCZYK
nr katalogowy: 49060
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Badania stopów tytanu wzbogaconych w fazę beta otrzymanych metodą metalurgii proszków
PIOTR DEPTUŁA
MAŁGORZATA GRĄDZKA-DAHLKE
JAN R. DĄBROWSKI
nr katalogowy: 47827
GOSPODARKA WODNA 2012-5
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 67356
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Projektowanie efektywnego katalizatora reakcji uwodornienia acetylenu do etylenu poprzez dobór prekursora i nośnika
Anna Plis
Mateusz Kleszcz
Bartłomiej Samardakiewicz
Rafał Rutkowski
Piotr Połczyński
Adam Lewera
Rafał Jurczakowski
nr katalogowy: 146061
10.15199/62.2023.11.5
uwodornienie
acetylen
etylen
kataliza
zeolit
Al2 O3
hydrogenation
acetylene
ethylene
catalyst
zeolite
Al2 O3
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-4
BIOGOSPODARKA
nr katalogowy: 90984
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Dlaczego zapominamy o owocach?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 105338
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Nieoczywiste połączenia w diecie(część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 149853
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Wynik ekspozycji nasion pieprzycy siewnej (Lepidium sativum L.) na promieniowanie neutronowe
Marek Ciechanowski
Andrzej Bolewski
Joanna Dudała
Tomasz Jakubowski
Serhiy Syrotyuk
Vasyl Lopushniak
Atilgan Atilgan
nr katalogowy: 140859
10.15199/48.2022.12.60
neutrony
ekspozycja
nasiona
kiełkowanie.
neutrons
exposure
seeds
germination.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Wynik ekspozycji nasion pieprzycy siewnej (Lepidium sativum L.) na promieniowanie neutronowe
Marek Ciechanowski
Andrzej Bolewski
Joanna Dudała
Tomasz Jakubowski
Serhiy Syrotyuk
Vasyl Lopushniak
Atilgan Atilgan
nr katalogowy: 140859
10.15199/48.2022.12.60
neutrony
ekspozycja
nasiona
kiełkowanie.
neutrons
exposure
seeds
germination.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Permeabilizowane i immobilizowane komórki drożdży jako biokatalizatory reakcji rozkładu nadtlenku wodoru
Ilona Trawczyńska
nr katalogowy: 125284
10.15199/62.2020.3.15
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Naturalne enzymy ziaren zbóż
Aleksandra Kępińska
nr katalogowy: 88924
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
O metodzie chmielenia piwa na zimno słów kilka...
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 108401
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-9
Zastosowanie metod fluorymetrycznych w analizie paliw płynnych
Aneta Bombalska
Miron Kaliszewski
Monika Mularczyk -Oliwa
Maksymilian Włodarski
Krzysztof Kopczyński
nr katalogowy: 70980
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-24
Nanodetekcja i fotonika
nr katalogowy: 64758
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ dodatku enzymu transglutaminazy na jakość pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Katarzyna Just
nr katalogowy: 127384
transglutaminaza
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
transglutaminase
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-10
Wpływ zastosowania enzymów na poprawę wybranych właściwości wytrzymałościowych bibułki
ARTUR MIASTKOWSKI
AGNIESZKA WYSOCKA-ROBAK
nr katalogowy: 151212
10.15199/54.2024.10.1
enzym
właściwości wytrzymałościowe
masa celulozowa z drewna iglastego
masa celulozowa z drewna liściastego
enzyme
strength properties
bursting strength
softwood pulp
hardwood pulp
OPAKOWANIE 2013-11
Mark Andy wkracza na rynek inkjetowego druku opakowań
nr katalogowy: 80597
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wpływ różnych parametrów technologicznych na proces chmielenia piwa na zimno
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 77496
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-1
Badania krat wlotowych przyjaznych dla ryb
Barbara Budziło
Aleksandra Polok-Kowalska
nr katalogowy: 89063
10.15199/17.2015.1.2
OPAKOWANIE 2023-10
Szeroka gama rozwiązań Fujifilm dla opakowań i etykiet
nr katalogowy: 145608
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Beta-glukan w brzeczkach otrzymanych z dodatkiem pseudozbóż lub syropu maltozowego
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 99244
10.15199/64.2016.6.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-3
Otrzymywanie aldehydu 2,2-difenylowego i jego zastosowanie
RYSZARD GLINKA
KRZYSZTOF WALCZYŃSKI
nr katalogowy: 107597
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Wpływ suplementacji selenu na zwierzęta rzeźne
Fabian Magda
nr katalogowy: 56894
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Owies – walory odżywcze i właściwości prozdrowotne
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 146324
owies
przetwory z owsa
właściwości prozdrowotne
oats
oat products
health-promoting properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105163
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-3
Bezpieczeństwo przy badaniach rentgenowskich
nr katalogowy: 52650
OPAKOWANIE 2019-9
Dni Otwarte z Kodak Flexcel NX Ultra Solution
nr katalogowy: 122569
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Nowe przepisy bioasekuracji w gospodarstwach
Kamil Stolarski
Konrad Majewski
nr katalogowy: 94533
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-12
WPŁYW SZYBKOŚCI CHŁODZENIA Z ZAKRESU JEDNOFAZOWEGO Beta NA MIKROSTRUKTURĘ, TWARDOŚĆ I UDARNOŚĆ STOPU Ti6Al4V
ROBERT DĄBROWSKI
nr katalogowy: 73388
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
BETA-GLUCAN – THE SECRET WEAPON OF FUNGI
Ragnar Rylander
nr katalogowy: 70859
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Selektywna hydroliza pierścienia beta-laktamowego 4-oksoazetid-2-ylofosfonianu dimetylowego
Barbara Malinowska
nr katalogowy: 59889
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Classification of Driver Drowsiness Level using Wireless EEG
Mousa K. WALI
M. MURUGAPPAN
R. BADLISHAH AHMAD
nr katalogowy: 77561
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Acylaza penicylinowa i możliwości jej zastosowania w przemyśle farmaceutycznym
PIOTR BOROWICZ
MARIA MALINOWSKA
nr katalogowy: 107986
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107885
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-2
Wpływ różnych czynników na właściwości katalityczne katalazy zaadsorbowanej na różnych rodzajach węgla aktywowanego
ADAM SZCZĘSNY
nr katalogowy: 107582
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Błonnik w produkcji pieczywa
Marcin Kurek
nr katalogowy: 103575
OPAKOWANIE 2024-2
FP790 w Eco Flexibles: europejska premiera
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 147486
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Słody specjalne z owsa nagiego
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Danuta Leszczyńska
Justyna Gąsior
Alan Gasiński
nr katalogowy: 125133
10.15199/64.2020.1–2.3
słody z owsa nagiego
ekstraktywność
brzeczka
wydajność warzelni
naked oat malts
extractivity
wort
mashing efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Zbiór i przechowywanie chmielu - ważne etapy produkcji wpływające na jakość surowca
Marta Koziara
Ciupa
dr Urszula Skomra
nr katalogowy: 126510
10.15199/64.2020.4-5.6
chmiel
kwasy goryczkowe
przechowywanie chmielu
hop
bitter acids
hop storage
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-12
Biokataliza w przemyśle chemicznym
STANISŁAW BIELECKI
EDWARD GALAS
nr katalogowy: 108011
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-9
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106892
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Mycie enzymatyczne w przemyśle spożywczym
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 97876
10.15199/65.2016.4.7
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Dlaczego błonnik pokarmowy jest ważny w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103588
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Życie z cukrzycą
Grażyna Uścińska
nr katalogowy: 98898
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Degradacja enzymatyczna bakteriobójczych kompozytów polilaktydowych
Agnieszka Richert
Ewa Olewnik-Kruszkowska
Edyta Adamska
nr katalogowy: 111434
10.15199/62.2017.12.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Use of calcium ions in the thermal-chemical modification of lysozyme. Zastosowanie jonów wapnia w termiczno-chemicznej modyfikacji lizozymu
Grzegorz Leśnierowski
Robert Borowiak
Renata Cegielska-Radziejewska
Jerzy Stangierski
nr katalogowy: 78574
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Kuchenne laboratorium
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 100609
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-7
Zastosowanie lasera do pomiaru prędkości w procesie produkcji tektury.
STANISŁAW K. MUSIEL AK
JERZY G. KASPRZYK
nr katalogowy: 121555
10.15199/54.2019.7.2
tekturnica
przekrawacz rotacyjny
laser
dokładność cięcia
rozkład gęstości prawdopodobieństwa
SPC
corrugator
cut-off
laser
cutting accuracy
kernel estimation
SPC
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2012-5
Katedra Algorytmów i Modelowania Systemów
Marek Kubale
nr katalogowy: 69175
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Use of thermochemically modified lysozyme to extend the shelf-life of food Zastosowanie modyfikowanego termiczno-chemicznie lizozymu do przedłużenia trwałości żywności
Renata Cegielska-Radziejewska
Tomasz Szablewski
nr katalogowy: 83699
10.12916/przemchem.2014.542
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Wyznaczanie energii aktywacji oraz optymalnej temperatury dla reakcji hydrolizy skrobi katalizowanej przez ?-amylazę z Bacillus licheniformis
Justyna Miłek
nr katalogowy: 126672
10.15199/62.2020.6.9
OPAKOWANIE 2018-6
Majówka z rozwiązaniami opakowaniowymi Heidelberga
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 114296
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-10
Przebieg wybranych epizodów opadowych na obszarze aglomeracji krakowskiej w aspekcie modelowania sieci kanalizacji deszczowej
Grzegorz Kaczor
Andrzej Wałęga
nr katalogowy: 62873
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Mąki niechlebowe i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51682
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Wpływ kwasu piekarskiego na kształtowanie jakości ciasta i pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 92062
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-4
Influence of operation on tram wheels and rails surface layer condition
Marta Paczkowska
Łukasz Wojciechowski
Bartosz Firlik
Grzegorz Kinal
Aleksandra Rewolińska
nr katalogowy: 108935
10.15199/28.2017.4.6
tram wheel
surface layer
plastic deformation
koła tramwajowe
warstwa wierzchnia
odkształcenie plastyczne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Certyfikowany olej palmowy w roku 2019
Krzysztof Krygier
Anna Florowska
nr katalogowy: 124139
olej palmowy
certyfikacja
3 MCPD
palm oil
certification
3 MCPD
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
Nowe zastosowanie acylazy penicylinowej do wytwarzania antybiotyków Beta-laktamowych
PIOTR BOROWICZ
nr katalogowy: 107142
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Narodowy Kongres Żywieniowy "Żywność, żywienie w prewencji i leczeniu chorób - postępy 2015" Po pierwsze zapobiegać
nr katalogowy: 97696
AURA 2021-10
Promieniowanie oraz hałas w Polsce w świetle danych statystycznych
Kazimierz GÓRKA
nr katalogowy: 133682
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-2-3
Centralne Laboratorium Ochrony Radiologicznej: wczoraj i dziś
nr katalogowy: 112163
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107273
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 87345
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Bakterie Salmonella i Escherichia coli w surowcach oraz produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 68844
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Międzynarodowa konferencja "Produkty zbożowe w zdrowej diecie"
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 95175
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jedz na zdrowie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92438
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-6
Fuzzy-logic-based approach to voltage inverter fault diagnosis in induction motor drive
Piotr SOBAŃSKI
nr katalogowy: 84719
10.12915/pe.2014.06.028
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Możliwości enzymatycznego "poprawiania" jakości użytkowej mąki pszennej
nr katalogowy: 86410
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wartość wypiekowa mąki żytniej
Magdalena Kot
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 72898
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 2
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 72034
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Prawie wszystko o enzymatycznym "poprawianiu" jakości wypiekowej mąki pszennej
nr katalogowy: 64155
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Ultrafiltration in the treatment of 17Beta-estradiol and bisphenol A-containing wastewaters through modified membranes Ultrafiltracja przez modyfikowane membrany w oczyszczaniu ścieków zawierających 17Beta-estradiol i bisfenol A
Mariusz Dudziak
Edyta Burdzik-Niemiec
nr katalogowy: 104030
10.15199/62.2017.2.35
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 94430
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-4
Wpływ historii odkształcenia na rozwój mikrostruktury stopu Ti6Al4V odkształcanego w zakresie dwufazowym
Krzysztof MUSZKA
Klaudiusz RASZKA
Bradley WYNNE
Janusz MAJTA
nr katalogowy: 97808
10.15199/24.2016.4.8
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Antyoksydanty owoców i warzyw Cz. 1. Funkcja i działanie
Bohdan Achremowicz
Jan Oszmiański
Czesław Puchalski
nr katalogowy: 97387
10.15199/64.2016.3.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Inulina - właściwości fizykochemiczne i zdrowotne ważne w produkcji napojów
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
nr katalogowy: 93611
10.15199/64.2015.9.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-7
Prawie wszystko o enzymatycznym poprawianiu jakości mąki pszennej
nr katalogowy: 92246
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Pandemia, Alfabet Grecki i „Pokolenie Alfa”
Ewa Kakiet-Springer
nr katalogowy: 131401
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Inulina - właściwości fizykochemiczne i zdrowotne ważne w produkcji napojów
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
nr katalogowy: 93611
10.15199/64.2015.9.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
WSPOMNIENIE POŚMIERTNE - ROMAN BAJDA (1943–2024)
nr katalogowy: 148269
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Wpływ pola magnetycznego na zawartość 5-hydroksymetylofurfuralu, aktywność diastazy oraz zmiany w widmach ATR-FTIR w świeżych miodach gryczanych
Monika Kędzierska-Matysek
Arkadiusz Matwijczuk*
Mariusz Florek
Krzysztof Kornarzyński
Alicja Matwijczuk
Anna Wolanciuk
Joanna Barłowska
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 112755
10.15199/62.2018.3.8
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Wpływ odmiany na zawartość barwników betalainowych, betainy, azotanów i cechy sensoryczne soków z buraka ćwikłowego
Katarzyna Gościnna
Janusz Czapski
nr katalogowy: 81120
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-4
The neurofeedback method - how to train the brain
Paweł NIEDBALSKI
Paweł OGNIEWSKI
Stefan F. FILIPOWICZ
nr katalogowy: 83868
10.12915/pe.2014.04.061
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Use of enzymatic hydrolysis of whey proteins for the preparation of peptides with an antioxidant activity Zastosowanie enzymatycznej hydrolizy białek serwatkowych do otrzymywania peptydów o aktywności przeciwutleniającej DOI: dx.
Konrad Babij
Anna Dąbrowska
Marek Szołtysik
Marta Pokora
Aleksandra Zambrowicz
Robert Kupczyński
Józefa Chrzanowska
nr katalogowy: 86097
10.12916/przemchem.2014.1333
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Decreasing the sulfur content in the cracked gasoline. Separation of hydrocarbon/thiophene mixtures by vacuum pervaporation Obniżanie zawartości siarki w benzynie krakingowej. Rozdzielanie mieszanin węglowodór/tiofen metodą perwaporacji próżniowej
Katarzyna Rychlewska
Krystyna Konieczny
nr katalogowy: 88692
10.12916/przemchem.2014.2210
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Zalety umiarkowanego konsumowania piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 87596
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH