Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wpływ parametrów pracy ekstrudera jednoślimakowego na wybrane cechy produktu
NATALIA IDASZEWSKA
JAN KIRYLUK
AGNIESZKA MAKOWSKA
nr katalogowy: 45898
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Charakterystyka wybranych odmian pszenicy uprawianych w Niemczech
nr katalogowy: 106428
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Polifenole w żywności Wpływ na cechy organoleptyczne żywności
Marta Mitek
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 44560
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-3
Wyznaczanie siły rozdzierającej skór -jaką metodę stosować
A. Pierzgalska
L. Korowajczyk
nr katalogowy: 13647
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-11
Badanie przekaźników elektroenergetycznych
Adam SMOLARCZYK
nr katalogowy: 3911
GOSPODARKA WODNA 2010-9
Marek Madeyski 1948-2009
nr katalogowy: 54561
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2010-7
Wspomnienie o prof. dr. hab. inż. Marku Madeyskim
Koleżanki i Koledzy
nr katalogowy: 52930
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-1
Skóry welurowe
Peter Maehner
nr katalogowy: 13589
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-1
Skóry welurowe
Peter Maehner
nr katalogowy: 13589
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Obecne i perspektywiczne metody otrzymywania wodoru
Jan Surygała
nr katalogowy: 20174
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-9
Scheda po ojcu
Bogdan Brózda
nr katalogowy: 19406
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2016-2
WYBRANE ZAGADNIENIA KONSTRUKCYJNO-TECHNOLOGICZNE POŁĄCZEŃ MONTAŻOWYCH
nr katalogowy: 98588
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-10
Problem jakości w procesie eksploatacji i odnowy maszyn i urządzeń
Wiesław Tomczyk
nr katalogowy: 21931
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Porównanie metod wyznaczania wielkości krystalitów nanomaterialów do zastosowań katalitycznych
AGNIESZKA KOPIA
IRENEUSZ SULIGA
PAWEŁ NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 21672
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-6
Analiza konstrukcji kotłów niskotemperaturowych wodnych opalanych paliwem stałym
JAROSŁAW BARTOSZEWICZ
nr katalogowy: 35810
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2018-5
NEW BOOKS NOWE KSIĄŻKI
nr katalogowy: 116746
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Stosowanie niskich dawek granulatów i ekstraktów chmielowych do produkcji klasycznych piw dolnej fermentacji
K. Baranowski
nr katalogowy: 20538
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-3
Modyfikowane przędze specjalne nadające właściwości ochronne wyrobom dzianym. Cz. II
Jolanta Janicka
Romualda Koźmińska
Teresa Massalska -Lipińska
nr katalogowy: 50679
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Koncepcja multimedialnej bazy danych do rejestracji i przeszukiwania rozmów na telefony alarmowe
JULIAN BALCEREK
SZYMON DRGAS
ADAM DĄBROWSKI
ADAM KONIECZKA
nr katalogowy: 50793
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Mechaniczna modyfikacja własności użytkowych mąki pszennej
nr katalogowy: 56218
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. I. Charakterystyka botaniczna i cechy użytkowe
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 78957
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Substancje dodatkowe stosowane w serowarstwie
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 30674
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
TRENDS CONCERNING PACKAGING INTENDED FOR COSMETICS
Aleksandra Bryk
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 139969
10.15199/180.2022.3.3
cosmetic packaging
properties
type
opakowania na kosmetyki
ich cechy
rodzaj
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
TRENDS CONCERNING PACKAGING INTENDED FOR COSMETICS
Aleksandra Bryk
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 139969
10.15199/180.2022.3.3
cosmetic packaging
properties
type
opakowania na kosmetyki
ich cechy
rodzaj
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Przydatność przypraw w produkcji wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 96231
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Problemy realizacyjne przedsięwzięć budowlanych
Jadwiga Bizon-Górecka
nr katalogowy: 99319
10.15199/33.2016.06.63
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. III. Znaczenie badań sensorycznych w badaniach trwałości żywności
Wojciech Piasecki
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 92017
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-8
Ocena jakości okien i drzwi po ich wbudowaniu
Andrzej Żyła
nr katalogowy: 132969
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2018-3
Bezpieczeństwo i higiena w łazience
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 115907
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-4
Określenie wpływu dodatku kwasu askorbinowego na wybrane cechy jakościowe błyskawicznych makaronów ekstrudowanych
Agnieszka Wójtowicz
nr katalogowy: 34490
DOZÓR TECHNICZNY 2008-2
Zawory bezpieczeństwa sterowane - sprawdzanie działania i kontrola nastaw
TADEUSZ JÓŹWIK
nr katalogowy: 33877
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-12
Z prasy technicznej - Surowce do farb, Galwanotechnika
nr katalogowy: 31800
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Kukurydza Część 2. Właściwości fizyczne pojedynczych ziarniaków
HenryK GĄSiOrOWSKi
nr katalogowy: 25154
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-2
Okna VELUX nowej generacji nagrodzone Złotym Medalem targów Budma
nr katalogowy: 74744
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-9
Nauki nigdy dość
nr katalogowy: 70500
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Projekt zestawu do adaptacyjnej redukcji zakłóceń w głosowym systemie identyfikacji osób
Jakub KAŹMIERCZAK
Andrzej P. DOBROWOLSKI
nr katalogowy: 79552
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Odporność organizacji i jej wyznaczniki
Elżbieta Skrzypek
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 142879
10.15199/46.2023.2.1
odporność
odporność organizacyjna
determinanty odporności
organizacja odporna
resilience
organisational resilience
resilience determinants
resilient organisation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-10
Segmentacja obrazu oka na potrzeby systemu identyfikacji osób na podstawie wzoru tęczówki
WOJCIECH SANKOWSKI
KAMIL GRABOWSKI
MARIUSZ ZUBERT
nr katalogowy: 30550
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-3
Deter minanty kształtujące zachowania konsumenckie na r ynku ser wetek papierowych w Polsce
Dorota Szymańska
nr katalogowy: 83417
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-11
Porównanie właściwości związków ciekłokrystalicznych zawierających grupy terminalne NCS i CN
ROMAN DĄBROWSKI
nr katalogowy: 107339
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Wpływ wybranych nanododatków na cechy reologiczne samozagęszczającej się mieszanki betonowej
Paweł Niewiadomski
Andrzej Ćwirzeń
Jerzy Hoła
nr katalogowy: 105667
10.15199/33.2017.05.31
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2018-1
PROBLEMY BEZPIECZEŃSTWA PODSYSTEMU MONTAŻOWEGO W SYSTEMIE PRODUKCYJNYM
Jerzy ŁUNARSKI
nr katalogowy: 113200
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Wybrane aspekty analiz wielokryterialnych w ocenie rozwiązań konstrukcyjno-materiałowych obiektów budowlanych
Elżbieta Szafranko
nr katalogowy: 99302
10.15199/33.2016.06.46
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Akademia Sokowa, czyli cała prawda o sokach
nr katalogowy: 91472
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-1
Dyfrakcja elektronów wstecznie rozproszonych - kilka uwag praktycznych
MAREK FARYNA
nr katalogowy: 41936
SZKŁO I CERAMIKA 2011-2
Materiały szkło-ceramika na bazie InF
MARIA ŚLĘZOK
nr katalogowy: 58946
AURA 2016-4
Znaczenie preferencji siedliskowych zwierząt dla zróżnicowania genetycznego populacji
Robert W. Mysłajek
nr katalogowy: 97561
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Aktywacja popiołów lotnych przez mikronizację
Aldona Łowińska-Kluge
Jerzy Kropiwnicki
Gabriela Tomanek
nr katalogowy: 73256
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Skrobie modyfikowane nowa odsłona
Violetta Schube
Katarzyna Ratusz
nr katalogowy: 76643
OPAKOWANIE 2004-1
Dzień ze sprytnymi opakowaniami
Peter Harrop
nr katalogowy: 3118
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-10
Ocena jakości użytkowej oprogramowania biznesowego
Aleksander Lotko
nr katalogowy: 62934
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-11
Materiały o zmiennych właściwościach i ich znaczenie dla przyszłości budownictwa
Katarzyna Zielonko-Jung
nr katalogowy: 47958
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
Osy w dachu badawczym Marma Polskie Folie
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 60420
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-5
Pasamonicy vel szmuklerze i ich... persjarnie
Marek Bielski
nr katalogowy: 137612
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Zastosowanie jęczmienia w piekarstwie Cz. II . Wpływ na cechy fizyczne wyrobów piekarskich
Dorota Cz erwińska
nr katalogowy: 71462
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-10
Klasyfikacja pojazdów za pomocą łączenia informacji akustycznej
Paweł Biernacki
nr katalogowy: 79994
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Określenie wpływu dodatku kwasu askorbinowego na wybrane cechy jakościowe błyskawicznych makaronów ekstrudowanych
nr katalogowy: 72177
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-6
Bezpieczeństwo elektrowni jądrowych z reaktorami III generacji oferowanych Polsce Część III. Podstawowe cechy bezpieczeństwa rozwiązań projektowych jądrowych bloków energetycznych oferowanych Polsce
Władysław Kiełbasa
nr katalogowy: 68315
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Mało poznany grzyb pleśniowy Galactomyces geotrichum w wyrobach mlecznych
Anna Grygier
Kamila Myszka
Magdalena Rudzińska
nr katalogowy: 98612
10.15199/65.2016.5.6
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-26
Siła fatalna
nr katalogowy: 81711
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-7
O roli elit gospodarczych słów kilka
Kazimierz Kubiak
nr katalogowy: 69914
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
CHMIELARSTWO/PIWOWARSTWO
nr katalogowy: 58626
CHŁODNICTWO 2009-12
Zmiany parametrów fizykochemicznych i histologicznych produktów rybnych w wyniku chłodzenia i mrożenia oraz przechowywania
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 48671
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-10
Poziom jakości jako wyznacznik markowego charakteru produktów spożywczych
Agnieszka Izabela BARUK
nr katalogowy: 47636
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Wpływ zwiększania udziału mąki żytniej w mieszaninie z mąką pszenną na cechy reologiczne uzyskanego ciasta
Danuta ABRAMCZYK
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 14145
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-4
Detekcja aktywności istot żywych ukrytych za ścianą
Waldemar SUSEK
Bronisław STEC
Mirosław CZYŻEWSKI
Czesław REĆKO
Adam SŁOWIK
nr katalogowy: 83724
10.15199/ELE-2014-014
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-3
Demonstrator radaru szumowego widzenia przez ścianę
BRONISŁAW STEC
WALDEMAR SUSEK
ADAM SŁOWIK
MIROSŁAW CZYŻEWSKI
CZESŁAW REĆKO
nr katalogowy: 75387
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Bez niespodzianek
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 112132
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Wpływ nowoczesnych metod nastrzykiwania na wybrane cechy jakościowe wyrobów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Grzegorz Łysiak
nr katalogowy: 125702
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Monitorowanie i weryfikowanie jakości surowców i produktów
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 125178
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-11
Możliwość i celowość zastosowania oszczędnościowych stali nierdzewnych do wytwarzania odpowiednich wyrobów
JERZY DYBICH
ANDRZEJ SKOŁYSZEWSKI
MACIEJ RUMIŃSKI
KORNEL DYBICH
nr katalogowy: 48084
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
THE FUTURE OF PHARMACEUTICALS’ PACKAGING
Aleksandra Bryk
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 141324
10.15199/180.2022.4.3
packaging of pharmaceuticals
type
properties
opakowania farmaceutyków
ich rodzaje i właściwości
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
THE FUTURE OF PHARMACEUTICALS’ PACKAGING
Aleksandra Bryk
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 141324
10.15199/180.2022.4.3
packaging of pharmaceuticals
type
properties
opakowania farmaceutyków
ich rodzaje i właściwości
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Podstawowe surowce piekarskie: Mąka (cz. II)
nr katalogowy: 34912
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-10
Nie wycina się starych drzew
nr katalogowy: 116197
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Analiza ekonomiczna gospodarki surowcowo-materiałowej
Marian Winiarski
nr katalogowy: 44259
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Targi słonych przekąsek
nr katalogowy: 76650
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Turbosprężarka – element specjalnej troski
nr katalogowy: 135456
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Żywotność drożdży a proces fermentacji piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 95659
10.15199/64.2015.11-12.4
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-2
Organizacja przetwarzania w torze sygnałów radarowych - stan obecny i możliwości rozwoju
Michał Meller
nr katalogowy: 89675
10.15199/13.2015.2.2
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2007-10
Wycena nieruchomości w warunkach silnie zmieniającego się rynku
EWA KUCHARSKA-STASIAK
nr katalogowy: 30407
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Wpływ zamiany tłuszczu błonnikiem na cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Barbara Szczepaniak
Elżbieta Piotrowska
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 37278
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-4
Wydawnictwa
nr katalogowy: 148251
CHŁODNICTWO 2009-8
Zmiany jakości kiełków rzodkiewki Raphanus sativus L. podczas chłodniczego przechowywania w modyfikowanej atmosferze i w powietrzu - Praca badawcza
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 46418
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-5
Próba użycia odpadowych izolatorów elektrycznych jako kruszywa do betonu - badania własne
Bartosz Zegardło
Paweł Ogrodnik
Paweł Woliński
nr katalogowy: 98420
10.15199/74.2016.5.12
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
DODATKI FUNKCJONALNE NA BAZIE BIAŁEK WYKORZYSTYWANE W TECHNOLOGII PRZETWÓRSTWA MIĘSA
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 146999
białkowe dodatki funkcjonalne
wykorzystywanie białek roślinnych i zwierzęcych
cechy funkcjonalne i fizyczne
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-9
Posadzki przemysłowe z betonu utwardzonego powierzchniowo i żywiczne
Andrzej Nowacki
nr katalogowy: 115927
10.15199/33.2018.09.01
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Przywódca na każde czasy, czyli refleksje o byciu właścicielem-liderem przedsiębiorstwa (cz. 2)
Marta Truskolawska
nr katalogowy: 66222
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-7
Aparat mixolab - nowe urządzenie do oceny jakości mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 53102
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-4
Wydawnictwa
nr katalogowy: 148251
CHŁODNICTWO 2010-7
ZASADY PROJEKTOWANIA I EKSPLOATACJI CHŁODZIAREK TERMOELEKTRYCZNYCH
nr katalogowy: 53037
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Prozdrowotne właściwości mikroorganizmów probiotycznych
Marcin Schmidt
Agnieszka Olejnik-Schmidt
nr katalogowy: 58956
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Nanotox
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 111409
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Przekształtniki energoelektroniczne dla technologii atmosferycznej plazmy nietermicznej (AP-NTP).
Marcin HOŁUB
Stanisław KALISIAK
nr katalogowy: 49762
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-1
Kształcenie dla innowacji
Ryszard Szlasa
nr katalogowy: 40803
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Strategie internacjonalizacji przedsiębiorstw w kontekście zachowań nabywców żywności
Michał Kociszewski
Joanna Szwacka-Mokrzycka
nr katalogowy: 42534
OPAKOWANIE 2009-3
Nowe opakowania kosmetyków
nr katalogowy: 42261
AURA 2009-2
Praktyczne nie znaczy bezpieczne
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 41377
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-6
Powłoki przeciwzużyciowe CrN/CrCN na nożach strugarskich do obróbki drewna
BOGDAN WARCHOLIŃSKI
ADAM GILEWICZ
nr katalogowy: 48719
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-11
WŚRÓD KSIĄŻEK
nr katalogowy: 48091
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-11
WŚRÓD KSIĄŻEK
nr katalogowy: 48090
GOSPODARKA WODNA 2009-11
Zarządzanie zasobem gruntów skarbu państwa pokrytych powierzchniowymi wodami płynącymi
Magdalena Pituła
Krysztof Kowalski
nr katalogowy: 47933
OPAKOWANIE 2009-9
Znaczenie opakowań jednostkowych w tworzeniu wyobrażeń o produkcie
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 46559
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Rozmawiamy z BRONISŁAWEM WESOŁOWSKIM sekretarzem generalnym SITSpoż.
nr katalogowy: 46321
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Smak tłuszczu
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 51702
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-4
Kasetony elewacyjne
Piotr O. Korycki
nr katalogowy: 131319
OPAKOWANIE 2023-6
Siedem za jednym razem: bardziej zrównoważone taśmy pakowe
nr katalogowy: 143918
CHŁODNICTWO 2023-5
Czynniki chłodnicze i ich rodzaje
nr katalogowy: 145903
CHŁODNICTWO 2023-5
Chłodziarki medyczne
nr katalogowy: 145904
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Ochrona znaku towarowego i wzoru przemysłowego
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 85714
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-6
Zasady stosowania wyrobów budowlanych w aspekcie zrównoważonego budownictwa
Jan Bobrowicz
nr katalogowy: 84915
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-2
Zaawansowane metody segmentacji obrazów w procesie rozpoznawania obrazów FLIR obiektów morskich
Tadeusz PIETKIEWICZ
nr katalogowy: 89674
10.15199/13.2015.2.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Jak z nią postępować?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 63513
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Czynniki wpływające na jakość ziarna pszenicy i uzyskanej z niego mąki
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 80908
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-11
Po lskie mity wynalazcze
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 59811
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Aspekty jakości wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 77753
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Mieszanki funkcjonalne. Część 1
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 150473
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9
Producenci farb polecają
nr katalogowy: 70792
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-9-10
Nowy paradygmat programowania
Jarosław Tworóg
nr katalogowy: 105475
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-7
Architektura typoszeregu systemów zgrzewania ultradźwiękowego z cyfrową analizą sygnałów sprzężenia zwrotnego
PIOTR KLUK
nr katalogowy: 45479
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Sytuacyjne przywództwo zespołowe czyli o skutecznym dopasowaniu stylów kierowania
nr katalogowy: 45445
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-3
Praktyczne podejście do integracji systemów zarządzania
Tadeusz GODULA
nr katalogowy: 41924
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-11
WŁASNOŚCI MECHANICZNE DRUTÓW ALUMINIOWYCH OTRZYMANYCH METODĄ KOBO
PAWEŁ OSTACHOWSKI
ANDRZEJ KORBEL
WŁODZIMIERZ BOCHNIAK
MAREK ŁAGODA
nr katalogowy: 48058
CHŁODNICTWO 2009-9
Żywność genetycznie modyfikowana - szanse i zagrożenia dla konsumentów
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
PAULINA DĄBROWSKA
nr katalogowy: 46822
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-8
Podstawowe elementy sztucznej inteligencji i przykłady ich zastosowań we włókiennictwie Część II. Przykłady zastosowań
STANISŁAW LEWANDOWSKI
nr katalogowy: 46307
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-5
Stropy podwieszane typu lekkiego z paneli PAROC AST E
Witold Gulczyński
nr katalogowy: 68089
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-1
Wybrane cechy metrologiczne systemów WAMS
Mariusz Talaga
Adrian Halinka
nr katalogowy: 111871
ystem WAMS
parametry pomiarowe
wymagania
błędy pomiarowe
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-2
Thermoplastic composites made of polypropylene and ethylene/octene elastomer. Kompozyty termoplastyczne z polipropylenu i kauczuku etylenowo-oktenowego
Maria Rajkiewicz
Marcin Ślączka
Jakub Czakaj
nr katalogowy: 74897
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Właściwości mechaniczne betonu zbrojonego włóknem bazaltowym
Marta Kosior-Kazberuk
nr katalogowy: 105669
10.15199/33.2017.05.33
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Czyste ręce to podstawa
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 72876
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
New chemical substances in natural environment and mobility of some metals. Nowe substancje chemiczne w środowisku przyrodniczym a mobilność wybranych metali
Aleksandra Badora
Dorota Kołodyńska
Zbigniew Hubicki
Jolanta Kozłowska-Strawska
nr katalogowy: 77374
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-5
Przetwarzanie zdjęć lotniczych na podstawie tekstury
Michał Kućko
Krzysztof Gracki
nr katalogowy: 113676
10.15199/13.2018.5.2
przetwarzanie obrazów
cechy tekstury
segmentacja obrazu
klasyfikacja tekstur
image processing
texture features
image segmentation
texture classification
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-3
Problemy związane z metodyką pomiarów wilgotności ścian murowanych w obiektach zabytkowych
Zygmunt Matkowski
nr katalogowy: 83201
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Substancje kształtujące teksturę w niskotłuszczowych wyrobach mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 88579
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2014-11
Podstawy teoretyczne samorządu zawodowego geodetów i kartografów
Katarzyna Walkowiak
nr katalogowy: 88108
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Pieczywo - forma walki z chorobami cywilizacyjnymi
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 86962
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wyniki kontroli jakości przetworów zbożowych
nr katalogowy: 150888
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Mieszanki mączne poszerzają ofertę młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 86413
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Tworzenie mieszanek mącznych poszerza możliwości młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 60749
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Optymalna technologia oświetleniowa
Leszek LENIARSKI
nr katalogowy: 59110
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
Hierarchical approach to the optimal gene selection for cancer recognition on the basis of microarray gene expression data
Artur WILIŃSKI
Stanisław OSOWSKI
nr katalogowy: 43916
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-10
Zastosowanie diod LED w systemach doświetlania roślin wyzwaniem na dzisiaj i na jutro
WOJCIECH GRZESIAK
STANISŁAWNOWAK
JERZY POCZĄTEK
AGATA SKWAREK
FRANCISZEK DUBERT
ANDRZEJ MARIA SKOCZOWSKI
ILONA CZYCZYŁO-MYSZA
SŁAWOMIR KURPASKA
nr katalogowy: 47295
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Lotne składniki w szynce surowo dojrzewającej "Serrano" poddanej ciśnieniowaniu
nr katalogowy: 60580
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-3
Wilgotność betonu a trwałość konstrukcji żelbetowych
Janina Bogucka
Jacek Ścigałło
nr katalogowy: 58608
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Bordoskie blendy spoza Bordeaux
winny maniak
nr katalogowy: 121434
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Polski Kongres Napojowy
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 102830
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-1
Wielkoformatowy gres porcelanowy XXL - produkt XXI wieku
Tacjana Pazura
nr katalogowy: 97423
OPAKOWANIE 2021-3
MPS EFA 430: zwiększona produkcja i skrócony czas realizacji
nr katalogowy: 130906
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-6
Rejestr cen i wartości nieruchomości jako źródło danych w procesie wycen
Jacek ZYGA
nr katalogowy: 114067
10.15199/50.2018.6.1
rejestr cen i wartości
bazy danych
ceny nieruchomości
prices and values register
databases
real estate prices
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-1
Rozwój właściwych cech usługi edukacyjnej przy zastosowaniu kwestionariusza Kano
Anna SZELIGA-DUCHNOWSKA
Mirosława SZEWCZYK
nr katalogowy: 111609
10.15199/48.2018.1.5
kwestionariusz Kano
jakość
satysfakcja
klient
student
usługa
Kano questionnaire
quality
satisfaction
customer
student
service
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Komponowanie mieszanek funkcjonalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 94526
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Diagnostic feature selection for efficient recognition of different faults of rotor bars in the induction machine
Jarosław KUREK
Stanisław OSOWSKI
nr katalogowy: 49735
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Cechy reologiczne ciasta pszennego
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 44455
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-3
Stalowe cylindry Yankee w maszynach do produkcji tissue
Jörg Bauböck
nr katalogowy: 42444
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-12
Praktyczne aspekty wdrażania systemów biometrycznych. Część 2. Czynniki decydujące o wartości współczynnika fałszywego odrzucenia
ELŻBIETA GOMULSKA
nr katalogowy: 56724
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-3
Konstruowanie: sztuka, nauka czy rzemiosło?
ZBIGNIEW OSIŃSKI
nr katalogowy: 125407
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-12
Aktualne trendy rozwojowe łożysk nadprzewodzących
Ryszard PAŁKA
nr katalogowy: 11820
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Dodatki stosowane w mlecznych napojach fermentowanych
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 66079
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-10
Ocena jakości użytkowej oprogramowania na przykładzie systemu klasy ERP
Aleksander Lotko
Łukasz Komorowski
nr katalogowy: 55039
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Analiza nośności na zginanie belki swobodnie podpartej zbrojonej prętami FRP
Kinga Brózda
Jacek Selejdak
nr katalogowy: 105658
10.15199/33.2017.05.22
AURA 2012-1
RECENZJE
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 64936
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Zawartość popiołu nie jest wyróżnikiem jakości mąki
Witold Brzeziński
nr katalogowy: 54870
AURA 2010-7
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 53948
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-1
Stal zbrojeniowa wymagania norm budowlanych a zakładowa kontrola produkcji
Magdalena Piotrowska
nr katalogowy: 103635
AUTO MOTO SERWIS 2020-4
Oscyloskop w warsztacie (cz. 9) – przepływomierz powietrza
Mariusz Leśniewski
nr katalogowy: 135490
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-12
Nowe zastosowanie spoiwa magnezjowego, czyli płyty MgO vs płyty gipsowo-kartonowe
Krzysztof Zieliński
Alicja Szczepańska
Sebastian Staniszewski
nr katalogowy: 111231
10.15199/33.2017.12.05
gips
cementmagnezjowy
płyty gipsowo-kartonowe
płyty MgO.
gypsum
magnesia cement
plasterboards
magnesium oxide boards.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Porównanie dwóch klasyfikatorów opartych na metodzie DTW i połączonych metodach PCA-LDA do rozpoznawania obiektów morskich na podstawie obrazów FLIR
Tadeusz PIETKIEWICZ
nr katalogowy: 123263
10.15199/48.2019.11.51
rozpoznanie obrazowe w podczerwieni
klasyfikator PCA-LDA
klasyfikator DTW.
FLIR images recognition
PCA-LDA classifier
DTW classifier.
OPAKOWANIE 2006-3
Lakierowanie opakowań drukowanych
Stanisław Stachowicz
nr katalogowy: 18027
SZKŁO I CERAMIKA 2004-6
Materiały szkło-ceramiczne dla stomatologii estetycznej
L. Stoch
nr katalogowy: 7486
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-4
Silikaty - doskonały materiał ścienny
nr katalogowy: 2513
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Jakość makaronu na przykładzie Włoch
Roman Jurga
nr katalogowy: 14052
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Jakość tworzą ludzie
ARLETTA KOWALIK
nr katalogowy: 11890
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-5
Reorientacja rynkowa przedsiębiorstw materiałów budowlanych
Zenon Kierczyński
nr katalogowy: 10531
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-12
Możliwości wykorzystania skrobi jako surowca chemicznego
W. KEMPF
nr katalogowy: 108017
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-6
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 107030
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Ocena wartości przemiałowej ziarna pszenicy
Tomasz Sitkowski
nr katalogowy: 50874
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-9
Informacje marketingowe a faktycznie osiągane parametry użytkowe produktów fasadowych i jakie to ma znaczenie dla użytkownika
Łukasz Kulczycki
nr katalogowy: 128045
ODZIEŻ 2006-2
Dyskretny urok luksusu
Magda Druri
nr katalogowy: 17863
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-8
Recenzje
Bogusław CĄDEREK
nr katalogowy: 11542
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-3
Praktyczne aspekty zastosowania standardu IEC 61850
Mariusz Kondraciuk
nr katalogowy: 21135
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-3
Tkanina źródłem poznawania sztuki
M. Kraszewska
nr katalogowy: 5892
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-1
Konkurencyjność polskich przedsiębiorstw budowlano-montażowych . .
M.W. Zdyb
nr katalogowy: 2330
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-3
Niezawodna komunikacja światłowodowa z Phoenix Contact
nr katalogowy: 15233
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-7
AOUAFIN-IC - strukturalne uszczelnienie betonu
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 10579
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-3
Duża łazienka na poddaszu
NINA STORONIAŃSKA
nr katalogowy: 21233
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-9
Zobacz w marce przyjaciela
nr katalogowy: 20731
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-5
Ocena dokładności przy wyznaczaniu wskaźnikowej rozpraszania
Władysław DYBCZYŃSKI
nr katalogowy: 3751
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-9
Środki chemiczne dla garbarstwa i futrzarstwa
nr katalogowy: 13850
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH