Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Słodycze nie tylko słodkie (cz. I)
Marta Stus
nr katalogowy: 50254
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Superfruits - korzyści dla producentów i konsumentów
nr katalogowy: 44009
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-19-20
Prozdrowotna innowacyjność
Henryk Piekut
nr katalogowy: 100884
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Bakterie probiotyczne w żywności nowe kierunki stosowania
Kamil Toczek
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 90150
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Prozdrowotne właściwości stewii (Stevia rebaudiana Bertoni)
Tomasz Czernecki
Aneta Brodziak
Anna Stój
nr katalogowy: 86665
AURA 2024-6
Wymiar ekonomiczny, środowiskowy i prozdrowotny
Hubert BEDNARZ
Julia KACPRZAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 149241
10.15199/2.2023.6.2
4-dniowy tydzień pracy
wydajność pracy
efektywność pracy
korzyści środowiskowe
korzyści prozdrowotne
4-day workweek
work productivity
work efficiency
environmental benefits
health benefits
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Prozdrowotne właściwości wtórnych metabolitów roślin
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6940
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Prozdrowotne właściwości wtórnych metabolitów roślin
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6890
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Dlaczego warto stosować przyprawy korzenne?
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 151736
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Postępy nauki i techniki
nr katalogowy: 14595
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
nr katalogowy: 9630
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
WILD. Herbata - wiele innowacyjnych możliwości
nr katalogowy: 20688
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Walory prozdrowotne kwasów omega-3
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 149069
10.15199/65.2024.6.6
Kwasy tłuszczowe omega-3
kwas eikozapentaenowy
kwas dokozaheksaenowy
kwas alfa-linolenowy
choroby metaboliczne
Omega-3 fatty acids
eicosapentaenoic acid
docosahexaenoic acid
alpha-linolenic acid
metabolic diseases
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Stanisław Gwiazda
Andrzej Pisula
nr katalogowy: 16769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Prozdrowotne walory pieczywa produkowanego z naturalnie fermentowanych zakwasów
Magdalena Wlod
nr katalogowy: 12605
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Prozdrowotne właściwości ziarna zbóż
ALEKSANDRA MARCINIAK
WIKTOR OBUCHOWSKI
nr katalogowy: 20077
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne
Anna Diowksz
nr katalogowy: 5143
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Miros ław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59062
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Nietypowe chleby
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 63529
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Charakterystyka przypraw Naturalne przyprawy roślinne skład chemiczny i właściwości prozdrowotne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 102848
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Niedoceniane surowce owocowe
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Piotr Pogoń
nr katalogowy: 51967
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Produkty mleczne nośnikami składników prozdrowotnych
Justyna Żulewska
nr katalogowy: 76482
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Probiotyki w produkcji wyrobów mięsnych
Zbigniew J. Dolatowski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 59063
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Skład napojów funkcjonalnych a ich stabilność mikrobiologiczna
Hubert Antolak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 103650
10.15199/65.2017.1.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 99960
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Prozdrowotne efekty konsumpcji truskawek
Anna Zasowska-Nowak
Piotr Nowak
nr katalogowy: 86175
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Dereń właściwy - roślina zapomniana
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 38048
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Prozdrowotne właściwości produktów zbożowych
Aleksandra Marciniak
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 23752
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Prozdrowotne właściwości mikroorganizmów probiotycznych
Marcin Schmidt
Agnieszka Olejnik-Schmidt
nr katalogowy: 58956
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Błonnik w produkcji pieczywa
Marcin Kurek
nr katalogowy: 103575
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Dodatki do żywności a prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 101639
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Pieczywo prozdrowotne - wykorzystanie zbóż niechlebowych oraz nasion roślin oleistych
Magdalena Kot
nr katalogowy: 29561
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Gryka - cenny surowiec w produkcji żywności funkcjonalnej
KAROLINA CHRISTA
MARIA SORAL-ŚMIETANA
nr katalogowy: 31942
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Prozdrowotne polifenole w chorobach serca i naczyń krwionośnych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 29443
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Prozdrowotne trendy w surowcach i materiałach dla przemysłu czekoladowo-cukierniczego
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 38999
CHŁODNICTWO 2008-8
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych.
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 37307
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
ProBioKap - z myślą o zdrowiu konsumenta
nr katalogowy: 81360
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 1. Kaloryczność i mit o wpływie na otyłość
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 71064
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Wpływ procesu ekstruzji mąki żytniej o zwiększonej zawartości składników prozdrowotnych na skład chemiczny ekstrudatów
IWONA JASIŃSKA
PIOTR KOŁODZIEJCZYK
JAN MICHNIEWICZ
nr katalogowy: 37059
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Kasza jaglana - wartość żywieniowa oraz właściwości prozdrowotne
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
nr katalogowy: 111728
10.15199/65.2018.1.9
kasza jaglana
wartość odżywcza
żywność prozdrowotna
millet groat
nutritive value
health-promoting food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32208
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Gryka (cz. 3.) Produkcja gryki w Polsce i aspekty prozdrowotne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 38777
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Zastosowanie piołunu jako substytutu chmielu przy produkcji piwa
Jakub Ciaćma
Aneta Ciosek
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 119744
10.15199/64.2019.4.6
browarnictwo
piołun
substytut chmielu
piwo
brewing
wormwood
hop substitute
beer
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Zdrowa szkoła
nr katalogowy: 75785
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2014-8
Jak iść do przodu, jeśli każdy zwleka?
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 85821
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
"Słodko, zdrowo i lightowo" - czyli co nowego w przemyśle piekarsko-cukierniczym
Jerzy Baczewski
nr katalogowy: 62017
AURA 2016-11
Analiza kosztów i korzyści w ochronie środowiska
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 102082
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych stosowanych do produkcji piwa w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32846
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 83911
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Właściwości prozdrowotne kiszonej kapusty
Justyna Szwejda- Grzybowska
nr katalogowy: 51970
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Wykorzystanie inuliny w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59064
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA
nr katalogowy: 102866
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-11
Integracyjne korzyści
KAZIMIERZ KUBIAK
nr katalogowy: 39331
AURA 2008-8
Efektywność kosztowa
TOMASZ ŻYLICZ
nr katalogowy: 37207
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Nowe trendy w dodatkach
nr katalogowy: 85155
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Radziwiłłówka - prozdrowotna drożdżówka
nr katalogowy: 103475
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Pozostałości poprodukcyjne – ważne dodatki prozdrowotne i funkcjonalne do żywności
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 148662
10.15199/65.2024.5.4
pozostałości poprodukcyjne
zrównoważony rozwój
składniki odżywcze
żywność funkcjonalna
post-production residues
sustainable development
nutrients
functional food
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-7-8
Jak bardzo inteligentna jest Twoja linia pakowania?
nr katalogowy: 121856
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-3
Korzyści doskonalenia systemów zarządzania jakością opartych o wymagania normy ISO 9001:2008
Radosław Wolniak
nr katalogowy: 82905
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Zdrowe wsparcie
nr katalogowy: 77106
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 118904
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-3
S jak służba medycyny pracy
Małgorzata Paszkowska
nr katalogowy: 136647
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-2
Iść na mecz i nie ogłuchnąć
Robert Kozela
nr katalogowy: 147206
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-7
Korzyści wynikające z wdrożenia systemów zarządzania. cz. II
Maciej Urbanik
nr katalogowy: 18146
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-9
Korzyści z empatii
nr katalogowy: 76129
AURA 2020-10
Uprawa pora oraz jego wartości odżywcze, właściwości prozdrowotne i lecznicze
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 128402
10.15199/2.2020.10.2
por
uprawa
wartości odżywcze
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
leek
cultivation
nutritional value
pro-health properties
medicinal properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Bioprodukty - codzienne, innowacyjne produkty pełne zdrowia
Jarosław Wyrwisz
nr katalogowy: 93301
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Pozostałości poprodukcyjne – ważne dodatki prozdrowotne i funkcjonalne do żywności
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 148662
10.15199/65.2024.5.4
pozostałości poprodukcyjne
zrównoważony rozwój
składniki odżywcze
żywność funkcjonalna
post-production residues
sustainable development
nutrients
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Mleczne napoje fermentowane wybrane aspekty zdrowotne
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 51252
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Jakość i aktywność przeciwutleniająca handlowych soków jabłkowych
Ewa Płuciennik
Joanna Kolniak-Ostek
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 59098
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
AURA 2012-10
RECENZJE
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 71259
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Pełna informacja
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 49031
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Nowoczesne dodatki dla piekarnictwa i cukiernictwa
nr katalogowy: 44564
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Prozdrowotne właściwości płatków śniadaniowych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 41872
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Znakowanie produktów żywnościowych Informacje żywieniowe i zdrowotne
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41092
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Nowe produkty a współczesne zalecenia żywieniowe
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 41090
AURA 2010-9
RECENZJE
nr katalogowy: 53995
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Counter-current liquid chromatography in separation of betalains Przeciwprądowa chromatografia cieczowa w rozdzielaniu betalain
Aneta Spórna-Kucab
Sławomir Wybraniec
nr katalogowy: 101502
10.15199/62.2016.10.9
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2015-4
Odpływ ścienny Scada - 3 zalety i wiele korzyści
nr katalogowy: 95460
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Korzyści z wystawiania e-faktur
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 137399
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-3
Ren i inne specjały
nr katalogowy: 33301
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-5
Co nowego w klubie POLSKIE FORUM ISO 9000
nr katalogowy: 91255
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
Stoją Państwo przed podjęciem decyzji o wyborze ERP? 9 kryteriów wyboru systemu
nr katalogowy: 114047
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-12
Korzyści ze stosowania systemów IT w budownictwie
nr katalogowy: 32037
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-12
Korzyści ekonomiczne wynikające z zastosowania systemów monitoringu transformatorów energetycznych
Liliana BYCZKOWSKA-LIPIŃSKA
Marceli KAŹMIERSKI
Igor KERSZ
Agnieszka WOSIAK
nr katalogowy: 31824
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-12
Aspekt ekonomiczny zastosowania odzyskiwania ciepła w budownictwie mieszkaniowym wielorodzinnym i budynkach jednorodzinnych
MARIAN ROSIŃSKI
ZENON SPIK
nr katalogowy: 39867
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Healthy & Wellness Food - jedzenie dla zdrowia i przyjemności
nr katalogowy: 50131
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Soki mętne - prozdrowotne rozwiązanie alternatywne dla branży koncentratów
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 44683
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Nutraceutyki dodatki prozdrowotne i bioaktywne składniki żywności
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 47076
AURA 2016-11
Grzyby prozdrowotne. Przyrodolecznictwo z tradycją odkryte na nowo
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 102091
AURA 2016-11
Grzyby prozdrowotne. Przyrodolecznictwo z tradycją odkryte na nowo
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 102091
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-7
Wdrażanie systemu zarządzania jakością z wykorzystaniem metod pracy zespołowej
Andrzej PACANA
nr katalogowy: 46170
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Napoje funkcjonalne - luty 2011 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 58639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Wybrane właściwości prozdrowotne produktów z bzu czarnego (Sambucus nigra L.)
Małgorzata Tabaszewska
Jacek Słupski
Zofia Lisiewska
Aleksandra Ślazyk
nr katalogowy: 90187
10.15199/64.2015.3.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Polagra Tech 2017 Większa suma korzyści
nr katalogowy: 105778
AURA 2011-11
Jeszcze o wyborze instrumentów
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 63554
AURA 2016-12
Analiza kosztów i korzyści w ochronie środowiska - aspekty dynamiczne
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 102571
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Olio capitale czyli z oliwą za pan brat
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 44377
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Prawdziwy Chleb w Wielkiej Brytanii
Marta Stus
nr katalogowy: 56370
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Zmiana sposobu odżywiania to proces
nr katalogowy: 130950
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Nie każda promocja zapewnia spodziewane korzyści
nr katalogowy: 97339
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Analiza korzyści i zagrożeń związanych ze stosowaniem w Polsce inteligentnych liczników energii elektrycznej
Krzysztof BARTCZAK
nr katalogowy: 96027
10.15199/48.2016.01.41
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Wybrane korzyści wynikające ze stosowania biopaliw transportowych w Polsce Cz. I. Surowce odpadowe i uboczne do produkcji biopaliw transportowych
Ewa Golisz
Karol Tucki
Maria Majkowska
Agata Żak
nr katalogowy: 90192
10.15199/64.2015.3.6
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-19-20
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 122327
AURA 2022-4
Zielone dachy – moc korzyści
Arkadiusz CEGIEŁKA
nr katalogowy: 137100
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-7-8
Integracja zarządzania w warunkach nowej gospodarki
Elżbieta Skrzypek
nr katalogowy: 77759
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
OPAKOWANIE 2014-2
Planowanie produkcji z modułem emaPlan
BOGUSŁAW LICHOŃSKI
nr katalogowy: 82540
AURA 2022-6
Ekonomia w ochronie środowiska
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 137936
10.15199/2.2022.6.2
AURA 2022-6
Ekonomia w ochronie środowiska
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 137936
10.15199/2.2022.6.2
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-3
O korzyściach z zastosowania systemów GIS
Jacek DOMAŃSKI
nr katalogowy: 147644
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Dobroczynny dodatek do potraw
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 54033
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Nowe produkty z aronii (Aronia melanocarpa) o wysokiej zawartości antocyjanów i innych związków bioaktywnych
nr katalogowy: 100994
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Rozmowa z Markiem Moczulskim, prezesem zarządu Bakalland s.a.
nr katalogowy: 100590
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Laboratorium Kulinarne w SGGW
nr katalogowy: 138823
AURA 2022-4
Zielone dachy – moc korzyści
Arkadiusz CEGIEŁKA
nr katalogowy: 137100
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Owies – walory odżywcze i właściwości prozdrowotne
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 146324
owies
przetwory z owsa
właściwości prozdrowotne
oats
oat products
health-promoting properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
Korzyści dla pracownika, korzyści dla firmy
nr katalogowy: 123173
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-3
Building Information Modelling w Polsce - szanse i wyzwania
Michał Skorupski
Marcin Mikulewicz
nr katalogowy: 97494
10.15199/33.2016.03.19
ELEKTROINSTALATOR 2021-12
5G ZAPEWNI KORZYŚCI POLSKIEJ GOSPODARCE
nr katalogowy: 135232
AURA 2022-4
Zielone dachy – moc korzyści
Arkadiusz CEGIEŁKA
nr katalogowy: 137100
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Omnichannel - istota i korzyści dla przedsiębiorstwa i konsumenta
Urszula Kłosiewicz-Górecka
nr katalogowy: 100962
10.15199/65.2016.7.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Nadawanie barwy peklowniczej - Nowe trendy w produkcji
Barbara Szmyt
Marta Woźniak
Adam Kostecki
nr katalogowy: 105277
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Wiem, co jem Najnowsze trendy przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 110179
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Jak ocenić aktywność przeciwutleniającą składników żywności
Mariola Kozłowska
Agata Górska
nr katalogowy: 55117
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-6-7
Produkty kompleksotwórcze firmy ZSM służące optymalizacji mokrych procesów wykończania tekstyliów
ANTJE MEHLHORN
NICOLAI WICKERT
nr katalogowy: 45260
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 45907
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Korzyści z wystawiania e-faktur
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 137399
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Gdy klient dostaje rabat...
Marcin Pietraszek
nr katalogowy: 143108
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Gdy klient dostaje rabat...
Marcin Pietraszek
nr katalogowy: 143108
OPAKOWANIE 2024-8
System MIS/ERP – klucz do sukcesu nowoczesnej drukarni
nr katalogowy: 150219
GOSPODARKA WODNA 2016-8
Społeczno-ekonomiczne efekty kompleksowego zagospodarowania dolnej Wisły
KRYSTYNA WOJEWÓDZKA-KRÓL
RYSZARD ROLBIECKI
nr katalogowy: 100199
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2004-8-9
Streszczenia Artykułów
nr katalogowy: 5779
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Korzyści i bariery wdrażania jakości 4.0 w polskich przedsiębiorstwach – badania wstępne
Sławomir Wawak
nr katalogowy: 140130
10.15199/46.2022.5.1
zarządzanie jakością
przemysł 4.0
jakość 4.0
ocena gotowości
quality management
industry 4.0
quality 4.0
readiness estimation
AURA 2021-12
Róża dzika – cenna roślina w lecznictwie i krajobrazie
Mariusz SZMAGARA
Marek KOPACKI
Barbara MARCINEK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 134973
10.15199/2.2021.12.1
róża dzika
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
róża w krajobrazie
tradycja
symbolika roślin
obrzędowość
wild rose
pro-health properties
healing properties
rose in the landscape
tradition
plant symbolism
rituals
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-3
System bezpieczeństwa
nr katalogowy: 17266
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-4
Techniczne i ekonomiczne aspekty budowy małych elektrowni wodnych
Kazimierz Herlender
Władysław Bobrowicz
nr katalogowy: 50896
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-6
Pozyskanie i przetwarzanie danych na potrzeby modelowania pracy sieci
Maciej Grzenda
nr katalogowy: 45021
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Biorąc na cel konsumentów Wiedza z pierwszej ręki siłą napędową innowacji
nr katalogowy: 41832
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Charakter prawny pomocy restrukturyzacyjnej
Aleksandra Sikorska
nr katalogowy: 48677
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-25
Jeszcze o patentach
Kazimierz Gnat
nr katalogowy: 48524
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-7
System zarządzania jakością w aspekcie kosztów transakcyjnych
Adam MAJGIER
nr katalogowy: 46162
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Cross marketing
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 140773
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
DODATKI FUNKCJONALNE NA BAZIE BIAŁEK WYKORZYSTYWANE W TECHNOLOGII PRZETWÓRSTWA MIĘSA
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 146999
białkowe dodatki funkcjonalne
wykorzystywanie białek roślinnych i zwierzęcych
cechy funkcjonalne i fizyczne
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 111770
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 78975
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
PRZYPRAWY I AROMATY
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 137700
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-8
Nanotechnologia wykończalnicza firmy Lanxess
nr katalogowy: 19765
GAZETA CUKROWNICZA 2006-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16668
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-6
Korzyści obecności
Z. Marzec
nr katalogowy: 13721
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-20
Odpadem chronić
nr katalogowy: 13322
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-14-15
Firma zinformatyzowana
Tomasz Szajnocha
nr katalogowy: 13206
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-6
Korzyści ekonomiczne i środowiskowe termomodernizacji w zależności od stosowanego źródła ciepła
Janusz Adamczyk
Robert Dylewski
nr katalogowy: 44787
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
MOBILNE KORZYŚCI
nr katalogowy: 66748
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Mobilne przedsiębiorstwo
nr katalogowy: 74705
OPAKOWANIE 2019-10
Niewielki dodatek, ogromne korzyści
nr katalogowy: 122983
OPAKOWANIE 2023-12
Wymierne korzyści z druku cyfrowego
Bartosz Miśkiewicz
nr katalogowy: 146664
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Historyczny przegląd prasy
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 74578
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
Jak podstawowe prawa ludzkiej głupoty mogą pomóc nam w poprawie bezpieczeństwa pracy?
Włodzimierz Biel
nr katalogowy: 143509
AURA 2005-1
TRADYCJA - WSPÓŁCZESNOŚĆ - PRZYSZŁOŚĆ
Zbigniew Szpil
nr katalogowy: 8343
AURA 2005-1
TRADYCJA - WSPÓŁCZESNOŚĆ - PRZYSZŁOŚĆ
Zbigniew Szpil
nr katalogowy: 8343
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-5
Połączenie dachu zielonego i ogniw fotowoltaicznych w celu zwiększenia efektywności OZE
Piotr Wolański
Katarzyna Wolańska
nr katalogowy: 131795
OPAKOWANIE 2006-2
Nowoczesne opakowanie -- design, funkcjonalność i informacje
Ewa Jerzyk
nr katalogowy: 18056
CHŁODNICTWO 2004-8
Tunele chłodnicze i zamrażalnicze firmy HEINEN
nr katalogowy: 749
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-8
Tam, gdzie pieniądz czysty, przejrzysty...
K. Kubiak
nr katalogowy: 13789
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Trendy zdrowotne oraz pokolenie millennialsów napędzają popyt na piwo bezalkoholowe
nr katalogowy: 116201
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 110312
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do ŻywnoŚci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 89221
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Nutraceutyki (suplementy diety)
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 62276
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-6
Elektrycy są wszędzie
Donat Zatoński
nr katalogowy: 5288
AURA 2004-12
CZAS POMÓC INNYM
Edward Garścia
nr katalogowy: 666
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-9
Ustanowienie projektu ELFNET - geneza i korzyści
W.Zakulski
nr katalogowy: 9122
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-3
Diabeł izolacji tkwi w szczegółach
M. Fenrych
nr katalogowy: 2425
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Wymagajmy CE, WE i deklaracji zgodności
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 12645
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-10
NOWOŚCI TECHNIKI 26, IV
nr katalogowy: 9146
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Rynek i produkcja żywności a światowy kryzys gospodarczy
Roman Urban
nr katalogowy: 46492
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-10
Efekty energetyczne i egzergetyczne niskoegzergetycznych układów ogrzewania budynków Część I.
Henryk Foit
nr katalogowy: 21437
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-2
Zależność efektywności ekonomicznej termomodernizacji od sposobu oceny
W. Sarosiek
R. Stachniewicz
nr katalogowy: 2389
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-20
W kręgu praktycznych korzyści
Waldemar Marek Bielski
nr katalogowy: 13317
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-2
Lepszy klimat inwestycyjny
Jezy Bojanowicz
nr katalogowy: 12920
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-11
Efekty energetyczne i egzergetyczne niskoegzergetycznych układów ogrzewania budynków Część II.
Henryk Foit
nr katalogowy: 21448
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-8
Kontroling wiedzy - podstawy koncepcji
Agnieszka Bieńkowska
nr katalogowy: 18129
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-4
Filtry koalescencyjne w recyklingu ropopochodnych
A. Moraczewski
J. M. Grudziński
nr katalogowy: 13679
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH