Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Międzynarodowe zalecenia żywieniowe
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 103654
10.15199/65.2017.1.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Nowe zalecenia żywieniowe – talerz zamiast piramidy żywnościowej
nr katalogowy: 131854
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Nowe zalecenia żywieniowe – talerz zamiast piramidy żywnościowej
nr katalogowy: 131854
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 1
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
nr katalogowy: 121983
10.15199/65.2019.8.5
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Zalecenia żywieniowe a specyfika żywności wytwarzanej w Polsce
H. Kunachowicz
nr katalogowy: 7128
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Postęp w produkcji żywności a zalecenia żywieniowe
JAN GAWĘCKI
nr katalogowy: 23587
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Chleb zakopiański
Hanna Lubczyńska
nr katalogowy: 56366
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 2
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
nr katalogowy: 122459
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Soki i napoje w zaleceniach żywieniowych różnych krajów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
nr katalogowy: 98016
10.15199/64.2016.4.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Optymalne modele żywieniowe muszą wynikać z rzetelnych, kompleksowych badań
Magdalena Mart
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 76959
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Branża spożywcza ograniczy reklamy żywności
nr katalogowy: 83156
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-11
Zdrowe żywienie
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 55460
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Nowe produkty a współczesne zalecenia żywieniowe
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 41090
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka Cz. II. Aspekty żywieniowe i zdrowotne
Joanna Ciborska
Jan Kłobukowski
Filip Kłobukowski
nr katalogowy: 109280
10.15199/65.2017.9.6
lipidy
zalecenia żywieniowe
choroby cywilizacyjne
lipids
nutritional recommendations
civilisation diseases
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Spożycie chlorku sodu a współczesne zalecenia żywieniowe
Monika Michalak-Majewska
Waldemar Gustaw
Aneta Sławińska
Wojciech Radzki
nr katalogowy: 78243
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Owoce, warzywa i soki w zaleceniach żywieniowych - kontrowersje dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 100323
10.15199/64.2016.7-8.2
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-1
Powiem ci, co masz jeść
Wojciech Roszkowski
nr katalogowy: 129884
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Czerwone mięso a nowotwór jelita grubego: Powinniśmy zostać wegetarianami czy wytwarzać bezpieczniejsze mięso?
nr katalogowy: 70138
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Chlorek sodu jak obniżyć jego zawartość w produktach
Monika Michalak-Majewska
Ewa Jabłońska-Ryś
Marta Zalewska-Korona
Katarzyna Skrzypczak
nr katalogowy: 80051
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Przetwórstwo żywności oczekiwania i perspektywy
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 54145
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Wartość odżywcza szynki surowo dojrzewającej i jej znaczenie w prawidłowej diecie
nr katalogowy: 64458
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Oświadczenia zdrowotne i żywieniowe
IZABELA TAŃSKA
nr katalogowy: 20536
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Na czym polega technologia produkcji smacznego pieczywa razowego?
nr katalogowy: 144325
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-8
Żywieniowe i technologiczne aspekty zastosowania błonników pokarmowych
Małgorzata MIELCARZ
nr katalogowy: 6372
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Owoce i warzywa, świeże i przetworzone - różne zalecenia dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Monika Mieszczakowska-Frąc
nr katalogowy: 125637
10.15199/64.2020.3.3
owoce
warzywa
diety
zalecenia
kontrowersje
fruit
vegetables
diets
recommendations
controversy
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Żywieniowe i technologiczne aspekty zastosowania błonnika pokarmowego do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 4989
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Wspólnotowy rejestr oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 43857
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Mały smakosz
Danuta Gajewska
nr katalogowy: 37901
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-4
Wybrane zalecenia dotyczące bezpiecznego transportu i układania mieszanki betonowej
Magdalena Budnik
nr katalogowy: 125962
GOSPODARKA WODNA 2006-4
Podstawowe problemy przebudowy i modernizacji obwałowań przeciwpowodziowych - ogólne zalecenia, przykładowe rozwiązania
Magdalena Borys
Kazimierz Mosiej
nr katalogowy: 16868
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Menu na czasie
nr katalogowy: 94671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Zdrowy posiłek dla zabieganych
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 136718
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-7
NOWE WYDAWNICTWA - Zalecenia projektowe i technologiczne dla podatnych konstrukcji inżynierskich z blach falistych
nr katalogowy: 2940
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE I ŻYWIENIOWE
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 49447
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Produkty tłuszczowe nieprawidłowo oznakowane
Magdalena Zychnowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 82585
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-4
Zalecenia metodyczne opracowywania ramowych instrukcji eksploatacji urządzeń elektrycznych
Bogusław Węgrzyn
Piotr Drapikowski
nr katalogowy: 50900
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Obniżanie zawartości soli w wyrobach - tendencja czy stały trend
Halina Makała
nr katalogowy: 96232
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Znakowanie produktów żywnościowych Dobrowolne znakowanie wartością odżywczą
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41837
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Szlachetne zdrowie
MARIA JAGIEŁŁO
nr katalogowy: 18688
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-4
Ramowe zalecenia dotyczące metodyki kontroli organów administracji geodezyjnej i kartograficznej
Robert Łuczyński
nr katalogowy: 131166
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne aspekty prawne i naukowe
ProducenIwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 49524
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Zdrowy posiłek dla zabieganych
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 136718
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-3
Zalecenia WHO dla laboratoriów z SARS-CoV-2 i nie tylko (cz. 1)
Paweł Kopeć
Małgorzata Majka
Małgorzata Szczepańska
nr katalogowy: 130692
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-4
Ramowe zalecenia dotyczące metodyki kontroli organów administracji geodezyjnej i kartograficznej
Robert Łuczyński
nr katalogowy: 131166
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 4. Konsumpcja soków i nektarów i perspektywy jej rozwoju
Witold Płocharski
Barbara Groele
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 75478
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Małe i pstrokate
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 11916
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Menu dla dzieci
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 11911
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Polifenole jako naturalne antyoksydanty w żywności
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 4917
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Celiakia. Cz. I
Anna Korfel
nr katalogowy: 12710
OPAKOWANIE 2004-1
Nowe nawyki żywieniowe zmniają oblicze przemysłu opakowaniowego
nr katalogowy: 3106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne - zmiany w prawie unijnym i polskim a praktyka marketingowa
nr katalogowy: 22404
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne dotyczące środków spożywczych
Ł. Bobeł
nr katalogowy: 20751
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Przetwórstwo kukurydzy - możliwości wykorzystania
nr katalogowy: 20084
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Właściwości żywieniowe i zdrowotne szarłatu (amarantusa) dla ludzi i zwierząt
Ryszard RYWOTYCKI
nr katalogowy: 14148
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Aktualizacje w zaleceniach żywieniowych – piramidy, talerze i promocja zdrowego żywienia społeczeństwa
prof. dr hab. Witold Płocharski
dr inż. Katarzyna Stoś
dr inż. hab. Monika Mieszczakowska-Frąc
dr inż. Barbara Groele
nr katalogowy: 130555
10.15199/64.2021.1.2
polityka żywieniowa
owoce
warzywa
zaktualizowane zalecenia
nutrition policy
fruit
vegetables
updated recommendations
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Aktualizacje w zaleceniach żywieniowych – piramidy, talerze i promocja zdrowego żywienia społeczeństwa
prof. dr hab. Witold Płocharski
dr inż. Katarzyna Stoś
dr inż. hab. Monika Mieszczakowska-Frąc
dr inż. Barbara Groele
nr katalogowy: 130555
10.15199/64.2021.1.2
polityka żywieniowa
owoce
warzywa
zaktualizowane zalecenia
nutrition policy
fruit
vegetables
updated recommendations
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Niektóre aspekty żywieniowe pieczywa
Henryk Gąsiorowski
nr katalogowy: 4790
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Stan aktualny oraz perspektywy branży makaronowej
WIKTOR OBUCHOWSKI
BARBARA ROBAK
nr katalogowy: 14005
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Zwyczaje żywieniowe Polaków w zakresie spożycia owoców
M. Gazdecki
E. Goryńska
nr katalogowy: 6896
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Wykorzystanie NSP do produkcji pieczywa - wartości żywieniowe i technologiczne
Małgorzat Mielcarz
nr katalogowy: 19270
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Nietypowe chleby
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 63529
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne-technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (2)
J. Borowski
E. J. Borowska
nr katalogowy: 14545
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 117242
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Zdrowa dieta dla zdrowego życia
Witold Płocharski
nr katalogowy: 93085
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Sól spożywcza we współczesnych technologiach piekarskich oraz aspekty żywieniowe
Henryk Piesiewicz
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 4797
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Produkty zbożowe na zdrowie
nr katalogowy: 136038
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Produkty zbożowe na zdrowie
nr katalogowy: 137006
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Żywieniowe i technologiczne uwarunkowania zmniejszania zawartości laktozy w mleku i produktach mlecznych
Magdalena Świątek
Włodzimierz Bednarski
Mariusz Śliwiński
nr katalogowy: 116670
10.15199/65.2018.10.4
laktoza
hipolaktazja
nietolerancja
hydroliza laktozy
lactose
hypolactasia
intolerance
lactose hydrolysis
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-5
Zalecenia WHO dla laboratoriów z SARS-CoV-2 i nie tylko (cz. 3)
Małgorzata Majka
Małgorzata Szczepańska
nr katalogowy: 131553
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
DOZÓR TECHNICZNY 2011-4
Publikacje - Zalecenia CEOC International
nr katalogowy: 61106
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Producenci żywności mogą i powinni wpływać na zdrowe żywienie Polaków
nr katalogowy: 110819
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-9
RECENZJE
Agnieszka Tabernacka
nr katalogowy: 1366
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Producenci żywności mogą i powinni wpływać na zdrowe żywienie Polaków
nr katalogowy: 110967
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w aspekcie prawnym
Janusz Salwa
Ewelina Pacyga
nr katalogowy: 34182
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Marketing uwzględniający różnice w zwyczajach żywieniowych kobiet i mężczyzn
nr katalogowy: 32545
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Błonnik pokarmowy. Znaczenie żywieniowe i technologiczne
DANUTA GÓRECKA
nr katalogowy: 39058
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Mali roślinożercy
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 82359
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta z pudełka
Redakcja
nr katalogowy: 130947
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta z pudełka
Redakcja
nr katalogowy: 130947
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Czy AI nadaje się na dietetyka?
nr katalogowy: 150895
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Przejrzyste śledzenie pochodzenia surowca i produktu
J. Szablewski
H. Schalk
nr katalogowy: 7175
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-7-8
Wpływ ciała obcego w lumenomierzach niekulistych - zagadnienia wybrane
Rafał KORUPCZYŃSKI
nr katalogowy: 11750
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
IWONA WRZEŚNIEWSKA-WAL
nr katalogowy: 34584
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Walory żywieniowe szarłatu
ALICJA CEGLIŃSKA
JULITA KARDIALIK
nr katalogowy: 29209
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Nowe kierunki produkcji żywności funkcjonalnej i instrumenty jej promocji
DANUTA GÓRECKA
nr katalogowy: 27215
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-11
Dziczyzna i kuchnia myśliwska w gastronomii
Halina Makała
nr katalogowy: 39128
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wykorzystanie mąki gryczanej przy produkcji chleba pszennego
nr katalogowy: 39057
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-11
Substancje szkodliwe w ziarnie zbóż i mące
nr katalogowy: 22324
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-9
Wytyczne jakości wody do picia
Agnieszka Tabernacka
nr katalogowy: 1367
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-5
Wymiarowanie ścianek kielicha stopy fundamentowej
G. Golewski
P. Smarzewski
nr katalogowy: 17498
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Właściwości wypiekowe niemieckiej mąki pochodzącej ze zbiorów 2003 r.
nr katalogowy: 6315
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-6
Wymagania użytkowe dotyczące jednowarstwowych pokryć dachowych z folii PVC
J. Sowińska
nr katalogowy: 2572
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-12
Ramowe zalecenia dotyczące metodyki kontroli w roku 2022
Robert Łuczyński
nr katalogowy: 134878
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-6
NARZĘDZIA WSPOMAGAJĄCE PROCES PLANOWANIA FALOWEGO W ZAKRESIE KF WERYFIKACJA EKSPERYMENTALNA
Robert Matyszkiel
Bogusław Grochowina
Marcin Wisniewski
Rafał Namiotko
Adam Dobkowski
Grzegorz Pater
nr katalogowy: 114355
10.15199/59.2018.6.45
Zalecenia standaryzacyjne dotyczące łączności KF
narzędzia wspomagające proces planowania łączności KF
weryfikacja eksperymentalna planu łączności KF.
Standardization recommendations for HF communication
tools supporting the HF communication planning process
experimental verification of the HF communication plan.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 36009
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Drobiowe - smaczne i zdrowe
nr katalogowy: 66309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Ekociasta i bezglutenowe słodkości królowały na targach Natura Food w Łodzi
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 123756
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Amarantus w piekarstwie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 64967
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Wpływ procesów technologicznych na wartość odżywczą i jakość pieczywa...
Anna Lebiedzińska
Jan Sperra
Jan Szczypski
Piotr Szefer
nr katalogowy: 12613
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-3
Zalecenia dotyczące zarządzania procesowego w systemach jakości małych firm - etap planowania
Piotr Grudowski
nr katalogowy: 3488
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Prozdrowotnie w gastronomii(IV) Pożegnanie z solniczką
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Ołubiec-Opatowska
nr katalogowy: 113103
żywność
sód
sól kuchenna
ograniczenie ilości soli w potrawach Title: Farewell to the salt cellar
food
sodium
salt
reduction of the amount of salt in dishes
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2004-11
Zastosowanie algorytmu MUSIC do detekcji tonów DTMF
J. IZYDORCZYK
S. KAMIŃSKI
nr katalogowy: 5795
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-2
Analiza stabilności procesu ciągnienia rur w kręgach
DYJA H.
ASHYKHMIN G.
GAŁKIN A.
JENIKEJEV R.
nr katalogowy: 9857
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-11
"Danfoss Hygienic Drive" - rozproszone systemy sterowania silnikami
Tadeusz Minksztym
nr katalogowy: 63600
ELEKTROINSTALATOR 2017-7-8
Nowe zalecenia w zakresie ochrony odgromowej i przepięciowej
Jarosław Wiater
nr katalogowy: 110646
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-5
Nowa wersja Zaleceń GDDKiA do wykonywania i odbioru antykorozyjnych zabezpieczeń konstrukcji stalowych drogowych obiektów mostowych
A. Królikowska
nr katalogowy: 17769
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności w organizacjach łańcucha żywnościowego wg wymagań projektu ISO 22000. Część l
L. Owczarek
M. Karaś
U. Jasińska
nr katalogowy: 14771
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-4
Zalecenia WHO dla laboratoriów z SARS-CoV-2 i nie tylko (cz. 2)
Paweł Kopeć
Małgorzata Majka
Małgorzata Szczepańska
nr katalogowy: 131107
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Tendencje w spożyciu mięsa w Polsce, Unii i USA w latach 1991-2004
BARTŁOMIEJ WASILEWSKI
MIROSŁAW GORNOWICZ
nr katalogowy: 31134
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Zasady stosowania oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących produktów spożywczych – nowe regulacje Wspólnoty Europejskiej (cz. II) - OŚWIADCZENIA ŻYWIENIOWE I WARUNKI ICH STOSOWANIA
Janusz Ciok
nr katalogowy: 27049
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Słodka, kaloryczna i jednocześnie zdrowa, czyli kilka słów o czekoladzie
Ewa Nebesny
Dorota Żyżelewicz
nr katalogowy: 24452
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Już od ponad roku obowiązuje rygorystyczny limit tłuszczów trans we wszystkich produktach
nr katalogowy: 139174
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-6
Efektywność środowiskowa - zalecenia KE
nr katalogowy: 85321
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-4
Konstruowanie murów wg PN-EN 1996-1-1
Radosław Jasiński
nr katalogowy: 75980
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Zwyczaje i nakazy spożywania mięsa w różnych religiach
nr katalogowy: 123022
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-12
Ramowe zalecenia dotyczące metodyki kontroli w roku 2022
Robert Łuczyński
nr katalogowy: 134878
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-9
Wpływ naturalnych pęknięć podłużnych na sztywność drewnianych belek zabytkowych stropów
Stanisław Jurczakiewicz
Stanisław Karczmarczyk
nr katalogowy: 54324
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Angel Yeast nowa siła na globalnym rynku ekstraktów drożdżowych
nr katalogowy: 65291
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 90554
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-9
Zagrożenie promieniowaniem nadfioletowym
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 38292
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-1
Metodyka oceny przemian jakościowych
Romuald KOLMAN
nr katalogowy: 23266
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-5
Działania prewencyjne w czasach pandemii COVID-19
Magdalena Budnik
nr katalogowy: 126328
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Problem olejów mineralnych w wyrobach z makulatury
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 146286
papier
tektura
oleje mineralne MOSH
MOAH
POSH
MOH
materiały do kontaktu z żywnością
opakowania
opakowania do żywności
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Bezpieczeństwo montażu i użytkowania rusztowań. Część 19- Konwencje i zalecenia MOP dotyczące rusztowań.
Piotr Kmiecik
nr katalogowy: 104441
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-12
Zrób coś dla kręgosłupa
nr katalogowy: 32005
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Grzeczność za kierownicą
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 37762
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Problem olejów mineralnych w wyrobach z makulatury
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 146286
papier
tektura
oleje mineralne MOSH
MOAH
POSH
MOH
materiały do kontaktu z żywnością
opakowania
opakowania do żywności
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
Rentgenowski system inspekcyjny cieszy się uznaniem producentów żywności organicznej
nr katalogowy: 96423
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Informacje żywieniowe na opakowaniach produktów spożywczych - podejście konsumentów
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 67957
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Akryloamid - nowe zalecenia Unii Europejskiej
HANNA MOJSKA
nr katalogowy: 31935
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Dobrowolny Program Znakowania Wartością Odżywczą GDA
nr katalogowy: 31063
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-5
Wentylacja komór ciepłowniczych
JERZY BACCIARELLI
LUCJAN FURTAK
nr katalogowy: 25665
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-10
Wydawnictwa - Komentarz do normy "Światło i oświetlenie miejsc pracy"
Stefan Brzozowski
nr katalogowy: 30299
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-8
Problemy montażowe złożonych zespołów elektronicznych
JANUSZ SITEK
nr katalogowy: 29019
GOSPODARKA WODNA 2008-12
Kilka problemów z realizacji zbiornika wodnego Sulejów
ZBIGNIEW JANUSZ AMBROŻEWSKI
nr katalogowy: 39961
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-7
Przewody wentylacyjne - zalecenia montażowe z uwagi na zachowanie kryteriów deklarowanej klasy odporności ogniowej
Piotr Głąbski
nr katalogowy: 36386
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-4
Normalizacja w zakresie społecznej odpowiedzialności
Piotr Rogala
nr katalogowy: 34758
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-2
Naprawa rys w konstrukcjach żelbetowych metodą iniekcji
Bogumiła Chmielewska
Jerzy Koper
nr katalogowy: 24205
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-2
Wskazania potrzeby aktualizacji zaleceń obejmujących zagadnienia oświetlenia iluminacyjnego
Henryk WACHTA
nr katalogowy: 23921
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-4
Ochrona obiektów jądrowych przed nielegalnym pozyskiwaniem materiałów jądrowych
Krzysztof Rzymkowski
nr katalogowy: 142758
10.15199/74.2023.4.3
materiały jądrowe
kategorie materiałów jądrowych
ochrona fizyczna
nuclear materials
categories of nuclear materials
physical protection
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-4
Ochrona obiektów jądrowych przed nielegalnym pozyskiwaniem materiałów jądrowych
Krzysztof Rzymkowski
nr katalogowy: 142758
10.15199/74.2023.4.3
materiały jądrowe
kategorie materiałów jądrowych
ochrona fizyczna
nuclear materials
categories of nuclear materials
physical protection
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-1
Przypadek kontrłaty a stan wiedzy o dachach
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 135864
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-4
Mury na cienkie spoiny w świetle wymagań Eurokodu 6
Piotr Matysek
nr katalogowy: 67283
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Dobrze Jemy ze Szkołą na Widelcu
nr katalogowy: 110325
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
AAK Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
nr katalogowy: 79478
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne - warsztaty edukacyjne KUPS
nr katalogowy: 122485
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Jeśli coś zjeść, to w piekarni!
nr katalogowy: 121618
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
O cukrze bez uprzedzeń
nr katalogowy: 96425
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
EDPOL i tendencje rozwojowe w trzecim dziesięcioleciu funkcjonowania w latach 2010–2021
Adam Olszewski
nr katalogowy: 137702
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
EDPOL i tendencje rozwojowe w trzecim dziesięcioleciu funkcjonowania w latach 2010–2021
Adam Olszewski
nr katalogowy: 137702
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Wpływ oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych na wybory dokonywane przez konsumentów
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 146442
CHŁODNICTWO 2007-9
Analiza wymiany ciepła podczas skraplania czynnika chłodniczego w kanale rurowym
TADEUSZ BOHDAL
HENRYK CHARUN
MAGDALENA GRZEJSZCZAK
nr katalogowy: 29928
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
(Nie)bezpieczne warzywa i owoce
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 38050
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-8
Jednym głosem za jawnością
nr katalogowy: 37568
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-1
Czynniki chemiczne w powietrzu - ograniczenie ryzyka
Maciej Gliński
nr katalogowy: 23548
OPAKOWANIE 2012-11
ISO 12931 walczy z fałszerzami opakowań
nr katalogowy: 72391
AUTO MOTO SERWIS 2019-3
Diagnostyka DKZ (cz. 2)
Jerzy Kaparuk
nr katalogowy: 135714
AUTO MOTO SERWIS 2019-2
Diagnostyka DKZ (cz. 1)
Jerzy Kaparuk
nr katalogowy: 135683
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-5
Współczesne zalecenia dotyczące stropów z żelbetowych płyt kanałowych
Włodzimierz Starosolski
nr katalogowy: 35279
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-5
Na bieżąco...
nr katalogowy: 126196
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Remont zawilgoconych, zasolonych oraz porażonych biologicznie budynków
Maciej Nocoń
nr katalogowy: 136743
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Czy wiesz, że...
nr katalogowy: 49671
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Chiny. Rynek zbożowy i młynarski
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 123777
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Technologiczne i żywieniowe aspekty stosowania białek mleka w przetwórstwie mięsa
Krzysztof Siemianowski
Jerzy Szpendowski
nr katalogowy: 69408
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne na opakowaniach produktów spożywczych
Monika Mieczkowska
Helena Panfil-Kuncewicz
nr katalogowy: 63170
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Żywność dla zestresowanych
nr katalogowy: 57027
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jadłospis przedszkolaka
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 92440
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Walory żywieniowe płatków owsianych i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89324
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Spożycie soli zalecenia i programy WHO oraz UE
Iwona Traczyk
Mirosław Jarosz
nr katalogowy: 59553
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Rozwiązania stacji transformatorowych SN/nn w aspekcie aktualnych wymagań normalizacyjnych i obowiązujących przepisów
Janusz ROPA
Czesław KARWAT
nr katalogowy: 33650
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-I
Oświetlenie terenów zewnętrznych - wymagania i procedury weryfikacyjne według normy CIE S 015/E:2005
Dariusz CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 27611
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-12
Dostosowanie kart charakterystyk substancji niebezpiecznych do wymagań Unii Europejskiej
HALINA PUCHALSKA
MAŁGORZATA POŚNIAK
EWA GAWĘDA
JOLANTA SKOWRON
URSZULA KOŁODYŃSKA
MARIA MADEJ
nr katalogowy: 42807
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Szczelność samonośnych pokryć metalowych zgodnie z wytycznymi IFD/PSD
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 138901
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-1
Nowe zalecenia Polskiej Izby Ubezpieczycieli w zakresie ochrony odgromowej i przepięciowej
Jarosław Wiater
nr katalogowy: 111875
10.15199/74.2018.1.6
ochrona odgromowa
wyładowanie piorunowe
przepięcia
ubezpieczenie
lightning protection
lightning
overvoltages
insurance
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-2
informacje > głosy z polski
nr katalogowy: 57563
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Tłuszcze roślinne - przyczyna chorób dietozależnych (cz. I)
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 82606
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-11
Kontrola obwodów wyzwalających za pomocą przekaźników cyfrowych
Anthony W. Hassall
Krishnakumar Venkataraman
Simon Richards
Graeme Lloyd
nr katalogowy: 72166
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-9
Wybrane zagadnienia komunikacji IEC 61850 w sieciach elektroenergetycznych
Roman Węgrzyn
nr katalogowy: 70428
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-7
Doświadczalne badania kompensatorów kształtowych w instalacjach grzewczych wykonywanych z chlorowanego polichlorku winylu CPVC
HENRYK G. SABINIAK
ADAM RUBNIKOWICZ
nr katalogowy: 77646
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Polagra Tech 2018: wspólnie odkrywamy trendy technologiczne na rynku spożywczym
nr katalogowy: 117176
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Potrzeby żywieniowe dzieci
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 50235
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Współczesne poglądy dotyczące spożycia pieczywa
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 40755
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Snacki świata
nr katalogowy: 42477
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Walory żywieniowe i zastosowanie orkiszu
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 41568
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH