Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Pierwiastki szkodliwe dla zdrowia człowieka w świetle prac Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 116674
10.151.99/65.2018.10.8
Kodeks Żywnościowy
metale ciężkie
żywność
kodeks praktyki
Codex Alimentarius
heavy metals
food
code of practice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Terroryzm żywnościowy - wytyczne WHO
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 47391
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
THE 29TH EDITION OF PLEBISCITE FOR THE TITLE OF GOLDEN ENGINEER
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 143036
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-2
Iść na mecz i nie ogłuchnąć
Robert Kozela
nr katalogowy: 147206
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Raport WHO na temat globalnej eliminacji tłuszczów trans
nr katalogowy: 144337
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-2
Global Innovation Index 2020 – Polska na 38. miejscu i 25. wśród krajów europejskich
nr katalogowy: 131239
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-5
Z DZIAŁALNOŚCI FIG-u
nr katalogowy: 120038
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Czym jest Kodeks Żywnościowy?
nr katalogowy: 47079
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Sól z umiarem, a jodu więcej
nr katalogowy: 57030
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-24
Time of celebrating, time of rebuilding
nr katalogowy: 123183
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-4
Światowy Dzień Słuchu − III konferencja „Czy słyszałeś, że hałas szkodzi?”
Paweł Górski
nr katalogowy: 148094
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Ile soli w diecie (i w chlebie)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 50841
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 49024
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-2
Czy słyszałeś, że hałas szkodzi? 3 marca zapraszamy na bezpłatne webinarium
nr katalogowy: 141729
GAZETA CUKROWNICZA 2005-11
Wymagania jakościowe dotyczące cukru w świetle obowiązujących aktów normatywnych
K.Lisik
nr katalogowy: 9465
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-7
Dopuszczalne stężenia niektórych substancji szkodliwych w budynkach
R. Wiglusz
nr katalogowy: 17432
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-10
Informacje /czas koronawirusa
nr katalogowy: 128308
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Posłuchaj uważnie: hałas szkodzi
Paweł Górski
nr katalogowy: 142266
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Posłuchaj uważnie: hałas szkodzi
Paweł Górski
nr katalogowy: 142266
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-1
Przegląd metod usuwania arsenu z wód
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Daniel Ociński
nr katalogowy: 20516
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Wpływ procesów technologicznych na wartość odżywczą i jakość pieczywa...
Anna Lebiedzińska
Jan Sperra
Jan Szczypski
Piotr Szefer
nr katalogowy: 12613
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Charakterystyka kwasów omega 3 i ich zastosowanie w żywności funkcjonalnej
K. Marciniak- Lukasik
K. Krygier
nr katalogowy: 7240
AURA 2006-10
CHLOROFENOLE - ZANIECZYSZCZENIA NIEBEZPIECZNE I TRUDNE DO USUNIĘCIA Z WODY
Małgorzata Rusiniak
nr katalogowy: 21367
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-3
Webinarium z okazji Światowego Dnia Słuchu
nr katalogowy: 136651
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-3
Webinarium z okazji Światowego Dnia Słuchu
nr katalogowy: 136651
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Nadciśnienie tętnicze krwi problem społeczny XXI wieku
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 110552
10.15199/65.2017.11.7
nadciśnienie tętnicze krwi
epidemiologia
profilaktyka
zmiany stylu życia
dieta DASH
zalecenia Polskiego Towarzystwa Nadciśnienia Tętniczego
hypertension
epidemiology
prevention
lifestyle modifications
DASH diet
recommendations of the Polish Society of Hypertension
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Radiacyjna obróbka żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 51250
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-4
Zalecenia WHO dla laboratoriów z SARS-CoV-2 i nie tylko (cz. 2)
Paweł Kopeć
Małgorzata Majka
Małgorzata Szczepańska
nr katalogowy: 131107
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-6
Zagrożenia mikrobiologiczne a system HACCP
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 68384
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Zamienniki tłuszczu w produkcji żywności o obniżonej wartości energetycznej
A. Górecka
K. Krygier
nr katalogowy: 7083
AURA 2007-10
RECENZJE
nr katalogowy: 30462
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-9
Zagrożenie promieniowaniem nadfioletowym
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 38292
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Trzeba dbać o higienę
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 128431
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Czysta robota
nr katalogowy: 128655
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Alergia i nietolerancja pokarmowa
Barbara Wróblewska
nr katalogowy: 38733
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Abstrakcja, czy pragmatyka?
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 36829
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Dobrowolny Program Znakowania Wartością Odżywczą GDA
nr katalogowy: 31063
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Trzeba dbać o higienę
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 128431
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Czysta robota
nr katalogowy: 128655
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Im prościej, tym lepiej
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 33545
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-5
Pomiar ciśnienia wewnątrzgałkowego
nr katalogowy: 30430
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-15-16
CO PISZĄ INNI - PERSPEKTYWY
nr katalogowy: 37484
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Czas na zmiany?
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 35775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Nowe narzędzia wspomagania programów bezpieczeństwa żywności
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 24318
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Alergonomika - propozycja nowej gałęzi nauki
BARBARA WRÓBLEWSKA
nr katalogowy: 24311
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Wolni od dymu
MAŁGORZATA ZIELNIK
nr katalogowy: 23975
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
O oszustwach żywnościowych na sesji Komitetu Komisji Kodeksu Żywnościowego
nr katalogowy: 150980
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Nadmiar punktów krytycznych
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 62221
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 144566
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Wkład Oliviera Heaviside´a do teorii zjawisk elektromagnetycznych
Mirosław DĄBROWSKI
nr katalogowy: 51539
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-12
Użytkowanie ochron układu oddechowego podczas zagrożenia wirusem SARS-CoV-2
Grzegorz Gralewicz
nr katalogowy: 129326
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Posłuchaj uważnie: hałas szkodzi
Paweł Górski
nr katalogowy: 142266
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Sery regionalne potencjalne źródło bakterii Listeria monocytogenes
ANNA SIP
MICHAŁ WIĘCKOWICZ
WŁODZIMIERZ GRAJEK
nr katalogowy: 38794
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Zmniejszenie ilości soli a jakość wypieku
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 37739
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-7
Przewidywany postęp w produkcji mieszanek paszowych z perspektywy żywienia zwierząt
nr katalogowy: 36651
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 77100
CHŁODNICTWO 2023-3
Najlepsze chłodnie na owoce i warzywa
Stanisław Wójcik
nr katalogowy: 143885
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
THE CRACOW MEETING OF POLISH ENGINEERS
Janusz M. Kowalski
nr katalogowy: 123279
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Podstawy skutecznego mycia rąk
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 33029
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Wpływ częściowej zamiany tłuszczu błonnikiem na cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Elżbieta Piotrowska
Barbara Szczepaniak
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 38217
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-7
Konferencja NEUF
nr katalogowy: 99874
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Ogromny problem z odpadami COVID-19
Michalina Warska
nr katalogowy: 136454
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Spadek spożycia alkoholu w Polsce
nr katalogowy: 144728
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Oceniamy potencjalne ryzyko
Waldemar Dzwolak
Katedra Mleczarstwa
nr katalogowy: 66293
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-4
Angielski dla behapowców Lekcja 76
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 97744
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Spożycie soli zalecenia i programy WHO oraz UE
Iwona Traczyk
Mirosław Jarosz
nr katalogowy: 59553
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-3
Zalecenia WHO dla laboratoriów z SARS-CoV-2 i nie tylko (cz. 1)
Paweł Kopeć
Małgorzata Majka
Małgorzata Szczepańska
nr katalogowy: 130692
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
THE 29TH EDITION OF PLEBISCITE FOR THE TITLE OF GOLDEN ENGINEER
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 143036
AURA 2024-8
Nowe normy zaczną obowiązywać w 2030 roku
Jan Brzeski
nr katalogowy: 149932
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Owoce i warzywa wspierane przez UE w walce z otyłością
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 34158
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Geneza pomiarów - antyczne jednostki miar i wag
Artur WOLLEK
nr katalogowy: 40254
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-4
Speaker identification based on Gaussian mixture model - experiments with Polish language utterances
ADAM DĄBROWSKI
SZYMON DRGAS
DAMIAN CETNAROWICZ
IRENA CHMIELEWSKA
nr katalogowy: 34603
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Bezpieczeństwo barwników stosowanych w produkcji żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
Martyna Mirkowska
Kazimierz Karłowski
nr katalogowy: 53792
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
THE CRACOW MEETING OF POLISH ENGINEERS
Janusz M. Kowalski
nr katalogowy: 123279
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-2
Global Innovation Index 2020 – Polska na 38. miejscu i 25. wśród krajów europejskich
nr katalogowy: 131239
AURA 2018-8
Mieszkanie jako element środowiska ludzkiego
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 115301
zdrowie środowiskowe
zdrowy dom
ekologia wnętrz
zagrożenie środowiskowe
environmental health
healthy house
ecological interior-design
environmental hazard
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-7
Systemy pomiarowe wykorzystywane w bezzałogowych statkach powietrznych do badania jakości powietrza
Krzysztof Cygańczuk
Paweł Janik
nr katalogowy: 127045
10.15199/62.2020.7.2
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
PROFESSOR PIOTR WOLAŃSKI – COSMIC AUTHORITY, THE PEARL OF POLISH SCIENCE
Izabela KOPTOŃ-RYNIEC
nr katalogowy: 146684
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-7-8
Some remarks about Nicola Tesla's life and achievements on 150th Birth Anniversary
Maja DUDA
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 27755
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 57423
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-9
Technika na co dzień
nr katalogowy: 127841
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-21-22
Zdrowy krok
Irena Fober
nr katalogowy: 116375
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Wiadomości Wydarzenia
nr katalogowy: 125698
GOSPODARKA WODNA 2024-6
Inland Waterways International Who are we and what do we do?
nr katalogowy: 149137
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Problem niedoboru jodu w Polsce
Adam Bogacz
nr katalogowy: 54920
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-6
POLSKA I ŚWIAT - Wydarzenia
nr katalogowy: 125483
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-3
S jak służba medycyny pracy
Małgorzata Paszkowska
nr katalogowy: 136647
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-4
Dobry słuch przez całe życie
Paulina Kaca-Urbanek
nr katalogowy: 137116
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 143881
CHŁODNICTWO 2023-3
Najlepsze chłodnie na owoce i warzywa
Stanisław Wójcik
nr katalogowy: 143885
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-7
State of the art review on air quality monitoring
Bogdan DZIADAK
Adam JÓŚKO
Łukasz MAKOWSKI
Andrzej MICHALSKI
Zbigniew Watral
nr katalogowy: 138286
10.15199/48.2022.07.01
zanieczyszczenia powietrza
zarządzanie środowiskiem
parametry klimatyczne
czujniki
systemy bezprzewodowe.
air pollutants
environmental management
climate parameters
sensors
wireless systems.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-7
State of the art review on air quality monitoring
Bogdan DZIADAK
Adam JÓŚKO
Łukasz MAKOWSKI
Andrzej MICHALSKI
Zbigniew Watral
nr katalogowy: 138286
10.15199/48.2022.07.01
zanieczyszczenia powietrza
zarządzanie środowiskiem
parametry klimatyczne
czujniki
systemy bezprzewodowe.
air pollutants
environmental management
climate parameters
sensors
wireless systems.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Assessment of the Electromagnetic Radiation Level of vehicles, computers, household appliances, personal care products, mobile phones and smartphones
Krzysztof PRZYSTUPA
Volodymyr POHREBENNYK
Olena MITRYASOVA
Orest KOCHAN
nr katalogowy: 124202
10.15199/48.2020.01.42
electromagnetic radiation level
computers
mobile phones and smartphones.
poziom promieniowania elektromagnetycznego
komputery
telefony komórkowe i smartfony.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-7
Systemy pomiarowe wykorzystywane w bezzałogowych statkach powietrznych do badania jakości powietrza
Krzysztof Cygańczuk
Paweł Janik
nr katalogowy: 127045
10.15199/62.2020.7.2
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-1
Badania eksperymentalne stężenia tlenków węgla w warsztacie samochodowym
KACPER JERMACZ
ANDRZEJ GAJEWSKI
nr katalogowy: 118181
10.15199/9.2019.1.5
tlenek węgla
dwutlenek węgla
najwyższe dopuszczalne stężenie pułapowe
(NDSP)
najwyższe dopuszczalne stężenie chwilowe (NDSCh)
carbon monoxide
carbon dioxide
maximum acceptable 8-hour concentration
15-minute short-term exposure limit (STEL)
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Polacy mało wiedzą o omega-3 i omega-6
nr katalogowy: 80682
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Przewodnik Biura Certyfikacji Polskiego Rejestru Statków S.A. Norma ISO 22000 w praktyce
nr katalogowy: 42535
OPAKOWANIE 2012-9
Kod kolorystyczny na etykietach produktów
nr katalogowy: 71155
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Szkolenia nigdy dość
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 53145
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-9
Technika na co dzień
nr katalogowy: 127841
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Ogromny problem z odpadami COVID-19
Michalina Warska
nr katalogowy: 136454
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Zarządzanie w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy
Waldemar Jaskółowski
nr katalogowy: 137489
PACKAGING REVIEW 2022-1
Trends and knowledge at packaging innovations fair
nr katalogowy: 137595
PACKAGING REVIEW 2022-1
Trends and knowledge at packaging innovations fair
nr katalogowy: 137595
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 143881
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Aspekty bezpieczeństwa żywności w sklepach mięsnych
Wioletta Kłopotek
nr katalogowy: 87481
AURA 2011-7
Środowiskowe zagrożenia zdrowia dzieci i młodzieży w XXI wieku
Monika GIDEK
nr katalogowy: 61087
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Stara prawda - Rewolucja żywieniowa w szkole - próba interpretacji(I)
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 95504
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Ołów i arsen w żywności
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
nr katalogowy: 93654
10.15199/65.2015.9.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Czy kampania promocyjno-informacyjna pt. „5 porcji owoców, warzyw lub soku” przyniosła trwałe efekty w zachowaniach polskich konsumentów wobec soków?
Krystyna Gutkowska
Barbara Groele
Ewelina Kowalczyk
nr katalogowy: 151222
10.15199/64.2024.5.2
soki
kampania 5 porcji warzyw
owoców lub soku
„5 a day”
preferencje konsumentów wobec soków
owoce i warzywa
juices
consumers preferences towards fruit and vegetables
5 a day
fruit and vegetables
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-5
Badania stężenia dwutlenku węgla w sali dydaktycznej
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA - FIEDORUK
nr katalogowy: 44229
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Marketing międzynarodowy
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 48981
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-10
Polska Koordynatorem Komisji Kodeksu Żywnościowego dla Europy
nr katalogowy: 47581
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wartość odżywcza zmiany w unijnym ustawodawstwie
nr katalogowy: 46499
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
"Pakiet jakościowy"
Marta Stus
nr katalogowy: 58710
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-4
Dobry słuch przez całe życie
Paulina Kaca-Urbanek
nr katalogowy: 137116
AURA 2023-7
Metropolie bez samochodów
nr katalogowy: 144225
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Wzbogacanie mąki w witaminy i składniki mineralne - zalecenia WHO i niektóre programy krajowe
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 105080
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Stary/nowy problem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 104980
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Zanieczyszczenie żywności kadmem
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Agnieszka Strzelecka
Marzena Pawlicka
Krystyna Starska
nr katalogowy: 88425
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Fortyfikacja mąki - zalecenia WHO i niektóre programy krajowe
El żbieta Słowik
nr katalogowy: 63572
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Oddziaływanie pola elektromagnetycznego na proces hiperaktywacji nasienia - badanie pilotażowe
Artur WDOWIAK
Paweł A. MAZUREK
nr katalogowy: 103226
10.15199/48.2017.01.54
ELEKTROINSTALATOR 2022-5
POLE ELEKTROMAGNETYCZNE (PEM) - cz.4 PRAWNA OCHRONA CZŁOWIEKA I ŚRODOWISKA PRZED PEM. NORMY DOTYCZĄCE PEM
nr katalogowy: 137739
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-8
Subiektywne oceny pacjentów dotyczące środowiska wewnętrznego w salach chorych. Część I
ANNA BOGDAN
TOMASZ MIKULSKI
PATRYCJA KOCISZEWSKA
PIOTR UŚCINOWICZ
nr katalogowy: 108977
10.15199/9.2017.8.6
środowisko cieplne
odczucia cieplne
pacjent
szpital
sala chorych
thermal environment
thermal sensation
patient
hospital
patients’
room
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-8
Ochrona przed hałasem drogowym z wykorzystaniem zarządzania ruchem drogowym
Marcin Dębiński
Janusz Bohatkiewicz
Marek Motylewicz3
nr katalogowy: 144604
10.15199/33.2023.08.07
hałas drogowy
warunki ruchu drogowego
system sterowania ruchem
pojazdy autonomiczne
road noise
traffic conditions
traffic control
autonomous vehicles
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-9
Bloki procesowe - alternatywa dla schematów czynnościowych w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 46846
AURA 2019-6
Tramwajem do lasu
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 120630
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Soki – przedstawiamy fakty
Barbara Groele
nr katalogowy: 134173
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Dummy code insertion and its efforts on concealment for secure processing
Jun KAWANO
Hiroshi KAI
Yoshinobu HIGAMI
Shinya KOBAYASHI
nr katalogowy: 71427
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Text steganography application for protection and transfer of the information
Pavel URBANOWICH
Konstantin CHOURIKOV
Andrey RIMOREV
Nadzeya URBANOVICH
nr katalogowy: 53250
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
JACEK SZPOTAŃSKI (1927-2019) - ELECTRICAL ENGINEER
Zbigniew Filinger
Ryszard Frydrychowski
nr katalogowy: 123277
10.15199/180.2019.2.4
Jacek Szpotański
electrician
Association of Polish Electricians (SEP
Jacek Szpotański
elektryk
Stowarzyszenie Elektryków Polskich (SEP)
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-9
Musimy wykorzystać doświadczenia przygotowując się na kolejną epidemię
nr katalogowy: 127842
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-2
Analiza studiów przypadku dotyczących pracy z przewlekłymi dolegliwościami układu mięśniowo- -szkieletowego (1)Lekcja 133
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 130324
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-1
Wypalenie zawodowe – zjawisko związane ze środowiskiem pracy Jak rozpoznawać i jak przeciwdziałać
Agnieszka Warchał
nr katalogowy: 146868
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-2
Czy słuch jest potrzebny uczestnikom koncertów?
Paweł Górski
nr katalogowy: 147215
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Od ziarna do przetworów zbożowych – dawniej i dziś
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 148045
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
Novel techniques applied to biometric human identification
MICHAŁ CHORAŚ
nr katalogowy: 41984
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-7-8
Parlament 434 milionów
nr katalogowy: 125888
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Informacje biznesowe WYDARZENIA
nr katalogowy: 95684
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-14-15
Kawa w piramidzie
Irena Fober
nr katalogowy: 99501
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-12-13
Znikający pacjent
nr katalogowy: 126710
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-2
Techniki cyfrowe na rzecz bezpieczeństwa ruchu drogowego
Andrzej M. Wilk
nr katalogowy: 143141
10.15199/59.2023.2.1
AURA 2024-1
Uratować miasta przed smogiem
nr katalogowy: 146862
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów spożywczych Cz. 3. Znakowanie produktów - pomiędzy marketingiem a promocją zdrowego odżywiania
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 116205
10.15199/64.2018.8-9.3
znakowanie żywności
świadomy wybór
kampanie uświadamiające
marketing
food labelling
conscious choice
informations campaigns
marketing
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
Newly identified electromagnetic problems with medical telemetry systems
Eisuke HANADA
Kai ISHIDA
Takato KUDOU
nr katalogowy: 111960
10.15199/48.2018.02.06
medical telemetry system
wireless communication
building structure
electromagnetic noise
LED
medyczny system telemetryczny
komunikacja bezprzewodowa
struktura budynków
szum elektromagnetyczny
LED
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Glin w żywności - czy powinniśmy się obawiać?
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 118823
10.15199/65.2019.2.7
glin
źródła narażenia
toksyczność
pobranie z dietą
RASFF
aluminium
sources of exposure
toxicity
dietary intake
RASFF
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Kadm w środkach spożywczych - celowość obniżenia limitów
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Krystyna Starska
Małgorzata Opoka
nr katalogowy: 50156
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Oświadczenia zdrowotne dotyczące probiotyków
nr katalogowy: 88428
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Czy zalecenie redukcji soli w żywności to biurokratyczny bezsens przychodzący z Brukseli?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 45411
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-3
CHANGE IN THE EDITOR IN CHIEF POSITION OF THE QUARTERLY
nr katalogowy: 128274
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-3
CHANGE IN THE EDITOR IN CHIEF POSITION OF THE QUARTERLY
nr katalogowy: 128274
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-3
CHANGE IN THE EDITOR IN CHIEF POSITION OF THE QUARTERLY
nr katalogowy: 128274
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
Przemysł papierniczy w Polsce - dokąd zmierzamy?
MICHAŁ JARCZYŃSKI
nr katalogowy: 62750
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-4
The original concept of object classification system
Monika Biskupska
Wioleta Borysewicz
Grzegorz Mazurkiewicz
nr katalogowy: 76223
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Tłuste cięcie
nr katalogowy: 114531
żywność
zamienniki tłuszczu
ograniczenie tłuszczu w potrawach
food
fat substitutes
limiting fat in dishes
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-11
Jubileusz Profesora Marka Gromca z okazji 75. rocznicy urodzin i 50-lecia pracy zawodowej
Zbigniew Heidrich
nr katalogowy: 117149
OPAKOWANIE 2010-I
The Private Label Effect
Jennifer Sprance
nr katalogowy: 50912
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Automatic estimation of the intima-media thickness of the common carotid artery
PAWEŁ TURCZA
TOMASZ P. ZIELIŃSKI
AIMÉ LAY-EKUAKILLE
nr katalogowy: 50815
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 98696
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-2
YOUNG INNOVATOR – GALA OF THE TALENTED YOUNG GENERATION
nr katalogowy: 144354
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Impact Factor (IF) true or false?
Witold SYGOCKI
Ewa KORZENIEWSKA
nr katalogowy: 111558
10.15199/48.2018.01.27
Impact Factor (IF)
lista filadelfijska
drapieżni wydawcy
baza JCR
Impact Factor (IF)
Philadelphia list
predator publishers
JCR base
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Prozdrowotnie w gastronomii(IV) Pożegnanie z solniczką
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Ołubiec-Opatowska
nr katalogowy: 113103
żywność
sód
sól kuchenna
ograniczenie ilości soli w potrawach Title: Farewell to the salt cellar
food
sodium
salt
reduction of the amount of salt in dishes
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-9
Jak skutecznie rozwiązać problem smogu?
nr katalogowy: 109609
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
The impact of digital fi lter parameters on the results of nonlinear distortion measurements in loudspeakers – simulation process
ANDRZEJ DOBRUCKI
RAFAŁ SICZEK
nr katalogowy: 50798
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-1
Kto za to odpowiada?
nr katalogowy: 64958
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-4
Covid-19 okiem satelity i z wpływem na fotogrametryczne spotkania
Krzysztof BAKUŁA
nr katalogowy: 125754
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
KALEJDOSKOP ZE ŚWIATA NAPOJÓW
nr katalogowy: 148478
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
WIEŚCI KONOPNE
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 150170
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
TO BE AS WOLAŃSKI, THAT IS, HOW TO MEET THE DREAMS OF THE YOUNG AGE WHEN BEING A BOY AND INVENTOR OF SPACE DRIVES
Izabela KOPTOŃ-RYNIEC
nr katalogowy: 147960
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
TO BE AS WOLAŃSKI, THAT IS, HOW TO MEET THE DREAMS OF THE YOUNG AGE WHEN BEING A BOY AND INVENTOR OF SPACE DRIVES
Izabela KOPTOŃ-RYNIEC
nr katalogowy: 147960
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Podział i charakterystyka hydrokoloidów stosowanych w żywności bezglutenowej
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 73297
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-19-20
Alternatywni nałogowcy
Irena Fober
nr katalogowy: 122318
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 98029
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Jak to jest z tą higieną dłoni, czyli która metoda mycia rąk jest lepsza i dlaczego?
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 132510
PACKAGING REVIEW 2023-2
ENDLESS CORRUGATED CARDBOARD (FANFOLD): PRODUCTION AND APPLICATION
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 143708
10.15199/42.2023.2.1
PACKAGING REVIEW 2023-2
ENDLESS CORRUGATED CARDBOARD (FANFOLD): PRODUCTION AND APPLICATION
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 143708
10.15199/42.2023.2.1
PACKAGING REVIEW 2023-2
ENDLESS CORRUGATED CARDBOARD (FANFOLD): PRODUCTION AND APPLICATION
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 143708
10.15199/42.2023.2.1
AURA 2018-7
Najlepsza Dostępna Technika
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 114796
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Systemy zapewniania jakości pieczywa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 74245
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH