Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Charakterystyka użytkowanych ras bydła mięsnego w Polsce
Piotr Wójcik
nr katalogowy: 63175
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Produkcja kulinarnego mięsa wołowego z bydła rasy limousin
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 29126
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-9
Porównanie jakości różnych mięśni tusz młodego bydła rzeźnego rasy ncb
Eugenia Grześkowiak
Karol Borzuta
Jerzy Strzelecki
nr katalogowy: 16672
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Porównanie wydajności rzeźnej ciepłej oraz uformowania i otłuszczenia tusz bydła ras mlecznych i mięsnych oraz ich mieszańców
Fabian Magda
nr katalogowy: 70133
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Wartość rzeźna buhajków i jałówek
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 79229
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Wskaźnik wydajności rzeźnej bydła
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 53051
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - polska czerwono-biała i polska czarno-biała
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 125598
10.15199/65.2020.3.5
bydło
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
cattle
native breeds
biodiversity
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Hodowla bydła mięsnego
Piotr Wójcik
nr katalogowy: 64453
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Efekty produkcyjne mieszańców bydła ras mięsnych
Piotr Wójcik
nr katalogowy: 65706
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Z wizytą w łódzkim zakładzie PIEMONTES
Krzysztof Łękawski
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 38221
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Przemysłowe metody kształtowania kruchości i soczystości mięsa wołowego
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 91536
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Sery z mleka krów ras lokalnych jako cenne źródło składników odżywczych*
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Anna Teter
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 120369
10.15199/65.2019.5.7
mleko
rasy lokalne
wartość odżywcza
przydatność technologiczna
milk
local breeds
nutritional value
technological suitability
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Klasa uformowania tusz buhajków rasy holsztyńsko-fryzyjskiej intensywnie żywionych
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 83132
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - białogrzbietej i polskiej czerwonej
Małgorzata Pasternak
Maria Walczycka
nr katalogowy: 122452
10.15199/65.2019.9.4
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
native breeds
biodiversity
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Analiza zmian właściwości fizykochemicznych mięsa byczków o zróżnicowanej rasie i wieku
Fabian Magda
nr katalogowy: 76019
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Dojrzewanie poubojowe a jakość wołowiny
Natalia Piaskowska
Katarzyna Śmiecińska
nr katalogowy: 93154
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Charakterystyka ras świń utrzymywanych w kraju - rasy ojcowskie
Magdalena Szyndler-Nędza
Anna Bereta
Tad eusz Blicharski
nr katalogowy: 61707
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Charakterystyka świń ras utrzymywanych w kraju – rasy rodzime
Magdalena Szyndler-Nędza
Piotr Luciński
Zbigniew Bajda
Marek Babicz
Karolina Szulc
nr katalogowy: 57875
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Charakterystyka ras świń utrzymywanych w kraju - rasy mateczne
Magdalena Szyndler-Nędza
Anna Bereta
Tadeusz Blicharski
nr katalogowy: 59756
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Rasy rodzime świń jako źródło surowca mięsnego o unikalnych walorach sensorycznych i przetwórczych
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 125172
AURA 2008-11
Tajemnicza zagłada rojów pszczelich
STANISŁAW ABRAMCZYK
nr katalogowy: 39351
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Smak tradycji
nr katalogowy: 78108
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 16700
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Król kulinarny
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 86997
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
personalia
nr katalogowy: 126891
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-3
Uzależnienie cen bydła rzeźnego od wartości rzeźnej ich tusz
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 16760
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-21
Złoty inżynier 2007
nr katalogowy: 30496
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-2
Archeologia na tropie kultury pracy – kultury neolityczne
Roman Adler
nr katalogowy: 136112
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-3
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 24910
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe
Marek Cierach
Maciej Borzyszkowski
Jacek Niedźwiedź
nr katalogowy: 46504
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Wartość odżywcza i dietetyczna oraz profil kwasów tłuszczowych mięsa króliczego
nr katalogowy: 104159
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Spis treści
nr katalogowy: 58363
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Cudze chwalicie, swego nie znacie - wysoka wartość świń z hodowli krajowej
Magdalena Szyndler-Nędza
nr katalogowy: 44254
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Nie ma jak wieprzowina
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
DANUTA JAWORSKA
nr katalogowy: 18533
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Suitability of colostrum for the production of probiotics Możliwości wykorzystania siary krów do produkcji naturalnych probiotyków
Ewa Pecka
Andrzej Zachwieja
Jowita Kaszuba
Marta Ćwiertniewska
nr katalogowy: 86564
10.12916/przemchem.2014.1565
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Klasy otłuszczenia tusz buhajków w systemie EUROP a wartość rzeźna i jakość mięsa
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 67047
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Technological parameters of milk depending on the cow housing system, nutrition system, age and number of somatic cells. Parametry technologiczne mleka w zależności od systemu utrzymania i żywienia, wieku krów oraz liczby komórek somatycznych
Ewa Pecka
Andrzej Zachwieja
Joanna Tumanowicz
nr katalogowy: 77357
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Barwa mięsa
Adam Kostecki
nr katalogowy: 127263
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 80005
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-12
Rynek bydła w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 152023
AURA 2015-5
Rośliny uprawne i zwierzęta hodowlane - nasi towarzysze od wieków (3) Propozycja zajęć dydaktycznych
Elżbieta Tyralska -Wojtycza
nr katalogowy: 90862
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Polskie owczarstwo w 2021 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 138880
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec.
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
Drożdże winiarskie. Aktywność wzrostowa i fermentacyjna kriotolerancyjnych drożdży winiarskich
D. Kusewicz
E. Rokiciniak
A. Nowak
nr katalogowy: 6710
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Światowy rynek wołowiny zmiany i wnioski dla Polski
Danuta Zawadzka
nr katalogowy: 76648
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Struktura ubojni trzody i bydła w Polsce
Dariusz Lisiak
nr katalogowy: 91531
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
PERSONALIA
nr katalogowy: 125171
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Polskie owczarstwo w 2021 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 138880
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec.
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Polskie owczarstwo w 2021 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 138880
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec.
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Polskie owczarstwo w 2021 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 138880
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec.
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Mitygacja gazów cieplarnianych z produkcji zwierzęcej
Jacek Walczak
Eugeniusz Herbut
Wojciech Krawczyk
nr katalogowy: 59921
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
WĘDLINIARSTWO z Bukowca
Krzysztof Łękawski
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 34319
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe a jakość mięsa
Marek Cierach
Jacek Niedźwiedź
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 47075
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
ABP Poland z inicjatywą na rzecz rozwoju zrównoważonej produkcji wołowiny w Polsce
nr katalogowy: 144568
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Przewidywane zmiany na polskim rynku wołowiny
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 65238
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Przyczyny powstawania mięsa typu DFD u bydła
Jerzy Denaburski
Tomasz Koronkiewicz
nr katalogowy: 41446
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
Szczyt Hodowlany SOMMET DE UELEAGE
nr katalogowy: 1697
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
35 lat Zakładów Mięsnych w Łukowie
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 37285
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-9
Technika uboju bydła
Eugeniusz Piotrowski
Karol Borzuta
nr katalogowy: 16671
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-4
Produkcja mięsa czerwonego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 90729
10.15199/65.2015.4.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-4
Obroty żywcem wołowym na rynku krajowym po akcesji do UE
Krzysztof Serdeyn
nr katalogowy: 16749
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Szczyt Hodowlany SOMMET DE LĺELEVAGE 2006
nr katalogowy: 16694
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-8
Szczyt hodowlany SOMMET DE L'ELEVAGE 2005
nr katalogowy: 9602
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Rynek paszowy Unii Europejskiej po poszerzeniu do 25 państw
nr katalogowy: 6341
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Jakość podstawowych elementów kulinarnych tusz młodego bydła
Eugenia Grześkowiak
Jerzy Strzelecki
Karol Borzuta
Andrzej Borys
nr katalogowy: 16682
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
System HACCP w liniach uboju świń i bydła w Irlandii
Stefan Kien
nr katalogowy: 1540
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-3
Zmiany cen żywca wołowego oraz struktury uboju bydła w Polsce
Krzysztof Seredyn
nr katalogowy: 16761
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Atak prionów
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 81037
AURA 2011-1
Rasy rodzime jako element ekorozwoju rolnictwa
Janusz Ryszard MROCZEK
nr katalogowy: 56878
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-10
Najlepsze na steki i befsztyki
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
nr katalogowy: 22012
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Modyfikacja systemu rozbioru półtusz z młodego bydła rzeźnego
Jerzy Strzelecki
Stanisław Tyszkiewicz
Karol Borzuta
Andrzej Borys
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 16718
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Walory smakowe i właściwości prozdrowotne mięsa świń ras rodzimych
Aleksandra Cebulska
Anna Zmudzińska
nr katalogowy: 151418
10.15199/65.2024.11.4
świnie
rasy rodzime
wieprzowina
jakość
pigs
native breeds
pork
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Walory smakowe i właściwości prozdrowotne mięsa świń ras rodzimych
Aleksandra Cebulska
Anna Zmudzińska
nr katalogowy: 151418
10.15199/65.2024.11.4
świnie
rasy rodzime
wieprzowina
jakość
pigs
native breeds
pork
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Produkcja pasz przemysłowych w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 81780
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Produkcja pasz i stan sektora pasz przemysłowych w Polsce
nr katalogowy: 48397
AURA 2019-1
Wyrok Trybunału z 7 listopada 2018 r. w sprawie wypasu bydła i nawożenia gruntów w pobliżu obszaru Natura 2000 w Niderlandach, C - 293/17 i C - 294/17
Adam Habuda
nr katalogowy: 118266
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Branding - podstawy
Adam Bogacz
nr katalogowy: 110190
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Światowy rynek mięsa – prognozy
nr katalogowy: 148719
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-14-15
ZŁOTY INŻYNIER 2012 - Kandydaci
nr katalogowy: 69120
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Właściwości odżywcze wołowiny kulinarnej
Marek Cierach
nr katalogowy: 35404
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-19
Uwaga, pryszczyca!
nr katalogowy: 30917
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 87478
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Szefowie kuchni na szlaku polskiej wołowiny
nr katalogowy: 125921
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
40 lat ZM ŁMEA T-ŁUKÓW SA
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 81267
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Spotkanie z suską sechlońską
nr katalogowy: 120192
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Tuszki i mięso kur rasy ayam cemani jako delikatesowy produkt drobiarski
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 103669
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Udział Polski w międzynarodowym handlu wołowiną
Stanisław Urban
nr katalogowy: 33847
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
Składowanie wołowiny odkostnionej przed wywozem
Andrzej Puka
nr katalogowy: 30658
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Polska - Unia -Świat
nr katalogowy: 29767
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Powrót do smaków dawnej Polski
nr katalogowy: 72885
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Narażenie zawodowe hodowców krów mlecznych na czynniki chemiczne występujące w budynkach inwentarskich
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Łukasz Wlazło
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 138695
10.15199/62.2022.7.6
hodowla bydła
zanieczyszczenie powietrza
NH3
CH4
H2S
cattle farm
air pollution
NH3
CH4
H2S
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Narażenie zawodowe hodowców krów mlecznych na czynniki chemiczne występujące w budynkach inwentarskich
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Łukasz Wlazło
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 138695
10.15199/62.2022.7.6
hodowla bydła
zanieczyszczenie powietrza
NH3
CH4
H2S
cattle farm
air pollution
NH3
CH4
H2S
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Narażenie zawodowe hodowców krów mlecznych na czynniki chemiczne występujące w budynkach inwentarskich
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Łukasz Wlazło
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 138695
10.15199/62.2022.7.6
hodowla bydła
zanieczyszczenie powietrza
NH3
CH4
H2S
cattle farm
air pollution
NH3
CH4
H2S
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Wartość rzeźna i jakość mięsa tusz buhajków zakwalifikowanych w systemie EUROP do różnych klas otłuszczenia
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
Rafał Winarski
nr katalogowy: 114007
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Struktura uboju bydła wg klasy EUROP w Polsce (lata 2005-2010)
Jolanta J. Sienkiewicz
nr katalogowy: 72616
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-2
Polskie owczarstwo w 2022 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 148262
10.15199/60.2024.2.3
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
SIAL Paris 2014 - idea wspólnej promocji
nr katalogowy: 85713
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-13
Od eksportu usług do nowej technologii
Henryk Piekut
nr katalogowy: 99052
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Stan zachowania polskiej agrobioróżnorodności
Elżbieta Lenarczyk-Priwieziencew
nr katalogowy: 66836
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-7
Z dziejów kunsztu rzeźnickiego - od Rzymian do polskich cechów rzeźniczych
Andrzej Zarzycki
nr katalogowy: 36766
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Europejski przemysł mięsny w obliczu rynkowych uwarunkowań
Jerzy Denaburski
nr katalogowy: 36081
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Polski handel zagraniczny wołowiną, wieprzowiną i drobiem
DANUTA RYCOMBEL
nr katalogowy: 24738
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Złoty medal dla dr inż. Edyty Bauer oraz jej Zespołu za zainicjowanie prac nad opracowaniem innowacyjnej metody wczesnego wykrywania podklinicznych stanów chorobowych u bydła mlecznego
nr katalogowy: 129152
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Złoty medal dla dr inż. Edyty Bauer oraz jej Zespołu za zainicjowanie prac nad opracowaniem innowacyjnej metody wczesnego wykrywania podklinicznych stanów chorobowych u bydła mlecznego
nr katalogowy: 129152
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Food truck czy rower
nr katalogowy: 87983
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Świat osłonek w przemyśle mięsnym
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 63176
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Sytuacja podażowo-popytowa i cenowa na rynku wołowiny
Marzena Trajer
nr katalogowy: 127701
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-7
Monitoring jakości powietrza wokół fermy bydła za pomocą mobilnego systemu pomiarowego
Sebastian Jaguszewski
Maciej Wilk
Mateusz Gancarz
Martyna Cenian
Katarzyna Karpińska
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 149453
10.15199/62.2024.7.3
zanieczyszczenia
hodowla bydła
środowisko
pollutants
cattle farm
environment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-7
Monitoring jakości powietrza wokół fermy bydła za pomocą mobilnego systemu pomiarowego
Sebastian Jaguszewski
Maciej Wilk
Mateusz Gancarz
Martyna Cenian
Katarzyna Karpińska
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 149453
10.15199/62.2024.7.3
zanieczyszczenia
hodowla bydła
środowisko
pollutants
cattle farm
environment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Sorgo - duży potencjał wzrostu wykorzystania w produkcji pasz i biopaliw
nr katalogowy: 110961
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Technologia i technika uboju bydła oraz zagrożenia bezpieczeństwa pracy
Eugeniusz Piotrowski
Karol Borzuta
nr katalogowy: 35402
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Kulinarna podróż w czasie
Agnieszka Chacińska
nr katalogowy: 83265
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Za nami spotkanie branży wołowej
nr katalogowy: 95697
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-21-22
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 94275
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-3
Czernie kwasowe do skóry pochodne kwasu 4,4’-diaminodifenylo-2,3’- disulfonowego
Kazimierz Blus
nr katalogowy: 50681
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Baza surowcowa drobiarstwa mięsnego w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 49212
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Dobrostan w obrocie żywcem rzeźnym oraz jego związek z jakością mięsa
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 111264
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Produkcja pasz przemysłowych i stan ekonomiczno-finansowy przedsiębiorstw przemysłu paszowego
nr katalogowy: 31906
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Rynek zbożowo-młynarski Argentyny
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 111940
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 91529
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Czy warto jeść mięso?
Katarzyna Doniec
nr katalogowy: 45676
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Złotnicka Premium
nr katalogowy: 54650
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-5
Wady i uszkodzenia wełny oraz sposoby zapobiegania ich powstawaniu
ZDZISŁAW CZAPLICKI
nr katalogowy: 59662
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-1
Złoty inżynier 2017
nr katalogowy: 111529
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-10
Złoty Inżynier 2018
nr katalogowy: 113626
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Nowy test Delvotest BLF rzetelne wyniki w pięć minut
nr katalogowy: 67952
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Krwiste, czy wysmażone?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 77103
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
STAN I PERSPEKTYWY ROZWOJOWE rolnictwa ściany wschodniej kraju
Adam Olszewski
nr katalogowy: 136300
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
STAN I PERSPEKTYWY ROZWOJOWE rolnictwa ściany wschodniej kraju
Adam Olszewski
nr katalogowy: 136300
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-9
Najcenniejszy samochód świata
Erwin Halentz
Józef Trzionka
nr katalogowy: 139631
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Projekt "Przyszłość Rozwojowa Żywności" zrealizowany z sukcesem
Magdalena Łopieńska
nr katalogowy: 82176
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Wołowina godna zaufania
nr katalogowy: 76514
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
System jakości wołowiny - QMP promuje PZPBM
nr katalogowy: 76490
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-12-13
PORADNIK Wino dla inżyniera (239) Napa Valley
winny maniak
nr katalogowy: 126718
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Forum Sektora Wołowiny
nr katalogowy: 147307
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
75 lat „GOSPODARKI MIĘSNEJ"
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 150476
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Wpływ żywienia bydła na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 73861
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-1
Rozwój energetyki w Patagonii
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 73647
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Trudno utrzymać gospodarstwo tylko z produkcji mąki
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 99959
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Forum Sektora Wołowiny
nr katalogowy: 147307
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Podsumowanie projektu o mleku A2A2
nr katalogowy: 150991
AURA 2015-6
Różnorodność przyrody ożywionej
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 91631
10.15199/2.2015.6.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Zarządzanie badaniami sektora produkcji żywności
nr katalogowy: 82174
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Import śruty sojowej do Polski jest konieczny
nr katalogowy: 85271
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
WIPASZ i wiesz co jesz!
Jolanta Wilczak
nr katalogowy: 78762
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
"Przyszłość Rozwojowa Żywności" projekt dla kreatywnych naukowców
nr katalogowy: 76645
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
II Forum Sektora Wołowiny
nr katalogowy: 96227
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Zasady postępowania z bydłem w czasie obrotu przedubojowego
Stanisław Wajda
Ewa Bur czyk
nr katalogowy: 105806
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Jaja. Samo zdrowie
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 70279
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Nastawieni na jakość!
Magdalena Borek-Daruk
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 50788
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Udana przebudowa spedycji na przykładzie wytwórni pasz w Mannheim
nr katalogowy: 83388
AURA 2009-7
Rośliny motylkowe - walory użytkowe
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 45522
AURA 2009-7
Lotnisko Rakowice-Czyżyny - największy park Małopolski
KAROL CHAJDYS
nr katalogowy: 45516
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-2
System zarządzania jakością firmy Lantmännen Unibake
Janusz B. BERDOWSKI
Łukasz CHMIEL
Witold LISIECKI
nr katalogowy: 41786
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
NOWOŚCI
nr katalogowy: 58141
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Badania nad zdrożdżowaniem wywaru gorzelniczego przy udziale drożdży Candida utilis i Candida tropicalis. Cz. 1
Katarzyna Kotarska
Anna Świerczyńska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 106770
10.15199/64.2017.6.3
wywar gorzelniczy
drożdże paszowe
białko w biomasie drożdży
stillage
fodder yeast
protein in yeast biomass
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Produkcja pasz przemysłowych na świecie, w UE i Polsce
nr katalogowy: 85274
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
Cielęcina - wartość odżywcza i zastosowanie
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 87951
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2013 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 80012
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Przetwarzanie i utrwalanie mięsa w dziejach świata (część I)
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 74706
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Rynek mięsa w Polsce w 2019 r.
Marzena Trajer
nr katalogowy: 122022
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Wiele się od Was nauczyłem
nr katalogowy: 110295
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-15-16
Z Pustyni Arabskiej
Henryk Piekut
nr katalogowy: 53646
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Baza surowcowa i spożycie mięsa czerwonego w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 44875
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Wołowina kulinarna QMP kontra wołowina nieznanej jakości
nr katalogowy: 67962
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Kanada wykorzystuje boom na rynku owsa i wysoki popyt na produkty owsiane, w tym szczególnie mleczko z owsa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142582
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 145522
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Wpływ żywienia trzody chlewnej na jakość mięsav
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 74699
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Przemysł mięsny bazą surowcową przemysłu farmaceutycznego
Adam Olszewski
nr katalogowy: 123021
AURA 2020-9
Słoneczne instalacje grzewcze
Ryszard TYTKO
nr katalogowy: 127935
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 151146
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Potencjalne zagrożenie na talerzu
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 82356
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Możliwości zastosowania faktoringu dla branży mięsnej
nr katalogowy: 85727
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Produkcja pasz i stan ekonomiczno-finansowy przemysłu paszowego w Polsce
nr katalogowy: 44901
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Przepływ informacji steruje przepływem towaru
nr katalogowy: 67051
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Felieton
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 102463
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Kanada wykorzystuje boom na rynku owsa i wysoki popyt na produkty owsiane, w tym szczególnie mleczko z owsa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142582
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Tendencje rozwojowe bazy surowcowej polskiego przemysłu mleczarskiego
Piotr SZAJNER
nr katalogowy: 150984
10.15199/65.2024.10.2
przemysł mleczarski
chów krów
produkcja mleka
skup mleka
dairy sector
cow breeding
milk production
milk procurement market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Tendencje rozwojowe bazy surowcowej polskiego przemysłu mleczarskiego
Piotr SZAJNER
nr katalogowy: 150984
10.15199/65.2024.10.2
przemysł mleczarski
chów krów
produkcja mleka
skup mleka
dairy sector
cow breeding
milk production
milk procurement market
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Staropolskie tuszki gołębi na współczesnym stole konsumenta
Marcin Różewicz
Karol Kaszperuk
nr katalogowy: 114012
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-18
70 lat postępu genetycznego i technicznego
Henryk Piekut
nr katalogowy: 93201
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Strategie eliminacji zapachu knura w wieprzowinie
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Marzena Zając
nr katalogowy: 147306
zapach knura
genetyka
żywienie zwierząt
folie jadalne
przyprawy
boar taint
genetics
animal nutrition
edible films
spices
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Jakość mięsa świń rodzimej rasy złotnickiej pstrej i jej mieszańców
Karolina Szulc
Jacek nowicKi
nr katalogowy: 149962
świnie
rasa rodzima
złotnicka pstra
jakość mięsa
pig
native breed
Zlotnicka Spotted breed
meat quality
AURA 2015-12
Tłuszcze zwierzęce
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 95334
10.15199/2.2015.12.7
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Współpracuj z najlepszymi - wybór jest prosty - tylko MPS
Kinga Borek
nr katalogowy: 79237
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
W Polsce wzrasta popularność uprawy kukurydzy na cele spożywcze
Henryk Piekut
nr katalogowy: 130775
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Jakość i wartość odżywcza gęsiny
Paulina Duma-Kocan
Elżbieta Głodek
nr katalogowy: 109018
AURA 2013-6
Cellulit - problem nie zawsze kosmetyczny
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 77067
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Działania ograniczające zagrożenie ziarna zbóż mikotoksynami
nr katalogowy: 87641
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
W Polsce wzrasta popularność uprawy kukurydzy na cele spożywcze
Henryk Piekut
nr katalogowy: 130775
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-10
Posadzki przemysłowe w komorach na kiszonki roślinne
Bohdan Stawiski
nr katalogowy: 133896
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
STAN I PERSPEKTYWY ROZWOJOWE rolnictwa ściany wschodniej kraju
Adam Olszewski
nr katalogowy: 136300
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-11
Rynek mięsa w Unii Europejskiej: powrót do stabilności
nr katalogowy: 151603
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-4-5
Włókno alpak na światowym rynku
ANNA MORALES VILLAVICENCIO
nr katalogowy: 126352
10.15199/60.2020.04-05.1
alpaka
włókno
surowiec
skala produkcji
alpaca
fiber
raw material
production scale
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH