Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Modelling the temperature-dependent RF ablation produced by the multi-tine electrode
Piotr GAS
nr katalogowy: 124172
10.15199/48.2020.01.12
temperature-dependent RF ablation
multi-tine electrode
hepatic tissue properties
blood flow
hepatocellular carcinoma
FEM.
ablacja RF
elektroda wielopalcowa
właściwości tkanki wątroby
przepływ krwi
rak komórkowo-wątrobowy
MES.
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Poziom akumulacji arsenu i rtęci w tkankach zwierząt
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 101046
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Nobel dla życia
Irena Fober
nr katalogowy: 128651
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Nobel dla życia
Irena Fober
nr katalogowy: 128651
CHŁODNICTWO 2010-11
Wpływ rozmrażania na wybrane właściwości fizyczne tkanki mięsnej w czasie zamrażalniczego przechowywania
Krzysztof Kryża
MARTA MIKULSKA
Grzegorz Szczepanik
nr katalogowy: 55863
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-14
Wydrukuj sobie serce
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 85296
SZKŁO I CERAMIKA 2011-3
Bioaktywne materiały ceramiczne dla inżynierii tkankowej i medycyny regeneracyjnej
Joanna Czechowska
Anna Ślósarczyk
nr katalogowy: 60300
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Zastosowanie mezoporowatego bioaktywnego szkła w procesie regeneracji tkanki kostnej
Michał Moritz
Małgorzata Geszke-Moritz
nr katalogowy: 151034
10.15199/62.2024.10.17
dostarczanie leków
tkanka kostna
nanokompozyt
inżynieria tkankowa
drug delivery
bone tissue
nanocomposite
tissue engineering
CHŁODNICTWO 2006-8
Antyoksydacyjna aktywność otrąb zbożowych w środowisku tkanki mięśniowej śledzi bałtyckich w czasie zamrażalniczego przechowywania
LUDMIŁA STODOLNIK
MAGDALENA WITCZAK
KATARZYNA ADAMOWICZ
nr katalogowy: 16081
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Antena do ablacji mikrofalowej o kierunkowej charakterystyce promieniowania
Paweł CAŁA
Paweł BIEŃKOWSKI
nr katalogowy: 111534
10.15199/48.2018.01.03
pole elektromagnetyczne
PEM
ablacja mikrofalowa
electromagnetic field
EMF
microwave ablation
CHŁODNICTWO 2004-8
Krioochronne właściwości pektyny i lecytyny w tkance mięśniowej drobiu w czasie zamrażalniczego przechowywania
Ludmiła Stodolnik
Piotr Rosiński
Anna Grzegrzółka
nr katalogowy: 750
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Naturalnie niezdrowe Szkodliwe substancje występujące naturalnie w żywności
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 103521
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-16-17
Wątroba i zegarowa bomba
Irena Fober
nr katalogowy: 70359
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-2
Wykorzystanie enzymów z grupy hydrolaz w analizie chromatograficznej pestycydów
JOANNA MASŁOWSKA
ALINA OWCZAREK
nr katalogowy: 106956
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-2-3
Bioinks for organ and tissue 3D printing
MAGDALENA GŁĄB ORCID: 0000-0002-8016-7104 DAGMARA SŁOTA
nr katalogowy: 132336
10.15199/28.2021.2-3.2
tissue engineering
3D bioprinting
bioinks
inżynieria tkankowa
biodrukowanie 3D
biotusze
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Budowa i właściwości skrobi w świetle najnowszych badań (cz. II)
Marta Orłowska
nr katalogowy: 34429
DOZÓR TECHNICZNY 2021-1
Wybrane zagadnienia spajania biomateriałów
Jerzy Nowacki
Adam Sajek
nr katalogowy: 130622
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Wodorowe elektrochemiczne uplastycznianie α-Ti
OLGA CHERNYAYEVA
ELLINA ŁUNARSKA
DMYTRO LISOVYTSKIY
RADOSŁAW ZACHARIASZ
nr katalogowy: 47818
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-3-4
Po co wozić śnieg przez Saharę?
nr katalogowy: 74600
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Bakterie Listeria monocytogenes Cz. I. Występowanie i źródła zanieczyszczeń żywności
Anna Sip
nr katalogowy: 54154
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
Ocena zawartości tkanki tłuszczowej w półtuszach wieprzowych
Jan Szorc
nr katalogowy: 1588
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-4
Metoda i układ do pomiaru wybranych parametrów optycznych próbki biologicznej poddanej zabiegowi biostymulacji
ŁUKASZ GRYKO
ANDRZEJ ZAJĄC
nr katalogowy: 51401
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Temperature Distribution of Human Tissue in Interstitial Microwave Hyperthermia
Piotr GAS
nr katalogowy: 69222
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-2
Szacunkowe określanie normatywnej zawartości mięsa i tkanki łącznej w produktach mięsnych
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 9500
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Data analysis system for surface potential of biological tissues
Oleksii Hyka
Andres Vejar
Tomasz Rymarczyk
nr katalogowy: 137359
10.15199/48.2022.05.29
EIS
FPGA
tkanki biologiczne
FIR.
EIS
FPGA
biological tissues
FIR.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Data analysis system for surface potential of biological tissues
Oleksii Hyka
Andres Vejar
Tomasz Rymarczyk
nr katalogowy: 137359
10.15199/48.2022.05.29
EIS
FPGA
tkanki biologiczne
FIR.
EIS
FPGA
biological tissues
FIR.
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Wędliny podrobowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 100639
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Jakość wędlin podrobowych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 92043
CHŁODNICTWO 2004-12
Wpływ dodatku chmielu (Lupulin strobili) oraz czerwonej herbaty Pu-Erh (Yunan) na ograniczenie oksydacji lipidów tkanki mięśniowej śledzi
Ludmiła Stodolnik
Krzysztof Kryza
Kamila Dziębowska
nr katalogowy: 785
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Hydrolizat kolagenu nowoczesny suplement diety
Franciszek Świderski
Małgorzata Czerwonka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 43858
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Właściwości sensoryczne, odżywcze oraz zdrowotne mięsa chłodzonego i mrożonego
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 50033
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-12
Biozgodne kompozyty poliuretanowe z kalcytem do zastosowania w inżynierii tkankowej
IDA DULIŃSKA-MOLAK
JOANNA RYSZKOWSKA
KRZYSZTOF J. KURZYDŁOWSKI
nr katalogowy: 56279
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-2
Właściwości adsorpcyjne, jonowymienne i trwałość termiczna modyfikowanego węgla aktywnego otrzymanego z polimerów zawierających azot
nr katalogowy: 106623
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Awokado wartość żywieniowa
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 94957
CHŁODNICTWO 2007-12
Zmiany oksydacyjne i hydratacyjne tkanki mięśniowej suma rekini (Pangasius hypophthalmus) i eskolara (Lapidocybium flavobrunneum) w czasie zamrażalniczego przechowywania
LUDMIŁA STODOLNIK
KRZYSZTOF KRYŻA
ARKADIUSZ KOWALSKI
nr katalogowy: 32194
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Zagospodarowanie tkanki mięsno-kostnej do produkcji protein
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Makara
Katarzyna Fela
nr katalogowy: 110062
10.15199/62.2017.10.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Strukturalna charakterystyka bioceramiki hydroksyapatytowej otrzymanej przy zastosowaniu różnych metod suszenia
Klaudia Pluta
Dagmara Malina
Piotr Radomski
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 109335
10.15199/62.2017.9.29
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Technologia produkcji hydrolizatów białkowych i suszonych protein z tkanki mięsno-kostnej
Zygmunt Kowalski
Marcin Banach
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 61052
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-10
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 122865
CHŁODNICTWO 2007-8
Wpływ ekstraktów kopru,podbiału,rozmarynu,skrzypu,szałwii i tymianku na hamowanie utleniania lipidów wyekstrahowanych z tkanki mięśni udowych strusi,kurcząt i indyków po zamrażalniczym przechowywaniu
GRZEGORZ SZCZEPANIK
nr katalogowy: 29389
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Wpływ żywienia bydła na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 73861
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-3
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 89982
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Mniszek lekarski – roślina lecznicza o właściwościach prozdrowotnych
Patrycja Gazda
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 150106
10.15199/65.2024.8.8
mniszek lekarski
roślina lecznicza
polifenole
działanie przeciwzapalne
dandelion
medicinal plant
polyphenols
anti-inflammatory effect
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Modułowa architektura urządzenia do elektroporacji ze sprzętowo-programowym układem bezpieczeństwa
Jan MOCHA
Grzegorz BADURA
Grzegorz NOWAK
Aleksander SOBOTNICKI
Paweł KOSTKA
nr katalogowy: 150778
10.15199/48.2024.10.52
ablacja
elektroporacja
terapia onkologiczna
generator impulsów wysokiego napięcia
ablation
electroporation
oncology therapy
high voltage impulse generator
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-3
Maszyny do produkcji papierów papierosowych
ALEKSANDER KLEPACZKA
nr katalogowy: 112968
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Wartość odżywcza wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54645
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Pasta do zębów. Cz. II. Składniki aktywne
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 60212
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-4-5
Właściwości korozyjne wybranych lutowi bezołowiowych
MARCIN GROBELNY
NATALIA SOBCZAK
KRYSTYNA PIETRZAK
KATARZYNA MAKOWSKA
nr katalogowy: 58815
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Wpływ fluktuacji temperatury na stabilność przechowalniczą mrożonych kotletów wieprzowych
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 110098
10.15199/8.2017.9-10.6
kotlety wieprzowe
zamrażalnicze przechowywanie
zmiany oksydacyjne
wodochłonność
barwa
pork chops
freezing storage
oxidative changes
water absorption
color
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-5-6
Biodegradowalne rusztowania kostne
nr katalogowy: 42323
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Spirulina - niedoceniony składnik żywności
Agnieszka Kaźmierska
nr katalogowy: 91375
10.15199/65.2015.5.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Acerola - bogactwo witaminy C
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 67210
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-7-8
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 105379
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Zielone porządki
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 85461
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-2
Słodki oddech
nr katalogowy: 73928
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Rosnący niepokój wobec zagrożenia aflatoksyną
nr katalogowy: 79021
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Problemy w identyfikacji mięsa oddzielonego mechanicznie
Piotr Szymański
Beata Łaszkiewicz
nr katalogowy: 111265
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
System do wielokanałowej rejestracji elektrycznej aktywności tkanki nerwowej In Vivo z użyciem matryc mikroelektrod
Mirosław ŻOŁĄDŹ
Piotr KMON
Jacek RAUZA
Paweł GRYBOŚ Tomasz BŁASIAK
nr katalogowy: 84480
10.12915/pe.2014.05.042
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-2
Anionowe czernie i brunaty do skóry pochodne kwasu 4-amino-2' nitrodifenyloamino-4'-sulfonowego
Kazimierz Blus
nr katalogowy: 66074
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-13
Promienie T
nr katalogowy: 19651
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Szacowanie temperatury tkanek nowotworowych piersi podczas wykonywania zabiegu ablacji
Przemysław SOBKIEWICZ
Paweł BIEŃKOWSKI
Paweł CAŁA
nr katalogowy: 123730
10.15199/48.2019.12.48
biologiczne równanie przewodnictwa cieplnego
ablacja
rozkład temperatury
promieniowanie niejonizujące.
bioheat equation
internal ablation
temperature distribution
nonionizing radiation.
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-12
Działanie prądu elektrycznego na człowieka
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 80949
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
DŁUGA HISTORIA PRZYSZŁOŚCI
Ewa Kakiet-Springer
nr katalogowy: 141555
GAZETA CUKROWNICZA 2012-1
Właściwości mechaniczne tkanki buraczanej w technologii cukru, ich znaczenie i możliwości modyfikacji
Radosław Gruska
Stanisław Wawro
nr katalogowy: 65656
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Właściwości tytanu po utlenianiu w złożu fluidalnym
Józef JASIŃSKI
Piotr PODSIAD
Sylwia SZYMAŃSKA
Małgorzata lubas
nr katalogowy: 62450
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-9
Impregnacja chromowych odpadów skórzanych za pomocą wodnych bezizocyjanianowych dyspersji poliuretanowych. Komunikat wstępny
Anita Białkowska
Mariola Mendrycka
nr katalogowy: 70919
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-5
Obróbka hydrotermalna powłok HAp
Marlena Górska
Waldemar Maniukiewicz
Hieronim Szymanowski
Agata niedzielska
nr katalogowy: 80239
SZKŁO I CERAMIKA 2010-6
Materiały ceramiczne dla protetyki stomatologicznej - badanie właściwości fizycznych i mikrostruktury tworzyw cyrkonowych
Zbigniew Jaegermann
Robert Michalik
nr katalogowy: 56257
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-1
Uściślanie poprawia gatunkowość
K. Galczak
nr katalogowy: 19992
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-1
Chude, delikatne
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 3965
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Texture Analysis for 3D Classification of Brain Tumor Tissues
Baladhandapani ARUNADEVI
Subramaniam Nachimuthu DEEPA
nr katalogowy: 76375
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
X Jubileuszowe Sympozjum Suszarnictwa
D. Piotrowski
M. Janowicz
nr katalogowy: 6897
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Kształtowanie jakości farszów mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 81259
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-1
XI Polskie Sympozjum Suszarnictwa w Poznaniu
D. Piotrowski
nr katalogowy: 20712
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Żywność funkcjonalna: chleb dla wątroby
Iwona Wawer
nr katalogowy: 45409
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-16
Biotechnologia lecznicza
Tomasz Krawczyk
nr katalogowy: 46630
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Manufacturing of paracetamol-containing polylactide spheres Otrzymywanie sfer polilaktydowych zawierających paracetamol
Agnieszka A. Gadomska-Gajadhur
Jolanta Mierzejewska
Paweł Ruśkowski
Ludwik Synoradzki
nr katalogowy: 94433
10.15199/62.2015.10.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
Zastosowanie komputerowej analizy obrazu do oceny zmian w mięsie szynek
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 1635
AURA 2015-5
Pisaliśmy o tym... 1981
nr katalogowy: 90856
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-3
Modyfikacja powierzchni podłoża tytanowego warstwami węgloazotku krzemu
Jadwiga Konefał-Góral
Anna Małek
Stanisława Kluska
Stanisława Jonas
nr katalogowy: 69969
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-9
Nie ma jak wieprzowina
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
DANUTA JAWORSKA
nr katalogowy: 18465
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Prawie wszystko o uszkodzeniu skrobi w mące
Roman Jurga
nr katalogowy: 6379
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Synteza bionanomateriałów kompozytowych typu tytan-hydroksyapatyt
KATARZYNA NIESPODZIANA
KAROLINA JURCZYK
MIECZYSŁAW JURCZYK
nr katalogowy: 17171
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Kutrowanie jako zabieg kształtujący jakość homogenizowanych pasztetów sterylizowanych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130891
kutrowanie
sterylizacja
konserwy podrobowe
pasztety
cutting
sterylization
canned offal
pâtés
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Sposób na tuszki Obróbka cieplna mięsa drobiowego
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 18582
GAZETA CUKROWNICZA 2004-12
Piorunowe udary napięciowe jako alternatywna obróbka korzeni buraków przed procesem ekstrakcji
S. Wawro
R. Zybeń
R. Gruska
nr katalogowy: 1535
PACKAGING REVIEW 2022-1
The study of the mechanism of image formation during thermal transfer printing on fabric packaging
Oleh Nazar
Svitlana Havenko
Iryna Nazar
Victoria Koczubej
nr katalogowy: 137591
10.15199/42.2022.1.2
tkaninowe torby opakowaniowe
drukowanie termotransferowe
fabric packaging
thermal transfer printing
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Wykorzystanie surowców kolagenowych w przemyśle mięsnym (część I)
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 85729
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Wpływ technologii rozmrażania mikrofalowego na jakość mięsa
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 95372
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
Kamica żółciowa - choroba naszych czasów
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 123166
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Wiosenne porządki w organizmie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 97849
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-11
Świadome zakupy (część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 151397
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-5
Aktywowanie warstwy wierzchniej Ti Grade 2 w procesach utleniania
Józef Jasiński
Małgorzata Lubas
Jarosław Jasiński
Piotr Podsiad
Jakub Gawroński
Leopold Jeziorski
nr katalogowy: 80242
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-2-3
Modelowanie kanału radiowego w sieciach WBAN
Sławomir J. Ambroziak
nr katalogowy: 104044
10.15199/59.2017.2-3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Hexahydroquinoline derivatives. Synthesis and anti-hepatoma cancer activity Pochodne heksahydrochinoliny. Synteza i aktywność przeciwdziałania rakowi wątroby
Bing Wang
Wang-Xun Jin
Yun-Li Zhang
Ling Huang
nr katalogowy: 105269
10.15199/62.2017.4.34
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-5
Właściwości warstwy wierzchniej tytanu Grade 2 po utlenianiu w złożu fluidalnym
Józef JASIŃSKI
Piotr Podsiad
Jarosław Jasiński
Małgorzata Lubas
nr katalogowy: 71590
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Biomateriały fosforanowe - substytuty tkanki kostnej
REGINA KIJKOWSKA
nr katalogowy: 28805
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-3
Implanty kostne
Martyna Kucharska
Katarzyna Bocian
Beata Butruk
Tomasz Ciach
nr katalogowy: 33293
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-10
System sterowania kolimatorem wielolistkowym do akceleratora medycznego
KRZYSZTOF
GRZEGORZ PLEBAŃSKI
nr katalogowy: 39270
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-20
Góry złośliwe
Irena Fober
nr katalogowy: 38431
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
50 lat temu pisasliśmy
nr katalogowy: 31769
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-2
Palisz, płacisz, zdrowie tracisz!
nr katalogowy: 23741
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Marynaty, bejce i glazury
Magdalena Borek
nr katalogowy: 36083
AURA 2013-9
Prozdrowotne właściwości wina
Marta IZAJASZ-PARCHAŃSKA
Tadeusz TUSZYŃSKI
nr katalogowy: 79189
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Poprawa odporności korozyjnej stopu Wironit przez modyfikację jego powierzchni
DOROTA RYLSKA
BOGDAN WENDLER
JERZY SOKOŁOWSKI
nr katalogowy: 81509
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Nanoparticles in composites as potential factor of occupational exposure Nanododatki w materiałach kompozytowych jako potencjalny czynnik narażenia zawodowego
Lidia Zapór
nr katalogowy: 99645
10.15199/62.2016.7.12
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Czynniki poubojowe kształtujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 91534
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-9
Analiza zmian stężeń tlenu w wybranych materiałach metalicznych w obecności tkanki żywej
MACIEJ HAJDUGA
DARIUSZ JĘDRZEJCZYK
nr katalogowy: 29944
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Effect of linseed oil and ethyl esters of the oil-derived fatty acids on the morphology and proliferation rate of human adipose-derived stromal cells Wpływ oleju oraz estrów etylowych kwasów tłuszczowych z oleju lnianego na morfologię i proliferację ludzkich komórek stromalnych izolowanych z tkanki tłuszczowej
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Tomasz Wysoczański
Katarzyna Czyż
Bożena Patkowska-Sokoła
Andrzej Vogt
Robert Bodkowski
Anna Wyrostek
nr katalogowy: 87209
10.12916/przemchem.2014.1742
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-10
Poprawić bezpieczeństwo, czyli jak chronić produkt i operatora
nr katalogowy: 116571
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Spis treści rocznika 2012 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 73349
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-4-5
Odporność korozyjna wybranych materiałów metalicznych w obecności tkanki żywej
MACIEJ HAJDUGA
MACIEJ BŁAŻEJ HAJDUGA
WOJCIECH ZAJĘCKI
nr katalogowy: 34306
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Pieczywo w diecie odchudzającej
Ewa Lange
nr katalogowy: 29560
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-4
Identyfi kacja zmian zawartości tlenu w warstwie wierzchniej powłok galwanicznych w kontakcie z tkanką żywą
MACIEJ HAJDUGA
KAMILA ORACZ
nr katalogowy: 25514
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-5
Wpływ sposobu wypełniania ubytku na naprężenia skurczowe indukowane przez materiały kompozytowe typu bulkfill
ANNA SOKOŁOWSKA
MIECZYSŁAW JARONIEK
MONIKA DOMARECKA
KRZYSZTOF SOKOŁOWSKI
IWONA M. SZYNKOWSKA
JERZY SOKOŁOWSKI
nr katalogowy: 80262
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-1
Study on chromium(VI) ion sorption on Varion AP anion-exchange resin.Badania procesu sorpcji jonów Cr(VI) na anionicie Varion AP
Grzegorz Wójcik
Zbigniew Hubicki
Piotr Rusek
nr katalogowy: 73987
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Neuronowa hodowla in vitro na matrycach mikroelektrod (MEAS) jako biosensor do detekcji toksyn i neurotoksyn
TOMASZ SOBAŃSKI
HELENA HOGBERG
MAURICE WHELAN
ANNA PRICE
nr katalogowy: 35601
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-1-2
Modelowanie za pomocą MES procesu ciągnienia drutów ze stopu magnezu wykorzystywanych w chirurgii
W. BACH
A. MILeNIN
R. KUCHARSKI
D. BoRMANN
P. KUSTRA
nr katalogowy: 24048
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-9
Wynalazki
nr katalogowy: 150489
AURA 2017-6
Miedź - wpływ na rośliny, zwierzęta, zdrowie człowieka i rola mikroorganizmów
Agnieszka MATŁOKA
Sławomir BINKOWSKI
Beata DUDZIŃSKA-BAJOREK
Jerzy SIEPAK
Szymon NOWACZYK
Iwona BINKOWSKA
nr katalogowy: 106262
10.15199/2.2017.6.2
CHŁODNICTWO 2012-7-8
Wpływ metody pakowania i czasu chłodniczego przechowywania na właściwości fizykochemiczne i sensoryczne mięsa króliczego
Iwona Chwast owska-Siwiecka
Iwona Bar yczka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 70338
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Application of a biequational bioheat transfer model in the skin for assessment of thermal characteristics of protective garments Zastosowanie dwurównaniowego modelu transportu ciepła w skórze do oceny charakterystyk cieplnych ubrań ochronnych
Piotr Łapka
Piotr Furmański
nr katalogowy: 104006
10.15199/62.2017.2.13
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
Zależność między umocnieniem a korozją wżerową drutów wykonanych ze stali nierdzewnej Cr-Ni-Mo w środowisku płynów ustrojowych
WITOLD WALKE
JOANNA PRZONDZIONO
JAN MARCINIAK
KATARZYNA KULAK
ANNA SOŁTYSEK
nr katalogowy: 37248
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Przykłady zastosowania dedykowanych układów scalonych oraz matryc mikroelektrod wytworzonych w technologii MEMS do rejestracji elektrycznej aktywności tkanki mózgowej
Mirosław ŻOŁĄDŹ
nr katalogowy: 93280
10.15199/48.2015.09.56
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 68050
AURA 2018-8
Zanieczyszczenie ryb rtęcią
ADAM MIROWSKI
ANETA JACHNIS
nr katalogowy: 115299
10.15199/2.2018.8.5
rtęć
ryby
zanieczyszczenie
żywienie.
mercury
contamination
food.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-25-26
Kawa na ławę
Irena Fober
nr katalogowy: 117472
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-5
Pośmiertne odszkodowanie z tytułu choroby zawodowej
nr katalogowy: 51857
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Moc smaku
nr katalogowy: 85463
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dieta na stawy
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 137383
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Wpływ peklowania na jakość produktów mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 112887
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Optimization of mild microwave hyperthermia interconnection with targeted delivery of nanoparticles
Dagmar FAKTOROVÁ
Mária PÁPEŽOVÁ
nr katalogowy: 88170
10.12915/pe.2014.12.27
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Use of models of sorption isotherms for describing the removal of Pb2+ and Cd2+ ions from aqueous solution on organic sorbents Zastosowanie modeli izoterm sorpcji do opisu procesu usuwania jonów Pb2+ i Cd2+ z roztworów wodnych na sorbentach organicznych
Agnieszka Bożęcka
Piotr Bożęcki
Stanisława Sanak-Rydlewska
nr katalogowy: 104653
10.15199/62.2017.3.18
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Metody chłodzenia i dojrzewania poubojowego a kruchość wołowiny kulinarnej
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 73014
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Modelling of scattering parameters in biological tissues
Dagmar FAKTOROVÁ
Katarína ISTENÍKOVÁ
nr katalogowy: 59944
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Klasyfikator jądrowej wersji maszyny wektorów podpierających wspomagający diagnostykę obszarów nowotworowych w wielospektralnym obrazowaniu endoskopowym
Robert BIEDA
Adam ŚWITOŃSKI
Sebastian KWIATEK
Wojciech LATOS
Grzegorz CIEŚLAR
Aleksander SIEROŃ
Konrad WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 56607
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Zmiany wyróżników jakościowych herbat owocowych w zależności od czasu parzenia
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Aleksandra Bozowska
Monika Janowicz
Justyna Kadzińska
nr katalogowy: 112847
10.15199/64.2018.3.3
herbaty owocowe
polifenole
aktywność przeciwutleniająca
barwa
fruit teas
polyphenols
antioxidant activity
colour
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-6
Spekłrofołomełryczne oznaczanie dibromoetanu w powietrzu
TADEUSZ PARYJCZAK
HANNA BAŁCZEWSKA
WOJCIECH IGNACZAK
JANUSZ CZAJKOWSKI
nr katalogowy: 108151
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Preferencje konsumenckie przy wyborze i zakupie wędlin podrobowych
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Natalia Skiepko
Iwona Baryczka
nr katalogowy: 72541
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Piemont - barbera i grignolino
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 95055
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-3
Charakterystyka warstw kompozytowych Ca-P/Ag/TiO2 na Ti do zastosowań biomedycznych
Agata Roguska
Marcin Pisarek
Małgorzata Lewandowska
Krzysztof J. Kurzydłowski
nr katalogowy: 69971
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-9
Kompozyty cyjanurowych barwników bezpośrednich i kwasowych do barwienia skóry
Kazimierz Blus
nr katalogowy: 79293
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Wady jakościowe mięsa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 56895
AURA 2016-4
Bakterie jako czynnik degradacji drewna archeologicznego
Katarzyna Królikowska-Pataraja
Magdalena Broda
nr katalogowy: 97560
10.15199/2.2016.4.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Przyprawy naturalne w przemyśle mięsnym
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 89080
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-3
Czernie kwasowe do skóry pochodne kwasu 4,4’-diaminodifenylo-2,3’- disulfonowego
Kazimierz Blus
nr katalogowy: 50681
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-1
Ochrona przed promieniowaniem elektromagnetycznym – koncepcja nowej tkaniny barierowej
Katarzyna Marciniak
Katarzyna Grabowska
nr katalogowy: 49491
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Kruchość mięsa - metody poprawy
nr katalogowy: 44255
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Potrawka z królika
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 41510
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Porowate biomateriały tytanowe modyfikowane ceramiką bioaktywną
BARBARA SZARANIEC
JAN CHŁOPEK
GRZEGORZ DYNIA
nr katalogowy: 47825
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Choroby pracowników i profilaktyczna opieka zdrowotna
nr katalogowy: 80538
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Smak tłuszczu
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 51702
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-7
Gojąca „śruba”
nr katalogowy: 132536
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
Wykorzystanie naturalnych substancji klejących do wyrobów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Kamil Wilczyński
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 109654
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Steki, befsztyki, tatary,,,
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 82358
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Analiza wrażliwości jednorodnego modelu ciała człowieka na parametry płynu symulującego tkanki
Łukasz JANUSZKIEWICZ
Sławomir HAUSMAN
nr katalogowy: 88196
10.12915/pe.2014.12.53
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
MYCOGONE PERNICIOSA – PATOGENICZNY GRZYB W UPRAWIE PIECZARKI
Joanna Szumigaj-Tarnowska
Czesław Ślusarski
nr katalogowy: 70871
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-9
Zagrożenia narządu wzroku w rolnictwie urazy pochodzenia termicznego i powodowane energią promieniowania
Filip Kadłuczka
nr katalogowy: 62161
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-2
Charakterystyka nanoporowatych warstw na Ti jako perspektywicznych podłoży dla zastosowań biomedycznych
Marcin Pisarek
Agata Roguska
Mariusz Andrzejczuk
nr katalogowy: 60846
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-6
Zastosowanie półprzewodnikowego oświetlacza do obiektywnego naświetlania żywych linii komórkowych HUVEC w procedurach LLLT
Justyna Szymańska
Łukasz Gryko
Krzysztof Góralczyk
Andrzej Zając
Marian Gilewski
nr katalogowy: 77256
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-4
Roboty w medycynie
nr katalogowy: 53838
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-9
Detekcja osoby w wannie
Kamil Osiński
Adam Bujnowski
nr katalogowy: 101110
10.15199/13.2016.9.20
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
FOLIE KOLAGENOWE
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 145946
kolagen
osłonki
produkcja
collagen
casings
production
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-2
Ośmiokanałowy system do pomiarów matryc bioczujników
PAWEŁ ZAWIERUCHA
KAROL WASZCZUK
WIKTOR HERWICH
ŁUKASZ ROZMUS
MIROSŁAW WOSZCZYNA
AGATA MASALSKA
TEODOR GOTSZALK
ANNA MAGDZIAREK
nr katalogowy: 50183
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Aplikacja algorytmu współogniskującego do detekcji raka gruczołu piersiowego
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej BOCHNIAK
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 48806
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
Modyfikacja Polimerów
Grzegorz Makomaski
nr katalogowy: 123293
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-9-10
Wyspy dnia jutrzejszego
Irena Fober
nr katalogowy: 120064
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Wpływ oddziaływania ultradźwięków na przebieg procesu zamrażania tkanki jabłka
Małgorzata Nowacka
Aleksandra Fijałkowska
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 81716
AURA 2011-7
Mężczyzna poluje na kosmetyki
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 61093
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-4-5
Porównanie jakości nanowarstwy zewnętrznej implantów w odniesieniu do implantów monolitycznych i powlekanych galwanicznie
MACIEJ HAJDUGA
MACIEJ B. HAJDUGA
DARIUSZ JĘDRZEJCZYK
nr katalogowy: 58801
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Czas i wytrwałość niezbędne Problem z otyłością
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 103525
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Wpływ pola elektromagnetycznego na rozród człowieka
Artur WDOWIAK
Paweł A. MAZUREK
nr katalogowy: 96016
10.15199/48.2016.01.30
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Modele doświadczalne w warunkach in vitro i in vivo wykorzystywane w badaniach na temat oddziaływania pola elektromagnetycznego na ludzkie tkanki - podsumowanie badań własnych prowadzonych w latach 2001-2014
Maciej ŁOPUCKI
Agnieszka GRAFKA
Piotr BIJAK
nr katalogowy: 96010
10.15199/48.2016.01.24
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Wpływ pola elektromagnetycznego na rozród człowieka
Artur WDOWIAK
Paweł A. MAZUREK
nr katalogowy: 96016
10.15199/48.2016.01.30
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-9
Mechanik samochodowy, konserwator Część 8- Czynniki biologiczne - karta oceny ryzyka
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 93495
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Perspektywy stosowania azotynów i azotanów w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 117811
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-4
Roksol GSP - środek do zmniejszenia stopnia zapylenia w górnictwie
JERZY CELEJEWSKI
GERARD BEKIERZ
nr katalogowy: 106657
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Biologically active oxide coatings, produced by the sol-gel method on steel implant. Biologicznie aktywne powłoki otrzymywane metodą zol-żel na metalicznych materiałach implantacyjnych
Anna Donesz-Sikorska
Krzysztof Marycz
Agnieszka Śmieszek
Jakub Grzesiak
Krzysztof Kaliński
Justyna Krzak-Roś
nr katalogowy: 77362
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-12
Zastosowanie cząstek srebra o wymiarach atomowych w obróbce wykończalniczej w celu nadania tekstyliom cech antybakteryjnych
Romualda Koźmińska
Izabela Oleksiewicz
Włodzimierz Dominikowski
Andrzej Mościcki
nr katalogowy: 56532
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Materials used for the production of bone implants Materiały stosowane do wytwarzania implantów kości
Helena Janik
Michalina Marzec
nr katalogowy: 89497
10.15199/62.2015.2.10
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-2
Antyoksydacyjne działanie ekstraktów pochodzenia roślinnego
EDYTA KOSIŃSKA
JULIA SADLIK
KAROLINA KRZYSZTOŃ
nr katalogowy: 148541
10.15199/28.2024.2.3
ekstrakty roślinne
antyoksydant
różeniec górski
ekstrakcja
plant extracts
antioxidant
Rhodiola rosea
extraction
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Właściwości prozdrowotne berberyny
Bartosz Kulczyński
Andrzej Sidor
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 148173
10.15199/65.2024.4.4
Berberyna
berberys zwyczajny
składniki bioaktywne
choroby metaboliczne
Berberine
barberry
bioactive components
metabolic diseases
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Naturalne konserwanty pochodzenia drobnoustrojowego
Ewelina Pawlikowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 115041
10.15199/65.2018.7.6
biokontrola
metabolity
bakterie kwasu mlekowego
drożdże
biocontrol
metabolites
lactic acid bacteria
yeasts
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
Otłuszczenie tuszy i skład kwasów tłuszczowych wchodzących w skład lipidów a jakość mięsa
J.D. Wood
M. Enser
A.V. Fisher
G.R. Nute
P.R. Sheard
R.I. Richardson
S.I. Hughes
F.M. Whittington
nr katalogowy: 48691
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-3
Prefabrykowane stropy przyszłości w budynkach z przeszłości
Przemysław Deryło
nr katalogowy: 119201
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Parametry elektryczne wybranych narządów jamy brzusznej i ich wpływ na propagację fal elektromagnetycznych
Andrzej PRZYTULSKI
nr katalogowy: 117347
10.15199/48.2018.12.50
płaskie
harmoniczne fale elektromagnetyczne
narządy i tkanki jamy brzusznej
środowiska dobrze i słabo przewodzące.
flat
harmonic electromagnetic waves
organs and tissues of abdominal cavity
well- and weakly conducting media
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Określenie możliwości wykorzystania łuski gryczanej w przemyśle spożywczym
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 146438
10.15199/65.2023.12.5
gryka
kasza
łuska
produkty uboczne
żywność
buckwheat
groats
husk
waste products
food
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Wpływ napalania ceramiki dentystycznej na odporność korozyjną stopu Co-Cr-W-Mo Starbond CoS
Grzegorz Sokołowski
Dorota Rylska
Iwona . M. Szynkowska
Jerzy Sokołowski
Monika Łukomska-Szymańska
nr katalogowy: 81521
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Biocompatibility of titania and zirconia coatings synthesized by sol-gel method Ocena biokompatybilności powłok z ditlenku tytanu i ditlenku cyrkonu syntezowanych metodą zol-żel
Monika Marędziak
Anna Siudzińska
nr katalogowy: 85006
10.12916/przemchem.2014.920
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-8
Metody badań impedancji ciała człowieka
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 61321
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Synteza biologicznie aktywnych izomerów kwasu linolowego z wykorzystaniem katalizatora tlenkowego
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Bożena Patkowska-Sokoła
Krzysztof Różycki
Hann a Gwardiak
Robert Bodkowski
nr katalogowy: 59922
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wielkanoc w Rumunii
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 112570
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Oko w oko z jelonkiem
nr katalogowy: 80333
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Bioaktywne produkty proteolizy białek mięśniowych
Joanna Stadnik
Paulina Kęska
nr katalogowy: 112861
10.15199/65.2018.3.8
peptydy
aminokwasy
aminy biogenne
LAB
peptides
amino acids
biogenic amines
LAB
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Zastosowanie impregnacji próżniowej w przemyśle spożywczym
Magdalena Trusińska
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 149068
10.15199/65.2024.6.5
impregnacja próżniowa
wzbogacanie
wymiana masy
żywność funkcjonalna
vacuum impregnation
enrichment
mass exchange
functional food
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Wybrane aspekty technologiczne oddziaływania udarów napięciowych na enzymy wpływające na wydajność produkcji sacharozy z buraka cukrowego
Stanisław Wawro
Halina Kalinowska
Radosław Gruska
nr katalogowy: 41266
AURA 2015-6
Zwierzęta w służbie roślin
Piotr Skubała
nr katalogowy: 91632
10.15199/2.2015.6.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Wartości odżywcze mięsa karpia
Joanna Tkaczewska
nr katalogowy: 129757
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH