Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
Czynniki decydujące o jakości mięsa wołowego
ndrzej Pisula
Andrzej Tyburcy
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 23519
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-5
Czynniki wspierające oraz bariery przy wdrażaniu systemów jakości w małych organizacjach. cz. 2.
Piotr Grudowski
nr katalogowy: 18185
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
Czynniki decydujące o wyniku finansowym zakładu mięsnego
Marian Winiarski
nr katalogowy: 1737
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Czynniki decydujące o jakości produkcji w przemyśle piekarskim i zbożowo-młynarskim
Wojciech GÓRNIAK
nr katalogowy: 4832
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
IBIS. Spirala sukcesu
nr katalogowy: 12562
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
IBIS. Spirala sukcesu
nr katalogowy: 12562
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Czynniki obniżające jakość pieczywa - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 65582
CHŁODNICTWO 2006-3
Czynniki kształtujące jakość mięsa drobiowego przechowywanego w warunkach chłodniczych
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 16132
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-11
Czynniki decydujące o jakości masła. Część II
B. Staniewski
nr katalogowy: 14941
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-7-8
Symulacyjna analiza jakości oświetlenia samochodowego
Marcin CHRZANOWICZ
Janusz MAZUR
nr katalogowy: 3819
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-4
wspierające oraz bariery przy wdrażaniu systemów jakości w małych organizacjach. cz. 1
Piotr Grudowski Czynniki
nr katalogowy: 18204
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
DSK - Dobrowolny System Kontroli jakości soków i nektarów. To ma sens!!!
A. Kłodawski
nr katalogowy: 6714
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Czynniki decydujące o jakości masła. Część l
B. Staniewski
nr katalogowy: 14925
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Niekontrolowane wycieki czynnika roboczego z instalacji chłodniczych
Urszula Stęplewska
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
nr katalogowy: 79243
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-11
Jak wybrać i gdzie kupić dobrą kostkę brukową
nr katalogowy: 47952
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-7
Czynniki jakości nawierzchni z asfaltu lanego na obiektach mostowych
Jadwiga Bizon-Górecka
Justyna Binder
nr katalogowy: 99798
10.15199/33.2016.07.22
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-2
Kultura jakości i czynniki ją kształtujące w szkołach wyższych
Piotr GRUDOWSKI
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 125010
10.15199/46.2020.2.1
szkolnictwo wyższe
kultura organizacyjna
kultura jakości
higher education
organizational culture
quality culture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Higiena produkcji bezalkoholowych napojów orzeźwiających
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 24314
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-2
Wybrane problemy technologiczne występujące w procesach uwodornienia dinitrotoluenu do toluilenodiaminy
JAN MOSIO-MOSIEWSKI
ANDRZEJ ROBASZKIEWICZ
JACEK KLIMIEC
nr katalogowy: 24183
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-3
TESTO 435 PROFESJONALNA TECHNOLOGIA POMIAROWA DLA SYSTEMÓW VAC
nr katalogowy: 66258
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
Determinanty jakości
nr katalogowy: 124874
gastronomia
jakość usług
czynniki determinujące jakość
food service
quality of service
factors determining the quality
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-12
Rodzaje rękawic do prac budowlanych
nr katalogowy: 135185
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-3
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 149872
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Morfologia powłoki cynkowej na żelazie Armco o różnym stanie odkształcenia plastycznego
MAGDALENA PŁOCIŃSKA
TOMASZ PŁOCIŃSKI
JERZY SZAWŁOWSKI
nr katalogowy: 40485
OPAKOWANIE 2008-12
Zmiany w obrocie rynkowym świeżymi owocami i warzywami zwiększają zapotrzebowanie na nowoczesne opakowania
Tadeusz Cąderek
Jan Świetlik
nr katalogowy: 40417
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-12
Proces certyfikacji w ocenie klientów
Radosław WOLNIAK
Łukasz PAJOR
nr katalogowy: 48748
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-4
Analizy długoterminowych danych jakości energii elektrycznej w ujęciu klastrów danych
Michał Jasiński
Tomasz Sikorski
Jacek Karpiński
Marek Zenger
nr katalogowy: 105001
10.15199/74.2017.4.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Czynniki warunkujące proces peklowania
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 119300
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Zmienne cechy technologiczne żyta
nr katalogowy: 86965
GOSPODARKA WODNA 2016-7
Stanowisko Komisji Środowiska Senatu Rzeczypospolitej Polskiej na temat innowacyjnego wykorzystania ścieków jako źródła energii i zasobów
Zdzisław Pupa
nr katalogowy: 99681
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
System HACCP w piekarstwie
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 86409
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-2
Satysfakcja pracowników z systemów zarządzania jakością
Marek BUGDOL
nr katalogowy: 56780
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Automatyka i przemysłowe IT dla mleczarstwa
nr katalogowy: 101716
OPAKOWANIE 2020-1
Opakowania na każdy zmysł
nr katalogowy: 124637
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-5
Stanowisko na temat innowacyjnego wykorzystania ścieków jako źródła energii i zasobów W dniu 17.03.2016 r. Komisja Środowiska przy Senacie RP opublikowała poniższe stanowisko.
nr katalogowy: 98349
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Monitorowanie produkcji żywności przy użyciu kompaktowych systemów wizyjnych
nr katalogowy: 71075
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Pomiary przewodności i stężenia w branży spożywczej. Kontrola CIP
Bartłomiej Biczysko
nr katalogowy: 120725
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-3
Program studiów a kwalifikacje służby bhp
nr katalogowy: 119129
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Czynniki wpływające na jakość ziarna pszenicy i uzyskanej z niego mąki
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 80908
OPAKOWANIE 2020-7
Opakowania bez błędów – mit czy rzeczywistość?
nr katalogowy: 127243
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Wady jakościowe mięsa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 57876
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-4
Kultura bezpieczeństwa i prewencji zagrożeń to linia horyzontu, do której dążymy wszystkimi możliwymi środkami
nr katalogowy: 97920
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Przydatność technologiczna ziarna pszenicy uprawianej w Polsce na przestrzeni ostatnich lat - według badań Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
Sywia Stępniewska
nr katalogowy: 45894
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
"Żywność wygodna" - tendencje i perspektywy
nr katalogowy: 78890
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-4
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 113221
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-9
X Ogólnokrajowa konferencja naukowa nt. "Kompleksowe zarządzanie jakością w organizacji w zmiennym otoczeniu" 24-25 maja 2012 UMCS Lublin
Elżbieta Skrzypek
nr katalogowy: 70504
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
Piotr Rogala
nr katalogowy: 129607
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Ishida AirScan - innowacyjna technologia, która wspomaga kontrolę jakości systemu MAP (Modified Atmosphere Packing)
nr katalogowy: 106099
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-1
Pojęcie satysfakcji
Grzegorz Biesok
Jolanta Wyród-Wróbel
nr katalogowy: 56969
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-8
Monitor Aktywów Niematerialnych
Elżbieta SKRZYPEK
nr katalogowy: 46174
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Czynniki warunkujące jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mrożonych owoców
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 83794
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-7-8
Triada: jakość, innowacje i etyka
Marek BUGDOL
nr katalogowy: 69435
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Czynniki poubojowe kształtujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 91534
CHŁODNICTWO 2021-5
Nowoczesne układy chłodzenia pośredniego PPH COOL
Robert Kapica
nr katalogowy: 134079
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Jakość w kawiarni. Może z TQM?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 70292
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-7-8
Systemy potwierdzenia jakości złączy i rur preizolowanych
Ewa Kręcielewska
Iwona Mazurkiewicz
nr katalogowy: 127218
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-7-8
Systemy potwierdzenia jakości złączy i rur preizolowanych
Ewa Kręcielewska
Iwona Mazurkiewicz
nr katalogowy: 127218
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Turysta kulinarny w północnych Włoszech
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 145621
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
W koszyku piwosza mniej procentów, więcej jakości Branża piwowarska podsumowuje 2017 rok
nr katalogowy: 112839
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-1
Kapitał intelektualny jako kreator jakości i wartości przedsiębiorstwa
Jan MACIAS
nr katalogowy: 40661
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-1
Zapiski z czterdziestolecia
Tomasz STRZELECKI
nr katalogowy: 40656
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Magazynowanie i transport mięsa mrożonego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 46581
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-7
System zarządzania jakością w aspekcie kosztów transakcyjnych
Adam MAJGIER
nr katalogowy: 46162
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Produkcja śruty żytniej i chleba żytniego
nr katalogowy: 72906
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Czynniki wpływające na optymalne przechowywanie zboża
nr katalogowy: 71466
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-10
Zabezpieczenie rzecznych ujęć wodociągowych zbiornikami zapasowymi
Jan Pawełek
nr katalogowy: 62883
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Rewolucje w czynnikach chłodniczych
Michał Dobrzyński
nr katalogowy: 79241
OPAKOWANIE 2016-10
Rewolucja w kwestii niezmiennej jakości bigowania
JÜRGEN MARIEN
nr katalogowy: 101466
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-4
Uproszczona ocena ryzyka przy narażeniu na czynniki chemiczne (cz. II)
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 34722
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Zarządzanie jakością sensoryczną w przemyśle piwowarskim Cz. 1. Wybór i selekcja kandydatów
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 44686
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe a jakość mięsa
Marek Cierach
Jacek Niedźwiedź
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 47075
AURA 2009-8
Wapnowanie gleb i plonowanie zbóż w Polsce
JAN SIUTA
BOGUSŁAW ŻUKOWSKI
nr katalogowy: 46934
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Wady jakościowe mięsa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 56895
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-3
Marketing a jakość środowiskowa opakowania
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 119368
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-4
Tlen oraz czynniki stresujące -kluczowe parametry dla procesu propagacji drożdży
OLAU NIELSEN
nr katalogowy: 6787
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-3
Jakość jako obszar wartości produktu luksusowego
Wioleta DRYL
Piotr JUCHNIEWICZ
nr katalogowy: 149870
10.15199/46.2024.3.3
jakość postrzegana
produkt luksusowy
wartość produktu luksusowego
perceived quality
luxury product
value of luxury product
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-12
Kryteria oceny jakości obsługi imprez masowychv-vklasyfikacja i działania doskonalące
Joanna WOŹNIAK
nr katalogowy: 111453
10.15199/48.2017.12.5
jakość usług
logistyczna obsługa klienta
imprezy masowe
quality service
logistics customer service
mass events
CHŁODNICTWO 2023-1
Problemy związane z przejściem na alternatywne czynniki chłodnicze
Maksim Talyzin
nr katalogowy: 142005
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Czynniki determinujące postrzeganą jakość usług lotniczych w opinii pokolenia Y i Z
Wiesław ŁUKASIŃSKI
Magdalena GÓRAK
nr katalogowy: 116068
10.15199/48.2018.9.26
jakość
konsument
jakość usług lotniczych
quality
consumer
quality of air services
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Stabilność fizykochemiczna piwa - wybrane aspekty praktyczne
nr katalogowy: 82782
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Metody oceny jakości ziarna pszenicy stosowane w Zakładzie Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS oraz w Uniwersytecie Stanowym Północnej Dakoty
Anna Szafrańska
Woj ciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 62917
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Czynniki wpływające na barwę makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75664
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Wpływ żywienia trzody chlewnej na jakość mięsav
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 74699
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-9-10
Robopszczoła pracuje z miotełką
Irena Fober
nr katalogowy: 105477
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-9
Tendencje zmian jakości wód rzeki Rudawy (w latach 1990-2004)
Włodzimierz Miernik
Andrzej Wałęga
nr katalogowy: 46661
CHŁODNICTWO 2020-5
Systemy sufitowe Uponor – nowy wymiar projektowania ogrzewania i chłodzenia pomieszczeń
nr katalogowy: 128694
AURA 2014-4
Zastosowanie modelowania matematycznego w analizie zmian stężeń tlenu oraz zakwaszenia wód rzecznych
Sebastian R. BIELAK
nr katalogowy: 83358
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-13
Poprawa jakości powietrza w pomieszczeniach
Agnieszka Stradecka
nr katalogowy: 99060
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-9
Wpływ płynu do mycia szyb na destrukcję powłok akrylowych nadwozi samochodowych
DANUTA KOTNAROWSKA
PAULINA URBAN
nr katalogowy: 133454
10.15199/40.2021.9.2
powłoki akrylowe
starzenie klimatyczne
starzenie płynem do mycia szyb
destrukcja
acrylic coatings
climatic ageing
screenwash
destruction
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów lat 2011-2013
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 88258
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-12
Praktyczne aspekty wdrażania systemów biometrycznych. Część 2. Czynniki decydujące o wartości współczynnika fałszywego odrzucenia
ELŻBIETA GOMULSKA
nr katalogowy: 56724
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Gwarantem jakości dostawy jest odpowiednie opakowanie spełniające niezbędne wymagania
Agata Szurgit
nr katalogowy: 100037
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
Charakterystyka środowiska pracy w budownictwie pod kątem zagrożeń zawodowych
Bożena Hoła
nr katalogowy: 60443
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-9
Czynniki ryzyka w przyszłości
nr katalogowy: 109423
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-7
Książki nadesłane
nr katalogowy: 249
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Dezynfekcja i substancje aktywne
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 89572
10.15199/65.2015.2.3
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-2
Zawartość wybranych wskaźników zanieczyszczeń w wodzie małego zbiornika retencyjnego
Agnieszka Cupak
nr katalogowy: 65619
SZKŁO I CERAMIKA 2012-6
Płytki ceramiczne stosowane w badaniach zapraw klejowych a miarodajność wyników
Małgorzata Niziurska
Micha ł Wieczorek
Mirosław Gnoiński
nr katalogowy: 72948
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 56316
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Włoskie smaki w najlepszym wydaniu
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 145003
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 3: Czynniki biologiczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 109734
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-8
Mechanik samochodowy, konserwator Część 7- Czynniki biologiczne - wstęp teoretyczny
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 92902
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-8
Wymagania stawiane wodzie stosowanej w instalacjach i sieciach grzewczych
HENRYK G. SABINIAK
EMILIA WŁODARCZYK
nr katalogowy: 108975
10.15199/9.2017.8.4
jakość wody
korozyjność wody
czynnik grzewczy
systemy ogrzewcze
water quality
heating medium
corrosion of heating system
heating system
OPAKOWANIE 2014-7
IBERICA AG - europejski standard
nr katalogowy: 85445
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-7
Innowacje
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 138487
OPAKOWANIE 2006-12
Czynniki ekonomiczne, jakie należy brać pod uwagę przy projektowaniu opakowań transportowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 22851
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Badania porównawcze wybranych metod oceny stabilności paliw zawiesinowych
Jolanta Robak
Karina Ignasiak
Przemysław Pawłowski
Krzysztof Supernok
nr katalogowy: 112752
10.15199/62.2018.3.5
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-5
Analiza jakości wody w wybranym fragmencie miejskiej sieci wodociągowej
Magdalena Teper
Beata Kowalska
Elżbieta Kuzioła
nr katalogowy: 113730
10.15199/17.2018.5.2
jakość wody
sieć wodociągowa
kalibracja modelu
water quality
water supply system
calibration
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-9
Wybrane metody badania jakości powietrza
Patrycja Wiercińska
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 139593
10.15199/9.2022.9.5
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
metody pomiarowe
air pollution
particulate matter
air quality
measurement methods
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-9
Wybrane metody badania jakości powietrza
Patrycja Wiercińska
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 139593
10.15199/9.2022.9.5
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
metody pomiarowe
air pollution
particulate matter
air quality
measurement methods
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-9
Wybrane metody badania jakości powietrza
Patrycja Wiercińska
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 139593
10.15199/9.2022.9.5
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
metody pomiarowe
air pollution
particulate matter
air quality
measurement methods
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Determinanty jakości (cz. II)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 128544
gastronomia
jakość usług
czynniki determinujące jakość
food service
quality of service
factors determining the quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Determinanty jakości (cz. II)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 128544
gastronomia
jakość usług
czynniki determinujące jakość
food service
quality of service
factors determining the quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Proces wędzenia, chemizm i regulacje prawne Unii Europejskiej
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 83596
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-4
Czynniki ograniczające efektywność energetyczną termomodernizacji budynków
nr katalogowy: 83408
CHŁODNICTWO 2011-5
Czynniki kształtujące jakość technologiczną i trwałościową oraz wartości żywieniowe produktów mięsnych
RYSZARD RYWOTYCKI
nr katalogowy: 59732
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Robotyzacja w produkcji i pakowaniu żywności
Grzegorz Gołda
Adrian Kampa
nr katalogowy: 92515
10.15199/65.2015.7.2
DOZÓR TECHNICZNY 2024-1
Zagrożenia korozyjne na blokach energetycznych o zwiększonej elastyczności
Paweł Gawron
nr katalogowy: 147279
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
HACCP narzędziem codziennego doskonalenia
Małgorzata Galczak
nr katalogowy: 73855
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-3
Proces certyfikacji w ocenie jednostek certyfikowanych
Radosław Wolniak
Łukasz Pajor
nr katalogowy: 58058
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-12
Dbałość o utrzymanie jakości łańcuchów dostaw
Jan Twaróg
nr katalogowy: 56164
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-8
Jakość produktów papierowych
KRZYSZTOF GŁOWACKI
nr katalogowy: 100460
10.15199/54.2016.8.1
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-4
Model zarządzania jakością w łańcuchu dostaw żywności
Dominik ZIMON
nr katalogowy: 90679
10.15199/46.2015.4.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Włoskie smaki w najlepszym wydaniu
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 145003
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-9
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {7}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 70761
CHŁODNICTWO 2004-10
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część II. Produkty mleczne o krótkim, średnim oraz długim okresie trwałości
Jan Pikul
nr katalogowy: 765
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Czynniki wpływające na wytrzymałość powierzchniową dielektryków
Krzysztof KOGUT
Bolesław MAZUREK
Krzysztof KASPRZYK
nr katalogowy: 38635
CHŁODNICTWO 2004-9
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część 1. Skład chemiczny i podstawowe reakcje, zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz aktywność enzymatyczna w mleku
Jan Pikul
nr katalogowy: 756
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-5
Luka jakościowa jako narzędzie określania preferencji pasażerów w zakresie jakości przewozów środkami transportu zbiorowego
Leszek BYLINKO
nr katalogowy: 113584
10.15199/48.2018.5.3
jakość usług
transport publiczny
luka jakościowa
quality of services
public transport
quality gap
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Ekologiczne oleje chłodnicze Mobil EAL Arctic dla nowych systemów chłodniczych
nr katalogowy: 50027
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-3
Narażenie na czynniki rakotwórcze
nr katalogowy: 82985
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-11
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 16: Czynniki chemiczne - karta oceny dla prac malarsko-szpachlarskich
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 87874
CHŁODNICTWO 2024-3
Naturalny czynnik
Michał K. Wasilewski
nr katalogowy: 149169
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Opakowania do żywności tendencje we wzornictwie
Natalia Czaja-Jagielska
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 57751
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Czynniki obniżające jakość pieczywa - część II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66128
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Zastosowanie technik wizyjnych do oceny jakości mięsa poddanego obróbce cieplnej
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 76021
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Trendy w cukiernictwie: jakość, automatyzacja, elastyczność oraz budowanie własnej marki
nr katalogowy: 116355
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Excellence - czynniki sukcesu firmy Droga od private label do produktów premium. Cz. II
Maria Przegalińska
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 86643
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Technologiczne wsparcie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 66294
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Związek Rzemiosła w obronie małych i średnich firm
Marta Stus
nr katalogowy: 55237
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Kultury starterowe w przemyśle mięsnym
Iwona Węderska
nr katalogowy: 91535
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczenie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. IV. Badania trwałości piwa
Wojciech Piasecki
nr katalogowy: 93071
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-9
Ocena jakości i trwałości powłok farb fasadowych
Artur Pałasz
nr katalogowy: 128047
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Hop Storage Index (HSI) - wskaźnik jakości chmielu i granulatów chmielowych
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 105160
OPAKOWANIE 2016-8
Przegląd aktywności patentowej i publikacyjnej w zakresie opakowań aktywnych i inteligentnych
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 100429
10.15199/42.2016.8.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Jakie czynniki kształtują barwę cydru?
Iwona Ścibisz
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 100333
10.15199/64.2016.7-8.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Jak standardy chronią konsumentów i producentów
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 146031
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Czynniki wpływające na proces zarządzania celami jakości. Wnioski z przeglądu istniejących teorii celów
Marek Bugdol
nr katalogowy: 143991
10.15199/46.2023.3.3
cele jakości
teorie celów
planowanie jakości
quality goals
theories of goals
quality planning
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Czynniki wpływające na proces zarządzania celami jakości. Wnioski z przeglądu istniejących teorii celów
Marek Bugdol
nr katalogowy: 143991
10.15199/46.2023.3.3
cele jakości
teorie celów
planowanie jakości
quality goals
theories of goals
quality planning
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Czynniki wpływające na proces zarządzania celami jakości. Wnioski z przeglądu istniejących teorii celów
Marek Bugdol
nr katalogowy: 143991
10.15199/46.2023.3.3
cele jakości
teorie celów
planowanie jakości
quality goals
theories of goals
quality planning
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Czynniki wpływające na proces zarządzania celami jakości. Wnioski z przeglądu istniejących teorii celów
Marek Bugdol
nr katalogowy: 143991
10.15199/46.2023.3.3
cele jakości
teorie celów
planowanie jakości
quality goals
theories of goals
quality planning
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-11
Metody badań mikrobiologicznych w Bibliotece Narodowej
BOGDAN FILIP ZEREK
nr katalogowy: 32172
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
Produktywność i efektywność polskiego przemysłu spożywczego
Roman Urban
nr katalogowy: 49518
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-1
Pracownik myjni Część 3- Karta oceny ryzyka - czynniki chemiczne
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 96145
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
CHŁODNICTWO 2013-4
Detekcja gazów zagrażających wybuchem w przemyśle chłodniczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Wojciech SENDER
nr katalogowy: 76112
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Poziom wyżywienia w Chinach i Indiach
MARIOLA KWASEK
nr katalogowy: 32537
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Czynniki wpływające na efektywność pracy wytwórni pasz
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 133692
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Czynniki wpływające na efektywność pracy wytwórni pasz
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 133692
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-3
Zalety i wady bezołowiowych powłok ochronnych płytek drukowanych
JERZY BIELIŃSKI
ANETA ARAŹNA
GRAŻYNA KOZIOŁ
ALICJA BIELIŃSKA
nr katalogowy: 33955
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Po co fi rmie silna marka? (Cz. III)
Monika Czerwińska
Franciszek Hułas
nr katalogowy: 36575
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Po co fi rmie silna marka? (Cz. III)
Monika Czerwińska
Franciszek Hułas
nr katalogowy: 36574
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Zawartość metali w olejach silnikowych z ciągników rolniczych
Wojciech Gołębiowski
Grzegorz Zając
Artur Wolak
nr katalogowy: 113852
10.15199/62.2018.5.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Polioptymalizacja procesu wtryskiwania tworzyw termoplastycznych
Marcin Bogucki
Waldemar Samociuk
Paweł Stączek
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 130832
10.15199/62.2021.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Polioptymalizacja procesu wtryskiwania tworzyw termoplastycznych
Marcin Bogucki
Waldemar Samociuk
Paweł Stączek
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 130832
10.15199/62.2021.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Polioptymalizacja procesu wtryskiwania tworzyw termoplastycznych
Marcin Bogucki
Waldemar Samociuk
Paweł Stączek
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 130832
10.15199/62.2021.3.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 1- Czynniki fizyczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 104437
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-4
Analiza parametrów jakości wody w wybranych sieciach wodociągowych w Polsce pod względem potrzeby jej doczyszczania
Maciej Malarski
Agata Drzazga
Magdalena Matusiak
Marta Strzelczyk
Paulina Pająk
nr katalogowy: 75955
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 4. Konsumpcja soków i nektarów i perspektywy jej rozwoju
Witold Płocharski
Barbara Groele
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 75478
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
BADANIE KORELACJI POMIĘDZY TECHNICZNYMI PARAMETRAMI OBRAZU WIDEO STEREOSKOPOWEGO (3D) A SUBIEKTYWNĄ OCENĄ TREŚCIWIDEO
Dawid Juszka
Zdzisław Papir
nr katalogowy: 101731
10.15199/59.2016.6.13
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-3
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 97159
CHŁODNICTWO 2023-1
Problemy związane z przejściem na alternatywne czynniki chłodnicze
Maksim Talyzin
nr katalogowy: 142005
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-11
Metody oceny wpływu stosowania wentylacji indywidualnej na odczucia człowieka
ANNA BOGDAN
MARTA CHLUDZIŃSKA
nr katalogowy: 72409
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-2
Wymagania norm dotyczące posadzek przemysłowych
Bogumiła Chmielewska
Lech Czarnecki
nr katalogowy: 66014
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Jakość handlowa piwa jako element przewagi konkurencyjnej w przemyśle piwowarskim (cz. 2)
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 75886
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2010-6
Telewizja trójwymiarowa - stan badań i perspektywy rozwoju
Marek Domański
nr katalogowy: 52587
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-6
Wentylacja wobec skażenia powietrza w wyniku nadzwyczajnych zagrożeń
JERZY MAKOWIECKI
nr katalogowy: 52200
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Czynniki wpływające na skład chemiczny i jakość dymu
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 51700
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-11
Analiza rozkładu pola elektrycznego w termokurczliwej głowicy kablowej z wadą montażu
Maciej CIUBA
Przemysław SUL
Maciej OWSIŃSKI
nr katalogowy: 102442
10.15199/13.2016.11.13
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Komputerowy system kontroli eksperymentu i akwizycji sygnałów spektroskopowych
ADAM BUCZEK
GUSTAW SZAWIOŁA
EWA STACHOWSKA
WOJCIECH KOCZOROWSKI
ADRIAN WALASZYK
DANUTA STEFAŃSKA
ANDRZEJ JAROSZ
BOGUSŁAW FURMANN
nr katalogowy: 35668
CHŁODNICTWO 2007-3
Czynniki HFC czy stare czynniki chłodnicze - co będzie przyszłością?
HERMAN HALOZAN
RENE RIEBERER
nr katalogowy: 24964
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-12
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 17- Czynniki chemiczne - karta oceny dla prac malarsko-szpachlarskich - ciąg dalszy
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 88547
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
New Product Development - jak opracowywać nowe napoje funkcjonalne, cz. 2
Adam Bogacz
nr katalogowy: 73550
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Bryła fotometryczna opraw ulicznych
Władysław DYBCZYŃSKI
nr katalogowy: 59132
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Wirus w internecie
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 127972
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-2
Empiryczne metody doboru obudowy wstępnej tunelu
Emilia Roguska
nr katalogowy: 141930
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Dlaczego piekarnie upadają? Jak zapobiec bankructwu?
Mirosław Kurek
nr katalogowy: 142139
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Prakseologiczne aspekty zastosowania systemu zarządzania energią w przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Bolesław Goranczewski
Grzegorz Kądzielawski
nr katalogowy: 140033
10.15199/62.2022.10.21
skuteczność
znormalizowany system zarządzania energią
norma ISO 50001
efficiency
standardized energy management system
ISO 50001 standard
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Prakseologiczne aspekty zastosowania systemu zarządzania energią w przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Bolesław Goranczewski
Grzegorz Kądzielawski
nr katalogowy: 140033
10.15199/62.2022.10.21
skuteczność
znormalizowany system zarządzania energią
norma ISO 50001
efficiency
standardized energy management system
ISO 50001 standard
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Prakseologiczne aspekty zastosowania systemu zarządzania energią w przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Bolesław Goranczewski
Grzegorz Kądzielawski
nr katalogowy: 140033
10.15199/62.2022.10.21
skuteczność
znormalizowany system zarządzania energią
norma ISO 50001
efficiency
standardized energy management system
ISO 50001 standard
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Prakseologiczne aspekty zastosowania systemu zarządzania energią w przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Bolesław Goranczewski
Grzegorz Kądzielawski
nr katalogowy: 140033
10.15199/62.2022.10.21
skuteczność
znormalizowany system zarządzania energią
norma ISO 50001
efficiency
standardized energy management system
ISO 50001 standard
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-8
Diagnostyka termowizyjna budynków - problemy wrażliwości i interpretacji wyników pomiarów
GRZEGORZ MISZTAL
ANNA STASZCZUK
PIOTR ZIEMBICKI
nr katalogowy: 78388
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-1
Czynniki biologiczne w środowisku pracy
nr katalogowy: 129950
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-9
CZYNNIKI KSZTAŁTUJĄCE CENY WYBRANYCH METALI NIEŻELAZNYCH W LATACH 2008÷2012
BOŻENA BORYCZKO
nr katalogowy: 79670
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-8
Wirusy - czynniki biologiczne w środowisku pracy (cz. 1)
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 121656
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH