Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA WODNA 2010-9
Hydrauliczne projektowanie mostów przy użyciu modelu HEC-RAS
An drzej J. Kosicki
nr katalogowy: 54556
GOSPODARKA WODNA 2022-6
Badania numeryczne języka rozdzielczego poniżej jazu na stopniu wodnym Januszkowice na rzece Odrze
JANUSZ MICHAŁ FILIPCZYK
MARIAN MOKWA
DAWID KĘDZIA JERZY KRASODOMSKI
PAWEŁ DORADA
ARTUR RADECKI-PAWLIK
nr katalogowy: 137892
10.15199/22.2022.6.1
jaz
język rozdzielczy
modelowanie dwuwymiarowe
HEC-RAS
weir
diversion dam
2D modeling
HEC-RAS
GOSPODARKA WODNA 2018-12
Uzyskanie na Odrze granicznej klasy żeglowności Va - budowa modelu hydrodynamicznego
RYSZARD EWERTOWSKI
DOROTA DYBKOWSKA-STEFEK
JUSTYNA RELISKO-RYBAK
nr katalogowy: 117824
GOSPODARKA WODNA 2021-1
Zastosowanie modelowania hydraulicznego 2D w weryfikacji prawidłowości położenia osi filarów mostowych w stosunku do kierunku przepływu
ZBIGNIEW BARTOSIK
JAKUB BATORY
RADOSŁAW PIETRYKOWSKI
SYLWESTER RUKŚĆ
nr katalogowy: 130084
prędkości
filary mostowe
wpływ filarów na morfologię koryta
velocity distribution
bridge pillars
impact of pillars on the riverbed morphology
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-5
Analiza możliwości budowy elektrowni wodnej "Byczeń" na rzece Nysie Kłodzkiej
Andrzej Popow
Stanisław Kostecki
nr katalogowy: 98299
10.15199/33.2016.05.29
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Effect of HEC/PVDF coating on glass substrate for formaldehyde concentration sensing
Mohd Hafiz Jali
Nur Nadira Malek Faisal
Hazli Rafis Abdul Rahim
Md. Ashadi Md Johari
Haziezol Helmi Mohd Yusof
Aminah Ahmad
Huda Adnan Zain
Sulaiman Wadi Harun
nr katalogowy: 136949
10.15199/48.2022.04.09
podłoże szklane
HEC/PVDF
czujnik formaldehydu
glass substrate
HEC/PVDF
formaldehyde sensor
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Effect of HEC/PVDF coating on glass substrate for formaldehyde concentration sensing
Mohd Hafiz Jali
Nur Nadira Malek Faisal
Hazli Rafis Abdul Rahim
Md. Ashadi Md Johari
Haziezol Helmi Mohd Yusof
Aminah Ahmad
Huda Adnan Zain
Sulaiman Wadi Harun
nr katalogowy: 136949
10.15199/48.2022.04.09
podłoże szklane
HEC/PVDF
czujnik formaldehydu
glass substrate
HEC/PVDF
formaldehyde sensor
GOSPODARKA WODNA 2012-2
Weryfikacja na modelu fizycznym zdolności przepustowej przekroju mostu niskowodnego
JERZY MACHAJSKI
BORYS BEDNAREK
nr katalogowy: 65675
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Efekty produkcyjne mieszańców bydła ras mięsnych
Piotr Wójcik
nr katalogowy: 65706
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-11
Etery celulozy. Metody otrzymywania, zastosowanie oraz sytuacja rynkowa
AGNIESZKA SZCZYGIELSKA
EWA RUDNIK
JERZY POLACZEK
nr katalogowy: 28472
GOSPODARKA WODNA 2019-12
Uzyskanie na Odrze granicznej klasy żeglowności Va - badania modelowe koncepcji zabudowy stopniami wodnymi
RYSZARD EWERTOWSKI
DOROTA DYBKOWSKA-STEFEK
JUSTYNA RELISKO-RYBAK
nr katalogowy: 124034
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Charakterystyka użytkowanych ras bydła mięsnego w Polsce
Piotr Wójcik
nr katalogowy: 63175
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe
Marek Cierach
Maciej Borzyszkowski
Jacek Niedźwiedź
nr katalogowy: 46504
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Charakterystyka ras świń utrzymywanych w kraju - rasy ojcowskie
Magdalena Szyndler-Nędza
Anna Bereta
Tad eusz Blicharski
nr katalogowy: 61707
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Cudze chwalicie, swego nie znacie - wysoka wartość świń z hodowli krajowej
Magdalena Szyndler-Nędza
nr katalogowy: 44254
AURA 2015-5
Rośliny uprawne i zwierzęta hodowlane - nasi towarzysze od wieków (3) Propozycja zajęć dydaktycznych
Elżbieta Tyralska -Wojtycza
nr katalogowy: 90862
AURA 2018-12
Psia emerytura
Janusz Jerzy Kuźniewicz
nr katalogowy: 117517
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - polska czerwono-biała i polska czarno-biała
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 125598
10.15199/65.2020.3.5
bydło
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
cattle
native breeds
biodiversity
meat quality
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-9
Wpływ sposobu regulacji natężenia przepływu wody w Recyrkulacyjnych Systemach Akwakulturowych (RAS) na straty energii
Łukasz Józefowicz
Anna Janicka
Maciej Zawiślak
Agnieszka Sobianowska-Turek
nr katalogowy: 145155
10.15199/17.2023.9.4
recyrkulujący system akwakulturowy (RAS)
straty energii
zawór kulowy
zawór gilotynowy
recirculating aquaculture system (RAS)
energy loss
ball valve
guillotine valve
CHEMIK 2024-1
Białko KRAS– struktura, aktywność i rola w terapiach przeciwnowotworowych
Dagmara ŁOPATKO
Michał JEWGIŃSKI
nr katalogowy: 148527
10.15199/5.2024.1.4
mutacja
nowotwór
inhibitor
przełącznik I i II
mutation
cancer
inhibitor
switch I and II
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Unijne kontrole zapewniają bezpieczeństwo naszej żywności
Marta Angrocka-Krawczyk
nr katalogowy: 70529
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Tuszki i mięso kur rasy ayam cemani jako delikatesowy produkt drobiarski
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 103669
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Sery z mleka krów ras lokalnych jako cenne źródło składników odżywczych*
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Anna Teter
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 120369
10.15199/65.2019.5.7
mleko
rasy lokalne
wartość odżywcza
przydatność technologiczna
milk
local breeds
nutritional value
technological suitability
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
SPIS TREŚCI
nr katalogowy: 61718
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Spis treści
nr katalogowy: 60514
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Porównanie wydajności rzeźnej ciepłej oraz uformowania i otłuszczenia tusz bydła ras mlecznych i mięsnych oraz ich mieszańców
Fabian Magda
nr katalogowy: 70133
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Rasy rodzime świń jako źródło surowca mięsnego o unikalnych walorach sensorycznych i przetwórczych
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 125172
AURA 2011-1
Rasy rodzime jako element ekorozwoju rolnictwa
Janusz Ryszard MROCZEK
nr katalogowy: 56878
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Spis treści
nr katalogowy: 58363
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Nie ma jak wieprzowina
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
DANUTA JAWORSKA
nr katalogowy: 18533
AURA 2004-7
POWRÓT DAWNYCH RAS
Jolanta Zientek-Varga
nr katalogowy: 554
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Zmiany zawartości trehalozy w czasie przechowywania liofilizowanych drożdży piekarskich
G. Zwoliński
J. S. Szopa
nr katalogowy: 6939
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Potencjalne zagrożenie na talerzu
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 82356
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Właściwości odżywcze wołowiny kulinarnej
Marek Cierach
nr katalogowy: 35404
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Charakterystyka świń ras utrzymywanych w kraju – rasy rodzime
Magdalena Szyndler-Nędza
Piotr Luciński
Zbigniew Bajda
Marek Babicz
Karolina Szulc
nr katalogowy: 57875
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-21
Złoty inżynier 2007
nr katalogowy: 30496
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Analiza zmian właściwości fizykochemicznych mięsa byczków o zróżnicowanej rasie i wieku
Fabian Magda
nr katalogowy: 76019
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Wskaźnik wydajności rzeźnej bydła
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 53051
CHŁODNICTWO 2019-4
Agregaty wody lodowej i szafy klimatyzacji precyzyjnej EMICON
Marek Bartoszewski
nr katalogowy: 122512
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Smak tradycji
nr katalogowy: 78108
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Wartość odżywcza i dietetyczna oraz profil kwasów tłuszczowych mięsa króliczego
nr katalogowy: 104159
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Wieprzowina PQS
nr katalogowy: 105281
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Charakterystyka ras świń utrzymywanych w kraju - rasy mateczne
Magdalena Szyndler-Nędza
Anna Bereta
Tadeusz Blicharski
nr katalogowy: 59756
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - białogrzbietej i polskiej czerwonej
Małgorzata Pasternak
Maria Walczycka
nr katalogowy: 122452
10.15199/65.2019.9.4
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
native breeds
biodiversity
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Logistyczny łańcuch drobiarstwa mięsnego
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 49792
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe a jakość mięsa
Marek Cierach
Jacek Niedźwiedź
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 47075
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Aktualności
nr katalogowy: 46311
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Jakość mięsa świń rodzimej rasy złotnickiej pstrej i jej mieszańców
Karolina Szulc
Jacek nowicKi
nr katalogowy: 149962
świnie
rasa rodzima
złotnicka pstra
jakość mięsa
pig
native breed
Zlotnicka Spotted breed
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-4
Produkcja mięsa czerwonego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 90729
10.15199/65.2015.4.1
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-7
Więcej nas łączy niż dzieli
Jolanta Czudak
nr katalogowy: 144074
AURA 2016-10
Znaczenie symbiozy w ewolucji życia na Ziemi
Piotr Skubała
nr katalogowy: 101264
10.15199/2.2016.10.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Dojrzewanie poubojowe a jakość wołowiny
Natalia Piaskowska
Katarzyna Śmiecińska
nr katalogowy: 93154
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Napoje funkcjona lne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 89769
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
STAN I PERSPEKTYWY ROZWOJOWE rolnictwa ściany wschodniej kraju
Adam Olszewski
nr katalogowy: 136300
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Kaczka krzyżówka jako protoplasta współczesnych gatunków kaczek
Katarzyna Pietrzkiewicz
Elżbieta Bombik
nr katalogowy: 111271
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Staropolskie tuszki gołębi na współczesnym stole konsumenta
Marcin Różewicz
Karol Kaszperuk
nr katalogowy: 114012
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Wartość odżywcza szynki surowo dojrzewającej i jej znaczenie w prawidłowej diecie
nr katalogowy: 64458
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Konina - najcenniejszy surowiec przetwórczy i kulinarny (część I)
Marek Zin
Agnieszka Pachnicka
nr katalogowy: 86273
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 77309
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Czy mięso zostanie wyparte z naszej diety przez jego substytuty?
Martyna Batorska
nr katalogowy: 132617
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-6
Problemy działania przyszłych systemów radiokomunikacyjnych w paśmie THF
Maciej J. Grzybkowski
nr katalogowy: 114118
10.15199/59.2018.6.1
pasmo THF
systemy ruchome
linie radiowe P-P
propagacja fal radiowych
kanały radiowe
kompatybilność systemów
THF band
mobile systems
fixed service applications P-P
propagation of radio waves
radio channels
systems compatibility
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Czy rolnictwo europejskie będzie wykorzystywać technologię GMO?
Eliza Lubiatowska-Krysiak
Tomasz Twardowski
nr katalogowy: 74242
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Kronika
nr katalogowy: 53057
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-12
Polskie owczarstwo w 2018 roku
ZDZISŁAW CZAPLICKI
ZBIGNIEW MIKOŁAJCZYK
ALEKSANDRA PRĄŻYŃSKA
nr katalogowy: 123906
10.15199/60.2019.12.2
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec
sheeps
state of sheeps breeding
quantity and breed state of sheeps
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-3
Wełna owcza na giełdzie w Australii w kampanii 2023/2024 – analiza rynku
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 149219
10.15199/60.2024.3.2
wełna
grubość wełny
giełda
wskaźnik EMI
cena
popyt
podaż
sheep wool
diameter wool
stock market
price
EMI index
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Insektycydy fosforoorganiczne i ich znaczenie we współczesnej ochronie roślin
JÓZEF KROCZYŃSKI
BOHDAN ŚLEDZIŃSKI
SŁAWOMIR WNUK
nr katalogowy: 107615
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Król kulinarny
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 86997
CHŁODNICTWO 2011-5
Czynniki kształtujące jakość technologiczną i trwałościową oraz wartości żywieniowe produktów mięsnych
RYSZARD RYWOTYCKI
nr katalogowy: 59732
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
GMO - szanse i zagrożenia
nr katalogowy: 52056
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Przemysłowe metody kształtowania kruchości i soczystości mięsa wołowego
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 91536
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Z półki księgarskiej
nr katalogowy: 128473
AURA 2017-6
Psy pracujące w służbach specjalnych - psy osmologiczne
Janusz Jerzy Kuźniewicz
nr katalogowy: 106276
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
Karnozyna - naturalny antyoksydant w mięsie
Dariusz Nowak
Michał Gośliński
Patrycja Szpankiewicz
nr katalogowy: 110171
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Skuteczność fungicydów siarkowych w ochronie roślin zbożowych
KAZIMIERZ GÓRECKI
nr katalogowy: 107613
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Calculations of characteristics of microwave devices using artificial neural networks
Andrius KATKEVIČIUS
Vacius MALIŠAUSKAS
Darius PLONIS
Artū
ras SERACKIS
nr katalogowy: 65387
AURA 2016-1
Psi artyści filmowi
Janusz Kuźniewicz
Dominika Gulda
nr katalogowy: 96103
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Porównanie dokładności pomiarów zawartości tłuszczu w mięsie wieprzowym dokonanych różnymi analizatorami
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 100640
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-3
Polskie owczarstwo w 2017 roku
ZDZISŁAW CZAPLICKI
ZBIGNIEW MIKOŁAJCZYK
ALEKSANDRA PRĄŻYŃSKA
nr katalogowy: 119175
10.15199/60.2019.03.1
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec
jakość wełny
sheeps
state of sheeps breeding
quantity and breeds of sheeps
quality of wool
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-3
Wełna owcza na giełdzie w Australii w kampanii 2023/2024 – analiza rynku
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 149219
10.15199/60.2024.3.2
wełna
grubość wełny
giełda
wskaźnik EMI
cena
popyt
podaż
sheep wool
diameter wool
stock market
price
EMI index
AURA 2017-9
Rozród kotów - naturalny czy kontrolowany?
Ewa PETER
Natasza ŚWIĘCICKA
Henryka BERNACKA
Dominika GULDA
nr katalogowy: 109076
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Miody pitne - historia, regulacje prawne oraz technologia produkcji
Alicja Synowiec
Wiesław Wzorek
Elżbieta Baca
nr katalogowy: 56542
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 122249
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Gęsina siła i mądrość tradycji. Cz. 1
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 95677
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Wartość odżywcza i zastosowanie mięsa króliczego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 94534
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Piwnym szlakiem po Polsce ...
Paweł Błażewicz
nr katalogowy: 102285
AURA 2015-10
Psy w sztuce
Janusz Kuźniewicz
Dominika Gulda
nr katalogowy: 94113
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Z półki księgarskiej
nr katalogowy: 128473
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Strategie eliminacji zapachu knura w wieprzowinie
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Marzena Zając
nr katalogowy: 147306
zapach knura
genetyka
żywienie zwierząt
folie jadalne
przyprawy
boar taint
genetics
animal nutrition
edible films
spices
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Znaczenie histogramu w ocenie jakości włókna alpak, przydatności tekstylnej i selekcji zwierząt
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 143671
10.15199/60.2023.3.3
alpaka włókno
runo
histogram
dystrybuanta
interpretacja wyników
alpaca fibre
fleece
histogram
distribution function
interpretation of results
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Znaczenie histogramu w ocenie jakości włókna alpak, przydatności tekstylnej i selekcji zwierząt
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 143671
10.15199/60.2023.3.3
alpaka włókno
runo
histogram
dystrybuanta
interpretacja wyników
alpaca fibre
fleece
histogram
distribution function
interpretation of results
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Wpływ jednoczesnego oddziaływania pól elektromagnetycznych generowanych przez linie przesyłowe wysokiego napięcia prądu zmiennego oraz telefon komórkowy na równowagę prooksydacyjno-antyoksydacyjną w strukturach mózgu szczurów
Grzegorz CIEŚLARI
Karolina SIEROŃ
Aleksander SIEROŃ
Paweł SOWA
nr katalogowy: 134763
10.15199/48.2021.12.18
linie przesyłowe wysokiego napięcia prądu zmiennego
telefon komórkowy
równowaga prooksydayjno-antyoksydacyjna
mózg szczura
high voltage alternating current transmission lines
mobile phone
prooxidant-antioxidant balance
rat brain
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
AURA 2020-7-8
Sprawdzone oraz nowatorskie rozwiązania fizyczne w ochronie roślin
Marek KOPACKI
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 127268
10.15199/2.2020.7–8.2
ochrona roślin
metody niechemiczne
ozon
plazma niskotemperaturowa
plant protection
non-chemical methods
ozone
non-thermal plasma
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-1
Zastosowania technik RP/AM na potrzeby weterynarii
DAWID PIJANKA
SŁAWOMIR MIECHOWICZ
TOMASZ KUDASIK
JACEK CYMBRYŁOWICZ
PIOTR TRĘBACZ
nr katalogowy: 118255
10.15199/148.2019.1.1
weterynaria
Rapid Prototyping
Additive Manufacturing
tomografia komputerowa.
veterinary
Rapid Prototyping
Additive Manufacturing
computer tomography
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Gospodarka o obiegu zamkniętym zrównoważony rozwój w produkcji żywności
Agnieszka Sznyk
nr katalogowy: 129749
10.15199/65.2020.12.2
gospodarka cyrkularna
odpady żywnościowe
zrównoważony rozwój
modele biznesowe
circular economy
food wastes
sustainable development
business models
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Gospodarka o obiegu zamkniętym zrównoważony rozwój w produkcji żywności
Agnieszka Sznyk
nr katalogowy: 129749
10.15199/65.2020.12.2
gospodarka cyrkularna
odpady żywnościowe
zrównoważony rozwój
modele biznesowe
circular economy
food wastes
sustainable development
business models
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Rynek żywności ekologicznej na świecie i w Polsce
Mariola Kwasek
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 130591
10.15199/65.2021.2.1
rolnictwo ekologiczne
sprzedaż
żywność ekologiczna
jakość i bezpieczeństwo żywności
organic farming
sales
organic food
food quality and safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Rynek żywności ekologicznej na świecie i w Polsce
Mariola Kwasek
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 130591
10.15199/65.2021.2.1
rolnictwo ekologiczne
sprzedaż
żywność ekologiczna
jakość i bezpieczeństwo żywności
organic farming
sales
organic food
food quality and safety
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-2
Polskie owczarstwo w 2022 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 148262
10.15199/60.2024.2.3
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH