Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Nie marnuj żywności - myśl ekologicznie
Maria Gosiewska
nr katalogowy: 79255
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Ekologia
nr katalogowy: 60747
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Bezpieczeństwo żywnościowe na świecie współczesne problemy
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 75458
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Czy surowce kopalne mogą być zastąpione odpadami?
Katarzyna Chojnacka
Juliusz Winiarski
Hanna Fałtynowicz
Katarzyna Pstrowska
Małgorzata Mironiuk
Anna Niciejewska
Dawid Skrzypczak
nr katalogowy: 140442
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Tania żywność a bezpieczeństwo żywnościowe
nr katalogowy: 97314
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Czy biopaliwa ograniczą bezpieczeństwo żywnościowe świata
nr katalogowy: 23592
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Bezpieczeństwo żywnościowe w sektorach zbożowym, młynarskim i paszowym pozostaje najwyższym priorytetem
nr katalogowy: 123790
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Bezpieczeństwo żywnościowe w Polsce i na świecie
nr katalogowy: 93113
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Zdrowotne aspekty żywności GMO
nr katalogowy: 49659
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
WYDARZENIA Konferencje
nr katalogowy: 78789
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-11
Zagospodarowanie popiołów ze spalania paliw stałych
Andrzej Białowiec
Wojciech Janczukowicz
nr katalogowy: 63668
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Magazynowanie produktów świeżych
P. Broniecki
nr katalogowy: 14893
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Targi Żywnościowe
nr katalogowy: 1626
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Konferencja Rady Gospodarki Żywnościowej
nr katalogowy: 12640
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Nowe prawo żywnościowe
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 22990
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Nowe wymagania prawne Unii Europejskiej w 2006 roku
nr katalogowy: 20128
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-5
Gospodarka odpadami tekstylnymi. Część I. Charakterystyka odpadów tekstylnych
Krystyna Lelicińska-Serafin
Piotr Manczarski
nr katalogowy: 84269
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
IFS BRC międzynarodowe standardy sieci handlowych
A Kłodawski
nr katalogowy: 14587
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Funkcje opakowania a wizerunek produktu
M. Świątkowska
H. Górska-Warsewicz
K. Krajewski
nr katalogowy: 20763
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Czy surowce kopalne mogą być zastąpione odpadami?
Katarzyna Chojnacka
Juliusz Winiarski
Hanna Fałtynowicz
Katarzyna Pstrowska
Małgorzata Mironiuk
Anna Niciejewska
Dawid Skrzypczak
nr katalogowy: 140442
OPAKOWANIE 2006-7
Suplementy żywnościowe marki Health Essentials dla sieci Aldi - przykład dobrego opakowania
nr katalogowy: 17945
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Prawo żywnościowe Unii Europejskiej - stan na 2005 rok
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 13991
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-9
Zamrażanie i składowanie mięsa wieprzowego i wołowego w tuszach
Z. Błoński
nr katalogowy: 20733
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
O prawie, udziale w Polagrze i o sobie
Marta Stus
nr katalogowy: 19016
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
Punkty krytyczne dla polskiego biznesu żywnościowego
Renata GASPARSKA
nr katalogowy: 4878
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-6
Regulacje prawne z zakresu bezpieczeństwa i higieny żywności
Michał Kundzicz
nr katalogowy: 9550
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Odpady - nowe obowiązki przedsiębiorców od 1 stycznia 2020 r.
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 123745
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-6
Paliwa alternatywne w przemyśle cementowym
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 2554
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-6
Kukurydza (cz. 7) Preparowane przetwory zbożowe
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20076
GAZETA CUKROWNICZA 2004-12
Zaawansowanie zakładów cukrowniczych we wdrażaniu systemu HACCP
K. Mokrosińska
T. Andrysiak
nr katalogowy: 1531
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Nowe prawo żywnościowe i możliwości dla przemysłu mięsnego
Piotr Kołodziej
nr katalogowy: 9573
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia - międzynarodowe targi żywności
nr katalogowy: 7071
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Przemysł zbożowo-młynarski w Danii elementem nowoczesnego sektora rolno-spożywczego
nr katalogowy: 6323
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-7
Targi Żywnościowe IFE POLAND
Krzysztof Łekawski
nr katalogowy: 1655
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Wyodrębnianie resztkowych aldehydów z roztworów technologicznych z wykorzystaniem reaktywnych polimerów
Irena Jacukowicz-Sobala
Elżbieta Kociołek-Balawejder
nr katalogowy: 20247
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Zapraszamy wszystkich piekarzy. Rozmowa z Andrzejem Szydłowskim, przewodniczącym KRPiC
Marta Stus
nr katalogowy: 18984
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Widziane z Wiejskiej (39). Traceability i nowe prawo żywnościowe
T. Pokrywka
nr katalogowy: 14572
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Ograniczenie strat i marnotrawstwa żywności
Milena Lipińska
Małgorzata Wrzosek
Beata Bilska
Karol Krajewski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 102262
10.15199/65.2016.11.2
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-11
Uwaga - Odpady!
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 39518
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Study of trace elements mobility in the mining wastes from coal mine "Lubelski Węgiel Bogdanka" using chemical sequential extraction Badanie mobilności pierwiastków śladowych w odpadach górniczych z kopalni Lubelski Węgiel Bogdanka z zastosowaniem chemicznej ekstrakcji sekwencyjnej
Jarosław Ostrowski
Marzena Cejner
Magdalena Piekarska
Ryszard Dobrowolski
nr katalogowy: 92498
10.15199/62.2015.7.19
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Nowe prawo żywnościowe. Cz. I - informacje ogólne i definicje
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 22156
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-4
Recykling tekstyliów
ANDRZEJ MORACZEWSKI
MAREK WIŚNIEWSKI
JAN WOJTYSIAK
nr katalogowy: 25295
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-9
teksty-preteksty
nr katalogowy: 79052
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Nowe wytyczne UE- substancje barwiące
nr katalogowy: 93905
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Carrefour pomaga konsumentom segregować odpady
nr katalogowy: 131482
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Co nowego we wspólnotowym prawie żywnościowym?
nr katalogowy: 34585
OPAKOWANIE 2008-9
Jak należy zapakować produkty spożywcze
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 37927
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Czas na kwas
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 37903
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Projektowanie nowych produktów spożywczych. Cz. II
ANDRZEJ LENART
nr katalogowy: 35490
OPAKOWANIE 2007-3
Opakowania produktów naturalnych
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 24809
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Carrefour pomaga konsumentom segregować odpady
nr katalogowy: 131482
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Porządkowanie prawa w zakresie ochrony środowiska
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 76242
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Odpowiedzialność przedsiębiorcy za bezpieczeństwo wyrobów
HALlINA TURLEJSKA
nr katalogowy: 30241
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
"Suplementy diety"
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 29451
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Mięsne akcesoria
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 39487
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Promocja polskiej żywności za granicą
Maria Kukawska
nr katalogowy: 37385
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-8
VARIA
nr katalogowy: 37175
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Pozytywny bilans
nr katalogowy: 54039
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-3
Zobacz, pomyśl, odpowiedz!
nr katalogowy: 130706
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Wkrótce nowe rozporządzenie w sprawie substancji dodatkowych
JOANNA GAJDA-WYRĘBEK
nr katalogowy: 34582
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Dylematy polskiego piekarstwa
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 36568
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Nowe prawo żywnościowe. Cz. III
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 23749
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Drodzy Czytelnicy
Monika Soszyńska-Masny
nr katalogowy: 137005
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Dostępność i przystępność cenowa nawozów w UE i na świecie
nr katalogowy: 140720
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-2
Gospodarka odpadami medycznymi. Cz. I - Charakterystyka i właściwości odpadów medycznych
Anna Rolewicz-Kalińska
Piotr Manczarski
nr katalogowy: 96710
10.15199/17.2016.2.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Aktualności
nr katalogowy: 135152
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Zmiany krajowych przepisów w zakresie substancji dodatkowych
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 38918
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-6
Prywatne standardy żywnościowe w Polsce
Monika CZUPRYNA
Alicja MALESZKA
nr katalogowy: 36174
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
IG - ważny wskaźnik w przemyśle zbożowym i piekarskim
JOLANTA KOCHŃSKA
nr katalogowy: 25867
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Tradilevain - sposób na dobre pieczywo na zakwasie
nr katalogowy: 97843
OPAKOWANIE 2011-12
Ecovio zdaje test praktyczny
nr katalogowy: 65065
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-1
technika na co dzień
nr katalogowy: 111574
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Nowe prawo żywnościowe. Cz. III
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 23321
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-9
Wiadomości
nr katalogowy: 93927
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Od śmieci przez odpady do surowców?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 129642
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-9
Z PÓLKI KSIĘGARSKIEJ
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Ryszard Steller
nr katalogowy: 47195
AURA 2010-8
Gospodarowanie odpadami komunalnymi w Polsce i w Unii Europejskiej
Józef CIUŁA
nr katalogowy: 53459
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Czy efekt motyla załamie gospodarkę żywnościową?
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 136182
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Jak wojna na Ukrainie wpłynie na światowy rynek pszenicy? Co z bezpieczeństwem żywnościowym w UE?
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 137007
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Dostępność i przystępność cenowa nawozów w UE i na świecie
nr katalogowy: 140720
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Odpady opakowaniowe a środowisko naturalne
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 36086
AURA 2009-11
Gospodarka odpadami komunalnymi w Polsce w świetle danych statystycznych
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 47891
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Zmiany w gospodarce opakowaniami i odpadami opakowaniowymi
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 78972
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-7
Osady ściekowe spalane w piecu rusztowym jako materiał do budowy nasypów
Katarzyna Zabielska-Adamska
nr katalogowy: 92574
10.15199/33.2015.07.25
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Od śmieci przez odpady do surowców?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 129642
OPAKOWANIE 2021-10
Odpady – trudne i drogie do przetworzenia
nr katalogowy: 133831
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-6
Gospodarka odpadami tekstylnymi. Część II. Metody zagospodarowania odpadów tekstylnych
Krystyna Lelicińska-Serafin
Piotr Manczarski
nr katalogowy: 84976
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-11
Uciążliwość zapachowa zakładów gospodarki odpadami komunalnymi w Polsce - część 1. Badania pilotażowe
Krystyna Lecińska-Serafin
Andrzej Kulig
nr katalogowy: 72420
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Czy efekt motyla załamie gospodarkę żywnościową?!
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 135257
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-9
Odpady niebezpieczne wytwarzane w strumieniu odpadów komunalnych w Warszawie
Krystyna Lelicińska-Serafin
Barbara Boczyńska
nr katalogowy: 62498
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-4
Czy odpady medycznopodobne stanowią zagrożenie sanitarne?
Anna Rolewicz-Kalińska
Piotr Manczarski
nr katalogowy: 90637
10.15199/17.2015.4.8
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Odpady niebezpieczne, praktyczne podejście do możliwości przeklasyfikowania odpadów na odpady inne niż niebezpieczne
Aleksandra Nowak
nr katalogowy: 137726
10.15199/17.2022.5.5
Odpady niebezpieczne
właściwości niebezpieczne
hazardous waste
hazardous properties
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Odpady niebezpieczne, praktyczne podejście do możliwości przeklasyfikowania odpadów na odpady inne niż niebezpieczne
Aleksandra Nowak
nr katalogowy: 137726
10.15199/17.2022.5.5
Odpady niebezpieczne
właściwości niebezpieczne
hazardous waste
hazardous properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Polska na 21 miejscu w Globalnym Indeksie Bezpieczeństwa Żywnościowego
nr katalogowy: 140716
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Sprzedałeś odpady lub złom - musisz wystawić fakturę
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 65008
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-3
Stabilizacja osadów pochodzących z czyszczenia kanalizacji
Agata Sikorska
nr katalogowy: 119168
10.15199/17.2019.3.6
odpady komunalne
odpady z czyszczenia kanalizacji
samochody specjalistyczne do czyszczenia kanalizacji
osady z czyszczenia kanalizacji
stabilizacja osadów
kruszywo wtórne
municipal waste
waste coming from sewage cleaning
specialist cars for cleaning sewage systems
sediments from sewage cleaning
stabilization of sediments
secondary aggregate
OPAKOWANIE 2011-10
HPP Solution: odpady są cenne
nr katalogowy: 63209
AURA 2023-5
Nieprzestrzeganie przepisów powinno być surowo karane
Maciej Karczyński
nr katalogowy: 143131
AURA 2011-4
Odpady medyczne i weterynaryjne
Wojciech RADECKI
nr katalogowy: 58779
AURA 2015-3
Wyrok Trybunału z 20 grudnia 2014 r. w sprawie możliwości samodzielnego przetwarzania odpadów przez ich wytwórcę, C- 551/13
Adam Habuda
nr katalogowy: 89818
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Biogaz z wytłoków z białych i czerwonych winogron
Hubert Prask
Małgorzata Fugol
Józef Szlachta
nr katalogowy: 68880
OPAKOWANIE 2021-2
Jak skutecznie prowadzić sortowanie odpadów produkcyjnych w branży opakowań
nr katalogowy: 130642
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Phosphogypsum management. World and Polish practice. Zarządzanie odpadem fosfogipsowym w Polsce i na świecie
Barbara Cichy
Hanna Jaroszek
nr katalogowy: 77826
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
FruitMax i JuiceMax firmy Chr. Hansen - apetycznie naturalne kolory bez numeru E
nr katalogowy: 81125
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
FruitMax i JuiceMax firmy Chr. Hansen - apetycznie naturalne kolory bez numeru E
nr katalogowy: 80050
OPAKOWANIE 2016-8
Odpady - problem, który staje się szansą
nr katalogowy: 100428
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Właściwości fizykochemiczne granulatu z drobnoziarnistych odpadów rumianku
Paweł Cwalina
Sławomir Obidziński
Krzysztof Miastkowski
Szymon Wądołowski
Karol Kowalczuk
nr katalogowy: 145738
10.15199/62.2023.10.7
rumianek
odpady
granulat
pasza
nawozy
chamomile
waste
pellets
feed
fertilizers
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Postępowanie z odpadami poubojowymi – kierunki zagospodarowania i unieszkodliwiania
Marian PANASIEWICZ
Jacek MAZUR
nr katalogowy: 148324
poubojowe odpady mięsne
podział
sposoby i kierunki zagospodarowania
post-slaughterhouse meat waste
division
methods and directions of management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Termiczny rozkład wielomateriałowych odpadowych opakowań po produktach farmaceutycznych
Katarzyna Klejnowska
Krzysztof Pikoń
Waldemar Ścierski
Andrzej Zajączkowski
nr katalogowy: 122261
10.15199/62.2019.9.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Odpady z przeróbki dawnych składowisk jako składnik zawiesin odpadowo-wodnych
Waldemar Kępys
nr katalogowy: 108882
10.15199/62.2017.8.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Aktualności
nr katalogowy: 135152
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
FruitMax i JuiceMax firmy Chr. Hansen - apetycznie naturalne kolory bez numeru E
Agnieszka Patrzykąt
nr katalogowy: 80095
OPAKOWANIE 2020-12
77% Polaków segreguje odpady opakowaniowe
nr katalogowy: 129479
GOSPODARKA WODNA 2022-7
INFORMACJE I NOWOŚCI
KATARZYNA TYCZKO
ROBERT RADZISZEWSKI
nr katalogowy: 138404
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Dobrze rozdrobnione
nr katalogowy: 119004
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Czeka nas rewolucja w gospodarce odpadami?
nr katalogowy: 118725
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zastosowanie opakowań aktywnych i inteligentnych w żywności
Marta Masarczyk
Tomasz Lesiów
nr katalogowy: 139143
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zastosowanie opakowań aktywnych i inteligentnych w żywności
Marta Masarczyk
Tomasz Lesiów
nr katalogowy: 139143
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zastosowanie opakowań aktywnych i inteligentnych w żywności
Marta Masarczyk
Tomasz Lesiów
nr katalogowy: 139143
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Polska na 21 miejscu w Globalnym Indeksie Bezpieczeństwa Żywnościowego
nr katalogowy: 140716
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Mięso i przetwory mięsne jako żywność funkcjonalna
Halina Makała
nr katalogowy: 82519
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Miros ław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59062
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Bakterie pod nadzorem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 92435
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Biosurfaktanty z odpadów rolno-spożywczych
Marta Rogalewska
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 91373
OPAKOWANIE 2012-11
Opakowanie i systemy pakowania a ochrona środowiska
KONRAD NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 72394
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Ocena możliwości zastosowania reakcji Fentona do usuwania wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych z wybranych odpadów przemysłowych i gleb
Anna Janda
Tadeusz Marcinkowski
nr katalogowy: 119085
10.15199/62.2019.3.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Use of ashes from combustion of meat and bone meal for removing Zn and Pb ions from aqueous solutions. Wykorzystanie popiołów ze spalania mączki mięsno-kostnej do usuwania jonów Zn i Pb z roztworów wodnych
Anita Staroń
Zbigniew Wzorek
Marcin Banach
nr katalogowy: 76870
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Gospodarowanie odpadami - kolejne biurokratyczne obowiązki przedsiębiorców
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 60047
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Właściwości fizykochemiczne granulatu z drobnoziarnistych odpadów rumianku
Paweł Cwalina
Sławomir Obidziński
Krzysztof Miastkowski
Szymon Wądołowski
Karol Kowalczuk
nr katalogowy: 145738
10.15199/62.2023.10.7
rumianek
odpady
granulat
pasza
nawozy
chamomile
waste
pellets
feed
fertilizers
OPAKOWANIE 2023-11
Polacy segregują odpady opakowaniowe
nr katalogowy: 146026
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-9
Utylizacja odpadów z produkcji płyt wiórowych
DOMINIK NOWAK
JAN GNIADY
nr katalogowy: 106156
OPAKOWANIE 2014-3
Odpady opakowaniowe w modelach gospodarowania odpadami niemedycznymi w szpitalach
MIRA LISIECKA-BIEŁANOWICZ
JACEK DUSZA
ZBIGNIEW WAWRZYNIAK
nr katalogowy: 83317
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Odpady z przetwórstwa warzyw i owoców - możliwości ich zagospodarowania
Elżbieta Sikora
Magdalena Szczech
Beata Kowalska
nr katalogowy: 78967
SZKŁO I CERAMIKA 2011-1
Amorficzno-krystaliczne materiały spiekane otrzymane na bazie drobnofrakcyjnych surowców odpadowych
ANNA ZAWADA
IWONA PRZE RADA
nr katalogowy: 57590
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-1
Jak segregować odpady - poradnik
nr katalogowy: 124610
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Jak współpraca, która czerpie z doświadczenia technologów SVZ i wykorzystuje innowacyjność rozwiązań technicznych urządzeń GEA Westfalia Separator, może otworzyć "okno na świat" najwyższej jakości produktom z Tomaszowa Lubelskiego?
nr katalogowy: 51963
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-2-3
Jaka będzie żywność
Henryk Piekut
nr katalogowy: 57359
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-16-17
Żywność po inżyniersku
Henryk Piekut
nr katalogowy: 100135
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 98721
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Czy efekt motyla załamie gospodarkę żywnościową?
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 135311
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Opakowania do chłodzonej żywności wygodnej
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 56896
OPAKOWANIE 2019-1
Systemy rentgenowskie gwarancją bezpieczeństwa żywności
Ryszard Warczyński
nr katalogowy: 118294
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Bezpieczeństwo żywnościowe w Polsce stabilne
nr katalogowy: 100974
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Rola sieci handlowych w zapewnianiu bezpieczeństwa żywnościowego: wyzwania i rozwój możliwości (cz. 1)
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 147271
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-4
Paliwa z odpadów
Maria Żubrzak
nr katalogowy: 84223
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-11
Energia zielona, emisje CO2
HENRYK DRECHNOWICZ
nr katalogowy: 63988
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-4
System BDO już działa
nr katalogowy: 126108
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-6
Odpady - nowy surowiec Europy
nr katalogowy: 91982
OPAKOWANIE 2018-2
PACKAGING SPECTRUM: Mapa drogowa transformacji w kierunku gospodarki o obiegu zamkniętym
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 112380
10.15199/42.2018.2.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-2
Zużytkowanie różnorodnych mieszanych odpadów tworzyw sztucznych (system Revive)
nr katalogowy: 106619
AURA 2017-5
MPO Kraków w służbie nowoczesnego miasta
nr katalogowy: 105559
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Konwersja odpadów żywnościowych na energię odnawialną poprzez fermentację beztlenową
Paweł Mikulski
Daniel Borowiak
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 116811
10.15199/62.2018.10.19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Uwalnianie substancji niebezpiecznych do środowiska podczas unieszkodliwiania odpadów medycznych oraz związane z tym zagrożenia zdrowotne
Jarosław Chmielewski
Małgorzata Czarny-Działak
Ewa Kosowska
Monika Szpringer
Barbara Gworek
Magdalena Florek-Łuszczki
Halina Król
Agnieszka Gonczaryk
Grażyna Nowak-Starz
nr katalogowy: 125785
10.15199/62.2020.4.15
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Nowoczesne przetwarzanie odpadów poubojowych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 132613
odpady poubojowe
zagospodarowanie
przetwarzanie i utylizacja
metody utylizacji
slaughterhouse waste
management
processing and utilization
disposal methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-7
Utylizacja termiczna niebezpiecznych odpadów przemysłowych i komunalnych
Rafał Mięso
Krzysztof Kołodziejczyk
nr katalogowy: 149456
10.15199/62.2024.7.6
odpady przemysłowe
odpady komunalne
utylizacja termiczna
odpady niebezpieczne
industrial waste
municipal waste
thermal utilization
hazardous waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-7
Utylizacja termiczna niebezpiecznych odpadów przemysłowych i komunalnych
Rafał Mięso
Krzysztof Kołodziejczyk
nr katalogowy: 149456
10.15199/62.2024.7.6
odpady przemysłowe
odpady komunalne
utylizacja termiczna
odpady niebezpieczne
industrial waste
municipal waste
thermal utilization
hazardous waste
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-16-17
Zamiast spalać
wmb
nr katalogowy: 5496
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Ekonomiczne, zdrowotne i prawne aspekty biotechnologii i GMO
nr katalogowy: 49657
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Zafałszowania artykułów spożywczych
Renata Gasparska
nr katalogowy: 40759
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Znakowanie żywności tradycyjnej i ekologicznej
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 45696
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Czy efekt motyla załamie gospodarkę żywnościową?
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 136220
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Nowe obiekty do magazynowania zbóż powstają w różnych regionach świata
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 145408
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Kontrola bezpieczeństwa i jakości żywności w praktyce
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 70271
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-5
Technika na co dzień
nr katalogowy: 150
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-19
Zatapianie izotopu
nr katalogowy: 79621
OPAKOWANIE 2015-5
Odpady - nowy surowiec Europy
nr katalogowy: 91360
OPAKOWANIE 2021-5
ecovio – biodegradowalne i w pełni kompostowalne tworzywo
nr katalogowy: 131776
GOSPODARKA WODNA 2022-7
INFORMACJE I NOWOŚCI
KATARZYNA TYCZKO
ROBERT RADZISZEWSKI
nr katalogowy: 138404
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-7
Rewolucja w legislacji dotyczącej opakowań i powstających z nich odpadów
nr katalogowy: 149420
OPAKOWANIE 2006-10
Co nowego na POLEKO
nr katalogowy: 21900
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-14
Zgranulowane odpady
wmb
nr katalogowy: 5430
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Segregacja odpadów opakowaniowych
nr katalogowy: 129147
OPAKOWANIE 2015-11
Coś tu śmierdzi, czyli ustawy o odpadach opakowaniowych do poprawki
WOJCIECH PAWLIKOWSKI
nr katalogowy: 94922
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Rejestr BDO - ważny obowiązek przedsiębiorców
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 126617
AURA 2023-5
Nieprzestrzeganie przepisów powinno być surowo karane
Maciej Karczyński
nr katalogowy: 143131
DOZÓR TECHNICZNY 2024-4
Czyściwo zanieczyszczone substancjami niebezpiecznymi a ADR
Maria Nicopulos
nr katalogowy: 149686
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-14
Odpady dla higieny
jaz
nr katalogowy: 5432
AURA 2006-9
Selektywna zbiórka odpadów
ANNA SZEWCZYK
nr katalogowy: 15879
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-10
NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 21853
OPAKOWANIE 2006-1
Nowy dyrektor targów POLEKO
nr katalogowy: 18094
OPAKOWANIE 2006-7
Konkurs Przeglądu Komunalnego o Puchar Recyklingu
nr katalogowy: 17944
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-5
Właściwości technologiczne odpadów komunalnych Warszawy
KRZYSZTOF SKALMOWSKI
KRYSTYNA WOLSKA
nr katalogowy: 16514
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-5
Właściwości technologiczne odpadów komunalnych Warszawy
KRZYSZTOF SKALMOWSKI
KRYSTYNA WOLSKA
nr katalogowy: 16513
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-1
Maszyna z usterkami
J. Szewczyk
nr katalogowy: 15840
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-9
Odpady garbarskie - perspektywy utylizacji
J. Żarłok
nr katalogowy: 13846
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-10-11
Ekologiczne dylematy medycyny
wmb
nr katalogowy: 13142
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-1
Odpady odzieżowe włączane do produkcji nowej odzieży
nr katalogowy: 141984
AURA 2015-5
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 90858
AURA 2021-5
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 131819
OPAKOWANIE 2023-5
Grzyby lekiem na plastikowe odpady?
nr katalogowy: 143409
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Właściwości chemiczne wybranych produktów odpadowych przetwórstwa rolno-spożywczego w aspekcie ich energetycznego wykorzystania
Joanna Szyszlak-Bargłowicz
Grzegorz Zając
Andrzej Kuranc
Tomasz Słowik
Agnieszka Dudziak
Monika Stoma
Jacek Wasilewski
nr katalogowy: 113871
10.15199/62.2018.5.26
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-14
Pasza prosto z browaru
jaz
nr katalogowy: 5434
OPAKOWANIE 2004-11
Gospodarowanie odpadami opakowaniowymi
Izabela Anna Tałataj
nr katalogowy: 3388
AURA 2004-10
JAK ZAGOSPODAROWAĆ ODPADY
Edward Garścia
nr katalogowy: 627
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-1
Odpady odzieżowe włączane do produkcji nowej odzieży
nr katalogowy: 141984
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Producenci aktywnie uczestniczą w szkoleniach poświęconych bezpieczeństwu żywności
nr katalogowy: 113057
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-4
Producenci aktywnie uczestniczą w szkoleniach poświęconych bezpieczeństwu żywności
nr katalogowy: 113032
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Jakie jest, a jakie powinno być spożycie chleba w Polsce
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 47768
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-9
Bloki procesowe - alternatywa dla schematów czynnościowych w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 46846
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
African Milling School - Pierwsza szkoła z młynem szkoleniowym w historii Afryki
Beata Marchand
nr katalogowy: 95183
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH