Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-12
Owcze produkty spożywcze.Aspekty towaroznawcze
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 14961
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 123893
OPAKOWANIE 2021-7
Westrock EverGrow wyeliminuje tworzywa sztuczne
nr katalogowy: 132596
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Najciekawsze wydarzenia i produkty spożywcze
Agnieszka Górecka
nr katalogowy: 39232
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
OPAKOWANIE 2008-9
Jak należy zapakować produkty spożywcze
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 37927
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Promocja polskich firm spożywczych w Paryżu
nr katalogowy: 20144
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Kulinaria Roku Merkurego
BOGNA WERNICHOWSKA
nr katalogowy: 11874
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Kulinaria Roku Merkurego
BOGNA WERNICHOWSKA
nr katalogowy: 11874
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Alergeny w żywności Lista obowiązkowa
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91207
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Handel artykułami rolno-spożywczymi z krajami Unii Europejskiej po integracji
J. Rowiński
nr katalogowy: 7145
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Specjalne wymagania
nr katalogowy: 114539
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 77428
OPAKOWANIE 2013-7
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 77714
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-3
Wykorzystanie kukurydzy do celów spożywczych
Henryk Piekut
nr katalogowy: 136808
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
Działania Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-spożywczych na rzecz ułatwienia dostępu polskich artykułów rolno-spożywczych do rynku Federacji Rosyjskiej
Magdalena Żelazna
nr katalogowy: 5070
CHŁODNICTWO 2023-3
Rodzaje chłodni
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 143888
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-20-21
ZŁOTY INŻYNIER 2010
nr katalogowy: 55092
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Chiny strategiczny partner Polski w handlu z krajami spoza UE
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 111719
10.15199/65.2018.1.2
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Chiny
foreign trade
agri-food products
Poland
China
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-12
Sposoby zabezpieczania opakowań
SVITLANA KHADZHYNOVA
KATERYNA ZOLOTUKHINA
nr katalogowy: 124021
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
Cryovac na Polagrze 2007
nr katalogowy: 31765
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-9
Wpływ współczesnych systernów zarządzania jakością a szczególnie HACCR BRC, IFS na proces doskonalenia organizacji zajmującej się produkcja i obrotem żywności
Janusz B. Berdowski
nr katalogowy: 11545
CHŁODNICTWO 2024-1
Specyfika transportu produktów w kontrolowanej temperaturze
Paweł Latoszek
nr katalogowy: 147615
OPAKOWANIE 2011-8
System kontroli rentgenowskiej do produktów spożywczych
nr katalogowy: 61737
CHŁODNICTWO 2014-6
Zamrażanie przy użyciu tunelu
nr katalogowy: 85150
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Lyckeby Careful nowe rozwiązanie w technologii clean label
nr katalogowy: 105828
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Lyckeby Careful nowe rozwiązanie w technologii clean label
nr katalogowy: 100984
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Mąki funkcjonalne nowa oferta National Starch Food Innovation
nr katalogowy: 32538
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Przyznano Godło Promocyjne "AGRO POLSKA" "AGRO POLAND - EURO QUALITY"
nr katalogowy: 37608
OPAKOWANIE 2018-10
Opakowanie ma znaczenie
nr katalogowy: 116775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Jak przenosić produkty spożywcze
nr katalogowy: 29270
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Piekarze wśród pionierów przetwórstwa ekologicznego
nr katalogowy: 28971
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
OD REDAKCJI
Kinga Wesołowska
nr katalogowy: 103517
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 94055
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Ocena zmian w podatku VAT i zatrudnienie uchodźców
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 136706
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Miros ław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59062
OPAKOWANIE 2017-5
Globalny rynek opakowań z tworzyw sztucznych do 2022 r.
nr katalogowy: 106024
OPAKOWANIE 2018-5
Technologia współwtrysku - nowe zastosowanie
nr katalogowy: 113712
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Firma Ocean Spray ITG owocowo prezentuje się na targach FiCEE 2008
nr katalogowy: 33821
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Zasady stosowania oświadczeń żywieniowych zdrowotnych dotyczących produktów spożywczych - nowe regulacje Wspólnoty Europejskiej (cz.I)
Janusz Ciok
nr katalogowy: 25593
CHŁODNICTWO 2023-2
Zastosowanie agregatów z naturalnym czynnikiem chłodniczym
nr katalogowy: 142840
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Nowe produkty spożywcze na rynku to prawdziwe wyzwanie
nr katalogowy: 146897
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Wartość technologiczna mąki łubinowej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 88926
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Wartość technologiczna mąki łubinowej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 88926
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-21-22
Teraz Polska to jakość
nr katalogowy: 80483
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Gala finałowa konkursu "Wojewódzki Lider Smaku"
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 114708
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Stan i perspektywy handlu zagranicznego zbożami i przetworami zbożowymi
nr katalogowy: 35234
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Młynarstwo w Azji - duży potencjał wzrostu
nr katalogowy: 24140
OPAKOWANIE 2016-12
Rozwój rynku opakowań aseptycznych
nr katalogowy: 102908
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Komisja Europejska - promocja produktów rolno-spożywczych
nr katalogowy: 123537
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Nowoczesne dodatki dla piekarnictwa i cukiernictwa
nr katalogowy: 44564
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Nowe produkty a współczesne zalecenia żywieniowe
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 41090
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-11-12
POLSKA I ŚWIAT Wydarzenia
nr katalogowy: 105970
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Porównanie wartości wybranych wyróżników ziarna pszenicy w stadium dojrzałości woskowej i pełnej
MICHAEL ABDALLA
ŁUKASZ DOPIERAŁA
nr katalogowy: 37060
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 106112
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. III. Znaczenie badań sensorycznych w badaniach trwałości żywności
Wojciech Piasecki
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 92017
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Sektor zbożowy w obliczu kryzysu gospodarczego
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 47004
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Makarony błyskawiczne - skład surowcowy a wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86966
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Woda z butelki, czy z kranu?
nr katalogowy: 132271
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 117624
OPAKOWANIE 2012-3
Opakowania transportowe produktów spożywczych
STEFAN JAKOWSKI
nr katalogowy: 66358
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Obniżone stawki VAT na podobne produkty spożywcze a zasada neutralności podatkowej
Wiktor Podsiadło
nr katalogowy: 115037
10.15199/65.2018.7.3
podatek od towarów i usług
produkty spożywcze
stawki obniżone
zasada neutralności
tax on goods and services
food products
reduced rates
the principle of neutrali
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Polacy opracowali system monitorowania temperatury w transporcie produktów wrażliwych
nr katalogowy: 108071
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 109922
OPAKOWANIE 2019-11
Czy systemy kodujące i znakujące uchronią nas przed fałszerstwami?
nr katalogowy: 123438
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 96229
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Synergiczne oddziaływanie Pulsacyjnych Pól Elektrycznych (PEF) oraz innych metod na płynne produkty spożywcze
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Piotr NAWARA
Krzysztof NĘCKA
Stanisław LIS
Paweł KIEŁBASA
Marcin TOMASIK
Marek OSTAFIN
nr katalogowy: 102615
10.15199/48.2016.12.31
CHŁODNICTWO 2010-5
Chłodnice powietrza do przechowywania warzyw i owoców
HELPMAN
nr katalogowy: 51922
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 115594
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 113834
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
nnowacje firmy Bühler Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 110283
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
O odżywczej, biologicznej i prozdrowotnej wartości żywności
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 49805
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Czy wiesz, że...
nr katalogowy: 49671
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Polacy mało wiedzą o omega-3 i omega-6
nr katalogowy: 80682
OPAKOWANIE 2014-8
Etykiety na każdy język
nr katalogowy: 86140
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Rola czynnika ludzkiego w funkcjonowaniu systemów bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 48950
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Dziedzictwo kulinarne
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 48595
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Dawne sposoby krótkotrwałego przechowywania mięsa
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 46585
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Aktualne problemy ze znakowaniem produktów zbożowych w Niemczech
nr katalogowy: 56849
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 120370
OPAKOWANIE 2016-10
Lakiery dyspersyjne o niskiej migracji ACRYLAC-MGA
EWA RAJNSZ
nr katalogowy: 101469
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 98606
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Restauracja Leonardo Verde z wegańskim certyfikatem
nr katalogowy: 115019
OPAKOWANIE 2018-3
Wykorzystanie zasobów naturalnych tematem targów Anuga FoodTec 2018
Blanka Zapalska
nr katalogowy: 112792
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-3
Wykorzystanie kukurydzy do celów spożywczych
Henryk Piekut
nr katalogowy: 136808
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-3
Projakościowe zarządzanie energią
Romuald Kolman
nr katalogowy: 50331
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Co producent i konsument powinni wiedzieć o fruktanach
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 49804
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Zafałszowania artykułów spożywczych
Renata Gasparska
nr katalogowy: 40759
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Godła Promocyjne AGRO POLSKA przyznane!
Red.
nr katalogowy: 45686
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Gala AGRO POLSKA
nr katalogowy: 45432
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Napoje funkcjonalne - kwiecień 2009 r.
nr katalogowy: 44690
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Obiecująca nisza rynkowa dla przetwórni: owoce nobilitujące inne produkty spożywcze
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 42370
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Alergeny pokarmowe a znakowanie żywności
Robert Palka
nr katalogowy: 46316
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Techniczne rozwiązania dla branży spożywczej
nr katalogowy: 65294
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Mąka z sorgo coraz popularniejszym składnikiem produktów bezglutenowych
nr katalogowy: 79520
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Sól z umiarem, a jodu więcej
nr katalogowy: 57030
OPAKOWANIE 2019-11
Wybieramy opakowania z mniejszą ilością plastiku
nr katalogowy: 123447
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Woda z butelki, czy z kranu?
nr katalogowy: 132271
OPAKOWANIE 2023-1
Pionierskie wdrożenie maszyny Varioman c:line
nr katalogowy: 141677
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Tegoroczna Polagra i Taropak napawają optymizmem
nr katalogowy: 56034
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Umowy na dostawy surowców rolnych - zmiana przepisów
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 109747
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Mięsne regulacje Wybrane przepisy prawne dotyczące mięsa i produktów mięsnych
Joanna Obara
nr katalogowy: 97184
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Optymalizacja efektywności energetycznej pasteryzatorów Zastosowanie bardzo szybkich czujników temperatury iTHERM QuickSens
Andrzej Brodowicz
nr katalogowy: 85099
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-10
Poziom jakości jako wyznacznik markowego charakteru produktów spożywczych
Agnieszka Izabela BARUK
nr katalogowy: 47636
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Zaawansowany system sortowania optycznego
nr katalogowy: 98710
AURA 2015-1
Kosmetyka po staropolsku
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 88854
10.15199/2.2015.1.11
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-8
Nic się nie zmarnuje
nr katalogowy: 149980
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Zawartość akrylamidu w produktach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 62038
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
O sukcesie decydują smak i zaufanie
Sylwia Krębuszewska-Kozieł
nr katalogowy: 87300
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. 3)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 55239
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Wyroby mięsne jako żywność wygodna
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 88577
CHŁODNICTWO 2015-3
NOWOŚCI
nr katalogowy: 90160
CHŁODNICTWO 2023-3
Rodzaje chłodni
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 143888
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
WYDARZENIA
nr katalogowy: 66721
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Warzywne słodkości - zdrowe inspiracje, z historią w tle
nr katalogowy: 106102
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Biorafinerie - systemy i przykłady realizacji w E uropie
Joanna Harasym
nr katalogowy: 58921
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Wyjątkowa POLAGRA
nr katalogowy: 95507
OPAKOWANIE 2016-9
Smacznie, bezbłędnie i bezpiecznie
nr katalogowy: 101430
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Nietolerancje pokarmowe a kanapki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 93895
CHŁODNICTWO 2021-1
Czym kierować się przy wyborze regałów chłodniczych
Szymon Mydlarz
nr katalogowy: 130456
OPAKOWANIE 2012-9
Pionowe pakowanie z firmą Miele
nr katalogowy: 71136
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-6
Zachowanie się uszlachetnionych papierów opakowaniowych w druku offsetowym
Tatiana Boz khova
Dimitr Roz alinov
R. Todorowa
nr katalogowy: 52807
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Wygoda na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 57389
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
Warszawskie Targi Spożywcze Euro Food
nr katalogowy: 1555
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Opakowania do produktów mlecznych
Patrycja Sumińska
Izabela Dmytrów
nr katalogowy: 94287
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Higiena zgodnie z prawem
Joanna Obara
nr katalogowy: 96468
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Analiza zastosowania aromatów w produktach spożywczych
Emilia Janiszewska-Turak
Natalia Roman
nr katalogowy: 120365
10.15199/65.2019.5.5
aromaty spożywcze
produkty spożywcze
analiza rynku
badanie konsumenckie
food flavors
food products
market analysis
consumer research
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 107151
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Rzetelna informacja Oznakowanie produktów na podstawie ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych.
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 109878
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Skład napojów funkcjonalnych a ich stabilność mikrobiologiczna
Hubert Antolak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 103650
10.15199/65.2017.1.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Ołów i arsen w żywności
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
nr katalogowy: 93654
10.15199/65.2015.9.9
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-14-15
Przez Hannower do światowego rynku
Marek Bielski
nr katalogowy: 99495
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Konwersja odpadów żywnościowych na energię odnawialną poprzez fermentację beztlenową
Paweł Mikulski
Daniel Borowiak
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 116811
10.15199/62.2018.10.19
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Polskie przedsiębiorstwa spożywcze na rankingowej Liście 2000
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 32547
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Polskie przedsiębiorstwa spożywcze na rankingowej Liście 2000
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 23598
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. II)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 99716
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Znakowanie żywności nieopakowanej
nr katalogowy: 110279
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Kawa Fairtrade czy direct trade?
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 87309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 74661
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Standardy GS1 do usprawniania procesów magazynowych
Grzegorz Sokołowski
nr katalogowy: 92517
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-4
Oszustwa żywności - fałszowanie marek
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 90739
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Umowa o wolnym handlu UE-Mercosur - szansa czy zagrożenie?
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 125029
10.15199/65.2020.2.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Umowa o wolnym handlu UE-Mercosur - szansa czy zagrożenie?
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 125029
10.15199/65.2020.2.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Listeria monocytogenes w żywności metody wykrywania i oznaczania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 72613
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Desery mleczne innowacje produktowe
Jarosław Kowalik
nr katalogowy: 80049
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Substancje dodatkowe w produktach mlecznych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87957
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Jak uzyskać bezpieczny sok NFC?
Bożenna Pałacha
nr katalogowy: 93103
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
SaneChem - lider w produkcji wyrobów chemicznych
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 85736
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Wymagania techniczne dotyczące maszyn pakujących
Jerzy Stępień
nr katalogowy: 71038
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
"Jesteśmy po to, aby rozwiązywać problemy"
Dorota Karwacka
nr katalogowy: 70282
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Zastosowanie substancji konserwujących w przetworach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66127
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Zagrożenia mikrobiologiczne i fizykochemiczne w przemyśle piekarskim i ciastkarskim (cz. I)
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 60018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Gorzka strona miodu
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 77101
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Alergeny w przetworach mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 74703
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Inspekcja EyeC w druku opakowań dla branży spożywczej Smacznie, bezbłędnie i bezpiecznie
nr katalogowy: 102266
CHŁODNICTWO 2023-2
Zastosowanie agregatów z naturalnym czynnikiem chłodniczym
nr katalogowy: 142840
CHŁODNICTWO 2022-4
Lodówka i jej budowa
nr katalogowy: 139334
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
KRONIKA
nr katalogowy: 59068
OPAKOWANIE 2014-5
Przemysł spożywczy i napojów: rozwój gwarantowany
nr katalogowy: 84320
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Żywność specjalnego przeznaczenia propozycja zmiany przepisów w UE
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 71975
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Szanse produktów lokalnych w dystrybucji globalnej
Anna Zaborowska
Krzysztof Skierkowski
nr katalogowy: 63167
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Nie marnuj żywności - myśl ekologicznie
Maria Gosiewska
nr katalogowy: 79255
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-9
Mieszarka pozioma
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 122130
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Czy warto tworzyć system wysokiej jakości produktów sokowniczych?
Julian Pawlak
nr katalogowy: 98014
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Firmy spożywcze doceniają Facebooka
Magdalena Wocior
nr katalogowy: 73305
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Aromaty spożywcze - zalety i wady
Bolesław Hoffmann
nr katalogowy: 79477
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Rozdzielność asortymentowa w sklepie mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 133029
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Borowik kontra kotlet
nr katalogowy: 113670
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Opakowanie też się liczy
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 79796
OPAKOWANIE 2010-9
Pakowanie produktów spożywczych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 54380
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
POLAGRA wspomaga firmy w rozwoju
Beata Marchand
nr katalogowy: 94963
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Pakowanie żywności w gastronomii
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130430
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Rośnie eksport mięsa i przetworów z Polski
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 147895
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Wzbogacanie mąki w witaminy i składniki mineralne - zalecenia WHO i niektóre programy krajowe
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 105080
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Fortyfikacja mąki - zalecenia WHO i niektóre programy krajowe
El żbieta Słowik
nr katalogowy: 63572
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Cukrzyca typu 2 Cz. II. Produkty spożywcze wskazane w diecie
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 78244
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Żywność funkcjonalna - co to dziś oznacza?
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 59552
AURA 2011-4
Uwaga na oznakowanie kosmetyków
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 58777
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Soja - dodatek do przetworów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 103664
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Fundament bezpiecznej żywności(II) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z dnia 30 kwietnia 2015 r. poz. 594.)
Joanna Obara
nr katalogowy: 98409
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
MIKROBIOLOGICZNE PSUCIE SIĘ ŻYWNOŚCI
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 141559
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH