Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Wartość technologiczna i żywieniowa ziarna żyta
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 89323
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Żywieniowa i technologiczna wartość nieskrobiowej frakcji cukrów (NSP) jako jednego ze składników mąki
Małgorzata MIELCARZ
nr katalogowy: 6328
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Pozyskiwanie i charakterystyka jakości mięsa bizona
Iwona Chwastows a-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Rafał Winarski
nr katalogowy: 117813
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Za i przeciw
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 76499
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Można - i warto! - produkować funkcjonalny chleb owsiany
Joanna Rozmierska
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
nr katalogowy: 72839
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Jarosławskie Święto Chleba
Urszula Machaj
nr katalogowy: 54828
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
XIV Święto Chleba w Poznaniu
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 71831
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Roczny (tematyczny) spis treści 2015 r. (pierwsza liczba oznacza numer "PZM", druga stronę)
nr katalogowy: 95186
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Rola procesu utleniania w kształtowaniu wartości wypiekowej mąki pszennej
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 38776
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. I. Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy gryczanej
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 47099
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 94408
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Wymagania dotyczące obowiązkowych informacji o wartości odżywczej w oznakowaniu środków spożywczych (cz. III) Przykład obliczenia wartości odżywczej chleba
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 83158
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ dodatku produktów owsianych na cechy reologiczne ciasta i jakość pieczywa pszennego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 115169
cechy reologiczne ciasta
pieczywo pszenno-owsiane
produkty owsiane
wartość żywieniowa chleba.
oat products
oat-wheat flour bread
rheological properties of dough
nutrition value of bread.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Olej rzepakowy - jego wartość żywieniowa i użytkowa
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 45697
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. III. Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy jęczmiennej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48613
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. II . Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy jaglanej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48391
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Wartość odżywcza pieczywa i jego przeznaczenie dla konsumentów wymagających określonych diet (cz. II)
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 5146
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Max Währen, czyli słów kilka o człowieku, który nadał chlebowi najwyższą wartość historyczną
Beata Marchand
nr katalogowy: 87331
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-3
Dylematy polskiego piekarstwa - szanse ich rozwiązania
MiIeczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 33828
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Właściwości wypiekowe mąki żytniej i ich ocena na podstawie badania krzywych pęcznienia
Elżbieta Słowik
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 31678
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Mąki niechlebowe i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51682
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Pieczywo pszenżytnio-owsiane, jako alternatywa dla chleba pszennego
Anna Fraś Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Dariusz R. Mańkowski
Danuta Boros
nr katalogowy: 99947
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Fast food czy slow food? Jaki kierunek powinna obrać technologia piekarska w dobie kryzysu rynku konsumenta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 82191
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Jak podawać wartość odżywczą w oznakowaniu żywności?
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 76642
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Powrót do zbóż etnicznych - pieczywo MIX "SPORT" i MIX "FITNESS"
Anna Lebiedzińska
Jan Szczypski
Radosław Żbikowski
Jakub Czaja
Piotr Szefer
nr katalogowy: 33727
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Mąka z porośniętego ziarna żyta, pszenżyta i jęczmienia w żywieniu dzieci
nr katalogowy: 6253
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Jakość makaronu i jego charakterystyka żywieniowa
Roman Jurga
nr katalogowy: 6419
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
W trosce o polski chleb
Adam Melkowski
nr katalogowy: 134800
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Wpływ warunków glebowych na właściwości wypiekowe mąki z ziarna rodów pszenicy ozimej
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
nr katalogowy: 98704
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Jakość żywieniowa soków przecierowych i napojów
J. Borowska
A. Szajdek
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6756
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Jakość żywieniowa soków przecierowych i napojów
J. Borowska
A. Szajdek
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6733
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Jakość żywieniowa wybranych grup mrożonych produktów warzywnych
E. Polak
K. Ćwiertniewski
K. Egierski
nr katalogowy: 7186
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Jakość wypiekowa mąki pszennej i możliwości jej poprawy
Roman Jurga
nr katalogowy: 89830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Chleb "orientalny" jako żywność funkcjonalna
Iwona Wawer
nr katalogowy: 68232
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Polski rynek Wartość żywieniowa tłuszczów w wyrobach ciastkarskich trwałych
Sylwia Onacik-Gür
Anna Żbikowska
György Karlovits
Milena Kupiec
nr katalogowy: 105834
10.15199/65.2017.5.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Rynek rzepaku i oleju rzepakowego w Polsce i na świecie
Agnieszka Rękas
Małgorzata Wroniak
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 100963
10.15199/65.2016.7.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Spożycie mięsa czerwonego - porównanie zagrożeń i korzyści
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 55870
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Biopiekarnia w Grzybowskiej Arce
Edyta Kwiatkowska
nr katalogowy: 27780
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Mięso i jego przetwory w aspekcie toksykologicznym
Adam Olszewski
nr katalogowy: 114011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Awokado wartość żywieniowa
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 94957
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Ogólnopolski Program Promocji Pieczywa ZielonyKlos.pl
nr katalogowy: 77289
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Edukacja żywieniowa dzieci w Polsce
nr katalogowy: 110321
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
JAWOR - Miasto Chleba Miasto Pokoju zaprasza na Święto Chleba i Piernika Pod honorowym patronatem Małżonki Prezydenta RP Pani Anny Komorowskiej 29-31 SIERPNIA 2014 r.
nr katalogowy: 85522
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
GRYKA - Część 2. Charakterystyka chemiczno-żywieniowa
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 37057
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Józef Zych
nr katalogowy: 45893
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wartość wypiekowa mąki żytniej
Magdalena Kot
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 72898
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Wartość wypiekowa mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 67463
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Święto Chleba na Lubelszczyźnie
nr katalogowy: 70276
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Technologia produkcji mąki żytniej o wysokim wyciągu
Roman Jurga
nr katalogowy: 50399
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Uszkodzenie skrobi w mące pszennej jedną z możliwości modyfi kacji i poprawy jej jakości
Roman Jurga
nr katalogowy: 44965
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Linie do chleba Artezen. Dzielarki bezolejowe do chleba baltonowskiego i do forem
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 128980
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
XXV Jubileuszowe Radomskie Święto Chleba Bo bez chleba żyć się nie da!
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 145333
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 53658
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Święto chleba w Radomiu
nr katalogowy: 22152
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
X Targi Chleba Jawor 2006
nr katalogowy: 19022
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Bez pieczywa ani rusz!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54032
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Pumpernikiel - połączenie tradycji i współczesnych oczekiwań
Dominika Olszak-Ossowska
Małgorzata Majcher
Marek Gierlik
nr katalogowy: 125850
pumpernikiel
pieczywo
zakwas
fermentacja
wypiek
mąka pełnoziarnista
błonnik
pumpernickel bread
bread
leaven
fermentation
baking
wholegrain flour
fibre
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Jakie są zasady produkcji chleba żytniego i z czego wynikają?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 38739
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Linie do chleba Artezen. Dzielarki bezolejowe do chleba baltonowskiego i do forem
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 128980
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. VI. Znakowanie – jego możliwe oddziaływanie na wybór produktów przez konsumentów
Witold Płocharski
Janusz Ciokb
Barbara Groele
Jarosław Markowski
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 83791
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Skład chemiczny, wartość żywieniowa i możliwości wykorzystania owsa i jego przetworów
nr katalogowy: 59416
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
ŚWIĘTO CHLEBA I PIERNIKA w Jaworze
nr katalogowy: 92071
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Wymagania jakościowe dla pszenicy przeznaczonej do produkcji mąki i chleba
Roman Jurga
nr katalogowy: 63570
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Rzemieślnicze pieczywo – samo zdrowie, jako żywo!
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 133660
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
IV Ogólnopolskie Święto Chleba i XIV Święto Chleba w Lublinie
Marta Truskolawska
nr katalogowy: 71830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
II ŚWIĘTO CHLEBA I PIERNIKA Jawor, 28-30 sierpnia 2015 r.
nr katalogowy: 92637
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Muzeum Kultury Chleba w Ulm
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 49818
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
"Tydzień Żytniego Chleba" w spożywczaku
Urszula Machaj
nr katalogowy: 49464
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Miłość do chleba jest zaraźliwa
nr katalogowy: 151729
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Smak - najważniejszy - Ocena jakości pieczywa metodą "za smak"
Elżbieta Słowik
Magdalena Mart
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 31681
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
10 lat działalności Muzeum dla Chleba
Piotr Mankiewicz
nr katalogowy: 56369
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
W tym roku postawmy na Polskę – naszą kulturę i tradycję. Odkrywamy Muzeum Chleba, Szkoły i Ciekawostek w Radzionkowie
Edwina Bojkiw
Barbara Lis
nr katalogowy: 127418
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Święto Chleba w Lublinie
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 80086
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Międzynarodowe Forum Piekarzy i Cukierników i XIV Lubelskie Święto Chleba
nr katalogowy: 69603
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
ŚWIĘTO CHLEBA I PIERNIKA 26-28 SIERPNIA 2016 r.
nr katalogowy: 99142
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Rzemieślnicze pieczywo – samo zdrowie, jako żywo!
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 133660
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
O piekarskiej tradycji i trendach. Rozmowa z Mariolą Chiczewską, technologiem warszawskiej Galerii Wypieków Lubaszka
nr katalogowy: 127403
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Święto chleba po lwowsku
nr katalogowy: 30225
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Święto Chleba w Białymstoku
Krystyna Czarnecka
nr katalogowy: 31383
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
W tym roku postawmy na Polskę – naszą kulturę i tradycję. Odkrywamy Muzeum Chleba, Szkoły i Ciekawostek w Radzionkowie
Edwina Bojkiw
Barbara Lis
nr katalogowy: 127418
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Ewolucja znaczenia chleba w żywieniu człowieka
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 29559
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
X Święto Chleba w Poznaniu
Anna Butka
nr katalogowy: 38989
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Kwas i chleb na kwasie w ujęciu niemieckich definicji
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 23763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Poznań - Stary Rynek Święto Chleba
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 55257
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
ŚWIĘTO CHLEBA w Radomiu
nr katalogowy: 122765
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Święto Chleba w Gdańsku
nr katalogowy: 93312
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
O piekarskiej tradycji i trendach. Rozmowa z Mariolą Chiczewską, technologiem warszawskiej Galerii Wypieków Lubaszka
nr katalogowy: 127403
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Mąka żarnowa odkrywana na nowo
Anna Diowksz
nr katalogowy: 115167
mąka żarnowa
otręby
zarodki
jakość pieczywa
walory prozdrowotne
stone-ground flour
bran
germ
bread quality
health-promoting properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Dożynki spółdzielcze - z szacunkiem do chleba
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 87324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Święto Chleba w Warszawie
nr katalogowy: 94492
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-10
IX Święto Chleba w Dźwiniaczu Dolnym
Iwona Oleniuch
nr katalogowy: 47596
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Najstarsze muzeum chleba na świecie
Beata Marchand
nr katalogowy: 99141
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Zdrowe wsparcie
nr katalogowy: 77106
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Nowoczesna promocja pieczywa przez akcentowanie walorów żywieniowych
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 31680
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Kilka słów o Stawropolu i Krainie Stawropolskiej
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 82190
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
XVI Święto Chleba w Poznaniu
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 87322
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Święto chleba
nr katalogowy: 5161
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wpływ dodatku mąki kukurydzianej i jęczmiennej na właściwości ciasta i jakość chleba pszennego
MICHAEL ABDALLA
JESSICA HOEMPLER
nr katalogowy: 45901
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Czŕstochowa - îwiŕto Chleba 2006
nr katalogowy: 19024
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Święto Chleba - Lublin 2006
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 22126
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-10
Lublin Święto Chleba 2004
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 5089
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
Krakowskie Święto Chleba
nr katalogowy: 5066
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Mało Nas do pieczenia chleba...
Agnieszka Ściechowicz
nr katalogowy: 12835
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Wymagania dotyczące obowiązkowych informacji o wartości odżywczej w oznakowaniu środków spożywczych (cz. II)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 82609
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Pieczywo a odchudzanie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 80925
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
HERT. Maszyny do produkcji chleba
nr katalogowy: 23006
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Święto chleba w Warszawie
Jolanta Leszczyńska
nr katalogowy: 22153
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Święto Chleba i Piernika – Jawor na Dolnym Śląsku zaprasza! 25-27 sierpnia 2023 r.
nr katalogowy: 143935
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Święto Chleba i Piernika w Jaworze
nr katalogowy: 139679
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Chleby z najwyższej półki
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 49802
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Radzionków zaprasza
Piotr Mankiewicz
nr katalogowy: 40769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Rodzinne Święto Chleba i Piernika
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 87294
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Benier -holenderskie linie do chleba w Polsce
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 44526
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
"Tydzień Żytniego Chleba w Szkole"
nr katalogowy: 57915
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Święto Chleba we Francji
nr katalogowy: 12745
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Święto Chleba i Piernika – Jawor na Dolnym Śląsku zaprasza! 25-27 sierpnia 2023 r.
nr katalogowy: 143935
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
VAT od darowanego chleba
Marta Stus
nr katalogowy: 19170
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Muzeum Chleba na krakowskim Kazimierzu
nr katalogowy: 19134
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Święto chleba w Poznaniu
Anna Butka
nr katalogowy: 12832
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Felieton. Dlaczego nie ma dobrego chleba
Jerzy Knyziak
nr katalogowy: 12770
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Jackowski. Sekret popularności linii do chleba Glimek
nr katalogowy: 12742
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Krakowskie wspomnienie
nr katalogowy: 108438
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
XII Święto Chleba w Radomiu
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 54827
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Pod hasłem „Nasz chleb pachnie tradycją”. XXII Radomskie Święto Chleba
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 128330
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Święto Chleba w Radomiu
nr katalogowy: 150830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
Chleba naszego powszedniego...
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 5041
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Kultura chleba w szkole
Marek Perzyński
nr katalogowy: 19266
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Lubelskie Święto
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 12834
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Gdańsk XVI święto chleba
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 62787
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Lubelskie Święto Chleba 2015
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 94491
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Światowe Forum Chleba w Moskwie już niedługo
nr katalogowy: 23003
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Z życia szkół. Festiwal nauki w I Dniu Chleba
Lucyna Kubicka
nr katalogowy: 4789
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Kierowanie procesem fermentacji i kształtowanie smaku chleba
Elżbieta Staszewska
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 12876
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Pod hasłem „Nasz chleb pachnie tradycją”. XXII Radomskie Święto Chleba
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 128330
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Czysta etykieta, czyli chwal się krótką listą składników
Justyna Stefańska
nr katalogowy: 122166
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Święto Chleba w Gdańsku - pod patronatem św. Klemensa
Marta Stus
nr katalogowy: 22124
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
IV Powiatowe Święto Chleba w Przeworsku
Iwona Oleniuch
nr katalogowy: 54825
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Quinoa - wartość żywieniowa i wykorzystanie w produkcji pieczywa i makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 83385
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Wykorzystanie kulinarne mrożonek warzywnych Warzywa na talerze!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 103519
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Otręby z różnych zbóż - wartość technologiczna i żywieniowa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 101317
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Pieczywo specjalne w naszej diecie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 93893
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Nowoczesne linie do formowania chleba dla każdej piekarni
nr katalogowy: 4769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Dziesiąte, jubileuszowe Święto Chleba w Krakowie
Anna Korfel
nr katalogowy: 78291
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Jakość pieczywa ma zachęcać do jego spożywania. Ale czy tak jest?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 72838
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Chleb Graham
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 88772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Żeby chleb był lepszy. Konferencja Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS Wpływ cech ziarna na jakość chleba
nr katalogowy: 4728
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Technologia produkcji chleba starogardzkiego
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 81747
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Warszawskie Święto Chleba
Jolanta Leszczyńska
nr katalogowy: 72849
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Mało nas do pieczenia chleba...na gdańskim święcie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 54824
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Nitkowatość - choroba chleba
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 44966
AURA 2011-10
"Chleb starzeje się, twardnieje - człowiek słabnie"
Irena DUDEK
nr katalogowy: 62848
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Chleba naszego Wielkanocne wypieki
nr katalogowy: 120566
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Święto chleba w Wielkopolsce
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 101141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
24. Święto Chleba w Gdańsku
nr katalogowy: 122763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
"Dobry Chleb" w Radomiu
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 63527
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Wypiek chleba formowego - właściwy wybór jest tylko jeden!
Piotr Kulik
nr katalogowy: 53354
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Festiwalowy powrót do tradycji
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 99151
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
"Bułka dla ucznia"
Grzegorz Nowakowski
nr katalogowy: 50236
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Przetwory zbożowe - aspekty wzbogacania wartości odżywczej
ALICJA KAWKA
nr katalogowy: 47097
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Wartość wypiekowa mąki żytniej i metody jej oceny
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 99945
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Warszawskie Święto Chleba
nr katalogowy: 64118
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
XVII Warszawskie Święto Chleba
nr katalogowy: 123170
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Dzień Chleba w Staszowie
nr katalogowy: 93898
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
S/wie‚to Chleba - kilka refleksji
nr katalogowy: 117386
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Święto Chleba w Lublinie
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 110298
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
XIX Radomskie Święto Chleba Nawet deszcz nie zniechęcił...
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 110296
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Świętowanie w Jaworze
nr katalogowy: 109757
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Festiwal Chleba
nr katalogowy: 83998
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Święto Chleba, 12-18 maja 2014, Francja Á chacun sa tradition! Każdy ma swoją tradycję
Beata Marchand
nr katalogowy: 85192
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 44391
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Ograniczać sól w chlebie? - Nie! mówią jednym głosem niemieccy piekarze
nr katalogowy: 41654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Dobre dni dla piekarstwa
nr katalogowy: 47779
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Dlaczego należy jeść chleb? Czy pieczywo tuczy?
nr katalogowy: 110812
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 69712
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 61301
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Mistrzowie żytnich wypieków, czyli o tym jak Szwedzi pokochali bröd i stworzyli Nordycką Kulturę Chleba
nr katalogowy: 85521
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Naturalny ormiański chleb na polskim rynku
nr katalogowy: 111912
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Święto Chleba w Krakowie
nr katalogowy: 28975
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Święto Chleba w Jarosławiu
Urszula Machaj
nr katalogowy: 38988
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Targi i konkurs w Jaworze
nr katalogowy: 36587
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 35924
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Targi HERT
nr katalogowy: 63530
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Pszenica orkisz - wartość żywieniowa i wypiekowa oraz możliwości wykorzystania przetworów
Roman Jurga
nr katalogowy: 54864
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH