Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
„Spotkanie pożniwne” dotyczące aktualnej sytuacji na rynku ziarna zbóż w Polsce
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134842
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
SPOTKANIE POŻNIWNE dotyczące aktualnej sytuacji na rynku ziarna zbóż w Polsce
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 141697
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
„Spotkanie pożniwne” dotyczące aktualnej sytuacji na rynku ziarna zbóż w Polsce
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134842
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
SPOTKANIE POŻNIWNE dotyczące aktualnej sytuacji na rynku ziarna zbóż w Polsce
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 141697
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Spotkanie pożniwne
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 147202
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ pochodzenia ziarna pszenicy i okresu dojrzewania pożniwnego na wydajność i jakość mąki
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 115166
dojrzewanie pożniwne
pochodzenie ziarna
wydajność procesu przemiału
jakość mąki
post-harvest maturation
origin of grain
efficiency of the milling process
flour quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Dojrzewanie pożniwne ziarna pszenicy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 145397
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ciekawe imprezy dla osób zainteresowanych branżą młynarską w II połowie 2019 roku organizowane przez Zarząd Główny Stowarzyszenia Młynarzy RP
Jadwiga Rothkael
nr katalogowy: 121638
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Drodzy Czytelnicy
Monika Soszyńska-Masny
nr katalogowy: 134841
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-2
Dojrzewanie bazy lodowej – jak czas podkręca smak lodów?
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 147195
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
METODY POUBOJOWEGO dojrzewania mięsa
Katarzyna Tkacz
Patrycja Mórawska
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142113
dojrzewanie mięsa
dojrzewanie na mokro
sezonowanie na sucho
dojrzewanie w workach z półprzepuszczalnej folii membranowe
addtitional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-11
Przegląd domieszek przyspieszających dojrzewanie betonu, dostępnych na polskim rynku
Jan Pizoń
nr katalogowy: 88056
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Instrumentalne metody określania dojrzałości fermentowanych produktów mlecznych
A. Bzducha
M. W. Obiedziński
nr katalogowy: 22434
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Dojrzewanie mąki pszennej a jakość pieczywa
Alicja CEGLIŃSKA
Tadeusz HABER
Grażyna CACAK-PIETRZAK
Agnieszka ZMYSŁOWSKA
nr katalogowy: 20094
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-20
PORADNIK Wino dla inżyniera
winny maniak
nr katalogowy: 38435
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-4
Kanon
nr katalogowy: 89753
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Przyczyny chorób zbóż z nowych zasiewów
nr katalogowy: 61315
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Czy surowce kopalne mogą być zastąpione odpadami?
Katarzyna Chojnacka
Juliusz Winiarski
Hanna Fałtynowicz
Katarzyna Pstrowska
Małgorzata Mironiuk
Anna Niciejewska
Dawid Skrzypczak
nr katalogowy: 140442
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-26
Dojrzewanie dronów
nr katalogowy: 88743
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-12
Zastosowanie spektrofotometru w ocenie koloru bawełny. Cz. I
Małgorzata Matusiak
nr katalogowy: 48882
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Możliwość wykorzystania cementu portlandzkiego żużlowego do produkcji elementów prefabrykowanych
Jan Pizoń
Beata Łaźniewska-Piekarczyk
nr katalogowy: 95132
10.15199/33.2015.11.65
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Plan B - plan na biznes
nr katalogowy: 86239
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Wino - istota żywa
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 41664
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Charakterystyka zbiorów żyta i pszenicy w Niemczech w 2011 r.
nr katalogowy: 64152
CHŁODNICTWO 2023-3
Tradycyjna chłodnia z płyt warstwowych
nr katalogowy: 143890
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Czas na zmiany - spotkanie młynarskie
nr katalogowy: 122793
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Dieta to „sposób bycia”
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 129671
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-1
Dojrzewanie do atomu
Marek Bielski
nr katalogowy: 129878
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Czy surowce kopalne mogą być zastąpione odpadami?
Katarzyna Chojnacka
Juliusz Winiarski
Hanna Fałtynowicz
Katarzyna Pstrowska
Małgorzata Mironiuk
Anna Niciejewska
Dawid Skrzypczak
nr katalogowy: 140442
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Dojrzewanie poubojowe a jakość wołowiny
Natalia Piaskowska
Katarzyna Śmiecińska
nr katalogowy: 93154
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Dziki rarytas na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54775
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Z glutaminianem sodu czy bez?
Joanna Szaciło
Kamil Szaciło
nr katalogowy: 104155
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Chleb w obrzędach rodzinnych Narodziny - Chrzest
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 97851
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-6
Korozja siarczanowa cementów portlandzkich zawierających popioły denne
ZDZISŁAW PYTEL
nr katalogowy: 60362
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Okres przechowywania mąki (wg badań wykonanych w ZPZiP IBPRS) może być znacznie dłuższy
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 60023
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Święte wino z Toskanii
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 97859
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Dojrzewanie cydru (FJM)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 151748
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
XIX Szkoła Technologii Fermentacji
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 116199
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Żywność jako ładunek i zapas magazynowy. Cz. II
Radosław Sutkowski
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 81366
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sposób na dziczyznę
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 102743
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Okres przechowywania mąki, na bazie prób przechowalniczych wykonanych w ZPZiP IBPRS
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 97837
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-4
Wyznaczanie wytrzymałości betonu na podstawie funkcji dojrzałości wg amerykańskiej normy ASTM C1074-11
Aleksandra Mariak
Krzysztof Wilde
nr katalogowy: 90770
10.15199/33.2015.04.19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107662
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-11
Dojrzałość organizacyjna i jej wpływ na doskonalenie zarządzania przedsiębiorstwem
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 88613
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Wytrzymałość a trwałość betonów wysokowartościowych po ekspozycji na wysoką temperaturę
Artur Kuś
Mariusz Tomaszewski
Wioletta Jackiewicz-Rek
Tomasz Drzymała
nr katalogowy: 87522
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Możliwości przetwórcze dzikiego ptactwa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66663
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-11
Kompostowanie osadów ściekowych - charakterystyka procesu oraz analiza jakości kompostu
Dorota Kulikowska
Magdalena Moszczyńska
nr katalogowy: 55672
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Tokajske veber - słowackie złoto znad granicy z Węgrami
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 122776
AURA 2017-2
Zagrożenie funkcjonowania środowiska naturalnego w aspekcie zanieczyszczenia światłem
Anna Czaplicka
Bogdan Siedlecki
nr katalogowy: 104051
10.15199/2.2017.2.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Wyższe alkohole w piwie
Krzysztof Kucharczyk
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 104717
10.15199/64.2017.3.5
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Nowe wymagania Unii Europejskiej dotyczące stosowania wybranych dozwolonych substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 86268
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Składniki nawozowe w strumieniu osadów ściekowych po fermentacji metanowej
Joanna Gluzińska
Jacek Kwiecień
Urszula Sienkiewicz-Cholewa
nr katalogowy: 59858
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-5
Postęp w budowie i eksploatacji tekturnic Cz. 3. Płyty grzewcze, pasy transportowe, wentylatory
Krzysztof Głowacki
nr katalogowy: 120355
OPAKOWANIE 2019-3
Opakowania inteligentne: przykłady z życia wzięte
nr katalogowy: 119319
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Modelowanie numeryczne złoża warzyw w chłodniach metodą bezpośrednią z uwzględnieniem przewodzenia ciepła wewnątrz warzyw
Aneta Bohojło-Wiśniewska
Adam Łapiński
nr katalogowy: 93067
10.15199/8.2015.7-8.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Rioja - skarbnica hiszpańskich win
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 88790
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
CHŁODNICTWO 2022-6
Układy chłodnicze z lodem zawiesinowym
Adam Ruciński
nr katalogowy: 140787
10.1599/8.2022.6.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Robimy cydr – przygotowanie jabłek do tłoczenia
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 148564
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-1
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na skład chemiczny owoców i warzyw Część 1. Parametry mikroklimatu
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
DOROTA ANNA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
TOMASZ CHOIŃSKI4)
nr katalogowy: 81856
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Wpływ przemian poubojowych na kruchość mięsa wołowego
Marian Gil
Mariusz Rudy
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 119685
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Chemical reactions in the phosphorite-sulfuric acid-urea-water system in relation to process security and product quality. Part 1. System CO(NH2)2-H2SO4-H2O Reakcje chemiczne w układzie fosforyt-kwas siarkowy-mocznik-woda a bezpieczeństwo procesowe i jakość produktu. Cz. I. Układ CO(NH2)2-H2SO4-H2O
Andrzej Biskupski
Sebastian Schab
Mieczysław Borowik
Piotr Rusek
Przemysław Malinowski
nr katalogowy: 92494
10.15199/62.2015.7.15
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Produkcyjne i poprodukcyjne kształtowanie barwy wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130134
barwa wędlin surowych dojrzewających
barwniki hemowe
przemiany barwników hemowych
wybarwienie peklownicze
wędzenie
dojrzewanie
aged raw cured meats colour
heme pigments
heme pigments changes
cured meat colour
smoking
aging
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Technika kontrolno-pomiarowa do rejestracji i monitoringu temperatury w przetwórstwie surowców mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 130542
technika kontrolno-pomiarowa temperatury
dobór i użytkowanie
przetwórstwo mięsa
temperature control and measurement technique
selection and use
meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-3
Zależność pomiędzy przyrostem wytrzymałości na ściskanie i granicznymi naprężeniami przyczepności w okresie dojrzewania betonu – weryfikacja założeń EC2
Andrzej Śliwka
Barbara Wieczorek
Mirosław Wieczorek
nr katalogowy: 147842
10.15199/33.2024.03.02
beton
dojrzewanie
przyczepność
stal
wytrzymałość
concrete
curing
adhesion
steel
strength
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
CHARAKTERYSTYKA I PRZYDATNOŚĆ technologiczna osłonek naturalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 145945
surowce osłonkowe
właściwości osłonek naturalnych
dobór i przydatność technologiczna osłonek naturalnych
casings raw materials
natural casings properties
selection and technologically usefulness of natural casings
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Zastosowanie biostarterów grzybowych w procesie dojrzewania wołowiny na sucho
Wiesław PRZYBYLSKI
Magdalena PŁECHA
nr katalogowy: 151152
wołowina sezonowana na sucho
jakość sensoryczna
mikrobiologia mięsa
Mucor flavus
biostartery
związki lotne
dry-aged beef (DAB)
sensory quality
microbiology of meat
Mucor flavus
biostarters
volatile compounds
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH