Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2020-12
Orzech włoski – jego królewska mość
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 129377
AURA 2024-8
Orzech włoski – królewskie drzewo
Janusz R. MROCZEK
Eryka PIĘTA
nr katalogowy: 149941
10.15199/2.2024.8.2
orzech włoski
właściwości odżywcze i prozdrowotne
wykorzystanie w kosmetyce
walnut
nutritional and health-promoting properties
use in cosmetics
AURA 2024-9
Orzech włoski w krajobrazie Polski
Mariusz SZMAGARA
Agnieszka SZMAGARA
Katarzyna SZMAGARA
nr katalogowy: 150524
10.15199/2.2024.9.2
orzech włoski
gatunek inwazyjny
długowieczność
walnut
invasive species
longevity
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-6
Substancje barwiące włosy
JOANNA RUTOWICZ
nr katalogowy: 27128
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-2
"Orzech" - trudny czas
Bogdan Nowak
nr katalogowy: 24372
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Włoski przemysł skórzany jest ostrożnie optymistyczny
nr katalogowy: 142793
OPAKOWANIE 2007-3
Nowa folia opakowaniowa firmy Innovia Films
nr katalogowy: 24810
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Włoski przemysł skórzany jest ostrożnie optymistyczny
nr katalogowy: 142793
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-6
Włoski eksport obuwia zyskuje na wartości, ale spada pod względem ilości
nr katalogowy: 146612
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Nowości w witrynie
nr katalogowy: 27800
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-4
Bezpieczeństwo pracowników to dogmat
nr katalogowy: 97723
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Nowości lodziarskie 2016
nr katalogowy: 96698
AURA 2011-1
Niezwykła moc oleju arganowego
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 56885
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-11
Tkaniny włoskie
nr katalogowy: 13914
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
NOWOŚCI
nr katalogowy: 44372
OPAKOWANIE 2009-4
"Wytłaczanie folii opakowaniowej i techniki mieszania"
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 44159
OPAKOWANIE 2012-11
Opakowanie, w którym dojrzewają sery
nr katalogowy: 72390
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-1
Inteligentna metka
nr katalogowy: 13590
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-1
Inteligentna metka
nr katalogowy: 13590
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-9
Włoski system renowacyjny
nr katalogowy: 10664
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-1
Moda z Włoch
nr katalogowy: 19973
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Czy zachodni dostawcy unikają konfrontacji z polskimi producentami
A.Ł.
nr katalogowy: 14835
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-2
Nowy informator A propos płytek
nr katalogowy: 7764
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Nowa książka Słownik jedenastojęzyczny agrobiznesu
nr katalogowy: 6409
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Ze słońcem w tle
nr katalogowy: 12066
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-1
ICE - partner firm polskich
nr katalogowy: 19983
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-10
Maszyny dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 6094
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
ABA. Piec rurowy, jakiego jeszcze nie byio
nr katalogowy: 12837
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
ABA FORNI. Piec rurowy, jakiego jeszcze nie było
nr katalogowy: 23005
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
ICE - partner firm polskich do konfaktów z Włochami
nr katalogowy: 7150
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Spotkanie z przedstawicielami rynku zbożowego Włoch - Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 14101
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-2
Tapety w łazience
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 120991
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Włoski styl
Giancarlo Russo
nr katalogowy: 96452
CHŁODNICTWO 2004-7
Intensywność oddychania, zawartość witaminy C i barwników chlorofilowych w warzywach kapustnych przechowywanych w kontrolowanej atmosferze
Lucjan Krala
Maria Witkowska
nr katalogowy: 739
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Kanony smaku. Włoski energizer
Filip Bartelak
nr katalogowy: 12756
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-12
Monitorowanie procesu badawczego jako forma zapobiegania potencjalnym niezgodnościom
Elżbieta DYMAREK
Marzena PABIAN-MACINA
Łukasz ORZECH
nr katalogowy: 48743
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-2-3
W terenie ...i nie tylko
nr katalogowy: 96347
OPAKOWANIE 2020-1
Fossaluzza - jakość przede wszystkim
nr katalogowy: 124643
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Seeds of Lupinus mutabilis Sweet as a potential source of raw material for oil and fat industry. Nasiona łubinu andyjskiego (Lupinus mutabilis Sweet) jako potencjalne źródło surowca dla przemysłu tłuszczowego
Marta Gas
Marcin Kozak
Władysław Malarz
Andrzej Kotecki
nr katalogowy: 79454
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-11
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 43201
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Zakręcony przysmak
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 39488
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
CZY ZNASZ OSZCZĘDNIEJSZY PIEC RUROWY?
nr katalogowy: 38750
AURA 2007-10
ADAM WIECZOREK
nr katalogowy: 30461
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-9
Pylica krzemowa płuc
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 29789
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Od Apulii po Toskanię
nr katalogowy: 35796
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-6
Prada rezygnuje z futer
nr katalogowy: 121061
OPAKOWANIE 2017-6
Vega w natarciu
nr katalogowy: 106501
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Najlepsi pracują z najlepszymi
nr katalogowy: 31378
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
ITALPACK s.r.l. - włoski producent urządzeń pakujących
nr katalogowy: 37685
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Zdrowy jak orzech
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 115012
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Emocje sięgały zenitu
Lucyna Kubicka
nr katalogowy: 83177
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Carbonaceous smokeless fuel and modern small-scale boilers limiting the residential emission. Part 2. Experimental tests of a new carbonaceous smokeless fuel Węglowe paliwo niskoemisyjne i nowoczesne konstrukcje kotłów małej mocy ograniczające "niską emisję". Cz. II.** Doświadczalna ocena nowego paliwa o obniżonej emisyjności
Katarzyna Matuszek
Piotr Hrycko
Sławomir Stelmach
Aleksander Sobolewski
nr katalogowy: 96626
10.15199/62.2016.2.9
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Zabaione
Piotr Ejsmont
nr katalogowy: 27082
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Zapach świeżo palonej kawy
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 37763
CHŁODNICTWO 2008-8
Wymienniki ciepła ECO - co jeszcze warto wiedzieć o produktach...
Paweł Pałęga
nr katalogowy: 37301
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Mokka kontra espresso
nr katalogowy: 23780
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Włoski przemysł młynarski ważną częścią sektora makaronowego
nr katalogowy: 115164
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
IT ALPACK s.r.l. - włoski producent urządzeń pakujących
nr katalogowy: 70528
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
ITALPACK s.r.l. - włoski producent urządzeń pakujących
nr katalogowy: 62034
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Opera mrożąca Czyli o tym, jak Chińczycy zafundowali nam najsłynniejszy włoski deser
Beata Marchand
nr katalogowy: 82618
OPAKOWANIE 2017-2
Vega - wschodząca gwiazda składarko-sklejarek
Anna Naruszko
nr katalogowy: 104226
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Wykwintne cukiernictwo - tradycja w służbie innowacji
nr katalogowy: 96449
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Kompleksowa modernizacja młyna Molino Piantoni, wykonana przez firmę Golfetto Sangati
nr katalogowy: 105092
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
ITALPACK s.r.l. - włoski producent urządzeń pakujących
nr katalogowy: 54194
OPAKOWANIE 2015-9
Efektywna produkcja etykiet na żądanie
nr katalogowy: 94354
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Walka z czasem
nr katalogowy: 58719
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Koncentrujemy się na rozwoju naszych marek
nr katalogowy: 53811
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Tajniki perfekcyjnych lodów - Kompensacja – istotny proces w tworzeniu lodów
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 148041
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-4
Prawie Dodge
Henryk Piekut
nr katalogowy: 82644
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-4
Siła, logika i dostatek
nr katalogowy: 82642
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Włosi preferują wyroby z wyższych półek
A.Ł.
nr katalogowy: 56391
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-10
"Górka Cement" od stu lat na rynku
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 71755
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Słodkie lenistwo, czyli urlop w duchu slow movement
nr katalogowy: 69078
OPAKOWANIE 2012-5
Orzeszki w nowym opakowaniu
nr katalogowy: 67898
CHŁODNICTWO 2013-2
Klimakonwektory z inwerterem
nr katalogowy: 74669
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Kolacja z gwiazdą
nr katalogowy: 82367
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 102837
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-23-24
WSPOMNIENIE. Enrico PAVONI
nr katalogowy: 72237
OPAKOWANIE 2019-11
Celmacch Chroma Evo 1700 w Toscana Ondulati
Andrea Spadini
nr katalogowy: 123435
OPAKOWANIE 2016-7
Chroma Print firmy Celmacch - technologia druku w wysokiej rozdzielczości
nr katalogowy: 99603
OPAKOWANIE 2016-5
Jeden producent - dwa loga - i synergia procesów obróbki materiałów plastikowych
nr katalogowy: 98743
OPAKOWANIE 2022-1
Włoski sektor maszyn pakujących na plusie
nr katalogowy: 136016
OPAKOWANIE 2024-1
Nowy rekord sprzedaży maszyn pakujących we Włoszech
nr katalogowy: 147073
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Nowości lodziarskie 2010
nr katalogowy: 50866
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-2
Duża różnorodność, wysoka jakość
nr katalogowy: 49904
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-9
Vilfredo F. D. Pareto 1848-1923
nr katalogowy: 46851
AURA 2016-12
Wielkie żarcie
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 102578
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
Jak podstawowe prawa ludzkiej głupoty mogą pomóc nam w poprawie bezpieczeństwa pracy?
Włodzimierz Biel
nr katalogowy: 143509
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-12
XVIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa z zakresu Trakcji Elektrycznej SEMTRAK 2018
Janusz Prusak
Waldemar Zając-Domański
nr katalogowy: 117586
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-10
Optymalne rozwiązania w gospodarce ściekowej
Wojciech Pietraszek
nr katalogowy: 55056
OPAKOWANIE 2018-8
Robotyka w służbie piekarni
nr katalogowy: 115570
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Pomysły złowione w sieć
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 43717
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-3
Czy włoska płytka uchroni się od kryzysu?
Tacjana Pazura
nr katalogowy: 46140
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-3
Nowości w kolekcji Luminor
Tacjana Pazura
nr katalogowy: 46135
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-22
Prestiż w cenie luksusu
Henryk Piekut
nr katalogowy: 64476
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Spotkanie z Francesco Elmi
nr katalogowy: 122775
OPAKOWANIE 2018-9
etma wybrała najlepsze tuby roku 2018
nr katalogowy: 116087
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Bankiety godne Nobla
Teresa Wojciechowska
nr katalogowy: 40672
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Aktualności
nr katalogowy: 44872
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
ITALPACK s.r.l. - włoski producent urządzeń pakujących
nr katalogowy: 47009
OPAKOWANIE 2012-7
Technologia flekso Kodaka pomaga przemysłowi rolno-spożywczemu
nr katalogowy: 69024
OPAKOWANIE 2015-10
Ekonomicznie i na skalę przemysłową
nr katalogowy: 94381
OPAKOWANIE 2015-8
Ekonomicznie i na skalę przemysłową
nr katalogowy: 94304
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Nowości lodziarskie 2017
nr katalogowy: 104282
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Smak tradycji - ROLADA WIEPRZOWA, SALCESON WŁOSKI
nr katalogowy: 44881
AURA 2015-6
Zwierzęta w służbie roślin
Piotr Skubała
nr katalogowy: 91632
10.15199/2.2015.6.5
OPAKOWANIE 2020-12
Maszyna Evo XC w centrum uwagi
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 129462
OPAKOWANIE 2022-2
Jak zapakować cegłę
nr katalogowy: 136511
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Branża gastronomiczna zyskuje uczestnicząc w targach WorldFood Warsaw
nr katalogowy: 112569
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-11
Połączenie różnych obróbek w pojedynczym urządzeniu - maszyny kombinowane
nr katalogowy: 123517
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Warto odrobić pracę domową
nr katalogowy: 103083
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-10
theMicam Miejski eklektyzm
nr katalogowy: 101396
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Receptury wewnętrzne nr 21
nr katalogowy: 129666
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
WIEŚCI KONOPNE
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 150170
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2018 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 118712
AURA 2016-12
Wyrok Trybunału z 28 lipca 2016 r. w sprawie wypełnienia odpadami wyrobiska po kamieniołomie, C - 147/15
Adam Habuda
nr katalogowy: 102577
OPAKOWANIE 2022-2
Jak zapakować cegłę
nr katalogowy: 136511
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Porównanie sprawności napędu wyposażonego w silnik indukcyjny i reluktancyjny
Andrzej NIEDWOROK
Łukasz ORZECH
nr katalogowy: 100025
10.15199/48.2016.08.64
AURA 2022-5
Archetyp Raju powstaje w Ogrodzie Botanicznym w Powsinie
Jolanta CZUDAK-TOMAKA
nr katalogowy: 137570
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Włoski piwny zawrót głowy - Reminiscencje z wyprawy dziennikarzy przed BrauBeviale 2014
Rafał Kowalczyk
nr katalogowy: 86185
AURA 2013-10
Przeobrażenia Parku Decjusza na Woli Justowskiej
Michał URUSZCZAK
nr katalogowy: 79495
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-7-8
Inwestycje w przyszłość
nr katalogowy: 53763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Włoskie inspiracje - IV Spotkanie z Mistrzem Akademii Mistrza
Justyna Stefańska
nr katalogowy: 121625
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Szwajcaria różnorodnością pieczywa słynie (część 3) Ticino i Pellanda
Beata Marchand
nr katalogowy: 93316
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Orzechy w codziennej diecie wartości żywieniowe i prozdrowotne
Lucyna Pachocka Agata Stróżyk
nr katalogowy: 104685
10.15199/65.2017.3.8
AURA 2018-11
Dąb, monarcha leśnych ostępów
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 117041
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-11
Skórzany luksus made in Italy
KATARZYNA MACIEJEWSKA SERRA
nr katalogowy: 117748
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-11
Stalowy cylinder Yankee bez szwu - jednolita odkuwka z wlewką
ALEKSANDER KLEPACZKA
nr katalogowy: 117278
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-6
Natura i technologia
Katarzyna Maciejewska
nr katalogowy: 60635
CHŁODNICTWO 2017-1-2
WinPOWER - rodzina nowoczesnych agregatów wody lodowej Rhoss
Andrzej Rządzki
nr katalogowy: 104204
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Chorwacja – czerwone odmiany endemiczne i kariera dziewięciu ocalałych krzewów
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 128343
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Przyszłość tradycyjnego modelu żywienia
nr katalogowy: 130951
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Przyszłość tradycyjnego modelu żywienia
nr katalogowy: 130951
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Przyszłość tradycyjnego modelu żywienia
nr katalogowy: 130951
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Konferencja nt. targów BrauBeviale we włoskim Merano
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 86184
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-4
Pitti Filati - 2013 Letni karnawał
Katarzyna Maciejewska Serra
nr katalogowy: 76030
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 56359
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-5
Statystyczna analiza inskrypcji odciśniętej na dysku z Fajstos
Mirosław Gajer
Zbigniew Handzel
Joanna Dybiec -Gajer
nr katalogowy: 91196
10.15199/13.2015.5.8
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Mistrzowie żytnich wypieków, czyli o tym jak Szwedzi pokochali bröd i stworzyli Nordycką Kulturę Chleba
nr katalogowy: 85521
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2011-4
Włoski przemysł płytek ceramicznych
Tacjana Pazura
nr katalogowy: 64665
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Koniecznie al dente!
nr katalogowy: 71214
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-3
Włoski przemysł płytek ceramicznych po trzęsieniu ziemi w regionie Emilia-Romania
Tacjana Pazura
nr katalogowy: 70458
OPAKOWANIE 2020-4
Większa elastyczność produkcji piwa z linią Sidel
nr katalogowy: 126009
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-3
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 122335
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Marsala - wino, które zmieniło historię Europy
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 99159
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Data science w piekarni - Restrukturyzacja przedsiębiorstwa
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 148020
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-9
Polska terminologia procesu ciągłego odlewania stali
Marek DZIARMAGOWSKI
Krzysztof KONOPKA
nr katalogowy: 86895
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-4
Cersaie 2012 trendy i inspiracje
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 72732
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-1
Rozwój fotografii - od chemii do elektroniki
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 64950
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Aktualności
nr katalogowy: 77794
GOSPODARKA WODNA 2013-4
System zaopatrzenia w wodę Nowego Jorku
PIOTR BEDNARCZYK
nr katalogowy: 75946
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-4
Instalacje elektryczne w pomieszczeniach użytkowanych medycznie w myśl nowej normy
Maciej Sałasiński
nr katalogowy: 75724
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
TADVISIO - nowe rozwiązanie suszarni przedmuchowej w maszynach tissue
nr katalogowy: 118739
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Charakterystyka przypraw Przyprawy roślinne klasyfikacja i zastosowanie kulinarne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 103971
10.15199/65.2017.2.7
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-12
Uwarunkowania rynku włoskiego w zakresie implementacji SZJ norm ISO 9000
Anna Maria HORODECKA
Radosław WOLNIAK
nr katalogowy: 95492
10.15199/46.2015.12.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Smaki Italii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 94672
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-4
O statystycznej analizie dysku z Fajstos. Część 1 - strony A i B dysku
Zbigniew Handzel
Mirosław Gajer
nr katalogowy: 97829
10.15199/13.2016.4.8
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-2
Dydaktyka elektrotechniki - pionierzy elektrodynamiki
Andrzej Przytulski
nr katalogowy: 96516
10.15199/74.2016.2.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Kanapki dla dzieci Zrób to sam
Grażyna Uścińska
nr katalogowy: 99749
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Podsumowanie 2014 r. i wyzwania na 2015 r. w ocenie organizacji branżowych
nr katalogowy: 89755
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
REKLAMA – dziecko marketingu, często niesprawne
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 135932
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Technologie
nr katalogowy: 142789
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Roczny spis treści Miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LV - 2011 r.
nr katalogowy: 64156
CHŁODNICTWO 2012-5
Quo vadis... ? Dokąd zmierza technologia agregatów wody lodowej Wywiad z Roberto Leucci, Export Managerem włoskiego producenta chillerów marki Rhoss
nr katalogowy: 68018
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
New approach in forensic studies of trace evidences. Nowe podejście do badania śladów w kryminalistyce
Małgorzata I. Szynkowska
Katarzyna Osingłowskaa
Aleksandra Pawlaczyka
Katarzyna Palińska
Marta Marcinek
Jacek Rogowski
Andrzej Czubak
Andrzej Parczewski
nr katalogowy: 77365
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-5
PITTI FILATI Etyka i innowacja
KATARZYNA MACIEJEWSKA SERRA
nr katalogowy: 98375
AURA 2016-4
Zieleń w mieście
nr katalogowy: 97564
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Chorwacja – czerwone odmiany endemiczne i kariera dziewięciu ocalałych krzewów
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 128343
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Historia mydła. Cz. I. Początki
Adam Wojtyło
Janusz Ryczkowski
nr katalogowy: 143280
10.15199/62.2023.5.2
mydło
historia mydła
początki produkcji mydła
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
Jak podstawowe prawa ludzkiej głupoty mogą pomóc nam w poprawie bezpieczeństwa pracy?
Włodzimierz Biel
nr katalogowy: 143509
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Gazy anestetyczne. Zastosowanie, narażenie środowiskowe i sposoby zmniejszenia ryzyka zagrożenia
Jarosław Chmielewski
Małgorzata Czarny-Działak
Edyta Laurman-Jarząbek
Joanna Ślusarczyk
Ilona Żeber-Dzikowska
Bożena Wójtowicz
Barbara Gworek
Małgorzata Dziechciaż
nr katalogowy: 116817
10.15199/62.2018.10.25
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LIV – 2010 r.
nr katalogowy: 56219
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Ocena fizykochemicznych właściwości odpadów paleniskowych z zabudowy niskiej
Monika Czopa
Agnieszka Petryk
nr katalogowy: 122835
10.15199/62.2019.10.8
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Obciążenie RLC przeznaczone do badania odporności falowników fotowoltaicznych na zanik napięcia sieci energetycznej
Aleksander BODORA
Tomasz BISKUP
Andrzej NIEDWOROK
Arkadiusz DOMORACKI
Łukasz ORZECH
nr katalogowy: 148998
10.15199/48.2024.06.36
falowniki fotowoltaiczne
zanik napięcia sieci zasilającej
zautomatyzowany system testowy
photovoltaic inverters
power failure
automated test system
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Obciążenie RLC przeznaczone do badania odporności falowników fotowoltaicznych na zanik napięcia sieci energetycznej
Aleksander BODORA
Tomasz BISKUP
Andrzej NIEDWOROK
Arkadiusz DOMORACKI
Łukasz ORZECH
nr katalogowy: 148998
10.15199/48.2024.06.36
falowniki fotowoltaiczne
zanik napięcia sieci zasilającej
zautomatyzowany system testowy
photovoltaic inverters
power failure
automated test system
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Badania potencjału produkcji biogazu z odpadów zielarskich
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Kamila Klimek
Agnieszka Najda
Barbara Łaska-Zieja
Artur Olesienkiewicz
nr katalogowy: 124842
10.15199/62.2020.2.7
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-1
Wyłączniki wysokich napięć typu SB6 - geneza, budowa i doświadczenia eksploatacyjne w Polsce
Andrzej Nosek
Jacek Nowicki
nr katalogowy: 118100
10.15199/74.2019.1.5
wyłączniki wysokich napięć
napęd gazodynamiczny
sześciofluorek siarki (SF6)
serwis aparatury elektroenergetycznej
high voltage circuit breakers
gas-dynamic operating mechanism
sulphur hexafluoride (SF6)
service of electric power network equipment
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-2
OPROGRAMOWANIE KLASY MACHINE-AIDED HUMAN TRANSLATION JAKO NARZĘDZIE INFORMATYCZNE UMOŻLIWIAJĄCE GROMADZENIE I PRZECHOWYWANIE WIEDZY O ZAGROŻONYCH WYMARCIEM JĘZYKACH
Zbigniew Handzel
Mirosław Gajer
nr katalogowy: 130618
10.15199/13.2021.2.7
lingwistyka komputerowa
przetwarzanie języka naturalnego
inżynieria lingwistyczna
wymierające jęz
computational linguistics
natural language processing
linguistic engineering
endangered language
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Badanie in vitro działania chemicznych składników owoców kotewki orzecha wodnego i ich aktywności względem komórek niedrobnokomórkowego raka płuc A549
Zhifang Mao
Qing Wang
Faxiu Cheng
Zhiyong Zhang
Carya
Gongli Kang
Ying Li
nr katalogowy: 118586
10.15199/62.2019.2.4
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-10
Od przekaźników elektromechanicznych do zabezpieczeń całkowicie optycznych
Jerzy Nowak
nr katalogowy: 116479
10.15199/74.2018.10.5
systemy automatyki stacyjnej
przekaźniki elektromechaniczne
zabezpieczenia cyfrowe
zabezpieczenia całkowicie optyczne
substation automation systems
electromechanical relays
digital protections
all-optical protections
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-11
Zarządzanie jakością w motoryzacji według standardu IATF 16949:2016 w ujęciu procesowym
Józef GRUSZKA
Agnieszka MISZTAL
nr katalogowy: 110429
10.15199/48.2017.11.1
proces
zarządzanie jakością
branża motoryzacyjna
process
quality management
automotive industry
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Piwa owocowe – korzyści i zagrożenia związane z wykorzystaniem owoców w technologii piwowarstwa
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 144701
10.15199/64.2023.4.1
piwa owocowe
biofilm
zanieczyszczenia piwa
bezpieczeństwo żywności
fruit beers
biofilm
beer contamination
food safety
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH