Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-12
Zmiany w konsumpcji żywności w Polsce
KRYSTYNA KUŚMIERCZYK
DOROTA SZEPIENIEC-PUCHALSKA
nr katalogowy: 40036
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Konsumenci na rynku żywności
H. Makala
nr katalogowy: 7112
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Wymagania konsumentów dotyczące jakości soków owocowych wprowadzanych do obrotu i ich opakowań
Marzena Ucherek
nr katalogowy: 57202
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Spożycie soków pitnych i nektarów w Polsce i w krajach UE-27
Irena Strojewska
nr katalogowy: 77511
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Spożycie soków NFC w krajach UE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 100340
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo- -warzywnych w gospodarstwach domowych w Polsce
Irena Strojewska
nr katalogowy: 106762
10.15199/64.2017.6.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kodeks Praktyki AIJN
Barbara Groele
nr katalogowy: 139106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Soki NFC - klasyfikacja i wartość odżywcza
Barbara Groele
nr katalogowy: 116217
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-11
Jakość soków pitnych w opinii konsumentów
K. Pasternak
A. Strychalska-Rudzewicz
nr katalogowy: 14943
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Preferencje konsumentów na rynku napojów bezalkoholowych
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Bartosz Kruszewski
Andrzej Mazurkiewicz
nr katalogowy: 114464
10.15199/65.2018.6.6
napoje bezalkoholowe
preferencje konsumenckie
soki
nektary
napoje
non-alcoholic beverages
juices
nectars
consumer preferences
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kodeks Praktyki AIJN
Barbara Groele
nr katalogowy: 139106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Rynek soków pitnych, nektarów i napojów owocowych
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 51263
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Nadawanie barwy peklowniczej - Nowe trendy w produkcji
Barbara Szmyt
Marta Woźniak
Adam Kostecki
nr katalogowy: 105277
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Opinie konsumentów o rynku soków, nektarów oraz napojów owocowych i warzywnych
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 56860
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Trendy na rynku soków NFC w Polsce i na świecie - jak kreować, jak wykorzystywać
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 100342
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Preferencje wybranej grupy młodzieży dotyczące spożycia soków marchwiowych
Anna Dobrowolska
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 38260
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-11
Innowacja i zróżnicowanie
nr katalogowy: 22592
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Optymalny termin przydatności do spożycia soków NFC
nr katalogowy: 93101
OPAKOWANIE 2005-1
Rozwój produkcji maszyn pakujących
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 11052
OPAKOWANIE 2005-1
Rozwój produkcji maszyn pakujących
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 11052
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Postawy i preferencje zakupowe Polaków
nr katalogowy: 80684
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Rynek soków, nektarów i napojów niegazowanych
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 27213
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Polacy a soki
nr katalogowy: 148170
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Rozwiązania opakowaniowe dla żywności, napojów, produktów mlecznych i alternatywnych produktów mlekozastępczych
nr katalogowy: 150989
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo-warzywnych w Polsce i w UE
Irena Strojewska
nr katalogowy: 99248
10.15199/64.2016.6.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-6
Konsument a strategie pozycjonowania na rynku soków, nektarów i napojów niegazowanych
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 14840
OPAKOWANIE 2006-6
Elementy systemu HACCP w dystrybucji opakowań do kontaktu z żywnością dla sektora gastronomicznego
Jerzy Luberda
nr katalogowy: 17960
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Zawartość tłuszczu śródmięśniowego w mięsie wieprzowym
Tadeusz Blicharski
Anna Hammermeister
Mariusz Pierzchała
nr katalogowy: 16719
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Konsumpcja soków pitnych i wydatki na soki w gospodarstwach domowych
Irena Strojewska
nr katalogowy: 68863
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Poprawa bezpieczeństwa, jakości oraz rzetelności na rynku soków owocowych przez przemysłową samokontrolę
P. M. Funk
nr katalogowy: 6731
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-2
Opakowania handlowe - między wygodą a ekologią
nr katalogowy: 125055
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 4. Konsumpcja soków i nektarów i perspektywy jej rozwoju
Witold Płocharski
Barbara Groele
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 75478
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Cenne marki soków i napojów
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 35998
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Rynek napojów bezalkoholowych w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 30747
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Nowe alternatywne kierunki w produkcji soków - czyli jak zrobić sok naturalnie mętny najwyższej jakości
nr katalogowy: 51265
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Od początku prężna organizacja
nr katalogowy: 76229
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Jakość produktów i edukacja konsumentów priorytetem działań Stowarzyszenia KUPS
nr katalogowy: 32843
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Rok 2009 w ocenie organizacji branżowych
nr katalogowy: 50129
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
BIOEXPO Warsaw
nr katalogowy: 132098
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Polski handel zagraniczny sokami zagęszczonymi w 2015 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 97384
10.15199/64.2016.3.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Zmiany standardów jakości i znakowania soków
Izabela Tańska
nr katalogowy: 60518
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14573
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Techniczne rozwiązania dla branży spożywczej
nr katalogowy: 65294
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Kompleksowe kształtowanie efektów sensorycznych w sokach, napojach, wodach i piwach aromatyzowanych
J. Baczewski
nr katalogowy: 20564
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Jakość i promocja podstawą rozwoju branży sokowniczej
Barbara Groele
nr katalogowy: 142842
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Soki NFC - kategoria z przyszłością
Piotr Trojanowicz
nr katalogowy: 116216
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Europejski i polski rynek soków i nektarów w 2009 r.
nr katalogowy: 53828
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Soki, nektary, napoje - aspekty rynkowe i zdrowotne
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Katarzyna Stoś
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 105146
10.15199/64.2017.4.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Współpraca szansą wobec nadchodzących zagrożeń
nr katalogowy: 44682
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
Zadłużona branża słodyczy
nr katalogowy: 146824
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Jakość i promocja podstawą rozwoju branży sokowniczej
Barbara Groele
nr katalogowy: 142842
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Aromatyczny chleb dla zdrowia
Józef Ziółkowski
Adam Melkowski
Józef Sadkiewicz
nr katalogowy: 59323
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
20 lat rynku soków w Polsce
Julian Pawlak
nr katalogowy: 76233
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Doskonałe rozwiązania prosto z natury
nr katalogowy: 65286
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Rynek soków, nektarów oraz napojów owocowych i warzywnych
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 60516
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-2
Krajowi producenci płytek ceramicznych alarmują w sprawie rosnących kosztów produkcji
Ferdynand Gacki
nr katalogowy: 132434
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Teraźniejszość i przyszłość cukiernictwa. Rozmowa z Agatą Baldwin, specjalistą ds. marketingu firmy Barry Callebaut Polska
nr katalogowy: 138269
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Krajowy rynek soków pomarańczowych - ocena autentyczności i tożsamości
Grzegorz Suwała
nr katalogowy: 85106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Zmiany w polskim handlu zagranicznym sokami zagęszczonymi w 2016 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 105150
10.15199/64.2017.4.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Wymagania wobec opakowań wód butelkowanych przeznaczonych dla starszych konsumentów
Jarosław Świda
Ewa Jaracz
nr katalogowy: 103659
10.15199/65.2017.1.8
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
Krajowa Unia Producentów Soków podsumowała kolejny rok swej działalności
nr katalogowy: 74020
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Koszt etycznej żywności i napojów główną barierą dla konsumentów w Europie
nr katalogowy: 135245
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Konsumenci nieufni wobec biosłodyczy?
A. Ł.
nr katalogowy: 44993
OPAKOWANIE 2018-3
Jak wygrać na sklepowej półce
nr katalogowy: 112806
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-13
PORADNIK Wino dla inżyniera (167) Primitivo w Polsce
winny maniak
nr katalogowy: 99064
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Kuchnia roślinna w Polsce
nr katalogowy: 130438
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
XVIII Międzynarodowe Sympozjum KUPS. Cz. 1
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 92020
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Nietypowe surowce do produkcji soków
Łukasz Skoczylas
Małgorzata Tabaszewska
Sylwester Smoleń
Jacek Słupski
Anna Korus
Piotr Gębczyński
Marta Liszka-Skoczylas
nr katalogowy: 102273
10.15199/65.2016.11.10
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
XIX Międzynarodowe Sympozjum KUPS. Cz. 2 Nauka wychodzi naprzeciw rosnącym wymaganiom konsumentów
Maria J. Przegalińska
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 99246
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Regulacje unijne a preferencje konsumentów
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 50248
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
EXBERRY - żywność barwiąca to barwy pochodzące z natury
nr katalogowy: 44554
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
W Krakowie o neuromarketingu
nr katalogowy: 43753
GAZETA CUKROWNICZA 2009-9
Trendy na rynku wyrobów ciastkarskich
Marlena Piekut
nr katalogowy: 46536
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-2
Krajowi producenci płytek ceramicznych alarmują w sprawie rosnących kosztów produkcji
Ferdynand Gacki
nr katalogowy: 132434
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
POLAGRA 2021
nr katalogowy: 132093
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Jakość w centrum zrównoważonego rynku produktów owocowo-warzywnych i preferencje konsumentów II Euro-Śródziemnomorskie Sympozjum Przetwórstwa Owoców i Warzyw. Cz. 2
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 105158
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Spożycie i preferencje nabywcze konsumentów ryb i ich przetworów w Polsce
Joanna Tkaczewska
Władysław Migdał
nr katalogowy: 76649
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Sektor soków zagęszczonych i pitnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 143818
10.15199/65.2023.6.1
soki
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Sektor soków zagęszczonych i pitnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 143818
10.15199/65.2023.6.1
soki
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Parlament Europejski zaakceptował zmiany dyrektywy sokowej
Barbara Groele
nr katalogowy: 65493
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Bezglutenowe wypieki na rynku amerykańskim
Bogdan Achremowicz
nr katalogowy: 86250
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Koncentrujemy się na rozwoju naszych marek
nr katalogowy: 53811
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
KALEJDOSKOP VII–VIII 2024 ZE ŚWIATA NAPOJÓW
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 150169
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Konsument XXI wieku
EWA BABICZ-ZIELIŃSKA
ROMUALD ZABROCKI
nr katalogowy: 23588
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-3
Zmiany klimatu największą troską europejskich konsumentów
nr katalogowy: 147987
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
EXBERRY - żywność barwiąca to barwy pochodzące z natury: przyszłość należy do naturalnych alternatyw!
nr katalogowy: 43995
OPAKOWANIE 2019-3
Twój osobisty napój? Tak, to już możliwe dzięki elastycznej produkcji z ACOPOStrak
Stefan Hensel
nr katalogowy: 119332
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Primitivo z Apulii. Hit sprzedaży w Polsce
winny maniak
nr katalogowy: 98406
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Certyfikowany Produkt (CP) potwierdzeniem walorów zdrowotnych i odżywczych produktów z owoców i warzyw, w tym soków
Barbara Groele
nr katalogowy: 111190
OPAKOWANIE 2016-5
Potrzeby i wymagania konsumentów w zakresie opakowań do żywności
AGNIESZKA CHOLEWA-WÓJCIK
nr katalogowy: 98748
10.15199/42.2016.5.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-4-5
Substancje chemiczne w wyrobach i obowiązek producentów wobec klientów - REACH w branży modowej
nr katalogowy: 126334
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Trendy na rynku napojów bezalkoholowych
Bożena Waszkiewicz-Robak
Elżbieta Biller
Mieczysław W. Obiedziński
nr katalogowy: 105155
10.15199/64.2017.4.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
Coraz większe oczekiwania konsumentów wobec przemysłu spożywczego
A.Ł.
nr katalogowy: 14756
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
Coraz większe oczekiwania konsumentów wobec przemysłu spożywczego
A.Ł.
nr katalogowy: 14756
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Soki owocowe jako źródło składników bioaktywnych
Zuzanna Walczak
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 124146
10.15199/65.2019.12.6
soki owocowe
soki mieszane
NFC
związki bioaktywne
polifenole
fruit juices
mixed juices
NFC
bioactive compounds
polyphenols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Postrzegana jakość produktów w kontekście postrzeganej jakości marki
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 20843
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Zielone na wiele sposobów
Ewa Czarniecka-Skubina
Magdalena Andruszkiewicz
nr katalogowy: 54774
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-12
Obuwie, technika chodu oraz proces lokomocji w świetle wydatkowania energetycznego organizmu
WIOLETA SERWETA
ZBIGNIEW OLEJNICZAK
nr katalogowy: 95549
10.15199/60.2015.12.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Zanieczyszczenia chemiczne żywności - krytyczne wyróżniki jakości i bezpieczeństwa żywności
M.W. Obiedziński
M. Korzycka-lwanow
nr katalogowy: 14761
OPAKOWANIE 2022-12
Makrotrendy w opakowaniach dla e-handlu
nr katalogowy: 141134
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 3. Możliwości poprawy wartości odżywczej i zdrowotnej soków i ich rynkowego wizerunku a znakowanie produktów
Witold Płocharski
Janusz Ciok
Jarosław Markowski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 75891
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-11
Preferencje barw papierów graficznych
Ewa Drzewińska
nr katalogowy: 22108
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Teraźniejszość i przyszłość cukiernictwa. Rozmowa z Agatą Baldwin, specjalistą ds. marketingu firmy Barry Callebaut Polska
nr katalogowy: 138269
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Polskie sposoby na rosyjskie embargo na owoce i warzywa
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 86167
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Członków Stowarzyszenia KUPS
nr katalogowy: 125122
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
VII Akademia Sokowa
Anna Wilczyńska
nr katalogowy: 146650
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Nowe produkty dla starszych konsumentów
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 80668
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego do utrwalania soków owocowych i warzywnych
Justyna Nasiłowska
Barbara Sokołowska
nr katalogowy: 83793
OPAKOWANIE 2012-3
Metal i szkło: idealne połączenie
JASON HEGARTY
nr katalogowy: 66346
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Substancje dodatkowe w produktach mlecznych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87957
OPAKOWANIE 2019-8
Pułapki niespecjalistycznego systemu ERP
nr katalogowy: 122045
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Zapraszamy do Rzeszowa
nr katalogowy: 41657
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Chleb na świecie na przestrzeni dziejów
nr katalogowy: 83160
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
TYMBARK - 75 lat razem
nr katalogowy: 64604
CHŁODNICTWO 2012-11
Zachowania konsumentów na rynku lodów w województwie lubuskim
Stanisław Urban
Mariola Michałowska
nr katalogowy: 72836
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Projektowanie nowych wyrobów spożywczych
nr katalogowy: 31128
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Programy promocyjne w branży owoców i warzyw
Julian Pawlak
nr katalogowy: 58022
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Rynek wód w opakowaniach jednostkowych w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 52616
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Czy warto tworzyć system wysokiej jakości produktów sokowniczych?
Julian Pawlak
nr katalogowy: 98014
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Rynek soków zagęszczonych i nieskoncentrowanych
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 148470
10.15199/64.2024.2.4
soki zagęszczone i nieskoncentrowane
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
concentrated and non-concentrated juices
production
foreign trade
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Oznaki łagodzenia stanowiska wobec organizmów genetycznie modyfikowanych (GMO) w europie
nr katalogowy: 35961
OPAKOWANIE 2021-6
Idealne opakowania z usługą Metsä Board 360 Service
nr katalogowy: 132214
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Docenione sukcesy kampanii KUPS "5 porcji warzyw, owoców lub soku"
Barbara Groele
nr katalogowy: 50128
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Superfruits - korzyści dla producentów i konsumentów
nr katalogowy: 44009
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
„Wyzwania branży sokowniczej w obliczu pandemii” tematem konferencji KUPS
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 133179
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. VI. Znakowanie – jego możliwe oddziaływanie na wybór produktów przez konsumentów
Witold Płocharski
Janusz Ciokb
Barbara Groele
Jarosław Markowski
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 83791
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Duże wahania cen i coraz wyższe wymagania konsumentów wymuszają zastępowanie karminu
nr katalogowy: 99230
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Kwas askorbinowy i związki fenolowe w produkcji świeżo tłoczonych soków jabłkowych
Joanna Kolniak-Ostek
Jan Oszmiański
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 72038
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Nasze podstawowe zadania to wzmacnianie dorobku i pomnażanie kapitału dobrego wizerunku Stowarzyszenia
nr katalogowy: 76228
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-4
Co konsumenci naprawdę myślą o opakowaniach?
ELISABETH SKODA
nr katalogowy: 148513
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Aromaty naturalne w przemyśle spożywczym
Beata Zagroba
nr katalogowy: 105822
OPAKOWANIE 2022-12
Makrotrendy w opakowaniach dla e-handlu
nr katalogowy: 141134
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Światowy rynek zagęszczonego soku jabłkowego The Global Apple Juice Concentrate Market
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 83790
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Walne Zgromadzenie Członków Stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków KUPS
nr katalogowy: 37602
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Roślinne substytuty produktów mięsnych
Oskar Nowak
Joanna Ciborska
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149401
10.15199/65.2024.7.3
analogi mięsa
roślinne substytuty
rynek
rozwój
meat analogues
plant-based substitutes
market
development
OPAKOWANIE 2017-5
Kierunki rozwoju opakowań uwzględniające potrzeby konsumentów
Agnieszka Cholewa-Wójcik
Agnieszka Kawecka
nr katalogowy: 106041
10.15199/42.2017.5.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
XXII Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 120726
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Trendy w spożyciu żywności wygodnej
Halina Makała
nr katalogowy: 80786
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Czas na porządkowanie segmentu soków NFC
nr katalogowy: 93099
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Jakość handlowa soków NFC
Barbara Groele
nr katalogowy: 93100
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Dynamiczny rozwój rynku soków NFC w Polsce
Piotr Trojanowicz
nr katalogowy: 93097
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Walne Zgromadzenie Członków KUPS
Barbara Groele
nr katalogowy: 29438
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Wybory podczas Walnego Zgromadzenia Członków KUPS
nr katalogowy: 68861
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Wiele inicjatyw branży sokowniczej w 2009 r.
nr katalogowy: 49501
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Walne Zgromadzenie Członków Stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków KUPS
Barbara Groele
nr katalogowy: 46191
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Walne Zgromadzenie KUPS podsumowało 4-letnią kadencję i wybrało nowe władze
nr katalogowy: 128786
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Walne Zgromadzenie KUPS podsumowało 4-letnią kadencję i wybrało nowe władze
nr katalogowy: 128786
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zachowania konsumenckie kobiet i mężczyzn
Paweł Jurowczyk
nr katalogowy: 111720
10.15199/65.2018.1.3
zachowania konsumentów
płeć
produkty spożywcze
consumer behavior
gender
food products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Dlaczego szkło do soków?
nr katalogowy: 51266
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Walne Zgromadzenie Stowarzyszenia KUPS
nr katalogowy: 121515
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Działania integracyjne Krajowej Unii Producentów Soków
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 14512
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Znaczenie reklamy na rynku soków
M. Świątkowska
nr katalogowy: 20792
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Popyt i podaż na krajowym rynku soków pitnych
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 14517
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Polski handel zagraniczny sokami
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 126502
10.15199/64.2020.4-5.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Brak zgody na nieuczciwe wykorzystywanie przewagi kontraktowej
nr katalogowy: 122472
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
46% europejskich konsumentów znacząco zmniejszyło spożycie mięsa
nr katalogowy: 134744
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Dojrzały rynek soków i nektarów w Europie Zachodniej; rosnące udziały napojów niegazowanych
nr katalogowy: 20534
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Potrzeba wspólnych działań producentów soków pitnych i soków zagęszczonych
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 6727
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Polski rynek soków, nektarów i napojów owocowych i owocowo-warzywnych.
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 34806
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Walne Zgromadzenie KUPS w grudniu 2011 r.
Barbara Groele
nr katalogowy: 65492
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Mity i fakty na temat soków NFC
Barbara Groele
nr katalogowy: 100344
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Mity i fakty na temat soków
Barbara Groele
nr katalogowy: 98683
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Czerstwienie pieczywa - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 75662
OPAKOWANIE 2016-11
Rola opakowań inteligentnych w łańcuchach logistycznych
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 102172
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Wymagania przepisów prawnych dotyczące znakowania soków i nektarów
nr katalogowy: 58024
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Walne Zgromadzenie Stowarzyszenia KUPS
nr katalogowy: 115051
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Soki NFC w natarciu
Piotr Trojanowicz
nr katalogowy: 111188
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Konferencja KUPS dla branży sokowniczej
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 140071
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
46% europejskich konsumentów znacząco zmniejszyło spożycie mięsa
nr katalogowy: 134744
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Międzynarodowe standardy określające wymogi związane z bezpieczeństwem i jakością produktów żywnościowych
Ziemowit Rudy
nr katalogowy: 140725
OPAKOWANIE 2023-6
Tektury z włókien pierwotnych – fakty i mity
nr katalogowy: 143908
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Podsumowanie roku 2010 Branża sokownicza
Barbara Groele
nr katalogowy: 57199
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Seminarium nt. rynku soków pitnych i zagęszczonych w IERiGŻ-PIB
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 133180
OPAKOWANIE 2009-2
Preferencje dotyczące wartości promocyjnej opakowań do mleka
Małgorzata Mika
nr katalogowy: 41626
OPAKOWANIE 2009-2
Preferencje dotyczące elementów warstwy wizualnej opakowań reklamowych
Małgorzata Lisińska - Kuśnierz
nr katalogowy: 41625
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 73574
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 92036
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Etykieta produktu wobec nowych wymagań znakowania żywności
nr katalogowy: 126805
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Zmiany wyróżników jakościowych herbat owocowych w zależności od czasu parzenia
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Aleksandra Bozowska
Monika Janowicz
Justyna Kadzińska
nr katalogowy: 112847
10.15199/64.2018.3.3
herbaty owocowe
polifenole
aktywność przeciwutleniająca
barwa
fruit teas
polyphenols
antioxidant activity
colour
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH