Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Wielka Kolekcja Kulinarna
JERZY TOMASZEWSKI
nr katalogowy: 11868
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Wielka Kolekcja Kulinarna
JERZY TOMASZEWSKI
nr katalogowy: 11868
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 40671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 39715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-4
Akademia Kulinarna w Lublinie - ... już minął rok
AGNIESZKA KASPEREK
nr katalogowy: 25272
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Możliwości wykorzystania różnych mąk w produkcji makaronów bezglutenowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 77120
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Gastronomia uniwersytecka
Marzena Danowska-Oziewicz
nr katalogowy: 76515
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Nowe serce poznańskiej gastronomii
nr katalogowy: 149491
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Kura w kilku smakach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67374
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Walory żywieniowe i przydatność kulinarna kaszy kuskus
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 88925
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Kulinarna metafora
nr katalogowy: 4123
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Unifine. Bella Italia
nr katalogowy: 12723
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-12
Kraków kulinarny
JERZY TOMASZEWSKI
nr katalogowy: 12149
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Wołowina kulinarna QMP kontra wołowina nieznanej jakości
nr katalogowy: 67962
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Walory odżywcze mięsa drobiowego
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66662
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-11
Kulinarna wymiana doświadczeń z Leonardo da Vinci
JOANNA OCHNIAK
nr katalogowy: 22041
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Uczty wśród zamków Kulinarna przygoda w Dordogne(1)
ANNA WYTRYKUS
nr katalogowy: 4151
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Rybne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92439
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Smaki Podlasia
nr katalogowy: 76505
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Plebiscyt „Najlepsza Restauracja 2023”
nr katalogowy: 143643
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Konferencje
nr katalogowy: 36852
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
„Rozmowy o polskim stole”
nr katalogowy: 142333
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
„Rozmowy o polskim stole”
nr katalogowy: 142333
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-4
Kulinarna Stolica Polski
nr katalogowy: 25265
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Wiedza, bogactwo smaków i stylów kulinarnych
nr katalogowy: 83246
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Świętokrzyska kraina
nr katalogowy: 35785
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Wielka kolekcja Kulinarna
JERZY TOMASZEWSKI
nr katalogowy: 23294
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Gotuj lokalnie
nr katalogowy: 84675
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Mistrz i menedżer
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 29151
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Światowe trendy
Jerzy Pasikowski
nr katalogowy: 39714
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Kulinarna matematyka
Teresa Wojciechowska
nr katalogowy: 38472
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Kulinarna matematyka
Teresa Wojciechowska
nr katalogowy: 36836
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Nowe gotowanie
WOJCIECH MODEST AMARO
nr katalogowy: 24628
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Nicejskie doświadczenia stażystów Programu ERASMUS+
Anna Wrona
nr katalogowy: 114535
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Olimpijskie sukcesy
nr katalogowy: 102741
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Opowieść o kuchni żydowskiej
nr katalogowy: 137477
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
READY TO .... szybka kulinarna rewolucja naszych czasów
nr katalogowy: 140665
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Roczny (tematyczny) spis treści 2015 r. (pierwsza liczba oznacza numer "PZM", druga stronę)
nr katalogowy: 95186
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Zdobywca pucharów
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 31740
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Kulinarna podróż w czasie
Agnieszka Chacińska
nr katalogowy: 83265
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-12
Kulinarna pasja w rytmie slow food Prawo do smaku
nr katalogowy: 88300
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Gastronomiczne wsparcie
nr katalogowy: 87678
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Jaka wołowina jest najlepsza?
nr katalogowy: 75381
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Na co dzień i od święta
nr katalogowy: 94681
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
W centrum gastronomicznego życia
nr katalogowy: 104986
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Kulinarny Pułtusk
nr katalogowy: 78112
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Trzy srebrne medale
nr katalogowy: 125359
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
READY TO .... szybka kulinarna rewolucja naszych czasów
nr katalogowy: 140665
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Plebiscyt „Najlepsza Restauracja 2023”
nr katalogowy: 143643
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Trzy medale dla naszych kucharzy!
nr katalogowy: 147583
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Z wizytą u pana Wedla
P.K.
nr katalogowy: 56390
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Jan Kuroń w nowej roli
nr katalogowy: 132669
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Opowieść o kuchni żydowskiej
nr katalogowy: 137477
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Kulinarna misja
nr katalogowy: 90568
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WALORY ODŻYWCZE MIĘSA DROBIOWEGO
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 145526
drób
mięso
wartość odżywcza
poultry
meat
nutritional value
OPAKOWANIE 2008-5
Ocena ekologiczna opakowań
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 35307
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Kulinarna stolica
nr katalogowy: 108497
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Walka o awans do Wielkiego Finału
nr katalogowy: 136707
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-4
Chromatografia powinowactwa metalochelatowego i jej przydatność w procesach rozdzielania aminokwasów
ELŻBIETA GASIŃSKA
JOANNA MASŁOWSKA
nr katalogowy: 42961
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe a jakość mięsa
Marek Cierach
Jacek Niedźwiedź
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 47075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe
Marek Cierach
Maciej Borzyszkowski
Jacek Niedźwiedź
nr katalogowy: 46504
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Marka, jakie to ważne
Joanna Ochniak
nr katalogowy: 53155
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-5
Programy promocji żywności i jej jakości w Polsce
Małgorzata WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 44338
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 47122
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Medale dla naszych reprezentantów
nr katalogowy: 118543
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Rynek gastronomiczny i turystyka kulinarna w obliczu pandemii
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
nr katalogowy: 128005
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Cena olimpijskiego srebra
Jarosław Uściński
nr katalogowy: 125361
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Uczta z przewodnikiem
nr katalogowy: 89412
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Rynek gastronomiczny i turystyka kulinarna w obliczu pandemii
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
nr katalogowy: 128005
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-9
Niepowodzenia fundamentowania budowli
Andrzej Jarominiak
nr katalogowy: 10683
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Biokonserwacja pieczywa dzięki zastosowaniu zakwasu
Anna Diowksz
nr katalogowy: 4831
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-12
Przydatność pomiarów optyczno-igłowych
Henryk Wichlacz
Eugeniusz Piotrowski
nr katalogowy: 1760
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-2
Co piszą inni
nr katalogowy: 9503
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-7
Adisol - ekologiczny zamiennik kwasu octowego dla przemysłu włókienniczego
Zygmunt Hehn
Jolanta Sajewicz
nr katalogowy: 14356
GAZETA CUKROWNICZA 2005-3
Z czasopism obcych
Maciej Nowacki
nr katalogowy: 9387
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-8
Analiza obliczeniowa emisji strumienia świetlnego w bocznych światłowodach oświetleniowych
M.Zajkowski
nr katalogowy: 9107
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Sportowy apetyt bez końca
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 115764
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Radość gotowania
nr katalogowy: 113100
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Okres przechowywania mąki (wg badań wykonanych w ZPZiP IBPRS) może być znacznie dłuższy
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 60023
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-5
Rola węglanowych dodatków mineralnych i kruszyw wypełniających w technologii betonu wibroprasowanego
W. Brylicki
nr katalogowy: 17505
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
Prognozowanie bioprocesów. Mikrobiologia prognostyczna w przemyśle piwowarskim
D. Kręgiel
H. Oberman
nr katalogowy: 6706
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Korzyści zdrowotne ze spożywania produktów sojowych
A. Cichocka
nr katalogowy: 14908
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-3
Zastosowanie klinoptylolitu w procesach oczyszczania ścieków rafineryjnych
Jan Rakoczy
Krystyna Porzycka-Semczuk
Krzysztof Szewczyk
nr katalogowy: 14256
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-7
Monitorowanie morfologii włókien w ciągu produkcji masy celulozowej
Pawet Wandelt
Katarzyna Perlińska-Sipa
nr katalogowy: 12467
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-12
Przydatność iniekcji w naprawie
B. Chmielewska
J. Koper
nr katalogowy: 22765
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-3
Charakterystyka strumienia świetlnego światłowodów typu side-light świecących powierzchnią boczną
M. Zajkowski
nr katalogowy: 1009
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-3
Oskar z Vi-GGa-Mi
J. Palka
nr katalogowy: 5884
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-5
Monitorowanie wytrzymałości włókien w ciągu produkcji masy celulozowej
Paweł Wandelt
Katarzyna Perlińska--Sipa
nr katalogowy: 12430
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-2
Przydatność PN-EN ISO 13788 do oceny wilgotności przegród
J. A. Pogorzelski
K. Firkowicz-Pogorzelska
nr katalogowy: 2390
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-1
Przydatność fragmentaryzowanej skrobi jako środka wiążącego w mieszankach pigmentowych
Erich Gruber
Vinka Handarto
V. Geismann
Karl Ludwig Woll
nr katalogowy: 18959
GAZETA CUKROWNICZA 2004-2-3
Zastosowanie biostymulatora Asahi SL jako środka chroniącego burak cukrowy przed stresem wywołanym przez herbicydy
J. Kositorna
nr katalogowy: 1424
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-6
O koniecznoťci nowelizacji normy ISO 4916 äConfection Articles. Seams. Classification and Symboles
R. Krasowska
M. Rybicki
nr katalogowy: 13730
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-4
Badanie efektywności frakcjonowania masy z makulatury mocnej we frakcjonatorze przepływowym...
Władysław Mróz
Paweł Wandelt
Katarzyna Perlińska
nr katalogowy: 12420
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Kawior na iberyjskim lądzie
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 63451
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Między Lizboną a Luksemburgiem
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 54786
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Siła regionów
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 119635
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Fotograficzny przewodnik, czyli ciasta w obiektywie
nr katalogowy: 102535
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Zastosowanie silnie kwaśnego makroporowatego jonitu Amberlyst®15 w procesie otrzymywania rozcieńczonych roztworów zolu kwasu metakrzemowego
Wojciech Malewski
Andrzej Krysztafkiewicz
nr katalogowy: 20227
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-2
Przydatność do recyklingu zadrukowanych wyrobów z papieru
Hans-Joachim Putz
Jórg Wagner
Samuel Schabel
Andreas Faul
nr katalogowy: 18943
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Wpływ zwiększania udziału mąki żytniej w mieszaninie z mąką pszenną na cechy reologiczne uzyskanego ciasta
Danuta ABRAMCZYK
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 14145
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-5
Chemoodporny kit na podstawie Monomeru FA
ZDZISŁAW MACIEJEWSKI
JANINA BORYSEWICZ
JANUSZ NOWICKI
ANNA SOKALSKA
TERESA MOŻARYN
nr katalogowy: 106671
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Właściwości odżywcze wołowiny kulinarnej
Marek Cierach
nr katalogowy: 35404
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-8
Trwałość wysokocyklowa stopów metali lekkich
Marek CIEŚLA
Anżelina MAREK
nr katalogowy: 92864
10.15199/24.2015.8.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Przydatność wybranych gatunków roślin do zasiedlania terenów zdegradowanych przez przemysł miedziowy
Zofia Spiak
Krzysztof Gediga
nr katalogowy: 68199
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Słownik wyrazów okołobożonarodzeniowych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 64120
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2016 rok
nr katalogowy: 103541
OPAKOWANIE 2013-9
Opakowanie chroni przed przeterminowanymi lekami
nr katalogowy: 79696
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-7
Rozwój analityki zbożowej
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 36645
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-6
Wykorzystaj moc danych
JUHA RINTALA
ARKADIUSZ ZANIEWSKI
nr katalogowy: 120962
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-1
Sposób otrzymywania asfaltów upłynnionych
IRENA GAWEŁ
STANISŁAW GRYGLEWICZ
MARIAN RUTKOWSKI
nr katalogowy: 43073
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-4
Nowe metody otrzymywania węglowych sit cząsteczkowych
BARBARA ŁACIAK
LESZEK CZEPIRSKI
nr katalogowy: 42583
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-6
Analiza wybranych zagadnień związanych z procesem zgazowania węgla
KRZYSZTOF GERMAN
ANDRZEJ GAWDZIK
nr katalogowy: 41349
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-1
Opis równowag adsorpcyjnych dla układów typu: rozcieńczony wodny roztwór kilku substancji organicznych - węgiel aktywny
ANNA DERYŁO-MARCZEWSKA
nr katalogowy: 41282
SZKŁO I CERAMIKA 2008-1
Przydatność mechanochemii w otrzymywaniu szkieł specjalnych
MAŁGORZATA CIECIŃSKA
nr katalogowy: 33348
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Metody oznaczania kwasowości przetworów zbożowych
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 30246
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Właściwości i przydatność fruktanów do produkcji wyrobów ciastkarskich
Danuta Sucharzewska
nr katalogowy: 27792
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-6
Wykorzystanie komputerowego wnioskowania w projektowaniu kombinacyjnych układów sterowania
Jacek TKACZ
Marian ADAMSKI
nr katalogowy: 36205
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Charakterystyka frakcji organicznych ścieków miejskich pod kątem modelu osadu czynnego ASM2d
ZBYSŁAW DYMACZEWSKI
nr katalogowy: 35006
CHŁODNICTWO 2007-4
Wpływ warunków zamrażalniczego przechowywania i technologii rozmrażania na jakość mięsa
IWONA CHWASTOWSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 25579
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-8
Zastosowanie równania podziału do oceny wpływu udziału form specjacyjnych metali w glebie na ich zawartości w roślinach leczniczych
Jerzy Kwapuliński
Jolanta Kowol
Renata Musielińska
Małgorzata Bebek
Krzysztof Mitko
Marek Stempin
Urszula Oleśkow
Michał Swoboda
nr katalogowy: 92924
10.15199/17.2015.8.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-10
Analiza metod wyznaczania gęstości pozornej porowatych ciał stałych
BRONISŁAW BUCZEK
ELŻBIETA VOGT
nr katalogowy: 42661
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-1
Przydatność ocen ekobilansowych w procesach optymalizacyjnych obiektów technicznych
Zbigniew KŁOS
Jędrzej KASPRZAK
nr katalogowy: 32715
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Przydatność oceny alweograficznej do kontroli procesu komponowania mąki końcowej
DANUTA ABRAMCZYK
nr katalogowy: 31902
GOSPODARKA WODNA 2007-9
Przykłady rozwiązań wałów przeciwpowodziowych zmodernizowanych na górnej Wiśle i jej dopływach
Zbigniew Janusz Ambrożewski
nr katalogowy: 29847
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-7
Przydatność katod aktywowanych metodą termiczną do procesu wydzielania wodoru
GINTER NAWRAT
DOROTA KOPYTO
MACIEJ GONET
nr katalogowy: 28088
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-6
Małowrażliwe materiały wybuchowe. 1,1-Diamino-2,2-dinitroeten
DOROTA POWAŁA
ANDRZEJ ORZECHOWSKI
BOGDAN FLORCZAK
ANDRZEJ MARANDA
nr katalogowy: 27198
GAZETA CUKROWNICZA 2008-12
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 39884
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Wpływ konwekcji na charakterystyki energetyczne łuku w DC-EAF
Anatolij M. KRUCZININ
Antoni SAWICKI
nr katalogowy: 36528
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-1
Elektroliza odpadowego kwasu solnego z zastosowaniem nowych materiałów elektrodowych
KRZYSZTOF WANDACHOWICZ
WITOLD GNOT
PIOTR DYDO
nr katalogowy: 28922
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Formowanie ceramiki metodą odlewania z gęstwy żelującej przy użyciu kopolimeru monometakrylanu glikolu metoksypolietylenowego i 1-winylo-2-pirolidonu
nr katalogowy: 28762
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Etery allilowe - fotoreaktywne modyfikatory polimerów
DAGMARA MARTYSZ
MIŁKA ANTOSZCZYSZYN
nr katalogowy: 28753
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Smakowity kąsek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 71215
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-1
Z półki księgarskiej - Witold S. Michałowski, Stanisław Trzop - RUROCIĄGI DALEKIEGO ZASIĘGU
Jacek Molenda
nr katalogowy: 32457
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-11
DOBÓR NAJLEPSZEGO MODELU REOLOGICZNEGO DLA MATERIAŁÓW ODKSZTAŁCANYCH PLASTYCZNIE
DANUTA SZELIGA
ŁUKASZ MADEJ
MACIEJ PIETRZYK
ROMAN KUZIAK
nr katalogowy: 31328
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Zdecyduje smak,czyli dlaczego w ocenie wyrobów najwyżej powinniśmy punktować smak
Małgorzata Oczak
nr katalogowy: 29578
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-8
Wpływ temperatur ujemnych na właściwości magnetyczne i mechaniczne dielektromagnesów Nd-Fe-B
BARBARA ŚLUSAREK
PIOTR GAWRYŚ
MAREK PRZYBYLSKI
nr katalogowy: 29017
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-3
Zastosowanie różnicowej analizy termicznej oraz termograwimetrii w katalitycznym utlenianiu sadzy
ZENON SARBAK
nr katalogowy: 28890
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Zamrażanie żywności
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 77291
OPAKOWANIE 2023-5
HolyGrail 2.0: przydatność w recyklingu
nr katalogowy: 143410
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-8
PRACE BADAWCZO-ROZWOJOWE IMN W DZIEDZINIE PRZERÓBKI RUD ZAKOŃCZONE W 2006 ROKU
nr katalogowy: 29283
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Wykorzystanie elektrochemicznej izolacji faz dla potrzeb rentgenowskiej jakościowej analizy fazowej
JANUSZ LISAK
IZABELA PIETRYKA
nr katalogowy: 40550
CHŁODNICTWO 2008-10
Wydajność technologiczna polędwicy wędzonej produkowanej z mięsa wychłodzonego i rozmrażanego różnymi metodami
IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA
JACEK KONDRATOWICZ
DAGMARA MADEJ
nr katalogowy: 38821
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-13
Mosty muszą być szersze
Marek Bielski
nr katalogowy: 120706
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-9
Laborator ium wzorcująco -badawcze AgencjI Anticorr Gdańsk Ochrona przed korozją – laboratoryjne metody badań właściwości powłok
nr katalogowy: 122374
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Przydatność technologiczna odmian pszenic rekomendowanych do uprawy w Polsce na 2008 rok według badań Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 37055
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Zastosowanie metod TOF-SIMS i SEM do badań ZrO2 oraz katalizatora Pt/ZrO2
MAŁGORZA IWONA SZYNKOWSKA
EWA LEŚNIEWSKA
JACEK ROGOWSKI
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 28717
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Wykorzystanie pozostałości z procesu hydrokrakingu w produkcji olejów przemysłowych
WIESŁAWA SPECJAŁ
WIESŁAW SZEJA
JANINA SKAŹNIK
EWA LESISZ
nr katalogowy: 28656
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-8
Sprzężenie procesów diafragmowej elektrolizy solanki i kwasu solnego jako racjonalny sposób utylizacji odpadowego chlorowodoru i ograniczenia produkcji wodorotlenku sodu
TADEUSZ WILUSZ
WITOLD GNOT
GINTER NAWRAT
MACIEJ GONET
nr katalogowy: 28252
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Opiekunowie dobrego smaku
nr katalogowy: 63452
OPAKOWANIE 2018-8
A-Z Color stawia na transparentność
nr katalogowy: 115554
OPAKOWANIE 2017-6
Największy i najszybszy laminator na południu Polski
nr katalogowy: 106509
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-1
Technologie i produkty
nr katalogowy: 135788
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
CHARAKTERYSTYKA I PRZYDATNOŚĆ technologiczna osłonek naturalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 145945
surowce osłonkowe
właściwości osłonek naturalnych
dobór i przydatność technologiczna osłonek naturalnych
casings raw materials
natural casings properties
selection and technologically usefulness of natural casings
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-12
Przydatność oceny ryzyka
nr katalogowy: 64417
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-5
RFID Transponder operating at 13.56 MHz
Marc Rütschlin
nr katalogowy: 98435
10.15199/13.2016.5.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 136293
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 136293
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 136293
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 136293
OPAKOWANIE 2023-5
HolyGrail 2.0: przydatność w recyklingu
nr katalogowy: 143410
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-4
Badania nad wykorzystaniem glicerolu w syntezie organicznej.Cz. I. Konwersja glicerolu do akroleiny
JACEK KIJEŃSKI
ANTONI R. MIGDAŁ
MAŁGORZATA E. JAMRÓZ
WITOLD TĘCZA
EWA ŚMIGIERA
OSAZUWA OSAWARU
MONIKA NEMTUSIAK
nr katalogowy: 25407
OPAKOWANIE 2019-5
Biotworzywa w gospodarce obiegowej
nr katalogowy: 120406
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-5
Zwarcia w systemach elektroenergetycznych
nr katalogowy: 137636
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
KRONIKA
nr katalogowy: 85737
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Nie tylko blogerzy
Paweł Czerenko
nr katalogowy: 125922
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Nauka ze smakiem
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 95503
ELEKTROINSTALATOR 2018-2
Przewody konfekcjonowane fi rmy Weidmüller
nr katalogowy: 112786
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-2
Spotkanie producentów i odbiorców płytek ceramicznych
Izabela Mikołajczyk
nr katalogowy: 52534
OPAKOWANIE 2019-5
Biotworzywa w gospodarce obiegowej e obiegowej
nr katalogowy: 120405
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-1
NOWE KSIĄŻKI
nr katalogowy: 96779
OPAKOWANIE 2021-12
Nowe bezchlorowe powłoki termozgrzewalne NexisCode
nr katalogowy: 135082
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-5
Zwarcia w systemach elektroenergetycznych
nr katalogowy: 137636
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
Obliczenia cieplne transformatora
Piotr KISIELEWSKI
Jarosław HAMERA
nr katalogowy: 58582
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
Wyznaczenie współczynnika dyfuzyjności cieplnej materiału termoizolacyjnego z wykorzystaniem pomiarów termowizyjnych
Stanisław CHUDZIK
nr katalogowy: 58573
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-3
Laserowe kształtowanie właściwości topików bezpieczników
Ryszard PAWLAK
Krzysztof ĆWIDAK
nr katalogowy: 118964
10.15199/48.2019.03.19
topiki bezpiecznikowe
mikrotechnologie laserowe
właściwości łączeniowe
fuse-elements
laser microtechnologies
switching properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Okres przechowywania mąki, na bazie prób przechowalniczych wykonanych w ZPZiP IBPRS
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 97837
AURA 2014-3
O AURZE
nr katalogowy: 82674
CHŁODNICTWO 2009-9
Chromatografia gazowa w analizie popularnych fluorowanych czynników chłodniczych
AGNIESZKA MYŁEK
URSZULA STĘPLEWSKA
KRZYSZTOF MAĆKOWIAK
PAWEŁ KULETA
nr katalogowy: 46818
OPAKOWANIE 2012-7
Owoce i warzywa dłużej świeże
nr katalogowy: 69030
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-8
Las okiem drona
Daniel Janczyk
nr katalogowy: 132916
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
WŁAŚCIWOŚCI MIKROFALOWYCH CYRKULATORÓW Z MATERIAŁAMI FERRIMAGNETYCZNYMI
Edward Sędek
nr katalogowy: 139614
10.15199/13.2022.9.4
cyrkulator ferrimagnetyczny
izolacja cyrkulatora
granat mikrofalowy
ferrimagnetic circulator
circulator isolation
microwave garnet
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
WŁAŚCIWOŚCI MIKROFALOWYCH CYRKULATORÓW Z MATERIAŁAMI FERRIMAGNETYCZNYMI
Edward Sędek
nr katalogowy: 139614
10.15199/13.2022.9.4
cyrkulator ferrimagnetyczny
izolacja cyrkulatora
granat mikrofalowy
ferrimagnetic circulator
circulator isolation
microwave garnet
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-7
Rola wapnowania gleb
Arkadiusz DOROŻ
Rafał RAMUT
nr katalogowy: 149376
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. III . Przydatność do produkcji piwa
Urszula Skomra
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 80282
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Comparison of applicability of power theories to switching compensator control
Herbert L. GINN III
nr katalogowy: 77537
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Modelowanie i symulacja procesów elektrycznych w obwodzie z lampą rtęciową
Antoni SAWICKI
Łukasz ŚWITOŃ
Ryszard SOSIŃSKI
nr katalogowy: 53745
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2014 rok
nr katalogowy: 89420
OPAKOWANIE 2018-5
Emsur Poland: 20 lat na rynku opakowań giętkich
nr katalogowy: 113714
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-3
Badania nieniszczące metodą prądów wirowych – możliwości zastosowań
CZESŁAW DYBIEC
SYLWIA WŁODARCZYK
nr katalogowy: 50687
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-3
Perspektywy rozwoju napędu elektrycznego małych pojazdów
Jerzy Hickiewicz
Józef Moch
nr katalogowy: 50223
OPAKOWANIE 2014-8
Etykieta mówi wszystko
nr katalogowy: 86139
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH