Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Polski rynek soków, nektarów i napojów owocowych i owocowo-warzywnych.
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 34806
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Wizyta polskich specjalistów w słoweńskiej Fabryce Aromatów i Koncentratów Owocowych Etol
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 6815
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 88513
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Wysokoobciążone oczyszczalnie beztlenowe dla sektora soków i koncentratów owocowych Sprawdzone i rozwojowe rozwiązania - opis technologii
Wojciech Pietraszek
nr katalogowy: 38243
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Bezlitosny czas a szanse i zagrożenia rynku
Piotr Karpiński
nr katalogowy: 104711
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Zmiany na rynku soków pitnych, nektarów i napojów
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 35997
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Efektywność usuwania związków organicznych ze ścieków produkcyjnych
Anna Kasprzak
nr katalogowy: 44000
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Grupa Döhler na targach ANUGA 2007
nr katalogowy: 30748
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Grupa Döhler na targach ANUGA 2007
nr katalogowy: 29763
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Integrujemy środowisko producentów owoców i warzyw oraz przetwórców.
nr katalogowy: 43991
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-7-8
Browar Lasko i Winiarnia Vinakoper
MJP
nr katalogowy: 6858
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Troska o surowiec - priorytetem przetwórców
nr katalogowy: 76230
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Produkcja, eksport i import koncentratu jabłkowego w Polsce
K. Kubiak
nr katalogowy: 6735
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Energetycznie zoptymalizowane zagęszczanie soków owocowych
Edgar Zimmer
Hartmut Haverland
Michael Latz
nr katalogowy: 108770
odzysk aromatu
koszty energii
wyparki
MVR
TVR
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Obroty polskiego handlu zagranicznego zagęszczonymi sokami owocowymi
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 50731
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Światowy rynek zagęszczonego soku jabłkowego The Global Apple Juice Concentrate Market
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 83790
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Nowości
nr katalogowy: 37354
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Innowacyjna oferta DSM i Fructopolu
nr katalogowy: 27421
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 67237
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Soki mętne - prozdrowotne rozwiązanie alternatywne dla branży koncentratów
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 44683
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Döhler Polska - dostawca coraz bardziej kompleksowy
nr katalogowy: 43993
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Jakość zagęszczonych soków owocowych a wymagania międzynarodowe
Piotr Podoba
nr katalogowy: 67205
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Rynek soków pitnych i nektarów, napojów owocowych i owocowo-warzywnych w Polsce
B. Nosecka
nr katalogowy: 20637
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - marzec 2011 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 59106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-12
Targi i Wystawy
nr katalogowy: 6982
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Rynek przetworów owocowych i warzywnych
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 34160
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
Rynek mrożonek owocowych i warzywnych oraz soków zagęszczonych
B. Nosecka
nr katalogowy: 14659
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Rynek przetworów owocowych i warzywnych po integracji z UE
B. Nosecka
nr katalogowy: 14578
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-5
Światowy rynek metali nieżelaznych
Butra J.
nr katalogowy: 7312
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Rynek przetworów owocowych i warzywnych w 2006-2007 r.
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 23830
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Eaton Filtration Poland, Bucher Unipektin, Kersia Polska, Mikor Inżyniering organizatorami seminarium dla producentów soków
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 143874
CHŁODNICTWO 2004-12
Wybrane aspekty charakterystyki rynku mrożonych owoców i warzyw regionu lubelskiego
Dariusz Góral
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 784
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Suszenie pianowe nowe kierunki w suszeniu żywności
Ewa Jakubczyk
nr katalogowy: 60531
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
Rynek soków, nektarów i napojów owocowych w Europie Wschodniej
Martyna Zimakiewicz
nr katalogowy: 39531
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
Musimy zbierać więcej odpadów opakowaniowych
J. Bortkun
nr katalogowy: 6927
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Rynek zagęszczonych soków owocowych w Polsce
B. Nosecka
nr katalogowy: 20634
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Popyt i podaż na krajowym rynku soków pitnych
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 14517
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Producent surowca - przetwórca zawsze są od siebie uzależnieni
Kazimierz Wardzyński
nr katalogowy: 20628
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Definitywne rozwiązanie problemu ACB Filtracja soków i koncentratów za pomocą filtrów wgłębnych - metodologia zwalczania Alicyclobacillus spp.
nr katalogowy: 116208
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Branża soków zagęszczonych - jej sytuacja w Polsce oraz znaczenie w Unii Europejskiej
Jarosław Dybus
nr katalogowy: 58019
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Technologia aseptyczna - najlepsze rozwiązanie do rozlewania soków owocowych
nr katalogowy: 20642
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Nowe urządzenie produkcji B&P Engineering Stacja pasteryzacji i filtracji
nr katalogowy: 27220
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Nowe urządzenie produkcji B&P Engineering Stacja pasteryzacji i filtracji
nr katalogowy: 26228
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Rynek soków pitnych, nektarów i napojów owocowych
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 51263
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Dynamiczny rozwój rynku soków NFC w Polsce
Piotr Trojanowicz
nr katalogowy: 93097
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Rynek soków, nektarów oraz napojów owocowych i warzywnych
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 60516
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Soki, nektary i napoje rynek z perspektywą rozwoju
nr katalogowy: 68725
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 83804
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do ŻywnoŚci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 93618
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Oddział Koncentratów Spożywczych i Produktów Skrobiowych w Poznaniu
nr katalogowy: 70395
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Wymagania przepisów prawnych dotyczące znakowania soków i nektarów
nr katalogowy: 58024
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Kwas askorbinowy i związki fenolowe w produkcji świeżo tłoczonych soków jabłkowych
Joanna Kolniak-Ostek
Jan Oszmiański
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 72038
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Chiński rynek paszowy1
Beata Marchand
nr katalogowy: 101322
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Soki NFC - kategoria z przyszłością
Piotr Trojanowicz
nr katalogowy: 116216
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Rynek mrożonych owoców i warzyw
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 54142
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Prof. dr hab. Krzysztof Krygier – wspomnienie
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 143822
OPAKOWANIE 2009-7
Tworzywo barierowe do produkcji opakowań dżemu
nr katalogowy: 45859
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Rok 2009 w ocenie organizacji branżowych
nr katalogowy: 50129
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Wyzwania branży przetwórczej w obszarach zaopatrzenia surowcowego
Jarosław Dybus
nr katalogowy: 67204
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Prof. dr hab. Krzysztof Krygier – wspomnienie
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 143822
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Budujemy linie do produkcji koncentratów i soków
nr katalogowy: 20551
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Kompletne linie technologiczne do produkcji koncentratów owocowo-warzywnych
nr katalogowy: 20617
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-5
ISM 2018 - nowości w świecie słodyczy i przekąsek
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 113442
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 95669
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
20 lat rynku soków w Polsce
Julian Pawlak
nr katalogowy: 76233
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Opinie konsumentów o rynku soków, nektarów oraz napojów owocowych i warzywnych
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 56860
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Co wybrać: dekanter czy prasę taśmową?
nr katalogowy: 53822
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nowa linia produkcyjna w młynie Müller ́s Mühle
nr katalogowy: 142594
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Rynek wina w Polsce
Witold Franczak
nr katalogowy: 109361
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Substancje lotne kształtujące jakość jabłek i koncentratu jabłkowego
Paweł Bałdyga
Sylwia Bonin
Janusz Sękul
Marcin Bryła
nr katalogowy: 60287
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Sukces XXV Międzynarodowego Sympozjum KUPS 2024
nr katalogowy: 149406
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-4
METODA ODZYSKU METALI NIEŻELAZNYCH I METALI SZLACHETNYCH Z KONCENTRATU SIARCZKOWEGO
RADOJKA JONOVIĆ
LJILJANA AVRAMOVIĆ
nr katalogowy: 25325
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-5-6
WIADOMOŚCI TECHNOLOGICZNE
nr katalogowy: 129787
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Przetwórstwo owoców i warzyw w Polsce
Bożena Nosecka
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 114458
10.15199/65.2018.6.2
przemysł owocowo- -warzywny
produkcja
handel zagraniczny
wyniki finansowe
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
financial results
Poland
European Union
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Eksport mrożonek owocowych i warzywnych w 2015 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 98020
10.15199/64.2016.4.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Roczny spis treści Wykaz artykułów - "Przemysł Spożywczy" 2010 r.
nr katalogowy: 56233
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Rynek wód w opakowaniach jednostkowych w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 52616
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Rynek przetworów owocowych i warzywnych w Polsce1
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 52484
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Trendy na rynku napojów bezalkoholowych
Bożena Waszkiewicz-Robak
Elżbieta Biller
Mieczysław W. Obiedziński
nr katalogowy: 105155
10.15199/64.2017.4.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych
nr katalogowy: 70390
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win owocowych premium niearomatyzowanych
Robert Wieprzkowicz-Rzewuski
nr katalogowy: 142078
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 88511
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności – marzec 2010 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 51270
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-6
Rynek napojów bezalkoholowych w Polsce
nr katalogowy: 45323
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Eksport produktów ogrodnictwa do Rosji
Anna Bugała
nr katalogowy: 41725
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Doskonalenie konstrukcji urządzeń procesowych stosowanych do wytwarzania soków i koncentratów na przykładzie pras koszowo-tłokowych IPS 5000, 10000 i 15000 - nowej generacji
nr katalogowy: 140169
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Doskonalenie konstrukcji urządzeń procesowych stosowanych do wytwarzania soków i koncentratów na przykładzie pras koszowo-tłokowych IPS 5000, 10000 i 15000 - nowej generacji
nr katalogowy: 140169
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Doskonalenie konstrukcji urządzeń procesowych stosowanych do wytwarzania soków i koncentratów na przykładzie pras koszowo-tłokowych IPS 5000, 10000 i 15000 - nowej generacji
nr katalogowy: 140169
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Zróżnicowanie spożycia owoców i przetworów owocowych w Polsce (2)
M. Piekut
nr katalogowy: 22390
OPAKOWANIE 2004-6
Wielowarstwowe butelki z PET do soków owocowych
M.F
nr katalogowy: 3249
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Sytuacja na rynku mrożonek owocowych i warzywnych w 2014 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 90183
10.15199/64.2015.3.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-4
Promocja polskich win owocowych w MRiRW
MJP
OB
nr katalogowy: 6776
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Znakowanie soków i nektarów owocowych - unijne regulacje prawne. Część II. Nektary owocowe
Jan Hermans
nr katalogowy: 14516
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Znakowanie soków i nektarów owocowych - unijne regulacje prawne. Część 1. Soki owocowe
J. Hermans
nr katalogowy: 6941
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Poprawa bezpieczeństwa, jakości oraz rzetelności na rynku soków owocowych przez przemysłową samokontrolę
P. M. Funk
nr katalogowy: 6731
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Poziom histaminy podczas procesu technologicznego produkcji win owocowych
B. Czerniejewska-Surma
nr katalogowy: 14589
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Możliwości zagospodarowywania wytłoków i innych odpadów przemysłu owocowo-warzywnego
Justyna Cybulska
Artur Zdunek
Iwona Sitkiewicz
Sabina Galus
Emilia Janiszewska
Sylwia Łaba
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 79270
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych i warzywnych
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 147565
10.15199/64.2024.1.2
przetwory owocowe i warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
sezon 2023/24
fruit and vegetable products
raw material base
production
foreign trade
2023/24 season
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Aspekty ekologiczne wybranych opakowań do soków pitnych, nektarów oraz napojów owocowych i warzywnych
H. Żakowska
nr katalogowy: 22391
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Nowe przepisy dotyczące sektora owoców i warzyw oraz przetworów owocowych i warzywnych
nr katalogowy: 146894
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-11
KRONIKA
nr katalogowy: 21632
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-4
KRONIKA
nr katalogowy: 2000
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-6
KRONIKA
nr katalogowy: 16964
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-9
KRONIKA
nr katalogowy: 9972
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Konkurencyjność zewnętrzna owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 85095
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-3
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 112926
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-10
SPOSÓB WYPROWADZANIA OŁOWIU I ARSENU Z CYKLU PRODUKCJI MIEDZI W ZMODERNIZOWANEJ TECHNOLOGII KGHM POLSKA MIEDŹ S.A.
JÓZEF CZERNECKI
LESZEK BYSZYŃSKI
ZDZISŁAW MICZKOWSKI
GRZEGORZ KRAWIEC
STEFAN GIZICKI
nr katalogowy: 94585
10.15199/67.2015.10.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Polska potentatem w produkcji soków
nr katalogowy: 100969
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Eliminacja węgla z koncentratu miedzi w piecu fluidalnym
Roksana Urbaniak
Beata Hadała
Anna Magiera
Anna Olejnik
nr katalogowy: 144115
10.15199/62.2023.7.10
fluidyzacja
prażenie koncentratów miedzi
analiza termiczna
fluidization
copper concentrate roasting
thermal analysis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Jakość handlowa soków NFC
Barbara Groele
nr katalogowy: 93100
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-10
RYNEK KOBALTU Z POCZĄTKIEM XX I W.
MARIUSZ KRZAK
IZABELA KRZAK
nr katalogowy: 101822
10.15199/67.2016.10.5
OPAKOWANIE 2004-4
Aktualna na rynku folii aluminiowej
Piotr Dobrołęcki
nr katalogowy: 3180
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Winiarstwo polskie - tradycja i jakość
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 36238
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Zastosowanie filtrów powietrza i pary do bezpiecznego przechowywania i mgazynowania soków owocowych i zapasów słodzących.
Matthias Heinken
nr katalogowy: 34809
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 100337
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 100336
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Import mrożonych owoców z Ukrainy
Anna Bugała
nr katalogowy: 147568
10.15199/64.2024.1.4
Ukraina
import
mrożone owoce
Ukraine
imports
frozen fruit
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Pozycja, perspektywy rozwoju i kierunki zmian rynku zagęszczonych soków owocowych w Polsce
Piotr Trojanowicz
nr katalogowy: 48977
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-7
NORMALIZACJA
Andrzej Wyciślik
nr katalogowy: 69423
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Roczny spis treści Wykaz artykułów - "Przemysł Spożywczy" 2011 r.
nr katalogowy: 64646
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win owocowych premium niearomatyzowanych
Robert Wieprzkowicz-Rzewuski
nr katalogowy: 142078
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Wymagania konsumentów dotyczące jakości soków owocowych wprowadzanych do obrotu i ich opakowań
Marzena Ucherek
nr katalogowy: 57202
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-4
Rozwój przemysłowych technologii bioługowania rud i koncentratów metali
Pacholewska M.
Botor J.
nr katalogowy: 7303
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 113425
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
I tak mija nam dziesięć lat...
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 83800
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Trendy na rynku napojów
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 84840
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 76245
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 122475
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Mity i fakty na temat soków NFC
Barbara Groele
nr katalogowy: 100344
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Napoje owocowe - wpływ hydrokoloidów na smak, aromat i konsystencję
nr katalogowy: 56550
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-4
Badania możliwości wytrącania żelaza z roztworu w postaci jarozytu
Malinowski Cz.
Małecki S.
Fatyga M.
Jochymek Ł.
Złociński S.
nr katalogowy: 20946
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Przetwórstwo owoców i warzyw w Polsce - stan obecny i perspektywy rozwoju
Bożena Nosecka
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 121092
10.15199/65.2019.6.1
przemysł owocowo- warzywny
produkcja
handel zagraniczny
wyniki finansowe
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
financial results
Poland
European Union
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
PRESERVATIVES IN FRUIT JAMS
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 143035
10.15199/180.2023.1.4
jam
experiment
food additives
technology
consumer
dżem
doświadczenie
dodatki spożywcze
technologia
konsument
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Rynek mrożonych owoców i warzyw w 2018 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 119342
10.15199/64.2019.3.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Polski handel zagraniczny mrożonkami owocowymi i warzywnymi w 2016 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 104712
10.15199/64.2017.3.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Produkcja i eksport mrożonych owoców i warzyw
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 79248
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-12
Analiza skuteczności zastosowania wodnych roztworów mieszanin koncentratów pianotwórczych do gaszenia pożarów cieczy palnych
Katarzyna Radwan
Joanna Rakowska
nr katalogowy: 64580
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-3
BIULETYN INSTYTUTU METALI NIEŻELAZNYCH
nr katalogowy: 90113
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-7
Stosowanie w procesie spiekania mieszanek rudnych z większościowym udziałem koncentratów magnetytowych
MRÓZ J.
FRANCIK P.
SZAPIEL T.
SKOWRONEK R.
nr katalogowy: 16940
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Konkurencyjna pozycja polskich mrożonych owoców i warzyw na rynku światowym
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 83338
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Rynek mrożonych owoców i warzyw w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 69898
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
"Dorobek 20 lat branży sokowniczej w Polsce i perspektywy na przyszłość"
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 77506
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-10
RYNEK TYTANU NA POCZĄTKU XXI W.
MARIUSZ KRZAK
IZABELA KRZAK
nr katalogowy: 116663
10.15199/67.2018.10.4
rynek tytanu
produkcja pierwotna i wtórna
zużycie
ceny
obroty
substytucja
titanium market
primary and secondary production
consumption
trade
substitution
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami
Anna Bugała
nr katalogowy: 67221
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
OWOCNA DZIAŁALNOŚĆ Wielkopolskiego Oddziału SITSpoż. w 2022 r.
nr katalogowy: 141560
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Doskonalenie konstrukcji urządzeń procesowych stosowanych do wytwarzania soków i koncentratów na przykładzie pras koszowo-tłokowych IPS 10 000 – nowej generacji
nr katalogowy: 138249
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Doskonalenie konstrukcji urządzeń procesowych stosowanych do wytwarzania soków i koncentratów na przykładzie pras koszowo-tłokowych IPS 5000, 10000 i 15000 – nowej generacji
nr katalogowy: 140073
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Polscy winiarze dbają o tradycje
nr katalogowy: 61902
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
OPAKOWANIE 2019-7
Przełom w recyklingu czarnych butelek
nr katalogowy: 121473
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nowa linia produkcyjna w młynie Müller ́s Mühle
nr katalogowy: 142594
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Słodycze w nowej odsłonie dzięki Żywności Barwiącej z etykietą organic
nr katalogowy: 139362
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Methods for direct leaching of non-ferrous metal concentrates Charakterystyka metod bezpośredniego ługowania koncentratów metali nieżelaznych
Michał Hanke
nr katalogowy: 82420
10.12916/przemchem.2014.181
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Napoje bezalkoholowe nowe tendencje w produkcji
Grażyna Jaworska
Aleksandra Olczak
nr katalogowy: 53789
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-9
Proces wytwarzania i właściwości polwinitów
PIOTR BUGALSKI
nr katalogowy: 42650
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-8
Przysmaki ludzi i zwierząt
nr katalogowy: 25360
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 102837
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Stacja środków klarujących
Adam Małek
nr katalogowy: 31543
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-10
Przy okazji nawozów
nr katalogowy: 26256
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Doskonalenie konstrukcji urządzeń procesowych stosowanych do wytwarzania soków i koncentratów na przykładzie pras koszowo-tłokowych IPS 5000, 10000 i 15000 – nowej generacji
nr katalogowy: 140073
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Ocena zawartości HMF w sorbetach owocowych
Anna Rój
Piotr Przybyłowski
nr katalogowy: 85716
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Polski handel zagraniczny przetworami owocowymi i warzywnymi
Anna Bugała
nr katalogowy: 68724
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Inaktywacja przetrwalników Alicyclobacillus acidoterrestris za pomocą dwutlenku chloru w zawiesinach modelowych
Barbara Sokołowska
Jolanta Niezgoda
Marta Chodkiewicz
nr katalogowy: 67223
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Informacje Biznesowe
nr katalogowy: 27229
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Standaryzacja barwy oraz długoterminowa stabilność koncentratu – Adsorber ADS XL
nr katalogowy: 133166
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Owocna działalność Wielkopolskiego Oddziału Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego w 2022 r.
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 142047
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Owocna działalność Wielkopolskiego Oddziału Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego w 2022 r.
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 141607
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Owocna działalność Wielkopolskiego Oddziału Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego w 2022 r.
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 141703
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Krajowy rynek soków pomarańczowych - ocena autentyczności i tożsamości
Grzegorz Suwała
nr katalogowy: 85106
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Wygoda na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 57389
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo- -warzywnych w gospodarstwach domowych w Polsce
Irena Strojewska
nr katalogowy: 106762
10.15199/64.2017.6.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
AB System Zapakujemy wasze owoce i warzywa
nr katalogowy: 116207
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Surowiec dla przetwórstwa owocowego
Eberhard Makosz
nr katalogowy: 31538
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Expol podwaja stawkę
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 25444
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
OWOCNA DZIAŁALNOŚĆ Wielkopolskiego Oddziału SITSpoż. w 2022 r.
nr katalogowy: 141560
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Owocna działalność Wielkopolskiego Oddziału Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego w 2022 r.
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 141630
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Dodatki do żywności w koncentratach spożywczych
Elżbieta Dłużewska
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 120364
10.15199/65.2019.5.4
dodatki do żywności
koncentraty spożywcze
food additives
food concentrates
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Współpraca międzynarodowa i projekty KUPS
Barbara Groele
nr katalogowy: 76231
OPAKOWANIE 2020-1
Kompaktowy układ linii Sidel w BINA Switzerland
nr katalogowy: 124648
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH