Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-12
Praca w pozycji siedzącej
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 39951
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Czy żywność genetycznie zmodyfikowana jest bezpieczna???
nr katalogowy: 39788
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Żywność a zdrowie
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 64979
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Zdrowie czy przyjemność?
nr katalogowy: 148924
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Aminy biogenne w serach dojrzewających
Arnold Reps
Krystyna Wiśniewska
Aleksandra Grześkiewicz
Agnieszka Jankowska
nr katalogowy: 63165
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-10
Wpływ różnych systemów ogrzewania pomieszczeń mieszkalnych na zdrowie człowieka
Anna Jereminko
Tomasz Jereminko
Franciszek Szatko
nr katalogowy: 8860
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Zdrowie w centrum uwagi od dekad – zmiany w prawie żywieniowym
nr katalogowy: 148319
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Cechy sensoryczne biośmietany zawierającej szczepy probiotyczne bakterii mlekowych
M. Ziarno
M. Makowska
nr katalogowy: 14929
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-2
Wpływ barwy światła na wygląd oświetlanego obiektu
Stefan Brzozowski
nr katalogowy: 33049
AURA 2004-4
PRAWNE ASPEKTY TYMCZASOWOŚCI POSADZENIA DRZEW LUB KRZEWÓW NA TERENIE MIAST I WSI
Krzysztof Gruszecki
nr katalogowy: 488
OPAKOWANIE 2021-11
Nawilżanie powietrza może również chłodzić
nr katalogowy: 134624
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Wpływ produktów pszennych na zdrowie konsumentów
nr katalogowy: 118498
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Wpływ bisfenolu A na człowieka oraz wybrane organizmy wodne i lądowe
Oliwia Zastawny
nr katalogowy: 141537
10.15199/62.2023.1.6
bisfenol
przegląd literatury
zanieczyszczenie środowiska
opakowania
organizmy żywe
zdrowie człowieka
bisphenol
literature review
packaging
pollution
living organisms
human health
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Wpływ bisfenolu A na człowieka oraz wybrane organizmy wodne i lądowe
Oliwia Zastawny
nr katalogowy: 141537
10.15199/62.2023.1.6
bisfenol
przegląd literatury
zanieczyszczenie środowiska
opakowania
organizmy żywe
zdrowie człowieka
bisphenol
literature review
packaging
pollution
living organisms
human health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Żywność funkcjonalna - aspekty prawne
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 41091
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Wpływ żywienia na mikroflorę jelit i zdrowie człowieka
Marcelina Olszak
Ewa Solarska
nr katalogowy: 101002
10.15199/65.2016.8.9
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-9
Zarządzanie przedsiębiorstwem a polityka bezpieczeństwa firm
Waldemar Jaskółowski
nr katalogowy: 139071
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do ŻywnoŚci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 93096
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Żywność, zdrowie i pieniądze
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 65289
AURA 2009-9
Sympozjum o efektywnym zwalczaniu zanieczyszczeń powietrza i zmian klimatu
ADAM WIECZOREK
nr katalogowy: 46800
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dobre pieczywo to zdrowie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137378
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Pieczywo - smak, zdrowie, ekonomia
nr katalogowy: 123779
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
Pieczywo - smak, zdrowie, ekonomia
nr katalogowy: 123151
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Warzywa, owoce i ich przetwory - podstawy prawne komunikowania właściwości prozdrowotnych
Izabela Tańska
nr katalogowy: 122487
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Napoje bezalkoholowe nowe tendencje w produkcji
Grażyna Jaworska
Aleksandra Olczak
nr katalogowy: 53789
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 65690
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-1
Systemy ociepleń Knauf Thermo
nr katalogowy: 32506
OPAKOWANIE 2018-10
Opakowanie ma znaczenie
nr katalogowy: 116775
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w aspekcie prawnym
Janusz Salwa
Ewelina Pacyga
nr katalogowy: 34182
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Alergeny w przemyśle spożywczym
Renata Gasparska
nr katalogowy: 24440
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-10
Zastosowanie wapna do produkcji wyrobów silikatowych i betonu komórkowego
Agnieszka Soczyńska
nr katalogowy: 38851
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Lody probiotyczne - zdrowe łakocie
ANNA MARIA SZOSLAND-FAŁTYN
nr katalogowy: 25854
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Tak pachnie ciemna czekolada
nr katalogowy: 124740
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Systemy dociepleń KNAUF THERMO i KNAUF THERMO W
nr katalogowy: 38178
OPAKOWANIE 2022-11
Rośnie ryzyko pozwów przeciw producentom tworzyw sztucznych
nr katalogowy: 140501
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Edukacja sprzyja popularyzacji stewii
nr katalogowy: 93916
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 79794
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Kultura bezpieczeństwa pracy w przemyśle piekarskim i ciastkarskim
Monika Zagórska
Elżbieta Biniszewska
nr katalogowy: 65754
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Żywność pochodzenia morskiego korzyści dla zdrowia konsumenta
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 64638
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-4
Badanie bezpieczeństwa wypełnień ekranów przeciwdźwiękowych na spadające odłamki
Artur Sakowski
Barbara Rymsza
nr katalogowy: 90773
10.15199/33.2015.04.22
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Mikrobiom - nowy "organ" w ciele człowieka?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 99149
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Bakterie probiotyczne w produkcji żywności
ELIZA KRAJEWSKA-KAMIŃSKA
ZBIGNIEW ŚMIETANA
KRZYSZTOF BOHDZIEWICZ
nr katalogowy: 25853
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Apel do członków SEP i społeczności elektryków w Polsce w sprawie włączenia się w walkę z koronawirusem
Piotr Szymczak
nr katalogowy: 132486
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Od redakcji
nr katalogowy: 136199
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Już od ponad roku obowiązuje rygorystyczny limit tłuszczów trans we wszystkich produktach
nr katalogowy: 139174
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-9
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 115926
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Współczesne trendy w konsumpcji mięsa
Małgorzata Kosicka-Gębska
Jerzy Gębski
Katarzyna Kwiecińska
Maria Jeznach
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
nr katalogowy: 104678
10.15199/65.2017.3.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Apel do członków SEP i społeczności elektryków w Polsce w sprawie włączenia się w walkę z koronawirusem
Piotr Szymczak
nr katalogowy: 132486
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-3
"Dyscyplinarka" wręczona pracodawcy
Piotr Wąż
nr katalogowy: 125337
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-1
Na bieżąco ...
nr katalogowy: 118050
AURA 2022-12
Czy Polacy wiedzą do czego służy las?
nr katalogowy: 140881
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Konserwanty - niebezpieczne substancje w produktach spożywczych
nr katalogowy: 84841
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 103864
OPAKOWANIE 2022-11
Rośnie ryzyko pozwów przeciw producentom tworzyw sztucznych
nr katalogowy: 140501
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-9
Światowa Organizacja Korozji - geneza powstania, misja i cele, program działania
WOJCIECH SOKÓLSKI
nr katalogowy: 46457
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-6
Dla dobra społeczeństwa
Filip Gałdyn
Tymon Lewandowski
Adrian Nowak
Adam Pałęcki
Dominik Teodorczyk
nr katalogowy: 137779
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Od redakcji
nr katalogowy: 136199
AURA 2021-12
Zasady oceny oddziaływania na zdrowie w kontekście ochrony środowiska
Anna TARGOSZ
nr katalogowy: 134978
zdrowie publiczne
czynniki środowiskowe chorób cywilizacyjnych
badanie skutków zdrowotnych
skutki ekologiczne projektów gospodarczych
walory krajobrazowe
tereny zielone
public health
environmental factors of civilization illnesses
testing health consequences
ecological consequences of economic projects
landscape assets
green areas
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-3
Zdrowa praca popłaca
nr katalogowy: 97126
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Wpływ bisfenolu A na człowieka oraz wybrane organizmy wodne i lądowe
Oliwia Zastawny
nr katalogowy: 141537
10.15199/62.2023.1.6
bisfenol
przegląd literatury
zanieczyszczenie środowiska
opakowania
organizmy żywe
zdrowie człowieka
bisphenol
literature review
packaging
pollution
living organisms
human health
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-5
Kerakoll - nowa filozofia działania
nr katalogowy: 59695
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
Walczyli i budowali!
Ewa Mańkiewicz-Cudny
nr katalogowy: 110248
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-4
ACTIV air - oddychaj czystym powietrzem
nr katalogowy: 75985
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Air quality in selected Polish agglomerations in terms of urban policies of sustainable transport Jakość powietrza w wybranych aglomeracjach Polski na tle miejskich polityk transportu zrównoważonego
Krzysztof Skotak
Jakub Zawieska
nr katalogowy: 97268
10.15199/62.2016.3.41
AURA 2022-12
Czy Polacy wiedzą do czego służy las?
nr katalogowy: 140881
AURA 2010-12
Winoterapia - kosmetyczne bachanalia
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 56431
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Metale ciężkie w środowisku i ich wpływ na zdrowie człowieka
Jarosław Chmielewski
Barbara Gworek
Magdalena Florek-Łuszczki
Grażyna Nowak-Starz
Bożena Wójtowicz
Tomasz Wójcik
Ilona Żeber-Dzikowska
Agnieszka Strzelecka
Monika Szpringer
nr katalogowy: 124459
10.15199/62.2020.1.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Aronia - niedoceniany w Polsce owoc prozdrowotny w profilaktyce otyłości
Jan Oszmiański
Paulina Nowicka
Paweł Rubiński
nr katalogowy: 61770
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Zielone porządki
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 85461
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Mrożony jogurt
nr katalogowy: 76275
AURA 2016-11
Wpływ zanieczyszczenia powietrza na zdrowie mieszkańców Krakowa
Anna PROKOP-STASZECKA
nr katalogowy: 102077
AURA 2013-6
Biofortyfikacja roślin w jod
Piotr STRZETELSKI
nr katalogowy: 77062
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Probiotyki w produkcji wyrobów mięsnych
Zbigniew J. Dolatowski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 59063
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Międzynarodowe zalecenia żywieniowe
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 103654
10.15199/65.2017.1.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Konferencje w Instytucie Żywności i Żywienia
nr katalogowy: 105833
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
TRANSGLUTAMINAZA MIKROBIOLOGICZNA – wpływ na zdrowie człowieka oraz wykrywanie w produktach spożywczych
nr katalogowy: 133098
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-6
Dla dobra społeczeństwa
Filip Gałdyn
Tymon Lewandowski
Adrian Nowak
Adam Pałęcki
Dominik Teodorczyk
nr katalogowy: 137779
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Trendy z pudełka
nr katalogowy: 145169
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-2
bhp w sieci
nr katalogowy: 50006
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Spożycie mięsa czerwonego - porównanie zagrożeń i korzyści
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 55870
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Kodeks Etyki Żywnościowej pod Honorowym Patronatem Prezydenta RP
nr katalogowy: 132381
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-12
Praktyka dotycząca odpadów budowlanych
Przemysław Gogojewicz
nr katalogowy: 124086
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Produkcja soków NFC
nr katalogowy: 51262
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-3
WYDARZENIA
nr katalogowy: 82980
AURA 2013-7
Znaczenie wpływów kosmicznych w rolnictwie ekologicznym
Czesława TRĄBA
Paweł WOLAŃSKI
Krzysztof ROGUT
nr katalogowy: 77700
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-2
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 141736
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Wpływ rozporządzenia REACH na produkcję substancji chemicznych w Polsce w latach 2007–2018
Joanna Guziałowska-Tic
nr katalogowy: 127917
10.15199/62.2020.9.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Wpływ rozporządzenia REACH na produkcję substancji chemicznych w Polsce w latach 2007–2018
Joanna Guziałowska-Tic
nr katalogowy: 127917
10.15199/62.2020.9.11
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-16
Zdrowie dla państwa i ludzi
fi
nr katalogowy: 13241
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Identyfikacja nieprawidłowej eksploatacji kotłów na paliwo stałe
Adam Nygard
Jarosław Bartoszewicz
Krzysztof Bieńczak
nr katalogowy: 121947
10.15199/62.2019.8.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Uwalnianie zanieczyszczeń do środowiska w wyniku pożarów składowisk odpadów i ich wpływ na zdrowie człowieka wyzwaniem dla edukacji zdrowotnej
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Jarogniew Łuszczki
Jarosław Szajner
Mariusz Bartyzel
Małgorzata Dziechciaż
Bartłomiej Chmielowiec
Barbara Gworek
Bożena Wójtowicz
nr katalogowy: 127558
10.15199/62.2020.8.6
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-12
NOWE WYDAWNICTWA Understanding Coatings Raw Materials
nr katalogowy: 117433
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Effect of herbicide formulation compositions on the residue level in soil and plant Wpływ zmian w składzie formulacji środków ochrony roślin na poziom pozostałości w glebie i roślinie
Mariusz Kucharski
Barbara Wujek
Olga Kalitowska
nr katalogowy: 87927
10.12916/przemchem.2014.1919
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-15-16
Jak być kuracjuszem?
Henryk Piekut
nr katalogowy: 37458
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Dwugłos w sprawie tłuszczów
nr katalogowy: 56930
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-4
Wentylacja, klimatyzacja, ogrzewnictwo, zdrowie
nr katalogowy: 823
AURA 2024-4
Mikroplastik jest wszędzie
Elaina ZACHOS
nr katalogowy: 148181
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
Probiotyki i prebiotyki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 114055
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Czy warto jeść mięso?
Katarzyna Doniec
nr katalogowy: 45676
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-3
Dopuszczalne ryzyko zdrowotne związane z konsumpcją wody wodociągowej
Janusz R. Rak
nr katalogowy: 41964
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-12
Geologiczne i inne środowiskowe uwarunkowania składowania odpadów
Andrzej Drągowski
nr katalogowy: 48853
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Profilaktyka nowotworowa
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 136218
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Akryloamid w żywności
Renata Gasparska
nr katalogowy: 56363
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Gluten na zdrowie
nr katalogowy: 116341
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-6
Problem lokalizacji punktów pomiarowych w systemach monitoringu sieci wodociągowych
Dariusz Kowalski
Marian Kwietniewski
nr katalogowy: 45023
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-1
Jaki lider, takie bhp
Robert Kozela
nr katalogowy: 96127
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-2
Zdrowie pracowników w szerszym kontekście
nr katalogowy: 103940
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
08.11.2011. V Konferencja Piekarska
nr katalogowy: 62768
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
08.11.2011. V Konferencja Piekarska
nr katalogowy: 61994
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
Otłuszczenie tuszy i skład kwasów tłuszczowych wchodzących w skład lipidów a jakość mięsa
J.D. Wood
M. Enser
A.V. Fisher
G.R. Nute
P.R. Sheard
R.I. Richardson
S.I. Hughes
F.M. Whittington
nr katalogowy: 48691
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Słodycze dla dzieci bez ostrzegawczych informacji
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 66767
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Winem - na zdrowie
Stefan Zatorski
nr katalogowy: 47247
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-5
Globalne ocieplenie i jego potencjalny wpływ na przemysł opakowaniowy w Polsce
Vinh Dat tu
nr katalogowy: 44660
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Chleb na zakwasie szansą na zdrowie
nr katalogowy: 24437
AURA 2007-3
Jedz na zdrowie... chleb
JOLANTA ZIENTEK-VARGA
nr katalogowy: 24699
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-1
Smog: jak z nim walczyć?
Marcin MORAWSKI
nr katalogowy: 111519
wpływ smogu na zdrowie
uchwały smogowe
wymiana pieców
rozwiązania systemowe w ograniczeniu problemu smogu
zakaz palenia węglem i wilgotnym drewnem
sposób przygotowania węgla i drewna
technika palenia od góry
the influence of smog on people’
s health
smog resolutions
replacement of furnaces
systemic solutions aimed at reducing smog
ban on burning coal and damp wood
how to prepare coal and wood
‘
top-down’
burning method.
AURA 2018-6
Stan środowiska a zdrowie środowiskowe
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 114096
zdrowie środowiskowe
ryzyko zdrowotne
medycyna środowiskowa
skażenie środowiska
polityka redukcji środowiskowych zagrożeń zdrowia
environmental health
health risk
environmental medicine
environmental pollution
policy of reducing environmental hazards to health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Metody selekcji mikroorganizmów o właściwościach probiotycznych
Marcin Schmidt
Agnieszka Olejnik-Schmidt
nr katalogowy: 55116
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-7-8
Oświetlenie a zamożność kraju
Bronisław Hynowski
nr katalogowy: 83653
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Oświadczenia zdrowotne dotyczące probiotyków
nr katalogowy: 88428
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-4
VARIA
nr katalogowy: 43979
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Izomery trans kwasów tłuszczowych - interesująca konferencja
Marta Stus
nr katalogowy: 32301
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Kawa a zdrowie
nr katalogowy: 133291
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-20-21
WYNALAZCZYNI 2011 - Kandydatka
nr katalogowy: 62975
CHŁODNICTWO 2020-1
System rekuperacji Heatpex Aria
nr katalogowy: 125112
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Profilaktyka nowotworowa
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 136218
AURA 2012-7
Zużyty sprzęt elektryczny i elektroniczny w środowisku
Magdalena ANKIEWICZ-KOPICKA
Monika KULESZA-CISIAK
Joanna WIECZOREK
nr katalogowy: 69571
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Symrise prezentuje nową linię substancji smakowych Taste for life
nr katalogowy: 35495
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Napoje funkcjonalne IV 2014
nr katalogowy: 84848
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-3
Problem emisji rtęci i jej związków w Polsce. Oddziaływanie na zdrowie człowieka i środowisko naturalne
Anna Tałach
Zbigniew A. Tałach
nr katalogowy: 125614
10.15199/17.2020.3.2
rtęć
zdrowie człowieka
wpływ na środowisko
mercury
human health
environmental impact
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Kawa a zdrowie
nr katalogowy: 133291
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-7-8
Konferencja oraz seminarium BeNiSz w Uniwersytecie Gdańskim
nr katalogowy: 144210
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-17
Jak być kuracjuszem?
Henryk Piekut
nr katalogowy: 37424
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Piwniczanka to zdrowie i smak
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 14610
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
(Nie)bezpieczne warzywa i owoce
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 38050
AURA 2013-9
Pisaliśmy o tym... 1977
nr katalogowy: 79196
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Oznaczanie wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w wyrobach konsumenckich jako element oceny bezpieczeństwa ich użytkowania
Aleksandra Łaciak
Agnieszka Dałek
nr katalogowy: 136469
10.15199/60.2022.1.1
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
GC-MS/MS
PN-EN 17132:2019-10.
polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)
GC-MS/ MS
PN-EN 17132:2019-10.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Oznaczanie wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w wyrobach konsumenckich jako element oceny bezpieczeństwa ich użytkowania
Aleksandra Łaciak
Agnieszka Dałek
nr katalogowy: 136469
10.15199/60.2022.1.1
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
GC-MS/MS
PN-EN 17132:2019-10.
polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)
GC-MS/ MS
PN-EN 17132:2019-10.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Toksykologia żywności
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 103856
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
W poszukiwaniu prawdy
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 96445
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Spożycie mięsa wieprzowego a zdrowie konsumentów
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 98638
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dobre pieczywo to zdrowie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137378
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2011-8-9
Integracja aplikacji e-zdrowie w sieciach z gwarancją jakości usług
Paweł Świątek
Adam Grzech
Krzysztof Brzostowski
Jarosław Drapała
Marek Natkaniec
nr katalogowy: 61760
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-9
Kontrowersyjna komórka
nr katalogowy: 54401
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-6
Wymagania dotyczące jakości wody w obiektach służby zdrowia
Małgorzata Perchuć
Anna Stępień
nr katalogowy: 99191
10.15199/17.2016.6.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
TRANSGLUTAMINAZA MIKROBIOLOGICZNA – wpływ na zdrowie człowieka oraz wykrywanie w produktach spożywczych
nr katalogowy: 133098
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Influence of colour of shading obstacles on indoor daylighting
Jiří PLCH
Jitka MOHELNÍKOVÁ
nr katalogowy: 59117
OPAKOWANIE 2021-2
Nawilżanie powietrza a produkcja opakowań
Piotr Ciesielski
nr katalogowy: 130640
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-2
Analiza i ocena zagrożenia ludności i mienia w przypadku awarii systemów wodociągowych
Janusz R. Rak
nr katalogowy: 103925
10.15199/17.2017.2.3
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-8
Polska na tle Francji i Czech w aspekcie zapewniania bezpieczeństwa żywności
Dobrochna Sztajerska
nr katalogowy: 61299
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Walory zdrowotne gorzkiej czekolady i kakao
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 145292
10.15199/65.2023.9.6
gorzka czekolada
kakao
polifenole
teobromina
dark chocolate
cocoa
polyphenols
theobromine
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-3
Dopasowanie środków ochrony dróg oddechowych do pracowników - założenia a rzeczywistość
Adam Jabłoński
nr katalogowy: 112610
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Kodeks Etyki Żywnościowej pod Honorowym Patronatem Prezydenta RP
nr katalogowy: 132381
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Spalanie odpadów w komunalnych urządzeniach grzewczych zagrożeniem dla środowiska i zdrowia człowieka
Tadeusz Dziok
Zbigniew Tałach
Marcelina Bury
nr katalogowy: 141086
10.15199/17.2022.12.3
domowe urządzenia grzewcze
odpady
spalanie odpadów
emisja
home heating appliances
wastes
waste combustion
emission
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Spalanie odpadów w komunalnych urządzeniach grzewczych zagrożeniem dla środowiska i zdrowia człowieka
Tadeusz Dziok
Zbigniew Tałach
Marcelina Bury
nr katalogowy: 141086
10.15199/17.2022.12.3
domowe urządzenia grzewcze
odpady
spalanie odpadów
emisja
home heating appliances
wastes
waste combustion
emission
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-8
Recepta na zdrowie
Ewa Górska
nr katalogowy: 53609
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Recepta na zdrowie
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76500
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Fosforany w żywieniu i przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 116752
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-9
Konferencja oraz seminarium BeNiSz w Uniwersytecie Gdańskim Uniwersytet Gdański oraz ATEST – Ochrona Pracy mają przyjemność zaprosić na: I Konferencję Uniwersytetu Gdańskiego pt. „Bezpieczeństwo i Zdrowie w Pracy”, która odbędzie się 27 września br
nr katalogowy: 144917
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-25
Las dla środowiska
Henryk Piekut
nr katalogowy: 64549
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-10
Zadbaj o dobre oświetlenie
nr katalogowy: 94143
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Wpływ ponownej oceny EFSA na ustawodawstwo Unii Europejskiej
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 78770
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Spełnienie przez ABK wymagania podstawowego „Higiena, zdrowie i środowisko”
Lech Misiewicz
Paweł Walczak
nr katalogowy: 138085
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Spełnienie przez ABK wymagania podstawowego „Higiena, zdrowie i środowisko”
Lech Misiewicz
Paweł Walczak
nr katalogowy: 138085
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-7-8
Wellbeing i zdrowie psychiczne jako filary zarządzania przedsiębiorstwem
Paweł Rozowski
nr katalogowy: 138618
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Trendy w branży cukierniczej na rok 2018
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 111488
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
baba czy Baba?
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 104866
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-16-17
Kurort to rozrywka zdrowa
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 92724
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2024-1
INFORMACJE
Sylwia Winiarek-Erdoğan
Marzena Rogozik
nr katalogowy: 148530
AURA 2011-12
Autentyzm, tradycja, zdrowie
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 64171
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-9
Innowacje z Łukasiewicza dla zdrowia
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 145057
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 94408
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-5
BHP W SIECI
nr katalogowy: 98465
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-1
Tempo wysychania wilgoci technologicznej ze ścian zewnętrznych a efektywność energetyczna budynków
Konrad Witczak
nr katalogowy: 103624
10.15199/33.2017.01.10
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Prozdrowotne właściwości mięsa i jego przetworów
Beata Grabowska
nr katalogowy: 92611
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Limitation of black carbon emissions from solid fuel combustion in small plants Ograniczanie emisji sadzy ze spalania paliw stałych w instalacjach małej mocy
Robert Kubica
Krystyna Kubica
Wanda Kacprzyk
nr katalogowy: 97254
10.15199/62.2016.3.27
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
OLEJ - NIEZBĘDNY SKŁADNIK W DIECIE CZŁOWIEKA
nr katalogowy: 85530
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Prawidłowa dieta czy pigułki? (Cz. I)
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76258
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Soki, nektary, napoje - aspekty rynkowe i zdrowotne
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Katarzyna Stoś
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 105146
10.15199/64.2017.4.1
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-10
Wpływ światła na ludzi
nr katalogowy: 116487
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing - Cz. 7. Napoje funkcjonalne korzystne dla serca
Adam Bogacz
nr katalogowy: 29441
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-7-8
Wellbeing i zdrowie psychiczne jako filary zarządzania przedsiębiorstwem
Paweł Rozowski
nr katalogowy: 138618
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Carbonaceous aerosol. An indicator of the human activity impact on environment and health Sadza jako wskaźnik wpływu działalności człowieka na środowisko i zdrowie
Krzysztof Skotak
Anna Degórska
Rafał Ulańczyk
Tomasz Pecka
nr katalogowy: 97266
10.15199/62.2016.3.39
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-9
Zarządzanie przedsiębiorstwem a polityka bezpieczeństwa firm
Waldemar Jaskółowski
nr katalogowy: 139071
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Techniczno-ekonomiczne, zdrowotne oraz środowiskowe aspekty zagospodarowania odpadów azbestowych w Polsce
Justyna Pyssa
nr katalogowy: 119094
10.15199/62.2019.3.20
AURA 2018-11
Plastikowe butelki i ich wpływ na środowisko i zdrowie człowieka
Monika WĘGRZYNOWICZ
nr katalogowy: 117029
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH