Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Struktura sektora młynarskiego w Niemczech - rok gospodarczy 2008/09
Agn ieszka Bezat
nr katalogowy: 52975
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sektor młynarski w N iemczech - rok gospodarczy 2009/10
Sebas tian Jarzębowski
nr katalogowy: 64963
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Podstawowe zasady przemiału pszenicy
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 44911
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.4. Sortowanie (odsiewanie) produktów rozdrabniania 2.4.3. Sortowanie i czyszczenie kaszek i miałów (wialnie kaszkowe) oraz inne przesiewacze
Roman Jurga
nr katalogowy: 79023
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Sortowanie optyczne innowacyjnym elementem czyszczenia pszenicy w młynie
nr katalogowy: 68971
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.1 Ogólna charakterystyka procesu przemiału ziarna
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 73916
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Rozwój rynków zbóż w kontekście odnawialnych surowców i bioenergii w N iemczech
nr katalogowy: 86964
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Wpływ stopnia rozdrobnienia mąki żytniej na jakość pieczywa żytniego
Elżbieta Słow ik
Małgorzata Mielcarz
Magdalena Kot
nr katalogowy: 49098
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Wyzwania jakościowe związane z produkcją i przechowywaniem całoziarnowej mąki pszennej
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 96576
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Turcja w światowym eksporcie mąki
nr katalogowy: 115163
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Charakterystyka technologiczna pszennych mąk pasażowych Cz. I. Skład chemiczny mąki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Dariusz Dziki
Krzysztof Jończyk
nr katalogowy: 106434
pszenica
mąka pasażowa
popiół
białko
liczba opadania
wheat
flour form different grinding stages
ash
protein
falling number
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna pszennych mąk pasażowych Cz. II . Właściwości reologiczne ciasta i jakość pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
MAŁGORZATA SOBCZYK
Dariusz Dziki
Krzysztof Jończyk
nr katalogowy: 108630
mąka pasażowa
wodochłonność
właściwości reologiczne
jakość pieczywa
flour from different grinding stages
water absorption
rheological properties
bread quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Różne aspekty przemiału pszenicy durum na semolinę
nr katalogowy: 86959
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Ocena jakości handlowej mąki tortowej różnych producentów
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 99946
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Efektywne rozwiązanie dla młyna właściwego Nowy mlewnik walcowy Diorit z nowoczesnym sterownikiem
Nicholas Trounce
nr katalogowy: 123786
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.4. Sortowanie (odsiewanie) produktów rozdrabniania 2.4.1. Tkaniny odsiewające
nr katalogowy: 77670
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Struktura sektora młynarskiego w N iemczech - rok gospodarczy 2011/12
Sebastian Jarzębowski
nr katalogowy: 79524
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Pszenica: zbiory, stadnardy jakościowe i ich przemiał w Chinach
nr katalogowy: 41574
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.4. Sortowanie (odsiewanie) produktów rozdrabniania. 2.4.2. Odsiewacze płaskie - budowa i efektywność przesiewania
Roman Jurga
nr katalogowy: 78280
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.5. Podstawowe zasady, charakterystyka parametrów i efektywność przemiału pszenicy
Roman Jurga
nr katalogowy: 79526
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.2. Rozdrabnianie ziarna w mlewnikach walcowych 2.2.4. Wpływ obciążenia walców na wyciąg i jakość mlewa oraz na efektywność przemiału
Roman Jurga
nr katalogowy: 76479
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Wydzielanie zarodków i przemiał ziarna kukurydzy
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 32432
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wspomnienia o młynarstwie w polskiej literaturze. Z „Księgi Henrykowskiej” i „Trylogii”
nr katalogowy: 137019
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.3.inne rozdrabniacze stosowane do ziarna i mlewa
Roman Jurga
nr katalogowy: 77127
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Możliwości oceny efektywności przemiału ziarna pszenicy
Roman Jurga
nr katalogowy: 52977
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wpływ gęstości ziarna w stanie zsypnym na wartość technologiczną uzyskanej mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124786
mąki pasażowe
przemiał pszenicy
wartość technologiczna
wartość wypiekowa
flour passages
grain milling
technological value
baking value of flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Małżeństwo z rozsądku - czyli o historii relacji między francuskimi piekarzami-rzemieślnikami i młynarzami
Beata Marchand
nr katalogowy: 84004
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.2. Rozdrabnianie ziarna w mlewnikach walcowych 2.2.2. Rodzaje i budowa mlewników
Roman Jurga
nr katalogowy: 75018
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Kształcenie kadr dla branży młynarskiej w Polsce
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 101311
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Kierunki rozwoju współczesnego młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 133696
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Zasady produkcji mąki białej drobnej i grubej oraz kaszki i zarodków Część 1. Schemat przemiałowy – produkty pierwszej jakośc
Kazimierz Bogaczyńsk i
nr katalogowy: 50400
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Kierunki rozwoju współczesnego młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 133696
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Holenderska jakość i innowacyjność
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 14009
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Przemiał ziarna na mąki razowe
Wiesław KOWALEWSKI
nr katalogowy: 20131
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89398
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Stan przemysłu zbożowo-młynarskiego i wtórnego przetwórstwa
nr katalogowy: 22316
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Struktura i stan przemysłu zbożowomłynarskiego i paszowego
nr katalogowy: 20043
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
O polskim młynarstwie - rozmowa z Jadwigą Rothkaehl, prezes Stowarzyszenia Młynarzy RP
nr katalogowy: 95163
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Przemiał kukurydzy na sucho - (cz. 1)
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14070
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Wpływ rodzaju gleby oraz nawożenia na plonowanie, właściwości fizyczne i skład chemiczny ziarna pszenicy jarej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Podleśna
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 120561
pszenica jara
rodzaj gleby
nawożenie
siarka
plonowanie
jakość ziarna
spring wheat
soil type
fertilization
sulfur
yielding
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Przetwórstwo kukurydzy Część 3. Wydzielanie zarodków i przemiał ziarna kukurydzy
nr katalogowy: 85265
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Możliwości sterowania jakością mąki w młynie
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 55370
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Przemiał żyta i pszenżyta na cele przemysłowe
nr katalogowy: 27177
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Ogólna charakterystyka procesu przemiału ziarna
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 37704
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wspomnienia o młynarstwie w polskiej literaturze. Z „Księgi Henrykowskiej” i „Trylogii”
nr katalogowy: 137019
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Mąki razowe i sitkowe z ziarna pszenżyta
nr katalogowy: 62035
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Możliwości sterowania jakością mąki w młynie Przemiał wielo- czy jednogatunkowy?
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 24527
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Możliwości sterowania jakością mąki w młynie Przemiał wielo- czy jednogatunkowy?
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 24527
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Postęp techniczny w udostępnianiu składników odżywczych zawartych w warstwie aleuronowej w żywieniu człowieka
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 85270
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.2.Rozdrabnianie ziarna w młewnikach walcowych 2.2.3. Prawie wszystko o walcach młyńskich
Roman Jurga
nr katalogowy: 75668
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Kukurydza - Skład chemiczny mąki kukurydzianej i niektóre aspekty wartości żywieniowej
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 30243
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-4
Cement wieloskładnikowy CEM V/A (S-V) 32,5N-LH
Tomasz Pużak
Marcin Sokołowski
nr katalogowy: 25891
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Struktura branży młynarskiej w Niemczech w roku gospodarczym 2009/2010
nr katalogowy: 62046
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2012 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 73902
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy. 2.2. Rozdrabnianie ziarna w mlewnikach walcowych. 2.2.1. Wpływ parametrów pracy walców na efektywność rozdrabniania
Roman Jurga
nr katalogowy: 74254
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ zmian klimatycznych na branżę młynarską
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 126424
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2011 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 64964
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Metodyka oceny wartości przemiałowej ziarna na podstawie wyników przemiału laboratoryjnego
Tomasz Sitkowski
nr katalogowy: 57353
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2013 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 82843
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2014 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 89829
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Uprawa pszenicy zmniejsza się na rzecz kukurydzy i soi
nr katalogowy: 44897
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2016 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 102712
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Bilans zbiorów pszenicy i żyta w sezonie 2003-04 w Czechach
Małgorzata Kamińska
nr katalogowy: 6269
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Stan przemysłu zbożowo- młynarskiego i wtórnego przetwórstwa zbóż oraz wykorzystanie zbóż w innych przemysłach
nr katalogowy: 39784
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
W tym roku bez rekordowych zbiorów
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 115154
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2015 roku w wybranych krajach członkowskich UE
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 95165
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2010 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 56846
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena jakości handlowej mąki pszennej typ 450 krupczatka
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Sylwia Stępniewska
Klaudia Kuciara
nr katalogowy: 118510
pszenica
mąka handlowa
popiół
białko
gluten
aktywność amylolityczna
wheat
commercial flour
ash
protein
gluten
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Wpływ zawartości białka w pszenicy durum na jej własności przemiałowe
nr katalogowy: 24130
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wysokie ceny na rynku pszenicy
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 124771
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Światowy bilans pszenicy
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 122791
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Produkcja, podaż i popyt na ziarno pszenicy oraz jej jakość ze zbiorów 2008 roku w USA
nr katalogowy: 40823
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2007 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 32423
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-7
Groźna choroba pszenicy o zasięgu globalnym
nr katalogowy: 36649
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2006 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 23475
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Nie z każdej mąki pszennej dobre pieczywo
Roman Jurga
nr katalogowy: 81092
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Informacje o zbiorach pszenicy i żyta w 2011 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej – na podstawie informacji przekazanych w prezentacjach wygłoszonych w trakcie posiedzenia Zarządu EFMA w Astanie
nr katalogowy: 63577
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Aktualna sytuacja na światowym rynku pszenicy
nr katalogowy: 52973
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Światowy bilans pszenicy wciąż komfortowy. Skąd zatem wzrosty cen?
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 129575
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 96599
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Spadki cen na rynku pszenicy. Czy to koniec trendu wzrostowego?
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 136180
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Jakość ziarna pszenicy uprawianej w Polsce na przestrzeni ostatnich lat
Sylwia Stępniewska
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 85266
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów lat 2011-2013
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 88258
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 64974
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Przydatność technologiczna ziarna pszenicy uprawianej w Polsce na przestrzeni ostatnich lat - według badań Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
Sywia Stępniewska
nr katalogowy: 45894
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Światowa produkcja twardych odmian pszenicy
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 14053
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2008 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 40820
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2009 roku
Jadw iga Rothkaehl
nr katalogowy: 49095
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Produkcja, zapasy, zużycie oraz jakość pszenicy w USA w sezonie 2011/2012
nr katalogowy: 64962
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Międzynarodowy handel pszenicą - prognoza podwojenia obrotów do 2050 roku
nr katalogowy: 62922
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Początek roku z wysoką ceną pszenicy
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 130202
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Światowy bilans pszenicy w sezonie 2019/20 – inne spojrzenie
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 123770
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Światowy bilans pszenicy wciąż komfortowy. Skąd zatem wzrosty cen?
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 129575
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2014 roku w Polsce
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 90786
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Sytuacja na światowym rynku pszenicy oraz w USA w sezonie 2010/2011
nr katalogowy: 56858
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Początek roku z wysoką ceną pszenicy
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 130202
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Pięcioletnia prognoza światowego bilansu pszenicy sporządzona przez IGC
nr katalogowy: 83386
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Nowa metoda oceny wartości przemiałowej i ekonomicznej pszenicy wykorzystywanej w młynie
nr katalogowy: 49108
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Światowy rynek pszenicy - co nas czeka w sezonie 2011/12?
nr katalogowy: 64154
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2020 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130205
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Posiedzenie Rady Sekretarzy Generalnych EFMA Rzym, 4-5 lipca
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 121636
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Produkcja, zużycie, zapasy pszenicy ze zbiorów 2005 roku na świecie oraz jakość pszenicy zebranej w USA
nr katalogowy: 20157
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Rynek pszenicy po zbiorach
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 128424
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Wpływ wybranych czynników na jakość ziarna pszenicy zbieranego w Polsce
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 118507
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Jakość pszenicy jako oferta polskiego producenta a potrzeby polskiego przemysłu piekarskiego i zbożowo-młynarskiego
Danuta ABRAMCZYK
Wojciech GÓRNIAK
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 20046
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Zbiory pszenicy na świecie i zbiory zbóż w Polsce w 2004 r
Roman Jurga
nr katalogowy: 12555
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Zbiory pszenicy na świecie i zbiory zbóż w Polsce w 2004 r
Roman Jurga
nr katalogowy: 12555
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Letnia weryfikacja założeń zbiorów
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 121633
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Światowy rynek pszenicy i kukurydzy
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 110952
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Jakość pszenicy zebranej w Austrii,na Węgrzech i we Francji w 2004 r
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13994
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2017 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
nr katalogowy: 110959
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Rosja ogranicza eksport pszenicy
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 131277
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Metody oceny jakości ziarna pszenicy stosowane w Zakładzie Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS oraz w Uniwersytecie Stanowym Północnej Dakoty
Anna Szafrańska
Woj ciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 62917
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Jakość ziarna pszenicy zebranego w 2012 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej - Jadwiga Rothkaehl - Stowarzyszenie Młynarzy RP
nr katalogowy: 72180
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Dobre odmiany pszenicy w Polsce są
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 65750
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Rynek pszenicy po zbiorach
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 128424
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2020 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130205
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Charakterystyka mąk makaronowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53660
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Spadki cen na rynku pszenicy. Czy to koniec trendu wzrostowego?
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 136180
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Kontrola sporządzania umów pisemnych przy nabywaniu produktów rolnych od 1 września 2017 roku w gestii Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa - zmiany niektórych dotychczasowych zapisów regulacji prawnych
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 109904
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2024 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 151857
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy wg cOBOrU
JÓZEF ZYCH
nr katalogowy: 29202
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
JÓZEF ZYCH
nr katalogowy: 37054
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Czyżby stabilizacja na rynku pszenicy?
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 117552
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Jakość ziarna pszenicy i żyta ze zbiorów 2014 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej Opracowano na podstawie prezentacji Jadwigi Rothkaehl - Stowarzyszenie Młynarzy RP
nr katalogowy: 87640
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Pszenica na chleb
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 51654
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2018 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 117558
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Jakość ziarna pszenicy w USA - zbiory 2011
nr katalogowy: 65585
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 90415
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Pszenica w XXI wieku cz. 2
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140644
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
USA. Rynek pszenicy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 147198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Pszenica 2ab - nowy produkt GoodMills Innovation
nr katalogowy: 110970
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Znaczenie mieszanek przemiałowych pszenicy dla optymalnej pracy młyna i minimalizacji kosztów surowcowych
nr katalogowy: 76472
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2019 roku na Ukrainie
nr katalogowy: 122795
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Stan i perspektywy rynku ziarna i mąki na Ukrainie
nr katalogowy: 32436
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Zbiory i jakość pszenicy w wybranych krajach UE
nr katalogowy: 81094
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy uprawianych w Polsce
JADWIGA ROTHKAEHL
DABUTA ABRAMCZYK
nr katalogowy: 29201
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Wielka Brytania - wysokie nadwyżki pszenicy i skonsolidowany przemysł młynarski
nr katalogowy: 27179
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Ocena jakości surowców zbożowych wykorzystywanych do produkcji makaronu
WIKTOR OBUCHOWSKI
nr katalogowy: 39789
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Wpływ mieszania odmian pszenicy durum o różnej jakości glutenu na właściwości ciasta i teksturę makaronu
nr katalogowy: 24530
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Rosja ogranicza eksport pszenicy
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 131277
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Wpływ mieszania odmian pszenicy durum o różnej jakości glutenu na właściwości ciasta i teksturę makaronu
nr katalogowy: 24530
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Wzajemne relacje wartości wybranych wyróżników jakościowych ziarna pszenicy
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 48618
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Józef Zych
nr katalogowy: 45893
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Aktualna sytuacja na rynku pszenicy i mąki pszennej - Wojciech Górniak - Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
nr katalogowy: 72179
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Pszenica w XXI wieku cz. 2
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140644
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wartość technologiczna ziarna odmian pszenicy uprawianych w Polsce na podstawie oceny ziarna ze zbiorów lat 2007-2011
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 72899
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ozimej i jarej uprawianej w Polsce na podstawie oceny ziarna ze zbiorów lat 2008–2010
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 64148
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
Joanna Szarzyńska
nr katalogowy: 78269
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Zmiany zawartości składników błonnika i metabolitów polarnych w jasnej mące pszennej, uzyskanej z ziarna odmian pszenicy uprawianych na przestrzeni ostatnich 200 lat w Wielkiej Brytanii
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 126425
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Zawartość białka i składników mineralnych w ziarnie pszenicy klasyfikowanym na sitach
Katarzyna Wojtkowiak
Małgorzata Warechowska
Agnieszka Markowska-Mendik
nr katalogowy: 128493
10.15199/62.2020.10.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Zawartość białka i składników mineralnych w ziarnie pszenicy klasyfikowanym na sitach
Katarzyna Wojtkowiak
Małgorzata Warechowska
Agnieszka Markowska-Mendik
nr katalogowy: 128493
10.15199/62.2020.10.9
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2024 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 151861
10.15199/61.2024.6.1
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Interwencja na krajowym rynku zbóż w sezonie 2010/11
nr katalogowy: 56856
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Wpływ zawartości białka w pszenicy durum na jej własności przemiałowe - Część 4 (ostatnia) – Jakość wypiekowa odmian pszenicy durum
nr katalogowy: 25864
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Jakość ziarna - aspekty istotne dla produkcji piekarskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 55873
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Zmiany w zasadach interwencji na rynku pszenicy durum
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 47018
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Budowa ziarna pszenicy - ważne też dla piekarzy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 60021
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Co nam przyniesie sezon 2019/20
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 120552
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 59415
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 53658
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2019 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 122794
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Francja – duży spadek zbiorów pszenicy w 2020 r. z powodu pogody. Długofalowy trend spadku eksportu mąki
Tłumaczył Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 130216
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Ocena właściwości wypiekowych produktów przemiału pszenicy przy użyciu metod spektroskopowych
nr katalogowy: 143477
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Pszenica jara
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 119588
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Zawartość białka a ilość glutenu - na podstawie badań ZPZiP IBPRS
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 72901
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Pszenica orkisz w żywieniu człowieka
Teresa Banaszkiewicz
nr katalogowy: 62037
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Badania przyczyn nadwrażliwości na składniki pszenicy oraz możliwości uzyskania lepiej tolerowanych odmian
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 99933
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Arabia Saudyjska - stopniowa likwidacja uprawy pszenicy; największy import jęczmienia na świecie
nr katalogowy: 88932
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Francja – duży spadek zbiorów pszenicy w 2020 r. z powodu pogody. Długofalowy trend spadku eksportu mąki
Tłumaczył Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 130216
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Pszenica durum - produkcja, charakterystyka i sposoby wykorzystania na świecie
nr katalogowy: 110962
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Większa podaż pszenicy
nr katalogowy: 50397
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Turcja drugim na świecie eksporterem mąki Sytuacja na rynku zbożowo-młynarskim, makaronowym i paszowym
nr katalogowy: 65599
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 134848
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2023 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 146317
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Światowy bilans pszenicy - wzrost produkcji i rekordowe zapasy
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 109903
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2013 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej Opracowano na podstawie prezentacji Jadwigi Rothkaehl - Stowarzyszenie Młynarzy RP
nr katalogowy: 80314
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-7
Możliwości stabilizowania Wspólnotowego rynku zbóż działaniami interwencyjnymi w bieżącym i nadchodzącym roku gospodarczym
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 27816
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Ocena właściwości wypiekowych produktów przemiału pszenicy przy użyciu metod spektroskopowych
nr katalogowy: 143477
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Konferencja w dniu 6 kwietnia 2011 roku w Brukseli "Pszenica i jej dostępność w Unii Europejskiej" zorganizowana przez Europejskie Stowarzyszenie Młynarzy (EFMA
nr katalogowy: 59412
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Listy rekomendowanych odmian pszenicy w Polsce
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 14094
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów krajowych w latach 2006–2010 – na podstawie badań ZPZiP IBPRS
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 64150
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 69712
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 61301
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-1
Jakość niemieckiej pszenicy ze zbiorów 2003 roku
nr katalogowy: 6211
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Granulacja surowców makaronowych z pszenicy durum
Roman Jurga
nr katalogowy: 14003
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Rynek pszenicy w Wielkiej Brytanii
nr katalogowy: 114125
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Pszenica durum - geografi a uprawy, handel międzynarodowy, wyróżniki jakościowe, wykorzystanie
nr katalogowy: 54204
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Spadek światowych zbiorów pszenicy
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 133691
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Jakość niemieckiej pszenicy ze zbiorów roku 2005
nr katalogowy: 20140
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Jakość niemieckiej pszenicy ze zbiorów 2004 roku
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13967
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2004 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 13966
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Podsumowanie rynku pszenicy durum w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 6291
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2003 r.
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 6209
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Sytuacja na światowym rynku pszenicy
R. JURGA
nr katalogowy: 4731
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Jakość niemieckiej pszenicy ze zbiorów 2004 roku
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13967
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2004 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 13966
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Co nas czeka w sezonie 2018/19?
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 114124
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH