Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-25
Pionierskie markery diagnostyczne
nr katalogowy: 123557
AURA 2011-7
Toksyny bakteryjne
Maria J. CHMIEL
Agnieszka CIENIUCH
nr katalogowy: 61080
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Zakażenie bakteriofagowe zagrożenie procesów fermentacyjnych w mleczarniach
Marcin Schmidt
Agnieszka Olejnik-Schmidt
nr katalogowy: 47388
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Bakteryjne preparaty enzymatyczne w technologii żywności Cz. 2. Zastosowanie enzymów
Lidia Stasiak-Różańska
Stanisław Błażejak
Agnieszka Dmowska
Iwona Gientka
nr katalogowy: 90146
10.15199/65.2015.3.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Zintegrowany system mikrobiologicznej ochrony jakości oferowany przez firmę Dóhler
nr katalogowy: 6790
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Bakteryjne preparaty enzymatyczne w technologii żywności Cz. 1. Otrzymywanie enzymów
Lidia Stasiak-Różańska
Stanisław Błażejak
Agnieszka Dmowska
Iwona Gientka
nr katalogowy: 89571
10.15199/65.2015.2.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Ocena aktywności przeciwutleniającej i lipofilowości octanu eugenylu
Paulina Waszczuk
Martyna Jurkiewicz
Izabella Kowalska
Edyta Makuch
nr katalogowy: 127949
10.15199/62.2020.9.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Ocena aktywności przeciwutleniającej i lipofilowości octanu eugenylu
Paulina Waszczuk
Martyna Jurkiewicz
Izabella Kowalska
Edyta Makuch
nr katalogowy: 127949
10.15199/62.2020.9.30
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Substancje dodatkowe stosowane w serowarstwie
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 30674
GAZETA CUKROWNICZA 2007-2
Zastosowanie walki biologicznej w zwalczaniu rolnic w integrowanej ochronie buraka cukrowego
Magdalena Jakubowska
Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 24108
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-11
Zastosowanie mezoporowatych krzemionek jako nośników leków o działaniu przeciwbakteryjnym
Małgorzata Geszke-Moritz
Aleksandra Stoińska
Michał Moritz
nr katalogowy: 151464
10.15199/62.2024.11.5
krzemionka
modyfikacja powierzchni
substancje przeciwbakteryjne
dostarczanie leków
silica
surface modification
antibacterial agents
drug delivery
AURA 2024-1
Zanieczyszczenie powietrza sprzyja chorobom płuc
Piotr RZYMSKI
nr katalogowy: 146861
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-14-15
Smog maluchom nie służy
Irena Fober
nr katalogowy: 107388
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2019-3
pH-dependent composite coatings for controlled drug delivery system - Review
Łukasz Pawłowski
Michał Bartmański
Andrzej Zieliński
nr katalogowy: 121106
10.15199/28.2019.3.1
biopolymers
biocomposites
bacterial infections
drug delivery systems
smart coatings.
biopolimery
biokompozyty
infekcje bakteryjne
uwalnianie leków
powłoki inteligentne
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-11
Systemair – pierwszy na świecie producent oferujący certyfikat EU ROVENT dla higienicznych central wentylacyjnych Geniox
nr katalogowy: 134668
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
CRISPR/Cas naturalny mechanizm obrony LAB przed fagami
Marcin Plech
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 66718
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Bakterie Listeria monocytogenes Cz. I. Występowanie i źródła zanieczyszczeń żywności
Anna Sip
nr katalogowy: 54154
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-6
Zdrowe kalosze
WŁODZIMIERZ JANAS
nr katalogowy: 85177
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Problem, którego można uniknąć
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 44637
AURA 2009-1
Zimowe niespodzianki
MARIA ROJEK
nr katalogowy: 40603
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-21-22
Złap oddech przed astmą
Irena Fober
nr katalogowy: 47511
AURA 2020-1
Dyskomfort w łóżku
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 124440
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-2-3
Smog nas dusi
Irena Fober
nr katalogowy: 112165
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Disinfection with vaporized hydrogen peroxide. Dezynfekcja za pomocą par nadtlenku wodoru
WładysłaW Harmata
Stanisław Kłosowicz
Małgorzata Chałupczak
Marzena Pępczyńska
Władysław Fediuk
nr katalogowy: 76866
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Jesienne kanapki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 80096
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Żywienie a odporność
Beata Bondyra-Wiśniewska
Izabela Przybysz
nr katalogowy: 127636
OPAKOWANIE 2021-2
Nawilżanie powietrza a produkcja opakowań
Piotr Ciesielski
nr katalogowy: 130640
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Zimny sposób na bakterie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 68298
AURA 2011-9
Czyste smaki życia Domowe sposoby na urodę (2)
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 62120
AURA 2012-10
Epidemie wczoraj, dziś i jutro
Mirosław TWARDOWSKI
nr katalogowy: 71252
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Maleńkie, ale groźne
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 75770
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-7
Biofilmy bakteryjne - charakterystyka i znaczenie w produkcji żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 107970
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 65231
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Wpływ genetyki na żywność - szansa czy zagrożenie?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58073
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Nadnercza a choroba ludzi zapracowanych i zestresowanych
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103075
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 99744
CHŁODNICTWO 2016-6
Czas na czyszczenie i dezynfekcję klimatyzacji
nr katalogowy: 99424
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
Badania pod lupą
Irena Fober
nr katalogowy: 110266
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-1
Monitoring i usuwanie zanieczyszczeń mikrobiologicznych w pomieszczeniach archiwalnych i bibliotecznych
JUSTYNA SKÓRA
KATARZYNA PIETRZAK
BEATA GUTAROWSKA
PIOTR PIETROWSKI
nr katalogowy: 74007
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-4
Otrzymywanie bioaktywnych powłok na podłożu tytanu metodą osadzania elektroforetycznego (EPD)
Barbara Szaraniec
Łukasz Zych
nr katalogowy: 70310
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Toksyny w żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 70137
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Pozostałości pestycydów w żywności
Marek Roszko
Krystyna Szymczyk
nr katalogowy: 52489
DOZÓR TECHNICZNY 2021-1
Wybrane zagadnienia spajania biomateriałów
Jerzy Nowacki
Adam Sajek
nr katalogowy: 130622
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Gronkowiec złocisty Patogeny bakteryjne w kuchni - Staphylococcus aureus
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 105499
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
Przegląd metod chemicznej modyfikacji skrobi
JANUSZ KAPUŚNIAK
KAMILA JOCHYM
KRZYSZTOF BAJER
DAGMARA BAJER
nr katalogowy: 61513
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Enterokoki i ich znaczenie w przemyśle mięsnym
Dorota Kręgiel
Ewelina Parzęcka
nr katalogowy: 72614
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-3
Wpływ wilgotności względnej powietrza na przeżywalność bakterii w poliestrowych włókninach filtracyjnych
PRZEMYSŁAW KRAKOWIAK
ZOFIA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 75567
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Nowe możliwości wzbogacania diety bezglutenowej
Paulina Pawłowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 55879
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Referencyjne Wartości Spożycia Odżywcze referencje
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 104412
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Plant extracts for atopic skin care Ekstrakty roślinne w pielęgnacji skóry atopowej
Karolina Śliwa
Elżbieta Sikora
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 101514
10.15199/62.2016.10.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
Biosynteza antybiotyków przez immobilizowane żywe komórki drobnoustrojów
LIDIA PAŚŚ-DZIĘGIELEWSKA
ALINA MARCINIAK-RUSEK
MARIA MALINOWSKA
ANDRZEJ DAWIDOWICZ
nr katalogowy: 107146
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-1
Dezynfekcja w magazynach muzealnych i bibliotecznych metodą jonizacji fotokatalitycznej
Katarzyna Pietrzak
Beata Gutarowska
Justyna Skóra
Daria Remisz
nr katalogowy: 82752
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Biofilm w aspekcie przemysłu cukrowniczego
Jan Iciek
Joanna Biernasiak
Ilona Błaszczyk
nr katalogowy: 61686
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Biofilmy bakteryjne powstawanie, właściwości i usuwanie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 75464
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Koktajl bakteriofagowy - skuteczne narzędzie w zapewnianiu bezpieczeństwa mikrobiologicznego żywności chłodzonej
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
nr katalogowy: 91392
10.15199/8.2015.4-5.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-7
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 107288
CHŁODNICTWO 2014-1
Rodzaj Campylobacter, nowy czynnik zatruć pokarmowych u ludzi żywnością przechowywaną w warunkach chłodniczych
Beata Bartodziejska
Beata Paziak -Doma ńska
nr katalogowy: 82227
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-12
Wypalenie zawodowe pracowników służby bhp część 2
Beata Kaczmarek
nr katalogowy: 81182
AURA 2012-4
Wiosna za oknem i w nas...
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 67510
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Cronobacter sakazakii w żywności metody wykrywania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 89576
10.15199/65.2015.2.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Bezpieczeństwo i mikrobiologiczna stabilność CC Projektowanie termicznej obróbki żywności kwaśnej i zakwaszonej. Cz. II
Richard Podolak
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 76489
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-1
Światowy poziom produkcji włóknin i filtrów
nr katalogowy: 141973
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Comparison of selected antioxidant enzyme activities of Pinus sylvestris and Quercus robur trees to fungal pathogen infections Porównanie aktywności wybranych enzymów antyoksydacyjnych roślin drzewiastych Pinus sylvestris i Quercus robur na infekcje patogenami grzybowymi
Monika Skwarek
Adrian Witczak
Jacek Patykowski
nr katalogowy: 100786
10.15199/62.2016.9.31
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-4
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki owoców i warzyw Zawartość witaminy C i E
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
TOMASZ TELESZEWSKI
DOROTA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
nr katalogowy: 90384
10.15199/9.2015.4.6
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-21
Mikologia farmaceutyczna
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 109669
mikologia
farmaceutyka
medycyna konwencjonalna
medycyna komplementarna
mycology
pharmaceutics
orthodox medicine
complementary medicine
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Wpływ kompozytu bakteryjnego na ograniczenie emisji odorów i dynamikę rozwoju mikroflory odpadów komunalnych
BARBARA BREZA-BORUTA
MIKOŁAJ TROCZYŃSKI
JANUSZ HERMANN
ZBIGNIEW PALUSZAK
KRZYSZTOF SKOWRON
nr katalogowy: 51331
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
AEROZOL BAKTERYJNY W MGLE OLEJOWEJ JAKO EFEKT KOROZJI MIKROBIOLOGICZNEJ CIECZY OBRÓBKOWYCH
Marcin Cyprowski
Anna Ławniczek-Wałczyk
Rafał L. Górny
nr katalogowy: 70841
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Tradycyjne produkty mięsne Azji
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 63177
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
On-site ozone treatment for agricultural soil and related applications
Kenji EBIHARA
Henryka STRYCZEWSKA
Tomoaki IKEGAMI
Fumiaki MITSUGI
Joanna PAWLAT
nr katalogowy: 60813
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Kwas kapronowy jako alternatywny produkt biotransformacji
Filip Brodowski
Piotr Oleśkowicz-Popiel
nr katalogowy: 122847
10.15199/62.2019.10.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Application of Microtox biotest for controlling quality of xenobiotics-containing water during its UV irradiation with or without addition of H2O2 Zastosowanie biotestu Microtox do kontroli jakości wody zawierającej wybrane ksenobiotyki w trakcie jej napromieniowania UV bez i z dodatkiem H2O2
Mariusz Dudziak
Edyta Kudlek
nr katalogowy: 95000
10.15199/62.2015.11.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
The use of hydrogen-rich gas obtained from dark fermentation of molasses from sugar industry for fueling a fuel cell Zastosowanie wodorowego gazu otrzymanego w wyniku kwaśnej fermentacji melasy z przemysłu cukrowniczego do zasilania ogniwa paliwowego
Piotr Piela
Wojciech Tokarz
Wiktor Kaźmierczak
Anna Detman
Anna Sikora
Jan Piotrowski
nr katalogowy: 98504
10.15199/62.2016.5.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Bakterie zdolne do biodegradacji polilaktydu i polikaprolaktonu
Katarzyna Janczak
Grażyna Dąbrowska
nr katalogowy: 112765
10.15199/62.2018.3.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Ocena wpływu molibdenu i lipochitooligosacharydów na plonowanie grochu siewnego
Janusz Podleśnya
Jerzy Wielbo
Anna Podleśna
Andrzej Perzyński
nr katalogowy: 108914
10.15199/62.2017.8.42
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-2
Can microorganisms play a beneficial role in oil spill clean-up?
Oliwia Zegrocka-Stendel
nr katalogowy: 141948
10.15199/17.2023.2.3
oil spill
hydrocarbons
metabolism
enzymes
bacteria
consortium
bioremediation
wycieki ropne
węglowodory
metabolizm
enzymy
bakterie
konsorcja bakteryjne
bioremediacja
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-2
Can microorganisms play a beneficial role in oil spill clean-up?
Oliwia Zegrocka-Stendel
nr katalogowy: 141948
10.15199/17.2023.2.3
oil spill
hydrocarbons
metabolism
enzymes
bacteria
consortium
bioremediation
wycieki ropne
węglowodory
metabolizm
enzymy
bakterie
konsorcja bakteryjne
bioremediacja
CHŁODNICTWO 2017-11
Analiza możliwości wykorzystania mikrostrumieni wodnych do nawilżania powietrza w kanałach wentylacyjnych
Adam Szelągowski
nr katalogowy: 110809
10.15199/8.2017.11.2
wentylacja
nawilżanie
mikrostrumienie
ventilation
humidification
microjets
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Analiza dopływu gazu do odwiertu z niejednorodnych formacji o małej przepuszczalności
Czesław Rybicki
Jacek Blicharski
Łukasz Klimkowski
Kamil Gonet
nr katalogowy: 120237
10.15199/62.2019.5.23
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Postbiotyki – co o nich wiemy?
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 146657
10.15199/64.2023.6.4
postbiotyki
probiotyki
żywność funkcjonalna
mikrobiom
postbiotics
probiotics
functional food
microbiome
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Właściwości zdrowotne żywności wytwarzanej przy udziale bakterii kwasu mlekowego
Monika Pytka
Monika Kordowska-Wiater
Jarosław Mazurkiewicz
nr katalogowy: 110163
żywność fermentowana
bakterie kwasu mlekowego
zdrowie
fermented food
lactic acid bacteria
health
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Podstępne pałeczki. Patogeny bakteryjne w kuchni - Escherichia coli
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 106244
zatrucia pokarmowe
żywienie zbiorowe
charakterystyka zagrożenia
E. coli
środki kontroli/nadzoru.
foodborne poisonings
catering and food service
hazard characterization
E. coli
control measures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Listeria monocytogenes wyzwaniem dla przemysłu spożywczego - jak radzić sobie z trwałym zagrożeniem mikrobiologicznym w środowisku przetwarzania i/lub produkcji żywności?
Anna NIEPSUJ-WÓJKOWSKA
nr katalogowy: 150981
10.15199/65.2024.10.1
Listeria monocytogenes
listerioza
trwałe zagrożenia mikrobiologiczne
monitoring środowiska
Listeria monocytogenes
listeriosis
persistent microbiological hazards
environmental monitoring
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Listeria monocytogenes wyzwaniem dla przemysłu spożywczego - jak radzić sobie z trwałym zagrożeniem mikrobiologicznym w środowisku przetwarzania i/lub produkcji żywności?
Anna NIEPSUJ-WÓJKOWSKA
nr katalogowy: 150981
10.15199/65.2024.10.1
Listeria monocytogenes
listerioza
trwałe zagrożenia mikrobiologiczne
monitoring środowiska
Listeria monocytogenes
listeriosis
persistent microbiological hazards
environmental monitoring
CHŁODNICTWO 2021-5
Badania numeryczne przepływu wewnętrznego w różnych typach filtrów
Magdalena Stanik
Szymon Caban
Marlena Klonecka
Mateusz Buczak
Piotr Wiśniewski
nr katalogowy: 134084
HEPA
papier
filtr tkany
pianka
obliczeniowa dynamika płynów
HEPA
paper
woven filter
foam
computational fluid Dynamics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Bakteriocyny - charakterystyka i potencjał w utrwalaniu żywności
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 125038
10.15199/65.2020.2.7
bakteriocyny
biokonserwanty
środki antymikrobiologiczne
opakowania aktywne
powłoki jadalne
bacteriocins
bio-preservatives
antimicrobials
active packaging
edible coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-7-8
Charakterystyka biomasy konsorcjów mikroglonowo-bakteryjnych w procesie oczyszczania ciekłej frakcji przefermentowanych komunalnych osadów ściekowych
Joanna Kazimierowicz
Marcin Zieliński
Marcin Dębowski
Alona Vdovychenko
nr katalogowy: 144694
10.15199/17.2023.7.5
konsorcja mikroglonowo-bakteryjne
granule mikrobiologiczne
mikroglonowo-bakteryjny osad granulowany
hybrydowy fotobioreaktor
oczyszczanie odcieków pofermentacyjnyc
microalgae-bacterial consortia
microbial granules
microalgae-bacterial granular sludge
hybrid photobioreactor
treatment of post-fermentation effluents
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
Jakość mikrobiologiczna powietrza wewnętrznego miejskiej pływalni
ANNA GOTKOWSKA-PŁACHTA
nr katalogowy: 134925
10.15199/9.2021.12.4
zanieczyszczenie powietrza
basen
bakterie
grzyby
air contamination
swimming pool
bacteria
fungi
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-12
Możliwość powstawania biofilmów w systemach klimatyzacji i wentylacji
KATARZYNA PIEKARSKA
nr katalogowy: 151888
10.15199/9.2024.12.4
bioaerozole
adhezja
quorum sensing
antybiotykooporność
HVAC
skropliny
jakość powietrza wewnętrznego
bioaerosols
adhesion
quorum sensing
antibiotic resistance
HVAC
condensate
indoor air quality
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH