Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Źródła marnotrawstwa na budowie
Edyta Plebankiewicz
Ewelina Mitera
nr katalogowy: 99337
10.15199/33.2016.06.81
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-9
Skala i powody marnotrawstwa wody w wodociągach wiejskich
Tomasz Bergel
nr katalogowy: 46657
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-1
Główne typy marnotrawstw identyfikowane w procesach produkcyjnych
Damian OSTROWSKI
Agnieszka PIASECKA-GŁUSZAK
nr katalogowy: 111606
10.15199/48.2018.1.2
marnotrawstwa
muda
przedsiębiorstwo
wastes
muda
comapany
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-7
Użyteczność ocen pracowniczych w ograniczeniu marnotrawstwa w administracji publicznej
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 108408
10.15199/48.2017.7.2
marnotrawstwo
administracja publiczna
ocena pracownika
loss
public administration
staff assessment
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji piekarsko-cukierniczej
Sylwia Łaba
Robert Łaba
nr katalogowy: 125297
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
PROCEDURA MOST jako narzędzie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności w zakładach mięsnych
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
DANUTA Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 135930
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Nie marnuj żywności
nr katalogowy: 66301
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Analiza strat i marnotrawstwa żywności w sektorze mięsnym
nr katalogowy: 125179
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Marnotrawstwo żywności w kontekście problemów ze sprzedażą polskich jabłek
Milena Lipińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 95650
10.15199/64.2015.11-12.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Ograniczenie strat i marnotrawstwa żywności
Milena Lipińska
Małgorzata Wrzosek
Beata Bilska
Karol Krajewski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 102262
10.15199/65.2016.11.2
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 71532
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-3
Wprowadzenie do problematyki wdrażania
JOANNA FURMAN
DOROTA BURCHART-KOROL
nr katalogowy: 33684
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Badania PROM - rozwiązania ograniczające marnowanie żywności w gastronomii
nr katalogowy: 132092
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Zarządzanie firmą sprzyjające zdrowiu pracowników
nr katalogowy: 118512
OPAKOWANIE 2023-9
Opakowania zapobiegają stratom żywności
nr katalogowy: 145032
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-2
Politechnika Lubelska i firma Parker Hannifin tworzą innowacyjne rozwiązania dla przemysłu kuźniczego
nr katalogowy: 131236
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Menedżer standaryzuje pracę TWI – Instruowanie Pracowników (cz. 1)
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 141116
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Nie marnuj żywności - myśl ekologicznie
Maria Gosiewska
nr katalogowy: 79255
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-4
Audit systemu 5-S
Magdalena Niewczas
nr katalogowy: 51037
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-2
Kaizen jako strategia zwiększania konkurencyjności przedsiębiorstw hutniczych
DOROTA BURCHART-KOROL
JOANNA FURMAN
nr katalogowy: 41583
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
The 5S technique as a part of quality management in a chemical enterprise. A case study Technika 5S jako element wspomagający zarządzanie jakością w przedsiębiorstwie chemicznym. Studium przypadku
Sławomir Kocira
anna Krawczuk
Arkadiusz Muchac
Andrzej Marczuka
Stanisław Parafiniuka
nr katalogowy: 92506
10.15199/62.2015.7.27
CHŁODNICTWO 2011-12
Schneider Electric przedstawia kontenerowe moduły zasilające i chłodzące przeznaczone dla regionu EMEA (Europa, Bliski Wschód, Afryka)
nr katalogowy: 64495
OPAKOWANIE 2024-8
Coveris zamyka obieg dzięki swoim innowacyjnym opakowaniom z plastiku i papieru
nr katalogowy: 150207
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Problem marnotrawstwa żywności na przykładzie wyrobów mięsnych – analiza problemu na obszarze województwa lubelskiego
Agnieszka DUDZIAK
Beata PAĆKOWSKA
nr katalogowy: 151153
żywność
marnotrawstwo
rynek mięsa i wędlin
konsument
sieci handlowe
food
waste
meat and cold cuts market
consumer
retail chains
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Menedżer standaryzuje pracę TWI – Instruowanie Pracowników (cz. 1)
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 141116
AURA 2020-11
Straty i marnotrawstwo żywności w Polsce. Skala i przyczyny problemu
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 128915
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Matryca umiejętności
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 129594
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Jak uczynić firmę doskonalszą od wewnątrz Część 1. Czy można inaczej?
nr katalogowy: 116351
OPAKOWANIE 2013-11
Rola opakowań w ograniczaniu marnotrawstwa żywności
nr katalogowy: 80605
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Matryca umiejętności
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 129594
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Badania PROM - rozwiązania ograniczające marnowanie żywności w gastronomii
nr katalogowy: 132092
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Przetwarzanie niewykorzystanej żywności na cele paszowe
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 144372
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Nowoczesność nie eliminuje marnotrawstwa
nr katalogowy: 73299
OPAKOWANIE 2022-8
Promienne piękno z jednego źródła!
nr katalogowy: 139135
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Można zwariować
nr katalogowy: 76513
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-2
Słowniczek zrównoważonego rozwoju
nr katalogowy: 148258
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Zero waste a gastronomia
Danuta Kołożyn-Krajewska
Beata Bilska
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 125917
marnotrawstwo żywności
zakłady gastronomiczne
usługi hotelarsko-gastronomiczne
food waste
foodservice establishments
hospitality and foodservice industry
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-6
Zintegrowane zasady realizacji inwestycji z wykorzystaniem adaptacyjnych metod zarządzania projektem Lean Construction. Agile Project Management
Piotr Miecznikowski
nr katalogowy: 77481
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Identyfikacja źródeł strat żywności w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 132709
CHŁODNICTWO 2023-1
Lodówki zasilane energią słoneczną w krajach rozwijających się, mogą zmniejszyć głód i spowolnić zmiany klimatu
Mohan Ganguly
nr katalogowy: 141996
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-12
Właściwości barierowe współczesnych materiałów opakowaniowych
JANINA LEK S-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 117723
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-8
Czy generalny wykonawca robót budowlanych potrzebuje BIM?
Piotr Miecznikowski
nr katalogowy: 86063
ELEKTROINSTALATOR 2021-9
JAK KALIBRACJA POPRAWIA OPTYMALIZACJĘ
nr katalogowy: 133532
OPAKOWANIE 2024-2
Bez opakowania nie ma zabezpieczania
nr katalogowy: 147480
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-10
Ryzyko w procesie realizacji usprawnień KAIZEN
Anna Wronka
nr katalogowy: 79786
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Usprawnianie procesów budowlanych z wykorzystaniem Lean Management
Piotr Nowotarski
Jerzy Pasławski
Jakub Matyja
nr katalogowy: 99310
10.15199/33.2016.06.54
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-9
Motywy wdrażania certyfikowanych systemów zarządzania jakością
Radosław WOLNIAK
Marcin SUŁKOWSKI
nr katalogowy: 93533
10.15199/46.2015.9.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Problematyka marnotrawstwa żywności w Polsce
Agnieszka Dudziak
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 146434
10.15199/65.2023.12.2
marnotrawstwo
żywność
zachowania konsumentów
świadomość ekologiczna
waste
food
consumer behaviour
environmental awareness
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-10
Kompleksowo o filarach Produkcji Klasy Światowej w hutnictwie stali − WCM
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 71865
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-4
ISO 9001 jako baza Lean Management
Iwona Burka
nr katalogowy: 58751
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Wpływ awarii maszyn na montaż stolarki aluminiowej w systemie Just-in-Time
Blanka Winiecka-Kowalczyk
Piotr Nowotarski
Roman Milwicz
Natalia Wojciuk
nr katalogowy: 99339
10.15199/33.2016.06.83
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
Value stream mapping method in waste logistics of a chemical plant Mapowanie strumienia wartości w logistyce odpadów zakładu chemicznego
Edward Michlowicz
Bożena Zwolińska
nr katalogowy: 93581
10.15199/62.2015.9.19
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-7-8
Wprowadzenie Kaizen w urzędzie miasta
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 92672
10.15199/46.2015.7-8.5
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-11
Czy „szczupłe zarządzanie” w bhp jest możliwe?
Agnieszka Kuźmicka
nr katalogowy: 128864
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-12
Mój bohater papier. Cz. 1. Papier a ekologia
Agnieszka Andruszkiewicz
nr katalogowy: 129813
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
XIV Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 150164
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-7-8
O marnotrawstwie w literaturze nauk o zarządzaniu
Iwona BURKA
nr katalogowy: 69438
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-4
Próba oceny straty wody i sposoby ich ograniczania przy zastosowaniu monitoringu w wybranym przedsiębiorstwie wodociągowym
Florian G. Piechurski
Rafał Przydacz
nr katalogowy: 66951
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-8
Od redakcji
Wojciech Sokólski
nr katalogowy: 61411
AURA 2019-3
Marnowanie żywności a zmiany klimatyczne Wyrzucamy na potęgę
nr katalogowy: 119042
OPAKOWANIE 2016-8
Przegląd aktywności patentowej i publikacyjnej w zakresie opakowań aktywnych i inteligentnych
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 100429
10.15199/42.2016.8.1
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-7-8
Doświadczenia z wdrożenia rachunku kosztów jakości w szpitalu
Urszula SULOWSKA-BANAŚ
nr katalogowy: 92674
10.15199/46.2015.7-8.7
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-1
Co oznacza hasło „Wszystko w normie”?
Agnieszka Hundert-Andrzejewska
nr katalogowy: 147610
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-9
Konsumpcjonizm a ekonomia współdzielenia
Adam SKRZYPEK
nr katalogowy: 122362
10.15199/46.2019.9.1
ekonomia współdzielenia
konsumpcja
konsumpcjonizm
zrównoważony rozwój
affluenza
sharing economy
consumption
consumerism
sustainable development
affluenza
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Straty i marnotrawstwo żywności w sektorze rybnym - przyczyny i sposoby ograniczania
Agnieszka Ognik
Robert Łaba
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 125036
10.15199/65.2020.2.6
straty i marnotrawstwo żywności
sektor rybny
zapobieganie stratom
produkty uboczne
food loss and waste
fishing industry
loss prevention
by-products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Czy stać nas na marnowanie żywności?
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 71985
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Zaplecze surowcowe polskiego przetwórstwa mięsa wieprzowego
Magdalena Kozera-Kowalska
nr katalogowy: 125594
10.15199/65.2020.3.2
przetwórstwo wieprzowiny
produkcja trzody chlewnej
import
konkurencja
pig meat processing
pig production
import
competition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-4
Rybołówstwo 2030 według prognozy Banku Światowego
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 90731
OPAKOWANIE 2011-9
STOP dla marnotrawstwa żywności
nr katalogowy: 62554
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-5
ALIC (Audit-based Lean Implementations Canvas) – model efektywnego wdrażania Lean Management
Joanna M. DZIADKOWIEC
Urszula BALON
Paulina KOTERWA
nr katalogowy: 151284
10.15199/46.2024.5.2
Lean Management
audyt
KPI
ciągłe doskonalenie
efektywność
Lean Management
audit
KPI
continuous improvement
efficiency
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-8
Metoda 5S jako fundament efektywnego procesu optymalizacji przedsiębiorstwa
DANIEL JAN KOWALSKI
ANITA ILSKA
nr katalogowy: 115474
10.15199/60.2018.08.1
5S
Lean
Lean Manufacturing
Lean Production
5S method as a basis for effective optimization process of an enterprise
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Priorytety w zakresie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej
Halina Makała
nr katalogowy: 116675
10.151.99/65.2018.10.9
bezpieczeństwo żywnościowe
ochrona konsumentów
bezpieczna żywność
food safety
consumer protection
safe food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji zbóż konsumpcyjnych
Sylwia Łaba
Grażyna Cacak-Pietrzak
Krystian Szczepański
Alicja Sułek
nr katalogowy: 124784
straty żywności
marnotrawstwo żywności
zboża konsumpcyjne
produkcja podstawowa
food loss
food waste
consumer cereals
primary production
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Uwarunkowania zastosowania koncepcji Lean w zarządzaniu uczelnią wyższą
Marcin JAKUBIEC
nr katalogowy: 119882
10.15199/46.2019.4.1
Lean
zarządzanie
uczelnia wyższa
Lean
management
university
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Granulowany nawóz z popiołu ze spalenia biomasy oraz kości z dodatkiem Bacillus megaterium w ocenie polowej. Cz. I. Wpływ na plonowanie i stan sanitarny łanu pszenicy ozimej
agdalena Jastrzębska
Marta K. Kostrzewska
Agnieszka Saeid
Kinga Treder
Przemysław Makowski
Wiesław P. Jastrzębski
Adam Okorski
nr katalogowy: 110088
10.15199/62.2017.10.29
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Analityka Big Data w zarządzaniu łańcuchem dostaw żywności
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 116113
10.15199/65.2018.9.2
Big Data
zarządzanie łańcuchem dostaw
sektor rolno-spożywczy
Big Data
supply chain management
agri-food sector
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH