Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-9
Metodyka analitycznego kalibrowania sześciorolkowych wykrojów spłaszczających walcarki przepychowej
KAJTOCH J.
nr katalogowy: 9962
OPAKOWANIE 2018-6
Aplikacja kleju - wąskie gardło w produkcji opakowań i POS
nr katalogowy: 114302
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-8
Wskaźniki kształtujące jakość usług pocztowych
Bożena Skotnicka
nr katalogowy: 11537
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-4
Czynniki kształtujące jakość w hotelarstwie
Daniel Szostak
nr katalogowy: 3503
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Złoty inżynier 2020
nr katalogowy: 131625
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-8
Wpływ wykrojów kształtowych na zamykanie się wad podpowierzchniowych w procesie walcowania
Kamila SOBCZAK
Henryk DYJA
Anna KAWAŁEK
nr katalogowy: 86600
CHŁODNICTWO 2006-3
Czynniki kształtujące jakość mięsa drobiowego przechowywanego w warunkach chłodniczych
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 16132
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Złoty inżynier 2020
nr katalogowy: 131625
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-9
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 122648
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-7-8
Stan i trendy rozwoju półprzewodnikowych łączników mocy i budowanych z ich zastosowaniem przekształtników energoelektronicznych
Mieczysław NOWAK
nr katalogowy: 11740
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-5
Wpływ wykrojów rozcinająco-przeginających na zamykanie się wad wewnętrznych w postaci rzadzizny osiowej w procesie walcowania
Kamila SOBCZAK
Henryk DYJA
Anna KAWAŁEK
nr katalogowy: 84236
OPAKOWANIE 2024-6
Dni otwarte Bahmüller, najnowsze rozwiązania dla e-commerce
nr katalogowy: 149304
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-10
Nowy układ wykrojów rozcinających do walcowania prętów żebrowanych z wzdłużnym rozdzielaniem pasma
Dominika STRYCHARSKA
Sebastian MRÓZ
Piotr SZOTA
nr katalogowy: 109707
10.15199/24.2017.10.6
wykroje rozcinające
pręty żebrowane
parametry siło􀀐
wo-energetyczne
MES
modelowanie numeryczne
slitting passes
ribbed bars
energy-force parameters
FEM
numerical modelling
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Umacnianie udarowe metali
TADEUSZ BURAKOWSKI
WOJCIECH NAPADŁEK
nr katalogowy: 40547
CHŁODNICTWO 2008-4
Wentylatorowe chłodnice powietrza
nr katalogowy: 34639
OPAKOWANIE 2007-7
Podstawy projektowania i wykonania opakowań
Anna Romek
Wiktorian Tarnawski
nr katalogowy: 28031
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Hydrokoloidy we współczesnej produkcji żywności
ELŻBIETA DŁUŻEWSKA
KRZYSZTOF KRYGIER
nr katalogowy: 25845
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-9
CZYNNIKI KSZTAŁTUJĄCE CENY WYBRANYCH METALI NIEŻELAZNYCH W LATACH 2008÷2012
BOŻENA BORYCZKO
nr katalogowy: 79670
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Linie piekarskie Kaak – przemysłowa ilość, rzemieślnicza jakość
nr katalogowy: 133280
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-5
Naprawa, utrzymanie i rewitalizacja jako czynniki kształtujące zrównoważone budownictwo
Lech Czarnecki
Zbigniew Paszkowski
nr katalogowy: 98328
10.15199/33.2016.05.57
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Dobrze Jemy ze Szkołą na Widelcu
nr katalogowy: 110325
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-9
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 92942
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-10
Nowe kalibrowanie walców walcarek wstępnych do walcowania walcówki ze stopów aluminium
Michał DZIEDZIC
Stanisław TURCZYN
Zbigniew KUŹMIŃSKI
Ksenia PŁATEK
nr katalogowy: 109708
10.15199/24.2017.10.7
kalibrowanie walców
symulacja numeryczna procesu walcowania
wykroje kształtujące
roll pass design
numerical simulation of the rolling processes
form grooves
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-2
Definiowanie zrównoważonego budownictwa (cz. 2)
Lech Czarnecki
Marek Kaproń
nr katalogowy: 49865
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-3
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 149872
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-10
Czynniki kształtujące wygląd ogniowych powłok cynkowych
ZBIGNIEW JANAS
nr katalogowy: 47136
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Linie piekarskie Kaak – przemysłowa ilość, rzemieślnicza jakość
nr katalogowy: 133280
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-3
Zrównoważony rozwój w budownictwie – inicjatywy europejskie kształtujące nowe wymagania wobec wyrobów i obiektów budowlanych
Sebastian Wall
nr katalogowy: 50541
SZKŁO I CERAMIKA 2012-4
Wpływ zawartości strat prażenia w popiele lotnym krzemionkowym na właściwości cementu i betonu
ALBIN GARBACIK
TOMASZ BARAN
Paweł Pichniarczyk
nr katalogowy: 70060
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-4
Miejska Wyspa Ciepła - jej wpływ na jakość powietrza
nr katalogowy: 58821
SZKŁO I CERAMIKA 2010-4
Wpływ popiołów lotnych krzemionkowych o różnej zawartości części palnych na właściwości cementów popiołowych
Tomasz Baran
Paweł Pichniarczyk
nr katalogowy: 53682
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Innowacyjne rozwiązania w napojach - warsztaty CPKelco i Biesterfeld
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 64618
OPAKOWANIE 2013-11
Recenzja: Agnieszka Cholewa-Wójcik: "Wpływ warunków mikroklimatycznych na zmiany wybranych parametrów poliolefinowych folii opakowaniowych"
AGNIESZKA KAWECKA
nr katalogowy: 80613
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Złoty inżynier 2020
nr katalogowy: 131625
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-5
Jakość złączy przegród zewnętrznych w aspekcie cieplno-wilgotnościowym
Krzysztof Pawłowski
Andrzej Dylla
nr katalogowy: 113885
10.15199/33.2018.05.03
złącze przegród zewnętrznych
wymagania cieplno-wilgotnościowe
external walls joint
hygrothermal requirements
OPAKOWANIE 2017-6
BADANIA I ROZWÓJ: Prasa wykrawająca z użyciem segmentu naciskającego (stabilizacja procesu wykrawania) Die-cutting press with the use of pressure segment (stabilazing of die-cutting process)
Iwan Regey
Rostysław Knysz
Ołeg Knysz
nr katalogowy: 106519
10.15199/42.2017.6.2
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-10
Opracowanie kalibrowania walców do walcowania profilu podkładki szynowej KB65 w walcowni D-815 ArcelorMittal Poland S.A. Zakład Huta Królewska
Piotr SZOTA
Sebastian MRÓZ
Andrzej STEFANIK
Tomasz ZYGMUNT
nr katalogowy: 109706
10.15199/24.2017.10.5
walcowanie
kalibrowanie walców
podkładki szyno􀀐
we
MES
modelowanie numeryczne
rolling
roll pass design
ribbed sole-plates
FEM
numerical modelling
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
E-commerce. Czy chcemy być nowocześni?
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 128328
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-8
Termomechaniczna analiza procesu walcowania kul w wykrojach spiralnych
Zbigniew PATER
Janusz TOMCZAK
nr katalogowy: 70216
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Teoretyczna analiza plastycznego odkształcenia kęsa podczas walco- wania we wstępnej grupie klatek walcowni ciągłej
Piotr szota
seBastian mrÓz
anDrzej stefaniK
nr katalogowy: 62542
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-11
Określenie kosztów zużycia wykroju rozcinającego podczas wielożyłowego walcowania prętów żebrowanych
Dominika STRYCHARSKA
Sebastian MRÓZ
Piotr SZOTA
nr katalogowy: 102676
10.15199/24.2016.11.11
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
O różnorodności w zespołach (cz. 1)
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 109926
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-3
Deter minanty kształtujące zachowania konsumenckie na r ynku ser wetek papierowych w Polsce
Dorota Szymańska
nr katalogowy: 83417
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
E-commerce. Czy chcemy być nowocześni?
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 128328
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Zastosowanie substancji emulgujących w przetworach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64143
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Aspekty mikrobiologiczne produkcji mrożonek owoców
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67220
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Komponowanie mieszanek funkcjonalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 94526
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Złoty inżynier 2020
nr katalogowy: 131625
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-8
The importance of FEM simulation in design of a forming tool for test sample preparation to measure solder wettability
Mária KAPUSTOVÁ
Róbert SOBOTA
Roman KOLEŇÁK
Jozef BÍLIK
Vladimír ŠIMNA
nr katalogowy: 121794
10.15199/24.2019.8.6
solder wettability
ball-shaped test sample
forming tool
optimization of semiproduct
FEM simulation
zwilżalność lutu
próbka kulista
narzędzie kształtujące
optymalizacja półwyrobu
symulacja MES
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-5
Czynniki kształtujące szczelność betonu w technologii "białej wanny"
Kaja Kłos
Wioletta Jackiewicz-Rek2
nr katalogowy: 113899
10.15199/33.2018.05.15
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-11
Ocena średniej temperatury skóry człowieka za pomocą termografii
ANNA BOGDAN
nr katalogowy: 63614
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Substancje lotne kształtujące jakość jabłek i koncentratu jabłkowego
Paweł Bałdyga
Sylwia Bonin
Janusz Sękul
Marcin Bryła
nr katalogowy: 60287
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-2
Analiza zapotrzebowania na energię pierwotną budynków użyteczności publicznej i zamieszkania zbiorowego
EWA ZABOROWSKA
nr katalogowy: 57406
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-6
Jakość kwasu i kształtujące ją czynniki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 91490
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-4
Czynniki kształtujące wartość nieruchomości
Agnieszka Bitner
nr katalogowy: 137029
10.15199/50.2022.4.2
rynek nieruchomości
wskaźnik zmiany cen
wartość nieruchomości
real estate market
property price index
property value
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-4
Czynniki kształtujące wartość nieruchomości
Agnieszka Bitner
nr katalogowy: 137029
10.15199/50.2022.4.2
rynek nieruchomości
wskaźnik zmiany cen
wartość nieruchomości
real estate market
property price index
property value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Mieszanki funkcjonalne. Część 1
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 150473
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Atrybuty mięsa wieprzowego a decyzje klientów w sklepach
Monika Świątkowska
Karol Krajewski
nr katalogowy: 83136
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Substancje kształtujące teksturę w niskotłuszczowych wyrobach mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 88579
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-7
Czynniki kształtujące motywację własną innowatora
Aldona Kluczek
nr katalogowy: 60983
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dodatki kształtujące strukturę żywności - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 78271
OPAKOWANIE 2011-1
Czynniki kształtujące rozwój branży opakowań
MAŁGORZATA LISIŃSKA-KUŚNIERZ
nr katalogowy: 57286
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Z Życia Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143284
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-2
Jakość wody w instalacjach wewnętrznych w odniesieniu do procesów kształtujących tę jakość na przykładzie wybranego Systemu Zaopatrzenia w Wodę
Agnieszka Szuster-Janiaczyk
Jędrzej Bylka
Tomasz Schiller
Marta Skrzypczak
nr katalogowy: 112230
10.15199/17.2018.2.2
Jakość wody
instalacje wewnętrzne
zarządzanie jakością wody
water quality
plumbing
tap water
water quality management
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Wpływ dymu wędzarniczego na kształtowanie barwy przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 104681
10.15199/65.2017.3.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Analogi mięsa charakterystyka i perspektywy
Mariusz Florek
nr katalogowy: 82180
GOSPODARKA WODNA 2014-1
Termiczna charakterystyka zespołu zbiorników Czorsztyn-Sromowce Wyżne
ŁUKASZ WIEJACZKA
MAŁGORZATA KIJOWSKA-STRUGAŁA
PAWEŁ PIERWOŁA
MARIUSZ NOWAK
nr katalogowy: 81982
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Wpływ składu chemicznego i struktury na zużycie ścierne w luźnym ścierniwie odlewniczych stopów na osnowie fazy międzymetalicznej Ni3Al
Dariusz Zasada
Zbigniew ZARAŃSKI
SYLWIA GOŁĘBIEWSKA
nr katalogowy: 64734
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Dodatki stosowane w mlecznych napojach fermentowanych
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 66079
CHŁODNICTWO 2011-5
Czynniki kształtujące jakość technologiczną i trwałościową oraz wartości żywieniowe produktów mięsnych
RYSZARD RYWOTYCKI
nr katalogowy: 59732
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
"Dodatki kształtujące strukturę żywności" cz. II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 79008
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
"Czynniki wpływające na trwałość pieczywa"
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 75010
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-2
Poziom bezpieczeństwa i czynniki kształtujące środowisko pracy
Izabella NOWA KOWSKA
nr katalogowy: 57417
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-10
Trendy w projektowaniu deskowań do betonowego budownictwa kubaturowego i inżynieryjnego
Zygmunt Orłowski
nr katalogowy: 54698
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-2
Zasady minimalizacji ryzyka przy budowie, eksploatacji i modernizacji maszyn - informowanie i ostrzeganie, cz. 1
Stanisław Kowalewski
nr katalogowy: 118434
GOSPODARKA WODNA 2017-1
Czynniki kształtujące wysokość opłat za usługi wodne w Polsce
KRYSTYNA ARASZKIEWICZ
nr katalogowy: 103445
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Czynniki poubojowe kształtujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 91534
OPAKOWANIE 2015-7
Opakowania w odpowiedzialnym ekologicznie zarządzaniu łańcuchem dostaw
HANNA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 92769
10.15199/42.2015.7.2
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-7
Badanie wpływu ugięcia wstępnego na promień wyrobu w procesie gięcia kątownika na giętarce trójrolkowej
USYDUS Ireneusz
TOFIL Arkadiusz1
GONTARZ Andrzej
nr katalogowy: 114814
10.15199/24.2018.7.5
MES
kąt kształtujący
walcowanie skośne
siła
moment obrotowy
FEM
forming angle
skew rolling
load
torque
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-7
Idee kształtujące innowacyjne wyzwania techniki budowlanej
Lech Czarnecki
Jan Deja
Kazimierz Furtak
Anna Halicka
Oleg Kapliński
Maria Kaszyńska
Marcin Kruk
Krzysztof Kuczyński
Edward Szczechowiak
Jacek Śliwiński
nr katalogowy: 108174
10.15199/33.2017.07.10
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Czerstwienie pieczywa i sposoby jego spowalniania
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 81362
OPAKOWANIE 2012-2
Kolor a kulturowa tożsamość opakowania
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 65821
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-6
Koncepcja lean management i kierunki jej rozwoju
Krystyna Lisiecka
Iwona Burka
nr katalogowy: 60269
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-5
Wpływ warstw powierzchniowych azotku tytanu na odporność korozyjną stopu magnezu AZ91D
Michał Tacikowski
Jerzy Smolik
Janusz Kamiński
Marek Betiuk
Agnieszka Wątła
Tadeusz Wierzchoń
nr katalogowy: 80266
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Wymiana handlowa Unii Europejskiej z krajami trzecimi oraz główne czynniki kształtujące jej poziom w roku 2012/2013
Marian Borek
nr katalogowy: 75016
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Jakie czynniki kształtują barwę cydru?
Iwona Ścibisz
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 100333
10.15199/64.2016.7-8.5
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-2
Zarządzanie wiedzą w obsłudze klienta - wyniki badań
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 89445
10.15199/46.2015.2.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Zmiany i zróżnicowanie spożycia produktów zbożowych w gospodarstwach domowych w Polsce
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 88922
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-8
Na drodze do zeroemisyjnych sieci
nr katalogowy: 149883
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-11
Ekonomiczne aspekty wielożyłowego walcowania prętów żebrowanych z zastosowaniem nowego układu wykrojów rozcinających
Dominika STRYCHARSKA
nr katalogowy: 117367
10.15199/24.2018.11.5
wykroje rozcinające
zużycie walców
parametry siłowo-energetyczne
koszty
MES
slitting passes
wear of rollers
energy-force parameters
costs
FEM
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-12
ROCZNY SPIS TREŚCI
nr katalogowy: 81648
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-10
Odprawa emerytalno-rentowa w orzecznictwie SN
Piotr Wąż
nr katalogowy: 63016
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-6
Pozysk makulatury przez przemysł papierniczy w Polsce
PIOTR PRZYBYSZ
nr katalogowy: 60673
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-4
Tissue Word Milan 2019
MARIUSZ RECZULSKI
nr katalogowy: 119758
GOSPODARKA WODNA 2024-2
Kilka uwag o gospodarce wodnej w Polsce u progu A.D. 2024
ZBIGNIEW KLEDYŃSKI
nr katalogowy: 147310
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-11
Analiza zmian kształtu i wymiarów pasma podczas trójżyłowego walcowania prętów żebrowanych o średnicy 16 mm
Dominika STRYCHARSKA
Sebastian MRÓZ
Piotr SZOTA
nr katalogowy: 110882
10.15199/24.2017.11.11
walcowanie w wykrojach
kalibrowanie walców
pręty żebrowane
MES
modelowanie numeryczne
groove-rolling
roll pass design
ribbed bars
FEM
numerical modelling
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-8
Wpływ parametrów technologicznych walcowania śrubowego odkuwek kul na jakość wyrobów oraz przebieg procesu kształtowania
Janusz TOMCZAK
Tomasz BULZAK
Zbigniew PATER
nr katalogowy: 115731
10.15199/24.2018.8.10
walcowanie śrubowe
odkuwki kul
eksperyment
helical rolling
balls
experiment
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-12
Jakość usług i bezpieczeństwo pacjenta w sektorze opieki zdrowotne
Agnieszka KISTER
nr katalogowy: 124117
10.15199/46.2019.12.2
jakość usług zdrowotnych
bezpieczeństwo pacjenta
błędy medyczne i administracyjne
zdarzenia niepożądane
quality of health services
patient safety
medical and administrative errors
undesirable occurrences
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Żelowanie opartych na naftalenie oligoamidów w rozpuszczalnikach polarnych i niepolarnych
Kai Luo
Penghui Zhang
Yarong Yue
Xiangyang Yuan
Lihua Yuan
Wen Feng
nr katalogowy: 109324
10.15199/62.2017.9.18
CHŁODNICTWO 2019-6
Czynniki kształtujące jakość mikrobiologiczną powietrza ze szczególnym uwzględnieniem klimatyzacji
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 124153
10.15199/8.2019.6.2
bioaerozole
jakość mikrobiologiczna powietrza
Legionella pneumophila
klimatyzacja
bioaerosols
microbiological air quality
Legionella pneumophila
air conditioning
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-2
Kultura jakości i czynniki ją kształtujące w szkołach wyższych
Piotr GRUDOWSKI
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 125010
10.15199/46.2020.2.1
szkolnictwo wyższe
kultura organizacyjna
kultura jakości
higher education
organizational culture
quality culture
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-3
Przegląd metodologii związanej z wielokątowym charakteryzowaniem wzorców widmowego współczynnika odbicia
Maciej SKRZETUSZEWSKI
Sylwia GÓRNIK
Maciej ZAJKOWSKI
nr katalogowy: 147767
10.15199/48.2024.03.45
światło odbite
wzorce widmowego współczynnika odbicia
spektrofotometr z przystawką wielokątową
reflected light
spectral reflectance standards
spectrophotometer with multi-angle adapter
reflectance colorimetry
CHŁODNICTWO 2019-2
Czynniki kształtujące barwę i kruchość chłodzonego mięsa wołowego
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Julia Rutkowska
nr katalogowy: 120118
10.15199/8.2019.2.4
mięso wołowe
barwa
kruchość
beef
colour
tenderness
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-7
Wykorzystanie skanera 3D do analizy zużycia matryc do kucia na zimno
Adam ĆWIKŁA
Arkadiusz TOFIL
Norbert WŁOSEK
Andrzej GONTARZ
nr katalogowy: 114812
10.15199/24.2018.7.3
kucie matrycowe na zimno
zużycie narzędzi
skaner 3D
cold forging process
tools wear
3D scanner
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-10
Analiza hałaśliwości innowacyjnej nawierzchni z asfaltu porowatego
Karol Pietrzak
Zbigniew Tokarski
Hans Leenders
nr katalogowy: 116533
10.15199/33.2018.10.20
finansowanie
innowacje
recykling
współpraca
Holandia.
financing
innovation
recycling
cooperation
the Netherlands.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Wykorzystanie ozonu w przechowywaniu ziarna zbóż (cz. 2)
Tomas z Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 106432
The inclusion of the ozonization technology in storing seeds of grain allows to long then its applied value. Apart from efficient limitation of all disadvantageous biotransformations
growth and activity of microorganisms and insect pests
ozonization contributes to maintaining or even improving technological attributes of seed. Moreover
ozone can be used as an agent reducing the level of pesticides. In the continuation of the article
whose first part was published in PZM 2/17
the aspects related to the influence of ozone on particular quality discriminants of seed shaping its milling and baking value as well as an ability to reduce remnants of crop protection chemicals were discussed.
ozone
grain storage
baking value
pesticides
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-7
Czynniki kształtujące satysfakcję klienta urzędu gminy - studium przypadku
Magdalena DUDEK
Mariusz GIEMZA
nr katalogowy: 108409
10.15199/48.2017.7.3
satysfakcja klienta
urząd gminy
customer satisfaction
commune office
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-11
Analiza numeryczna procesu przepychania rury na zimno z zastosowaniem trzpienia
Łukasz WÓJCIK
Grzegorz WINIARSKI
Tomasz BULZAK
Mirosław SZALA
nr katalogowy: 123454
10.15199/24.2019.11.1
przepychanie na zimno
elementy drążone
MES
cold open die extrusion
hollow parts
FEM
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Korporacje transnarodowe w procesach innowacyjnych przemysłu spożywczego
Piotr Chechelski
nr katalogowy: 117673
10.15199/65.2018.12.1
korporacje transnarodowe
przemysł spożywczy
procesy innowacyjne
transnational corporations
food industry
innovation processes
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-7
Analiza rozwoju systemów bezprzewodowej łączności optycznej
Janusz MIKOŁAJCZYK
Zbigniew BIELECKI
Jacek WOJTAS
Beata RUTECKA
Dariusz SZABRA
Artur PROKOPIUK
nr katalogowy: 107670
10.15199/13.2017.7.1
łączność optyczna w otwartej przestrzeni
łącza hybrydowe FSO/RF
propagacja promieniowania optycznego
Free Space Optics - FSO
FSO/RF links
propagation of optical radiation
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-10
Ekonomia uwagi w nowej gospodarce
Elżbieta SKRZYPEK
nr katalogowy: 110196
10.15199/48.2017.10.1
ekonomia uwagi
uwaga
zarządzanie uwagą
informacja
społeczeństwo informacyjne
attention economy
attention
attention management
information
information society
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
MODERN SOLUTIONS OF BARNS FOR DAIRY CATTLE ON THE BASIS OF WOLF SYSTEM SUGGESTIONS
Rajmund REICHEL
Wacław ROMANIUK
Kamila MAZUR
nr katalogowy: 129794
10.15199/180.2020.4.3
cattle barn
functionality
microclimate
ventilation
construction
obora
funkcjonalność
mikroklimat
wentylacja
konstrukcja
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
MODERN SOLUTIONS OF BARNS FOR DAIRY CATTLE ON THE BASIS OF WOLF SYSTEM SUGGESTIONS
Rajmund REICHEL
Wacław ROMANIUK
Kamila MAZUR
nr katalogowy: 129794
10.15199/180.2020.4.3
cattle barn
functionality
microclimate
ventilation
construction
obora
funkcjonalność
mikroklimat
wentylacja
konstrukcja
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-7
Idee kształtujące innowacyjne wyzwania techniki budowlanej
Lech Czarnecki
Jan Deja
Kazimierz Furtak
Anna Halicka
Oleg Kapliński
Maria Kaszyńska
Marcin Kruk
Krzysztof Kuczyński
Edward Szczechowiak
Jacek Śliwiński
nr katalogowy: 108173
10.15199/33.2017.07.09
materiały budowlane
cementy i betony nowej generacji
materiały izolacyjne
materiały inteligentne
aspekty ekologiczne
zrównoważony rozwój
konstrukcja budowlana
innowacyjność
niezawodność
trwałość
zrównoważoność
rozwój ciągły i skokowy
systemy zintegrowane
przykłady.
buildingmaterials
cement
concrete
new generation
isolation materials
intelligent materials
ecological aspects
sustainable development
sustainable
building construction
innovation
reliability
durability
continual development
jumping development
examples.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Różnice w ocenie produktów przemiału ziarna żyta i pszenicy za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 122802
mąka
ziarno
pszenica żyto
mixolab
wartość wypiekowa
flour
grain
wheat
rye
mixolab
baking value
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-1
Zrównoważone wyroby budowlane – piękna idea, konieczność cywilizacyjna czy też imperatyw termodynamiczny
Lech Czarnecki
nr katalogowy: 135862
10.15199/33.2022.01.09
wyroby zrównoważone
przesłanki filozoficzne
zasady termodynamiki
Wymagania Podstawowe
bariera termodynamiczna
wskaźnik EROI
przemiana prometejska
innowacyjność budowlana
gospodarka obiegu zamkniętego
synergia
sustainable products
philosophical premises
principles of thermodynamics
Basic Requirements
thermodynamic barrier
EROI index
Promethean transformation
construction innovation
circular economy
synergy.
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-6
Satysfakcja klienta z usług medycznych świadczonych w publicznej jednostce ochrony zdrowia
Urszula BALON
Mariusz GIEMZA
nr katalogowy: 146597
10.15199/46.2023.6.2
satysfakcja pacjenta
PASAT
EUROPAP
MUSA
patient satisfaction
PASAT
EUROPAP
MUSA
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-12
WERYFIKACJA EKSPERYMENTALNA WPŁYWU MODELU MATERIAŁOWEGO NA ZACHOWANIE SIĘ MATERIAŁU ELASTOMEROWEGO W RÓŻNYCH SCHEMATACH OBCIĄŻENIA
STANISŁAW KUT
GRAŻYNA RYZIŃSKA
BERNADETTA NIEDZIAŁEK
nr katalogowy: 111378
10.15199/67.2017.12.9
elastomer
modele materiałowe
próby materiałowe
symulacja MES
eksperyment
elastomer
material models
material tests
FEM simulation
experiment
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-3
Jakość jako obszar wartości produktu luksusowego
Wioleta DRYL
Piotr JUCHNIEWICZ
nr katalogowy: 149870
10.15199/46.2024.3.3
jakość postrzegana
produkt luksusowy
wartość produktu luksusowego
perceived quality
luxury product
value of luxury product
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH