Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-6
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ - Praca zbiorowa (red. jan Gawęcki i Wojciech Roszkowski) ŻYWIENIE CZłOWIEKA A ZDROWIE PUBLICZNE
Iwona Wawer
nr katalogowy: 52481
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Żywienie a aktywność tarczycy
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 54409
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Suplementy diety w ochronie zdrowia konsumenta
K. Stoś
L. Szponar
nr katalogowy: 20803
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
75 lat „Przeglądu Gastronomicznego”
Anna Wilczyńska
nr katalogowy: 134029
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
75 lat „Przeglądu Gastronomicznego”
Anna Wilczyńska
nr katalogowy: 134029
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-7
Nowoczesny przerób owsa i wykorzystanie produktów owsianych
nr katalogowy: 27809
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Nie byłoby turystyki bez gastronomii
Beata Mikuta
nr katalogowy: 54042
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Na stołówce
nr katalogowy: 101274
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Spożycie mięsa i jego przetworów przez młodzież w wybranych regionach kraju
Barbara Szczepaniak
Danuta Górecka
nr katalogowy: 41447
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Żywienie a jakość życia
nr katalogowy: 82365
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Menu bez glutenu
Ewa Czarniecka-Skubina
Marlena Pielak
nr katalogowy: 110315
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Zdrowa dieta(I) Zdrowie na talerzu
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 97692
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Bezpieczeństwo i jakość zdrowotna pieczywa
TOMASZ BOROWY
MARIUSZ S. KUBIAK
nr katalogowy: 73904
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Junior-Edu-Żywienie
nr katalogowy: 140918
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Zdrowe odżywianie dorosłego człowieka
Katarzyna Lemanowicz
nr katalogowy: 47493
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Junior-Edu-Żywienie
nr katalogowy: 140918
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing - Cz. 7. Napoje funkcjonalne korzystne dla serca
Adam Bogacz
nr katalogowy: 29441
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
"Żywność i żywienie w XXI wieku – wizja rozwoju polskiego sektora spożywczego"
nr katalogowy: 50130
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
Problemy z wagą
nr katalogowy: 124884
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Peptydy biologicznie aktywne jako składniki żywności funkcjonalnej
Małgorzata Darewicz
Justyna Borawska
Piotr Minkiewicz
Anna Iwaniak
nr katalogowy: 80681
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Konferencja szkoleniowa dla przedstawicieli branż zbożowo-piekarskiej, cukierniczej i tłuszczowej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 111482
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Mięso w żywieniu człowieka aktualne kierunki w produkcji wyrobów mięsnych
Piotr Konieczny Danuta Górecka
nr katalogowy: 58462
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-11
Zdrowe żywienie
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 55460
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa oraz wykorzystanie produktów owsianych
nr katalogowy: 72176
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Chleb jako podstawowy składnik pokarmowy diety Część II . Surowce zbożowe i ich przetwórstwo w procesach technologicznych produkcji chleba
Alicja Siuta
nr katalogowy: 68272
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Drodzy Czytelnicy
nr katalogowy: 50232
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Żywność i żywienie w XXI w.
nr katalogowy: 50157
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wartość technologiczna i żywieniowa ziarna owsa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 79514
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
Żywność, żywienie a zdrowie
nr katalogowy: 1691
AURA 2018-8
Zanieczyszczenie ryb rtęcią
ADAM MIROWSKI
ANETA JACHNIS
nr katalogowy: 115299
10.15199/2.2018.8.5
rtęć
ryby
zanieczyszczenie
żywienie.
mercury
contamination
food.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Żywienie uzdrowione
nr katalogowy: 18588
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Innowacje ograniczające zużycie wody
nr katalogowy: 129156
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Wyzwania dla polskiego przemysłu napojowego po wejściu do Unii Europejskiej
A. Krejner-Pawełas
nr katalogowy: 14605
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-2
Potencjalne funkcje żywności a jakość ziarna zbóż i nasion oleistych
Łucja FORNAL
Witold KOZIROK
Daniela ROTKIEWICZ
nr katalogowy: 6249
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-10
II Kongres Żywność, Żywienie a Zdrowie w Polsce zintegrowanej z Unią Europejską
Renata Gasparska
nr katalogowy: 5107
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing. Cz. 2. Napoje funkcjonalne - trendy i czynniki rozwoju
A. Bogacz
nr katalogowy: 23137
AURA 2015-7
Dlaczego pastwisko?
Jacek Kostuch
Ryszard Kostuch
nr katalogowy: 92225
10.15199/2.2015.7.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing. Napoje funkcjonalne - szansa dla producentów i konsumentów. Cz. 1
A. Bogacz
nr katalogowy: 22414
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
08.11.2011. V Konferencja Piekarska
nr katalogowy: 62768
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
08.11.2011. V Konferencja Piekarska
nr katalogowy: 61994
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Jaja. Samo zdrowie
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 70279
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Szpital od kuchni
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 31729
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Producenci żywności mogą i powinni wpływać na zdrowe żywienie Polaków
nr katalogowy: 110819
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Jaworskie targi nabierają rozmachu
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 38986
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Przygotowania do Olimpiady
nr katalogowy: 118557
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Producenci żywności mogą i powinni wpływać na zdrowe żywienie Polaków
nr katalogowy: 110967
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Zdrowy kierunek
nr katalogowy: 30192
AURA 2007-8
Recenzje
nr katalogowy: 29011
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Światowe trendy
Jerzy Pasikowski
nr katalogowy: 39714
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Produkty zbożowe w żywieniu
nr katalogowy: 102750
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Dodatki do żywności - Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing
Adam Bogacz
nr katalogowy: 27432
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Mały smakosz
Danuta Gajewska
nr katalogowy: 37901
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
"Żywność i żywienie w XXI w. Wizja rozwoju polskiego sektora spożywczego"
nr katalogowy: 62802
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
W przedszkolnej kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 119626
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-7
Międzynarodowe targi maszyn dla przemysłu zbożowo-młynarskiego i paszowego VICTAM 2007
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 27807
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing - Cz. 5. Napoje funkcjonalne inaczej... bo z gazem
Adam Bogacz
nr katalogowy: 25449
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Nietolerancja pokarmowa glutenu
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 83996
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Wpływ żywienia bydła na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 73861
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing Cz. 4. Ekspansja gigantów i co z tego może wyniknąć (cd.)
nr katalogowy: 24364
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Król kulinarny
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 86997
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Przerób owsa i wykorzystanie produktów owsianych
Roman Jurga
nr katalogowy: 51697
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing Cz. 3. Ekspansja gigantów i co z tego może wyniknąć
ADAM BOGACZ
nr katalogowy: 23837
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Żywienie na mieście snacking oraz food to go - siłą napędową branży piekarskiej
nr katalogowy: 97845
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Szkoła od kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 78853
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Niektóre aspekty jakościowe w produkcji pelletów paszowych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132061
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Niektóre aspekty jakościowe w produkcji pelletów paszowych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132061
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Wieprzowina PQS
nr katalogowy: 105281
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Jak "ugryźć" zdrowe żywienie w szkolnych sklepikach?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 94495
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Żywienie a praca online
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 136595
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Żywienie w nadciśnieniu tętniczym w praktyce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 138667
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Żywność, żywienie a zdrowie
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 44689
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
HACCP w służbie zdrowia
nr katalogowy: 46506
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-1
Piotr Kaczmarek
nr katalogowy: 57235
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
I Narodowy Kongres Żywieniowy - Warszawa 20 stycznia 2016 r.
nr katalogowy: 96677
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Nowe przepisy
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94058
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jadłospis przedszkolaka
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 92440
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Pszenica orkisz - wartość żywieniowa i wypiekowa oraz możliwości wykorzystania przetworów
Roman Jurga
nr katalogowy: 72175
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Przemiany poubojowe a mięso wysokiej jakości
nr katalogowy: 42881
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Nowoczesna Szkoła Mistrzów
Anna Wrona
Cezary Skalski
nr katalogowy: 52079
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Żywienie w szkołach podstawowych
nr katalogowy: 148448
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Żywienie w nadciśnieniu tętniczym w praktyce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 138667
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
System gwarantowanej jakości żywności QAFP
Mieczysław Wiesław Obiedziński
Andrzej Pisula
Stanisław Płonka
Marian Różycki
Karol Węglarzy
Andrzej Czubała
Tomasz Florowski
Mieczysław Marek Obiedziński
nr katalogowy: 48688
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Wizja rozwoju polskiego sektora spożywczego
nr katalogowy: 59551
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
40. Sesja Komitetu Nauk o Żywności PAN uświetniła 50-lecie Wydziału Nauk o Żywności SGGW
Wiesława Szafulera
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 62769
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Jakość mikrobiologiczna mieszanek sałat w czasie przechowywania chłodniczego
Monika Trząskowska
Małgorzata Rosikiewicz
nr katalogowy: 118715
10.15199/64.2019.1-2.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Alternatywne źródła białka w produkcji żywności
Beata Drużyńska
nr katalogowy: 145291
10.15199/65.2023.9.5
białko
białka jednokomórkowców
owady jadalne
algi
protein
unicellular proteins
edible insects
algae
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-5
Żywienie seniora
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 113438
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Światowy przemysł paszowy widziany okiem IFIF
Beata Marchand
nr katalogowy: 99952
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
"Żywność i żywienie XXI w." Może rozstrzygnie się kwestia: czy i kiedy chleb jest żywnością funkcjonalną
Anna Łazarowicz
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 60685
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Żywienie a odporność
Beata Bondyra-Wiśniewska
Izabela Przybysz
nr katalogowy: 127636
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
AURA 2005-12
Związek ekologii człowieka z wychowaniem fizycznym
WIESŁAW KOŹLAK
ANNA KLEPAŃSKA
nr katalogowy: 8603
AURA 2005-11
Związek ekologii człowieka z wychowaniem fizycznym
WIESLAW KOZLAK
ANNA KLEPANSKA
nr katalogowy: 8581
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Informacja, która sprzedaje
nr katalogowy: 114514
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-9
Apetyt na nowości
nr katalogowy: 59190
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Na zapleczu w przedszkolu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 89395
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-5
Oddziaływanie człowieka na środowisko w pomieszczeniach
ANNA BOGDAN
MARTA CHLUDZIŃSKA
nr katalogowy: 35073
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-6
Anna M. Brzozowska
hp
nr katalogowy: 13034
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Gastronomia wciąż na topie
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 120361
10.15199/65.2019.5.1
gastronomia
żywienie poza domem
konsument
gospodarstwo domowe
placówki gastronomiczne
popyt na usługi gastronomiczne
catering
eating out
consumer
household
catering establishments
demand for catering services
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Choroby neurologiczne a dieta
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 116352
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Żywienie a praca online
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 136595
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Ocena jakości wiedzy żywieniowej żołnierzy Wojsk Obrony Terytorialnej jako element bezpieczeństwa żywienia
Paweł KLER
Jerzy BERTRANDT
nr katalogowy: 116043
10.15199/48.2018.9.3
żywienie
Wojska Obrony Terytorialnej
ocena żywienia
nutrition
Territorial Defense Forces
nutrition assessment
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-10
Porażenia prądem elektrycznym o częstotliwości większej od 50 Hz
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 30292
AURA 2015-3
Wpływ psów i kotów na zdrowie i samopoczucie człowieka
Janusz Jerzy Kuźniewicz
nr katalogowy: 89828
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-11
Tradycyjne i regionalne technologie oraz produkty w żywieniu człowieka
Agnieszka Latoch
nr katalogowy: 39134
CHŁODNICTWO 2008-11
Konferencja "Tradycyjne i regionalne technologie i produkty w żywieniu człowieka"
Elżbieta Solska
nr katalogowy: 39383
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-3
Zmiana temperatury skóry jako parametr określający komfort cieplny człowieka
Anna Bogdan
nr katalogowy: 50295
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Ocena termofizycznych właściwości liofilizowanych pian białkowych jako opakowania mrożonej żywności
Dariusz Góral
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Marek Domin
Agata Blikarz-Kania
Emilia Senetra
Dariusz Dziki
Anna Kocira
Tomasz Guz
nr katalogowy: 113853
10.15199/62.2018.5.8
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
XXXVIII Dni Przemysłu Mięsnego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 73868
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
"Fakty i mity o żywności i żywieniu"
nr katalogowy: 72842
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Treść rocznika PFiOW 2010 Spis artykułów według działów
nr katalogowy: 57206
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Zmiany w piramidzie żywieniowej
nr katalogowy: 96827
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską. Figurka człowieka (1)
nr katalogowy: 131998
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-11
Roman Dobosz 1922-2005
nr katalogowy: 13929
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-8
Metody badań impedancji ciała człowieka
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 61321
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską. Figurka człowieka (2). Modelowanie nóg z masy cukrowej
nr katalogowy: 132518
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Wpływ żywienia na mikroflorę jelit i zdrowie człowieka
Marcelina Olszak
Ewa Solarska
nr katalogowy: 101002
10.15199/65.2016.8.9
GOSPODARKA WODNA 2005-3
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
Zenon Bagiński
nr katalogowy: 9715
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-10
Wybrane problemy nieinwazyjnych pomiarów poziomu glukozy we krwi człowieka za pomocą technik mikrofalowych w zastosowaniu cywilnym i wojskowym
ZENON R. SZCZEPANIAK
EDWARD SĘDEK
MARIUSZ ŁUSZCZYK
ANDRZEJ ARVANITI
KRZYSZTOF RÓŻANOWSKI
ŁUKASZ DZIUDA
nr katalogowy: 47307
AURA 2005-9
TAJEMNICE ZDROWIA SELEN A ŁYSE OWCE
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 8516
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską. Figurka człowieka (2). Modelowanie nóg z masy cukrowej
nr katalogowy: 132518
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską. Figurka człowieka (1)
nr katalogowy: 131998
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-4
Zatrzymanie krążenia w wypadkach porażenia prądem elektrycznym
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 105003
10.15199/74.2017.4.6
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-1
Zmiana impedancji ciała człowieka powodowana temperaturą i wilgotnością względną powietrza w środowisku
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 135648
10.15199/74.2022.1.3
impedancja ciała człowieka
klimat dołowy
wypadki elektryczne
human body impedance
underground climate
electrical accidents
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-1
Zmiana impedancji ciała człowieka powodowana temperaturą i wilgotnością względną powietrza w środowisku
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 135648
10.15199/74.2022.1.3
impedancja ciała człowieka
klimat dołowy
wypadki elektryczne
human body impedance
underground climate
electrical accidents
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-1
Zmiana impedancji ciała człowieka powodowana temperaturą i wilgotnością względną powietrza w środowisku
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 135648
10.15199/74.2022.1.3
impedancja ciała człowieka
klimat dołowy
wypadki elektryczne
human body impedance
underground climate
electrical accidents
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-1
Zmiana impedancji ciała człowieka powodowana temperaturą i wilgotnością względną powietrza w środowisku
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 135648
10.15199/74.2022.1.3
impedancja ciała człowieka
klimat dołowy
wypadki elektryczne
human body impedance
underground climate
electrical accidents
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-2
Głową w mur
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 19561
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-4
Wizualna identyfikacja kostki Rubika w środowisku człowieka
Witold CZAJEWSKI
Maciej STANIAK
nr katalogowy: 3721
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-12
Numeryczna analiza wpływu pola elektromagnetycznego generowanego przez zgrzewarkę dielektryczną na działanie kardiostymulatora umieszczonego w modelu człowieka
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 22898
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-9
Gęstość prądu jako wielkość kryterialna do oceny oddziaływania pól elektromagnetycznych na organizm człowieka
Ryszard SIKORA
Michał ZEŃCZAK
nr katalogowy: 11771
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-5
Jakość życia człowieka w organizacji w świetle filozofii TQM
Grażyna Broniewska
nr katalogowy: 11481
AURA 2012-3
RECENZJE
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 66253
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Temperament i osobowość a motywowanie pracowników
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 132064
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2014-6
Sieci radiowe działające w bezpośrednim otoczeniu ciała człowieka
Sławomir Hausman
Łukasz Januszkiewicz
nr katalogowy: 84600
AURA 2004-4
PRAWNE ASPEKTY TYMCZASOWOŚCI POSADZENIA DRZEW LUB KRZEWÓW NA TERENIE MIAST I WSI
Krzysztof Gruszecki
nr katalogowy: 488
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Wychowanie i żywienie dzieci to radość i partyzantka zarazem
Katarzyna Lemanowicz
nr katalogowy: 68839
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Zdrowa szkoła
nr katalogowy: 75785
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Kulinarny zakład fryzjerski Przyszłość snackbarów
nr katalogowy: 91217
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-12
Działanie prądu elektrycznego na człowieka
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 80949
ELEKTROINSTALATOR 2021-7
RAŻENIE UKŁADU NERWOWEGO CZŁOWIEKA PODCZAS WYPADKÓW ELEKTRYCZNYCH
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 132696
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-5
Wpływ bezprzewodowych technologii teleinformatycznych na życie współczesnego człowieka
nr katalogowy: 133946
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-5
Wpływ bezprzewodowych technologii teleinformatycznych na życie współczesnego człowieka
nr katalogowy: 133946
AURA 2008-11
Mięso w diecie człowieka
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 39353
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-3
Robot - pomocnik
nr katalogowy: 36028
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Wybrane problemy robotyzacji w przemyśle spożywczym
JAN BARCZYK
nr katalogowy: 25468
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-9
Na Czerwoną Planetę
nr katalogowy: 83964
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
WYDARZENIA
nr katalogowy: 44565
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Zdrowe włókno
Danuta Gajewska
nr katalogowy: 46085
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-8
Czy sztuczna inteligencja zdetronizuje człowieka?
Jolanta Czudak
nr katalogowy: 139186
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-5
Badania teoretyczne i eksperymentalne zwodów z elektromagnetycznym układem wspomagającym emisję wczesnego lidera (ESE) w ochronie odgromowej – przykłady zastosowania na obiektach rzeczywistych
Adam Skopec
Eugeniusz Smycz
Czesław Stec
Stanisław Zając
nr katalogowy: 91192
10.15199/13.2015.5.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Żywność funkcjonalna i jej znaczenie na współczesnym rynku
Halina Makała
nr katalogowy: 111722
10.15199/65.2018.1.4
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
innowacyjne rozwiązania
functional foods
bioactive ingredients
innovative solutions
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Nasz chleb powszedni źródłem zdrowia
Anna Diowksz
nr katalogowy: 32298
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-11
Ocena średniej temperatury skóry człowieka za pomocą termografii
ANNA BOGDAN
nr katalogowy: 63614
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-12
Targi Eurotool 2007 Użytkowanie i obsługa urządzeń technicznych
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 32015
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-3
Oświetlenie dla systemów wizyjnych
nr katalogowy: 27272
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-6
Ferroikowe materiały inteligentne
ZYGMUNT SUROWIAK
DARIUSZ BOCHENEK
nr katalogowy: 26928
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Wzbogacać żywność czy nie wzbogacać?
HANNA KUNACHOWICZ
BEATA PRZYGODA
nr katalogowy: 37394
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-7
Postęp w technologii biomateriałów stosowanych w chirurgii narządów człowieka
REGINA KIJKOWSKA
nr katalogowy: 43440
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-12
Znaczenie czynników ergonomicznych środowiska pracy w kształtowaniu systemu bezpieczeństwa elektrycznego
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 31983
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Wełna Rockwool pomaga zapewnić komfort akustyczny budynków
nr katalogowy: 29287
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Wełna Rockwool pomaga zapewnić komfort akustyczny budynków
nr katalogowy: 29099
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-9
Numeryczne modele człowieka stosowane w symulacjach układów wentylacji i klimatyzacji
AnnA BogdAn
nr katalogowy: 38091
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-19
Jakość i moralność
Bogusław Lempkowski
nr katalogowy: 38066
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Wypadki przy pracy i wpływ porażenia prądem na organizm ludzki
nr katalogowy: 149926
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
Probiotyki i prebiotyki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 114055
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Distribution of the Temperature in Human Body in RF Hyperthermia
Eugeniusz KURGAN
Piotr GAS
nr katalogowy: 48799
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Metoda modelowania chodu człowieka za pomocą obliczeń średniego podwójnego kroku
JACEK DUSZA
FERNANDO MUGARRA GONZÁLEZ
VICENTE CARRILERO LÓPEZ
nr katalogowy: 46374
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Zawartość tłuszczu i profil kwasów tłuszczowych w mięsie ptaków
Elżbieta Głodek
Paulina Duma-Kocan
nr katalogowy: 105810
AURA 2015-5
Mikroflora ustroju człowieka
Małgorzata Natywa
Marta Drozdowska
Kamila Kaźmierczak
nr katalogowy: 90852
10.15199/2.2015.5.7
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-6
BADANIE WPŁYWU LUDZI NA KANAŁ TRANSMISYJNY W SIECIACH RADIOWYCH DZIAŁAJĄCYCH W POBLIŻU CIAŁA CZŁOWIEKA
Paweł Oleksy
Łukasz Januszkiewicz
nr katalogowy: 106367
10.15199/59.2017.6.67
sieci radiowe działające w pobliżu ciała
radiokomunikacja
sieci typu WBAN
wireless system
path loss
Wireless Body Area Network
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-8
WBUDOWANE W ODZIEŻ URZĄDZENIE DO MONITOROWANIA PARAMETRÓW ŻYCIOWYCH
Leszek Nowosielski
Bartosz Dudziński
nr katalogowy: 127748
10.15199/13.2020.8.3
tętno
napięcie mięśniowe
temperatura
ciśnienie tętnicze krwi
oddech
fotopletyzmografia
heart rate
muscle tone
temperature
blood pressure
breathing
photoplethysmography
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-11
Metody oceny wpływu stosowania wentylacji indywidualnej na odczucia człowieka
ANNA BOGDAN
MARTA CHLUDZIŃSKA
nr katalogowy: 72409
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
Charakterystyka środowiska pracy w budownictwie pod kątem zagrożeń zawodowych
Bożena Hoła
nr katalogowy: 60443
AURA 2010-5
Inicjatory i promotory chorobotwórcze
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 51906
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-2
Nowe poglądy na oddziaływanie substancji powierzchniowo czynnych na naturalne środowisko człowieka
IWONA SZWACH
GERARD BEKIERZ
nr katalogowy: 41294
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Ewolucja znaczenia chleba w żywieniu człowieka
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 29559
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Nowe kierunki produkcji żywności funkcjonalnej i instrumenty jej promocji
DANUTA GÓRECKA
nr katalogowy: 27215
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Surowce i produkty finalne łańcucha piekarskiego a ich zanieczyszczenie wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi
Marta Ciecierska
Mieczysław Obiedziński
nr katalogowy: 38734
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
(Nie)bezpieczne warzywa i owoce
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 38050
AURA 2007-3
Kształtujemy tożsamość krajobrazu - hasło i działanie
Jadwiga Michalczyk
nr katalogowy: 24714
AURA 2014-2
Wpływ człowieka na środowisko Scenariusz lekcji, II etap edukacyjny (klasy IV - VI)
Anna BATORCZAK
nr katalogowy: 82247
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-6
Czy sztuczna inteligencja zdetronizuje człowieka?
Jan Szmidt
nr katalogowy: 137977
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Mikrobiom - nowy "organ" w ciele człowieka?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 99149
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-6
Segregacja śmieci od ręki
Andrzej BARTOSZKIEWICZ
nr katalogowy: 27400
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Stymulacja elektromagnetyczna nerwu błędnego w terapii antyotyłościowej
Andrzej KRAWCZYK
Jolanta PLEWAKO
Barbara GROCHOWICZ
nr katalogowy: 40215
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Dożynki spółdzielcze - z szacunkiem do chleba
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 87324
ELEKTROINSTALATOR 2020-1
Pomiary parametrów oświetlenia
nr katalogowy: 124595
AURA 2024-5
Świadomość ekologiczna
Paweł BROCHOCKI
Olga KACZMAREK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 148572
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH