Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Biomateriały fosforanowe - substytuty tkanki kostnej
REGINA KIJKOWSKA
nr katalogowy: 28805
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
BioFach
nr katalogowy: 34897
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-8
Oleje roślinne jako substytuty surowców naftowych do produkcji paliw silnikowych
URSZULA SZAŁAJKO
STEFANIA FISZER
nr katalogowy: 42774
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Produkty mleczne jako żywność funkcjonalna
nr katalogowy: 118243
OPAKOWANIE 2023-12
Naturalne polimery jako substytuty plastiku
nr katalogowy: 146676
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-20-21
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 55091
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-9
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 90959
OPAKOWANIE 2014-10
Nowoczesne opakowanie to sztuka zespolona z techniką
nr katalogowy: 87387
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Na biało
Hanna Stolińs
nr katalogowy: 78856
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Wyzwania i szanse branży czekolady
nr katalogowy: 139673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Weganizm - modna dieta, ale czy dobra?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 90806
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Wyzwania i szanse branży czekolady
nr katalogowy: 139673
AURA 2024-10
Co zamiast mięsa i nabiału?
nr katalogowy: 150962
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-1
Definiowanie zrównoważonego budownictwa
Lech Czarnecki
Marek Kaproń
nr katalogowy: 49271
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Tłuste źródła
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 81039
OPAKOWANIE 2021-4
Innowacyjna technologia wspomaga kontrolę jakości systemu MAP
nr katalogowy: 131384
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Jak budować świadomość klienta
Bożena Kordykiewicz
nr katalogowy: 40757
OPAKOWANIE 2009-3
Technologie cyfrowe w drukowaniu zabezpieczeń
Jolanta Trzcińska
nr katalogowy: 42260
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Nietolerancje pokarmowe a kanapki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 93895
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Ishida AirScan - innowacyjna technologia, która wspomaga kontrolę jakości systemu MAP (Modified Atmosphere Packing)
nr katalogowy: 106099
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Konsumpcja pieczywa a substytuty produktowe
Małgorzata Zielińska
nr katalogowy: 110544
konsumpcja pieczywa
substytuty pieczywa
zachowania konsumenckie
cena pieczywa i substytutów
the bread consumption
the bread substitutes
the consumer behaviour
the price of the bread and of the substitutes
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA 2021
nr katalogowy: 135053
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Od deski do deski
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 78852
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wege - dieta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112577
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część pierwsza – mąki bezglutenowe
nr katalogowy: 131208
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Dziwactwa w modzie
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 102744
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Kalejdoskop nowości. Marketingowym okiem...
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 138279
OPAKOWANIE 2013-1
Zgrzewanie, owijanie, pakowanie próżniowe
nr katalogowy: 73761
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
SUSZENIE, USZLACHETNIANIE I FUNKCJONALIZACJA w jednym kroku
nr katalogowy: 123531
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Czynniki odporności w pożywieniu
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 129966
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Wpływ genetyki na żywność - szansa czy zagrożenie?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58073
OPAKOWANIE 2015-3
Packaging Innovations po raz 7. w Warszawie
nr katalogowy: 90325
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Czy mięso zostanie wyparte z naszej diety przez jego substytuty?
Martyna Batorska
nr katalogowy: 132617
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Opakowania do mleka i jego przetworów
Wojciech Kozak
nr katalogowy: 58958
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część pierwsza – mąki bezglutenowe
nr katalogowy: 131208
AURA 2024-7
Bycie EKO
Justyna Aleksandrzak
nr katalogowy: 149585
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Badania odporności na pękanie i wielkości mikrorys w betonie ze zmiennym dodatkiem pyłu krzemionkowego i popiołów lotnych
Damian Marek Gil
Grzegorz Ludwik Golewski
nr katalogowy: 109930
10.15199/33.2017.10.03
beton
popiół lotny
mikrokrzemionka
odporność na pękanie
mikrostruktura
mikrorysa.
concrete
fly ash
silica fume
fracture toughness
microstructure
microcrack.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Roślinne substytuty produktów mięsnych
Oskar Nowak
Joanna Ciborska
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149401
10.15199/65.2024.7.3
analogi mięsa
roślinne substytuty
rynek
rozwój
meat analogues
plant-based substitutes
market
development
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-3
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107608
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-4
Prognozowanie zużycie energii elektrycznej w gospodarstwach domowych
Marek KOTT
nr katalogowy: 104922
10.15199/48.2017.04.08
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Stężenie jonów cynku i magnezu w brzeczce słodowej o różnej zawartości ekstraktu
Aleksander Poreda
Ynwie Van Ackere
Marek Zdaniewicz
nr katalogowy: 90190
10.15199/64.2015.3.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ czynników środowiskowych, dietetycznych oraz indywidualnych na zawartość wapnia i magnezu we włosach ludzkich
Agnieszka Zielińska
Katarzyna Chojnacka
Izabela Michalak
nr katalogowy: 59933
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Gęstość usieciowania, właściwości termiczne oraz morfologia wulkanizatów SBR-dewulkanizat o różnej całkowitej zawartości sadzy
Krzysztof Formela
Józef T. Haponiuk
Przemysław Stankiewicz
Magdalena Cysewska
Marta Chojnacka
nr katalogowy: 73271
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Obróbka termiczna nieorganicznych układów tlenkowych i jej wpływ na ich właściwości fizykochemiczne i potencjalne kierunki zastosowań
Filip Ciesielczyk
Teofil Jesionowski
nr katalogowy: 59850
CHŁODNICTWO 2013-6
Eksperymentalne charakterystyki cieplno-przepływowe skraplania roztworów zeotropowych w kanałach konwencjonalnych i minikanałach
Tadeusz BOHDAL
Henr yk CHARUN
Małgorzata SIKORA
nr katalogowy: 77418
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-2
Problem jakości w transakcjach handlowych
Adam MAJGIER
nr katalogowy: 56782
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Catalytic hydrodeoxygenation of biomass to biofuel Katalityczna hydrodeoksygenacja biomasy do biopaliwa
Paulina Dębek
Agnieszka Feliczak-Guzik
Izabela Nowak
nr katalogowy: 102403
10.15199/62.2016.11.23
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Beta-glukan w brzeczkach otrzymanych z dodatkiem pseudozbóż lub syropu maltozowego
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 99244
10.15199/64.2016.6.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Konsumpcja wołowiny w Polsce w okresie transformacji systemowej
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 73017
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Tradycyjne wyroby mięsne wysokiej jakości
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 66707
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Higiena pracowników w sklepie mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 131406
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Uczciwa konkurencja Fałszywe oznaczenia pochodzenia towarów lub usług, jako przejaw nieuczciwej konkurencji.
Bogusława Kulesza
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 103540
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-7
RYNEK NIKLU Z POCZĄTKIEM XXI WIEKU
MARIUSZ KRZAK
IZABELA KRZAK
nr katalogowy: 92511
10.15 199/67.2015.7.5
AURA 2010-9
Jedz ryby nie tylko od święta (5)
Władysław MIGDAŁ
Joanna TKACZEWSKA
Piotr KULAWIK
Łukasz MIGDAŁ
Arkadiusz OSIECKI
Karolina LATOS
Maciej PRZYBYŁKO
nr katalogowy: 53990
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Sieci neuronowe jako narzędzie wyszukujące źródło pochodzenia benzyn silnikowych
Bogusław Haducha
Ryszard Tadeusiewicz
nr katalogowy: 117205
10.15199/62.2018.11.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Content of phosphorus and its available forms in bottom sediments of mid-field water bodies and their importance to fertilization Zawartość fosforu i jego przyswajalnych form w osadach dennych śródpolnych zbiorników wodnych w kontekście ich znaczenia nawozowego
Hanna Siwek
Piotr Wesołowski
Adam Brysiewicz
Edyta Rafacz
nr katalogowy: 91698
10.15199/62.2015.6.32
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-9-10
DMF jako biopaliwo drugiej generacji
Paulina Luiza Grzelak
nr katalogowy: 120065
dimetylofuran
biopaliwa drugiej generacji
bioetanol
DMF
dimethylfuran
second generation biofuels
technology
bioetanol
DMF
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-5
Paliwa gazowe niekonwencjonalne
Grzegorz Rosłonek
nr katalogowy: 131902
10.15199/17.2021.5.1
paliwa niekonwencjonalne
biogaz
biometan
wodór
SNG
reforming parowy
piroliza
elektroliza
non-conventional fuels
biogas
biomethane
hydrogen
SNG
steam reforming
pyrolysis
elektrolysis
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Uogólniona odporność na pękanie betonu z popiołami lotnymi
Grzegorz Ludwik Golewski
nr katalogowy: 109932
10.15199/33.2017.10.05
beton
popiół lotny
odporność na pękanie
wytrzymałość na ściskanie
krytyczny współczynnik intensywności naprężeń.
concrete
fly ash
fracture toughness
compressive strength
critical stress intensity factor.
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Ekstrakty drożdżowe nowa odsłona
Violetta Schube
Katarzyna Ratusz
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 113832
10.15199/65.2018.5.2
ekstrakty drożdżowe
umami
substytuty glutaminianu sodu
redukcja soli
yeast extracts
umami
substitutes for monosodium glutamate
salt reduction
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Napoje roślinne mlekopodobne charakterystyka i analiza dostępności w Polsce
Zuzanna Walczak
Anna Florowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 110159
10.15199/65.2017.10.3
napoje roślinne
substytuty mleka
badanie rynku
plant-based beverages
milk substitutes
market research
CHŁODNICTWO 2019-1
Badanie charakterystyk cieplno-przepływowych skraplania chłodniczych mieszanin zeotropowych w minikanałach
Tadeusz Bohdal
Katarzyna Widomska
nr katalogowy: 118914
10.15199/8.2019.1.5
mieszaniny zeotropowe
minikanały
charakterystyki cieplno-przepływowe
zeotropic mixtures
minichannels
thermal and flow charcteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH