Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Wpływ wybranych nanododatków na cechy reologiczne samozagęszczającej się mieszanki betonowej
Paweł Niewiadomski
Andrzej Ćwirzeń
Jerzy Hoła
nr katalogowy: 105667
10.15199/33.2017.05.31
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-10
Badania wpływu odpadu z procesu produkcji poli(tereftalanu etylenu) na właściwości reologiczne paku węglowego
WIESŁAWA CIESIŃSKA
nr katalogowy: 28460
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-10
Betony samozagęszczalne
Jacek Gołaszewski
nr katalogowy: 47335
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Właściwości celulozowych roztworów przędzalniczych, modyfikowanych przez wprowadzenie nanododatku
Piotr Czarnecki
nr katalogowy: 20245
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-12
Wpływ nanocząstek SiO2 na właściwości lakierów i powłok lakierowych
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
nr katalogowy: 39976
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-5
Z PRASY TECHNICZNEJ - Farby proszkowe
nr katalogowy: 2908
SZKŁO I CERAMIKA 2004-5
Właściwości reologiczne ceramicznych farb sitodrukowych
P. Izak
E. Stobierska
nr katalogowy: 7466
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-10
Rodzaje i właściwości gipsowych zapraw tynkarskich
Jacek Urban
nr katalogowy: 30614
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Wpływ silanów na właściwości kompozytów poliolefinowych napełnianych odpadami gumowymi lub fosfogipsem
EWA KOWALSKA
nr katalogowy: 28750
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Badania reologiczne polietylenu
Wiesława Ciesińska
Janusz Zieliński
Tatiana Brzozowska
Barbara Liszyńska
nr katalogowy: 20244
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Właściwości reologiczne mieszanek betonu samozagęszczalnego a parcie na deskowanie
Jacek Gołaszewski
Grzegorz Cygan
Michał Drewniok
nr katalogowy: 99290
10.15199/33.2016.06.34
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Zastosowanie jęczmienia w piekarstwie Cz. II . Wpływ na cechy fizyczne wyrobów piekarskich
Dorota Cz erwińska
nr katalogowy: 71462
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-11
CYKL BEZ ZARZUTU Zapobieganie tworzeniu się zacieków przy nakładaniu farb
nr katalogowy: 10955
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-11
Wpływ napowietrzenia na właściwości reologiczne samozagęszczalnych mieszanek betonowych
Beata Łaźniewska-Piekarczyk
nr katalogowy: 47951
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-4
Technologiczne aspekty produkcji pigmentu aragonitowego
DARIUSZ SKALSKI
nr katalogowy: 105311
10.15199/54.2017.4.1
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-11
Projektowanie pośrednich układów chłodzenia zasilanych zawiesiną lodową
BEATA NIEZGODA-ŻELASKO
WOJCIECH ZALEWSKI
JERZY ŻELASKO
nr katalogowy: 30984
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (część 3)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 23757
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-3
Właściwości reologiczne materiałów przeznaczonych do produkcji pakietów materiałowych na bazie dzianin futerkowych
M. Przybyłek
I. Włoskowicz
M. Bakar
nr katalogowy: 19923
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-10
Oligomerowe pochodne kwasów tłuszczowych jako potencjalne składniki cieczy roboczych i smarów plastycznych
BOGDAN WIŚLICKI
BOŻENNA ZDRODOWSKA
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
BARBARA CHMIELARZ
nr katalogowy: 28280
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-11
Wpływ budowy kopolimeru SBS na właściwości reologiczne asfaltów w celu polepszenia ich trwałości
Tomasz Błaszczyński
Michał Babiak
Artur Wirmański
nr katalogowy: 102310
10.15199/33.2016.11.17
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Fermentacja metanowa wywaru gorzelniczego oraz charakterystyka płynięcia wywaru oraz osadu pofermentacyjnego. Cz. 2
Katarzyna Kotarska
Wojciech Dziemianowicz
Anna Świerczyńska
nr katalogowy: 101020
10.15199/64.2016.9.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Effect of filler modification on rheological properties of polyolefin-matrix composites highly filled with calcium carbonate. Wpływ modyfikacji napełniacza na właściwości reologiczne kompozytów poliolefin o wysokim stopniu napełnienia węglanem wapnia
Paulina Jakubowska
Arkadiusz Kloziński
nr katalogowy: 76879
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-5
Właściwości reologiczne stali konstrukcyjnej i stali śrub wysokiej wytrzymałości w warunkach pożarowych
Kamil Pawłowski
Robert Świerzko
Agata Włóka
nr katalogowy: 98320
10.15199/33.2016.05.50
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-6
Wpływ wybranych superplastyfikatorów na właściwości reologiczne zaczynów cementowych stosowanych podczas cementowania kolumn rur okładzinowych w otworach wiertniczych
Stanisław Stryczek
Rafał Wiśniowski
Andrzej Gonet
Mirosław Rzyczniak
Aneta Sapińska-Śliwa
nr katalogowy: 114203
10.15199/62.2018.6.14
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-5
Właściwości reologiczne stopów miedzi w stanie ciekłym i stało-ciekłym
KRZYSZTOF SOŁEK
nr katalogowy: 141193
10.15199/28.2022.5.3
stopy miedzi
właściwości reologiczne
modele reologiczne
copper alloy
rheological properties
rheological models
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-5
Właściwości reologiczne stopów miedzi w stanie ciekłym i stało-ciekłym
KRZYSZTOF SOŁEK
nr katalogowy: 141193
10.15199/28.2022.5.3
stopy miedzi
właściwości reologiczne
modele reologiczne
copper alloy
rheological properties
rheological models
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-5
Właściwości reologiczne stopów miedzi w stanie ciekłym i stało-ciekłym
KRZYSZTOF SOŁEK
nr katalogowy: 141193
10.15199/28.2022.5.3
stopy miedzi
właściwości reologiczne
modele reologiczne
copper alloy
rheological properties
rheological models
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Badania właściwości reologicznych kompozycji epoksydowych z modyfikowanymi olejami roślinnymi
Piotr Czub
Katarzyna Kania
nr katalogowy: 61046
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Wpływ struktury emulsji na ich właściwości reologiczne
ZDZISŁAW KEMBŁOWSKI
JERZY SĘK
KAMILA KRYNKE
nr katalogowy: 28840
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-5
Opracowanie metody otrzymywania zawiesiny sadzy w oleju mineralnym przeznaczonej do produkcji farb graficznych
INA BRATKOWSKA
WŁODZIMIERZ ZWIERZYKOWSKI
nr katalogowy: 108132
SZKŁO I CERAMIKA 2007-3
Właściwości reologiczne ceramicznych zawiesin żelowych na bazie monomerów niejonowych
AGATA STEMPKOWSKA
PIOTR IZAK
EDGAR BORTEL
nr katalogowy: 27240
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-4
Analiza lepkości stopów metali wysokotopliwych na przykładzie stali
Marta KoroLCZUK-hEJnaK
KrZysZtof sołEK
woJCiECh ŚLĘZaK
Mirosław KarbowniCZEK
nr katalogowy: 59213
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
The effect of poly(methyl methacrylate) addition on coal-tar pitch properties Wpływ dodatku poli(metakrylanu metylu) na właściwości reologiczne paku węglowego
WiesłaWa Ciesińska
nr katalogowy: 105227
10.15199/62.2017.4.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-3
Wpływ domieszek mineralnych i charakterystyki granulometrycznej naturalnych wypełniaczy węglanowych na właściwości reologiczne i optyczne wodnych układów lakierowych
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
ELŻBIETA KAMIŃSKA-TARNAWSKA
nr katalogowy: 24484
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Badanie wpływu konfekcjonowania na właściwości fizyczne emulsji kosmetycznych
Elżbieta Sobiecka
Piotr Jaśniewskia
Kamila Szymańska
Piotr Owczarz
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 126688
10.15199/62.2020.6.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Badanie wpływu konfekcjonowania na właściwości fizyczne emulsji kosmetycznych
Elżbieta Sobiecka
Piotr Jaśniewskia
Kamila Szymańska
Piotr Owczarz
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 126688
10.15199/62.2020.6.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-1
Ocena przydatności ciągliwości do badania reologicznych właściwości naftowych asfaltów drogowych
GRZEGORZ MAKOMASKI
ROBERT KOŁODZIEJSKI
JANUSZ ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 40856
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-11
Właściwości użytkowe ekologicznych olejów formowych z oleju rzepakowego i estrów metylowych wyższych kwasów tłuszczowych
JAROSŁAW MOLENDA
MONIKA BLICHARSKA
nr katalogowy: 47856
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Poliolefiny i woski polietylenowe Cz. I. Właściwości reologiczne
Justyna Kowalska
Krystyna Czaja
nr katalogowy: 113514
10.15199/62.2018.4.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-11
Określenie struktury tiksotropowej organodyspersji polichlorku winylu na podstawie analizy modeli płynięcia Crossa i Carreau
EDWIN MAKAREWICZ
nr katalogowy: 106912
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Badania teksturalne, reologiczne i termiczne żele spożywcze struktura i właściwości
Magdalena Krystyjan
Wojciech Ciesielski
nr katalogowy: 96821
10.15199/65.2016.2.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Gluten jako polepszacz technologiczny
Włodzimierz Gubała
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 44972
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Wyniki oceny alweograficznej ziarna pszenicy i mąki pszennej uzyskiwane w systemie HA i HC
Danuta Abramczyk
nr katalogowy: 44895
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Relation between rheological properties and morphology of fat mixtures crystallized in ultrasonic field Zależność pomiędzy właściwościami reologicznymi a morfologią mieszanin tłuszczów poddanych krystalizacji w polu ultradźwiękowym
Barbara Tal-Figiel
Wiesław Figiel
Anna Michno
nr katalogowy: 101528
10.15199/62.2016.10.35
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Wpływ zwiększania udziału mąki żytniej w mieszaninie z mąką pszenną na cechy reologiczne uzyskanego ciasta
Danuta ABRAMCZYK
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 14145
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-9
Pigmenty w barwieniu i druku wyrobów włókienniczych. Cz. 2
TADEUSZ LASKOWSKI
nr katalogowy: 93522
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Tekstura - trend na 2018 rok
Adam Bogacz
nr katalogowy: 112311
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Cechy reologiczne ciasta pszennego
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 44455
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-1
Rheological properties of an heterogeneous polybutadiene-based propellant slurry Reologiczne właściwości zawiesiny heterogenicznego paliwa rakietowego na bazie kauczuku butadienowego
Bogdan Florczak
nr katalogowy: 88968
10.15199/62.2015.1.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Z półki księgarskiej
nr katalogowy: 81309
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Właściwości reologiczne zaczynów cementowych zawierających skrobię poddaną działaniu wysokiej temperatury podczas suszenia konwekcyjnego lub mikrofalowego
Anna Smoczkiewicz-Wojciechowska
Marta Sybis
Emilia Konował
nr katalogowy: 130372
10.15199/62.2021.2.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Właściwości reologiczne zaczynów cementowych zawierających skrobię poddaną działaniu wysokiej temperatury podczas suszenia konwekcyjnego lub mikrofalowego
Anna Smoczkiewicz-Wojciechowska
Marta Sybis
Emilia Konował
nr katalogowy: 130372
10.15199/62.2021.2.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Właściwości reologiczne ciasta z jasnych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak -Pietrzak
Katarzyna Sujka
Ewa Małkińska
nr katalogowy: 119594
mąka pszenna
typ mąki
gluten
właściwości reologiczne ciasta
wheat flour
type of flour
gluten
dough rheological property
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Porównanie wyników oceny alweograficznej ziarna pszenicy uzyskiwanych w systemie HA i HC
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 48617
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-2
Wybrane właściwości reologiczne a proces płynięcia osadów
Beata Malczewska
nr katalogowy: 74520
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-7
Opracowanie składu zawiesiny sadzy w oleju mineralnym przeznaczonej do produkcji farb graficznych
INA BRATKOWSKA
WŁODZIMIERZ ZWIERZYKOWSKI
nr katalogowy: 108208
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-10
Właściwości mieszanek i betonów samozagęszczalnych modyfikowanych włóknami stalowymi
Tomasz Ponikiewski
Grzegorz Cygan
nr katalogowy: 63297
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wpływ dodatków białkowych na jakość makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79517
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-11
Charakterystyka reologiczna wybranych cieczy węglowych
Wiesława Ciesińska
nr katalogowy: 72472
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-6
Właściwości i zastosowanie cieczy jonowych w syntezie nieorganicznych nanomateriałów
Krystyna Marczewska -Boczkowska
nr katalogowy: 56482
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-3
Reologia kluczem do obróbki mieszanki betonowej w zakładach prefabrykacji
Konrad Grzesiak
nr katalogowy: 130970
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Modification of polymeric materials with perlite. Part 2** Modyfikowanie materiałów polimerowych perlitem. Cz. II**
Zbigniew Frąszczak
Bogusław Królikowski
Adam Bucheltb
nr katalogowy: 86123
10.12916/przemchem.2014.1459
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-1
Badania reologiczne plastizoli poli(chlorku winylu) barwionych nieorganicznymi pigmentami
Edwin Makarewicz
Agnieszka Michalik
nr katalogowy: 57073
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. I. Reometria kapilarna
Andrzej Nastaj
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142410
10.15199/62.2023.3.7
właściwości reologiczne
polimerowe kompozyty drzewne
reometria kapilarna
rheological properties
wood plastic composites
capillary rheometry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. I. Reometria kapilarna
Andrzej Nastaj
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142410
10.15199/62.2023.3.7
właściwości reologiczne
polimerowe kompozyty drzewne
reometria kapilarna
rheological properties
wood plastic composites
capillary rheometry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. I. Reometria kapilarna
Andrzej Nastaj
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142410
10.15199/62.2023.3.7
właściwości reologiczne
polimerowe kompozyty drzewne
reometria kapilarna
rheological properties
wood plastic composites
capillary rheometry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. I. Reometria kapilarna
Andrzej Nastaj
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142410
10.15199/62.2023.3.7
właściwości reologiczne
polimerowe kompozyty drzewne
reometria kapilarna
rheological properties
wood plastic composites
capillary rheometry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. I. Reometria kapilarna
Andrzej Nastaj
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142410
10.15199/62.2023.3.7
właściwości reologiczne
polimerowe kompozyty drzewne
reometria kapilarna
rheological properties
wood plastic composites
capillary rheometry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. I. Reometria kapilarna
Andrzej Nastaj
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142410
10.15199/62.2023.3.7
właściwości reologiczne
polimerowe kompozyty drzewne
reometria kapilarna
rheological properties
wood plastic composites
capillary rheometry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna pszennych mąk pasażowych Cz. II . Właściwości reologiczne ciasta i jakość pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
MAŁGORZATA SOBCZYK
Dariusz Dziki
Krzysztof Jończyk
nr katalogowy: 108630
mąka pasażowa
wodochłonność
właściwości reologiczne
jakość pieczywa
flour from different grinding stages
water absorption
rheological properties
bread quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-11
Properties of poly(trimethylene terephthalate)/low-density polyethylene blends. Właściwości mieszanin poli(tereftalanu trimetylenu) i polietylenu o niskiej gęstości
Jolanta Janik
Ryszard Pilawka
Krzysztof Gorący
Katarzyna Wilpiszewska
Beata Schmidt
nr katalogowy: 80445
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Rheology of glycolyzates produced by conversion of polyetherurethane wastes Reologia glikolizatów wytworzonych z odpadowych pianek polieterouretanowych
Ewa Głowińska
Marcin Włoch
nr katalogowy: 86092
10.12916/przemchem.2014.1308
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-8
Wpływ dodatku poli(tereftalanu etylenu) na właściwości reologiczne paku węglowego
Wiesława Ciesińska
nr katalogowy: 53333
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-3
Inteligentne materiały elastomerowe o właściwościach magnetycznych
Marcin Masłowski
Marian Zaborski
nr katalogowy: 58224
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2017-1
KONSTRUKCJA SIŁOWNIKÓW NAPĘDZANYCH SKRĘCONYMI WŁÓKNAMI NYLONOWYMI
Arkadiusz PIETROWIAK
Olaf CISZAK
Marcin WIŚNIEWSKI
Katarzyna PETA
nr katalogowy: 104070
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-10
Wybrane właściwości betonów nowej generacji z dodatkiem popiołu lotnego wapiennego
Tomasz Ponikiewski
Jacek Gołaszewski
nr katalogowy: 71737
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Modification of rheological properties of vegetable oils Modyfikacja reologicznych właściwości olejów roślinnych
Zbigniew Kobus
Jacek Mazur
Rafał Nadulski
Tomasz Guz
Leszek Rydzak
Kazimierz Zawiślak
nr katalogowy: 94445
10.15199/62.2015.10.15
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-6
Hydrodynamiczne i reologiczne aspekty optymalizacji młynów - nowy młyn o małym kącie stożka z komorą deflokulacji
TOMASZ TYRALSKI
ALICJA BIEL-TYRALSKA
nr katalogowy: 45348
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Reologiczne podstawy kształtowania cech ciasta makaronowego
Wiktor OBUCHOWSKI
nr katalogowy: 20050
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
The study on properties of bitumen-wax blends Badania właściwości asfaltów z dodatkiem wosku
Tatiana Brzozowska
Grzeggrz Makomaski
Janusz Zieliński
Barbara Liszyńska
Blandyna Osowiecka
Izabella Legocka
nr katalogowy: 105226
10.15199/62.2017.4.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Effect of addition of selected supercritical CO2 plant extracts on properties of shampoos Wpływ dodatku wybranych ekstraktów roślinnych, otrzymanych przez ekstrakcję CO2 w warunkach nadkrytycznych, na właściwości szamponów do włosów
Elżbieta Sikora
Marta Olszańska
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 82427
10.12916/przemchem.2014.212
SZKŁO I CERAMIKA 2010-4
Wpływ popiołów lotnych krzemionkowych o różnej zawartości części palnych na właściwości cementów popiołowych
Tomasz Baran
Paweł Pichniarczyk
nr katalogowy: 53682
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-7
WŁASNOŚCI REOLOGICZNE NOWYCH STOPÓW NA BAZIE ALUMINIUM DEDYKOWANYCH DO ZASTOSOWAŃ NA CELE ELEKTRYCZNE
ANDRZEJ MAMALA
JUSTYNA GRZEBINOGA
RADOSŁAW KOWAL
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
MICHAŁ JABŁOŃSKI
MAREK GNIEŁCZYK
nr katalogowy: 108078
10.15199/67.2017.7.2
aluminium
stopy AlAg
materiały przewodowe
relaksacja naprężeń
aluminum
AlAg alloys
conductor materials
stress relaxation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Cechy reologiczne ciasta z rynkowej krajowej mąki pszennej
Danuta ABRAMCZYK
Monika MIŁOSZ
nr katalogowy: 14146
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Ocena jakości wybranych odmian pszenicy za pomocą aparatu mixolab
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 88259
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Rheometric measurements and sensory analysis of some cosmetics Badania reometryczne i analiza sensoryczna wybranych kosmetyków
Joanna Płocica
Barbara Tal-Figiel
Wiesław Figiel
Paweł Turek
nr katalogowy: 95886
10.15199/62.2015.12.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Rheological properties of wastes from conversion of rapeseed oil to biofuel Właściwości reologiczne odpadów z produkcji biopaliw z oleju rzepakowego
Siemowit Muszyński
Agnieszka Sujak
Małgorzata Budzeń
Agnieszka Tomczyk
Marta Tomczyńska-Mleko
Stanisław Mleko
nr katalogowy: 102400
10.15199/62.2016.11.20
SZKŁO I CERAMIKA 2012-4
Wpływ zawartości strat prażenia w popiele lotnym krzemionkowym na właściwości cementu i betonu
ALBIN GARBACIK
TOMASZ BARAN
Paweł Pichniarczyk
nr katalogowy: 70060
SZKŁO I CERAMIKA 2013-6
Zastosowanie tlenku itru do budowy warstwy przymodelowej ceramicznych form odlewniczych stosowanych w odlewnictwie precyzyjnym
MARCIN MAŁEK
PAWEŁ WIŚNIEWSKI
HUBERT MATYSIAK
JACEK NAWROCKI
KRZYSZTOF JAN KURZYDŁOWSKI
nr katalogowy: 81446
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ocena wartości wypiekowej mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 127872
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-2
Badania wpływu czasu starzenia naturalnego walcówki
T.
Mamala A.
Smyrak B.
Tarasek A.
nr katalogowy: 14982
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-6
Struktura wewnętrzna i elektrokinetyczne właściwości organicznych dyspersji polichlorku winylu
EDWIN MAKAREWICZ
nr katalogowy: 107024
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-6
Wpływ dodatków na właściwości stałych paliw rakietowych niejednorodnych
Bogdan Florczak
nr katalogowy: 70942
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Pomiar wielkości cząstek osadu metodą dyfrakcji laserowej
Beata Fryźlewicz-Kozak
nr katalogowy: 117908
10.15199/62.2018.12.32
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-10-11
Nawrót i nieaktywność reologiczna drutów ze stopu AlMgSi jako skutek ujemnych gradientów obciążenia
Smyrak B.
Knych T.
Mamala A.
nr katalogowy: 15100
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Mieszanki mączne poszerzają ofertę młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 86413
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Tworzenie mieszanek mącznych poszerza możliwości młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 60749
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-6
Wpływ włókien stalowych na wybrane właściwości kompozytów cementowych na bazie regranulatu EPS
Konrad Polek
Mateusz Zakrzewski
Paweł Piekarski
nr katalogowy: 120788
10.15199/33.2019.06.11
regranulat EPS
zrównoważony rozwój
beton lekki
włókna stalowe
recycled ground EPS aggregate
sustainable development
lightweight concrete
steel fibres.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ oddziaływań na granicy kauczuk-napełniacz na właściwości mechaniczne elastomeru NBR
Tomasz Pingot
Martyna Pingot
Marian Zaborski
nr katalogowy: 59909
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ocena wartości wypiekowej mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 127872
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
Lepkość zerowego ścinania asfaltu 35/50 z dodatkiem asfaltu naturalnego Trynidad Epure (TE)
Krzysztof Kołodziej
Lesław Bichajło
nr katalogowy: 108690
10.15199/33.2017.08.20
lepkość zerowego ścinania
reometr DSR
asfalt naturalny Trynidad Epure (TE)
właściwości reologiczne.
zero shear viscosity
Dynamic Shear Rheometer
Trinidad Lake Asphalt (TLA)
rheological properties.
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-1
Bez zarzutu- Mikrobiologiczny atak
nr katalogowy: 23700
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Wpływ dodatku kwasu askorbinowego na cechy reologiczne ciasta i jakość pieczywa pszennego
BOŻENA LEWICKA
nr katalogowy: 38780
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-7
Badania reologiczne plastizoli barwionych pastami i suchymi pigmentami
EDWIN MAKAREWICZ
ANNA ZALEWSKA
KRZYSZTOF UZIAŁŁO
nr katalogowy: 36679
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-5
Właściwości reologiczne cementów portlandzkich wieloskładnikowych z dodatkiem popiołów lotnych wapiennych
Jacek Gołaszewski
Aleksandra Kostrzanowska
Tomasz Ponikiewski
nr katalogowy: 68096
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Możliwości modyfi kacji mąki żytniej wykorzystywanej w produkcji pieczywa
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 54208
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-2
Analiza pełzania betonu na przykładzie wybranego modelu reologicznego dostępnego w programie SIMULIA Abaqus
KATARZYNA NOWAK
VLADIMIR SIDOROV
nr katalogowy: 104199
10.15199/148.2017.2.5
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-2
Modelowanie numeryczne procesu mieszania w wydzielonych komorach fermentacyjnych
Bogdan Gicala
nr katalogowy: 103931
10.15199/17.2017.2.8
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-9
Więcej niż środek dyspergujący
JÁNOS HAJAS
MAŁGORZATA BLICHARZ
WILHELM WESSELS
CARSTEN NAGEL
nr katalogowy: 54059
CHŁODNICTWO 2008-4
Wpływ rodzaju opakowania na wybrane zmiany fizyczne mortadeli w czasie zamrażalniczego przechowywania
GRZEGORZ SZCZEPANIK
ANNA FELISIAK
KRZYSZTOF KRYŻA
nr katalogowy: 34649
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-1-2
Wpływ stopnia odkształcenia na własności reologiczne drutów z przewodowych stopów AlMgSi
Beata SmYRak
tadeuSz knYcH
andRzeJ mamaLa
aGnieSzka kĘdzioRa
maRia PaWLuśkieWicz
nr katalogowy: 24075
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Analiza wpływu mieszania na właściwości fizykochemiczne roztworów wodnych saponin uzyskiwanych w procesie ich wielokrotnego uwalniania z orzeszków piorących
Lubomira Broniarz-Press
Daniela Dulska
Waldemar Szaferski
nr katalogowy: 62254
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-3
Unieszkodliwianie szlamów pogalwanicznych
JANUSZ ZIELIŃSKI
ELŻBIETA GURDZIŃSKA
ANDRZEJ BUKOWSKI
nr katalogowy: 107599
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-12
V Konferencja Reologia - teoria, praktyka, zastosowanie
Teresa Kowalczyk
nr katalogowy: 56299
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Technologia pouch a reologia
Adriana Bomba
nr katalogowy: 124490
10.15199/65.2020.1.6
pouch
reologia
metody pomiaru
funkcjonalność
pouch
rheology
measurement methods
functional properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Wpływ rodzaju gleby oraz nawożenia na wartość wypiekową pszenicy jarej
Grażyna Cacak -Pietrzak
Anna Podleśna
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 122799
pszenica
rodzaj gleby
nawożenie
mąka
białko
jakość pieczywa
wheat
soil type
fertilization
flour
protein
bread quality
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-4
Technologia druku precyzyjnego
MATEUSZ CZOK
DOMINIK JURKÓW
LESZEK GOLONKA
nr katalogowy: 51396
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Charakterystyka i wykorzystanie kulinarne makaronów orientalnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81774
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Zastosowanie substancji emulgujących w przetworach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64143
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Complex greases produced in calorimetric reactor. Part 1. Optimization of process parameters with respect to the grease quality. Kompleksowe smary plastyczne wytwarzane w reaktorze kalorymetrycznym. Cz. I. Dobór parametrów procesu wytwarzania ze względu na jakość smaru plastycznego
Jolanta Drabik
Magdalena Trzos
Jolanta Iłowska
Bartłomiej Bereska
nr katalogowy: 79853
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-4
Grafit ekspandowany jako napełniacz wzmacniający kompozyty elastomerowe
Tomasz Pingot
Martyna Pingot
Marian Zaborski
nr katalogowy: 58882
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Fermentacja metanowa wywaru gorzelniczego oraz charakterystyka płynięcia wywaru oraz osadu pofermentacyjnego. Cz. 1
Katarzyna Kotarska
Wojciech Dziemianowicz
Anna Świerczyńska
nr katalogowy: 100334
10.15199/64.2016.7-8.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Role of chemicals in development of technological properties of the drilling fluids Rola środków chemicznych w kształtowaniu właściwości technologicznych cieczy wiertniczych
Małgorzata Uliasz
Grzegorz Zima
Marcin Rzepka
Edyta Dębińska
nr katalogowy: 91312
10.15199/62.2015.5.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Właściwości reologiczne roztworów gumy guar podczas długotrwałego mieszania mieszadłami wąskoprześwitowymi
Maciej Kabziński
Paweł Ptaszek
Anna Ptaszek
Mirosław Grzesik
nr katalogowy: 112281
10.15199/62.2018.2.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ dodatku produktów owsianych na cechy reologiczne ciasta i jakość pieczywa pszennego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 115169
cechy reologiczne ciasta
pieczywo pszenno-owsiane
produkty owsiane
wartość żywieniowa chleba.
oat products
oat-wheat flour bread
rheological properties of dough
nutrition value of bread.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Wpływ mielonych nasion chia na właściwości reologiczne mieszanek z mąki pszennej
Agata Wojciechowicz-Budzisz
Krystyna Siekańska
Beata Włodarska
nr katalogowy: 149825
10.15199/61.2024.4.4
mąka pszenna
Salvia hispanica
chia
reologia
Mixolab
wheat flour
Salvia hispanica
chia
rheology
Mixolab
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Polymerization of vinyl and acrylic monomers in the environment of petroleum bitument Polimeryzacja monomerów winylowych i akrylowych w środowisku ponaftowego asfaltu
Edwin Makarewicz
Olha Marshalok
Magdalena Tworek
Karina Mroczyńska
Irina Shyychuk
nr katalogowy: 105270
10.15199/62.2017.4.35
CHŁODNICTWO 2013-8
Efekt działania transglutaminazy na właściwości reologiczne ciasta pszennego podczas zamrażalniczego przechowywania
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 78739
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
The effect of imidazoline addition on group composition of bitumens Wpływ dodatku imidazolin na zmianę składu grupowego asfaltów
Michał Babiak
Jacek Kosno
Artur Wilmański
Halina Mitka
nr katalogowy: 102427
10.15199/62.2016.11.47
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-10
Pochodzenie kruszywa łamanego a cechy użytkowe betonu do obiektów inżynierskich
Piotr Górak
Łukasz Szabat
Przemysław Jelonkiewicz
nr katalogowy: 128585
10.15199/33.2020.10.06
beton mostowy
trwałość mrozowa
wytrzymałość na ściskanie
kruszywa łamane
bridge concrete
frost resistance
compressive strength
crushed aggregates
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-2
Możliwości wykorzystania pomiarów wiskozymetrycznych w technologii oczyszczania ścieków
Beata Malczewska
nr katalogowy: 41418
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-12
Warunki otrzymywania stabilnych układów dyspersyjnych emulsyjnego polichlorku winylu w cieczach organicznych
EDWIN MAKAREWICZ
nr katalogowy: 107359
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-4
Dylatacje konstrukcji murowych
Łukasz Drobiec
nr katalogowy: 75984
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Pomiary rzeczywistych rzędnych parcia samozagęszczalnej mieszanki betonowej na deskowanie
Józef Jasiczak
Michał Rutkowski
nr katalogowy: 99292
10.15199/33.2016.06.36
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-2
Badania reologiczne plastizoli poli(chlorku winylu) podczas przechowywania
EDWIN MAKAREWICZ
IWONA DOBIAŁA
KRZYSZTOF UZIAŁŁO
nr katalogowy: 49692
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-5
Określenie własności reologicznych wybranych gatunków stali do spęczania na zimno w próbie skręcania
Konrad LABER
nr katalogowy: 91234
10.15199/24.2015.5.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Parametry reologiczne cieczy modelowych wykorzystywanych do opracowania charakterystyk pomp zębatych
Agata Bieńczak
Anna Ptaszek
nr katalogowy: 113847
10.15199/62.2018.5.2
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Własności drutów z wysokoprzewodzącego stopu miedź-nikiel po różnych wariantach technologii ich uzyskiwania
Tadeusz Knych
Paweł Kwaśniewski
Andrzej Mamala
nr katalogowy: 40938
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Modyfikacja asfaltu naftowego polimerami, pyłem gumowym i koloidalną krzemionką
Edwin Makarewicz
Olha Marshalok
Magdalena Tworek
Karina Mroczyńska
Irina Shyychuk
Dorota Ziółkowska
nr katalogowy: 111655
10.15199/62.2018.1.14
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-11
Wpływ właściwości reologicznych osadów na pracę filtrów o skokowo zmiennej wydajności
Wojciech Dąbrowski
Maria Kaniewska
Jacek Kaniewski
nr katalogowy: 88129
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-12
Powłoki z kompozycji plastizolu poli(chlorku winylu) z różnymi polimerami
EDWIN MAKAREWICZ
AGNIESZKA MICHALIK
nr katalogowy: 64203
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Zastosowanie alweografu do oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124322
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
Water retention and setting in gypsum/polymers composites Zatrzymanie wody i zestalanie w kompozytach gips/polimer
Aleksandra Kocemba
Maria Mucha
nr katalogowy: 98506
10.15199/62.2016.5.22
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-11-12
Technologie dla formacji łupkowych
Piotr Kasza
Marek Czupski
nr katalogowy: 68659
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-6
Nowy środek polimerowy do regulacji parametrów technologicznych świeżych zaczynów cementowych
Stanisław Stryczek
Sławomir Wysocki
Albert Złotkowski*
Małgorzata Formela
Magdalena Gaczoł
nr katalogowy: 114204
10.15199/62.2018.6.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Właściwości termomechaniczne poliamidów obciążanych cyklicznie. Cz. II.** Rozciąganie i ściskanie poliamidów PA 6.6 i PA 6.10
Monika Kula
nr katalogowy: 123963
10.15199/62.2019.12.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Nowoczesna technologia pomiaru współczynnika strat na tarcie cieczy wiertniczych
Krzysztof Skrzypaszek
Rafał Wiśniowski
Dagmara Zeljaś
nr katalogowy: 120238
10.15199/62.2019.5.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Zastosowanie techniki DWS i spektroskopii Ramana do oceny emulsji parafinowych formowanych metodą homogenizacji
Jolanta Drabik
Rafał Kozdrach
Małgorzata Wrona
Jolanta Iłowska
nr katalogowy: 111440
10.15199/62.2017.12.31
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Wpływ emulgatorów na trwałość matryc wykorzystywanych do produkcji materiałów wybuchowych emulsyjnych
Andrzej Biessikirski
Łukasz Kuterasiński
Jolanta Biegańska
Karolina Nikolczuk
Michał Dworzak
nr katalogowy: 113524
10.15199/62.2018.4.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Dodatki do spienionych płynów szczelinujących
Klaudia Wilk
Piotr Kasza
Marek Czupski
nr katalogowy: 112284
10.15199/62.2018.2.10
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-1
Nowe wydawnictwa
nr katalogowy: 65280
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-3
Analiza pola magnetycznego w wibroizolatorze z cieczą magnetoreologiczną działającą w trybie ściskania
Bogdan SAPIŃSKI
Andrzej MATRAS
nr katalogowy: 83053
10.12915/pe.2014.03.030
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Fiber Orientation and Rheology Behavior of the Laminar Suspension Flow through a 2-D Curved Expansion Duct
Qihua ZHANG
Fei TIAN
Weidong SHI
Xiongfa GAO
Desheng ZHANG
nr katalogowy: 70682
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-5
Właściwości reologiczne stopu Zr-Nb w warunkach kucia promieniowego na gorąco
KIRYŁ W. OŻMIEGOW
ANNA KAWAŁEK
ALEKSANDER M. GAŁKIN
MARCIN KNAPIŃSKI
nr katalogowy: 68063
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Physical properties of kaolin clay-containing pectin gels Właściwości fizyczne żeli pektynowych zawierających glinkę kaolinową
Siemowit Muszyński
Anita Kwaśniewska
Bartosz Sołowiej
Agnieszka Tomczyk
Agnieszka Leus
Mariusz Szymanek
Karolina Siedliska
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 104024
10.15199/62.2017.2.29
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Study on the effects of mineral filler content on the p-v-T characteristics of polypropylene Badania wpływu zawartości napełniacza mineralnego na charakterystykę p-v-T polipropylenu
Tomasz Jachowicz
L’
udmila Dulebová
nr katalogowy: 95920
10.15199/62.2015.12.42
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Wartość technologiczna ziarna odmian pszenicy ze zbiorów lat 2012-2014
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 96584
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Zmiany lepkości celulozowej masy włóknistej w zależności od wybranych warunków technologicznych
Konrad Olejnik
nr katalogowy: 133162
10.15199/54.2021.8.1
celuloza
masa włóknista
lepkość
mielenie
wypełniacze
środki zaklejające
cellulose
fibrous pulp
pulp beating
fillers
sizing agents
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Zmiany lepkości celulozowej masy włóknistej w zależności od wybranych warunków technologicznych
Konrad Olejnik
nr katalogowy: 133162
10.15199/54.2021.8.1
celuloza
masa włóknista
lepkość
mielenie
wypełniacze
środki zaklejające
cellulose
fibrous pulp
pulp beating
fillers
sizing agents
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Zmiany lepkości celulozowej masy włóknistej w zależności od wybranych warunków technologicznych
Konrad Olejnik
nr katalogowy: 133162
10.15199/54.2021.8.1
celuloza
masa włóknista
lepkość
mielenie
wypełniacze
środki zaklejające
cellulose
fibrous pulp
pulp beating
fillers
sizing agents
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Zmiany lepkości celulozowej masy włóknistej w zależności od wybranych warunków technologicznych
Konrad Olejnik
nr katalogowy: 133162
10.15199/54.2021.8.1
celuloza
masa włóknista
lepkość
mielenie
wypełniacze
środki zaklejające
cellulose
fibrous pulp
pulp beating
fillers
sizing agents
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Formowanie mąk specjalnych za pomocą aparatu Mixolab
nr katalogowy: 86960
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Wpływ dodatku kwasu deoksyrybonukleinowego (DNA) na właściwości mechaniczne żeli żelatynowych
Joanna Głazowska
Robert Tylingo
Agnieszka Bartoszek
nr katalogowy: 121936
10.15199/62.2019.8.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Synteza poliuretanu z udziałem biomonomerów i jego recykling chemiczny
Marcin Włoch
Barbara Wojciechowska
Janusz Datta
nr katalogowy: 146568
10.15199/62.2023.12.16
recykling chemiczny
biopoliuretan
aminoliza
glikoliza
struktura chemiczna
stabilność termiczna
reologia
liczba aminowa
chemical recycling
polyurethane
aminolysis
glycolysis
FTIR
thermal stability
rheology
amine value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121642
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121641
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-10
Prace doktorskie
nr katalogowy: 80025
GOSPODARKA WODNA 2016-8
Wspomnienia pośmiertne. Włodzimierz Parzonka 1930-2016
Stanisław Czaban
nr katalogowy: 100213
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Wstępna ocena stałych heterogenicznych paliw rakietowych na bazie azotanów(V), o obniżonej zawartości chlorowodoru w produktach spalania
Rafał Bogusz
Paulina Magnuszewska
Bogdan Florczak
Natalia Szemlińska
Andrzej Maranda
nr katalogowy: 111425
10.15199/62.2017.12.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Synteza poliuretanu z udziałem biomonomerów i jego recykling chemiczny
Marcin Włoch
Barbara Wojciechowska
Janusz Datta
nr katalogowy: 146568
10.15199/62.2023.12.16
recykling chemiczny
biopoliuretan
aminoliza
glikoliza
struktura chemiczna
stabilność termiczna
reologia
liczba aminowa
chemical recycling
polyurethane
aminolysis
glycolysis
FTIR
thermal stability
rheology
amine value
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Zastosowanie glikolizatu odpadowej pianki obuwniczej do otrzymania nowych eco-podeszew
Patrycja Jutrzenka Trzebiatowska
Janusz Datta
Tomasz Giedrojć
Kamila Nowicka
Maciej Krzemiński
nr katalogowy: 109329
10.15199/62.2017.9.23
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-9
Wpływ temperatury na efektywność działania domieszek uplastyczniających i upłynniających
Beata Łaźniewska-Piekarczyk
nr katalogowy: 122392
10.15199/33.2019.09.02
temperatura
plastyfikator
superplastyfikator
zaprawa
reologia.
temperature
plasticizer
superplasticizer
mortar
rheology.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Rozpoznanie możliwości wykorzystania koagulantów w procesach rozdzielania układów dyspersyjnych oraz ich wpływ na właściwości reologiczne
Tadeusz Malcher
Piotr Warzecha
nr katalogowy: 146068
10.15199/62.2023.11.12
sedymentacja
układ wielofazowy
koagulant
lepkość
sedimentation
multiphase systems
coagulant
viscosity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Rozpoznanie możliwości wykorzystania koagulantów w procesach rozdzielania układów dyspersyjnych oraz ich wpływ na właściwości reologiczne
Tadeusz Malcher
Piotr Warzecha
nr katalogowy: 146068
10.15199/62.2023.11.12
sedymentacja
układ wielofazowy
koagulant
lepkość
sedimentation
multiphase systems
coagulant
viscosity
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-6
Zbrojenie minimalne w ścianach żelbetowych
Roman Wróblewski
nr katalogowy: 84903
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH