Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-2
Kształcenie pracowników jako element zarządzania produkcją i innowacyjnością
Władysław Sabela
Katarzyna Szczepańska -Woszczyna
nr katalogowy: 49837
OPAKOWANIE 2010-I
Activities of Polish Chamber of Packaging
Wacław Wasiak
nr katalogowy: 50914
OPAKOWANIE 2009-5
Prace Ministerstwa Środowiska w zakresie gospodarki odpadami w 2008 r.
Beata B. Kłopotek
nr katalogowy: 44324
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Działalność normalizacyjna w branży przetwórstwa owocowo-warzywnego
Aleksander Jakubowski
nr katalogowy: 41726
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
KSZTAŁCENIE W ZAKRESIE CYBERBEZPIECZEŃSTWA NA POLITECHNICE WARSZAWSKIEJ
Andrzej Kraśniewski
Krzysztof Szczypiorski
nr katalogowy: 138954
10.15199/59.2022.4.31
cyberbezpieczeństwo
kształcenie
Politechnika Warszawska
studia.
cybersecurity
degree programmes
education
Warsaw University of Technology.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
KSZTAŁCENIE W ZAKRESIE CYBERBEZPIECZEŃSTWA NA POLITECHNICE WARSZAWSKIEJ
Andrzej Kraśniewski
Krzysztof Szczypiorski
nr katalogowy: 138954
10.15199/59.2022.4.31
cyberbezpieczeństwo
kształcenie
Politechnika Warszawska
studia.
cybersecurity
degree programmes
education
Warsaw University of Technology.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
KSZTAŁCENIE W ZAKRESIE CYBERBEZPIECZEŃSTWA NA POLITECHNICE WARSZAWSKIEJ
Andrzej Kraśniewski
Krzysztof Szczypiorski
nr katalogowy: 138954
10.15199/59.2022.4.31
cyberbezpieczeństwo
kształcenie
Politechnika Warszawska
studia.
cybersecurity
degree programmes
education
Warsaw University of Technology.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-2
MEETING OF ENGINEERING FORUM AND THE YOUNG CREATORS WITHIN THE FRAMES OF PANEL: "OFFER OF YOUNG SCIENTISTS FOR THE ECONOMY"
nr katalogowy: 144353
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-2
MEETING OF ENGINEERING FORUM AND THE YOUNG CREATORS WITHIN THE FRAMES OF PANEL: "OFFER OF YOUNG SCIENTISTS FOR THE ECONOMY"
nr katalogowy: 144353
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-1
Dobór sztucznych sieci neuronowych do predykcji wybranych właściwości wytrzymałościowych połączeń końców przędz wełnianych czesankowych Sirospun. Cz. II
ROBERT DROBINA
STANISŁAW LEWANDOWSKI
nr katalogowy: 65535
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-9
Ocena zrównoważenia ilości węgla w strefach reakcyjnych pieca rezystancyjno-łukowego w procesie wytopu żelazokrzemu
BOLESŁAW MACHULEC
GRZEGORZ KOPEĆ
TOMASZ TREJDEROWSKI
nr katalogowy: 54098
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-2
Próba oceny jakości innowacyjnych rozwiązań dotyczących reklamacji w ustawie o prawach konsumenta z 2014 roku
Krzysztof ZYMONIK
nr katalogowy: 104173
10.15199/48.2017.2.3
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-5
Ogrzewanie podłogowe w formie podłogi pływającej – studium przypadku. Przykład opinii technicznej w kontekście liberalizacji ustawy Prawo budowlane
Rafał Pitry
nr katalogowy: 143244
10.15199/9.2023.5.5
instalacja grzewcza
ogrzewanie podłogowe
opinie techniczne
ekspertyza techniczna
rzeczoznawca budowlany
prawo budowlane
heating
underfloor heating
technical opinions
technical expertise
construction expert
construction law
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-5
Ogrzewanie podłogowe w formie podłogi pływającej – studium przypadku. Przykład opinii technicznej w kontekście liberalizacji ustawy Prawo budowlane
Rafał Pitry
nr katalogowy: 143244
10.15199/9.2023.5.5
instalacja grzewcza
ogrzewanie podłogowe
opinie techniczne
ekspertyza techniczna
rzeczoznawca budowlany
prawo budowlane
heating
underfloor heating
technical opinions
technical expertise
construction expert
construction law
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-5
Ogrzewanie podłogowe w formie podłogi pływającej – studium przypadku. Przykład opinii technicznej w kontekście liberalizacji ustawy Prawo budowlane
Rafał Pitry
nr katalogowy: 143244
10.15199/9.2023.5.5
instalacja grzewcza
ogrzewanie podłogowe
opinie techniczne
ekspertyza techniczna
rzeczoznawca budowlany
prawo budowlane
heating
underfloor heating
technical opinions
technical expertise
construction expert
construction law
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Plan zróżnicowania składu zespołów pracowniczych: zrozumiałe instrukcje na stanowisku pracy (3)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 104454
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-11
Podstawowe błędy w diagnostyce dźwigarów kablobetonowych oszczędnościowych i specjalnych
Jacek Hulimka
nr katalogowy: 117062
10.15199/33.2018.11.04
dźwigar kablobetonowy
KBO
KBOS
diagnostyka
błędy.
post-tensioned girder
KBO
KBOS
diagnostics
errors.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-7
What is Wrong with the Paper ”The IEEE Standard 1459, the CPC Power Theory and Geometric Algebra in Circuits with Nonsinusoidal Sources and Linear Loads”?
Leszek S. CZARNECKI
Motab ALMOUSA
nr katalogowy: 126967
10.15199/48.2020.07.01
Power definitions
power equation
Tellegen Theorem
Power Balance Principle
Definicje mocy
równanie mocy
Prawo Tellegena
Zasada Bilansu Mocy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Węglik krzemu w energoelektronice – nadzieje i ograniczenia
Włodzimierz JANKE
nr katalogowy: 63894
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
Laboratoryjne pomiary luminancji LED-owych i sodowych wysokoprężnych opraw oświetlenia ulicznego pod kątem określenia olśnienia przykrego
Sebastian SŁOMIŃSKI
nr katalogowy: 80179
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Bezpieczeństwo w międzynarodowym przewozie towarów niebezpiecznych w łańcuchu logistycznym
Beata KUŻDOWICZ
nr katalogowy: 100038
10.15199/47.2016.7-8.5
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-1
Bariery realizacji scaleń gruntów w opiniach przedstawicieli instytucji
Mariusz Dacko
Tomasz Wojewodzic
Jacek Pijanowski
nr katalogowy: 135431
10.15199/50.2022.1.2
scalenia gruntów
efektywność ekonomiczna scaleń gruntów
bariery prac scaleniowych
prace urządzeniowo-rolne
cele społeczne
ochrona środowiska
kształtowanie krajobrazu
przeciwdziałanie zmianom klimatycznym
land consolidation
economic efficiency of land consolidation
barriers of land consolidation
agricultural land development works
social goals
environmental protection
landscaping
counteracting climate change
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-1
Bariery realizacji scaleń gruntów w opiniach przedstawicieli instytucji
Mariusz Dacko
Tomasz Wojewodzic
Jacek Pijanowski
nr katalogowy: 135431
10.15199/50.2022.1.2
scalenia gruntów
efektywność ekonomiczna scaleń gruntów
bariery prac scaleniowych
prace urządzeniowo-rolne
cele społeczne
ochrona środowiska
kształtowanie krajobrazu
przeciwdziałanie zmianom klimatycznym
land consolidation
economic efficiency of land consolidation
barriers of land consolidation
agricultural land development works
social goals
environmental protection
landscaping
counteracting climate change
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-5
System oceny jakości zajęć dydaktycznych w opinii studentów Wydziału Zarządzania i Nauk o Jakości Uniwersytetu Morskiego w Gdyni
Agata SZKIEL
nr katalogowy: 145856
10.15199/46.2023.5.2
jakość kształcenia
uczelnia
ankieta studencka
ocena zajęć dydaktycznych
kształcenie
quality of education
university
student survey
teaching evaluation
education
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Uzyskiwanie opinii o konieczności przeprowadzania oceny oddziaływania inwestycji budowlanej na obszar Natura 2000
Jolanta Harasymiuk
Jan Tyburski
nr katalogowy: 109948
10.15199/33.2017.10.21
Natura 2000
opinia o konieczności przeprowadzenia oceny oddziaływania na obszar Natura 2000
Regionalny Dyrektor Ochrony Środowiska
inwestycja budowlana
Natura 2000
opinion on the necessity of conducting an environmental impact assessment inNatura 2000 areas
Regional Director for Environment Protection
building investmente.
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-3
APPROACHES OF THE CONCORDANCE COEFFICIENT IN ASSESSING THE DEGREE OF SUBJECTIVITY OF EXPERT ASSESSMENTS IN TECHNOLOGY SELECTION PROCESS
Marcin MATUSZNY
Julia STRĄCZEK
nr katalogowy: 150936
10.15199/180.2024.3.4
technology selection methods
concordance coefficient
ranks
experts opinion
metody doboru technologii
współczynnik zgodności
rangi
opinia ekspertów
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-6
O jakości cieplnej współczesnych budynków jednorodzinnych w technologii szkieletu drewnianego
Wiesław Sarosiek
Beata Sadowska
Adam Święcicki
nr katalogowy: 114442
10.15199/33.2018.06.13
jednorodzinne budownictwo w systemie szkieletu drewnianego
jakość energetyczna budynków
komfort cieplny budynków.
wooden frame single-family housing
energy quality of buildings
thermal comfort of the buildings
CHŁODNICTWO 2013-10
Postawy i opinie użytkowników dotyczące naprawy oraz serwisu sprzętu chłodniczego, a także sposoby pozbywania się zużytego sprzętu w gospodarstwach domowych w województwie lubuskim
Stanisław Urban
Mariola Michał
nr katalogowy: 80068
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Research on Current Interruption by Grounding switch Used in 750kV Double-circuit Transmission Lines
Ji Shengchang
Ou Xiaobo
nr katalogowy: 76312
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Utilizing User Access Sequence to Mitigate the Cold Start Problem in Collaborative Filtering Recommendation
Xiaoyi Deng
nr katalogowy: 74369
AURA 2019-9
Sprawiedliwość ekologiczna
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 122136
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Occupational EMF exposure and risk of breast cancer
Anna PŁAWIAK-MOWNA
Józef KORBICZ
nr katalogowy: 103215
10.15199/48.2017.01.43
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-6
Uchybienia wykonawcze podczas remontu zbiorników na wodę wpływające na ich trwałość
Anna HALICKA
Jerzy SZERAFIN
nr katalogowy: 98829
10.15199/40.2016.6.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Method for determining the position of the pupil-based on the labelling algorithm
Krzysztof MURAWSKI
nr katalogowy: 55523
AURA 2021-10
Ochrona klimatu w USA
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 133681
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-2
OŚRODEK RZECZOZNAWSTWA OEIT PRZESZŁOŚĆ, TERAŹNIEJSZOŚĆ, PRZYSZŁOŚĆ
Wojciech Stęplewski
Jolanta Kapuścińska
nr katalogowy: 147533
10.15199/13.2024.2.3
ekspertyzy
ocena techniczna
rzeczoznawstwo
opinie
audyty
expertise
technical assessment
Expert Chamber
opinions
audits
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-8
Problemy z wynagradzaniem za jakość
Marek BUGDOL
nr katalogowy: 115372
10.15199/48.2018.8.1
wynagrodzenie
jakość
premia
sprawiedliwość
remuneration
quality
bonus
justice
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
NAJMŁODSZY ODDZIAŁ IEEE W POLSCE – CO MOŻNA ZDZIAŁAĆ W 3 LATA?
Marek Długosz
Jacek Izydorczyk
Adrian Kliks
Mateusz Komorkiewicz
Tomasz Kryjak
Paweł Skruch
Marcin Szelest
nr katalogowy: 140737
10.15199/13.2022.11.12
IEEE
VTS
polski oddział
motoryzacja
IEEE
VTS
polish chapter
automotive
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
NAJMŁODSZY ODDZIAŁ IEEE W POLSCE – CO MOŻNA ZDZIAŁAĆ W 3 LATA?
Marek Długosz
Jacek Izydorczyk
Adrian Kliks
Mateusz Komorkiewicz
Tomasz Kryjak
Paweł Skruch
Marcin Szelest
nr katalogowy: 140737
10.15199/13.2022.11.12
IEEE
VTS
polski oddział
motoryzacja
IEEE
VTS
polish chapter
automotive
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
NAJMŁODSZY ODDZIAŁ IEEE W POLSCE – CO MOŻNA ZDZIAŁAĆ W 3 LATA?
Marek Długosz
Jacek Izydorczyk
Adrian Kliks
Mateusz Komorkiewicz
Tomasz Kryjak
Paweł Skruch
Marcin Szelest
nr katalogowy: 140737
10.15199/13.2022.11.12
IEEE
VTS
polski oddział
motoryzacja
IEEE
VTS
polish chapter
automotive
GOSPODARKA WODNA 2020-11
Pozostawienie podania bez rozpoznania z przykładami postępowań z Prawa wodnego
JAROSŁAW DOLNY
nr katalogowy: 129113
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-7
RICH COMMUNICATION SERVICE - NOWA JAKOŚĆ W KOMUNIKACJI MOBILNEJ?
Marta Wojtczak
nr katalogowy: 121509
10.15199/13.2019.7.11
komunikacja mobilna
Rich Communication Service
SMS
nowości w komunikacji
Google
mobile communication
Rich Communication Service
SMS
news in communication
Google
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-11
Problematyka prawna i techniczna ustalania zgodności usytuowania wybudowanych budynków z projektem zagospodarowania działki lub terenu, lub odstępstwach od projektu – część 2
Marcin Karabin
nr katalogowy: 140301
10.15199/50.2022.11.4
budynek
proces budowy
inwentaryzacja powykonawcza budynku
building
building process
as-built inventory of the building
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-10
Problematyka prawna i techniczna ustalania zgodności usytuowania wybudowanych budynków z projektem zagospodarowania działki lub terenu lub odstępstwach od projektu – część 1
Marcin Karabin
nr katalogowy: 139876
10.15199/50.2022.10.4
budynek
proces budowy
inwentaryzacja powykonawcza budynku
building
building process
as-built inventory of the building
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-10
Problematyka prawna i techniczna ustalania zgodności usytuowania wybudowanych budynków z projektem zagospodarowania działki lub terenu lub odstępstwach od projektu – część 1
Marcin Karabin
nr katalogowy: 139876
10.15199/50.2022.10.4
budynek
proces budowy
inwentaryzacja powykonawcza budynku
building
building process
as-built inventory of the building
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-11
Problematyka prawna i techniczna ustalania zgodności usytuowania wybudowanych budynków z projektem zagospodarowania działki lub terenu, lub odstępstwach od projektu – część 2
Marcin Karabin
nr katalogowy: 140301
10.15199/50.2022.11.4
budynek
proces budowy
inwentaryzacja powykonawcza budynku
building
building process
as-built inventory of the building
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Prognozowanie popytu w przemyśle chemicznym
Michal Patak
Zuzana Pecinova
Lenka Branska
nr katalogowy: 115505
10.15199/62.2018.8.5
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-24
Katastrofa kolejowa pod Szczekocinami - czy wystarczająco skorzystaliśmy z tej lekcji? (cz. III)
Maciej KULIG
nr katalogowy: 110486
analiza przyczyn źródłowych
mapa przyczyn
wypadek kolejowy
root cause analysis
cause mapping
railway accident.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-5
Kompleksowy remont budynków wielkopłytowych
Marcin Kanoniczak
Józef Jasiczak
nr katalogowy: 131789
10.15199/33.2021.05.05
remont budynku
budownictwo prefabrykowane
wielka płyta.
building renovation
prefabricated construction
large slab.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-9
„Zielony” beton mostowy
Piotr Górak
Jarosław Gaudy
Andrzej Wójcik
nr katalogowy: 133474
10.15199/33.2021.09.07
beton mostowy
ślad węglowy
dekarbonizacja
trwałość
zrównoważony rozwój
bridge concrete
carbon footprint
decarbonization
durability
sustainability
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
The Assessment of the Educational Value of the Utilization of Training Modules at the Laboratory of Power Electronics
Adam MUC
Agata BIELECKA
nr katalogowy: 145273
10.15199/48.2023.09.51
education
power electronics laboratory
training modules
survey
edukacja
laboratorium energoelektroniki
moduły szkoleniowe
ankieta
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-2
RZECZOZNAWSTWO W STOWARZYSZENIU ELEKTRYKÓW POLSKICH
Andrzej Skorupski
nr katalogowy: 147532
10.15199/13.2024.2.2
rzeczoznawca
rzeczoznawstwo
Izba Rzeczoznawców IRSEP
ekspertyzy
opinie
opracowania
expert
Chamber of Experts
Association of Polish Electrical Engineers
APEE
expertise
opinions
studies
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
An analysis of selected aspects of transmission capacity for replacement of overhead power lines with cable lines
Jacek KOZYRA
Zbigniew ŁUKASIK
Aldona KUŚMIŃSKA-FIJAŁKOWSKA
nr katalogowy: 147368
10.15199/48.2024.02.50
High Temperature Cables
Cable Rating
Adaptation works
AFL
ACSR
ACSS/TW
Przewody wysokotemperaturowe
Obciążalność przewodu
Prace dostosowawcze
AFL
ACSR
ACSS/TW
AURA 2018-11
Plastikowe butelki i ich wpływ na środowisko i zdrowie człowieka
Monika WĘGRZYNOWICZ
nr katalogowy: 117029
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
Zdarzenia operacyjne w ciągłym doskonaleniu procesu biznesowego wyzwania i bariery, teoria i praktyka (cz. I)
Maciej KULIG
nr katalogowy: 108585
ciągłe doskonalenie procesu biznesowego
zdarzenia niedoszłe
analiza przyczyn źródłowych
continuous improvement of business process
near-misses
root cause analysis
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
Katastrofa kolejowa pod Szczekocinami - czy wystarczająco skorzystaliśmy z tej lekcji? (cz. II)
Maciej KULIG
nr katalogowy: 110267
analiza przyczyn źródłowych
mapa przyczyn
wypadek kolejowy.
root cause analysis
cause mapping
railway accident.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-21
Katastrofa kolejowa pod Szczekocinami – Czy wystarczająco skorzystaliśmy z tej lekcji? (cz. I)
Maciej KULIG
nr katalogowy: 109667
analiza przyczyn źródłowych
mapa przyczyn
wypadek kolejowy
root cause analysis
cause mapping
railway accident
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Świadomość konsumentów dotycząca zdrowego odżywiania
Magdalena Siuba-Strzelińska
nr katalogowy: 124145
10.15199/65.2019.12.5
dieta
zachowania konsumentów
bezpieczeństwo żywności
diets
consumer behavior
food safety
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-3
Teoria zbiorów rozmytych w zarządzaniu ryzykiem jako utylitarne narzędzie systemu zarządzania jakością
Anna DEMBICKA
Katarzyna Anna MOŁAS
nr katalogowy: 119280
10.15199/46.2019.3.2
ryzyko
zarządzanie systemem jakości
zbiory rozmyte
identyfikacja niezgodności
risk
quality system management
fuzzy sets
identification of nonconformities
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-7
Konektywizm w ujęciu teoretycznym i praktycznym – wyniki badań własnych
Magdalena ORONOWICZ
nr katalogowy: 127329
10.15199/46.2020.7.2
ewolucja metod uczenia się
konektywizm
evolution of learning methods
internet learning
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-9
Skaningowa analiza grubości i ciągłości warstw tynków elewacyjnych w zewnętrznym zespolonym systemie ocieplania ścian ETICS
Józef Jasiczak
Mariusz Gaczek
Marcin Kanoniczak
nr katalogowy: 133468
10.15199/33.2021.09.04
system ociepleń
ETICS
warstwa wierzchnia
badania SEM i EDS tynku cienkowarstwowego
thermal insulation systems
ETICS
rendering system
SEM and EDS tests of finishing coat
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Hotele w Interlaken w opinii gości
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 145015
jakość usług hotelarskich
opinie gości
produkt turystyczny
quality of hotel services
guest reviews
tourist product
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Increasing transmission potential of 110 kV alternating current lines
Jacek KOZYRA
Zbigniew ŁUKASIK
Aldona KUŚMIŃSKA-FIJAŁKOWSKA
nr katalogowy: 146194
10.15199/48.2023.11.08
High Temperature Wires
Wire capacity
Adaptive works
AFL
ACSR
ACSS/TW
Przewody wysokotemperaturowe
Obciążalność przewodu
Prace dostosowanie
AFL
ACSR
ACSS/TW
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-9
Nietrafione ekspertyzy techniczne eksploatowanego stropu Filigran i rozwiązania naprawcze wynikające z błędnie sformułowanej oceny
Michał Musiał
Tomasz Trapko
nr katalogowy: 145123
10.15199/33.2023.09.08
badanie
nośność
strop
ugięcie
żelbet
investigation
load capacity
ceiling
deflection
reinforced concrete
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
SUBJECTIVE QUALITY ASSESSMENT OF VIDEO SUMMARISATION ALGORITHMS A CROWDSOURCING APPROACH
Avrajyoti Dutta
Mikołaj Leszczu
Dawid Juszka
Michał Grega
nr katalogowy: 144803
10.15199/59.2023.4.75
Crowdsourcing
Subjective Experiment
Video Quality Assessment
Video Summarization
Usergenerated content.
crowdsourcing
eksperyment subiektywny
ocena jakości wideo
streszczenie wideo
treść generowana przez użytkownika.
PACKAGING REVIEW 2024-1
ADDITIVE MANUFACTURING TECHNOLOGY FOR MODERN PACKAGING
ADRIAN DOMIŃSKI
KHADAR DUALE
TOMASZ KONIECZNY
PIOTR KURCOK
MAREK KOWALCZUK
JOANNA RYDZ
ALEXANDER GRUNDMANN
SIMON T. KAYSSER
nr katalogowy: 147836
10.15199/42.2024.1.1
intelligent/smart packaging
three-dimensional (3D) printing
additive manufacturing
material extrusion
polyhydroxyalkanoate
polylactide
polyester
inteligentne opakowanie
druk trójwymiarowy (3D)
produkcja przyrostowa
wytłaczanie materiału
polihydroksyalkanian
polilaktyd
poliester
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-8
Narzędzie do rehabilitacji osób z niepełnosprawnością spowodowaną chorobami na podłożu neurologicznym
Szymon Jasiówka
nr katalogowy: 149984
joystick
Autodesk Inventor
rehabilitacja
druk 3D
choro ba neurologiczna
narzędzie rehabilitacyjne
joystick
Autodesk Inventor
rehabilitation
3D printing
neuro logical disease
rehabilitation tool
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-8
Znaczenie rozwiązań innowacyjnych w gwarancji producenta - wyniki badań
Krzysztof ZYMONIK
nr katalogowy: 115373
10.15199/48.2018.8.2
zarządzanie jakością
gwarancja
innowacja
producent- -gwarant
konsument
quality management
guarantee
innovation
producer- -guarantor
consumer
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-6
Analiza wpływu filozofii TQM na zarządzanie łańcuchem dostaw - przegląd literatury
Dominik ZIMON
nr katalogowy: 106570
10.15199/48.2017.6.3
TQM
łańcuch dostaw
logistyka
jakość
TQM
supply chain
logistics
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
HMO oligosacharydy mleka ludzkiego
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 117183
10.15199/65.2018.11.7
mleko
prebiotyki
2’
-O-fukozylolaktoza
lakto-N-neotetrasacharyd
milk
prebiotics
2’
-fucosyllactose
lacto-N-neotetraose
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-7
Optymalizacja jakości życia w pracy
Urszula BUKOWSKA
nr katalogowy: 108412
jakość życia w pracy
optymalizacja
quality of working life
optimization
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-6
Działalność Sekcji Ekonomiki Ochrony Wód Polskiego Stowarzyszenia Ekonomistów Środowiska i Zasobów Naturalnych
nr katalogowy: 126866
sekcja
ekonomika
ochrona wód
section
economics
water pollution control
GOSPODARKA WODNA 2020-6
Dialog – toruński „Okrągły stół”
STANISŁAW WROŃSKI
ŻANETA MARCINIAK
RAFAŁ MODRZEWSKI
LESZEK TUROWSKI
nr katalogowy: 126931
zagospodarowanie rzek
współpraca z ekologami
poszukiwanie rozwiązań kompromisowych
rivers development
cooperation with ecologists
searching for compromise
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Suplementy diety – przegląd zmian w prawie polskim i wspólnotowym
Grażyna Osęka Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 129750
10.15199/65.2020.12.3
suplementy diety
zmiany prawne
prawo polskie i unijne
food supplements
legal changes
Polish and EU law
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Suplementy diety – przegląd zmian w prawie polskim i wspólnotowym
Grażyna Osęka Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 129750
10.15199/65.2020.12.3
suplementy diety
zmiany prawne
prawo polskie i unijne
food supplements
legal changes
Polish and EU law
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-1
Jakość jako kryterium oceny pracowników – wyniki badań jakościowych
Marek Bugdol
nr katalogowy: 142011
10.15199/46.2023.1.1
oceny pracownicze
jakość
kryteria oceny
employee appraisals
quality
evaluation criteria
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-1
Jakość jako kryterium oceny pracowników – wyniki badań jakościowych
Marek Bugdol
nr katalogowy: 142011
10.15199/46.2023.1.1
oceny pracownicze
jakość
kryteria oceny
employee appraisals
quality
evaluation criteria
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-1
Jakość jako kryterium oceny pracowników – wyniki badań jakościowych
Marek Bugdol
nr katalogowy: 142011
10.15199/46.2023.1.1
oceny pracownicze
jakość
kryteria oceny
employee appraisals
quality
evaluation criteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Listeria monocytogenes wyzwaniem dla przemysłu spożywczego - jak radzić sobie z trwałym zagrożeniem mikrobiologicznym w środowisku przetwarzania i/lub produkcji żywności?
Anna NIEPSUJ-WÓJKOWSKA
nr katalogowy: 150981
10.15199/65.2024.10.1
Listeria monocytogenes
listerioza
trwałe zagrożenia mikrobiologiczne
monitoring środowiska
Listeria monocytogenes
listeriosis
persistent microbiological hazards
environmental monitoring
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Listeria monocytogenes wyzwaniem dla przemysłu spożywczego - jak radzić sobie z trwałym zagrożeniem mikrobiologicznym w środowisku przetwarzania i/lub produkcji żywności?
Anna NIEPSUJ-WÓJKOWSKA
nr katalogowy: 150981
10.15199/65.2024.10.1
Listeria monocytogenes
listerioza
trwałe zagrożenia mikrobiologiczne
monitoring środowiska
Listeria monocytogenes
listeriosis
persistent microbiological hazards
environmental monitoring
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-10
Dojrzałość projektowa przedsiębiorstw budowlanych w Polsce i w Anglii
Jadwiga Bizon-Górecka
Jarosław Górecki
Mariusz Szewczyk
nr katalogowy: 116528
10.15199/33.2018.10.15
przedsiębiorstwo budowlane
projekt
dojrzałość
badania w Polsce i Anglii.
construction company
project
maturity
research in Poland and England.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-4
Performance Analysis of Developed Multimodal Biometric Identity Verification System
Andrzej Czyżewski
Piotr Bratoszewski
Piotr Hoffmann
Adam Kurowski
Michał Lech
Maciej Szczodrak
nr katalogowy: 113373
10.15199/13.2018.4.7
multimodal biometrics
dynamic signature
face verification
voice recognition
hand veins
biometria multimodalna
dynamiczny podpis odręczny
rozpoznawanie twarzy
rozpoznawanie mówcy
Hand Vein
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-9
Problemy wykonawcze w zabezpieczeniach ogniochronnych
LESZEK KOMOROWSKI
IZABELA KUNCE
DAMIAN WOJDA
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
nr katalogowy: 128098
systemy powłokowe
powłoki ogniochronne
problemy wykonawcze
coating systems
fire protection coatings
application problems
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-7
Diagnostyka uszkodzonych ścian budynków z zastosowaniem monitoringu geodezyjnego
Ryszard Chmielewski
Jacek Sankowski
Marcin Lisowski
Paweł Muzolf
nr katalogowy: 144128
10.15199/33.2023.07.04
diagnostyka obiektów budowlanych
rozpoznanie podłoża gruntowego
pomiary geodezyjne.
building diagnosis
subsoil investigation
geodetic surveying.
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-4
Wyznaczenie przepustowości linii napowietrznych na potrzeby ekspertyz przyłączeniowych nowych źródeł wytwórczych do sieci wysokich napięć
Adam Babś
Tomasz Samotyjak
nr katalogowy: 148249
10.15199/74.2024.4.6
dopuszczalne obciążenie linii
przepustowość linii
ekspertyzy przyłączeniowe OZE
rozkład statystyczny częstości występowania
permissible line load
dynamic line rating
static line rating
RES connection expertise
statistical distribution of frequency of occurrence
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-1
METALE NIEŻELAZNE Z DNA OCEANÓW - NOWE ŹRÓDŁO SUROWCÓW DLA POLSKI?
ANDRZEJ PAULO
STANISŁAW WOŁKOWICZ
nr katalogowy: 118355
10.15199/67.2019.1.1
metale nieżelazne
siarczki
górnictwo oceaniczne
Atlantyk
non-ferrous metals
sulfides
deep-sea mining
Atlantic
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Plant watering system – Internet of Yhings
Mad Helmi Ab. Majid
Satria Abadi
Ahmad Amirul S. Razali
LN Harnaningrum
Deshinta Arrova Dewi
nr katalogowy: 149531
10.15199/48.2024.07.30
Plant
Watering System
IoT
Censorship
Land Uses
system nawadniania
Internet Rzeczy
Cenzura
użytkowanie gruntów
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Strategie eliminacji zapachu knura w wieprzowinie
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Marzena Zając
nr katalogowy: 147306
zapach knura
genetyka
żywienie zwierząt
folie jadalne
przyprawy
boar taint
genetics
animal nutrition
edible films
spices
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Zastosowanie sztucznej inteligencji w łańcuchu żywnościowym
Magdalena NIEWCZAS-DOBROWOLSKA
nr katalogowy: 150112
10.15199/46.2024.4.3
sztuczna inteligencja (AI)
przemysł spożywczy
zapewnienie bezpieczeństwa żywności
etyka
artificial intelligence (AI)
food industry
ensuring food safety
ethics
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
BADANIE CROWDSOURCINGOWE JAKOŚCI SEKWENCJI WIZYJNYCH
Avrajyoti Dutta
Tomasz Konaszynski
Dawid Juszka
Mikołaj Leszczuk
nr katalogowy: 150611
10.15199/59.2024.4.72
Crowdsourcing
Processed Video Sequences (PVS)
Quality of experience (QoE)
ocena subiek- tywna jakości wideo
Absolute Category Rating (ACR) Level
czas odpowiedzi
Crowdsourcing
Processed Video Sequences (PVS)
Quality of experience (QoE)
Video Quality Sub- jective Assessment
Absolute Category Rating (ACR) Le- vel
Response Time
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Czynniki determinujące postrzeganą jakość usług lotniczych w opinii pokolenia Y i Z
Wiesław ŁUKASIŃSKI
Magdalena GÓRAK
nr katalogowy: 116068
10.15199/48.2018.9.26
jakość
konsument
jakość usług lotniczych
quality
consumer
quality of air services
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Postrzeganie marki jako symbolu jakości produktu przez konsumentów w Polsce
Wiesław ŁUKASIŃSKI
Paulina BETLEJ
nr katalogowy: 119884
10.15199/46.2019.4.3
marka
polski konsument
postrzeganie znaczenia marki
brand
Polish consumer
perception of the brand’
s importance
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-2
WSPIERANIE INNOWACJI W NAUCE I TECHNICE AKCELERATOROWEJ I.FAST
Ryszard S. Romaniuk
nr katalogowy: 142123
10.15199/13.2023.2.2
technika akceleratorowa
projekty europejskie
zarządzanie projektem europejskim
elektronika i telekomunikacja
particle accelerator technology
European projects
management of European projects
electronics and telecommunications
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-5
Employee suggestion system in the manufacturing company an example of implementation at the Steel Plant
Marta TUTKO
Rafał KOSTKA
nr katalogowy: 145857
10.15199/46.2023.5.3
effectiveness indicator
employee suggestion system
steel sector
steel plant
Poland
branża hutnicza
Polska
system sugestii pracowniczych
zakład produkcji stali
wskaźnik skuteczności
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-5
Employee suggestion system in the manufacturing company an example of implementation at the Steel Plant
Marta TUTKO
Rafał KOSTKA
nr katalogowy: 145857
10.15199/46.2023.5.3
effectiveness indicator
employee suggestion system
steel sector
steel plant
Poland
branża hutnicza
Polska
system sugestii pracowniczych
zakład produkcji stali
wskaźnik skuteczności
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-2
Model Pomorskiej Nagrody Jakości w świetle wyników badań opinii stron zainteresowanych
Anna WENDT
Piotr GRUDOWSKI
nr katalogowy: 148455
10.15199/46.2024.2.1
doskonałość organizacyjna
Model Doskonałości Europejskiej Fundacji Zarządzania Jakością (EFQM)
Pomorska Nagroda Jakości
konkursy jakości
samoocena
organizational excellence
European Foundation for Quality Management (EFQM) Excellence Model
Pomeranian Quality Award
quality competitions
self-assessment
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-10
Fale terahercowe. Perspektywy
Pliński F. Edward
Plińska Stanisława
nr katalogowy: 151267
10.15199/13.2024.10.2
technika terahercowa
urządzenia badawcze THz
biomedycyna
nauki farmaceutyczne
wpływ społeczny
terahertz technology
THz research devices
biomedicine
pharmaceutical sciences
social impact
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH